Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Oldpara 11.03.2011 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1062808)
Rios to zawodnik o nieprzeciętnych jak na polską ligę walorach ofensywnych, świetny technicznie, z niezłym przeglądem pola...często jak pojawiał się na boisku to robił różnicę... potrafił wziąć ciężar gry na siebie, niejednokrotnie wdając się w pojedynki jeden na jeden i co ważne wychodził z nich ogromną ręką... w wielu sytuacjach koledzy z zespołu po prostu za nim nie nadążają.

Abstrahując od śmiesznego przejęzyczenia, to z większością rzeczy które napisałeś nie można się zgodzić. Owszem jest zaawansowany technicznie, ma fajną zastawkę i niezły strzał ale:
- nie robi różnicy
- nie potrafi wziać ciężaru gry na siebie
- to nie koledzy za nim nienadążają, ale on za kolegami

Różnice to robi Melikson, Małecki, Wilk, Sobolewski - reszta to wypełniacze z przebłyskami, a Rios i znimi przegrywa rywalizacje.

Oczywiście mam nadzieje, że to się zmieni, ale szczerze mówiąc - wątpie.

Feniks1983 11.03.2011 11:51

Jak zwykle w przypadku Riosa beda Ci za Nim i przeciwko. Jak w przypadku kazdego pilkarza. Osobiscie uwazam ze nie widzimy go na treningach, nie znamy do konca zalozen taktycznych i czy Rios umie sie z Nich wywiazac wiec nie mozemy ferowac wyrokow i mowic ze Maaskant jest be. Wedlug mnie jesli bedzie odpowiednio sie prezentowac na terningu to nie wierze zeby nie dostal szansy.

AYALA 11.03.2011 11:54

a może Riosa przekwalifikowac na defensywnego pomocnika ? Mauro jak przychodził do Wisełki 10 lat temu to też był jak pamiętam napastnikiem ale Heniu go potem przesunął na środek pomocy.Problem w tym że cena za Riosa żeby go wykupic jest strasznie wysoka (1,3 mln €) i nie sądze żeby Klub zdecydował sie tyle zapłacic po sezonie.

ziooom 11.03.2011 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1062848)
a może Riosa przekwalifikowac na defensywnego pomocnika ? Mauro jak przychodził do Wisełki 10 lat temu to też był jak pamiętam napastnikiem ale Heniu go potem przesunął na środek pomocy.Problem w tym że cena za Riosa żeby go wykupic jest strasznie wysoka (1,3 mln €) i nie sądze żeby Klub zdecydował sie tyle zapłacic po sezonie.

Wpadłem na to już wcześniej:P ale to mogłoby serio wypalić:D

enzo 11.03.2011 12:59

Znakomity byłby to defensywny pomocnik, który unika walki - klękajcie narody! :lol:

Hudy 11.03.2011 13:01

Jakby nie było to cena za Riosa na pewno bardzo poleci w dół po takim sezonie i już nadchodzi ten moment o podjęciu rozmów na jego temat. Ciekawe co o nim myślą nasi Holendrzy.

filemon 11.03.2011 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hudy (Post 1062872)
Jakby nie było to cena za Riosa na pewno bardzo poleci w dół po takim sezonie i już nadchodzi ten moment o podjęciu rozmów na jego temat. Ciekawe co o nim myślą nasi Holendrzy.

Na pewno bardzo poleci w dół? Skąd ta wielka pewność o dużym spadku ceny? Pan może z Buenos? :D

westersyl 11.03.2011 14:24

Rios chłopak ma ponad przeciętną technikę i mocno stoi na nogach to jego największe zalety.
To co on momentami wyprawiał na boisku mogło wprawić trenera w nerwice. Chłopak robi sobie ruletkę na własnej połowie, traci piłkę i jeszcze nie goni za przeciwnikiem. On musi grać dla drużny a nie pod siebie to nie są jakiejś indywidualne zawody. Jeśli nie będzie grał dla drużny i grał z założeniem ja tu tylko na chwile to nie widzę sensu aby dawać mu szans. Jego pozycja w drużynie jest na tyle słaba że powinien przede wszystkim skupić się na tym aby przy każdej możliwej pokazywać że chce przydać się tej drużynie. Wierzę, że dostanie jeszcze szanse i będzie grał z pianą na zębach.

Zapomniałem jeszcze dodać że jego pierwsze kroki są tak wolne że na skrzydle to ja dla niego miejsca nie widzę.

tofik 11.03.2011 14:32

Myślicie, że Argentyńczycy będą się upierać przy milionach ? Przecież oni mają 2 wyjścia(River na 100% nie wiąże z tym piłkarzem przyszlości):
-brać co dają i całować rączki
- oddać go za darmo do 2 ligi argentyńskiej

blanco 11.03.2011 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez paveljll (Post 1062761)
Wiele obiecywałem sobie po Riosie, ale zaczynam rozumieć dlaczego Trener przestał na niego stawiać. Obserwowałem go bardzo uważnie w czasie pucharowego meczu z Podbeskidziem. Mimo, że wszedł na boisko dopiero 86 minucie, zwrócił moją uwagę pewnym swoim zachowaniem - w doliczonym czasie gry, gdy piłkę posiadało Podbeskidzie przykucnął w polu karnym przeciwnika i zaczął wiązać buty i poprawiać getry. Kucał sobie beztrosko 20 metrów za linią obrony w ostatnich minutach meczu! Powinien wtedy gryźć trawę, chociąż próbować pokazać ambicję, a on mimo że rozgrzewał się dobre pół godziny nie zdążył k... butów zawiązać porządnie!!! Na miejscu trenera ostentacyjnie zdjął bym go w nawet w 92 minucie, bo dla ....eczek miejsca w dużynie nie powinno być. Mam nadzieję, że miał gorszy dzień, albo po prostu kucał bo mu się srać chciało i nie mół wytrzymać, cokolwiek.
Więc niech teraz nie wygaduje w gazetach bzdur jakiego to nie ma głodu piłki. Mimo wszystko liczę na niego bo umiejętności ma.

Ja powiem tak : genialne !

:rotfl:

mr.kupa 11.03.2011 21:31

należy podkreślić że to raczej bracia są bliżej strzelenia trzeciej bramki, niż Legia wyrównującej.

biziu25 11.03.2011 22:22

wiecie może komu będzie sędziował małek z tymi swoimi dwoma klakierami? warto zobaczyć jak po raz kolejny będzie się ośmieszał... pajac jeden.

edit
co z shiftem?

power1928 11.03.2011 23:02

Nam... 10znakow

Karherop 12.03.2011 10:03

Ciekawe czy doczekamy się czasów , kiedy zespół będzie personalnie dostosowany do rywala . Dobre europejskie kluby szachują składem w zależności od przeciwnika .

Nie ulega wątpliwości że Wilk i Sobol to zawodnicy o podobnym charakterze , jednak z różnymi predyspozycjami . Z drwalami powinien grać Wilk , a z bardziej rozwiniętymi przeciwnikami technicznie , Sobolewski . Zmierzam też do tego że Sobolewski powinien częściej siadać na ławce , aby wyczuwał presje Wilka na niego miejsce .

Chavez z Bunozą równiez powinni "wymieniać' się miejscem w składzie . Chavez to taki czołg nie do przejścia , kapitalny w odbiorze , natomiast Bunoza powinien grać przy bardzo wysokich i mało zwrotnych zawodnikach , bo sam jest czasem potwornie mało zwrotny w obronie . Poza tym ma kiepskie przyspieszenie .

Sivakow i Jirsak . Na ile znam Jirsaka , a na ile już poznałem Sivakowa to na pewno ten pierwszy bardziej pracuje w defensywie , a Jirsak nie pogra przy twardym kryciu . Poza tym Białorusin wydaje się być silniejszy fizycznie . Co do rozgrywania to na pewno lepszy jest Czech , ale tylko gdy ma dużo miejsca .

Na reszcie zawodników z pierwszego składu czyli Cikosie , Paljiciu , Meliksonie , Genkovie , Małeckim , Kirmie , Jaliensie , Pereiko nie ma takiej presji , bo nie mają prawdziwych konkurentów do miejsca w składzie . Bo co to za konkurent z Żurawskiego , Garguły , Kowalskiego czy Łobodzińskiego . Boukhari ma ostatnio tyle kontuzji mięśniowych że trudno na niego liczyc .

Oczywiście jest taki Andy Rios , o którym krążą argentynskie legendy że jest super napastnikiem który nie strzela bramek . Jak już wcześniej pisałem powinien dostać 2-3 mecze po przynajmniej 45 minut , bo przynajmniej było by wiadomo czy można na niego liczyć , czy wręcz przeciwnie . Jest też opcja że w polskiej lidze się nigdy nie sprawdzi bo jest zbyt siłowa . Przeciko Jadze zagrał super 45 minut , ale ta drużyna nie kopie po czole ( swoim i przeciwnika ) jak większośc ligi.

AYALA 12.03.2011 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1063441)
Ciekawe czy doczekamy się czasów , kiedy zespół będzie personalnie dostosowany do rywala . Dobre europejskie kluby szachują składem w zależności od przeciwnika .

Nie ulega wątpliwości że Wilk i Sobol to zawodnicy o podobnym charakterze , jednak z różnymi predyspozycjami . Z drwalami powinien grać Wilk , a z bardziej rozwiniętymi przeciwnikami technicznie , Sobolewski . Zmierzam też do tego że Sobolewski powinien częściej siadać na ławce , aby wyczuwał presje Wilka na niego miejsce .

Chavez z Bunozą równiez powinni "wymieniać' się miejscem w składzie . Chavez to taki czołg nie do przejścia , kapitalny w odbiorze , natomiast Bunoza powinien grać przy bardzo wysokich i mało zwrotnych zawodnikach , bo sam jest czasem potwornie mało zwrotny w obronie . Poza tym ma kiepskie przyspieszenie .

Sivakow i Jirsak . Na ile znam Jirsaka , a na ile już poznałem Sivakowa to na pewno ten pierwszy bardziej pracuje w defensywie , a Jirsak nie pogra przy twardym kryciu . Poza tym Białorusin wydaje się być silniejszy fizycznie . Co do rozgrywania to na pewno lepszy jest Czech , ale tylko gdy ma dużo miejsca .

Na reszcie zawodników z pierwszego składu czyli Cikosie , Paljiciu , Meliksonie , Genkovie , Małeckim , Kirmie , Jaliensie , Pereiko nie ma takiej presji , bo nie mają prawdziwych konkurentów do miejsca w składzie . Bo co to za konkurent z Żurawskiego , Garguły , Kowalskiego czy Łobodzińskiego . Boukhari ma ostatnio tyle kontuzji mięśniowych że trudno na niego liczyc .

Oczywiście jest taki Andy Rios , o którym krążą argentynskie legendy że jest super napastnikiem który nie strzela bramek . Jak już wcześniej pisałem powinien dostać 2-3 mecze po przynajmniej 45 minut , bo przynajmniej było by wiadomo czy można na niego liczyć , czy wręcz przeciwnie . Jest też opcja że w polskiej lidze się nigdy nie sprawdzi bo jest zbyt siłowa . Przeciko Jadze zagrał super 45 minut , ale ta drużyna nie kopie po czole ( swoim i przeciwnika ) jak większośc ligi.

Wole miec 12-13 naprawde wartościowych zawodników jacy kiedyś byli w Wiśle ( np sezon 2002-03 czy lata 1998-2000) niż 22 nigdzie już nie chcianych przeciętniaków którzy kompromituja sie w rundzie wstępnej europejskich pucharów z Lewadią czy Karabachem

Antystenes 12.03.2011 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1062848)
a może Riosa przekwalifikowac na defensywnego pomocnika ?

Osobiście optował bym za przekwalifikowaniem na def. pomocnika Bunozę, ale mamy tam dobrobyt w postaci Wilka i Sobola.
Bunoza nie jest zły, ale niepewny. Ma bardzo dobry odbiór, ciężko mu zabrać piłkę, ale jest powolny i mało zwrotny, dlatego łatwo go objeżdżać szybszym zawodnikom. Dlatego dobrze by było, żeby miał za sobą jeszcze stoperów..

gianbuffon 12.03.2011 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1063570)
Osobiście optował bym za przekwalifikowaniem na def. pomocnika Bunozę, ale mamy tam dobrobyt w postaci Wilka i Sobola.
Bunoza nie jest zły, ale niepewny. Ma bardzo dobry odbiór, ciężko mu zabrać piłkę, ale jest powolny i mało zwrotny, dlatego łatwo go objeżdżać szybszym zawodnikom. Dlatego dobrze by było, żeby miał za sobą jeszcze stoperów..

Moim zdaniem def. pomocnik powinien być zwrotniejszy od obrońców.

Borinho 12.03.2011 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez paveljll (Post 1062761)
Wiele obiecywałem sobie po Riosie, ale zaczynam rozumieć dlaczego Trener przestał na niego stawiać. Obserwowałem go bardzo uważnie w czasie pucharowego meczu z Podbeskidziem. Mimo, że wszedł na boisko dopiero 86 minucie, zwrócił moją uwagę pewnym swoim zachowaniem - w doliczonym czasie gry, gdy piłkę posiadało Podbeskidzie przykucnął w polu karnym przeciwnika i zaczął wiązać buty i poprawiać getry. Kucał sobie beztrosko 20 metrów za linią obrony w ostatnich minutach meczu! Powinien wtedy gryźć trawę, chociąż próbować pokazać ambicję, a on mimo że rozgrzewał się dobre pół godziny nie zdążył k... butów zawiązać porządnie!!! Na miejscu trenera ostentacyjnie zdjął bym go w nawet w 92 minucie, bo dla ....eczek miejsca w dużynie nie powinno być. Mam nadzieję, że miał gorszy dzień, albo po prostu kucał bo mu się srać chciało i nie mół wytrzymać, cokolwiek.
Więc niech teraz nie wygaduje w gazetach bzdur jakiego to nie ma głodu piłki. Mimo wszystko liczę na niego bo umiejętności ma.

Cóż takie zachowanie pokazuje to że raczej znudziła mu się już ta Polska i 4-5 miesięcy zimy !!!. Gość wchodzi na boisko powinien zadbać o takie rzeczy ! ... ale ogólnie Argentyńczyk nie pasuje do Wisly i Wisła dla niego ... wróci do 2 ligi argentyńskiej i tam nawet gwiazdą nie będzie !!! Za wiele osób za bardzo na niego liczyło

krakus76 12.03.2011 21:29

Dzisiaj na E11 był Rafał Boguski. Fajna sprawa dla dzieciaków które dostawały zdjęcie z jego autografem i można było sobie zrobić wspólne zdjęcie. A pomysł sektorem rodzinnym wypalił klubowi. Na meczu z Widzewem prawie pełny i to w dużej ilości wypełniony dziećmi czyli przyszłymi fanatykami Wisły :)

MatMario 13.03.2011 04:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1063813)
Dzisiaj na E11 był Rafał Boguski. Fajna sprawa dla dzieciaków które dostawały zdjęcie z jego autografem i można było sobie zrobić wspólne zdjęcie. A pomysł sektorem rodzinnym wypalił klubowi. Na meczu z Widzewem prawie pełny i to w dużej ilości wypełniony dziećmi czyli przyszłymi fanatykami Wisły :)

Tak fanatykami... Chuliganami od razu. Kibicami to tak, sympatykami, fanami. "Takich fanatyków" to my mamy już teraz lekko ukrytych, siedzą w domu i czekają jak Amica przyjedzie.

Tonujmy nastroje.

Mario Nh 13.03.2011 09:38

Patryk Małecki podbiega do trenera i rzuca mu się w ramiona.
Robert jesteś dobrym trenerem. Odmieniłeś oblicze tej drużyny.

skeba 13.03.2011 10:38

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html

Melikson z orzełkiem na piersi ? Podobałby wam się taki pomysł ?

JrQ- 13.03.2011 10:52

to nie możliwe!!!
przeraża mnie kompetencja ludzi w PZPN

najpierw Lato z Piechniczkiem o wprowadzaniu limitów na graczy nawet z UE, a teraz ten...

cfa 13.03.2011 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1064063)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html

Melikson z orzełkiem na piersi ? Podobałby wam się taki pomysł ?

Jak dla mnie ciekawszy pomysł niż powoływać Arboledów i Hernanich którzy z polską mają tyle wspólnego, że tutaj tylko pracują.

Simao1 13.03.2011 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1064038)
Patryk Małecki podbiega do trenera i rzuca mu się w ramiona.
Robert jesteś dobrym trenerem. Odmieniłeś oblicze tej drużyny.

Tak jest. Podobało mi się to, że Małecki pierwszą rzeczą jaką zrobił po strzeleniu bramki, to podbiegnięcie do trenera. Świadczy to o dobrej atmosferze panującej w drużynie. Poza tym Patryk w ostatnim czasie coraz mniej macha rękami po zmarnowanej sytuacji (może dlatego, że częściej bierze na siebie ciężar gry?). Robert to naprawdę dobry fachowiec, obiektywnie oceniający sytuacje w drużynie. Wierzę, że zespół, który buduje, przyniesie nam wiele radości i upragniony awans do LM. :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1064072)
Jak dla mnie ciekawszy pomysł niż powoływać Arboledów i Hernanich którzy z polską mają tyle wspólnego, że tutaj tylko pracują.

Z tym, że Maor już zdecydował, gdzie chce grać.

skeba 13.03.2011 11:01

Cytat:

Z tym, że Maor już zdecydował, gdzie chce grać.
Arboleda też zarzekał się, że będzie grał w Kolumbii, a teraz pali się, by włożyć koszułkę z orzełkiem na piersi.
Melikson ma więcej z Polską, niż Roger i Arboleda razem, a wątpię, żeby się nie zgodził z myślą, że mógłby być czołowym zawodnikiem tej kadry i grać na Euro 2012

ciesla093 13.03.2011 11:09

Kołtoń w cafe futbol nazwał Małego najlepszym piłkarzem naszej ekstraklasy:) szok... Chyba z kotorowskim się pokłócił, albo na amike się obrazil...

Simao1 13.03.2011 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1064080)
Melikson ma więcej z Polską, niż Roger i Arboleda razem, a wątpię, żeby się nie zgodził z myślą, że mógłby być czołowym zawodnikiem tej kadry i grać na Euro 2012

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gazeta Krakowska
Polski paszport znacznie ułatwi życie Meliksonowi i... Wiśle. Piłkarz nie musi występować o pozwolenie na pobyt i o pracę. Nie blokuje też miejsca w drużynie zawodnikom spoza Unii Europejskiej. Na pewno zaś nie skorzysta na tym reprezentacja. Melikson już dawno temu zdecydował, że chce reprezentować barwy Izraela. W drużynie narodowej zadebiutował w maju ubiegłego roku.

10 znaków.

serek.c2 13.03.2011 11:46

Borek (Cafe Futbol) właśnie Meliksona umieszcza w reprezentacji Polski...

Proud 13.03.2011 11:51

Dajcie już spokój z tą kadrą.

W Reprezentacji mają grać Polacy. Kadra to nie klub.

Niech Chłopak gra tam gdzie mu serce podpowiada. A mówił już, że jest związany z Izraelem.

serek.c2 13.03.2011 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1064107)

Niech Chłopak gra tam gdzie mu serce podpowiada. A mówił już, że jest związany z Izraelem.

Tylko wspomniałem o temacie wywołanym przez Borka - moje zdanie jest identyczne jak Twoje. W reprezentacji tylko Polacy.

TymonPRO 13.03.2011 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1064107)

Popieram,szkoda mi tego Meliksona już go Polskie hieny dopadają

biziu25 13.03.2011 12:36

żal mi już jest Meliksona... co wywiad to pada pytanie czy dobrze się czuje w Krakowie gdzie wszyscy a zwłaszcza kibice Wisły są rasistami i antysemitami... żałosne, ale ja to tak odbieram, to dziennikarze napędzają taką otoczkę wokół nas. Nic tylko pogratulować.

Jagul 13.03.2011 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biziu25 (Post 1064129)
żal mi już jest Meliksona... co wywiad to pada pytanie czy dobrze się czuje w Krakowie gdzie wszyscy a zwłaszcza kibice Wisły są rasistami i antysemitami... żałosne, ale ja to tak odbieram, to dziennikarze napędzają taką otoczkę wokół nas. Nic tylko pogratulować.

Sami sobie tą otoczkę tworzymy jak podczas wyciszania na stadionie albo minuty ciszy jacyś idioci krzyczą "jebac Żydów". Później gazety to podchwytują i artykuły na całą stronę w GW o antysemitach na stadionie Wisły.

gromaders 13.03.2011 13:17

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...boisku,1609045

dobrze że mamy takiego chłopaka w szatni, a w życiu prywatnym widać że Mały się zmienia i poważnieje chyba :)

DarekK_11 13.03.2011 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 1064074)
Tak jest. Podobało mi się to, że Małecki pierwszą rzeczą jaką zrobił po strzeleniu bramki, to podbiegnięcie do trenera. Świadczy to o dobrej atmosferze panującej w drużynie.

Niekoniecznie. Grosicki też podbiegał do Probierza i rzucał mu się w ramiona :)
http://www.weszlo.com/news/6417

Jagul 13.03.2011 14:37

Małecki w końcu zmądrzał i wychodzi/wyjdzie mu to na dobre.
PS. Polacy z Wisły mogliby wziąć sprawy w swoje ręce i nauczyć obcokrajowców jakiejś innej przyśpiewki niż Jazda,Jazda,Jazda... Chyba wielki problem to nie będzie, a w końcu jakieś urozmaicenie. Bo z tym lidera mamy wyszło bosko :D

masterlag 13.03.2011 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gromaders (Post 1064160)

A jakie durne komentarze [większość] :rotfl:

Fajnie, że Patryk umie sie zdystansować do tego i wie, że nie ma co na każdym kroku wojować z całym światem.
A pan Dyzma niech sobie znajduje kolejnych "polskich niemców czy francuzów" (choć akurat do Matuszczyka czy Obraniaka nie mam nic).
Przy okazji któregoś z meczy można by zasugerować powołanie dla Patryka jak niegdyś krzyczeliśmy "-Leo! -Co? -Brożek!"* ;) Bo ja nie rozumiem, jak powołanie może dostać jakiś Kucharczyk z Legii co się ledwie pojawił, a Małecki nie. Mały sie dobrze rozwija i o ile jeszcze co nieco poprawi to nas nie stać na to by tracić talenciaka.

*-Z tym, że Leo to w miarę inteligentny człowiek, a pan Franz... Nie chcę go obrażać, ale to co on sobą prezentuje - wstyd!

Co do Patryka- podoba mi się jego zachowanie po meczach, gdzie zawsze podchodzi pod G i nie zapomina o nas-kibicach, i ostatni schodzi do szatni.

aNouc 13.03.2011 15:41

Cytat:

Kto będzie lepszym przewodnikiem po różnych zakątkach świata, jeśli nie jego obywatel? Wykorzystujemy więc fakt, że w Wiśle gra wielu zawodników z różnych krajów świata i ich pomocą zapraszamy was do zwiedzania ich ojczyzn. Dziś rozpoczynamy nowy cykl – „Zwiedzaj świat z Wiślakami”. Na początek Holandia i przewodnik Kew Jaliens.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...akami_holandia

PANDEM0NIUM 13.03.2011 19:50

Właśnie zrobili analize w Canal + rajdu Meliksona.
Przbiegł 80m ze średnią prędkością 29,7 km/h

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl