![]() |
Nie jestem fanem Dudy, ale nawet jako ktoś komu działał on nerwy napiszę, że nie jest on przypadkiem beznadziejnym i coś z niego jeszcze może być. Myślę, że to skala talentu na poziomie Chrapka i przy dobrze wiejących wiatrach jego kariera może przebiec podobnie. Biorąc pod uwagę, że nasi rodzimi piłkarze są zazwyczaj opóźnieni w rozwoju to ma jeszcze pole do zrobienia postępów. Szczególnie, że to nie jest typ zawodnika, który wyróżniał się w młodym wieku fizycznością. Takie przypadki są beznadziejne, bo z wiekiem te atuty przepadają.
|
Ja jestem fanem Kacpra, ale tylko przez około 1/4 meczu.
Wg mnie, to dla swojego dobra powinien odejść. Potrzebuje zmiany bo stoi w miejscu od dwóch lat. Dobrze by mu zrobiło trafienie pod skrzydła jakiegoś Petrescu czy Hyballopodobnego wynalazku co mu zabroni zatrzymywania się na boisku. |
Skład na poziom 1. ligi i brak pucharów wygląda ekstra. Jak jeszcze dojdą Igbekeme (ponoć krok od powrotu) i ktoś na skrzydło to by był tylko tylko jeden słaby punkt - bramkarz. Zatrzymanie Rodado to po prostu majstersztyk. Ja Królewskiemu ufam od początku. Rutkowski też był hejtowany latami w Lechu, a wyszło na jego. Przed wiosną przewidywałem top 3 rundy z potencjałem na top1 i byłem wyzywany od idiotów, trolli, debili, teraz przewiduję... top 1 max top 2 :D Życzę tego nam wszystkim. Mamy w końcu dobrą obronę, a pomoc i atak potrzebuje tylko trochę zdrowia i spokoju.
|
Z trójki Letkiewicz/Broda/Cziczkan który to ten "słaby punkt"?
|
Cytat:
|
Cytat:
TAK. x znaków |
Rok temu startowaliśmy od skladu na inauguracje (Carbo wowczas pauzował za czerwona kartke).
Chichkan - Jaroch, Biedrzycki, Colley, Mikulec - Kutwa, Sapała (61' Uryga) - Baena (77' Starzyński), Sukiennicki (87' Gogół), Młyński (46' Zwoliński) - Rodado Na dzis jakby nie dramat z Mikulcem to wyglada to co najmniej przyzwoicie. A na pewno dysponujemy mocniejszym skladem na starcie sezonu. Dopiero pozniej doszedl Igbekeme, Duarte i Kiss, ale straciliśmy tez Colleya czy Dude. Teraz dojdzie Igbekeme, LO i ktos do rywalizacji na skrzydłach i będzie dobrze. |
Szczerze martwi mała ilość skrzydłowych, brak ofensywnego pomocnika i lewego obrońcy. Na pewno ktoś przyjdzie. Przez to ze mamy tylko dwóch napastników w kadrze nie mamy zbyt dużego pola manewru jeśli chodzi o taktykę.
|
Są poważne braki na skrzydłach, chyba że traktujemy Kuziemkę i Baniowskiego jak pełnoprawnych zawodników do rotacji składu.
|
Goal twierdzi, że James jednak wrócił.
https://www.goal.pl/transfery/ujawni...nie-nasz-news/ |
Jakub Stępak idzie na wypożyczenie do Stali Stalowa Wola - 2 liga.
https://wislakrakow.com/posts/jakub-...oyczenie/11397 |
Oficjalnie wraca syn marnotrawny - James Igbekeme
Bardzo dobra wiadomość |
Cytat:
|
Lepszy James w garści, niż randomowy szrot z łapanki na dachu.
Na miejscu Sukiennickiego szukałbym klubu, bo zmarnuje kolejny sezon. |
Cytat:
Menedzerowie to akurat nam niezle nawciskali rok temu, Bregu, Omrani, Kiakosy, Kissy. Polskich zawodników myślę że akurat sami w klubie powinnismy skautowac i od transferu Mikulca jest jakiś postęp. @Patryko, on jest chyba przez Jopa ustawiany obecnie na pozycji Duarte. Jeszcze jeden transfer IN skrzydłowego a Sukiennicki na pewno pojdzie gdzies do 1 ligi. |
Cytat:
Mam nadzieję tylko, że Jamesowi wyparują z głowy mrzonki o tym, jaki jest zajebisty, że kluby będą się o niego biły. Owszem, to solidny i kluczowy jak na nasze warunki piłkarz, owszem może być celem dla lepszych klubów, ale tylko jeśli przyłoży się do solidnej pracy. Bo na razie jest z nim trochę jak z Dudą - odgrywa ważną rolę w środku pola, ale nie przekłada się to na końcowe liczby. Zresztą u nas nie taka jest rola piłkarzy na tych pozycjach - liczby, w sensie asyst i goli z dystansu mają bardziej robić skrzydłowi, czy boczni obrońcy a tacy jak James i Kacper musza robić przewagę w środku zwodem, szybką wymiana piłki i celnym, otwierającym podaniem. Nie obrażę się na Jamesa jeśli nie będzie miał wielu asyst czy goli. Wystarczy, że będzie ryglował środek pola i uruchamiał skrzydła. A to potrafi bardzo dobrze. |
Cytat:
Jak pokazuje ostatnie wiele lat, im w Wiśle mniej zawsze lansowanych przez Ciebie tych rzekomo "solidnych polskich pierwszoligowców" czy niby wielkich talentów, tym lepiej i mniej pieniędzy idzie w błoto.:-D |
Markusik, tobie serio tak Zaskroniec wyprał mózg, że ty wierzysz w jakieś algorytmy nadal? xd
|
Cytat:
Sam powiedziałeś o wciskających menagerach więc sie juz z tego nie wycofuj :> |
Cytat:
Hejterek w swojej głupocie i insynuacjach się nie zmienia.:lol: Cytat:
|
Cytat:
Zgodzę się że im mniej znaków zapytania tym lepiej, wiadomo że Igbekeme w pierwszej lidze raczej nie zginie. Ze ściągniętych z Polaków przez ostatnie trzy lata to nam wypalił TYLKO Mikulec i ew. Zwoliński. W poprzednim okienku Sukiennicki i Biedrzycki - kupieni za gotówkę - okazali się katastrofą. Cytat:
|
Zwoliński podobno do jakiegoś tureckiego Samcocośtamgdzieśtam
ciekawe kogo za niego wypluje AI i Basha :) no chyba, że na 9 wskoczy Kawała :P |
Jest w końcu okazja by sciągnąć wieże za Zwolaka. Przez 2 lata były lamenty że nie ma komu wrzucać jak wszyscy niscy, to taki wysoki gość mógłbym wygrywać dośrodkowania a co jeszcze byłoby plusem to zgrywanie piłki do Rodado
|
Przede wszystkim Rodado wraca na 9
Za nim Julius, w środku Carbo + James/Duda I przestajemy mieć lej po bombie w środku, który wykorzysta lepsza drużyną niż Stal ( czyli połowa ligi) Co nie zmienia faktu że nowa 9 w takiej sytuacji i tak jest konieczna Z drugiej strony , ciekawe w jaki sposób Cośtamspor z drugiej ligi planuje zapłacić Za Lisa nigdy pieniędzy nie otrzymaliśmy |
Podsumowując potrzebujemy wg prio:
Lewy obrońca Napastnik Skrzydłowy Ciekawe czy VB coś jeszcze wymyśli czy już będziemy grać tym co mamy. |
Cytat:
Podobno duzej kasy nie dostaniemy bo pojdzie ona do Rakowa. Wisialo podobno i tak nad nami 500k pln ktore trzeba bylo wypłacić w przypadku naszego awansu. Nawet gościa lubilem, nie robil syfu w mediach, widac ze mu zależało, ale jak przychodziła blokada strzelecka to bardzo źle to oddzialywalo na drużyne. Mimo wszystko troche szkoda Cytat:
|
Wisialo podobno i tak nad nami 500k pln ktore trzeba bylo wypłacić w przypadku naszego awansu.
Oby się nie okazało, że po awansie w tym sezonie i tak trzeba bedzie te 500k wypłacić bo zagrał w jednym meczu. |
Cytat:
Ale skoro mieli kogoś przygotowanego za Rodado to raczej będzie transfer. |
Akurat po Zwolaku nie ma powodu by rozpaczać. Nawiasem mówiąc, nie zdziwię się, jeśli i tak będziemy musieli dodatkowo zapłacić Rakowowi duże pieniądze po naszym ewentualnym awansie, gdy tylko kiedyś nastąpi.
Naturalnie sprowadzenie kolejnego napastnika w tej sytuacji jest koniecznością. |
Szkoda bo Zwoliński był już wkomponowany w drużynę i prawdopodobne, że był przed nim sezon znacznie lepszy niż poprzedni.
|
Cytat:
Liczby Igbekeme w Wiśle: Mecze 28, gole 0, asysty 4 Mecze 14, gole 1, asysty 1 Miał kiedyś jeden lepszy sezon w życiu, prawie 10 lat temu xd Liczby Dudy: 21 - 1 - 4 30 - 0 - 3 34 - 0 - 1 Podsumowując, paradoksalnie Duda zjada Igbekeme xd Tylko przez .......enie takich idiotów na forum, tworzy się ciągle swoje teorie budowane na kłamstwie jacy Polacy ciency, Hiszpany lepsze i w ogóle PMS złe a Rude to był trener. Opierając się na liczbach to szczególnie w ostatnim sezonie 20 letni Duda rozjebał statystykami 29 letniego Nigeryjczyka. Na prawdę jakie lepsze liczby ma tyn cały Igbekeme xd Żal mi takich zjebów co ciągle tu kłamią i nawet nie umieją w statystyki zajrzeć żeby się nie kompromitować. |
Cytat:
Z drugiej strony - kogoś musieliśmy sprzedać. Dziwne że nikt się nie zgłosił po Dudę, Krzyżanowskiego czy Sukiennickiego. |
Na razie mamy Nikaja w temacie "następców".
|
Cytat:
Paradoks Dudy - Ci co go chcą nie są w stanie za niego za wiele zapłacić. |
Ja bym strzelał, że poszli mu na rękę min. ze względu na jego kontrakt, który zakładam, że jest jednym z wyższych w drużynie.
Pozbywają się gościa, za którego trzeba byłoby zapłacić pół bańki w przypadku awansu, a tak to pewnie jakoś mają to ugadane z Rakowem, do tego zejście z wysokiego kontraktu. Zwoliński nie jest nie wiadomo jakim napastnikiem, powinniśmy dać radę go zastąpić. |
A krąży gdzieś jaką to kwotę za Zwolaka turki zamierzają zapłacić?
|
Zwolińskiemu kończył się kontrakt w tym roku więc jest to w sumie win-win sytuacja.
No i trzeba pamiętać, że na wiosnę praktycznie nic nie strzelił. |
Z jednej strony szkoda bo to jednak zawodnik który dał się lubić, z drugiej koniec kontraktu, sam pewnie też podpisze za godziwe pieniądze.
Jak nam coś wpadnie to tylko bonus. Ciekawe czy ktoś za niego przyjdzie czy zastępstwo już jest w składzie. |
Cytat:
Myślę że wpadnie nam między 200 a 400 tys euro. Biorąc pod uwagę jak szybko się dogadali i wysłali go na badania to oferta musiała być OK. |
To dobra wiadomość. Zwoliński jest nieprzewidywalny. Czas pokaże czy go dobrze zastąpimy.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl