![]() |
Oni (nie wiem kto)zdaje się nawet zamykają ten park na noc
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Czy kolowroty beda wbudowane w sciany trybun, tak jak to ma miejsce na zachodzie?
|
Cytat:
Wyrzuciłbym tę część o studentach, gdyż jasne jest, że jeżeli punkty będą otwarte cały tydzień, to wszyscy będą mogli z nich korzystać, a pozostawiłbym jedynie tę część o połączeniem stadionu i parku. |
1. Czy kolejny przetarg na prace dodatkowe bedzie wymagalo dodatkowych nakladow finansowych miasta Krakowa, czy to bedzie z czesci zarezerwowanej kwoty 75 mln?
2. Czy skyboksy zostały oficjalnie zaliczone do części komercyjnej, czy też sportowej stadionu? 3. Ile dokładnie wynosi (w złotówkach) 1% od wartości sportowej obiektu i 3% od części komercyjnej, które to kwoty mają wedle deklaracji Prezydenta Miasta stanowić cenę najmu? 4. Na jakim etapie są obecnie negocjacje inwestora z Wisłą SSA w sprawie wynajmu obiektu i negocjacje dotyczące ustanowienia przyszłego operatora stadionu? Dlaczego skoro szacunkowy termin oddania obiektu do użytku był znany od lat, nadal nie ma tu żadnych konkretów? 5. Dlaczego deklarowany we wcześniejszych odpowiedziach na interpelacje termin rozpoczęcia obniżania murawy (10 maj) nie został dotrzymany i kto poniesie za to konsekwencje? 6. Kiedy konkretnie rozpocznie się montaż krzesełek na trybunie C? 7. Czy umiejscowienie sektora dla kibiców przyjezdnych było konsultowane z Wisła SSA i klub nie przedstawił innej, bardziej racjonalnej propozycji lokalizacji tegoż? Czy istnieje jeszcze możliwość jej zmiany na życzenie klubu? 8. Czy deklarowany przez Prezydenta Miasta termin oddania do użytku w pełni sprawnego oświetlenia stadionu, o zapisanej w projekcie mocy (sierpień 2010 r.) zostanie dotrzymany, a jeśli nie to dlaczego i kto poniesie tego konsekwencje? 9. Kiedy możemy się spodziewać (chodzi o konkretną datę) oddania do użytku całego stadionu? 10. Ile czasu ma Biuro Architektoniczne na "natychmiastowe uzupełnienie projektu", o które wezwał Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu 5 maja? Dlaczego to wezwanie nastąpiło tak późno i jakie kroki zamierza podjąć inwestor w razie braku szybkiej pozytywnej reakcji na to wezwanie? 11. Czy negocjacje z nowym potencjalnym operatorem lub z Wisłą dotyczaca punktow komercyjnych przewiduja mozliwość otwarcia punktow gastronomicznych przez caly tydzien? Czy istnieje mozliwość "zintegrowania" stadionu z parkiem Jordana tak aby w okresie sezonowym (latem) ludzie spedzajacy czas w parku oraz studenci z akademikow beda mogli korzystac w dniach bez meczów z punktow gastronomicznych? Nowe pytanie: 12. Czy termin rozegrania pierwszego meczu w lipcu jest podtrzymany? Proszę wziąć pod uwagę czas trwania wszelkich odbiorów technicznych, przykładowo przez straż pożarną. |
Jaką pojemność będzie miał stadion po otwarciu, tzn. w sierpniu gdy nie wszystkie trybuny będą gotowe?
( Może to pytanie się pojawiło, ale przeoczyłem) |
Cytat:
|
Cytat:
ja - zinterpretowałem Twoje słowa jako otwarcia parku na stadion, a "ten cały teren" zrozumiałem jako teren stadionu :) we wszystkim jednakowoż się zgadzam |
Zbieranie pytań do kolejnej interpelacji zakończone.Proszę się już nie dopisywać.Po korektach radnego zostaną wysłane- najprawdopodobniej jutro
|
Tak na porównanie w przyszłości,
- Będzie jakaś selekcja widzów wpuszczanych na nowy obiekt? Cytat:
|
Z tego samego wywiadu z Filipiakiem:
Cytat:
|
Bo my w przeciwieństwie do nich możemy liczyć na realne zyski z biletów ;) Te 3000 biletów po 10 zł, to jednak nie to samo ;)
|
Bilety po 10 zł i do tego brak kontroli na bramkach... I to wszystko na koszernej ziemi śniętej... Noże, oszczepy, wszelkiego rodzaju piro itd. To będzie jazda.
|
niech ktos wrzuci zdjecie z kamerki 1 bo mi nie działa
|
Cytat:
|
Kamerka widze nie dziala ale moze ktos ma dostep do jakis fotek z bydowy a i b. polozyli juz wszystko??
|
nie ma jakiegoś specjalnego dostepu do fotek- z reguły bywają we wtorki i czwartki więc może jutro.
Dziś chyba dźwigi nie pracują- tak wyglada na jedynej działającej kamerce |
W taki deszcz to co najwyżej będzie można zobaczyć jakieś fotki z wnętrza. Leje dzień i noc bez przerwy, co zapewne wpłynie nie tylko na brak galerii ale i na kolejne opóźnienia. W międzyczasie powinni się wziąc za wykańczanie C
A przy okazji to po drugiej stronie błoń też płacą 3% za częśc komercyjną i skyboxy ?? Kurcze można było pytanie prezydentowi wysłać :-/ |
Jeśli organizator prac ma łeb na karku i chęci to wcale pogoda nie musi na opóźnienia wpłynąć. W końcu jest jeszcze bardzo dużo pracy do zrobienia w środku C, AiB.
Czy mi się wydaje, czy Majchrowski mówił na dniu otwartym, że mają być wnętrza trybuny D otwarte (toalety i klatki schodowe głównie)? Jeśli tak to o jakiej dacie wspominał lipcowej (pierwszy teoretycznie mecz) czy dopiero jak trybuna "prezydencka" będzie otwarta? |
Orientuje sie ktoś co ma oznaczać fakt, że "przystosowują" starą hale do wymogów FIBA? Nie powstanie nowa która miała być na miejscu starej?
|
Nowa powstanie z tyłu obecnej. Aby wzorem piłkarzy nie błąkać się po innych halach dostosowujemy obecny obiekt do wymogów FIBA.
|
Dobre rozwiązanie. Dobrze, że zostajemy w swojej hali bo przecież to nie tylko problem I drużyny koszykówki gdzie grać ale wszystkich innych zespołów w tym młodzieżowych. Na obecnej nowej hali nie wszyscy mogą grać nie mówiąc o harmonogramie.
|
Pytanie od nowego
Witam.
Jestem nowy na forum i mam pytanie (może głupie :-D) czy nowy stadion będzie gotowy na wakacyjne mecze Ligii Europejskiej? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Do P. Olszówki Dariusza oraz Wiślackich Braci
Mam taki pomysł, aby od strony Błoń zagospodarować teren w postaci profesjonalnego parkingu dla autobusów w gestii np. operatora stadionu. Parking ten byłby ogrodzony strzeżony z dostępem do sanitariatów i zaplecza trybuny południowej. Wisła zyskała by środki za postój autobusów i obsługę turystów, większość wycieczek zaczynała lub kończyła by się zwiedzaniem stadionu Wisły Kraków (dodatkowa atrakcja i środki finansowe dla klubu) z możliwością kupienia pamiątek itp. Dla nas - uporządkowanie terenu, likwidacja obskurnych kas, usunięcie części autobusów z Al. Maja. |
Cytat:
Od dłuższego czasu mam podobną koncepcję. Myśle, że o ile miasto raczej nie robiłoby problemów to jedyny przeciwnikami tej koncepcji mogą być SSA i Stowarzyszenie nadzorujące Park Jordana. Problemem też w tym wypadku byłoby zamykanie tego terenu nocą. Tak naprawdę od 20 czy latem od 22 żeby przejść od ul Miechowskiej na Błonia trzeba byłoby kierować się dookoła Parku Jordana, przez Oleandry itd lub na Cichy Kącik, również naokoło. Psułoby to znacznie możliwości komunikacji pieszej w tamtym rejonie. edit Runner ja myślałem o podobnym parkingu od strony Reymonta. Tj parkingu połączonym z niewielkim dworcem. W Krakowie jest zapotrzebowanie na międzynarodowy dworzec autokarowy. Wynika ono z faktu, że na RDA autokary mają bardzo limitowany okres postoju a pasażerowie lub ich rodziny nie mają gdzie zaparkować swoich samochodów. Dworzec taki, a raczej dosłownie kilka stanowisk (stanowiska od strony Reymonta, parking dla osobówek za starą halą Wisły) służyłby jedynie autokarom na trasach międzynarodowych lub odjeżdżającym wycieczkom. Zresztą od lat róże autokary wycieczkowe odjeżdżały spod stadionu. Wiem, że dworzec kojarzony jest z żulami :) i niezbyt ciekawym miejscem, ale taka koncepcja nie musiałaby zakładać wielkiej inwestycji. Chodziłoby bardziej o dosłownie np 5-10 stanowisk ew osłoniętych dachem. Kwestię cateringu, ubikacji etc rozwiązuje pobliska hala. |
czy mogłbym ktos napisac maila do UMK w sprawie kamerek???
|
Cytat:
do modów - mój wpis do skasowania. |
nie badz taki cwany borsuk, juz pisałem....
|
Cytat:
W dni meczowe bramy zamykano by później. Teraz z tamtej strony wszystko jest zagrodzone, zrobienie bram wydaje się oczywiste. Lepszy dostęp do Parku od strony Stadionu i odwrotnie. |
Do następnej interpelacji może uda się wrzucić pytanie po raz kolejny o zasłonięcie urządzeń na dachu czymś takim:
http://bi.gazeta.pl/im/3/5309/z5309983X.jpg http://wyhacz.gazeta.pl/Wyhacz/1,885...eszkancom.html |
Można też zasłonić te urządzenia dużymi płytami, które WG ozdobiłaby swoimi pracami..
|
I jeszcze jedna bardziej rozbudowana wypowiedź Filipiaka. I w tym przypadku ciężko nie przyznać mu racji w tym co mówi. Te 10 zł może być dla niego zagraniem pokerowym żeby zniwelować różnicę w ilości kibiców na Wiśle i na Cracovii. W temacie piwa - może uda się UEFA przeforsować pomysł żeby jednak można było je sprzedawać na stadionach. Jako Polacy jesteśmy bardziej papiescy niż sam Papież. Nie tylko w tym temacie ale np. w temacie posiadania narkotyków (np. w Czechach już można posiadać na własny użytek pewną ilość a u nas za gram zioła ma się na karku prokuratora).
Cytat:
|
tak tak legalizuj narokotyki, ja bym wystrzelał wszystkich co cpaja
|
Na oficjalnej pojawiła sie taka informacja odnośnie kamerek http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...czaca_kamerek/
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No to prefabrykowane stopnice chyba już ułożone. Od narożnika zaczynają daszek??
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl