Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

mr_kwolf 04.02.2016 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Romek (Post 1428218)
Marny wojownik, czy adwokat legii?

Bo wyraził trochę inną opinie niż "jedyna słuszna"?

Mi też się nie podoba klub kokosa. Szkoda, że kiedyś wyznaczaliśmy nowe standardy, a teraz powielamy najgorsze wzorce.

Na brak klasy nie trzeba od razu odpowiadać tym samym.

ABGwislakABG 04.02.2016 11:22

Czy chec zejscia z kontraktu rc i zarobek na nim to adwokacenie Legii?

Niekoniecznie.

Zasady moralne w biznesie, zwlaszcza w spolkach akcyjnych to mit. Chcialbym, by mitem byl rowniez "madry Polak po szkodzie".

Bronil ktos naszym podpisanie 2 letniego kontraktu? Ano wlasnie.

Rozumiem tez argument, ze sciagany byl awaryjnie, stad tez kontrakt roczny.

Po ostatnim procesie licencyjnym widac, ze jakos wychodzimy na prosta i bol dupy stolicy to melodia dla mych uszu.

Sadzac po fragmencie tekstu, ktory otrzymalem od kolegi zakolasty pieknie porownal to do partyjki hold'ema. Tyle, ze blednie.

Wisla dostala gorsze karty do reki, nie mniej jednak kazda kolejna karta z rozdania dla nas jest lepsza (transfer Kuciaka, kwota wykupu, sytuacja finansowa, sposob, w jaki zalatwil sobie odejscie rc).

Ross-Pierre Dala glowny argument Krzysia, ten ekonomiczny bazujacy na jego kontrakcie w Legii i automatyczne zalozenie, ze my mu placimy tyle samo. Krzysiu podobnie jak kowalkar ma info z fma :lol:

A dla kibicow? Sytuacja win-win. Odejdzie w tym oknie - kasa dla klubu. Nie odejdzie? Mozna przyjsc na Zarabie i zrobic mu Emiliana, a stoleczny klub bedzie miec problem z odzyskaniem mistrzostwa z Malarzem w bramce.

GonzoNS 04.02.2016 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1428219)
Bo wyraził trochę inną opinie niż "jedyna słuszna"?

Mi też się nie podoba klub kokosa. Szkoda, że kiedyś wyznaczaliśmy nowe standardy, a teraz powielamy najgorsze wzorce.

Na brak klasy nie trzeba od razu odpowiadać tym samym.

Tymbardziej, że w chwili obecnej walczymy o utrzymanie, skład nie lepszy niż w poprzedniej rundzie, a przez "honor" osłabiamy się jeszcze bardziej.

Dariook 04.02.2016 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GonzoNS (Post 1428221)
Tymbardziej, że w chwili obecnej walczymy o utrzymanie, skład nie lepszy niż w poprzedniej rundzie, a przez "honor" osłabiamy się jeszcze bardziej.

Za honor to ludzie, zycie oddawali kolego, nie mieszaj nieznanych Ci widocznie pojęc.

Ochloncie z tym Cierzniakiem albo chociaz zważcie co niektórzy tutaj bazgracie!
NAjwazniejsze jest dobro Wisły! i tylko Wisły! Co nas obchodzi sytuacja legii czy obecna pozycja Cierzniaka?

To nie Wisla zesłala bramkarza do rezerw, on sam się tam zesłał! Mial poparcie sztabu i kibicow, byl numerem jeden...po zaledwie pol roku pobytu w klubie, uznał, że go to nie interesuje i wybral kogos innego, wiec dlaczego? Dlaczego mamy go trzymac dalej w szatni? Gosc nie chce grac w tej druzynie i lepiej bedzie jak opusci pierwsza druzyne. Nie potrzebne nam zwady i klutnie, bo zapewniam, ze niejeden powie mu huju!

Jest jeszcze pol roku naszym zawodnikiem i jesli Wisla uważa, ze powinien wypelnic kontrakt to tak musi sie stac. A ze okazal sie innym czlowiekiem wiec lepiej dla atmosfery, by odsapnoł na trybunach. Zreszta ciezko bylo by mu teraz zaufac. Mozna sie obawiac o zaangazowanie czy harówy na 100%. Bo i po co?

Sam zawodnik sobie winien.

GonzoNS 04.02.2016 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1428229)
Za honor to ludzie, zycie oddawali kolego, nie mieszaj nieznanych Ci widocznie pojęc.

Ochloncie z tym Cierzniakiem albo chociaz zważcie co niektórzy tutaj bazgracie!
NAjwazniejsze jest dobro Wisły! i tylko Wisły! Co nas obchodzi sytuacja legii czy obecna pozycja Cierzniaka?

To nie Wisla zesłala bramkarza do rezerw, on sam się tam zesłał! Mial poparcie sztabu i kibicow, byl numerem jeden...po zaledwie pol roku pobytu w klubie, uznał, że go to nie interesuje i wybral kogos innego, wiec dlaczego? Dlaczego mamy go trzymac dalej w szatni? Gosc nie chce grac w tej druzynie i lepiej bedzie jak opusci pierwsza druzyne. Nie potrzebne nam zwady i klutnie, bo zapewniam, ze niejeden powie mu huju!

Jest jeszcze pol roku naszym zawodnikiem i jesli Wisla uważa, ze powinien wypelnic kontrakt to tak musi sie stac. A ze okazal sie innym czlowiekiem wiec lepiej dla atmosfery, by odsapnoł na trybunach. Zreszta ciezko bylo by mu teraz zaufac. Mozna sie obawiac o zaangazowanie czy harówy na 100%. Bo i po co?

Sam zawodnik sobie winien.

Jaka jest w takim razie Twoja definicja honoru? :) Bo jeśli honorem jest wysłanie jedynego bramkarza do rezerw w momencie kiedy zespół ma poważne problemy to jednak Ty nie znasz pewnych pojęć.

Można się obawiać a zaangażowanie, problem w tym że on grając na 70% jest i tak ZNACZNIE lepszy od pozostałych dwóch ręczników.

Rustin 04.02.2016 12:55

Niesamowite, że sprawa gościa, o którym nie tak dawno nikt nie pamiętał, urosła do takich rozmiarów. To tylko pokazuje, jakie wpływy w mediach ma ta warszawska panna lekkich obyczajów. Szkoda, że tak obrywamy od pismaków, bo dla potencjalnego sponsora, zakładając, że rzeczywiście był chociaż jakiś chętny, nie jest to korzystna sytuacja.
Z drugiej strony, klub poza krótkimi oświadczeniami nie broni się w żaden sposób. Szkoda, że lata lecą a nie zmienia się nic w kwestii zarządzania i komunikacją z kibicami i mediami.

funkykoval 04.02.2016 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GonzoNS (Post 1428234)
Jaka jest w takim razie Twoja definicja honoru? :) Bo jeśli honorem jest wysłanie jedynego bramkarza do rezerw w momencie kiedy zespół ma poważne problemy to jednak Ty nie znasz pewnych pojęć.

Można się obawiać a zaangażowanie, problem w tym że on grając na 70% jest i tak ZNACZNIE lepszy od pozostałych dwóch ręczników.

Na tym forum pojawiło się to już kilka razy, ale nie do wszystkich dotarło.

Radzio podpisał - miał prawo - dokonał wyboru
Lka dostała lekkiego bólu dupy po podobnej sytuacji z Kuciakiem i robi kociokwik medialny - też jej prawo
Wisła Kraków zesłała piłkarza do rezerw, ponieważ wiemy, że w przyszłym sezonie musimy obejść się bez Radzia, więc lepiej zgrywać zespół z innym bramkarzem - ma do tego prawo.

I pieprzenie, że Wisła robi głupio, wyznacza dziwne standardy, zachowuje się nie honorowo etc pozostaje tylko pustym pieprzeniem i nic nikomu do tego.

Jak jesteś kibicem Radzia to mu kibicuj, ale nie wal swoich przemyśleń i ustaleń odnośnie tego co powinna zrobić Wisła. Jak Wisła podpisała kontrakt z Joviciem to się ze Słoweńcami dogadali. Jak Legia będzie chciała mieć Radzia wiosną , to też mogą spróbować sie dogadać.
A ja najbardziej bym chciał, żeby L-ka po kilku błedach bramkarzy nie zdobyła Mistrzostwa, czego jej jak zawsze życzę...

Dariook 04.02.2016 13:02

Ale to ty wspomniales o honorze, nie ja. no nie?

On byl jedynym jak chcial u nas grac. Obecnie nie chce, wiec jedynymi jacy pozostali są dwa Michały. Proste? To chyba logiczne, że musimy budowac druzyne na tych dwoch ostatnich a nie na Cierzniaku ktory i tak odchodzi, sni o warszawie...

styska 04.02.2016 13:06

Popieram swoich przedmówców, skończmy już temat Cierzniaka. Decyzje już zapadły. Lepiej skupić się na innych sprawach. Ciekawa jestem czy zapowiadane transfery dojdą do skutku. Niby prezes Piotr Dunin-Suligostowski mówił, że prowadzą jakieś rozmowy z kandydatami na pozycje bramkarza i środkowego pomocnika. Chociaż z drugiej strony to jeszcze o niczym nie świadczy, to wciąż tylko rozmowy. No nic, pożyjemy zobaczymy :)

crux.a 04.02.2016 13:14

A mnie się postawa Wisły bardzo podoba. Jesteśmy biedni, prawda. Ale właśnie dlatego w świat musi iść jasny sygnał, że w ten sposób zawodnika od nas się nie wyjmie. Zwróćcie uwagę: Legia potrzebuje Cierzniaka na już. I co robi? Zamiast negocjować transfer z władzami klubu, podpisuje po kryjomu kontrakt z naszym piłkarzem i liczy na promocję! Mam nadzieję, że dostaną Cierzniaka, niegdyś niezłego bramkarza, 1 lipca i ani jednego dnia wcześniej.

Kamson 04.02.2016 13:27

W sprawie cierzniaka wszystko już zostało napisane, ciach bajera koniec tematu.

Na Wislaportal nowy krótki wywiad z prezesem, z którego wynika że możliwe są jeszcze transfery środkowego pomocnika i bramkarza.

c. 04.02.2016 13:59

//lepiej z honorem spasc z ligi, niz utrzymac sie ze szmata w skladzie.

Zreszta nie placzcie, Wisla nie spadnie, sklad ma lepszy od 3/4 druzyn, ósemka bedzie na luzie. .......a o tej Wisle jakby reszta zespolow byla nieosiagalna, nawet taka Legia, ktora bez Nikolica bilaby sie o srodek tabeli. nie robcie z tej Wisly takich ciamajd i pol pilkarzy, bo w pozostalych druzynach jest jeszcze gorzej.

Rustin 04.02.2016 14:01

Tyle co o tym napisałem, już pojawiły się komentarze, że sponsor wycofał się z negocjacji. Prawda czy nie, wielka szkoda, bo wychodzi na to, że nadal jesteśmy w tym samym miejscu.
Co do wywiadu, który dziś się ukazał, to chyba jasno z niego wynika, że nie mamy co liczyć na kolejne transfery. Tradycyjne "szanse są, ale nic pewnego" i tyle. Trudno, mam nadzieję, że jakoś sobie poradzimy mimo wszelkich przeciwności.

Blaszczu16 04.02.2016 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rustin (Post 1428244)
Tyle co o tym napisałem, już pojawiły się komentarze, że sponsor wycofał się z negocjacji. Prawda czy nie, wielka szkoda, bo wychodzi na to, że nadal jesteśmy w tym samym miejscu.
Co do wywiadu, który dziś się ukazał, to chyba jasno z niego wynika, że nie mamy co liczyć na kolejne transfery. Tradycyjne "szanse są, ale nic pewnego" i tyle. Trudno, mam nadzieję, że jakoś sobie poradzimy mimo wszelkich przeciwności.

Pytanie, czy był w ogóle jakikolwiek sponsor?

Rustin 04.02.2016 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1428246)
Pytanie, czy był w ogóle jakikolwiek sponsor?

Szczerze, to ja nie wierzę w to, że ktokolwiek nagle się zgłosił. Z racji tego, że jesteśmy związani z Totolotkiem, to pewnie nawet STS się nami nie interesował. Myślę, że gadki o sponsorze czy potencjalnych transferach to próba ratowania wizerunku.

krzaq12 04.02.2016 15:11

Cytat:

Wisła jest w nieporównywalnie lepszej sytuacji finansowej, niż jeszcze niedawno, ale nie jesteśmy Realem, czy Barceloną. Nie jesteśmy potęgą, która może spełnić oczekiwania wszystkich zawodników, czy klubów
Być może w grę wchodzi transfer gotówkowy....

Odnośnie sponsora to te informacje podają jakieś trolle z wisłaportal.pl, radziłbym poczekać, zaufać prezesowi, który ostatnio wspominał że w tej kwestii dzieje się wiele i musimy jeszcze troszkę poczekać. Zresztą SKWK także o tym informowało, więc jeśli sponsor rzeczywiście się wycofał to dowiemy się tego z bardziej poważnego źródła niż jakieś dziwne komentarze niezarejestrowanych na na forum ludzi....

KrzychooR 04.02.2016 15:37

Sponsor znowu wycofał się na ostatniej prostej? Cholera... jak co roku...

63.5 Kg 04.02.2016 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1428254)

Ja pisal Ci ktoś cos o sponsorze na ostatniej prostej?

For_FuN_ 04.02.2016 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1428158)
nie masz gwarancji,ze to nie bylo "pół roku konia" pana cierzniaka po drugie nie masz gwarancji,ze nie będzie bronil na pół gwizdka obawiając sie np kontuzji przed zmiana pracodawcy i po trzecie nie masz gwarancji,ze takowej nie złapie.pisanie więc,ze "tracimy punkty"jest mocnym mysleniem życzeniowym byle sie "zgadzało z tezą"

Większych bzdur nie czytałem. Czyli można odbić piłeczkę...nie masz gwarancji, że a) będzie następne pół roku grał do kitu, b) że będzie się oszczędzał, c) że złapie kontuzje.
Ja opieram się na faktach...do tej pory, to był top3 w polskiej lidze w poprzednim półroczu. Nie łapał urazów, a do jego profesjonalizmu nie można było się przyczepić. Jeśli ktoś kwestionuje pewne rzeczy, to właśnie pod jakąś nie mającą wiele wspólnego z rzeczywistością tezę.

picasso 04.02.2016 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1428266)
Większych bzdur nie czytałem. Czyli można odbić piłeczkę...nie masz gwarancji, że a) będzie następne pół roku grał do kitu, b) że będzie się oszczędzał, c) że złapie kontuzje.
Ja opieram się na faktach...do tej pory, to był top3 w polskiej lidze w poprzednim półroczu. Nie łapał urazów, a do jego profesjonalizmu nie można było się przyczepić. Jeśli ktoś kwestionuje pewne rzeczy, to właśnie pod jakąś nie mającą wiele wspólnego z rzeczywistością tezę.

to poczytaj jeszcze raz siebie.zwłaszcza to "tracimy punkty ".jeszce Misiek nic nei wybronił ani nic nei zepsół a ty już wiesz,ze "dzięki odejściu pana cierzniaka "tracimy punkty

ABGwislakABG 04.02.2016 17:39

Środkowy pomocnik: defensywny, środek-środek czy ofensywny za plecami obroncy?

Serce by chcialo ostatnia wersje. Rozum podpowiada, ze defensywny odpada ze wzgledu na Uryge/Pietrzaka.

Srodek-srodek to naturalna opcja ze wzgledu na kontuzje Maki i najbardziej prawdopodobna wersja, przeciez mamy Popovicia, w sparingach zaczyna cos pokazywac Krzywejajo, 2 zawodnikow niby na te pozycje.

Ofensywny zas dalby moze tej druzynie wiecej okazji bramkowych poprzez odpowiednie rozgrywanie pilki? Nowe mozliwosci taktyczne zwiazane z ustawieniem (tzw. Diament), ogolnie playmaker?

Dwa - odnosnie tematu na topie (ktorykolwiek rezultat rozwiazan to dla kibica Wisly win-win), to ws. bramkarza zagaje tylko raz - optymizmem napawaja wypowiedzi prezesa, ktory nie zamierza skazywac Wisly na kile lub rzezaczke.

Griszka30KR 04.02.2016 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1428254)

Chyba szukaja dalej,bo ja dostałem dzi takie zaproszenie.... :P
Zapraszamy na Śniadanie Biznesowe Sportbonus

Zarząd Wisły Kraków wraz z Fundacją Kibica, operatorem programu partnerskiego Sportbonus mają przyjemność zaprosić Państwa na Śniadanie Biznesowe Sportbonus, które odbędzie się.....

Na spotkaniu będą obecni: Zarząd Wisły Kraków, trener p. Tadeusz Pawłowski,

Spotkanie ma na celu integrację Klubu z biznesem krakowskim.

piotek 04.02.2016 19:13

@up brzmi trochę jak próba stworzenia sieci pomniejszych sponsorów z krakowskich firm.

stary zgred 04.02.2016 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1428270)
Chyba szukaja dalej,bo ja dostałem dzi takie zaproszenie.... :P
Zapraszamy na Śniadanie Biznesowe Sportbonus

Zarząd Wisły Kraków wraz z Fundacją Kibica, operatorem programu partnerskiego Sportbonus mają przyjemność zaprosić Państwa na Śniadanie Biznesowe Sportbonus, które odbędzie się.....

Na spotkaniu będą obecni: Zarząd Wisły Kraków, trener p. Tadeusz Pawłowski,

Spotkanie ma na celu integrację Klubu z biznesem krakowskim.

To nie ma nic do rzeczy :-p
Sportbonus to program dla kibica, gdzie będziesz mógł kupić np. kolację w restauracji i część kasy 1-2 % dostaniesz z powrotem na konto i możesz to wpłacić np. na akademię itp a część zasili konto sportbonus

Zresztą sama nazwa Fundacja oznacza że będą kasę zarabiać a nie dawać.
Bo wiadomo że fundacja to najlepsza forma zarabiania kasy :-)

Griszka30KR 04.02.2016 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary zgred (Post 1428284)
To nie ma nic do rzeczy :-p

Przecież napisałem to w formie żartu.....

stary zgred 04.02.2016 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1428285)
Przecież napisałem to w formie żartu.....

Ja też :-)

Swoją drogą żeby się nie okazało że wykorzystają tylko Nasz wizerunek - bo taki program można było samemu stworzyć a nie wiązać się z warszawską firmą.

17wojownik 05.02.2016 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1428217)
Poważni piłkarze nie wybiorą oferty z Polski. Nam zostaje szukać młodych piłkarzy w niższych ligach i sprzedawać ich później z zyskiem.

Okno transferowe zostanie zamknięte 29 lutego, więc nie wiem skąd wziąłeś te 5 dni.

Okienko zimowe w Polsce kończy się w tym roku 8 lutego o północy.
http://transfery.info/84201,juz-styc...-sie-transfery

Szajba_ 05.02.2016 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 17wojownik (Post 1428308)
Okienko zimowe w Polsce kończy się w tym roku 8 lutego o północy.
http://transfery.info/84201,juz-styc...-sie-transfery

Bzdura. Okienko jest do konca lutego

Kamson 05.02.2016 09:50

Chyba nawet na stronie uefy czy fify jest info, że w tym roku okienko u nas jest do 8 lutego.

krzaq12 05.02.2016 09:54

Tak jest taka informacja, ale prezes Boniek już to sprostował, okienko trwa u nas do końca lutego. Koniec i kropka. :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl