![]() |
Prawda jak zwykle leży pewnie pośrodku.
Nasze władze już za dużo akcji odjebały żeby im bezgranicznie ufać. |
racja, przecież to wesz(L)o rozkręciło całą aferkę, to oni pierwsi napisali, że Cierznak podpisał papiery z L, czym ruszyli lawinę następstw. Pewnie myśleli ( po dziennikarsku proLegijnemu ), że Legła jest w stanie wyciągnąć każdego kopacza z każdego klubu. Oczywiście menago tnie w ch.ja, bo kilka dni temu mówił, że owszem nie doszli do porozumienia w listopadzie ( jeszcze za prezesa Gaszyńskiego ), ale mieli kontynuować w styczniu. Teraz nagle mówi weszło ( Stanowski się chyba kapnął że wetknął kij w mrowisko, więc próbuje się oczyscić ), że Kapka mu powiedział, żeby szukali klubu i że negocjacje upadły. Nie dziwi mnie kompletnie to, że prezes nasz się wkrdwił i posłał chłopa do rezerw.
Wiadomo, wszyscy przeczytają na weszlo, że Kapka tak powiedział, to tak jest. Zdzisław K nie ma szans na wyjaśnienie, więc Stanowski pewnie odetchnie z ulgą, ale zepsuł jednego bramkarza i powiedzmy dwa kluby. Wislaportal pisze o tym ost artykule, ale z przyzwoitości nie podaje, że chodzi o weszlo. |
Jestem pewny, że Cierzniak trafi ostatecznie już teraz do Legii. Trzymanie gościa w rezerwach i płacenie mu skoro i tak de facto nie mógłby bronić po tym jaka lawina tu i ówdzie się przetoczyła byłoby bezsensowne.
|
Dla nas powinna liczyc sič kasa. Albo Legia da taką,że nie opłaca się dać nauczki na przyszłość innym,albo pokazać na przyszłość innym cwaniaczkom,że nie warto tak postępować.
|
Wisla dopiero w styczniu uregulowała pensje kiedy ważyły sie losy licencji i ewentualnych konsekwencji braku regulowania zobowiazan. To nie jest normalna sytuacja. Wisla Kraków na dzien dzisiejszy nie funkcjonuje normalnie...
o co si emial rposic Cierzniak, o negocjaje nowego kontraktu, wtedy kiedy z bozej łaski klub uregulował to co sie kazdemu nalezy ? To nie jest sytuacja i klimat sprzyjajacy podejmowaniu jakichkolwiek rozmow...Jezeli Wisla chcial go zatrzymac to wiedziała jak zagral ostatnie pol roku, co to za bramkarz i ile sa mu w stanie zaproponowac, skoro klub zwleka a na dodatek ma problemy z wywiazywania sie z dotychczasowych umow, to kto na zdrowy rozum bedzie sie pchal sam od siebie w kolejne klopoty. Radek dobrze zrobil ze podpisał, bo to pokazuje ze Wisla jest niezorganizowana...nie ma nad czym plakać Cierzniak Wisly nie zbawił, ale droga do profesjonalnego zrzadzania jest bardzo daleka...szkoda tylko ze robi sie przy tym paskudną atmosfere pomiedzy zawodnikiem a kibicami...Cierzniak, w ramach umowy wywiazywal sie bardzo profesjonalnie i na dobrym poziomie...snetyment do barw klubowych od długiego juz czasu w całej swiatowej pilce jest po stronie kibica a nie pilkarzy ktorzy czesto zmieniaja pracodawce...od 2-3 pilkarzy Wisly mozna wymagac jakiś wiekszych standardow nzwijmy to wyższej "moralnosci" od pozostałej reszty nalezy wymagac dobrego wykonywania pracy tyle w temacie :) |
W dupie mam zdanie i dobro Cierzniaka i Legii. Liczy się dobro Wisły. Należy zgarnąc grubą kasę, albo ukarać przykładnie na przyszłość. Aby takich nowychy Handzlików czy Cierzniaków było jak najmniej.
|
Cytat:
|
Cytat:
nie jest w naszym interesie ogrywanie zawodnika konkurencji.ba, w naszym interesie jest by konkurencja dostaął zawodnika nienadającego sie do gry.poza tym bramka to byt kluczowa pozycja by ryzykowac wystawianei w neij niepewnego w tym momencie zawodnika bo nikt łacznei z samym cierzniakiem nei da nam gwarancji,ze zagra na 100%. |
dokładnie, Wisła nie jest bardzo bogatym klubem, to musi w pewien sposób przyciągać swoją marką, a takie sytuacje jak z Handzlikiem i Cierzniakiem muszą pokazywać, że nie jesteśmy klubem usłużnym L, tylko mamy swoją filozofie i swoje zdanie. Jeśli Wisła chce być postrzegana jako mocny klub z zasadami, których się nie łamie, to ucierpi na tym Handzlik i Cierzniak
|
....a ten temat jest chory...
Afera na cala Polske o Cierzniaka... Trzeba uciac ten temat i tyle... |
Dokładnie. W normalnych ligach, to piłkarze normalnie grają, mimo podpisanych umów z konkurencją(nasi zachodni sąsiedzi są najlepszym przykładem, a np. taki Lewy to nie miałby życia po tym, co odpieprzył, tzn. BVB nie zarobiła na nim 1 euro). Cierzniak, to top3 bramkarzy w tym sezonie w lidze(czyli nam trochę punktów uratował i na pewno by uratował też na wiosnę). Zesłanie do rezerw to działanie na szkodę klubu, bo nie dość że tracimy punkty, to jednocześnie cały czas trzeba mu płacić. A tłumaczenie, że coś podpisał w tajemnicy i stąd ta reakcja, jest po prostu żałosne. Piłkarzy ma prawo podpisać kontrakt na pół roku przed wygaśnięciem obecnego(i nie musi tego ujawniać, bo Ci co zwykle mówili otwarcie, to w naszej buraczanej od razu do klubu kokosa).
|
Ma prawo podpisać w tajemnicy pół roku przed a klub ma prawo dać go do rezerw i nic nie jest żałosne...
I w normalnych ligach jak się oszukuje współpracowników to się ponosi konsekwencje... Tak samo jest i w naszej nie widze zadnej roznicy. Tak samo znajdziesz dziesiatki sytuacji w anglli hiszpanii gfdzie do klubu kokosa trafiali zawodnicy. A Lewy nikogo nie oszukał manipulujesz kolego |
Cytat:
Myślisz że Lewandowski dogadał się z Bayernem w piątek a swojemu prezesowi powiedział "siądziemy do rozmów o nowym kontrakcie w poniedziałek" ? Jego klub wiedział że chce odejść dużo wcześniej niż on sam siadł do rozmów w nowym. |
Żeby się tylko nie okazało że po dwóch, trzech meczach prezesi pójdą z dobrą whisky do rezerw przepraszać Cierzniaka po zobaczeniu wyczynów Michałów w meczach ligowych
|
Nie wiem jak wy ale ja nie mam obaw przed tym że Miśkiewicz będzie bronił,w porównaniu do Buchalika on broni tylko to co w niego leci,przez cały czas swojego pobytu nie obronił nam żadnego meczu za to Misiek nie raz i nie dwa.
Więc nie wiem czemu u kilku widać ogromny płacz że nie mamy bramkarza i wg dajmy spokój z tym.Ile jeszcze Cierzniak pobronił by na takim poziomie a chciał zarabiać taką kwotę jaką podał jego agent to to było nie do zaakceptowania |
Cytat:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...owiazania.html |
Jak Misiek bedzie bronił tak jak przed Cierzniakiem to jestem spokojny.
|
Cytat:
|
Bardzo fajny artykuł podsumowujący całość zamieszania oraz warszaffska nagonkę :foch:
http://www.wislaportal.pl/30305,Podw..._nie_musi.html |
Cytat:
|
W obecnej sytuacji to ja z całego serca życzę Miśkiewiczowi takiej formy jak przed odejściem z Wisły. Trzymam kciuki :)
|
Po prostu Pawlowski lubi zapach spoconego Cierzniaka o poranku ;)
|
W związku z oficjalnym przesunięciem Cierzniaka do rezerw, mam pytanie: czy w rezerwach musi trenować na pozycji bramkarza? Może wychodząc naprzeciw oczekiwaniom jego przyszłego pracodawcy i kibiców z Warszawy, można by mu umożliwić podtrzymanie rytmu meczowego? Można by go przekwalifikować na pół roku np. na skrzydłowego i pozwolić trenować i grać co 90 minut w każdym meczu na tej pozycji, żeby nie wypadł z rytmu meczowego przed pójściem do Legii? ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Widzę, że w oczach wielu Misiek z ręcznika awansował na "w sumie kiedyś był dobry, trzymam kciuki"
|
Cytat:
Oczywiście, że należy mu życzyć powodzenia i trzymać kciuki. Każdy rozsądny kibic Wisły tak zrobi. A mniej rozsądny malkontent z tego forum chcąc pokazać jaki potrafi być sarkastyczny będzie sprzedawał smuty o tym, że koniec Wisły jest bliski i krytykował wszystkich piłkarzy. Bo w końcu on jest forumowiczem - ma prawo jechać po piłkarzach Wisły w niewybredny sposób. |
Cytat:
|
Właśnie o to mi chodzi. Połowa tutaj zapomniała, jak rzucała ręcznikami w Miśka (i Buchalika), a teraz tylko ze względu na okoliczności znów został nazwany "bramkarzem"
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl