Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Pablo84 15.05.2010 22:16

Oni (nie wiem kto)zdaje się nawet zamykają ten park na noc

Mishuh 16.05.2010 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 899273)
Czyli gdyby Wisła wynajęła częśc sportową a kto inny część komercyjną to kasę z wynącęcia skyboksów by czerpał ten drugi??

nie do końca. reszta pod drugim cytatem

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 899754)
To w takim razie czemu trybuny nie są w częsci komercyjnej? Bo się na nich mniej zarabia?

właśnie ten podział jest problematyczny, ale loże dają możliwość zarabiania również podczas innych imprez, nawet gdy trybuny są zamknięte. W dodatku to zyski zupełnie innego rzędu niż w przypadku zwykłych biletowanych miejsc. Ale nie powinno być tak, że kontroluje kto inny i Wisła nie zarabia. Wisła musi być w tym układzie i w podziale zysków uwzględniona, bo to ona będzie zapewniała gro imprez, dzięki którym te pomieszczenia się zapełnią. Ale na całość zysków raczej nie ma szans.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 899780)
A mi się marzyło całkowite zlikwidowanie ogrodzenia parku Jordana i dorobienie 3-4 dodatkowych alejek w stronę stadionu...
Ktoś się w ogóle orientuje po jaką cholerę ten cały teren jest ogrodzony?

teorii może być kilka - pierwsza to oczywiście bezpieczeństwo i konieczność odizolowania tak niebezpiecznego obiektu jak stadion od cywilizowanego świata. Druga to nieumiejętność lepszego zaplanowania podziału stref. Jeszcze inna - do siatka stalowa to najtańsze z rozwiązań. I w końcu wcale nie najmniej prawdopodobna - projektanci cenią sobie surowość :)

PanPlamka 16.05.2010 16:07

Czy kolowroty beda wbudowane w sciany trybun, tak jak to ma miejsce na zachodzie?

luke_g 16.05.2010 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartii (Post 899167)
1. Czy kolejny przetarg na prace dodatkowe bedzie wymagalo dodatkowych nakladow finansowych miasta Krakowa, czy to bedzie z czesci zarezerwowanej kwoty 75 mln?
2. Czy skyboksy zostały oficjalnie zaliczone do części komercyjnej, czy też sportowej stadionu?
3. Ile dokładnie wynosi (w złotówkach) 1% od wartości sportowej obiektu i 3% od części komercyjnej, które to kwoty mają wedle deklaracji Prezydenta Miasta stanowić cenę najmu?
4. Na jakim etapie są obecnie negocjacje inwestora z Wisłą SSA w sprawie wynajmu obiektu i negocjacje dotyczące ustanowienia przyszłego operatora stadionu? Dlaczego skoro szacunkowy termin oddania obiektu do użytku był znany od lat, nadal nie ma tu żadnych konkretów?
5. Dlaczego deklarowany we wcześniejszych odpowiedziach na interpelacje termin rozpoczęcia obniżania murawy (10 maj) nie został dotrzymany i kto poniesie za to konsekwencje?
6. Kiedy konkretnie rozpocznie się montaż krzesełek na trybunie C?
7. Czy umiejscowienie sektora dla kibiców przyjezdnych było konsultowane z Wisła SSA i klub nie przedstawił innej, bardziej racjonalnej propozycji lokalizacji tegoż? Czy istnieje jeszcze możliwość jej zmiany na życzenie klubu?
8. Czy deklarowany przez Prezydenta Miasta termin oddania do użytku w pełni sprawnego oświetlenia stadionu, o zapisanej w projekcie mocy (sierpień 2010 r.) zostanie dotrzymany, a jeśli nie to dlaczego i kto poniesie tego konsekwencje?
9. Kiedy możemy się spodziewać (chodzi o konkretną datę) oddania do użytku całego stadionu?
10. Ile czasu ma Biuro Architektoniczne na "natychmiastowe uzupełnienie projektu", o które wezwał Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu 5 maja? Dlaczego to wezwanie nastąpiło tak późno i jakie kroki zamierza podjąć inwestor w razie braku szybkiej pozytywnej reakcji na to wezwanie?

nowe pytanie:
11. Czy negocjacje z nowym potencjalnym operatorem lub z Wisłą dotyczaca punktow komercyjnych przewiduja mozliwość otwarcia punktow gastronomicznych przez caly tydzien? Czy istnieje mozliwość "zintegrowania" stadionu z parkiem Jordana tak aby w okresie sezonowym (latem) ludzie spedzajacy czas w parku oraz studenci z akademikow beda mogli korzystac w dniach bez meczów z punktow gastronomicznych?

(jak to ma lepszy pomysl jak lepiej sformulowac to pytanie, to niech mi poprawi)

11. Czy negocjacje z nowym, potencjalnym operatorem lub z Wisłą dotycząca punktów komercyjnych przewiduje możliwość funkcjonowania punktów gastronomicznych przez cały tydzień ? Czy istnieje możliwość zintegrowania stadionu z parkiem Jordana w taki sposób, aby w sezonie letnim ludzie spędzający czas w parku mieli ułatwiony dostęp do punktów gastronomicznych rozmieszczonych na stadionie ?

Wyrzuciłbym tę część o studentach, gdyż jasne jest, że jeżeli punkty będą otwarte cały tydzień, to wszyscy będą mogli z nich korzystać, a pozostawiłbym jedynie tę część o połączeniem stadionu i parku.

mIcHaL666 16.05.2010 17:47

1. Czy kolejny przetarg na prace dodatkowe bedzie wymagalo dodatkowych nakladow finansowych miasta Krakowa, czy to bedzie z czesci zarezerwowanej kwoty 75 mln?
2. Czy skyboksy zostały oficjalnie zaliczone do części komercyjnej, czy też sportowej stadionu?
3. Ile dokładnie wynosi (w złotówkach) 1% od wartości sportowej obiektu i 3% od części komercyjnej, które to kwoty mają wedle deklaracji Prezydenta Miasta stanowić cenę najmu?
4. Na jakim etapie są obecnie negocjacje inwestora z Wisłą SSA w sprawie wynajmu obiektu i negocjacje dotyczące ustanowienia przyszłego operatora stadionu? Dlaczego skoro szacunkowy termin oddania obiektu do użytku był znany od lat, nadal nie ma tu żadnych konkretów?
5. Dlaczego deklarowany we wcześniejszych odpowiedziach na interpelacje termin rozpoczęcia obniżania murawy (10 maj) nie został dotrzymany i kto poniesie za to konsekwencje?
6. Kiedy konkretnie rozpocznie się montaż krzesełek na trybunie C?
7. Czy umiejscowienie sektora dla kibiców przyjezdnych było konsultowane z Wisła SSA i klub nie przedstawił innej, bardziej racjonalnej propozycji lokalizacji tegoż? Czy istnieje jeszcze możliwość jej zmiany na życzenie klubu?
8. Czy deklarowany przez Prezydenta Miasta termin oddania do użytku w pełni sprawnego oświetlenia stadionu, o zapisanej w projekcie mocy (sierpień 2010 r.) zostanie dotrzymany, a jeśli nie to dlaczego i kto poniesie tego konsekwencje?
9. Kiedy możemy się spodziewać (chodzi o konkretną datę) oddania do użytku całego stadionu?
10. Ile czasu ma Biuro Architektoniczne na "natychmiastowe uzupełnienie projektu", o które wezwał Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu 5 maja? Dlaczego to wezwanie nastąpiło tak późno i jakie kroki zamierza podjąć inwestor w razie braku szybkiej pozytywnej reakcji na to wezwanie?
11. Czy negocjacje z nowym potencjalnym operatorem lub z Wisłą dotyczaca punktow komercyjnych przewiduja mozliwość otwarcia punktow gastronomicznych przez caly tydzien? Czy istnieje mozliwość "zintegrowania" stadionu z parkiem Jordana tak aby w okresie sezonowym (latem) ludzie spedzajacy czas w parku oraz studenci z akademikow beda mogli korzystac w dniach bez meczów z punktow gastronomicznych?

Nowe pytanie:

12. Czy termin rozegrania pierwszego meczu w lipcu jest podtrzymany? Proszę wziąć pod uwagę czas trwania wszelkich odbiorów technicznych, przykładowo przez straż pożarną.

kozuba 16.05.2010 18:56

Jaką pojemność będzie miał stadion po otwarciu, tzn. w sierpniu gdy nie wszystkie trybuny będą gotowe?
( Może to pytanie się pojawiło, ale przeoczyłem)

rav 16.05.2010 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mishuh (Post 900238)
teorii może być kilka - pierwsza to oczywiście bezpieczeństwo i konieczność odizolowania tak niebezpiecznego obiektu jak stadion od cywilizowanego świata. Druga to nieumiejętność lepszego zaplanowania podziału stref. Jeszcze inna - do siatka stalowa to najtańsze z rozwiązań. I w końcu wcale nie najmniej prawdopodobna - projektanci cenią sobie surowość :)

Ad 1 - park jest odizolowany także od ul. Reymonta, od Błoń - trudno to nazwać izolacją tylko od stadionu. Poza tym jest zamykany na noc. Zupełnie tego nie rozumiem, taki np. Park Krakowski nie jest ogrodzony. Zgadza się, że w Parku Jordana znajduje się budynek (budynki) - to pasiaste cośtam czy inna kawiarnia. Ale umówmy się - ogrodzenie nie jest żadną przeszkodą, żeby się tam włamać. Podobnie z wbiciem się tam na chlanie po nocy czy inne akcje - kto chce to wejdzie.

Mishuh 16.05.2010 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 900350)
Ad 1 - park jest odizolowany także od ul. Reymonta, od Błoń - trudno to nazwać izolacją tylko od stadionu. Poza tym jest zamykany na noc. Zupełnie tego nie rozumiem, taki np. Park Krakowski nie jest ogrodzony. Zgadza się, że w Parku Jordana znajduje się budynek (budynki) - to pasiaste cośtam czy inna kawiarnia. Ale umówmy się - ogrodzenie nie jest żadną przeszkodą, żeby się tam włamać. Podobnie z wbiciem się tam na chlanie po nocy czy inne akcje - kto chce to wejdzie.

rozminęliśmy się
ja - zinterpretowałem Twoje słowa jako otwarcia parku na stadion, a "ten cały teren" zrozumiałem jako teren stadionu :) we wszystkim jednakowoż się zgadzam

Arapaho 16.05.2010 20:15

Zbieranie pytań do kolejnej interpelacji zakończone.Proszę się już nie dopisywać.Po korektach radnego zostaną wysłane- najprawdopodobniej jutro

element 16.05.2010 22:50

Tak na porównanie w przyszłości,

- Będzie jakaś selekcja widzów wpuszczanych na nowy obiekt?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filipiak
Na stadionie chcemy wszystkich kibiców, a naszą odpowiedzialnością będzie to, by sobie z nimi poradzić. Wykonamy bardzo ważne ruchy w kierunku zwiększenia frekwencji. Przede wszystkim będą do nabycia bardzo tanie bilety, w większości za 10 zł. To oczywiście oznacza, że na stadion wpuścimy również kibiców różnej jakości. Będzie jednak bardzo ostry monitoring, który pomoże nam w radzeniu sobie z tym problemem. Drugim krokiem, który będę chciał poczynić i to będzie mój osobisty cel, będzie zlikwidowanie kontroli przy wejściu na stadion. Będę dążył do tego, żeby kibice nie byli obmacywani, a więc, by to wejście było cywilizowane, normalne. To będzie odbywało się zgodnie z amerykańską zasadą niewinny dopóki nie popełni przestępstwa. Będziemy dążyli do tego, co widziałem w czasie Mistrzostw Świata w Korei i Japonii. Na mecz wybrało się sześćdziesiąt tysięcy widzów, a ja czułem się, jakbym spacerował po Parku Jordana. Żadnych kontroli, normalne wejście. To, że na bramkach trzepie się tych kibiców jest dużym problemem na polskich stadionach.

Belzebub 16.05.2010 23:21

Z tego samego wywiadu z Filipiakiem:
Cytat:

Czy Klub będzie sam zarządzał stadionem, czy może skorzysta z usług operatora?
- Wzięcie operatora to dodatkowy problem, bo zamiast zarządząć stadionem, będziemy musieli zarządzać właśnie operatorem. Nie ma takiej potrzeby. Tu, w odróżnieniu od Wisły, jesteśmy w tej szczęśliwej sytuacji, że mamy obiekt, na który nas stać. Będziemy płacili Miastu, sądzę, że poniżej dwóch milionów złotych. To jest mniej więcej jeden procent wartości stadionu. Koszty jego eksploatacji również będą dla nas osiągalne
Czemu oni maja placic za to ze beda operatorem tylko 1% ?a u nas czynsz za calosc ma wyniesc 3% wartosci stadionu?

dj_ibutti 16.05.2010 23:40

Bo my w przeciwieństwie do nich możemy liczyć na realne zyski z biletów ;) Te 3000 biletów po 10 zł, to jednak nie to samo ;)

MatMario 17.05.2010 00:57

Bilety po 10 zł i do tego brak kontroli na bramkach... I to wszystko na koszernej ziemi śniętej... Noże, oszczepy, wszelkiego rodzaju piro itd. To będzie jazda.

19sebawro06 17.05.2010 08:56

niech ktos wrzuci zdjecie z kamerki 1 bo mi nie działa

mIcHaL666 17.05.2010 09:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 900580)
niech ktos wrzuci zdjecie z kamerki 1 bo mi nie działa

Pewnie ją zalało, bo chyba wszystkim nie działa.

mikereg 17.05.2010 12:47

Kamerka widze nie dziala ale moze ktos ma dostep do jakis fotek z bydowy a i b. polozyli juz wszystko??

Arapaho 17.05.2010 13:30

nie ma jakiegoś specjalnego dostepu do fotek- z reguły bywają we wtorki i czwartki więc może jutro.
Dziś chyba dźwigi nie pracują- tak wyglada na jedynej działającej kamerce

crazykaro 17.05.2010 13:39

W taki deszcz to co najwyżej będzie można zobaczyć jakieś fotki z wnętrza. Leje dzień i noc bez przerwy, co zapewne wpłynie nie tylko na brak galerii ale i na kolejne opóźnienia. W międzyczasie powinni się wziąc za wykańczanie C
A przy okazji to po drugiej stronie błoń też płacą 3% za częśc komercyjną i skyboxy ?? Kurcze można było pytanie prezydentowi wysłać :-/

QBAS 17.05.2010 13:45

Jeśli organizator prac ma łeb na karku i chęci to wcale pogoda nie musi na opóźnienia wpłynąć. W końcu jest jeszcze bardzo dużo pracy do zrobienia w środku C, AiB.

Czy mi się wydaje, czy Majchrowski mówił na dniu otwartym, że mają być wnętrza trybuny D otwarte (toalety i klatki schodowe głównie)? Jeśli tak to o jakiej dacie wspominał lipcowej (pierwszy teoretycznie mecz) czy dopiero jak trybuna "prezydencka" będzie otwarta?

Oxydrene 17.05.2010 14:59

Orientuje sie ktoś co ma oznaczać fakt, że "przystosowują" starą hale do wymogów FIBA? Nie powstanie nowa która miała być na miejscu starej?

PvD 17.05.2010 15:08

Nowa powstanie z tyłu obecnej. Aby wzorem piłkarzy nie błąkać się po innych halach dostosowujemy obecny obiekt do wymogów FIBA.

PvD 17.05.2010 15:50

Dobre rozwiązanie. Dobrze, że zostajemy w swojej hali bo przecież to nie tylko problem I drużyny koszykówki gdzie grać ale wszystkich innych zespołów w tym młodzieżowych. Na obecnej nowej hali nie wszyscy mogą grać nie mówiąc o harmonogramie.

Agar 17.05.2010 15:57

Pytanie od nowego

Witam.
Jestem nowy na forum i mam pytanie (może głupie :-D) czy nowy stadion będzie gotowy na wakacyjne mecze Ligii Europejskiej?

blanco 17.05.2010 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Agar (Post 900767)
Witam.
Jestem nowy na forum i mam pytanie (może głupie :-D) czy nowy stadion będzie gotowy na wakacyjne mecze Ligii Europejskiej?

Do końca gotowy nie będzie,bo zasiądziemy niestety na 3 trybunach ale najważniejsze,że przy Reymonta ;)

Agar 17.05.2010 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 900772)
Do końca gotowy nie będzie,bo zasiądziemy niestety na 3 trybunach ale najważniejsze,że przy Reymonta ;)

Dzięki za odpowiedź:-) Jak dla mnie 3 trybuny to i tak wystarczająco. Do Krakowa mam tylko 500 km więc na nowym stadionie muszę być:D

runner 17.05.2010 19:41

Do P. Olszówki Dariusza oraz Wiślackich Braci
Mam taki pomysł, aby od strony Błoń zagospodarować teren w postaci profesjonalnego parkingu dla autobusów w gestii np. operatora stadionu. Parking ten byłby ogrodzony strzeżony z dostępem do sanitariatów i zaplecza trybuny południowej.
Wisła zyskała by środki za postój autobusów i obsługę turystów, większość wycieczek zaczynała lub kończyła by się zwiedzaniem stadionu Wisły Kraków (dodatkowa atrakcja i środki finansowe dla klubu) z możliwością kupienia pamiątek itp. Dla nas - uporządkowanie terenu, likwidacja obskurnych kas, usunięcie części autobusów z Al. Maja.

Kuba 17.05.2010 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 899780)
A mi się marzyło całkowite zlikwidowanie ogrodzenia parku Jordana i dorobienie 3-4 dodatkowych alejek w stronę stadionu...
?

Od dłuższego czasu mam podobną koncepcję.

Myśle, że o ile miasto raczej nie robiłoby problemów to jedyny przeciwnikami tej koncepcji mogą być SSA i Stowarzyszenie nadzorujące Park Jordana.

Problemem też w tym wypadku byłoby zamykanie tego terenu nocą. Tak naprawdę od 20 czy latem od 22 żeby przejść od ul Miechowskiej na Błonia trzeba byłoby kierować się dookoła Parku Jordana, przez Oleandry itd lub na Cichy Kącik, również naokoło. Psułoby to znacznie możliwości komunikacji pieszej w tamtym rejonie.

edit

Runner
ja myślałem o podobnym parkingu od strony Reymonta.
Tj parkingu połączonym z niewielkim dworcem.
W Krakowie jest zapotrzebowanie na międzynarodowy dworzec autokarowy. Wynika ono z faktu, że na RDA autokary mają bardzo limitowany okres postoju a pasażerowie lub ich rodziny nie mają gdzie zaparkować swoich samochodów.

Dworzec taki, a raczej dosłownie kilka stanowisk (stanowiska od strony Reymonta, parking dla osobówek za starą halą Wisły) służyłby jedynie autokarom na trasach międzynarodowych lub odjeżdżającym wycieczkom. Zresztą od lat róże autokary wycieczkowe odjeżdżały spod stadionu.

Wiem, że dworzec kojarzony jest z żulami :) i niezbyt ciekawym miejscem, ale taka koncepcja nie musiałaby zakładać wielkiej inwestycji. Chodziłoby bardziej o dosłownie np 5-10 stanowisk ew osłoniętych dachem. Kwestię cateringu, ubikacji etc rozwiązuje pobliska hala.

bravelukas 18.05.2010 09:41

czy mogłbym ktos napisac maila do UMK w sprawie kamerek???

borsuk 18.05.2010 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 901053)
czy mogłbym ktos napisac maila do UMK w sprawie kamerek???

Każdy mógłby - Ty też. Skoro udał Ci się wpis na forum to maila też możesz wysłac.

do modów - mój wpis do skasowania.

bravelukas 18.05.2010 10:13

nie badz taki cwany borsuk, juz pisałem....

Wrona 18.05.2010 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba (Post 901002)

Myśle, że o ile miasto raczej nie robiłoby problemów to jedyny przeciwnikami tej koncepcji mogą być SSA i Stowarzyszenie nadzorujące Park Jordana.

Problemem też w tym wypadku byłoby zamykanie tego terenu nocą. Tak naprawdę od 20 czy latem od 22 żeby przejść od ul Miechowskiej na Błonia trzeba byłoby kierować się dookoła Parku Jordana, przez Oleandry itd lub na Cichy Kącik, również naokoło. Psułoby to znacznie możliwości komunikacji pieszej w tamtym rejonie.

Może wystarczyłoby zrobić ze dwie duże bramy wejściowe do parku od strony stadionu i sprawa rozwiązana.
W dni meczowe bramy zamykano by później. Teraz z tamtej strony wszystko jest zagrodzone, zrobienie bram wydaje się oczywiste. Lepszy dostęp do Parku od strony Stadionu i odwrotnie.

orzeu 18.05.2010 10:45

Do następnej interpelacji może uda się wrzucić pytanie po raz kolejny o zasłonięcie urządzeń na dachu czymś takim:
http://bi.gazeta.pl/im/3/5309/z5309983X.jpg
http://wyhacz.gazeta.pl/Wyhacz/1,885...eszkancom.html

QBAS 18.05.2010 10:53

Można też zasłonić te urządzenia dużymi płytami, które WG ozdobiłaby swoimi pracami..

krakus76 18.05.2010 12:01

I jeszcze jedna bardziej rozbudowana wypowiedź Filipiaka. I w tym przypadku ciężko nie przyznać mu racji w tym co mówi. Te 10 zł może być dla niego zagraniem pokerowym żeby zniwelować różnicę w ilości kibiców na Wiśle i na Cracovii. W temacie piwa - może uda się UEFA przeforsować pomysł żeby jednak można było je sprzedawać na stadionach. Jako Polacy jesteśmy bardziej papiescy niż sam Papież. Nie tylko w tym temacie ale np. w temacie posiadania narkotyków (np. w Czechach już można posiadać na własny użytek pewną ilość a u nas za gram zioła ma się na karku prokuratora).

Cytat:

Jak przyciągnąć ludzi na stadion?

- Na stadionie chcemy wszystkich kibiców, a my bierzemy na siebie odpowiedzialność, by sobie z nimi poradzić. Przede wszystkim bilety będą bardzo tanie, w większości po 10 zł. Zdaję sobie sprawę, że w związku z tym na stadion wpuścimy kibiców różnej "jakości". Będzie jednak zaawansowany monitoring, który pomoże nam w radzeniu sobie z tym problemem. Drugim krokiem, a także moim osobistym celem będzie zlikwidowanie kontroli osobistej przy wejściu na stadion. Będę dążył do tego, by kibice nie byli obmacywani. Żadnych kontroli, normalne wejście. To, że na bramkach trzepie się kibiców jest problemem polskich stadionów. Wpuścimy wszystkich, choć wiem, że to dla nas ryzyko. To zmiana strategii, ale teraz będziemy mieli zamknięty stadion i taki bandyta po prostu nie ucieknie. Zostanie zidentyfikowany i złapany. Zmiana polityki nie wynika z tego, że mi się coś odwidziało lub że wymiękłem. Po prostu działamy zgodnie z zasadą "niewinny".

Współczuję klubom, które będą miały stadiony na 40 tys. osób, może poza Lechem. Zapełnienie ich będzie bowiem trudne, a to wynika z prostego faktu: komuś wydaje się, że jak zrobi ofertę, to wszyscy ją kupią. Tak nie jest. Ludzie nie chodzą na mecze. Konkurentem jest telewizja. Mam znajomego kibica Cracovii, który woli usiąść w fotelu, wziąć do ręki piwo, dostać stek od żony i zaprosić znajomych. W telewizji są wszystkie mecze, do dyspozycji jest internet. Tego jeszcze nie mówiłem, ale będę bardzo mocno bronił piwa na stadionach. W Niemczech na meczach jest i ma cztery procent, a na meczach podwyższonego ryzyka zaledwie dwa. Nawet w purytańskich Stanach Zjednoczonych, gdy ktoś wypije piwo na ulicy, jest aresztowany, a można je pić na wydarzeniach sportowych. Jeżeli nie będzie piwa na stadionach, będziemy mieli duży problem z przyciągnięciem ludzi.

bravelukas 18.05.2010 12:16

tak tak legalizuj narokotyki, ja bym wystrzelał wszystkich co cpaja

DIX1906 18.05.2010 12:24

Na oficjalnej pojawiła sie taka informacja odnośnie kamerek http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...czaca_kamerek/

orzeu 18.05.2010 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 901102)
Można też zasłonić te urządzenia dużymi płytami, które WG ozdobiłaby swoimi pracami..

O tym juz bylo z miesiac temu, miasto uznalo ze nie da sie niczym zabudowac bo stworzy sie zagiel. Stad teraz moja propozycja na taki banner z siatki.

krakus76 18.05.2010 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 901158)

A idąc tą drogą myślenia wystrzelałbyś wszystkich którzy piją wódę ? Jeśli pijesz wódę palnij sobie jako pierwszy w łeb.

Wertian 18.05.2010 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 901158)

Sam się wystrzel! Nie Twoja sprawa co robię w wolnym czasie! Poza tym to nie wątek na takie objawienia.

Wicked 18.05.2010 13:38

No to prefabrykowane stopnice chyba już ułożone. Od narożnika zaczynają daszek??
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl