![]() |
A jak dla mnie to już czują w kościach, ze Czerwiński zostanie prezesem zamiast łysego węża, i szykuje sobie grunt, żeby miłościwie nam panujący nie jebali zamykaniem stadionu za rzucenie papierka na schody. Ot całe włazidupstwo...
|
Cytat:
|
Oczywiście, tak możecie sobie to interpretować, ale jednak paskudnie to wygląda - jak tego by nie tłumaczyć.
|
Cytat:
|
Cytat:
A na koniec jeszcze ciekawy jestem jakie jeszcze dokumenty Tadek Cz. wyniesie z klubu i podrzuci parę metrów dalej. Takiej osoby nie można trzymać w klubie. |
Tylko że to może być inwestycja na bardzo krótko.
|
Cytat:
|
O ile pozbycie się Bednarza myślę, że nastąpi jeszcze w tym roku, to jakoś nie liczę na odstrzelenie Plicha i Kapki. Może Rogala mógłby odpaść.
Plich i Kapka znikną tylko wtedy kiedy zniknie Cupiał. |
Cytat:
|
Witam wszystkich.
Jestem nowy na forum ale kibicem Wisły jestem od bardzo wielu lat. Niestety nie chodzę na mecze ze względu na setki kilometrów, które mnie dzielą od naszego klubu. Rozumiem cały ten protest, uwagi i pretensje do zarządu, właściciela, a przede wszystkim prezesa. Moje pytanie jest następujące. Czy wierni kibice w połączeniu z SKWK i innymi ugrupowaniami zrzeszającymi kibiców Wisły nie zastanawiali się nigdy nad wykupieniem Wisły Kraków S.A. od Pana Cupiała? Ilu jest nas, kibiców rozsianych po całym świecie? 100000? 200000? Uzbierać odpowiednią ilość pieniędzy i usiąść do negocjacji. Każdy kibic w zależności ile by chciał zainwestować tyle by miał procent akcji spółki. Moim zdaniem to jest najlepsze wyjście z sytuacji. Później jako akcjonariusze mogli by wspomagać klub finansowo. Wybrana by była odpowiednia rada nadzorcza, zarząd i ludzie, którzy posiadają odpowiednie kwalifikacje, a przede wszystkim chęć tworzenia i oglądania Wisły na szczycie. Pozdrawiam wszystkich! |
Nie ma opłaca się, lepiej startować na czysto od A-klasy jako TS Wisła :-)
|
Cytat:
|
Uwielbiam te realne pomysły na odbudowę wielkiej Wisły hehe
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zabawny jesteś... od 2 miesięcy nie możemy uzbierać 5 tysięcy złotych na renowację grobu Henryka Reymana, a Ty chcesz uzbierać 100 mln złotych czy więcej bo tyle by gdzieś wyszło razem z długami, których Jacek Bednarz w dalszym ciągu powiększa.
"Sorry, takich mamy kibiców.." i znów SKWK musi wziąć sprawy w swoje ręce bo grób Reymana za chwilę zarósłby pleśnią. Zresztą nie masz o co się martwić bo skoro Rada Nadzorcza ocenia pracę Pana Jacka Bednarza pozytywnie to znaczy, że w naszym klubie wszystko funkcjonuje profesjonalnie. :rotfl: |
Cytat:
A poważnie to już Ci kolega wyżej naświetlił sytuację. |
Cytat:
|
A wiecie co jest najśmieszniejsze? Że Czerwiński powtórzył wszystkie zarzuty kibiców wobec Bednarza.
Próba wydymania SKWK na złotówce? Jest. Krytyka losowych 400 zakazów? Jest. Stwierdzenie, że od łapania przestępców jest policja, a od wymierzania kar sądy? Jest. Ciekawe jak się czują mózgi (wszyscy wiemy o kogo chodzi) które popierały i broniły tych decyzji. Ja od początku pisałem, że to skrajna nieodpowiedzialność i doprowadzi do dramatu. A teraz pan Czerwiński wychodzi do prasy i mówi to samo. No to FraMat - wyjaśnij mi teraz, gdzie ja, SKWK, Czerwiński i jakieś 80% forum się mylimy. Bo skoro Jacuś zrobił wszystko dobrze, to czemu jest tak chujowo? Czy może nadal twierdzicie, że jest OK, a frekwencja spadła tylko odrobinę przez słabe wyniki? |
wg nich Bednarz zrobi dobrze, jak zaprowadzi klub do bankructwa. Nie będzie niczego, a zatem nie będzie też i kiboli na stadionie i rac...
|
Cytat:
Jeśli to do mnie - czuje się normalnie. Niech Czerwiński robi swoje. |
Cytat:
Na trudne czasy ten prezes może być dobry, może dogadac się z kibicami, aby przez jakiś czas, prócz meczu z ....ami z kałuzy, był spokój na trybunach. Dobrze by było, aby do RN lub zarządu weszły środowiska kibicowskie, jeśli mają mieć udział w ratowaniu klubu. Wszystkie decyzje powinny być podejmowane w porozumieniu: Cupiał (bezpośrednio) - Czerwiński - kibice. Wtedy zaprowadzilibyśmy normalność. Pożegnać się trzeba będzie z kilkoma smutnymi Panami, ale to powoli. |
Cytat:
Mógł też dać zakaz wszystkim kibicom z derbów, albo wszystkim co mają wyrobione karty kibica, albo po prostu mógł stadion zamknąć lub nawet rozebrać i sprzedać na części, ale przecież nie on rzucił race :D |
Czerwiński robi doskonałą robotę tą wypowiedzią do krakowskiej. W dużym uproszczeniu - potępia zachowanie części kibiców, potępia także zachowanie Bednarza i wychwalając władzę stara się stworzyć dobry klimat i grunt pod usunięcie Bednarza.
W moim odczuciu Czerwiński będzie kontynuował taką retorykę przez najbliższy czas. Kibice i tak już osiągnęli sukces. Bednarz zostanie wywalony, ale nie nastąpi to ani dzisiaj, ani za miesiąc. Najpewniej będzie to zimą albo dopiero latem. Wizerunkowo dla Wisły lepiej byłoby, gdyby osiągnięte zostało porozumienie, bądź jakiekolwiek zbliżenie i dopiero dokonało się wyrzucenie Bednarza, może na jakimś etapie rozmów Czerwiński szepnie coś takiego SKWK do ucha. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie byłbym taki pewny. Zarządzać można lepiej, lub gorzej, ale na tym szczeblu nie ma aż takich idiotów, jak myślisz. To, w jakiej sytuacji jest teraz Wisła, jest wynikiem podjęcia ŚWIADOMEGO ryzyka inwestycyjnego. Co innego, że teraz wszyscy się od tego odcięli i próżno szukać winnych. Taki był wtedy pomysł na Wisłę, postawić wszystko na jedną kartę, awansować do LM i mieć płynność finansową. Niestety ten plan został źle zrealizowany. Wykonawcy byli do dupy.
|
Wtedy to było świadome ryzyko. Ale to co się dzieje już od zatrudnienia Bednarza to totalna prowizorka bez pomyslu. Czego symbolem było zwolnienie sprzątaczek, pomyłki przy transferze Kirma, odejscie za darmo Wilka, itp. Nie wmówisz, że to by wszystko ŚWIADOME.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl