![]() |
Cytat:
- nie robi różnicy - nie potrafi wziać ciężaru gry na siebie - to nie koledzy za nim nienadążają, ale on za kolegami Różnice to robi Melikson, Małecki, Wilk, Sobolewski - reszta to wypełniacze z przebłyskami, a Rios i znimi przegrywa rywalizacje. Oczywiście mam nadzieje, że to się zmieni, ale szczerze mówiąc - wątpie. |
Jak zwykle w przypadku Riosa beda Ci za Nim i przeciwko. Jak w przypadku kazdego pilkarza. Osobiscie uwazam ze nie widzimy go na treningach, nie znamy do konca zalozen taktycznych i czy Rios umie sie z Nich wywiazac wiec nie mozemy ferowac wyrokow i mowic ze Maaskant jest be. Wedlug mnie jesli bedzie odpowiednio sie prezentowac na terningu to nie wierze zeby nie dostal szansy.
|
a może Riosa przekwalifikowac na defensywnego pomocnika ? Mauro jak przychodził do Wisełki 10 lat temu to też był jak pamiętam napastnikiem ale Heniu go potem przesunął na środek pomocy.Problem w tym że cena za Riosa żeby go wykupic jest strasznie wysoka (1,3 mln €) i nie sądze żeby Klub zdecydował sie tyle zapłacic po sezonie.
|
Cytat:
|
Znakomity byłby to defensywny pomocnik, który unika walki - klękajcie narody! :lol:
|
Jakby nie było to cena za Riosa na pewno bardzo poleci w dół po takim sezonie i już nadchodzi ten moment o podjęciu rozmów na jego temat. Ciekawe co o nim myślą nasi Holendrzy.
|
Cytat:
|
Rios chłopak ma ponad przeciętną technikę i mocno stoi na nogach to jego największe zalety.
To co on momentami wyprawiał na boisku mogło wprawić trenera w nerwice. Chłopak robi sobie ruletkę na własnej połowie, traci piłkę i jeszcze nie goni za przeciwnikiem. On musi grać dla drużny a nie pod siebie to nie są jakiejś indywidualne zawody. Jeśli nie będzie grał dla drużny i grał z założeniem ja tu tylko na chwile to nie widzę sensu aby dawać mu szans. Jego pozycja w drużynie jest na tyle słaba że powinien przede wszystkim skupić się na tym aby przy każdej możliwej pokazywać że chce przydać się tej drużynie. Wierzę, że dostanie jeszcze szanse i będzie grał z pianą na zębach. Zapomniałem jeszcze dodać że jego pierwsze kroki są tak wolne że na skrzydle to ja dla niego miejsca nie widzę. |
Myślicie, że Argentyńczycy będą się upierać przy milionach ? Przecież oni mają 2 wyjścia(River na 100% nie wiąże z tym piłkarzem przyszlości):
-brać co dają i całować rączki - oddać go za darmo do 2 ligi argentyńskiej |
Cytat:
:rotfl: |
należy podkreślić że to raczej bracia są bliżej strzelenia trzeciej bramki, niż Legia wyrównującej.
|
wiecie może komu będzie sędziował małek z tymi swoimi dwoma klakierami? warto zobaczyć jak po raz kolejny będzie się ośmieszał... pajac jeden.
edit co z shiftem? |
Nam... 10znakow
|
Ciekawe czy doczekamy się czasów , kiedy zespół będzie personalnie dostosowany do rywala . Dobre europejskie kluby szachują składem w zależności od przeciwnika .
Nie ulega wątpliwości że Wilk i Sobol to zawodnicy o podobnym charakterze , jednak z różnymi predyspozycjami . Z drwalami powinien grać Wilk , a z bardziej rozwiniętymi przeciwnikami technicznie , Sobolewski . Zmierzam też do tego że Sobolewski powinien częściej siadać na ławce , aby wyczuwał presje Wilka na niego miejsce . Chavez z Bunozą równiez powinni "wymieniać' się miejscem w składzie . Chavez to taki czołg nie do przejścia , kapitalny w odbiorze , natomiast Bunoza powinien grać przy bardzo wysokich i mało zwrotnych zawodnikach , bo sam jest czasem potwornie mało zwrotny w obronie . Poza tym ma kiepskie przyspieszenie . Sivakow i Jirsak . Na ile znam Jirsaka , a na ile już poznałem Sivakowa to na pewno ten pierwszy bardziej pracuje w defensywie , a Jirsak nie pogra przy twardym kryciu . Poza tym Białorusin wydaje się być silniejszy fizycznie . Co do rozgrywania to na pewno lepszy jest Czech , ale tylko gdy ma dużo miejsca . Na reszcie zawodników z pierwszego składu czyli Cikosie , Paljiciu , Meliksonie , Genkovie , Małeckim , Kirmie , Jaliensie , Pereiko nie ma takiej presji , bo nie mają prawdziwych konkurentów do miejsca w składzie . Bo co to za konkurent z Żurawskiego , Garguły , Kowalskiego czy Łobodzińskiego . Boukhari ma ostatnio tyle kontuzji mięśniowych że trudno na niego liczyc . Oczywiście jest taki Andy Rios , o którym krążą argentynskie legendy że jest super napastnikiem który nie strzela bramek . Jak już wcześniej pisałem powinien dostać 2-3 mecze po przynajmniej 45 minut , bo przynajmniej było by wiadomo czy można na niego liczyć , czy wręcz przeciwnie . Jest też opcja że w polskiej lidze się nigdy nie sprawdzi bo jest zbyt siłowa . Przeciko Jadze zagrał super 45 minut , ale ta drużyna nie kopie po czole ( swoim i przeciwnika ) jak większośc ligi. |
Cytat:
|
Cytat:
Bunoza nie jest zły, ale niepewny. Ma bardzo dobry odbiór, ciężko mu zabrać piłkę, ale jest powolny i mało zwrotny, dlatego łatwo go objeżdżać szybszym zawodnikom. Dlatego dobrze by było, żeby miał za sobą jeszcze stoperów.. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzisiaj na E11 był Rafał Boguski. Fajna sprawa dla dzieciaków które dostawały zdjęcie z jego autografem i można było sobie zrobić wspólne zdjęcie. A pomysł sektorem rodzinnym wypalił klubowi. Na meczu z Widzewem prawie pełny i to w dużej ilości wypełniony dziećmi czyli przyszłymi fanatykami Wisły :)
|
Cytat:
Tonujmy nastroje. |
Patryk Małecki podbiega do trenera i rzuca mu się w ramiona.
Robert jesteś dobrym trenerem. Odmieniłeś oblicze tej drużyny. |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html
Melikson z orzełkiem na piersi ? Podobałby wam się taki pomysł ? |
to nie możliwe!!!
przeraża mnie kompetencja ludzi w PZPN najpierw Lato z Piechniczkiem o wprowadzaniu limitów na graczy nawet z UE, a teraz ten... |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Melikson ma więcej z Polską, niż Roger i Arboleda razem, a wątpię, żeby się nie zgodził z myślą, że mógłby być czołowym zawodnikiem tej kadry i grać na Euro 2012 |
Kołtoń w cafe futbol nazwał Małego najlepszym piłkarzem naszej ekstraklasy:) szok... Chyba z kotorowskim się pokłócił, albo na amike się obrazil...
|
Cytat:
Cytat:
|
Borek (Cafe Futbol) właśnie Meliksona umieszcza w reprezentacji Polski...
|
Dajcie już spokój z tą kadrą.
W Reprezentacji mają grać Polacy. Kadra to nie klub. Niech Chłopak gra tam gdzie mu serce podpowiada. A mówił już, że jest związany z Izraelem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
żal mi już jest Meliksona... co wywiad to pada pytanie czy dobrze się czuje w Krakowie gdzie wszyscy a zwłaszcza kibice Wisły są rasistami i antysemitami... żałosne, ale ja to tak odbieram, to dziennikarze napędzają taką otoczkę wokół nas. Nic tylko pogratulować.
|
Cytat:
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...boisku,1609045
dobrze że mamy takiego chłopaka w szatni, a w życiu prywatnym widać że Mały się zmienia i poważnieje chyba :) |
Cytat:
http://www.weszlo.com/news/6417 |
Małecki w końcu zmądrzał i wychodzi/wyjdzie mu to na dobre.
PS. Polacy z Wisły mogliby wziąć sprawy w swoje ręce i nauczyć obcokrajowców jakiejś innej przyśpiewki niż Jazda,Jazda,Jazda... Chyba wielki problem to nie będzie, a w końcu jakieś urozmaicenie. Bo z tym lidera mamy wyszło bosko :D |
Cytat:
Fajnie, że Patryk umie sie zdystansować do tego i wie, że nie ma co na każdym kroku wojować z całym światem. A pan Dyzma niech sobie znajduje kolejnych "polskich niemców czy francuzów" (choć akurat do Matuszczyka czy Obraniaka nie mam nic). Przy okazji któregoś z meczy można by zasugerować powołanie dla Patryka jak niegdyś krzyczeliśmy "-Leo! -Co? -Brożek!"* ;) Bo ja nie rozumiem, jak powołanie może dostać jakiś Kucharczyk z Legii co się ledwie pojawił, a Małecki nie. Mały sie dobrze rozwija i o ile jeszcze co nieco poprawi to nas nie stać na to by tracić talenciaka. *-Z tym, że Leo to w miarę inteligentny człowiek, a pan Franz... Nie chcę go obrażać, ale to co on sobą prezentuje - wstyd! Co do Patryka- podoba mi się jego zachowanie po meczach, gdzie zawsze podchodzi pod G i nie zapomina o nas-kibicach, i ostatni schodzi do szatni. |
Cytat:
|
Właśnie zrobili analize w Canal + rajdu Meliksona.
Przbiegł 80m ze średnią prędkością 29,7 km/h |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl