![]() |
Cytat:
|
już nie mówiąc o tym jak napisany jest ten artykuł o Małym... nie da się czytać.
|
Maciej Żurawski promuje Poznań
Czy Kraków także promuje nasz były kapitan mimo że wszyscy wiemy że jest Poznaniakiem
Podaję linka do informacji o promocji Poznania http://www.tvn24.pl/-1,1695302,0,1,k...wiadomosc.html |
Jest temat o piłkarzach Wisły i nie ma co tworzyć nowego
|
Czytałem przed chwilą, że sporo wpisów m.in. na Tweeterze autorstwa piłkarzy Arsenalu pojawiło się po meczu z Barceloną Tak sobie pomyślałem, że gdyby kopacze z naszej rodzimej mieli podobny zwyczaj zakładania kont na takich portalach i aktywne dodawanie wpisów można by się niezłych kwiatków spodziewać ;)
|
Cytat:
http://www.facebook.com/WislaKrakow |
|
|
Wywiad z Riosem:
http://www.weszlo.com/news/6464 |
Z powyższego wywiadu:
Rios o swoich nowych kolegach z Wisły: Cwetan Genkow - w szatni siedzi między mną a Pareiko. Przed meczem z Podbeskidziem powiedział, że jeśli wejdę, to strzelę gola. Pozytywnie mnie zaskoczył. Kew Jaliens - graliśmy na zgrupowaniu w bilard. Kilka razy odwiedził mnie i Osmana w pokoju. Opowiadał o książkach nt. chrześcijaństwa i muzyki, jakiej słucha. Sergio Romero nauczył go kilku słów po hiszpańsku. Maor Melikson - żartowaliśmy z Boukharim, że taka z niego mysz. Niesamowicie szybki i błyskotliwy. Na początku myślałem, że będzie się odbijał od obrońców, ale nadrabia szybkością. Robi różnicę. Siergiej Pareiko - z powodów językowych nasz kontakt jest ograniczony. Bardzo pewny bramkarz. Można mu zaufać. Michaił Siwakow - mówi po włosku, więc jakoś się dogadujemy. Spokojny gość, żyje trochę we własnym świecie. |
Szkoda chłopaka, widać że został skreślony i raczej nie pogra, nawet wtedy kiedy ktoś z trójki - Małecki, Kirm, Genkov - dozna kontuzji. Na prawdę nie widzę sensu dawania kolejnej szansy Łobodzińskiemu, a nie dawanie jej Riosowi, no ale cóż to decyzja Maaskanta.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Co do Riosa - chętnie bym go zobaczył w meczu, chociaż na kilkanaście minut. Z wywiadu wynika, że ma wielki głód gry i chęć pokazania swojej wartości nie tylko na treningu. Skoro szanse dostali Garguła, czy Jirsak, czemu nie dać jej Riosowi?
|
tak pół żartem :)
Może nasi działacze i trenerzy chcą zbić z ceny Riosa i dlatego nie dają mu grać hehe kiedyś sporo osób na forum poruszyło takie rozwiązanie i może działacze podłapali je :) Też bym chciał zobaczyć Riosa chociaż te 45 min. |
Rios powinien dostać szansę , 2-3 spotkan od pierwszej minuty , aby raz na zawsze zweryfikować czy warto w niego inwestowac czy nie . Jeśli nie od początku , to powinien wchodzic na początku 2 połowy . Po 3 spotkaniach , 3 piłkarzy ewidentnie rezerwowych dostało szansę wykazania się . Garguła , Żurawski i Jirsak . Jirsak ją wykorzystał więc powinien wejść w miejsce słabszego aktualnie zawodnika . Jestem ogromnym entuzjastą stwierdzenia "jesteś tak dobry jak twoj ostatni mecz " . Jeśli Maaskant nie wystawi teraz Jirsaka do 1 składu to będzie sygnał że nie ma rywalizacji w drużynie gdzie wszyscy są porostawiani . To będzie zła przesłanka dla graczy rezerwowych jak Jirsak czy właśnie Rios . To normalne że w zespole jest 2-3 zawodników którzy zawsze mają pewne miejsce w składzie ( jak bramkarz ) , aby utrzymać charakter i pewność w drużynie , ale jeśli lepsza forma sportowa od konkurenta do składu nie powoduje wskoczenia na jego miejsce to coś juz jest nie tak .
|
a ja mam nadzieję, że wszyscy odszczekacie to wszystko, co mówiliście o Andym ;]
ja tam w niego wierzę, jeszcze swoje dla nas zrobi |
chłopak miał dobre momenty w rundzie jesiennej, dlatego tak bardzo mnie dziwi dlaczego w tym roku nie dostał szansy... albo gość jest pod formą, albo faktycznie chodzi o pieniądze, jak zwykle zresztą...
|
Rios grał niestety w okresie, kiedy gra Wisły wyglądała słabo a wtedy trudniej się wykazać niż w okresie, kiedy wszystko się układa. Chłopak ma świetną technikę, unikalną jak na polską ligę. Ciężko zrozumieć Maaskanta, który wpuszcza Żurawskiego, który jest cieniem siebie sprzed paru lat, czy Łobodzińskiego, który coś tam szarpie ale jak zwykle niewiele z tego wynika. I wszystko to kosztem Riosa.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie chce mowic ale Riosa pozyskalismy jako obiecujacego napstnika ,po ktorym naprawde duzo sobie obiecywano.
A teraz traktuje sie go niepowaznie i lekcewazaco.Naprawde Maaskant pownien dac mu jeszcze szanse a nie odstawiac.No chyba ze chodzi o cos innego ,a wiec o kase. |
Cytat:
|
Cytat:
Przypomnij sobie mecz z Polonią Bytom, wtedy był najlepszy na boisku. Ja też jestem zwolennikiem Riosa kosztem Żurawskiego, Łobodzińskiego czy Garguły.. ale w tym jest cały ból że my kibice to możemy sobie chcieć, a Maaskant i tak zrobi swoje. Kiedyś już pisałem o Riosie, o jego sytuacji i co o tym myślę. To mi zarzucił jeden z drugim że brednie pisze stwierdzając że Maaskant woli stawiać na wyżej wymienioną trojkę. Najbardziej szkoda będzie jeśli Rios po odejściu z Wisły zacznie strzelać bramki w np Hiszpanii ( swego czasu się mówiło że 50% praw do Riosa ma Villareal - ciekawe ile w tym prawdy ). |
Cytat:
Rios mnie zmartwił tym wywiadem, bo już zrzędzi zamiast wziąć d. w troki i zabrać się do roboty. Po Maaskancie widać, że stawia na najlepszych niezależnie od ich przyszłości w klubie. Sziwakow gra, mimo że wypożyczony jest tylko na pół roku i marne są szanse na jego pozyskanie. Obawiam się, że tym wywiadem tylko pogorszył swoją sytuację. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja to widzę tak, że Maaskant wystawia po prostu wszystkich nowych, żeby może lepiej się wprowadzili do zespołu. |
Cytat:
Teraz co do tych szans, Rios zagrał w wyjściowym składzie z Ruchem, Widzewem, Polonią Bytom, Jagiellonią, Koroną i Bełchatowem (tam został zmieniony z powodu kontuzji). Później zagrał jeszcze w wyjściowym składzie z Widzewem w PP. 6 ligowych spotkań z rzędu w których Rios rozpoczyna grę w podstawowym składzie uważacie za brak szansy. Kolejny po Jirsaku zawodniku który to ma spory talent tylko trenerzy się nie znają i nie potrafią ich wykorzystać. |
Cytat:
Jak to się ma Do Genkova po jego dwóch pierwszych występach ? |
Cytat:
Z drugiej strony Genkov to inny typ zawodnika, mają inne zalecenia taktyczne, ciężko ich porównywać. |
Cytat:
|
Cytat:
Pamiętam tego zawodnika z tych spotkań, w których wystąpił i olśniewał techniką oraz umiejętnością utrzymania się przy piłce, przy okazji punktując z przodu. Co się stało? O ile dobrze pamiętam, w którymś meczu go skopnęli i po powrocie, bał się podjąć walki. Na tę chwilę dokładnie tak to dla mnie wygląda. Nie chce zbyt ryzykować, woli odsiedzieć tutaj do końca roku i przenieść się w cieplejsze miejsce, gdzie trochę więcej będzie miał pożytku ze swojej techniki, a mniej strachu o nogi. Drugiej stronie to odpowiada, bowiem wykupienie tego piłkarze kosztowałoby nas sumę, której w ostatnim czasie nie zapłaciliśmy. Moim zdaniem Rios jest już skreślony, sam skreślił już też Wisłę (a dokładniej polską ligę) - więc chyba nie ma co na niego liczyć. O tyle szkoda, że w swojej formie pewnie prezentowałby się lepiej od Żurawskiego - no nic, zobaczymy, może dostanie jakieś ochłapy do gry jak się zrobi cieplej. |
Cytat:
|
Wiele obiecywałem sobie po Riosie, ale zaczynam rozumieć dlaczego Trener przestał na niego stawiać. Obserwowałem go bardzo uważnie w czasie pucharowego meczu z Podbeskidziem. Mimo, że wszedł na boisko dopiero 86 minucie, zwrócił moją uwagę pewnym swoim zachowaniem - w doliczonym czasie gry, gdy piłkę posiadało Podbeskidzie przykucnął w polu karnym przeciwnika i zaczął wiązać buty i poprawiać getry. Kucał sobie beztrosko 20 metrów za linią obrony w ostatnich minutach meczu! Powinien wtedy gryźć trawę, chociąż próbować pokazać ambicję, a on mimo że rozgrzewał się dobre pół godziny nie zdążył k... butów zawiązać porządnie!!! Na miejscu trenera ostentacyjnie zdjął bym go w nawet w 92 minucie, bo dla ....eczek miejsca w dużynie nie powinno być. Mam nadzieję, że miał gorszy dzień, albo po prostu kucał bo mu się srać chciało i nie mół wytrzymać, cokolwiek.
Więc niech teraz nie wygaduje w gazetach bzdur jakiego to nie ma głodu piłki. Mimo wszystko liczę na niego bo umiejętności ma. |
Zaraz się okaże, że Rios zawalił mecz z Podbeskidzie....Rozwiązał mu się but, więc go wiązał proste. Jeżeli już szukasz dziwnych teorii to powiedz czemu nie został wpuszczony po przerwie za niewidocznego Żurawskiego. Co on miał przez te 5 min zrobić ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
jeżeli chcesz to obejrzyj sobie na youtubie urywki z jego akcjami, polecam mecz z Jagiellonią, Bytomiem i Koroną (polecam 2:00, 4:41) zwłaszcza... a jak masz więcej czasu to z Bełchatowem, Cracovią, Widzewem, Ruchem, Lechią... prawda niektóre są przeciętne, ale jak ktoś chociaż troszkę zna się na piłce to zauważy w zawodniku z nr 21 nieprzeciętne umiejętności. I dlatego nie mogę pojąć czemu permanentnie Maaskant trzyma go na ławce. można się ze mną nie zgadzać, to tylko moja własna opinia... ale tylko kompletny ignorant powie, że w tym zawodniku nic nie widzi i że nie warto mu dawać szansy... |
Cytat:
Nieprzeciętny talent nam się trafił, ja nie wiem, że ten Messi jeszcze w ogóle chce w piłkę grać. Powinien skończyć karierę, żeby się przed Riosem nie ośmieszać. Ludzie dajcie spokój, nie widzicie tego piłkarza na co dzień, na treningach, zgrupowaniach, podczas wspólnego obiadu. Może ma olewatorski stosunek do wszystkiego, może jest opierdalaczem,a może poza sztuczkami nie ma nic więcej do zaoferowania. Coś musi z nim być nie tak. Niech obroni się grą, a nie .......eniem po gazetach. Kto miał się w Wiśle wybić ten się wybił, kto nie zrobił kariery tutaj to już jej nie zrobił nigdy. Szukacie zbawcy na siłę |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl