Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Wesoły Romek 07.02.2016 18:42

Wszyscy za wyjątkiem Merkurego, określają Petara mianem ofensywnego pomocnika. Ten typek to kibic poległej? Takie wnioski nasuwają się po przejrzeniu jego "wpisów".

seba_109 07.02.2016 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1428441)
Ucieka z tonacego okretu

być może ale o pozycje PO jest dziwnie spokojny Jović nie schodzi w ogóle z dość wysokiego poziomu, a na rezerwie dobrze rokujący Bartosz

TRZEBINIAnin 07.02.2016 18:44

Na pewno w tym chorwacie wrażenie robi to, że w tak młodym wieku (22.) ma już 110 występów w ekstraklasie chorwackiej. Kolejny + to gra we wszystkich drużynach młodzieżowych reprezentacji Chorwacji.

Co do Burligi, podziękować za wszystko i puścić nawet za grosze. 28 lat, lepszy już nie będzie, a od zawsze był przeciętny. Mamy na prawą obronę Jovica i Bartosza, na lewą Sadloka i Pietrzaka więc i tak by nie pograł.

Ejdzbiol 07.02.2016 18:50

Jak dla mnie Burliga za Probierza wyciągał jedne z najlepszych statystyk w lidze, więc trudno się dziwić że chętnie wróci (albo mi się zdawało, że to ten okres) do tego trenera. Faktycznie mamy Jovicia, Bartosz naprawdę zaczyna grać nieźle i Bury stał się wyborem numer 3. Poza tym, chyba nie ma co mówic o casusie Legii i wg mnie spokojnie można go puścić, bądź zostawić nie zsyłając do rezerw. Ja się cieszę, że chłopak się ustatkował bo po jego przebojach to różnie bywało :)

R33 07.02.2016 18:56

Wy na serio z tym, że ten Chorwat grał z nr 10 i to wskazuje, że jest ofensywnym pomocnikiem?

Kamson 07.02.2016 19:10

Szkoda Burligi. Niby drewniany a często ciekawie pokazywał się w ofensywie.

No ale jak już ktoś ma odejść to niech to będzie prawy obrońca.

arti 07.02.2016 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1428439)
Tomas Jirsak też grał w FK Teplice z nr 10 i wcale to nie oznaczało, że jest ofensywnym pomocnikiem. Mam rozeznanie co do zawodników z Czech, Słowacji, Chorwacji gdyż mam znajomych wśród agentów piłkarskich działających na tamtejszym rynku. Po transferze Jirsaka, pierwszy pisałem że to co mówił wtenczas Bednarz to brednie bo z Tomasa to żaden ofensywny pomocnik i jak widać nie pomyliłem się. Dziwne to okienko bo jednak trudno nie zauważyć ale kilku zawodników ważnych dla tego zespołu odeszło a nabytki z letniego okna transferowego jakoś na razie nie wypaliły. T. Pawłowski trochę zaklina rzeczywistość bo trudno ten stan rzeczy nazwać normalnym.
Mam nadzieję, że jednak to nie koniec transferów. Cywka, Uryga, Popović, Małecki niczego ciekawego podczas przygotowań w sparingach nie pokazali a podstawą sukcesu jest druga linia. Poza tym nasza obrona popełnia masę błędów zarówno Głowacki jak i Rysiek nie są w najwyższej formie... od dłuższego czasu.
Zdaniem T. Pawłowskiego trenera drużyny z Ekstraklasy jest super, Wisła jest mocna pod względem kadrowym i jakościowym (zawodnicy, którzy do nas dołączyli podniosą jej poziom), grunt to dobre samopoczucie a rzeczywistość to drugie.

To na jakiej pozycji on gra Twoim zdaniem (i Twoich znajomych agentów)?i jaki ma poziom?

Kibic_55 07.02.2016 19:32

Maciej Sadlok szuka mieszkania w Krakowie!

piotek 07.02.2016 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_55 (Post 1428449)
Maciej Sadlok szuka mieszkania w Krakowie!

'Było wiadomo już parę dni temu :)

Kibic_55 07.02.2016 19:46

Wien, że znalazł

marcinskubol 07.02.2016 19:57

ale on za Probierza to słabo grał zresztą jak cała Wisła, tak naprawdę zaczął grać dobrze u Smudy :D

KrzychooR 07.02.2016 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1428450)
'Było wiadomo już parę dni temu :)

A to w warszawie to sprzedał? :D

wściekłe pięści węża 07.02.2016 20:47

Szkoda, że Łukasz Burliga odchodzi. Ma chłopak serce i do Wisły i do gry no i tę iskrę ułańskiej fantazji, która czasem powodowała pożar na boisku. ;)

Mam nadzieję, że chłopak jest zadowolony z kontraktu i że będzie mu się wiodło.

Kibic_55 07.02.2016 20:52

Chcesz kupić?

El'kabat 07.02.2016 21:45

Jak tylko dostaniemy konkretną sumę za niego to niech odchodzi. Jovic i Bartosz ogarną temat.

Merkury 07.02.2016 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1428448)
To na jakiej pozycji on gra Twoim zdaniem (i Twoich znajomych agentów)?i jaki ma poziom?

To środkowy pomocnik grający na pozycji 8 lub 6 - o inklinacjach defensywnych. W przeszłości w kręgu zainteresowania największych klubów w Chorwacji ale aktualnie znacząco obniżył loty, z tego co mówią z uwagi na problemy z utrzymaniem odpowiedniej wagi. Trzeba sobie zdać jasno sprawę, że dobry zawodnik z takich krajów jak Chorwacja czy Serbia kosztuje od 2 mln euro wzwyż. Uważam, że sam Crivellaro jako środkowy ofensywny pomocnik to za mało. Chorwat może grać na pozycji Mączyńskiego nad Urygą.

Karherop 07.02.2016 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1428457)
Jak tylko dostaniemy konkretną sumę za niego to niech odchodzi. Jovic i Bartosz ogarną temat.

Mam takie samo zdanie.

Byłoby mi bardziej szkoda Burego, gdyby faktycznie nie miałby kto go zastąpić. Zapewne sam wyczuł, że przegrywa rywalizację na obu flankach i gra tylko tam, gdzie jest dziura w składzie.

A i kontrakt miał niemały, wiek już nie najmłodszy.

Tylko, żeby Bartosza podpisali na lata... Jest nadzieja, że nie wyfrunie od nas jak Stolarski, Zając czy inny Handzlik.

Trzymam mocno kciuki za to aby doszedł do nas ten młody Chorwat. Wygląda co najmniej obiecująco, choć ja bym go od razu nie chrzcił nowym Meliksonem (jak co poniektórzy), ale szybszą i dynamiczniejszą wersją Chrapka.

A do do Dubravki to z najnowszych przecieków raczej do nas nie trafi. Trochę szkoda, choć liczę, że z dwójki Misiek/Buchalik choć jeden się ogarnie na wiosnę.

Merkury 07.02.2016 22:19

Burliga miał jeden z niższych kontraktów w zespole. Wystarczy, ze jakiś zawodnik z podstawowego składu odchodzi zdaniem niektórych od razu jest niepotrzebny bo jak w przypadku Łukasza to zdaniem przedmówców to opcja nr 3 na prawej obronie. Po 2,3 spotkaniach Bartosz miałby niby być od niego lepszy. Na prawdę co poniektórzy powinni zejść na ziemię. Tym bardziej, że Burliga może grać również na skrzydle a tych skrzydłowych (zdrowych) to my za wielu po prawdzie nie mamy ba w formie oglądając spotkania sparingowe jest jedynie Ukrainiec, który przez ostatnie pół roku nie grał w piłkę to raczej nie świadczy dobrze o naszej kadrze. Mam nadzieję, że jeszcze kogoś pozyskamy w pierwszym rzędzie bramkarza.

El'kabat 07.02.2016 22:27

Burliga na skrzydle to jest nieporozumienie i chyba każdy z nas o tym wie. Łukasz to nie Baszczu, żeby było po kim płakać. Solidny ligowiec - czasem zrobić coś ponad stan i tyle.

Akurat prawa obrona to chyba jedyna pozycja, gdzie nie ma problemu jak ktoś odejdzie. Jedni ochodzą, inni przychodzą, a życie biegnie dalej. Nie ma co rozpamiętywać.

najm 07.02.2016 22:34

Jeśli Wisła ma się rozwijać i wrócić do dawnych sukcesów, to nie może opierać się na graczach na poziomie Burligi. W dawnych czasach Burliga by nawet na ławkę się nie łapał. Można o nim wiele powiedzieć, a w szczególności że jest "walczakiem", ale że jest "dobry" - nie można. Bez względu na wszystko, bardziej opłacalne jest stawianie na Bartosza - nawet kosztem kilku wtop na początku, bo przynajmniej za jakiś czas będzie z tego zysk. Burliga natomiast ma już 27 lat. Pewnych ograniczeń już nie przeskoczy.

PiVoSH92 07.02.2016 22:38

Oczekuję tylko jednego - minimum 3-letniego kontraktu dla Bartosza w dniu odejścia Burligi lub wcześniej. Inaczej w lecie możemy się obudzić z ręką w nocniku...

bódyń 08.02.2016 08:23

Tylko Bartosz musi sie zgodzic na to:)

szprotson 08.02.2016 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1428460)
Burliga miał jeden z niższych kontraktów w zespole.

Skad takie info, biorąc pod uwagę że TT głosi z prawej i lewej mańki że Burliga miał jeden z większych kontraktów.
Pomijam krążące plotki pozasportowe.

swiety37 08.02.2016 08:42

Może warto by było Burego przetrzymać do lipca u nas, a Bartosza (po przedłużeniu kontraktu) wypożyczyć do końca sezonu do 1 ligi lub do ekstraklasowca bez prawego obrońcy.

Gin 08.02.2016 08:51

Bury zarabiał 40 tys na miesiąc

filemon 08.02.2016 10:26

Na lewej Sadlok i Pietrzak, na prawej Jovič i Bartosz. Brakuje tu miejsca dla Burligi, a zawsze to ćwierć miliona do przodu. Ciekawe ile Jaga za niego da teraz.

wolfy 08.02.2016 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1428466)
Tylko Bartosz musi sie zgodzic na to:)

Jak się nie zgodzi, to rezerwy. Nie ma się co szczypać z gówniarzami, nie będziemy nikomu ogrywać piłkarzy.

PiVoSH92 08.02.2016 10:33

Młody musi zrozumieć, że jeśli nie u nas to gdzie? Gdzie dostanie szanse? Szczególnie przy Pawłowskim, który podobno to lubi stawiać na młodzież.

wolfy 08.02.2016 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1428476)
Młody musi zrozumieć, że jeśli nie u nas to gdzie? Gdzie dostanie szanse? Szczególnie przy Pawłowskim, który podobno to lubi stawiać na młodzież.

Nic nie musi. Ale jeśli chce grać, to powinien rozważyć za i przeciw.

ferrekin 08.02.2016 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1428476)

młody jednak kilkoma meczami dał się poznać jako szybki, WYDOLNY, nieustępliwy i harujący piłkarz,
praktycznie jak debiutant - bo dopiero teraz dostał jakąś szansę,
więc akurat po niego to kolejka chętnych się ustawi

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl