![]() |
Cytat:
|
nie no to w zartach było
kazdy ma prawo kibicowac wg siebie :) dla mnie liczy sie najpierw to co pokazuje dana osoba przez 90 minut. Potem dopiero patrze szerzej, ale bardziej cenię piłkarzy ktorzy potrafią sie przyznac do utożsamiania z klubem/kibicami niż takich ktorzy całuja herb niezależnie od barw. Ale tacy z krwi Legionisci fajnie jakby grali gdzies indziej, w Kielcach, Bielsku czy cos. Jeśli przez 90 minut RW bedzie grał w piłke dla piłki, dla siebie i dla wyniku - to ja to biorę. |
a Małecki bił 5 z Portowcami?
Kibic L był tu przed chwilą, Maciej Jankes Jankowsk, biliście z nim 5? Tomasz Zając z kim teraz bije 5? Nie kryjący się z miłości do Lecha, przepraszam Amiki, Radosław C. z kim przez ostatnie pół roku bił 5? z kim będzie bił 5 za pół roku? |
My tu się bronimy przed spadkiem, a wy tu narzekacie na ewentualne przyjście Wolskiego. Dobre. Aż to sobie zapisze.
Tych samych użytkowników proszę o nie narzekanie na występy Wiślaków z krwi i kości Urygi oraz Boguskiego. |
gdzie tu jest jakieś narzekanie?
Bez jaj, wszędzie spisek ktoś widzi ? Kojarze takie akcje, nie z boiska lecz z polityki. To Wy ? |
Cytat:
@Merkury, @WhiteDoctor @Antymod @serek.c2 @Robbie92 |
e tam luźne pośladki :)
Póki co .......enie o szopenie bo oficjalna nic nie podaje. Gol jak miałby przyjsc to tez chujowo co nie? |
Ja narzekam? :D
|
Aha, czyli jak ktos nie chce Wolskiego we Wisle to ma nie nadawac na Uryge/Boguskiego?
Wytlumaczysz ten zajebiscie logiczny wywod? Czy my kurva w ramach pokuty czy czegos a'la garbata dola sasiadki mamy byc skazani na grajkow z L w sercu? |
Cytat:
|
Sa np z Krakowa. Ale to Uryga wiec ten teges...
|
1 Amica (lech) historycznie to żaden rywal dla Wisły
2 To że ktoś spierdala od nas do ległej to nie znaczy że że mamy brać legijnego pokurcza który za Wisłę napewno umierać nie będzie 3 Każdego dnia dziękuje bogu że nie jestem Warszawiakiem |
Ja cie krencę, nie dość, że sędziowie pomagają ległej, Boniek ich faworyzuje to teraz jeszcze dywersanta nam podsyłają!!!
Ktoś tam pisał, że z L w sercu nie będzie się oddawał w pełni Wiśle, mi się wydaje, że to co da Naszemu klubowi jak tu przyjdzie będzie świadczyło o tym jakim jest profesjonalistą. Ale z tego co czytam raczej z tym u niego jest nie ciekawie. Zobaczymy, może zaskoczy i da kilka punktów. |
Macie rację, musimy budować Wisłę na wychowankach jak Kokoszka, Stolarski czy Handzlik, którzy za Wisłę będą umierać i nigdy nie zostawią w potrzebie.
Stop najemnikom. |
Popieram. Budujmy Wisłę na zawodnikach, którzy nie chcą u nas grać. Po co nam Ci, którzy chcą?
|
Cytat:
|
Generalnie mam mieszane uczucia co do Wolskiego, na świecie są miliony piłkarzy, po co ściągać kogoś kto bardzo mocno utożsamia się z naszym największym wrogiem spoza Krakowa?
Dobrych piłkarzy w sam raz na nasze możliwości finansowe są na świecie dziesiątki jeśli nie setki. Do tego dochodzi fakt, że najprawdopodobniej to nie będzie transfer tylko wypożyczenie na pół roku. Ja osobiście uważam, że sukces nam w tym sezonie nie grozi, ale spaść też raczej nie spadniemy. Jeszcze jak byśmy go mieli podpisać na parę sezonów to rozumiem - ale po co ogrywać gościa po kontuzji klubowi z Warszawy? (bo skoro to wypożyczenie to najprawdopodobniej po nim będzie chciał tam wrócić). Nie do końca czuję ten ruch. |
W normalnych warunkach byłbym na zdecydowane NIE dla Wolskiego w Wiśle, ale niestety mamy nóż na gardle - jeśli nie poprawimy gry w pomocy, to do końca sezonu będziemy walczyć o utrzymanie. Jeśli tylko jest zdrowy i prezentuje poziom sportowy wyższy niż nasi piłkarze, to brać w nadziei, że nam pomoże.
|
Cytat:
|
Dokladnie tak jest. Ten i kilka wyzej. Dawac Wolskiego, Radovic bez klubu, moze Borysiuka na DP za Uryge no i Boguski mialby z kim pokopac:lol:
|
Cytat:
1). Jeśli ktoś nie chce Wolskiego to zakładam, że z przyczyn "poza czysto piłkarskich". 2) Jeśli interesują Cię piłkarze z Wisłą w sercu to już masz takich w drużynie - Uryga, Boguski, wychowankowie - same perełki piłkarskie. Nie hejtuj ich bo oddają Wiśle swoje serce! A to, że sportowo nie ogarniają - pal to licho! Wisła ma tak zajebistą pozycje w tabeli, że nie musi się martwić o spadek. Nie potrzebujemy kozaków najemników. 3) A jeśli chcesz piłkarzy oddanych Wiśle i w dodatku świetnych piłkarsko to odpal sobie archiwalne metariały (jeśli takowe posiadasz) z lat 77/78 i mistrzostwa Polski opartego na wychowankach. Na dziś to s-f. Drużyny za czasów Cupiała były zawsze oparte na najemnikach, który pokochali Wisłę przez sukcesy które miały miejsce przy ich udziale. A nie odwrotnie. Jeśli nasi wychowankowie jak Zając, Handzlik, Stolarski Kokoszka ect ect tylko czekają aż od nas uciec to ja już wolę byłego piłkarza Legii który przynajmniej jest zajebisty piłkarsko i można go związać kontraktem. A mówicie, że na świecie jest milion lepszych piłkarzy w naszym zasięgu finansowym? Problem w tym, że ten milion nie chce do nas przyjść. Widocznie jest faktycznie okazja wypożyczyć Wolskiego z realną ceną wykupu (np 600-700 tyś ojro) i włodarze klubu chcą skorzystać z 'promocji'. Bez tej klauzuli to wypożyczenie nie miałoby większego sensu i to wiedzą raczej wszyscy. Na dziś Wisła na papierze jest pierwszym kandydatem do spadku (po Górniku) i weź tu wytłumacz zagranicznemu piłkarzowi, że jej marka nie pozwoli na spadek. Polski piłkarz w miarę ogarnięty w rzeczywistości już tę świadomość posiada. |
No nie wiem czy ten Wolski to dobry pomysl na swoim twiterze ma wklejane non stop zdjecia ze stadionu legiuni.
|
Wolski po pierwsze jest bez formy. W średniaku ligi belgijskiej bardzo często ląduje nawet nie na ławce rezerwowej a na trybunach. To jest kolejny kretyński pomysł Kapki i całego sztabu sportowego. Wypożyczenie i co dalej? za kilka miesięcy będziemy mieli ten sam problem ale może się okazać, że nie w Ekstraklasie tylko w I lidze a Wolski w niższej klasie rozgrywkowej grał nie będzie. W naszych warunkach i braku czasu na odbudowę formy nie ma żadnego sensu na ściąganie takich graczy vide Małecki etc..
|
Cytat:
1) Zarowno z przyczyn pilkarskich, jak i pozapilkarskich. 2) Rowniez uwazam, iz majacy Wisle w sercu nie ogarniaja. 3) Owszem, nie beda ogarniac. 4) Czyli nie ma innej drogi niz albo wychowankowie Wisly, albo kibice Legii? Stad wniosek - po co u nas Kuzba i scouting? |
IMO temat Wolskiego powinien zakończyć się na oglądanie transfermarktu i jego TT - po pierwsze w Belgii dno i dramat, wszędzie indziej też, do tego młody już nie jest. A TT pełen legijnego przesłania to tylko dodatkowy gwóźdź do trumienki. Jeżeli ktoś serio uważa, że piłkarz, który w ciągu 3,5 roku zaliczył 3 bramki i 3 asysty zbawi naszą ofensywę to podpowiem, że niejaki Rafał Boguski zdobył tyle w jedną rundę. Tak, wiem, inna liga itp, tylko co z tego? Grał mało, bo był słaby, nikt na siłę nie będzie holował kiepskiego piłkarza z sianem w głowie, więc tym bardziej nie powinniśmy my.
|
Nie rozumiem tego lamentu. Ale chyba dla niektórych Legia to nasz największy wróg :) Takie pitolenie daje im podstawę do głoszenia, że cierpimy na kompleks Warszawy. Dało się zrozumieć napinkę na ległą w czasach kiedy walczyliśmy z nimi o tytuł, ale dla mnie to był taki sam rywal jak Widzew, ŁKS, Pogoń, czy Górnik. Trochę bardziej skacze mi ciśnienie jak się spotykamy z jakąś koleżanką parchów. Ale prawdziwy wróg jest tylko jeden i do ....y nędzy nie jest to Legia, więc nie chrzańcie tak, bo to oni powinni mieć kompleksy wobec nas.
Jedynym wyznacznikiem przydatności Wolskiego u nas powinna być jego forma sportowa. A z tą chyba nie jest najlepiej, skoro plącze się po wypożyczeniach, gra niewiele, nie potrafił się odbudować po ciężkiej kontuzji. Po co nam taki piłkarz? Mamy podobnych aż za nadto :) |
Przeciwnikiem w walce o pierwszy skład Wolskiego jest jeden z najlepszych pomocników w Belgii, także nie oceniałbym go zbyt pochopnie. Poza tym, Ekstraklasa to najgorsza liga na świecie, gdzie Lech dostaje bęcki od Podbeskidzia(które parę dni wcześniej zostało zgwałcone przez Lechię), mimo że tydzień wcześniej spuścił łomot Termalice, która z kolei remisuje z żydami, "sensacją" sezonu, a kolejna sensacja, Piast, remisuje drugi mecz z rzędu, a super-hiper bogata Lechia Gdańsk po spuszczeniu manta Podbeskidziu przegrywa jak frajer z Koroną Kielce... Przepraszam za ten wywód, ale kupony nie siadły :D
|
Cytat:
Zobaczymy co nasz zaciąg ukraińsko-czeski zdziała. Przypomina to wszystko pospolite ruszenie. |
Dokladnie za duzo juz tych pilkarzy nie grajacych w swoich poprzednich klubach u nas jesli chodzi o Wolskiego jestem na nie.
|
Akurat argument o sportowej dyspozycji Wolskiego jest kompletnie z dupy biorąc pod uwagę, że mówimy o Ekstraklasie.
Tacy piłkarze jak Brożek czy Stilić też bardzo brutalnie zostali sprowadzeni na ziemię, mało grali w swoich klubach, a po powrocie do naszej ligi dziwnym trafem znowu stawali się pierwszoplanowymi postaciami. Radzę przeanalizować liczby obu tych panów pod względem występów, goli i asyst,a później głosić wizje o przydatności danego piłkarza. Jedyne co przemawia za odrzuceniem Wolskiego, to moment w którym przychodzi. Myślę, że w takiej sytuacji będzie potrzebować (o ile przyjdzie) kilku meczów na jakiekolwiek zgranie, a jak wiadomo czasu nie ma, bo lecimy na ryj w tabeli. Z drugiej strony nie ma żadnej sensownej alternatywy na ŚPO, więc zawsze można spróbować, bo już za późno na jakiś inny rozsądny "transfer". Na jego prolegijność w tym momencie mam wyjebane, bo jak wiadomo pierwsza ósemka nam raczej nie grozi, a nawet jak do niej awansujemy to i tak na puchary szans nie będzie, więc mecz z Legią to mecz o pietruchę w naszym przypadku. A znając życie ewentualny wykup Wolskiego za 700 tys. euro jest nie do przeskoczenia przez Wisłę, dlatego w przyszłym sezonie (jeśli się utrzymamy) stosunek Wolskiego do Legii pozostanie tylko wspomnieniem. Przy okazji radziłbym się zastanowić jak kibic Wisły Kraków powinien traktować zespół Legii Warszawa. Jeśli ktoś uważa go za "największego wroga poza Krakowem" to radziłbym rozpędzić się na najbliższą ścianę, a następnie spojrzeć w kierunku miasta Poznań, gdzie gościnnie swoje mecz rozgrywa zespół Amiki Wronki i tam szukać naszego ewentualnego wroga. Legia w tym momencie nie znaczy nic. Kiedyś był to zespół z którym rywalizowaliśmy o mistrza, a teraz jest to nieosiągalny dla nas poziom. Dlatego każdy tekst tego typu to po prostu kompleks Warszawy i nic więcej. Teksty o tym, że niby jest mnóstwo zawodników na świecie, a my musimy ściągać akurat Wolskiego również są z dupy, bo niby czym my ich mamy przekonać?. Finansami, które u nas leżą? Świetnym pionem sportowym i wysoką pozycją w tabeli? O znaczeniu marki "Wisła" przez grzeczność już nie wspomnę, bo może i miała ona jakieś znaczenie ale z 5 lat temu. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl