![]() |
Cytat:
|
Jakiego pewniaka?
Ma byc zmiennikiem Jovica i sie uczyc jako 3 prawy obronca w druzynie sie nie rozwinie na pewno |
Wg mnie Jovic jest pierwszym wyborem, Bartosz alternatywą i zadatkiem na dobrego gracza, którego trzymając pół sezonu na ławce nie rozwiniemy. Dla 3 zawodników mogących grać na prawej obronie nie ma miejsca, patrząc choćby że w kadrze jest 1 nominalny defensywny pomocnik (Alan Uryga). Burliga owszem może grać na kilku pozycjach ale np. skrzydłowy z niego żaden.
|
Burliga kariery za granicą nie zrobi. Trochę drewniany
|
Największym problemem jest brak zawodnika prowadzącego grę. Jeśli chodzi o defensywnego pomocnika, to dziwię się że nikt nie sprawdza na tej pozycji Sadloka. W reprezentacji młodzieżowej występował na tej pozycji. Ma dobre statystki w odbiorze, strzał z dystansu, długi przerzut i potrafi zagrać prostopadłą piłkę.
|
Pietrzak może zagrać również na defensywnym pomocniku ;)
|
od kilku lat głównym celem transferowym jest dobieranie zawodników którzy grają na kilku pozycjach przeciętnie niż na jednej dobrze zalatuje A klasą
|
W Wiśle w dalszym ciągu jest problem z wykańczaniem akcji podbramkowych. Udowodnił to ostatni test mecz przed tzw. rundą wiosenną. Najbardziej wyróżniającym się graczem wśród nowych nabytków i ogólnie całego okresu przygotowawczego jest Ukrainiec, z tym że nie wiem do końca czy pozycja skrzydłowego jest dla niego odpowiednia. Podobnie jak Małecki tak i Bałaszow nie dysponują dobrym dośrodkowaniem przez co walorów innego nowego nabytku Wisły vide Czecha Ondraska nie będzie można do końca wykorzystać. Inna sprawa to fakt, że wymieniony przeze mnie Czech praktycznie poza jednym spotkaniem z Węgrami nie miał szansy się pokazać ze względu na jakieś mikro urazy. Moim zdaniem niestety w dalszym ciągu atak będzie opierał się głównie na Brożku a jego forma sportowa od jakiegoś czasu pozostawia wiele do życzenia. Niestety ale dotyczy to też Ondraska, który przez ostatnie pół roku bodajże nie strzelił żadnej bramki w lidze norweskiej. Drzazga i Pietrzak z całym szacunkiem dla nich to nie są zawodnicy, którzy pociągnęliby ten zespół a naszym celem bez wątpienia jest awans do pierwszej 8-ki. Osobiście uważam, że będzie o to na prawdę ciężko bo wbrew temu co mówi nowy szkoleniowiec Wisły tej jakości na boisku nie widać. Brakuje wyraźnie w środku osoby odpowiedzialnej za regulowanie tempa gry, potrafiącej dograć prostopadłą piłkę do napastników czy też schodzących skrzydłowych. Celowo nie pisałem o Małeckim albowiem uważam jego powrót za kompletne nieporozumienie. Niestety ale z gracza biegającego po skrzydle i zapatrzonego w piłę pod nogami żeby nie nazwać tego brutalniej nie będzie nigdy dobrego skrzydłowego. To w żadnym razie nie jest wzmocnieniem Wisły. Odnosząc się zaś do rewelacji w sprawie Burligi to proszę mi wskazać równie skutecznego bocznego obrońcę w naszej Ekstraklapie w ostatnich latach.
|
przy takich tuzach jak Uryga, Cywka, Popovic, Crivelaro , to nawet Gargula bylby pewnie profesorem w srodku pola ....a tak apropo : udowodniono Gargule cos w zwiazku z korupcja ?? ...dla mnie koles mial szacun jak zgodzil sie na obnizenie zarobkow , wtedy na Niego narzekalismy a teraz bylby pewniakiem w wyjsciowym skladzie ...alez to szybko sie potoczylo
|
Cytat:
|
Nawet 35 (ur. 25 lutego 1981)
To przeszłość, nam trza Gargułów urodzonych w 199. |
Jedyne miejsce gdzie znaleźć tych młodzieniaszków to Kraków ul. Senacka 3
|
Cytat:
|
Jak podaje Wirtualna Polska bramkarza nie będzie bo rzekomo strony nie doszły do porozumienia. Może jeszcze uda się jakiegoś bramkarza znaleźć
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Na pewno nie Garguły nam w tym sezonie brakuje...
|
http://i67.tinypic.com/33f9g28.jpg
A dyr zarzadzajaca Jagielonii potwierdza i staraja sie aby Bury przeszedl juz teraz http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...giellonia.html |
Ten Brlek ponoć na 4 lata:
http://www.goal.com/hr/news/7037/prv...u-wislu-krakow |
Przeglad tez o tym pisze(pewnei tlumaczy od nich)
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...066,1,727.html W wieku 22 lat 110 występów w Ekstraklasie robi wrażenie |
A mnie wyśmiano,że będzie chorwacki piłkarz...
|
Kilka nazwisk chorwackich pomocników przewijało się na tym forum a Wisła zagięła parol na najmniej znanego z tej listy zawodnika. Chorwat nie jest ofensywnym pomocnikiem. U nas zwyczajowo widzę mówi się o jednym a robi się coś innego. Drugi Jirsak co najwyżej.
|
Cytat:
Cytat:
:> Przepraszam za offtop |
Cytat:
Moze to nie wykładnia,ale gra z 10 https://www.youtube.com/watch?v=t-Iwg2u9lMk |
IMHO wiele przemawia za tym, że Brlek ma talent. Długość umowy, która się gdzieś tu przewija oznacza, że jeżeli gość wypali, to za 2 lata go opchniemy za kilka baniek Euro.
A co do Jirsaka - w obecnej Wiśle by brylował. |
Jeśli informacje odnośnie Burligi się potwierdzą, jedno słowo - Szkoda.
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jednak to nie koniec transferów. Cywka, Uryga, Popović, Małecki niczego ciekawego podczas przygotowań w sparingach nie pokazali a podstawą sukcesu jest druga linia. Poza tym nasza obrona popełnia masę błędów zarówno Głowacki jak i Rysiek nie są w najwyższej formie... od dłuższego czasu. Zdaniem T. Pawłowskiego trenera drużyny z Ekstraklasy jest super, Wisła jest mocna pod względem kadrowym i jakościowym (zawodnicy, którzy do nas dołączyli podniosą jej poziom), grunt to dobre samopoczucie a rzeczywistość to drugie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl