![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Hurra optymizm bo zmiana właściciela???? JW się kłania... a BC wcale nie taki zły jak go malują....
|
Gaszyński powiedział że za proponuje prace w klubie Głowackiemu po zakończeniu kariery piłkarskiej. Jestem za Arek musi zostać na Reymonta.
|
Cytat:
|
Zostawią Arka w klubie?
Czy ja śnię, czy od kilku tygodni zaczyna być u nas NORMALNIE? |
Cytat:
|
Cytat:
|
dwie sprawy są ze sobą zbieżne...główny sponsor i zmiana struktury właścicelskiej/części udziałów...
|
Ale by było fajnie, jakby się okazało, że jutro na koszulkach będzie sponsor z prawdziwego zdarzenia :D
|
Cytat:
|
Wg sport.pl Włodarski rozmawia o wejściu do Wisły.
Prawdopodobnie fake, bo koronnym argumentem jest, ze jako jedyny głośno mówił o chęci kupna. |
Niech ten oszołom spierdala od Wisełki jak najdalej. Tyle w temacie.
Większego bagna nie potrzebujemy. |
Cytat:
|
Nie bierzcie do końca na serio informacji zamieszczanych w tej śmiesznej gazecie. Przypomnę, że nie tak dawno wciskali nam Vukcevicia.. Ile w tym prawdy widać właśnie po transferach.
Owszem pewne ruchy już miały miejsce ale wg moich informacji wśród potencjalnych kupców nie ma Włodarskiego. |
2.5 mln zł chce od Wisły Jovanić
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...961,1,727.html Cytat:
|
Cytat:
|
Teraz już tak będzie.
Jak się pojawi informacja o kupcach na Wisle to pierwsze nazwisko będzie wlasnie Wlodarskiego... |
Cytat:
|
Jakiś sponsor się szykuje na koszulkach?
|
tak
10 znaków |
Unimil ...
|
Cytat:
|
Cytat:
Mea culpa. |
To po co takie tajemnice z tymi koszulkami? Bez sensu
|
... comarch :rotfl: :D
|
Cytat:
Normalna prezentacja nowych koszulek i tyle... |
To po co jest ciemne pole na koszulkach i zdjecia np Mace sa robione za zamknietymi drzwami ?
|
Cytat:
|
no oczywiscie ze bedzie nowy sponsor tak jak i całkowicie inny wygląd koszulki.
Tylko trzeba tam pójść ! Bo inaczej tego nie zobaczysz |
Jakby Wiśle udało się załatwić sponsora na koszulki bez wcześniejszego przecieku tego do mediów to szacun. Ale raczej się na to nie nastawiam :D
|
Nie wiedziałem jaki temat wybrać, ale chyba ten jest najbardziej odpowiedni (na takie przemyślenia)
Gdyby nie sezon 2011/2012, a zwłaszcza jego druga runda, na pewno nie popadlibyśmy na lata w środkowe rejony tabeli. Pytanie, czego wówczas w tamtym sezonie zabrakło? Skład był na mistrzostwo, a wyszło jak wyszło. Za Maaskanta i Moskala gra była ok, ale często nie szły za nią wyniki. Pod koniec marca, po przyjściu Bednarza i Probierza, w okolicy 22-23 rundy gdy sezon był jeszcze do uratowania, to niestety zamiast gry zrobiła się totalna klapa - zapewne przez brak wypłat dla piłkarzy. Pewny jestem, że gdybyśmy w tamtym sezonie zajęli miejsce gwarantujące udział w LE - dzisiaj wszystko wyglądałoby inaczej. Z drugiej strony nie rozumiem zupełnie działań ówczesnego zarządu z Bednarzaem na czele - to znaczy mając zagwarantowane ogromne wpływy z udziału w LE (2,1 mln Euro za IV rundę eliminacji LM + podobne środki za udział w LE, razem ok 15 mln złotych), na które trzeba było poczekać do wypłaty pod koniec czerwca, czemu wówczas nie wzięto jakiegoś krótkiego kredytu obrotowego na 3 miesiące, który byłby spłacony z tych czerwcowych wpływów z UEFA. Piłkarze płaceni w terminie graliby zdecydowanie inaczej, niż to wyglądało w 7-8 ostatnich rundach, i wtedy dzisiaj wszystko wyglądałoby inaczej |
Niby tak
Ale klub boi się ryzykować |
Czas kochani pogodzi wszystkie grupy od SKWK po piknika by ramie w ramie iść i ratować naszą WISŁĘ chyba ze chcecie być drugim WIDZEWEM. Ale wtedy Wisła zniknie tak jak znikła Polonia Warszawa i Łks Łódzi na lata w dolnych ligach. Pomyślcie gdzie wtedy będziemy grać jak nas wtedy na opłacenie stadiony 200 tys zł za mecz nie bedzie stać bedziemy się tułać
|
http://www.pb.pl/4218494,95880,milia...ie-tele-foniki
Żeby wyjśc na prosta to musieliby sprzedać ze 100 tysięcy karnetów ... To dałoby obecny budżet. Wg mnie albo TF sprzeda Wisłę albo będzie cieniutko przez kolejne kilka sezonów. Przy tego typu umowach banki nie dadzą Zarządowi TF przelacna klub choćby złotówki. |
A skąd to wiesz, jeśli mogę zapytać? Czytałeś umowy? Refinansowanie długu (jeśli dojdzie do skutku) znaczenie poprawi sytuację finansową spółki. Owszem, będą wymagania w stosunku do utrzymania przez TF zdolności kredytowej na ustalonym poziomie. Nie znaczy to jednak, że przy odpowiednim poziomie zysków firma będzie miała zablokowane możliwości finansowania Wisły.
|
Wisła jest "zabawką" Cupiała, a nie biznesem. Wierzyciele mogą na to patrzeć mniej przychylnym okiem.
|
Nie czytałem tej konkretnej umowy. Ale banki ni3 po to prolongują spłatę długów , żebys ty wydawal na swoje zabawki-(co słusznie zauważył Paweł). Zwłaszcza, że jakbyście chcieli zauwazyć to Cupiał nie dał grosza ze swojego prywatnego konta na ten cel, bo cała kasa leciała do spółki Wisła SA (wcześniej SSA) z TF jak spółki "matki".
Poza tym szybkie liczenie. Skoro cały zeszłoroczny zysk EBIDTA ( to zysk przed potrąceniem odsetek od kredytów, podatków i amortyzacji) to 243 mln zlotych, a niech nawet im zostanie po potrąceniach 150 mln (szacuje ze nawet połowy nie ma ale pal licho-będę hojny)to pomyśł ile lata zysków z rzędu musiałby mieć TF, żeby spłacić miliard kredytu? Który bank chciałby czekac 9lat na swoje pieniade jak moze czekac 7-8? A w Wisłe rok w rok musialoby iśc ok. 5-7 mln złotych. Za duże obciązenie wyników TF i żaden bank nie będzie robił za dobrego wujka. |
Dla mnie to rewelacyjna wiadomość.
Oznacza ona , iż banki nie będą robiły problemu z umorzeniem tych 130 mln które Wisła jest winna TF i co jest prawdziwą kulą u nogi klubu. Bez tego długu Wisła ma szansę na normalny rozwój. Umożliwia to wejście innych podmiotów jako udziałowców ( Szubryt ,Oknoplast ) które jest możliwe tylko w wypadku umorzenia zadłużenia klubu. Obym nie był przedwczesnym prorokiem ale Bogusław Cupiał to osoba number one w historii waszego klubu. |
^^ skąd wniosek że nie będą robiły problemu z umorzeniem tego długu?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl