Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Arked 14.07.2025 12:22

Nie jestem fanem Dudy, ale nawet jako ktoś komu działał on nerwy napiszę, że nie jest on przypadkiem beznadziejnym i coś z niego jeszcze może być. Myślę, że to skala talentu na poziomie Chrapka i przy dobrze wiejących wiatrach jego kariera może przebiec podobnie. Biorąc pod uwagę, że nasi rodzimi piłkarze są zazwyczaj opóźnieni w rozwoju to ma jeszcze pole do zrobienia postępów. Szczególnie, że to nie jest typ zawodnika, który wyróżniał się w młodym wieku fizycznością. Takie przypadki są beznadziejne, bo z wiekiem te atuty przepadają.

swiety37 14.07.2025 13:01

Ja jestem fanem Kacpra, ale tylko przez około 1/4 meczu.
Wg mnie, to dla swojego dobra powinien odejść. Potrzebuje zmiany bo stoi w miejscu od dwóch lat.
Dobrze by mu zrobiło trafienie pod skrzydła jakiegoś Petrescu czy Hyballopodobnego wynalazku co mu zabroni zatrzymywania się na boisku.

longmichal 14.07.2025 13:28

Skład na poziom 1. ligi i brak pucharów wygląda ekstra. Jak jeszcze dojdą Igbekeme (ponoć krok od powrotu) i ktoś na skrzydło to by był tylko tylko jeden słaby punkt - bramkarz. Zatrzymanie Rodado to po prostu majstersztyk. Ja Królewskiemu ufam od początku. Rutkowski też był hejtowany latami w Lechu, a wyszło na jego. Przed wiosną przewidywałem top 3 rundy z potencjałem na top1 i byłem wyzywany od idiotów, trolli, debili, teraz przewiduję... top 1 max top 2 :D Życzę tego nam wszystkim. Mamy w końcu dobrą obronę, a pomoc i atak potrzebuje tylko trochę zdrowia i spokoju.

pepe72 14.07.2025 13:32

Z trójki Letkiewicz/Broda/Cziczkan który to ten "słaby punkt"?

longmichal 14.07.2025 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1649828)
Z trójki Letkiewicz/Broda/Cziczkan który to ten "słaby punkt"?

Każdy, choć mam nadzieję, że Letkiewicz nabrał doświadczenia i ograniczy ilość prostych błędów.

Witalis 14.07.2025 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37
Ja jestem fanem Kacpra, ale tylko przez około 1/4 meczu.
Wg mnie, to dla swojego dobra powinien odejść. Potrzebuje zmiany bo stoi w miejscu od dwóch lat.
Dobrze by mu zrobiło trafienie pod skrzydła jakiegoś Petrescu czy Hyballopodobnego wynalazku co mu zabroni zatrzymywania się na boisku.

TAK.

x znaków

Karherop 14.07.2025 14:14

Rok temu startowaliśmy od skladu na inauguracje (Carbo wowczas pauzował za czerwona kartke).

Chichkan - Jaroch, Biedrzycki, Colley, Mikulec - Kutwa, Sapała (61' Uryga) - Baena (77' Starzyński), Sukiennicki (87' Gogół), Młyński (46'
Zwoliński) - Rodado

Na dzis jakby nie dramat z Mikulcem to wyglada to co najmniej przyzwoicie. A na pewno dysponujemy mocniejszym skladem na starcie sezonu. Dopiero pozniej doszedl Igbekeme, Duarte i Kiss, ale straciliśmy tez Colleya czy Dude.

Teraz dojdzie Igbekeme, LO i ktos do rywalizacji na skrzydłach i będzie dobrze.

Merkury 15.07.2025 18:42

Szczerze martwi mała ilość skrzydłowych, brak ofensywnego pomocnika i lewego obrońcy. Na pewno ktoś przyjdzie. Przez to ze mamy tylko dwóch napastników w kadrze nie mamy zbyt dużego pola manewru jeśli chodzi o taktykę.

Arked 15.07.2025 19:47

Są poważne braki na skrzydłach, chyba że traktujemy Kuziemkę i Baniowskiego jak pełnoprawnych zawodników do rotacji składu.

pepe72 15.07.2025 22:12

Goal twierdzi, że James jednak wrócił.
https://www.goal.pl/transfery/ujawni...nie-nasz-news/

pepe72 15.07.2025 22:26

Jakub Stępak idzie na wypożyczenie do Stali Stalowa Wola - 2 liga.
https://wislakrakow.com/posts/jakub-...oyczenie/11397

Karherop 16.07.2025 14:02

Oficjalnie wraca syn marnotrawny - James Igbekeme

Bardzo dobra wiadomość

Markus 16.07.2025 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1649950)

Bardzo dobra wiadomość

Wreszcie mogę się z Tobą w czymś zgodzić. :-D Zobaczymy jak długo wytrzymasz bez wciskania w jego miejsce jakiegoś nowego rzekomo solidnego krajowego pierwszoligowca lub kogoś z etykietką gigantycznego młodego talentu wystawioną przez sprytnego menadżera :evil:

Patryko 16.07.2025 14:31

Lepszy James w garści, niż randomowy szrot z łapanki na dachu.

Na miejscu Sukiennickiego szukałbym klubu, bo zmarnuje kolejny sezon.

Karherop 16.07.2025 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1649952)
Wreszcie mogę się z Tobą w czymś zgodzić. :-D Zobaczymy jak długo wytrzymasz bez wciskania w jego miejsce jakiegoś nowego rzekomo solidnego krajowego pierwszoligowca lub kogoś z etykietką gigantycznego młodego talentu wystawioną przez sprytnego menadżera :evil:

Im wiecej zweryfikowanych w lidze zawodników, tym mniej będzie kontrowersji.

Menedzerowie to akurat nam niezle nawciskali rok temu, Bregu, Omrani, Kiakosy, Kissy. Polskich zawodników myślę że akurat sami w klubie powinnismy skautowac i od transferu Mikulca jest jakiś postęp.

@Patryko, on jest chyba przez Jopa ustawiany obecnie na pozycji Duarte. Jeszcze jeden transfer IN skrzydłowego a Sukiennicki na pewno pojdzie gdzies do 1 ligi.

FraMat 16.07.2025 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1649952)

Wreszcie mogę się z Tobą w czymś zgodzić. :-D
Mam nadzieję tylko, że Jamesowi wyparują z głowy mrzonki o tym, jaki jest zajebisty, że kluby będą się o niego biły.
Owszem, to solidny i kluczowy jak na nasze warunki piłkarz, owszem może być celem dla lepszych klubów, ale tylko jeśli przyłoży się do solidnej pracy.
Bo na razie jest z nim trochę jak z Dudą - odgrywa ważną rolę w środku pola, ale nie przekłada się to na końcowe liczby.
Zresztą u nas nie taka jest rola piłkarzy na tych pozycjach - liczby, w sensie asyst i goli z dystansu mają bardziej robić skrzydłowi, czy boczni obrońcy a tacy jak James i Kacper musza robić przewagę w środku zwodem, szybką wymiana piłki i celnym, otwierającym podaniem.
Nie obrażę się na Jamesa jeśli nie będzie miał wielu asyst czy goli.
Wystarczy, że będzie ryglował środek pola i uruchamiał skrzydła. A to potrafi bardzo dobrze.

Markus 16.07.2025 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1649955)
Menedzerowie to akurat nam niezle nawciskali rok temu, Bregu, Omrani, Kiakosy, Kissy. Polskich zawodników myślę że akurat sami w klubie powinnismy skautowac i od transferu Mikulca jest jakiś postęp.

Ten szrot to akurat do Wisły nawciskały algorytmy i chudy portfel Królewskiego, a później marne kontakty i beznadziejne rozeznanie zagranicznych rynków u Bashy.

Jak pokazuje ostatnie wiele lat, im w Wiśle mniej zawsze lansowanych przez Ciebie tych rzekomo "solidnych polskich pierwszoligowców" czy niby wielkich talentów, tym lepiej i mniej pieniędzy idzie w błoto.:-D

Jaroo1 16.07.2025 15:48

Markusik, tobie serio tak Zaskroniec wyprał mózg, że ty wierzysz w jakieś algorytmy nadal? xd

Karherop 16.07.2025 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1649959)
Ten szrot to akurat do Wisły nawciskały algorytmy i chudy portfel Królewskiego, a później marne kontakty i beznadziejne rozeznanie zagranicznych rynków u Bashy.

To kto jest menagerem Omraniego?. Czy czasem nie manager Rodado?

Sam powiedziałeś o wciskających menagerach więc sie juz z tego nie wycofuj :>

Markus 16.07.2025 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1649960)
Markusik, tobie serio tak Zaskroniec wyprał mózg, że ty wierzysz w jakieś algorytmy nadal? xd

Twój mózg jest aż tak wyprany, że będziesz wmawiał, iż ktokolwiek wierzył Królewskiemu w jego mrżonki o wartości sztucznej inteligencji w futbolu i chciał, aby to ona kreowała naszą politykę kadrową, a nie dyrektor sportowy taki jak na przykład Kiko?:rotfl:

Hejterek w swojej głupocie i insynuacjach się nie zmienia.:lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1649961)
To kto jest menagerem Omraniego?. Czy czasem nie manager Rodado?

Omrani trafił tu tylko dlatego, że Królewskiego nie było już stać na nikogo innego, być może jako część dealu z menadżerem Rodado, by ułatwić później przedłużenie z nim kontaktu. I nie kosztował klubu nawet połowy tego, ile kosztują go często promowani przez Ciebie rzekomo polscy solidni ligowcy tacy jak przykładowy Biedrzycki (nazwisko z tej grupy można wstawić dowolne, sprawdził się de facto jedynie najwyżej Mikulec).:-D

wolfy 17.07.2025 08:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1649950)

Bardzo dobra wiadomość

Nie wiem co jest dziwnego w tym że zawodnik pod koniec kariery chce wycisnąć jak najwięcej z ostatnich kontraktów? Ani on, ani Wisła nie zrobili niczego złego.

Zgodzę się że im mniej znaków zapytania tym lepiej, wiadomo że Igbekeme w pierwszej lidze raczej nie zginie.

Ze ściągniętych z Polaków przez ostatnie trzy lata to nam wypalił TYLKO Mikulec i ew. Zwoliński. W poprzednim okienku Sukiennicki i Biedrzycki - kupieni za gotówkę - okazali się katastrofą.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1649956)
Wreszcie mogę się z Tobą w czymś zgodzić. :-D
Mam nadzieję tylko, że Jamesowi wyparują z głowy mrzonki o tym, jaki jest zajebisty, że kluby będą się o niego biły.
Owszem, to solidny i kluczowy jak na nasze warunki piłkarz, owszem może być celem dla lepszych klubów, ale tylko jeśli przyłoży się do solidnej pracy.
Bo na razie jest z nim trochę jak z Dudą - odgrywa ważną rolę w środku pola, ale nie przekłada się to na końcowe liczby.
Zresztą u nas nie taka jest rola piłkarzy na tych pozycjach - liczby, w sensie asyst i goli z dystansu mają bardziej robić skrzydłowi, czy boczni obrońcy a tacy jak James i Kacper musza robić przewagę w środku zwodem, szybką wymiana piłki i celnym, otwierającym podaniem.
Nie obrażę się na Jamesa jeśli nie będzie miał wielu asyst czy goli.
Wystarczy, że będzie ryglował środek pola i uruchamiał skrzydła. A to potrafi bardzo dobrze.

Igbekeme ma asysty i kluczowe podania. Duda jest po prostu bezproduktywny. Jedyne co ich łączy to celownik ustawiony minimum dwa metry obok słupka i mały wzrost.

emjot 23.07.2025 06:19

Zwoliński podobno do jakiegoś tureckiego Samcocośtamgdzieśtam

ciekawe kogo za niego wypluje AI i Basha :)

no chyba, że na 9 wskoczy Kawała :P

Skawa Wadowice 23.07.2025 06:33

Jest w końcu okazja by sciągnąć wieże za Zwolaka. Przez 2 lata były lamenty że nie ma komu wrzucać jak wszyscy niscy, to taki wysoki gość mógłbym wygrywać dośrodkowania a co jeszcze byłoby plusem to zgrywanie piłki do Rodado

bridgeburner 23.07.2025 06:44

Przede wszystkim Rodado wraca na 9
Za nim Julius, w środku Carbo + James/Duda
I przestajemy mieć lej po bombie w środku, który wykorzysta lepsza drużyną niż Stal ( czyli połowa ligi)
Co nie zmienia faktu że nowa 9 w takiej sytuacji i tak jest konieczna
Z drugiej strony , ciekawe w jaki sposób Cośtamspor z drugiej ligi planuje zapłacić
Za Lisa nigdy pieniędzy nie otrzymaliśmy

MMTS 23.07.2025 07:12

Podsumowując potrzebujemy wg prio:
Lewy obrońca
Napastnik
Skrzydłowy

Ciekawe czy VB coś jeszcze wymyśli czy już będziemy grać tym co mamy.

Karherop 23.07.2025 07:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1650308)
Jest w końcu okazja by sciągnąć wieże za Zwolaka. Przez 2 lata były lamenty że nie ma komu wrzucać jak wszyscy niscy, to taki wysoki gość mógłbym wygrywać dośrodkowania a co jeszcze byłoby plusem to zgrywanie piłki do Rodado

Tylko żeby ten wysoki kołek potrafil jeszcze grac w piłkę

Podobno duzej kasy nie dostaniemy bo pojdzie ona do Rakowa. Wisialo podobno i tak nad nami 500k pln ktore trzeba bylo wypłacić w przypadku naszego awansu.

Nawet gościa lubilem, nie robil syfu w mediach, widac ze mu zależało, ale jak przychodziła blokada strzelecka to bardzo źle to oddzialywalo na drużyne. Mimo wszystko troche szkoda

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 1650310)
Podsumowując potrzebujemy wg prio:
Lewy obrońca
Napastnik
Skrzydłowy

Ciekawe czy VB coś jeszcze wymyśli czy już będziemy grać tym co mamy.

Chyba nikt w klubie nie przewiduje sytuacji że gramy juz tym co tylko mamy.

swiety37 23.07.2025 07:36

Wisialo podobno i tak nad nami 500k pln ktore trzeba bylo wypłacić w przypadku naszego awansu.

Oby się nie okazało, że po awansie w tym sezonie i tak trzeba bedzie te 500k wypłacić bo zagrał w jednym meczu.

pepe72 23.07.2025 08:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1650309)
Przede wszystkim Rodado wraca na 9
Za nim Julius, w środku Carbo + James/Duda
I przestajemy mieć lej po bombie w środku, który wykorzysta lepsza drużyną niż Stal ( czyli połowa ligi)
Co nie zmienia faktu że nowa 9 w takiej sytuacji i tak jest konieczna
Z drugiej strony , ciekawe w jaki sposób Cośtamspor z drugiej ligi planuje zapłacić
Za Lisa nigdy pieniędzy nie otrzymaliśmy

Raczej Duda na 10 niż Julius.

Ale skoro mieli kogoś przygotowanego za Rodado to raczej będzie transfer.

Markus 23.07.2025 08:44

Akurat po Zwolaku nie ma powodu by rozpaczać. Nawiasem mówiąc, nie zdziwię się, jeśli i tak będziemy musieli dodatkowo zapłacić Rakowowi duże pieniądze po naszym ewentualnym awansie, gdy tylko kiedyś nastąpi.

Naturalnie sprowadzenie kolejnego napastnika w tej sytuacji jest koniecznością.

Arked 23.07.2025 09:05

Szkoda bo Zwoliński był już wkomponowany w drużynę i prawdopodobne, że był przed nim sezon znacznie lepszy niż poprzedni.

Jaroo1 23.07.2025 09:27

Cytat:

Igbekeme ma asysty i kluczowe podania. Duda jest po prostu bezproduktywny. Jedyne co ich łączy to celownik ustawiony minimum dwa metry obok słupka i mały wzrost.
Kolejne opluwanie Polaków przez znafców i zaściankowców oraz brawszefów.

Liczby Igbekeme w Wiśle:
Mecze 28, gole 0, asysty 4
Mecze 14, gole 1, asysty 1

Miał kiedyś jeden lepszy sezon w życiu, prawie 10 lat temu xd

Liczby Dudy:
21 - 1 - 4
30 - 0 - 3
34 - 0 - 1

Podsumowując, paradoksalnie Duda zjada Igbekeme xd Tylko przez .......enie takich idiotów na forum, tworzy się ciągle swoje teorie budowane na kłamstwie jacy Polacy ciency, Hiszpany lepsze i w ogóle PMS złe a Rude to był trener.

Opierając się na liczbach to szczególnie w ostatnim sezonie 20 letni Duda rozjebał statystykami 29 letniego Nigeryjczyka.

Na prawdę jakie lepsze liczby ma tyn cały Igbekeme xd Żal mi takich zjebów co ciągle tu kłamią i nawet nie umieją w statystyki zajrzeć żeby się nie kompromitować.

wolfy 23.07.2025 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1650322)
Akurat po Zwolaku nie ma powodu by rozpaczać. Nawiasem mówiąc, nie zdziwię się, jeśli i tak będziemy musieli dodatkowo zapłacić Rakowowi duże pieniądze po naszym ewentualnym awansie, gdy tylko kiedyś nastąpi.

Naturalnie sprowadzenie kolejnego napastnika w tej sytuacji jest koniecznością.

To czy jest powód płakać okaże się jak następca trochę pogra. Zwoliński nie był taki ostatni.

Z drugiej strony - kogoś musieliśmy sprzedać. Dziwne że nikt się nie zgłosił po Dudę, Krzyżanowskiego czy Sukiennickiego.

pepe72 23.07.2025 09:33

Na razie mamy Nikaja w temacie "następców".

wolfy 23.07.2025 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1650323)
Szkoda bo Zwoliński był już wkomponowany w drużynę i prawdopodobne, że był przed nim sezon znacznie lepszy niż poprzedni.

Niestety, w klubach takich jak Wisła jest poważna oferta to trzeba się nad nią pochylić, a nasi piłkarze - poza może Rodado - nie zajmują wysokich pozycji w planach transferowych klubów dysponujących jakimiś sensownymi pieniędzmi, więc ew. oferty za nich będą raczej pod koniec okienka.

Paradoks Dudy - Ci co go chcą nie są w stanie za niego za wiele zapłacić.

Patryko 23.07.2025 09:40

Ja bym strzelał, że poszli mu na rękę min. ze względu na jego kontrakt, który zakładam, że jest jednym z wyższych w drużynie.

Pozbywają się gościa, za którego trzeba byłoby zapłacić pół bańki w przypadku awansu, a tak to pewnie jakoś mają to ugadane z Rakowem, do tego zejście z wysokiego kontraktu.
Zwoliński nie jest nie wiadomo jakim napastnikiem, powinniśmy dać radę go zastąpić.

swiety37 23.07.2025 09:42

A krąży gdzieś jaką to kwotę za Zwolaka turki zamierzają zapłacić?

pepe72 23.07.2025 09:43

Zwolińskiemu kończył się kontrakt w tym roku więc jest to w sumie win-win sytuacja.
No i trzeba pamiętać, że na wiosnę praktycznie nic nie strzelił.

AgresywnyChomik 23.07.2025 10:12

Z jednej strony szkoda bo to jednak zawodnik który dał się lubić, z drugiej koniec kontraktu, sam pewnie też podpisze za godziwe pieniądze.
Jak nam coś wpadnie to tylko bonus.

Ciekawe czy ktoś za niego przyjdzie czy zastępstwo już jest w składzie.

wolfy 23.07.2025 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1650333)
Zwolińskiemu kończył się kontrakt w tym roku więc jest to w sumie win-win sytuacja.
No i trzeba pamiętać, że na wiosnę praktycznie nic nie strzelił.

AFAIK kontrakt ma do końca sezonu, więc nie w tym roku. Tak też zresztą pisali na transfery.info.

Myślę że wpadnie nam między 200 a 400 tys euro. Biorąc pod uwagę jak szybko się dogadali i wysłali go na badania to oferta musiała być OK.

Kurz 23.07.2025 10:43

To dobra wiadomość. Zwoliński jest nieprzewidywalny. Czas pokaże czy go dobrze zastąpimy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl