Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

MaLk 09.07.2025 10:49

Nic nie szkodzi, że nie mamy skrzydłowych z wrzutką, skoro z algorytmów wynika, że najskuteczniejsze w piłce nożnej są dośrodkowania ze skrzydła, to musimy tak grać ;)

As 09.07.2025 11:04

Rodado faktycznie umie strzelic z glowy natomiast aby w ogole mogl oddac strzal glowka to musza zostac spelnione rownoczesnie dwa warunki.

1 - musi zostac zagrane w 100% precyzyjne dosrodkowanie. Silne, dobrze podkrecone i opadajace w miejsce w ktorym stoi Rodado. Niestety ciezko mu byloby przepchnac 15 centemtrow wyzszego i 30 kilogramow ciezszego stopera aby skorygowac swoja pozycje wzgledem niedokladnie zagranej pilki.

2 - obaj stoperzy kryjacy Rodado musza sie zesrac i zgubic krycie a (w zaleznosci w ktore miejsce idzie dosrodkowanie) bramkarz z jakiegos powodu musi zaspac na linii.

Jakkolwiek Rodado jest dobry to nie jest w stanie dac druzynie opcji w ataku, ktora dalby napastnik o wzroscie +190.

Obecnosc Rodado na boisku nigdy nie zmusi trenera druzyny przeciwnej do przesuniecia swojej linii obronnej z "piatki" na 11 czy 16 metr. Przeciwnie, obecnosc Rodado powoduje, ze obrona jest cofnieta i ciasna aby nie dopuscic do klepki lub prostopadlych pilek.

wolfy 09.07.2025 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1649494)
Nic nie szkodzi, że nie mamy skrzydłowych z wrzutką, skoro z algorytmów wynika, że najskuteczniejsze w piłce nożnej są dośrodkowania ze skrzydła, to musimy tak grać ;)

To co piszesz byłoby zabawne gdyby nie było prawdziwe.

Arked 09.07.2025 11:20

Zmieńmy pracę, weźmy kredyt, kupmy Zjawińskiego. A na serio to przydałaby się jakaś analiza w liczbach jak to z tymi naszymi dośrodkowaniami wygląda w porównaniu do innych drużyn. Ilość, skuteczność, nadawcy i odbiorcy piłek. Na oko to wygląda na bezproduktywne wrzucanie kiepskiej jakości, ale ten sposób gry często tak po prostu wygląda. Ostatecznie to gra liczb.

As 09.07.2025 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1649499)
Zmieńmy pracę, weźmy kredyt, kupmy Zjawińskiego. A na serio to przydałaby się jakaś analiza w liczbach jak to z tymi naszymi dośrodkowaniami wygląda w porównaniu do innych drużyn. Ilość, skuteczność, nadawcy i odbiorcy piłek. Na oko to wygląda na bezproduktywne wrzucanie kiepskiej jakości, ale ten sposób gry często tak po prostu wygląda. Ostatecznie to gra liczb.

Jedyna statystyka ktora znalazlem to gole po glowkach poszczegolnych zespolow.
https://www.transfermarkt.pl/betclic...saison_id=2024

Dwa pierwsze, ktore uzyskaly awans maja najwiecej. Rodado strzelil 4 gole z glowy.

Niestety nie mam mozliwosci znalezc informacji na temat jaki procent naszych dosrodkowan dolatuje do adresata.
Nie mam tez informacji ile asyst lub asyst drugiego stopnia po zagraniu glowa mial taki Podlinski czy Zjawinski.

Mozna - jesli sie ktos lubi katowac - wlaczyc sobie powtorke jakiegos meczu z dolem tabeli gdzie finalnie stracilismy punkty. To taki szablon. W tych meczach dosrodkowan bylo po kilkadziesiat a nie udalo sie wykorzystac zadnego.

grogoriogreg 09.07.2025 13:18

Nie oglądałem zbyt wiele meczów innych drużyn, które znajdowały się w czołówce 1. Ligi, ale w tych, które akurat oglądałem, obraz gry wyglądał inaczej niż w naszych spotkaniach.

Żadna z drużyn nie zamykała swoich rywali w polu karnym, albo inaczej, ani jeden z tych słabszych zespołów nie przyjmował takiej strategii, by bronić prawie wszystkimi zawodnikami dostępu do bramki.

My się z tym często spotykamy i mamy problem - z przodu mieliśmy tylko 2 zawodników stanowiących realne zagrożenie dla rywali na utratę bramki po strzale głową (Zwoliński i Rodado, czasem dołączał również Mikulec) - jeśli ta dwójka mierzy się z 5-6 obrońców to i dośrodkowanie i ruch napastnika muszą być perfekcyjne, by znaleźć miejsce w takim gąszczu. Tu jest mały plusik wzrostu nowego skrzydłowego, o ile będzie potrafił to wykorzystać.

Najłatwiej jest strzelić taką bramkę po kontrze (których za wiele nie mamy, niestety) i sami często tak tracimy bramki, kiedy mamy 2-3 obrońców we własnym polu karnym (często dopiero wracających w pole karne = łatwo o brak organizacji), a wbiega 1-2 rywali i gubią naszych obrońców.

Dlatego na ogół staramy się często grać w taki sposób, w jaki wczoraj strzeliliśmy bramkę - przez wycofanie płaskiej piłki na linię pola karnego. Do tego jednak potrzebny jest dobry strzał z 1. piłki... a z tym jest u nas słabiutko. A strzały z dystansu to niestety najlepszy sposób na taktykę murowania bramki przez rywali.

Arked 09.07.2025 13:30

Duarte robi to najlepiej w naszej drużynie (obok Rodado) i dlatego wg mnie marnuje się na skrzydle.

pepe72 09.07.2025 19:10

Karol Sałamaj i Patryk Moskiewicz to kolejni zawodnicy drugiej drużyny, którzy żegnają się z Wisłą Kraków

https://gazetakrakowska.pl/zapadly-d.../c2p2-27766999

Karherop 10.07.2025 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1649509)
Duarte robi to najlepiej w naszej drużynie (obok Rodado) i dlatego wg mnie marnuje się na skrzydle.

Tyle że on nie gra na pozycji skrzydłowego. U nas LP nie istnieje w praktyce.

Heatmapa w każdym meczu to dowodzi. On wielokrotnie znajduje sie na pozycjach do strzału z pierwszej pilki.

Myślę natomiast że w zależności jak Jop ustawi pomoc, to będziemy mieć pełną wymienność pozycji miedzy Erthalerem, Duarte, Duda, co przy wczesniejszej grze z Igbekeme nie bylo zbyt możliwe.

Mam jeszcze nadzieję, że jesli dojdzie do odejscia Rodado, to zawodnik który przyjdzie za niego nie będzie ustawiany w parze ze Zwolinskim, bo taki uklad jaki funkcjonował zwyczajnie sie nie sprawdzał.

wolfy 10.07.2025 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1649534)
Tyle że on nie gra na pozycji skrzydłowego. U nas LP nie istnieje w praktyce.

Heatmapa w każdym meczu to dowodzi. On wielokrotnie znajduje sie na pozycjach do strzału z pierwszej pilki.

Myślę natomiast że w zależności jak Jop ustawi pomoc, to będziemy mieć pełną wymienność pozycji miedzy Erthalerem, Duarte, Duda, co przy wczesniejszej grze z Igbekeme nie bylo zbyt możliwe.

Mam jeszcze nadzieję, że jesli dojdzie do odejscia Rodado, to zawodnik który przyjdzie za niego nie będzie ustawiany w parze ze Zwolinskim, bo taki uklad jaki funkcjonował zwyczajnie sie nie sprawdzał.

Przecież Igbepeme ma lepsze podanie i drybling (samym przyjęciem gubi krycie), tylko strzał mają taki sam. Nie widzę tutaj żadnej poprawy, Duda w ofensywie jest gościem który kończy większość akcji złym podaniem albo złym strzałem.

Co innego gdyby za Dudę grał Eithaller, który w meczach jakie oglądałem (a było ich kilka poza meczami GKS-u z Wisłą, ale nie na tyle żeby mieć wyrobione zdanie) pokazywał smykałkę do gry ofensywnej.
Inna sprawa na ile się to przełoży na grę u nas, gdzie z konieczności jest bardzo dużo gry w ataku pozycyjnym.

Ale pisanie jak to teraz z Dudą poszalejemy w ofensywie, bez tego hamulcowego Igbekeme to jest klasyczny objaw desperacji. To ten sam sposób myślenia który prezentowałeś przy odejściu Fernandeza, Muli czy Goku - następcy byli znacznie słabsi a gra się nie poprawiła, tylko pogorszyła.

Tutaj zastępujemy dobrego zawodnika bardzo słabym i bezproduktywnym, pomijając jakąś nagłą przemianę Kacpra to chu z tego będzie a nie dobra gra i wymienność pozycji. On jest po prostu słaby, nie ma liczb bo niemal wszystko psuje.

P.S. Heatmapa Duarte wyglądała jak wyglądała bo rolę lewoskrzydłowego pełnił de facto Mikulec.
Po odejściu Rodado nie zostanie żaden z zawodników którzy coś sensownego robili w ofensywie.

Karherop 10.07.2025 11:43

Nie zabieram Igbekeme jego zalet, ale co jak co szwankowala u niego gra bez pilki (w szczegolnosci wychodzenie na wolne pozycje). W dodatku jego dosc mizerna gra po przeroczeniu 20 metra, że o 16 juz nie wspominajac. Byc może to wynikało z mocno defensywnego nastawienia, bo i całe życie gral glownie na 6.

Jak juz musimy godzic sie z rzeczywistością grania bez pillarza X, to trzeba szukac nowych możliwości, zresztą - życie i pilka nie znosza próżni.

Co sie tyczy powyzszego Duda raczej będzie sporo, gdyz wzgledem nawet rywalizacji na wiosne konkurencje ma sporo mniejsza.

Natomiast jesli doszlo do wymiany to Erthalera za Igbekeme i to dla mnie od tego piłkarza będzie ustalany skład w środku pola zaraz obok Carbo.

W analizowaniu co będzie po odejściu Rodado poczekam az sie to dokona. Przydaloby sie szczególnie Jopowi wiedzieć na czym sie stoi. A i zastępstwo będzie trzeba sprowadzić ASAP.

wolfy 10.07.2025 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1649543)
Nie zabieram Igbekeme jego zalet, ale co jak co szwankowala u niego gra bez pilki (w szczegolnosci wychodzenie na wolne pozycje). W dodatku jego dosc mizerna gra po przeroczeniu 20 metra, że o 16 juz nie wspominajac. Byc może to wynikało z mocno defensywnego nastawienia, bo i całe życie gral glownie na 6.

Jak juz musimy godzic sie z rzeczywistością grania bez pillarza X, to trzeba szukac nowych możliwości, zresztą - życie i pilka nie znosza próżni.

Co sie tyczy powyzszego Duda raczej będzie sporo, gdyz wzgledem nawet rywalizacji na wiosne konkurencje ma sporo mniejsza.

Natomiast jesli doszlo do wymiany to Erthalera za Igbekeme i to dla mnie od tego piłkarza będzie ustalany skład w środku pola zaraz obok Carbo.

W analizowaniu co będzie po odejściu Rodado poczekam az sie to dokona. Przydaloby sie szczególnie Jopowi wiedzieć na czym sie stoi. A i zastępstwo będzie trzeba sprowadzić ASAP.

To że Duda dostanie skład za słabą grę pozytywem nie jest. Nie zapracował na to.

Do czego zmierzam - skład w którym liczymy na Kacpra żeby pociągnął grę oznacza walkę o utrzymanie. To jest mniej więcej jego poziom.

Z pozytywów - mam tak dużo młodego szrotu że byłoby rażącą niesprawiedliwością (albo pokazem żenującego skautingu klubu) gdyby absolutnie żaden nie poczynił postępów w tym sezonie, na poziomie Kutwy albo Letkiewicza chociażby - czyli kogoś kogo można od biedy wystawić i za często się nie obcina.

Ale nie robię sobie nadziei.

Witalis 10.07.2025 14:19

Ja tam Kacprowi kibicuję i nie zamierzam go hejtować. Niemniej zestawienie Igbekeme-Carbo-Duda w środku ma przewagę nad Carbo-Duda.

Biedniutki ten nasz skład.

Karherop 10.07.2025 17:48

Erthaler ze Slovanem gral na DP i sobie poradzIl. Wg mnie byl najlepszy na boisku.

Tym bardziej mógłby grać na 8 i przed nim Duda, ewentualnie inny pilkarz (Rodado, Duarte).

Biedny ten nasz sklad jest, ale również dlatego ze nie wiadomo czego oczekiwać po Leliveldzie, Grujicicu czy Nikaju. Zarówno mogą przepaść jak i stanowic wzmocnienie.

Jakby przyszedł solidny LO, ŚP z potencjalem i pozytywne zakończenie sprawy Rodado to byłbym zadowolony. Nie pogardzilbym też jeszcze jednym skrzydłowym do rywalizacji.

Witalis 10.07.2025 19:12

Jeśli zagrożone jest funkcjonowanie klubu, to Rodado trzeba sprzedać.

leszekpw 11.07.2025 01:39

Bardzo dobre transfery. Brawo Królewski.

Karherop 11.07.2025 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1649559)
Jeśli zagrożone jest funkcjonowanie klubu, to Rodado trzeba sprzedać.

Pozytywnym zakonczeniem sprawy Rodado będzie również jego sprzedaz i znalezienie nastepcy. Najwazniejsze żeby to sie wyjasnilo przed startem ligi a nie ciagniecie tej telenoweli do września.

https://www.widzewtomy.net/nie-bedzi...i-transferami/

Nie wiem kto w co tu gra.

doktor granat 11.07.2025 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1649587)
Pozytywnym zakonczeniem sprawy Rodado będzie również jego sprzedaz i znalezienie nastepcy. Najwazniejsze żeby to sie wyjasnilo przed startem ligi a nie ciagniecie tej telenoweli do września.

Padalec który nie chce sprzedać Rodado zadzwonił do Widzewa, który nie jest zainteresowany kupnem żeby coś ustalić co? w jakiej kwestii?).
Idiotyczne krętactwa typowe dla królewskiego.
Najpewniej znów przepier.. co miał i jeszcze znacznie więcej i teraz żeby złapać oddech rozpaczliwie próbuje sprzedać komuś Rodado.

yoda79 - nowe konto 11.07.2025 13:31

Ogólnie dobry typ ten Królewski, zaraz go do Wieczystej wyśle.

tas de fleia 11.07.2025 13:49

Cytat:

No tak, z pewnością nasz sztab z Dyrektorem Sportowym na czele mają już gotowa listę następców jedynego rozsądnego zawodnika w kadrze.

Karherop 11.07.2025 14:30

Jesli Wisla ma wiecznie żyć tym czy Rodado odejdzie czy nie to ja za to podziękuję. Tylko tego brakuje zeby odszedl 30 sierpnia i żeby Wisla sciagnela co najwyzej jakis odpad z rynku którego ktos sie chce pozbyc. Do tego czasu wszywcy łacznie z Jopem, druzyna i samym zawodnikiem będą w zawieszeniu.

Najlepsza sportowa opcja jest jego zostanie, ale jakies plusy zakonczenia tej telenoweli z jego odejsciem niewatpliwie też będą.

As 11.07.2025 14:37

Popatrzylem na ten Razgrad w Google Streetview. ....a ale to jest zadupie. Taka Bochnia tylko 10 razy biedniej.

Nie wiem ile do powiedzenia ma zona Rodado w kwestii transferu ale przenosic sie tam z malym dzieckiem bym raczej nie chcial. Chyba ze mu zaoferuja wagon szmalu.

Patryko 11.07.2025 14:42

Transfer do takiego .......nika wiąże się tylko i wyłącznie z kasą. Jeśli ma tam zarobić w sezon tyle, co u nas w 2-3, to zagryza zęby i godzi się z życiem na zadupiu.

To jest tak, jak pójść w Esie do Termalici.

As 11.07.2025 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1649611)
Transfer do takiego .......nika wiąże się tylko i wyłącznie z kasą. Jeśli ma tam zarobić w sezon tyle, co u nas w 2-3, to zagryza zęby i godzi się z życiem na zadupiu.

To jest tak, jak pójść w Esie do Termalici.

Przy czym ci z Termalici mieszkaja w Tarnowie albo w Krakowie wiec nie jest zle a ten Razgrad to posrodku niczego jest.

Ogryzek 11.07.2025 14:59

Jeśli Rodado ma odejść, to lepiej wcześniej niż póżniej - jest więcej czasu na szukanie kogoś w zamian.

tas de fleia 11.07.2025 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1649609)
Jesli Wisla ma wiecznie żyć tym czy Rodado odejdzie czy nie to ja za to podziękuję. Tylko tego brakuje zeby odszedl 30 sierpnia i żeby Wisla sciagnela co najwyzej jakis odpad z rynku którego ktos sie chce pozbyc. Do tego czasu wszywcy łacznie z Jopem, druzyna i samym zawodnikiem będą w zawieszeniu.

Najlepsza sportowa opcja jest jego zostanie, ale jakies plusy zakonczenia tej telenoweli z jego odejsciem niewatpliwie też będą.

Ja się z Tobą zgadzam, że trzymanie tu Rodado nie ma sensu - głównie z jego perspektywy. Natomiast jestem święcie przekonany, że tak czy siak ściągniemy za niego odpad, niezależnie kiedy to nastąpi bo: a) nie mamy pieniędzy b) mamy w klubie amatorów na każdym szczeblu i nie wierzę w to, że jest wytypowany choćby jeden nieprzypadkowy następca Rodado czy też kogokolwiek innego. Patrzac na to jak wyglada sciaganie "wzmocnien" to nie byłbym zdziwiony jeśli najlepszym możliwym następcą okazałby się Brożek po 4 latach emerytury.

Patryko 11.07.2025 15:40

Wszystko zależy od tego ile kasy z transferu Rodado zostanie przeznaczone na nowego napastnika.

Jeśli na czysto Wiśle zostanie z tego transferu powiedzmy 900k euro, to nie spodziewam się kwoty większej niż 300-400k euro. Jakiej jakości napastnika można ściągnąć w tych pieniądzach (gotówkowo), to chyba wszyscy tutaj wiemy.

Pozostaje rynek napastników bez kontraktu, gdzie nie mamy raczej szans na wyciągnięcie kogoś sensownego. Wypada życzyć Zwolakowi sezonu konia, albo wejścia smoka w wykonaniu Kawały.

Karherop 11.07.2025 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1649612)
Przy czym ci z Termalici mieszkaja w Tarnowie albo w Krakowie wiec nie jest zle a ten Razgrad to posrodku niczego jest.

Może będziesz zaskoczony ale z Razgradu jest blizej do Varny niz z Niecieczy do Krakowa.

PS. Goscie z Niecieczy nie mieszkaja w Krakowie.
PS.2. Zgadzam sie ze to kiepskie miejsce do życia, jednoczesnie w ich kadrze jest 21 obcokrajowców, Hiszpanow, Niemcow, nawet Francuzow czy Włochów i jakoś tam żyją

sandomingo 11.07.2025 16:08

Wszystko to tylko i wyłącznie kwestia kontraktu.

Drozd 11.07.2025 16:30

Przypominam, że Rodado na początku też był mianowany "odpadem" czy "szrotem". :)

Jeżeli dają za niego tyle ile chcemy to trzeba mu życzyć powodzenia i nie biadolić. Z Miedzią choć się starał bramki nie strzelił. Już zaczynał być jak alibi dla reszty. Przyjdą inni... nie jest powiedziane że gorsi.

Arked 11.07.2025 16:34

Łudogorec to wciąż klub większy niż nasze polskie topowe kluby... A Rodado jeśli koniecznie ma odejść, to lepiej, żeby to nastąpiło jak najszybciej. Pełna zgoda.

Nie sądzę natomiast, że znajdziemy choćby w połowie tak dobrego następcę. Prędzej odpowiedzialnością za zdobywanie bramek podzielą się inni zawodnicy, którzy już są w klubie.

doktor granat 11.07.2025 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1649612)

W Krakowie?
Komuś by się chciało zapier codziennie na treningi 2x100km gdzie nie ma zjazdu z a4 przy stadionie tylko trzeba przejechać kilkanaście km wioskami no i przejazd przez Kraków jest też fajny jak ktoś nie mieszka blisko wjazdu?
Ci Bułgarzy na pewno dadzą ponad bańkę euro jak wiedzą, że innego kupca raczej nie ma?

Drozd 11.07.2025 16:51

Jak nie dadzą to nie kupią, to oni są na musiku, bo im się napastnik połamał.

No ale zawsze można im szepnąć żeby tyle nie płacili, tak na złość Królewskiemu :> U nas kibice uwielbiają siać defetyzm.

s1mone 11.07.2025 17:10

Jak mamy mieć bańkę Euro na czysto to bym go jeszcze zapakował w ładne pudełko i z pocałowaniem rączki odesłał do Rozgradu :D

Rodado to super gracz, ale jak każdy inny jest do zastąpienia.

Nie popadajmy w skrajności, to nie jest żaden Lewandowski. Bardzo go lubię, fajny, jowialny, sympatyczny, efektowny, do tego widać, że się trochę w Wiśle i Krakowie zakochał, ale to dalej gracz na poziomie Zjawińskiego - czytaj : przerasta 1 ligę i tylko tyle.

Nie dorabiajmy tutaj jakieś wielkiej ideologii czy aureoli mu, bez przesady.

doktor granat 11.07.2025 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1649625)
Jak mamy mieć bańkę Euro na czysto to bym go jeszcze zapakował w ładne pudełko i z pocałowaniem rączki odesłał do Rozgradu :D

Rodado to super gracz, ale jak każdy inny jest do zastąpienia.

Nie popadajmy w skrajności, to nie jest żaden Lewandowski. Bardzo go lubię, fajny, jowialny, sympatyczny, efektowny, do tego widać, że się trochę w Wiśle i Krakowie zakochał, ale to dalej gracz na poziomie Zjawińskiego - czytaj : przerasta 1 ligę i tylko tyle.

Nie dorabiajmy tutaj jakieś wielkiej ideologii czy aureoli mu, bez przesady.

Oczywiście masz rację, że to nie L i w ogóle tylko pytanie: kto za niego i z jakim skutkiem?
A może ten Albańczyk, który już jest i nikt więcej.

pepe72 11.07.2025 18:55

Cytat:

Redaktorzy w ch...
Odpowiedź Jaro:
https://x.com/jarokrolewski/status/1943586293092347937
Cytat:

Pierwotnie napisane przez J. Królewski
Kochani - przecież ja go nie chce sprzedawać - pogubiliście się w tej całej narracji już całkiem - są rzeczy, w które można uwierzyć, a które po prostu na wstępie brzmią bez sensu.

Mój pierwszy kontakt z Widzewem nastąpił w tym tygodniu i był techniczny - żeby w końcu coś zdecydować bo sezon się zaczyna.

Poza tym czyta to Angel, jego agenci i inni zaangażowani / słabo to wygląda.

https://widzewtomy.net/nie-bedzie-pr...i-transferami/

Serdeczności

Przy okazji wiadomo kto zastąpi Rodado jeśli by doszło do transferu:
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=24520

Ogryzek 11.07.2025 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1649628)
Oczywiście masz rację, że to nie L i w ogóle tylko pytanie: kto za niego i z jakim skutkiem?
A może ten Albańczyk, który już jest i nikt więcej.

Jak taka Nieciecza czy Płock awansował bez Rodado? A Arka? Nie mozę być! Coś tu nie gra!

Tak, też uważam że nie ma zawodników nie do zastąpienia... no że Messi w swoich złotych latach w Barcelonie.

Jaroo1 11.07.2025 19:17

Królewski jest po prostu głupi i nie umie robić biznesów klubie, który ledwo zipie finansowo. Rozgryza enigmę ale jeszcze się nie skapnął, że dl takich maluczkich klubów jak my, to podstawą jest sprzedaż graczy i w ich miejsce szukanie jak najlepszych zastępców. Tak się zarabia pieniądze i na tym polega piłka nożna, aby sprzedać gracza i mieć w jego miejsce x następców na oku. Zaskroniec nie ogarnia tego.
Przez takie coś robi kominy płacowe bo wiadomo, że coś musi tu Rodado zatrzymać - w tym przypadku kasa.

Ogryzek 11.07.2025 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1649634)
Królewski jest po prostu głupi i nie umie robić biznesów klubie, który ledwo zipie finansowo. Rozgryza enigmę ale jeszcze się nie skapnął, że dl takich maluczkich klubów jak my, to podstawą jest sprzedaż graczy i w ich miejsce szukanie jak najlepszych zastępców. Tak się zarabia pieniądze i na tym polega piłka nożna, aby sprzedać gracza i mieć w jego miejsce x następców na oku. Zaskroniec nie ogarnia tego.
Przez takie coś robi kominy płacowe bo wiadomo, że coś musi tu Rodado zatrzymać - w tym przypadku kasa.

Dokładnie. Sprzedajemy i już mamy kilku potencjalnych następców. A tak wiwindujemy jego kontrakt do takich rozmiarów że tylko Legia czy Lech da więcej... a nawet z nim jak widac nie udało się awansować.

masada 11.07.2025 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1649616)
Wszystko zależy od tego ile kasy z transferu Rodado zostanie przeznaczone na nowego napastnika.

Jeśli na czysto Wiśle zostanie z tego transferu powiedzmy 900k euro, to nie spodziewam się kwoty większej niż 300-400k euro. Jakiej jakości napastnika można ściągnąć w tych pieniądzach (gotówkowo), to chyba wszyscy tutaj wiemy.

Pozostaje rynek napastników bez kontraktu, gdzie nie mamy raczej szans na wyciągnięcie kogoś sensownego. Wypada życzyć Zwolakowi sezonu konia, albo wejścia smoka w wykonaniu Kawały.

Myślę, że ta kwota przeznaczona na transfer następcy to tak bliżej 0k euro będzie.
Jedyna nadzieja, że po zwolnieniu wysokiego kontraktu Angela trochę więcej moglibyśmy zapłacić jakiemuś ogranemu już 30+ latkowi z kartą na ręku. Zwoliński by się nadał, problem w tym, że już go mamy. ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl