![]() |
Dla osób które kierują się informacjami z transfermarkt.de odnośnie Wasilewskiego, wczoraj był dzisiaj nie ma! Ta strona od lat strzela z podobną skutecznością co onet.pl
|
Zgodnie z prośbą modów, wstawiam to info tutaj.
Otóż pooooooooonooooooć (czyt. z wiadomych źródeł) jutro na konferencji ma być jakaś niespodzianka ;) Aha, i stadion na puchary też ma być. Czekamy z niecierpliwością na 11 :) |
Jestem zdania, że Sobiech za 1 milion euro to byłby dobry zakup. Młody, świetny jak na polskie warunki piłkarz, nie jest kontuzjogenny, nie odbija mu sodówka. Spokojnie moglibyśmy na nim zarobić. Nie jest wielu piłkarzy w naszej lidze, których witałbym u nas z otwartymi rękami, ale Artura z pewnością.
|
mozna wypozyczyc tego, w tym sezonie nie lapie sie za bardzo w Lille
http://www.transfermarkt.de/de/tulio...ler_22820.html |
Cytat:
|
No więc na tą chwilę zanosi się na Iliev + Chavez, a rozmowy dalej trwają, czy coś do jutra ustalą to wątpliwe. No nie mniej jednak jest jakiś powiew optymizmu :)
|
Ja rozumiem pewną poprawność językową, i chęć rozpoczynania zdania z dużej litery, ale żeby każdy wyraz?
Grzadq - no o tej porze to już chyba jednak nie negocjowali :P |
Sobiech minimum milion ojro, Mierzejewski - ponoć JW chce 5mln, Wawrzyniak, bodajze go do Panaty za 1mln sprzedała Legia, teraz niewiele taniej, Piszczek, objawienie Bundesligi na prawej obronie, jedyny Polak w 11 sezonu w Niemczech, na oko to ze 3-4mln pewnie wyceniany. Dudek, dobry z punktu widzenia marketingowego, ale pewnie nie zapomniał jak się broni, a Kowalczyk to jaki? Jacek?? No to wydałbyś w jednym okienku transferowym więcej niż wynosi budżet Wisły na cały rok. Nie ma to jak racjonalna polityka klubu. Cudzymi pieniędzmi to łatwo się szasta nie ;)
Drżyjcie Niebiosa bo Cupiał lubi chomikować swoją ciężko zarobioną kasę. Rozumiem, że Ty jesteś mega rozrzutny. |
Sobiech na wylocie z Polonii
http://www.90minut.pl/news/159/news1...y-Polonii.html Teraz Wojciechowski opchnie go za milion euro gdziekolwiek.Wiem,że to trochę ryzykowne,ale jeżeli taka Legia dała za Vrdoljaka,który był wielką niewiadomą milion euro,to może warto zainwestowac w sprawdzonego w Polsce napastnika?? |
BiałaGwiazda, nasze deliberacje na ten temat sięgają już kilku stron forum wstecz. Faktycznie jest coś na rzeczy i jeśli zaden zachodni klub nie będzie chciał Sobiecha to zdaniem wielu warto go sprowadzić nawet za milion ojro, ma w koncu dopiero 21 lat.
Ale co z tego , że my chcemy.... |
Cytat:
Nie ma wyjścia trzeba awansować do fazy grupowej LM :DBez tego daleko nie zajedziemy. |
Cytat:
|
iamChris Wojciechowski mówił nie raz że sprzeda go co najmniej za kwotę jaką go kupił, a teraz tym bardziej za nią go puści
|
Możliwe że Stan mógłby wynegocjować dobrą kwotę za Sobiecha... Było by super gdyby do nas przyszedł, byśmy mieli dwóch najlepszych młodych piłkarzy w Wisełce(Mały drugi)
|
Nie wiem jak wy ale wydaje mi się że jakby J.W zszedł do 800 tys. to można by było brać Sobiecha. Charakterny perspektywiczny 20-latek który trochę już nastrzelał w naszej lidze..No i jego narodowość też jest plusem :> Ciekawe co się z nim stanie. Szkoda by go było gdyby mu przyszło biegać po schodach hehe
|
Naprawdę fajnie, gdyby Wisła pozyskała Sobiecha, czy po cenie 1 mln czy innej. Oczywiście zależy od właściciela. Ale podobno na Sobiecha są chętni z zagranicy, więc nie wiadomo.
Atak Genkov Sobiech to byłoby coś. Nie wiadomo jednak, czy znalazło by się miejsce dla dwóch napadziorów w taktyce stosowanej przez treneiro . |
może by wziął Jovanica z Jirsakiem i dodalibyśmy mu jakieś 200-300 tys :D:D + wypożyczyć Bogusia na pół roku , znając jego to może się zgodzić :D
|
Prędzej by się mógł zgodzić na Gargułę, to większe nazwisko niż Jirsak. Co do samego Sobiecha - chciałbym go widzieć jak gra dla Wisły :)
|
też tak myślałem, ale u Łukaszka mógłby być problem z kasą
|
Moim zdaniem warto było urobic tego Gutiego bo chciał 3 mln to dac mu 2 i może by się zgodził :) Była szansa zakontraktowac prawdziwą gwiazde,która co się rzadko zdarza chciała grac w Polsce.WOjciechowski jest rozrzutny może by i za 800 tys oddał sobiecha jakby się go urobiło więc warto o niego powalczyc
|
Gutiego albo Ruda mogla brać Wisła - to byłby ogromny chwyt marketingowy... sponsorzy na pewno też by nie omijali Wisły gdyby miała zawodnika z takim nazwiskiem. To są gracze którzy mają do dzisiaj swoich wielkich fanów na całym świecie... także ich oczy zwróciłyby się na poczynania Wisły i być może na polską ligę.
Daliby im 3-4 mln za sezon.. byli do wzięcia za darmo. Ale jakie doświadczenie byłoby to dla graczy Wisły - współpraca z takimi gwizdami Realu to jest nie do przecenienia. Cytat:
|
Guti to już nie ten Guti z Realu. Sodówa mu uderzyła do głowy, rozbija się pijany autami po mieście. Moglibyśmy marketingowo i finansowo stracić. Poza tym, chcecie brać gościa którego menago rozsyła CV po całej Europie w tym do Legii i Olimpii Elbląg? Widać, że nie jest zbytnio chodliwy
|
Guti to zawsze będzie Guti. Mieć takiego hiszpana w skłądzie to wielki zaszczyt. W Turcji grał podobno bardzo dobrze. Jednak mam do niego dużo mniejszy respekt niż do Rudda - tego to trza było brać. Naprawdę wielka gwiazda.
|
No Sobiech żył by dla nas nie wypruwał to fakt.Jak wiedział,że podpisze już kontrakt z KSP to w eliminacjach z ruchem to w ogóle nie zauważyłem że on jest na boisku bo miał za przeproszeniem już wy..ane na Ruch.Ale w pucharach chciałby się pokazac i grałby dobrze,żeby go jakiś znany klub kupił albo przynajmniej,żeby jakiś Quaresma chciał się z nim wymienic koszulkami.Nie sądzę żebyśmy mogli na Gutim stracic,zawsze oglądałem skróty LE i widziałem,że on i Quaresma kreowali gre i grali naprawdę na bardzo wysokim poziomie,świetny technicznie,rewelacyjny przegląd pola no i każdy by przyszedł zobaczyc takiego Gutiego czy Ruuda w koncu koledzy z Realu ;D Jakby Cupiał naprawde dał 6 mln na transfery to tych 2 graczy moglibyśmy miec do tego 2 obroncow i LM nasza.No ale cieszmy się tym co mamy ;)
|
Hanys, czy Ciebie do reszty nie poj^$alo?
3-4 mln euro? przy budżecie w granicach 15 mln? rozumiem SF, ale ....A bez przesady |
Cytat:
Ktoś sobie jaja robi, to żaden jego meango.. . http://www.weszlo.com/news/7048 No ale w naszym kraju te bzdury trafiły na podatny grunt:rotfl: |
Tak czy siak Guti jest bez klubu ma 34 latka na karku więc jest wiekowy podobnie jak Ruud.Obydwoje byli do wyciągnięcia.Guti w Besiktasie inkasował 2.7 mln z premiami.Teraz jest bez kontraktu i jest rok starszy więc pensja z premiami 1.5-2 mln.A teraz popatrzcie,że taki Sobiech kosztowałby 1 mln kontrakt 400 =1.4 mln,wisła powinna zamiast kupowac graczy za 700-1mln powinna zatrudniac graczy jak Guti czy RvN płacic im tą pensje 1.5-2 mln i mamy doświadczenie,sponsorów atrakcyjnośc ligi i frekwencja no i na pewno większa wartośc sportowa bo nie oszukując się takiemu Meliksonowi np który kosztował nas z pensją około 1 mln brakuje wiele do Gutiego.
http://www.youtube.com/watch?v=rdmTdTR_8eY Edit: Gdybym był bogaty to w Wiśle byłby i Guti I RvN.Jak właściciel Kocha klub i jest z nim związany albo jest ambitny i dba o prestiż to ładuje w klub nie licząc na zyski jak Wojciechowski w Polsce czy Szejkowie z City czy nawet Turcy z Besiktasu. |
Cytat:
3 inkasuje Rudd i jeszcze 3 zostają na mniej klasowych grajków. |
Ruud w HSV inkasował 2.5 mln euro za sezon podobnie jak u Gutiego latka lecą starszy więc 2 mln by go przekonały :)
|
Glika Palermo chce znowu wypożyczyć.
|
Ale z tego co słyszałem on chce zostac we włoszech,i pozatym skoro w serie a go wkręcali w ziemie to co by było w Lm.
|
Po co nam Glik?
|
Cytat:
|
Cytat:
A jeśli już porównujemy go do rezerwowych stoperów w naszym zespole to Bunoza dla mnie jest lepszym zawodnikiem od niego... |
w relacji live z meczu GKS - Pogoń piszą, że na meczu obecny nasz dyrektor sportowy.. niby po co?
|
Cytat:
|
Ten lewy obronca w Pogoni gra chyba dobry w miarę :) Może dlatego
|
Raczej bym stawiał na :
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8830 |
Piotr Petasz?
Na meczu w Katowicach jest obecny były już trener Pogonii, Artur Płatek. Co ciekawe, pojawił się też dyrektor sportowy Wisły Kraków, Stan Valckx. |
No Petasz. Pamiętam jaka była pod jaranka komentatorów kiedyś, że ma piekielnie silne uderzenie :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl