Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

MaciekJ87 10.06.2011 21:25

Dla osób które kierują się informacjami z transfermarkt.de odnośnie Wasilewskiego, wczoraj był dzisiaj nie ma! Ta strona od lat strzela z podobną skutecznością co onet.pl

Grzadq 10.06.2011 21:44

Zgodnie z prośbą modów, wstawiam to info tutaj.

Otóż pooooooooonooooooć (czyt. z wiadomych źródeł) jutro na konferencji ma być jakaś niespodzianka ;) Aha, i stadion na puchary też ma być. Czekamy z niecierpliwością na 11 :)

FredzIo 10.06.2011 22:30

Jestem zdania, że Sobiech za 1 milion euro to byłby dobry zakup. Młody, świetny jak na polskie warunki piłkarz, nie jest kontuzjogenny, nie odbija mu sodówka. Spokojnie moglibyśmy na nim zarobić. Nie jest wielu piłkarzy w naszej lidze, których witałbym u nas z otwartymi rękami, ale Artura z pewnością.

HEDu 10.06.2011 22:32

mozna wypozyczyc tego, w tym sezonie nie lapie sie za bardzo w Lille
http://www.transfermarkt.de/de/tulio...ler_22820.html

tomaszw 10.06.2011 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1108762)
Zgodnie z prośbą modów, wstawiam to info tutaj.

Otóż pooooooooonooooooć (czyt. z wiadomych źródeł) jutro na konferencji ma być jakaś niespodzianka ;) Aha, i stadion na puchary też ma być. Czekamy z niecierpliwością na 11 :)

a im wiecej o w slowie ponoc to info jest bardziej pewne czy mniej pewne?:>

Grzadq 10.06.2011 22:51

No więc na tą chwilę zanosi się na Iliev + Chavez, a rozmowy dalej trwają, czy coś do jutra ustalą to wątpliwe. No nie mniej jednak jest jakiś powiew optymizmu :)

Maverjuve 11.06.2011 01:54

Ja rozumiem pewną poprawność językową, i chęć rozpoczynania zdania z dużej litery, ale żeby każdy wyraz?

Grzadq - no o tej porze to już chyba jednak nie negocjowali :P

wujekWojtek 11.06.2011 02:33

Sobiech minimum milion ojro, Mierzejewski - ponoć JW chce 5mln, Wawrzyniak, bodajze go do Panaty za 1mln sprzedała Legia, teraz niewiele taniej, Piszczek, objawienie Bundesligi na prawej obronie, jedyny Polak w 11 sezonu w Niemczech, na oko to ze 3-4mln pewnie wyceniany. Dudek, dobry z punktu widzenia marketingowego, ale pewnie nie zapomniał jak się broni, a Kowalczyk to jaki? Jacek?? No to wydałbyś w jednym okienku transferowym więcej niż wynosi budżet Wisły na cały rok. Nie ma to jak racjonalna polityka klubu. Cudzymi pieniędzmi to łatwo się szasta nie ;)

Drżyjcie Niebiosa bo Cupiał lubi chomikować swoją ciężko zarobioną kasę. Rozumiem, że Ty jesteś mega rozrzutny.

BiałaGwiazda 11.06.2011 02:36

Sobiech na wylocie z Polonii
http://www.90minut.pl/news/159/news1...y-Polonii.html

Teraz Wojciechowski opchnie go za milion euro gdziekolwiek.Wiem,że to trochę ryzykowne,ale jeżeli taka Legia dała za Vrdoljaka,który był wielką niewiadomą milion euro,to może warto zainwestowac w sprawdzonego w Polsce napastnika??

wujekWojtek 11.06.2011 02:38

BiałaGwiazda, nasze deliberacje na ten temat sięgają już kilku stron forum wstecz. Faktycznie jest coś na rzeczy i jeśli zaden zachodni klub nie będzie chciał Sobiecha to zdaniem wielu warto go sprowadzić nawet za milion ojro, ma w koncu dopiero 21 lat.

Ale co z tego , że my chcemy....

tofik 11.06.2011 07:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1108829)
Sobiech na wylocie z Polonii
http://www.90minut.pl/news/159/news1...y-Polonii.html

Teraz Wojciechowski opchnie go za milion euro gdziekolwiek.Wiem,że to trochę ryzykowne,ale jeżeli taka Legia dała za Vrdoljaka,który był wielką niewiadomą milion euro,to może warto zainwestowac w sprawdzonego w Polsce napastnika??

Mam podobne zdanie. Ale niestety milion to chyba za wysokie progi przy naszym budżecie. Klub od dawna nic nie zarobił "na boisku". Długi okres bez własnego stadionu... zresztą przychody z biletów i karnetów nawet teraz to frytki w porównaniu z kosztami transferów czy opłacenia kontraktu. Jedynie transfery z klubu nas ratują.

Nie ma wyjścia trzeba awansować do fazy grupowej LM :DBez tego daleko nie zajedziemy.

iamChris 11.06.2011 07:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1108831)
BiałaGwiazda, nasze deliberacje na ten temat sięgają już kilku stron forum wstecz. Faktycznie jest coś na rzeczy i jeśli zaden zachodni klub nie będzie chciał Sobiecha to zdaniem wielu warto go sprowadzić nawet za milion ojro, ma w koncu dopiero 21 lat.

Ale co z tego , że my chcemy....

tylko jest taki mały problem że Sobiech za milion euro do Polonii przychodził, a teraz Wojciechowski będzie chciał za niego co najmniej 2 razy tyle zwłaszcza jeżeli miałby go kupić inny klub z ekstraklasy. W zimie interesowały się nim zagraniczne kluby więc one na pewno wyłożą więcej kasy

Kluvi 11.06.2011 08:10

iamChris Wojciechowski mówił nie raz że sprzeda go co najmniej za kwotę jaką go kupił, a teraz tym bardziej za nią go puści

ciesla093 11.06.2011 08:55

Możliwe że Stan mógłby wynegocjować dobrą kwotę za Sobiecha... Było by super gdyby do nas przyszedł, byśmy mieli dwóch najlepszych młodych piłkarzy w Wisełce(Mały drugi)

Mixu 11.06.2011 09:33

Nie wiem jak wy ale wydaje mi się że jakby J.W zszedł do 800 tys. to można by było brać Sobiecha. Charakterny perspektywiczny 20-latek który trochę już nastrzelał w naszej lidze..No i jego narodowość też jest plusem :> Ciekawe co się z nim stanie. Szkoda by go było gdyby mu przyszło biegać po schodach hehe

Evenstar 11.06.2011 09:42

Naprawdę fajnie, gdyby Wisła pozyskała Sobiecha, czy po cenie 1 mln czy innej. Oczywiście zależy od właściciela. Ale podobno na Sobiecha są chętni z zagranicy, więc nie wiadomo.

Atak Genkov Sobiech to byłoby coś. Nie wiadomo jednak, czy znalazło by się miejsce dla dwóch napadziorów w taktyce stosowanej przez treneiro .

TOMEK 11 11.06.2011 09:44

może by wziął Jovanica z Jirsakiem i dodalibyśmy mu jakieś 200-300 tys :D:D + wypożyczyć Bogusia na pół roku , znając jego to może się zgodzić :D

xanti1906 11.06.2011 10:15

Prędzej by się mógł zgodzić na Gargułę, to większe nazwisko niż Jirsak. Co do samego Sobiecha - chciałbym go widzieć jak gra dla Wisły :)

TOMEK 11 11.06.2011 10:17

też tak myślałem, ale u Łukaszka mógłby być problem z kasą

baro1995 11.06.2011 10:43

Moim zdaniem warto było urobic tego Gutiego bo chciał 3 mln to dac mu 2 i może by się zgodził :) Była szansa zakontraktowac prawdziwą gwiazde,która co się rzadko zdarza chciała grac w Polsce.WOjciechowski jest rozrzutny może by i za 800 tys oddał sobiecha jakby się go urobiło więc warto o niego powalczyc

Hanys 11.06.2011 14:27

Gutiego albo Ruda mogla brać Wisła - to byłby ogromny chwyt marketingowy... sponsorzy na pewno też by nie omijali Wisły gdyby miała zawodnika z takim nazwiskiem. To są gracze którzy mają do dzisiaj swoich wielkich fanów na całym świecie... także ich oczy zwróciłyby się na poczynania Wisły i być może na polską ligę.

Daliby im 3-4 mln za sezon.. byli do wzięcia za darmo. Ale jakie doświadczenie byłoby to dla graczy Wisły - współpraca z takimi gwizdami Realu to jest nie do przecenienia.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1108848)
iamChris Wojciechowski mówił nie raz że sprzeda go co najmniej za kwotę jaką go kupił, a teraz tym bardziej za nią go puści

Przecież Sobiech jest cienki jak barszcz bez uszek. Do tego widać ze drobny cwaniaczek... myślicie ze oddałby życie żeby wywalczyć z Wisłą LM? Myślę ze miałby to gdzieś. Ale jak Wisła by się dostała do LM to Sobiech byłby najlepszy w żebraniu koszulek od zagranicznych gwiazd.

wujekWojtek 11.06.2011 14:29

Guti to już nie ten Guti z Realu. Sodówa mu uderzyła do głowy, rozbija się pijany autami po mieście. Moglibyśmy marketingowo i finansowo stracić. Poza tym, chcecie brać gościa którego menago rozsyła CV po całej Europie w tym do Legii i Olimpii Elbląg? Widać, że nie jest zbytnio chodliwy

Hanys 11.06.2011 14:32

Guti to zawsze będzie Guti. Mieć takiego hiszpana w skłądzie to wielki zaszczyt. W Turcji grał podobno bardzo dobrze. Jednak mam do niego dużo mniejszy respekt niż do Rudda - tego to trza było brać. Naprawdę wielka gwiazda.

baro1995 11.06.2011 15:15

No Sobiech żył by dla nas nie wypruwał to fakt.Jak wiedział,że podpisze już kontrakt z KSP to w eliminacjach z ruchem to w ogóle nie zauważyłem że on jest na boisku bo miał za przeproszeniem już wy..ane na Ruch.Ale w pucharach chciałby się pokazac i grałby dobrze,żeby go jakiś znany klub kupił albo przynajmniej,żeby jakiś Quaresma chciał się z nim wymienic koszulkami.Nie sądzę żebyśmy mogli na Gutim stracic,zawsze oglądałem skróty LE i widziałem,że on i Quaresma kreowali gre i grali naprawdę na bardzo wysokim poziomie,świetny technicznie,rewelacyjny przegląd pola no i każdy by przyszedł zobaczyc takiego Gutiego czy Ruuda w koncu koledzy z Realu ;D Jakby Cupiał naprawde dał 6 mln na transfery to tych 2 graczy moglibyśmy miec do tego 2 obroncow i LM nasza.No ale cieszmy się tym co mamy ;)

JrQ- 11.06.2011 15:19

Hanys, czy Ciebie do reszty nie poj^$alo?
3-4 mln euro? przy budżecie w granicach 15 mln?
rozumiem SF, ale ....A bez przesady

karas1983 11.06.2011 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1109107)
Guti to już nie ten Guti z Realu. Sodówa mu uderzyła do głowy, rozbija się pijany autami po mieście. Moglibyśmy marketingowo i finansowo stracić. Poza tym, chcecie brać gościa którego menago rozsyła CV po całej Europie w tym do Legii i Olimpii Elbląg? Widać, że nie jest zbytnio chodliwy

Wierzysz w to rozsyłanie ofert drogą mailową? I jeszcze do... Olimpii Elbląg??:D

Ktoś sobie jaja robi, to żaden jego meango.. .

http://www.weszlo.com/news/7048

No ale w naszym kraju te bzdury trafiły na podatny grunt:rotfl:

baro1995 11.06.2011 15:32

Tak czy siak Guti jest bez klubu ma 34 latka na karku więc jest wiekowy podobnie jak Ruud.Obydwoje byli do wyciągnięcia.Guti w Besiktasie inkasował 2.7 mln z premiami.Teraz jest bez kontraktu i jest rok starszy więc pensja z premiami 1.5-2 mln.A teraz popatrzcie,że taki Sobiech kosztowałby 1 mln kontrakt 400 =1.4 mln,wisła powinna zamiast kupowac graczy za 700-1mln powinna zatrudniac graczy jak Guti czy RvN płacic im tą pensje 1.5-2 mln i mamy doświadczenie,sponsorów atrakcyjnośc ligi i frekwencja no i na pewno większa wartośc sportowa bo nie oszukując się takiemu Meliksonowi np który kosztował nas z pensją około 1 mln brakuje wiele do Gutiego.
http://www.youtube.com/watch?v=rdmTdTR_8eY

Edit: Gdybym był bogaty to w Wiśle byłby i Guti I RvN.Jak właściciel Kocha klub i jest z nim związany albo jest ambitny i dba o prestiż to ładuje w klub nie licząc na zyski jak Wojciechowski w Polsce czy Szejkowie z City czy nawet Turcy z Besiktasu.

Hanys 11.06.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1109160)
Hanys, czy Ciebie do reszty nie poj^$alo?
3-4 mln euro? przy budżecie w granicach 15 mln?
rozumiem SF, ale ....A bez przesady

Przecież to nie ja wymyśliłem 6 mln euro na transfery. No chyba że to jakaś baja i dałem sie nabrać?
3 inkasuje Rudd i jeszcze 3 zostają na mniej klasowych grajków.

baro1995 11.06.2011 16:04

Ruud w HSV inkasował 2.5 mln euro za sezon podobnie jak u Gutiego latka lecą starszy więc 2 mln by go przekonały :)

kacpaw91 11.06.2011 16:45

Glika Palermo chce znowu wypożyczyć.

baro1995 11.06.2011 16:47

Ale z tego co słyszałem on chce zostac we włoszech,i pozatym skoro w serie a go wkręcali w ziemie to co by było w Lm.

IncognitoTSW 11.06.2011 17:04

Po co nam Glik?

kacpaw91 11.06.2011 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1109221)
Po co nam Glik?

A mamy lepszych od niego rezerwowych stoperów?

Titto 11.06.2011 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1109223)
A mamy lepszych od niego rezerwowych stoperów?

Gość by chciał zarabiać sporę pieniądze, zupełnie nie adekwatne do jego umiejętności.
A jeśli już porównujemy go do rezerwowych stoperów w naszym zespole to Bunoza dla mnie jest lepszym zawodnikiem od niego...

Zienczuk8 11.06.2011 17:47

w relacji live z meczu GKS - Pogoń piszą, że na meczu obecny nasz dyrektor sportowy.. niby po co?

Titto 11.06.2011 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zienczuk8 (Post 1109249)
w relacji live z meczu GKS - Pogoń piszą, że na meczu obecny nasz dyrektor sportowy.. niby po co?

Zapewne, dlatego że chcę obejrzeć zawodników GKSu, czy Pogoni?

JarekTSW 11.06.2011 17:49

Ten lewy obronca w Pogoni gra chyba dobry w miarę :) Może dlatego

matizaq 11.06.2011 17:51

Raczej bym stawiał na :
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8830

stalsanok1946 11.06.2011 17:55

Piotr Petasz?

Na meczu w Katowicach jest obecny były już trener Pogonii, Artur Płatek. Co ciekawe, pojawił się też dyrektor sportowy Wisły Kraków, Stan Valckx.

JarekTSW 11.06.2011 18:01

No Petasz. Pamiętam jaka była pod jaranka komentatorów kiedyś, że ma piekielnie silne uderzenie :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl