Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

matiuszek 01.02.2016 00:03

A jak stoi sprawa ze ściągnięciem Cibickiego? Temat upadł czy negocjacje się ciągną?

piotek 01.02.2016 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matiuszek (Post 1427926)
A jak stoi sprawa ze ściągnięciem Cibickiego? Temat upadł czy negocjacje się ciągną?

Poszedł na wypożyczenie gdzie indziej.

pasjonat 01.02.2016 08:57

Dla niektórych dobra, dla niektórych na tym forum zła wiadomość. Maciek Sadlok raczej zostaje. Sam szukam Mu mieszkania w Krakowie.

piotek 01.02.2016 09:00

Brak Jankowskiego. Nie ma już z kim jeździć na treningi :D

pasjonat 01.02.2016 09:02

Coś w tym jest:)

Cazador 01.02.2016 09:16

No i dobrze niech zostaje, nie potrzeba nam kolejnego osłabienia.

Kocur 01.02.2016 09:28

To że zostaje może się okazać osłabieniem ;)

Kamson 01.02.2016 09:39

To nasz podstawowy lewy obrońca, a także trzeci stoper. Bardzo dobrze, że zostaje.

Jeśli uda się utrzymać obecną kadrę i pozyskać środkowego pomocnika to będę spokojny o awans do pierwszej ósemki.

Paweł 01.02.2016 09:55

Bardzo dobra wiadomość, choć po transferach Legii i Lecha do przewidzenia. O ile na lewej obronie jest jeszcze jak łatać dziury, to tym wszystkim, którzy chcieli się pozbyć Sadloka przypominam, ze mamy tylko dwóch środkowych obrońców, z czego jeden jest bliżej końca kariery niż dalej.

brylant17 01.02.2016 09:56

A wiadomo co z Burym ? miał iść podobno do Jagi....

nesta 01.02.2016 09:57

Mnie zastanawia tylko jedno. Patrząc na całkiem obiecujące ruchy kadrowe do klubu i poprawę sytuacji finansowej, zastanawiam się dlaczego nie sięgnięto jednak po lepszego trenera. Kasa widać jakaś się w klubie znalazła, zawodnicy całkiem całkiem i fajnie jakby był też ktoś kto nie zmarnuje tego potencjału. A tu wzięto gościa z praktycznie zerowym doświadczeniem, bez żadnych sukcesów. Nie wiem co się za tym kryło, bo wersja, że musieli patrzeć jedynie na najtańsze rozwiązanie, patrząc na ruchy transferowe, nie pasuje.

PiVoSH92 01.02.2016 10:57

Sukcesy ma, utrzymał Śląsk ładnie w I sezonie, w II zrobił Europejskie Puchary, dopiero w III zjebał. U nas ma kontrakt na półtora roku (dobrze mówię?) więc wydaje się, że jeśli powtórzy swoje wyniki ze Śląskiem to będziemy zadowoleni. No i u nas raczej nie rozsprzedadzą mu drużyny jak we Wrocku, gdy co okienko zabierali mu kluczowego zawodnika

Co do Sadloka - piłkarz co najmniej bardzo solidny, jego odejście oznaczałoby konieczność kupienia kolejnego ŚO, co nie musi być takie proste. Do tego może zagrać na LO, gdzie co prawda mamy kim grać (Pietrzak, Bury) ale raczej to Maciek jest najlepszy na tej pozycji w klubie. Poza tym Pietrzak powinien grać na DP zamiast Alana, chyba, że ściągniemy jeszcze jakiegoś ŚP/DP.

Ostatnia rzecz - wreszcie nasz klub zaczyna mieć niezłą kadrę - odeszli zawodnicy raczej nie kluczowi (poza Radkiem, ale jemu krzyżyk na drogę) na pozycjach, które mieliśmy przyzwoicie obsadzone, dokupiliśmy zawodników na pozycje, które sprawiały jesienią ogromne problemy - mamy 3x więcej napastników, 2x więcej nominalnych LO, 3x więcej nominalnych skrzydłowych skrzydłowych (bo w zasadzie tylko DG jest takim typowym, Bury, Boguś czy Krzywejajo grali tam z biedy). Do tego obudził się Bartosz i mamy problem bogactwa na PO, bo mamy w zasadzie 2 b. dobrych graczy i jednego świetnie rokującego juniora (jak się nauczy wrzucać to już w ogóle będzie bajka). Tylko ten Uryga w I składzie nie pasuje do całej reszty poziomem - zaryzykuję stwierdzenie, że chłopak mógłby się nie przebić w topowych klubach I ligi, a u nas ma abonament na granie...

Fugiel 01.02.2016 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1427941)
Mnie zastanawia tylko jedno. Patrząc na całkiem obiecujące ruchy kadrowe do klubu i poprawę sytuacji finansowej, zastanawiam się dlaczego nie sięgnięto jednak po lepszego trenera. Kasa widać jakaś się w klubie znalazła, zawodnicy całkiem całkiem i fajnie jakby był też ktoś kto nie zmarnuje tego potencjału. A tu wzięto gościa z praktycznie zerowym doświadczeniem, bez żadnych sukcesów. Nie wiem co się za tym kryło, bo wersja, że musieli patrzeć jedynie na najtańsze rozwiązanie, patrząc na ruchy transferowe, nie pasuje.

Być moze jak podpisywano kontrakt to nie było wiadomo, że bedzie kasa na wzmocnienia i dług będzie uregulowany. Wtedy perspektywa była dość ponura i idę o zakład, że przed Pawłowskim to było kilka nazwisk wyżej na liście, które być może teraz powiedziały "TAK"

bebeto 01.02.2016 12:20

A w jakiej to my teraz jesteśmy kondycji finansowej...? Bo nie rozumiem niektórych wpisów... Rewelacyjnej? Nie mamy długów? A transfery po prostu cud miód-najwyższa półka... Przepych pełną gębą!!! Pozamiatamy w tej marnej lidze raz dwa...

piotrband 01.02.2016 12:24

taka prawda że niemieć długów to już nie jest zła sytuacja finansowa + 2 napastników + 2 skrzydłowych + 1 obrońca - 1 nieudaczniek - 1 dobrze zapowiadający się - jeden judasz więc i tak stoimy lepiej niż na jesień i to o wiele

Kurz 01.02.2016 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrband (Post 1427945)
taka prawda że niemieć długów to już nie jest zła sytuacja finansowa + 2 napastników + 2 skrzydłowych + 1 obrońca - 1 nieudaczniek - 1 dobrze zapowiadający się - jeden judasz więc i tak stoimy lepiej niż na jesień i to o wiele

Długi ciągle mamy. Spłaciliśmy tylko część zaległości, głównie tych, na które zwraca się uwagę w procesie licencyjnym.

Rustin 01.02.2016 12:54

Zastanawiam się tylko nad jednym. Może spłaciliśmy część zobowiązań, udało się sprowadzić kilku grajków za darmo lub za grosze, ale czy to oznacza, że nasza sytuacja naprawdę jest już przynajmniej dobra? Długi pewnie są, ale nie takie, które spowodują, że znowu zabiorą nam punkty. Przecież nigdy nikt otwarcie nie mówił prawdy jak jest, z Cierzniakiem nadal jest udawanie, że nic się nie stało, do wielu przegranych sporów praktycznie nikt się nie odniósł.

c. 01.02.2016 14:21

To Cierzniak udaje ze nic sie nie stalo.

Sytuacja finansowa klubu jest stabilna, a bedzie lepsza. Tyle.

szprotson 01.02.2016 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1427951)
To Cierzniak udaje ze nic sie nie stalo.

Sytuacja finansowa klubu jest stabilna, a bedzie lepsza. Tyle.

Dopóki nic nie zostanie ogłoszone lepiej nic nie pisac
Pinior lubi ciszę. UFA ciszy nie lubi.

w temacie : potrzeba defensywnego pomocnika :)

sandomingo 01.02.2016 14:28

Cierzniak wraz z Koralikiem prawdopodobnie liczyli na rozwiązanie kontraktu z winy klubu ale początkiem roku zaległe pensje zostały spłacone i sprawa się "rypła"

ABGwislakABG 01.02.2016 14:52

Srodkowym pomocnikiem chyba zostanie Pietrzak, patrzac na sparingi wlodarze pewnie stwierdza, ze w koncu odpali Krzywejajo, a Uryga wymiata w fmie to srodek pola juz jest, z 2 zmiennikami w postaci Popovicia i Cywki.

Chcialbym sie mylic

Rustin 01.02.2016 15:57

Cytat:

Nie wiem natomiast, czy uda nam się sprowadzić Cierzniaka już zimą. Sposób, w jaki Wisła prowadzi z nami rozmowy, jest dla mnie zaskakujący - podkreślił prezes "Wojskowych".

Zła Wisła, niedobra :foch:

Karherop 01.02.2016 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1427954)
Srodkowym pomocnikiem chyba zostanie Pietrzak, patrzac na sparingi wlodarze pewnie stwierdza, ze w koncu odpali Krzywejajo, a Uryga wymiata w fmie to srodek pola juz jest, z 2 zmiennikami w postaci Popovicia i Cywki.

Chcialbym sie mylic

Mam podobne odczucia. Choć jakby nie patrzeć, ze wspomnianej trójki Crivellaro, Cywka, Poppović ktoś w końcu musi odpalić. I póki co, ze sparingów które miałem okazje oglądać, Crivellaro zaczyna coś grać.

Myślę, że gorzej niż na jesieni nie mogą się przezentować, a na pewno nie wszyscy.

Pietrzak to gracz pierwszego składu i sądzę czy to na LO czy na DP da radę. Moim zdaniem to wygrany zgrupowania w Turcji.

szprotson 01.02.2016 17:24

ale LO a DP to jest ....a niebo i ziemia.
W sumie nie kojarze lewego obrońcy który został defensywnym pomocnikiem ,ale moze akurat mi wypadło :)

mr_kwolf 01.02.2016 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1427962)
W sumie nie kojarze lewego obrońcy który został defensywnym pomocnikiem ,ale moze akurat mi wypadło :)

Dariusz Dudka.

wojti11795 01.02.2016 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1427962)

Junior Diaz

Festence 01.02.2016 17:34

Komu z naszych kończy się kontrakt z końcem czerwca??
Bury, Głowa, Boguś, Brożek, Uryga, Bartosz(?), młodzież, ktoś jeszcze?

Wasiu 01.02.2016 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Festence (Post 1427966)
Komu z naszych kończy się kontrakt z końcem czerwca??
Bury, Głowa, Boguś, Brożek, Uryga, Bartosz(?), młodzież, ktoś jeszcze?

+ na pewno Sarki i Popović, możliwe, że też Miśkiewicz, ale tego nie jestem pewien.

szprotson 01.02.2016 17:51

Dariusz Dudka :) no panowie bez jajec.
A Ronaldinho z kostaryki to był zajebisty chłop.

aco do kontraktów :
AG, ŁB, PB, ES, DP, VB, MC, AU,SW,GG, KK,KK,GM,JM

mr_kwolf 01.02.2016 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1427968)
Dariusz Dudka :) no panowie bez jajec.
A Ronaldinho z kostaryki to był zajebisty chłop.

aco do kontraktów :
AG, ŁB, PB, ES, DP, VB, MC, AU,SW,GG, KK,KK,GM,JM

Co nie tak z tym Dudką? :mysli:

Jak na warunki polskie to był bardzo dobry DMF. Jakby Pietrzak miał grać na takim poziomie jak Dudka w czasach wczesnego Skorży to biorę z pocałowaniem ręki.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl