![]() |
Po tym losowaniu sądze iż mamy szanse na 1/4 ale przy tym musimy zachować szczęście z ostatniej kolejki LE.
Orientuje się ktoś z was ile dostaje się za awans do 1/8/ i 1/4 |
Cytat:
Ale w....ia mnie szczerze ten huraoptymizm, bo tak naprawdę wylosowaliśmy źle - rywal mało medialny a bardzo silny. Jak się skończy na wpieprzu to po napompowanym baloniku (również przez Was) kaca znowu będziemy leczyć pare miesięcy. Po co? Zejdźmy na ziemię. W liege dzisiaj święto. A my poczekajmy spokojnie co przyszłość przyniesie. |
Cytat:
Awans do 1/4 finału - € 400 tys. Tak to wygląda, ale nie wiem ile jest za remis i zwycięstwo w takim przypadku, ale chyba tak jak w grupie czyli odpowiednio € 70 tys. i € 140 tys. |
Na sportklubie macie w weekend mecz Standard - Genk. Niedziela 14.30.
Obejrzyjcie najpierw ten mecz to wtedy będzie można jakieś wnioski wyciągać. Ja sam nie mam większego pojęcia o tym zespole, ligi belgijskiej nie oglądam. Patrząc na skład, kilku graczy kojarzę - Meme Tchite czy Nacho Gonzales. Tak jak większość pisze, potrzeba nam kilku transferów: lewy obrońca, skrzydłowy, może środkowy obrońca. |
Cytat:
Dobre losowanie, a na malkontenctwo naszych netowych gęgaczy i tak nie ma lekarstwa. ________ To czego nam dziś trzeba to szybkiej decyzji co do trenera (Ja osobiście chciałbym kogoś lepszego od Moskala) i 2 lub 3 transferów (jeden obrońca/lewonożny ale z umiejętnością gry i na środku/, jeden def. pomocnik, jeden skrzydłowy) i tak w LE jak i w polskiej lidze byłoby miło wreszcie zacząć strzelać bramki (w większej ilości). Mamy dużo lepsze losowanie niż Legia, a w lidze polskiej koniecznie musimy spróbować odwrócić tabele w czołówce, bo ...jak napisał ciekawie w swoim blogu Chavez: "Futbol daje możliwość rewanżu" i tego się trzymajmy. |
Też proponuję przystopować z tym pompowaniem balonika. Owszem, losowanie dobre (patrząc na kogo mogliśmy trafić), ale trzeba pamiętać, że Standard to dobra drużyna. Oceniam szanse 65/35% dla Standardu.
Pamiętam jak rok temu balonik Lecha pekł z hukiem po odpadnięciu ze Sportingiem. A taka była radość w mediach jak ich wylosowali. Nie powielajmy ich błędów. |
Dokładnie. Wystarczy dobrze przepracować zimę, wzmocnić skład paroma dobrymi grajkami w obronie i Standard jest zdecydowanie w naszym zasięgu. Przechodzimy i gramy dalej, plan jest taki. Albo mielismy grać z ManUtd itd albo z zespołem tego typu, czyli teoretcznie najsłabszym z rozstawionych. Bądźmy dobrej myśli, ja bardzo liczę na awans bo szczęście nam dopisuje :)
|
Pytanie z innej beczki czy będą kary za race z Twente??
Co do przeciwnika trzeba pamiętać że wszyscy chcieli trafić na nas. Dwie sprawy: Standard jest drużyną lepszą od Wisły w każdym aspekcie (poza kibicowskim oczywiście) Możemy ich pokonać ale wymaga to mobilizacji na 140% Pod względem piłkarski trafiliśmy dobrze ale pamiętajcie że to my jesteśmy na dole listy:) |
Biton podczas pobytu w Belgii gral przeciwko Liege 90min ale bramki nie strzelil wiec okazja do nadrobienia tego jest:)
|
w S.Liege gra Maor Buzaglo którego tu dużo osób chciało sprowadzić do Wisełki... ot taka ciekawostka. Możemy daleko zajść, nadzieje są duże ale wg mnie TYLKO z KAZIKIEM i z zaangażowaniem piłkarzy. jak już ktoś wcześniej napisał... jak nie teraz to kiedy?
|
w Liege gra niejaki Buzaglo? to nie ten co go podobno Legia chciała?
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak to ten, my też go chcieliśmy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
*Jeszcze raz, nie pisze że nie są w naszym zasięgu. Nie jesteśmy faworytami, nie pompujmy balonika. Są "do pyknięcia", aczkolwiek szanse na to są dosyć małe. Compris mes amis? |
Zespol minimalnie gorszy od Twente. Jesli zagraja z takim zaangazowaniem, jak Twente czy Fulham(w rewanzu), to wyniki moga byc nieciekawe. Ale i tak najlepszy zespol z tych, ktore moglismy trafic. Zreszta celem nie byl awans dalej, a sama gra w grupie. Do wyzszych celow trzeba miec lepszych pilkarzy. Korzystne rezultaty beda niespodzianka...ktora mam nadzieje, ze sie wydarzy ;)(ale zeby to spelnic trzeba miec jednak obrone).
|
Istotą jest to czy dobrze zostanie przepracowana zima, będą 2, 3 dobre wzmocnienia . Z Belgami u siebie trzeba wygrać. Na wyjeździe będzie bardzo ciężko. Doświadczenie pokazuje że Wisła gra bardzo chimerycznie ale jeśli trafimy z formą-Standard jest jak najbardziej do przejścia
|
6 drużyna ligi belgijskiej vs 6 drużyna ligi polskiej
nie ma co , mocna para :P faworytem są belgowie , ale to oczywiste że w Polsce zaślepieni kibice będą wręcz uważać Wisłę za faworyta i wymagać od niej tylko awansu Typowałem Standard w trójce wymarzonych zespołów w losowaniu , swojego zdania nie zmieniam . Wylosowaliśmy najlepiej jak mogliśmy , ale i tak szanse są 51 do 49% po stronie Standardu |
Losowanie bardzo dobre dla nas. Lepszy Standard niż jakiś Manchester albo PSV ;-)
Nie ma co narzekać. Trzeba dobrze zimę przepracować, może jakiś transfer i atakować na pełnej mocy. My robimy swoje zapełniając stadion do ostatniego miejsca, robimy atmosferę i ciągniemy zespół. Wiary więcej panowie ;-) Można ten sezon uznać jeszcze za udany |
Dobre losowanie, mamy realne szanse na awans, a najbardziej mnie cieszy że nasi piłkarze nie czytają tych wypocin o potędze belgijskiej piłki.
Rywal jest dużo słabszy od Twente czy Apoelu i ...nieco lepszy od nas. Szansa na awans jednak jest bo w sporcie często nieco słabsi wygrywają z nieco lepszymi. |
Dlaczego drużyny nierozstawione grają pierwszy mecz u siebie? a nie robili losowania gospodarza?
|
milosz stopro poparcia,zamiast być zadowolonym,że nie wszystko rozstrzygnięte bo możemy walczyć nie będąc na jakoś strasznie straconej pozycji.Nie jesteśmy faworytami ale nie ma dramatu.Wolelibyście grać z Manchasterami dostać łupnia i oglądać na R22 podziwiaczy Naniego czy Rooneya?Póki możemy walczyć bo nie gramy z tym TOPem europejskim to walczmy.
|
krótko - losowanie genialne, lepiej chyba trafić nie mogliśmy. Jeśli solidnie przepracujemy zimę i zakontraktujemy kogoś poważnego na lewą i prawą obronę, to chyba nawet nieśmiało można mówić, że mamy SZANSĘ nawet na 1/4 finału, bo Hannover/Brugge nie rzucają na kolana (co nie oznacza oczywiście, że z automatu jesteśmy lepsi). Co godne uwagi - w końcu w pucharach nam się trochę poszczęściło w losowaniu.
Ja tam w każdym razie mam już zarezerwowane miejsce do Liege ;) Z innej beczki - hehe, losowanie Legionistów też mnie cieszy, bo dostaną solidn w....... od Sportingu, a jednak mimo wszystko nie jest to tak medialny zespół jak United, MC czy Valencia. Życzyłem im Metalista, ale to też nie jest złe :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Na prawde fantastyczne losowanie - mozna powiedziec, ze wymodliłem :D
|
Czuć juz zapach cwiercfinalu :) A jak juz ogolimy standard i hannover to co potem? Nastepne losowanie?
|
1 Anderlecht 17 36 11 3 3 33 15 18
2 Club Brugge 17 34 10 4 3 30 18 12 3 KAA Gent 17 33 10 3 4 38 19 19 4 Cercle Brugge 17 30 8 6 3 22 15 7 5 Kortrijk 17 30 9 3 5 24 19 5 6 Standard Liege 17 30 8 6 3 23 21 2 Standard jest 'teoretycznie' na 4 miejscu, więc wyżej w tabeli niż Wisła. Pierwszy mecz u siebie nigdy nie jest komfortową sytuacją, jednak to właśnie pierwszy mecz może już przesądzić o tym która z drużyn awansuje dalej. Szans nie śmiem oceniać, po tym co się stało w środę. Cupiał musi wykupić Bitona i Nuneza, kupić co najmniej 2 obrońców, wtedy możemy myśleć o pozytywnym wyniku dwumeczu. Losowanie marketingowo słabe, ale z szansą na awans, pełny stadion, dobra forma i odpowiednia taktyka mogą nam sprawić wiele radości. |
Żadnego ćwierćfinału nie czuć. Droga jest bardzo wyboista i daleka. Standard Liege, jak ktoś mądrze wcześniej wspomniał, w ostatnich sezonach prezentował się co najmniej solidnie. Niektórzy nie doceniają potencjału ligi belgijskiej, a fakty są takie, że z grup powychodziły 3 zespoły i wszystkie z pierwszych miejsc, z czego Liege i Anderlecht nie przegrały żadnego meczu, a Brugge w zaledwie jednym okazało się gorsze i wygrało grupę z Bragą - finalistą tych rozgrywek z minionego sezonu.
Kolejny nasz rywal, to właśnie albo wspomniane Brugge, albo Hanover, który wyszedł z grupy razem z Liege (istnieje więc pewne prawdopodobieństwo, że dojdzie do powtórki z fazy grupowej), no a wcześniej wyeliminował Sevillę, wygrywając z nią u siebie i remisując na wyjeździe. W Bundeslidze w tym sezonie wiedzie im się przeciętnie, aktualnie są na 8.miejscu, ale nie znaczy to, że należy ich w jakikolwiek sposób lekceważyć. Nie zmienia to wszystko faktu, że trzeba wierzyć w awans, bo jest on możliwy, ale wymaga on wzmocnień, braku kontuzji kluczowych graczy i świetnego okresu przygotowawczego. W innym razie może się skończyć na wielkim huku tego balonika, który sami zaczynacie pompować, zupełnie niepotrzebnie, bo już (przy pomocy szczęścia) dokonaliśmy największego sukcesu od 2002/03, gdy klękały przed nami Schalke i Parma. :) Teraz nadarza się szansa na przeskoczenie tego poziomu, ale chłodna głowa to podstawa. Nie będę ukrywał, że marzy mi się mecz 1/8 finału w Hanowerze. Raz, że duży ładny stadion; dwa, że stosunkowo blisko. :) |
Cytat:
|
Wiecie co mnie najbardziej smieszy w tym temacie??? Wypowiedzi co drugiego fachowca:
" taaaa, mamy szansę, ogromna szansę, losowanie szczęśliwe, tylko niepotrzebnie pompujecie balonik". A co to jest innego, jak nie pompowanie balonika??? buhahah |
Cytat:
Cytat:
|
Na papierze takie drużyny jak Liege sa w naszym zasięgu. Tak samo wydawało się przed spotkaniami z APOELEM. Dlatego ja po prostu poczekam i zobacze co przeciwko nim zaprezentujemy :-p
|
Ja pier/dolę my to mamy potencjał wyobraźni i tupetu. Jeszcze Liege nie padł z naszej gromowładnej ręki, choć drży już na kolanach błagając łaski ,a niektórzy już "ciekawe co po Hannoverze?". Dobre.... Przecież ci Belgowie to nie żadne ogóry... Wisła w tym dwumeczu ,u siebie jak i u nich, musi grać bardzo uważnie, solidnie ,szybko i z rozmachem. Momentami jesteśmy w stanie połączyć powyższe cztery elementy. Kluczem będzie skuteczność. Nadarzy się jedna /dwie sytuacje i trzeba to wykorzystać. Oni się tam pewnie mylić nie będą.
|
nie wiem jak dla was ale dla mnie porownywanie sytuacji naszych rywali w 1/16 i ewentualnie w 1/8 finalu teraz nie ma zbyt wielkiego sensu bo do meczu zostalo jeszcze 2 miesiace a w tym czasie forma st. liege moze sie diametralnie zmienic i na prawde to nic nie wiadomo kto w jakiej formie bedzie:) ale wierze w dobre transfery i dobrze przepracowany okres przygotowawczy naszych pilkarzy i oczywiscie w awans:D
Ps. dzisiaj podobaly mi sie slowa wawrzyniaka ze liga powinna ruszac juz od stycznia i wtedy na pewno bylibysmy w lepszym rytmie meczowym niz na starcie w lutym ale i tak wierze w awans:) |
Cytat:
|
Witam
Nie da się ukryć że los był bardzo łaskawy a standard jest najsłabszym zespołem z belgijskich które były do wylosowania. Jednakże trzeba zachować zdrowy rozsądek i docenić rywala który bądz co badz wygrał grupe tracąc tylko jedną bramkę!nie poniósł porażki. Zespoły z ligi Belgijskiej postrzegam jako ubogiego krewnego drużyn z ligi Holenderskiej.Organizacja gry na dobrym europejskim poziomie, technika też niczego sobie i odpowiednia materiał z którego mozna zrobić dobry zespół należy się szacunek temu zaspołowi ale nie ma czego się bać. Jest to zespół do przejscia ale tylko wtedy gdy Wisła spełni kilka warunków: -Wszyscy zdrowi -jasna sytuacja z trenerem -Indywidualności w takich meczach są bezcenni także mam nadzieje ze Małecki i Melikson zgraja tak jak potrafią -Licze na to że nie zobacze już wiecej na boisku holenderskich trampkarzy - najważniejsza rzecz bez której zaden polski klub nie ma szans na arenie miedzynarodowej serce i walka dla barw klubowych oraz organizacja kontrataku który trzeba trenować do upadłego na zgrupowaniach. -Acha i bym zapomniał mam głęboką nadzieje żę moskal czy kto by to nie był trenerem, nie zrobi to co bakero z Lechem na wyjeździe gdy grali z bragą chcąc bronic za wszelką cene zaliczki.To było by sportowe harakiri. |
Najgorsze co to lekceważenie rywala.Zdziwiłem się gdy na stronie głównej napisane jest że po meczach ze Standard jedziemy do Hannoweru lub Brugii,jakby to była oczywistość że przejdziemy tego rywala,a jeszcze niedawno baliśmy się Odense.Tymczasem tacy rzemieślnicy z Belgii grający z sercem i zaangażowaniem mogą się okazać dużo trudniejszym rywalem niż np Menchestery z Anglii traktujące LE jako kare i wystawiające do składu piąty garnitur aby jak najmniej przemęczyć się przed Premier Leagu i przygotowywaać się w spokoju do przyszłorocznej edycji Ligi Mistrzów.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl