Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

63.5 Kg 08.02.2016 11:22

Jak to fajnie ze tyle osob potrafi być portfelem Burligi i wiem ile w nim ma...

tommiyacht 08.02.2016 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1428474)
Na lewej Sadlok i Pietrzak, na prawej Jovič i Bartosz. Brakuje tu miejsca dla Burligi,

Głowa kończy karierę po tym sezonie, za niego na środek wskakuje Sadlok (daje rade ale w.g. mnie Maciek spełnia sie na boku obrony). Zostaje sam Pietrzak który:

1) jest nowy (nieobeznany z druzyna)
2) nie wykluczone ze trener bedzie go ustawiac na srodku lub lewej pomocy.

Takze nie wychylałbym sie ze stwierdzeniem ze dla Burego nie ma miejsca.

Oczywiście sytuacja moze sie zmienić jeli sprowadzimy drugiego Guzmicsa w miejsce Arka.

jendrus 08.02.2016 15:29

Po euro guzmica tez pewnie nie będzie jak się dobrze zaprezentuje to jego idealna szansa.

daka.kodaka 08.02.2016 15:36

Wogóle to my mamy głupi system bo zamiast młodzi miec kontrakt 2-3i zamiast grać w rezerwach pwini być wyporzyczani na rok do I-LIGI BY SIE OGRYWALI i by wracali ukształwani w jakies formie

filemon 08.02.2016 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1428493)
Głowa kończy karierę po tym sezonie, za niego na środek wskakuje Sadlok (daje rade ale w.g. mnie Maciek spełnia sie na boku obrony). Zostaje sam Pietrzak który:

Oczywiście sytuacja moze sie zmienić jeli sprowadzimy drugiego Guzmicsa w miejsce Arka.

Teraz jest nowy, za pół roku nie będzie nowy.
Niewykluczone! Tak samo jak to, że Głowa nie zakończy kariery. Na ten moment jest to rozwiązanie dobre, bo teraz nie ma dla niego miejsca i ja jednak "wychylałbym się". W sytuacji Wisły 250 tysięcy do przodu + x za transfer to nie jest byle co.

PS: Skrótu od "według" nie kropkujemy. ;)

--
63.5kg
Co do tych zarobków ŁB to np. tutaj jest mowa o tych ponad 40k: http://sport.wp.pl/kat,32282,title,D...wiadomosc.html.

BlurgH 08.02.2016 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1428512)
Po euro guzmica tez pewnie nie będzie jak się dobrze zaprezentuje to jego idealna szansa.

Ale akurat to powinno oznaczać, że będziemy mieli środki na jego zastępcę, albo i dwóch...:P

wolfu 08.02.2016 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1428524)
Ale akurat to powinno oznaczać, że będziemy mieli środki na jego zastępcę, albo i dwóch...:P

A co jak co, ale szczęście do stoperów to my mamy > Cleber, Marcelo, Rysiek.. :)

BlurgH 08.02.2016 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1428527)
A co jak co, ale szczęście do stoperów to my mamy > Cleber, Marcelo, Rysiek.. :)

Hmmm...Czekaj, Nawotczyński, Jop... Nie rozpędzałbym się :-D
Aczkolwiek taki transfer jak Marcelo przydałby się Wiśle, oj przydał....

Robbie92 08.02.2016 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1428493)

Głowacki stwierdził że jeśli będą okoliczności (kolejne wzmocnienia latem? puchary?) ku temu by zagrać jeszcze jeden sezon, to podpisze.
Faktycznie po Euro różnie może być Ryśkiem, ale kto powiedział że Węgry dobrze tam zagrają? Choćby nawet odszedł, coś koło od bańki w porywach do 3,4 baniek można oczekiwać za niego.. Wystarczy na zastępcę tańszego, a resztę z ewentualnego transferu pewnie na długi czy tam trupy z szafy Bednarza by poszła ;P

Jak dla mnie Burligę śmiało można by było puścić, choć lepiej by było zagranicę.. we Wrocławiu ucieszyłbym się widząc Bartosza w podstawie, jakby nie było Jovic po kontuzji ( w ostatnim sparingu z Hajdukiem występował w.. pomocy). Bartosz niech pokaże że jego dobre występy pod koniec rundy nie były przypadkiem..

Bartosz 08.02.2016 18:57

#WisłoMusisz powered by onet.pl :haha:

http://i64.tinypic.com/dcsnsx.jpg

WhiteDoctor 08.02.2016 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 1428542)
#WisłoMusisz powered by onet.pl :haha:

http://i64.tinypic.com/dcsnsx.jpg

onet=iti=legia

widać, że koralik już wszystkich możliwych źródeł używa:-D

cfa 08.02.2016 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1428544)
onet=iti=legia

widać, że koralik już wszystkich możliwych źródeł używa:-D

Hehe ja sobie przypomniałem artykuły na weszlo o Żyro jak podpisywał z anglikami kontrakt.

piotek 08.02.2016 19:29

Proponuję artykuł pod zamówionym artykułem: "Klub wziął go z bezrobocia. O odejściu dowiedział się z Twittera"

Aleks 08.02.2016 22:47

Burliga prawdopodobnie już od teraz będzie grał w Jagiellonii.

filemon 08.02.2016 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aleks (Post 1428585)
Burliga prawdopodobnie już od teraz będzie grał w Jagiellonii.

Skąd info?

radek2323 08.02.2016 22:54

Wiesz może ile to was kosztowało?

Aleks 08.02.2016 23:13

Napisałem, że prawdopodobnie. Kluby się dogadują i jest blisko porozumienia.

WhiteDoctor 08.02.2016 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aleks (Post 1428589)
Napisałem, że prawdopodobnie. Kluby się dogadują i jest blisko porozumienia.

bardziej 100k zł czy 500k zł?:D

mr_kwolf 09.02.2016 08:57

Cytat:

Po trzecie: w drużynie popsuła się atmosfera – Cierzniaka wspiera cały zespół Wisły, który stoi murem za bramkarzem i jest zaniepokojony przedmiotowym traktowaniem bramkarza. I z obawą podchodzi do zmian w klubie.
Źródło to niby Wyborcza, ale ciekawy jestem ile w tym prawdy.

PS. Jak to leciało z tym, że wysłaniem Cierzniaka do rezerw trzeba pokazać innym klubom, że nie wyciągną od nas tak łatwo innych zawodników? Życie szybko pokazało jak bardzo ich to przestraszyło.

ABGwislakABG 09.02.2016 09:01

Nie od dzis wiadomo, ze po odejściu Sobola w tej druzynie mentalne cojones posiada jedynie Glowacki.

Blaszczu16 09.02.2016 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1428602)
Nie od dzis wiadomo, ze po odejściu Sobola w tej druzynie mentalne cojones posiada jedynie Glowacki.

Brożek też nie da sobie w kaszę dmuchać vide sytuacja w meczu z Piastem. Ale to pokazuje, że CI mają jaja którym na klubie zależy.

Aleks 09.02.2016 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1428590)
bardziej 100k zł czy 500k zł?:D

o Tym na razie tylko kluby wiedzą ;)

Na razie transfer jedynie blokuje Pawłowski.

WhiteDoctor 09.02.2016 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aleks (Post 1428616)
o Tym na razie tylko kluby wiedzą ;)

Na razie transfer jedynie blokuje Pawłowski.

nie chce go? chce kogoś innego?

Stelio 09.02.2016 11:45

^^ Skoro blokuje to chyba właśnie go chce :D Chociaż to niedobrze, bo jeśli faktycznie TP blokuje transfer Burligi to znaczy, że uważa go za potrzebnego dla zespołu a co za tym idzie, Burliga odchodzi nie dlatego, że go nie chcemy tylko dlatego, że nas na niego nie stać :/

Mysciak 09.02.2016 11:54

Nie rozumiem po co Pawłowskiemu Burliga. Akurat boki obrony i pomocy mamy bardzo dobrze obsadzone. Lewa obrona Pietrzak albo Sadlok, prawa Jovic lub Bartosy, boki pomocy Małecki Guerrier, Bałaszow, Boguś, Cywka też grał na boku pomocy a Anglii jeśli mnie pamięć nie myli. Nawet przy kilku kontuzjach miejsca dla Burligi to ja tu nie widzę.

szprotson 09.02.2016 11:58

a co jak Pietrzak zagra na środku pomocy a Sadlok na srodku obrony?
A co jeśli Bogusk to nie jest typowy skrzydłowy tak jak i Cywka?

Skoro Ted tak robi to chyba ma jakis powod, a Wy nie traćcie zdrowia i nie rozkminiajcie dlaczego.
A moze TP pożyczył Buremu kilka stówek i ten mu nie oddał...

KOMINEK 09.02.2016 12:06

Bo jeśli Głowacki złapie czerwień a Pietrzak kontuzję to jesteśmy w d..pie.

Adenalix 09.02.2016 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mysciak (Post 1428624)
Nie rozumiem po co Pawłowskiemu Burliga. Akurat boki obrony i pomocy mamy bardzo dobrze obsadzone. Lewa obrona Pietrzak albo Sadlok, prawa Jovic lub Bartosy, boki pomocy Małecki Guerrier, Bałaszow, Boguś, Cywka też grał na boku pomocy a Anglii jeśli mnie pamięć nie myli. Nawet przy kilku kontuzjach miejsca dla Burligi to ja tu nie widzę.

Może Bury jest sportowo w lepszej formie od Bartosza? Może Bury złapał formę? Trener chciałby mieć jak najlepszych zawodników u siebie, niekoniecznie patrząc na stronę finansową. Może TP woli wypożyczenie Bartosza po podpisaniu przez niego kontraktu? Chociaż zgadzam się z ogólną opinią nt. transferu Łukasza, będzie brakowało mi jego serducha i woli walki.

WhiteDoctor 09.02.2016 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1428623)
^^ Skoro blokuje to chyba właśnie go chce :D Chociaż to niedobrze, bo jeśli faktycznie TP blokuje transfer Burligi to znaczy, że uważa go za potrzebnego dla zespołu a co za tym idzie, Burliga odchodzi nie dlatego, że go nie chcemy tylko dlatego, że nas na niego nie stać :/

poj.ebało mi się z tym Brlekiem:lol:

andys 09.02.2016 13:56

A właśnie co z tym Brlekiem?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl