![]() |
Narazie ani Lech ani Cracovia nie zgrały z nikim szczególnym. Patrząc na tabelę to my także. Prawdziwym testem będzie dla nas maj, ale mam nadzieję, że do tego czasu będziemy już mieli 8-10 pkt przewagi i będziemy grać na luziku.
|
Cytat:
Liga jest ciekawa przynajmniej - dużo słabsza ale ciekawsza. |
Cytat:
A Lech może nie grał z czołówką, ale ma 9 pkt na 12 i nie da się ukryć, że miał mocniejszych przeciwników niż Wisła (Widzew i Arka tak samo ale Ruch i Bytom vs. Jaga i Cracovia mów nam że Kolejorz miał ciężej) Oba te zespoły dają radę na wiosnę. |
Cytat:
takie szacowanie rywali nie ma nic do rzeczy . Myślałem ze jesienią do niektórych doszlo że nikt nie odda punktów w zębach ( oczywiście i wyjątki by się znalazły ) i każdy punkt trzeba sobie wywalczyć gołym okiem widać kto prezentuje dobrą forme ( czytaj taką która wystarcza na wygrywanie w naszej jarmarcznej lidze ) : Wisła , Śląsk , Cracovia , Lechia , Lech grają w kratkę : GKS , Ruch , Widzew , Zagłębie , Górnik i Legia dołują : Polonia W , Arka , Korona , Jaga , Polonia B idąc jedną z reguł giełdowych 'graj z trendem a nie przeciw niemu ' obstawiam , że Cracovia czy Lech będa dalej wygrywać/ciułać punkty a niżeli dołować |
Cytat:
Czy wg Was liga jest słabsza, bo Wisła nie wygrywa już z każdym po 4:0? Nie jest czasem tak, że wyrównał się poziom, tzn. Wisła stoi w miejscu a doścignęła nas reszta ligi? |
Ja bym chciał zwrócić uwagę na Śląsk, na razie w meczach z drużynami będącymi w pierwszej czwórce ligi nie graliśmy tylko z Wisłą, a mamy zdobyte 7 punktów na nich (Jagiellonia,Legia i Lechia) w tej rundzie, plus punkt z Cracovią (którą powinniśmy byli tak naprawdę ograć, no ale było minęło). Teraz kluczowy jak dla mnie mecz w Poznaniu, bo obie drużyny mają identyczną liczbę punktów. A jak patrzy się na grę Lecha, to wcale nie jesteśmy na straconej pozycji. Człowiek aż żałuje, że przerwa na reprezentację jest.:) Lenczyk jest naprawdę wybornym trenerem.:)
|
Cytat:
Czy trzeba nabijać posty udowadniając, że poziom się obniżył? Wg mediów gwiazdą bramkarzy jest Kotorowski, który każdą piłkę odbija pod nogi napastników. Najlepsza patrząc z perspektywy straconych bramek obrona to nasza obrona - komentarz zbyteczny, napastnicy którzy potrzebują 200 pewnych sytuacji żeby trafić w światło bramki. Za gwiazdy ligi uważa się min Sobiecha, Pawłowskiego czy inne wynalazki. Wystarczy obejrzeć jedną kolejkę. Nas nikt poziomem nie dogonił. My dogoniliśmy resztę. Kiedyś może i były w porywach dwie, trzy drużyny ale za to reprezentujące jaki taki poziom. Jeżeli aktualnie niczym nadzwyczajnym nie wydaje się być fakt pokonania Lecha przez Cracovię ( której piłkarze wywracają się o własne nogi) to o czym my mówimy. To jest poziom dna i tyle. Kiedyś gwizdami ligi byli zawodnicy pokroju Kosowskiego, Żurawskiego, Frankowskiego ( patrząc przez pryzmat naszej drużyny) a teraz ... jeden Maor ma zastąpić 10 innych ( nie twierdzę, że tylko on gra ale zdecydowanie przerasta innych). Kiedyś, żeby wygrywać trzeba było mieć "to coś". Teraz wystarczy jedynie mieć jednego solidnego zawodnika i 10 zapierdalaczy ( choćby przykład Śląska) żeby walczyć o puchary. Ktoś powie Lech- puchary - odpowiem: eliminacje psim swędem, grupa na dużym fuksie vs juniorzy Juve i MC na wycieczce do kraju trzeciego świata a potem Braga która jako pierwsza gra o coś. Kiedyś Schalke, Inter, Lazio, Parma bynajmniej nie na wycieczce. Wiem to było dawno. Nie ma co żyć przeszłością. Ale właśnie wtedy nasi potrafili grać w piłkę. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W lidze punktow zdobylismy (w sensie Ruch) tyle samo. Nawet mamy lepszy bilans w roznicy bramek. W bezposrednim meczu w Chorzowie stworzylismy lepsze okazje od Gdanszczan. W Krakowie tez nie zagralismy najgorzej. Wisla wygrala zasluzenie, ale rownie dobrze moglby byc remis, gdyby nasi napastnicy zachowali wiecej zimnej krw pod wasza bramka, a Bronowicki nie podarowalby wam 2 bramek na tacy ;] Moim zdaniem najlepiej poki co gra Wisla, Cracovia, Lech i Slask w tej chwili. Najslabiej Korona, Arka, Polonia B i Polonia W. Pozostale 8 zespolow gra na podbnym poziomie. Jaga tez nie gra tak zle na ile wskazue liczba zdobytych punktow. Mistrzem raczej Wy. Na podium widze Slask i tych z Wronek. Spadna Arka i ktos z Polonia W/Polonia B. |
Pisał by ktoś kto ogląda Bełchatów co się tam dzieje bo ciekaw jestem a w pracy siedzę, z livescore widzę tylko wynik, z góry dzięki
|
Cytat:
http://nazywo.interia.pl/relacja/pge...-warszawa,2591 |
Legia nie strzela karnego:)
|
Sapela broni karnego. :)
|
za co karny?
Ta relacja z interii. Niby maja statystyki, ale takier gowno ze szkoda gadac. Żenujacy portal |
Cytując Jacka Gmocha: Hahaha hehehe
|
Cytat:
|
Cytat:
A wcześniej popis obrońcy i bramkarza Bełchatowa, że Kowalski z Pawełkiem by tego lepiej nie wymyślili... |
Najlepszy na boisku Vrdoljak nie strzela karnego ;)...czasami tak bywa.
A czy byl? Trudno powiedziec, kilka powtorek trzeba byloby obejrzec. |
:D Legia nie strzeliła karnego haha , ale to dobrze bo karny z niczego mozna powiedzieć był.
|
Jak dla mnie karny ewidentny, dobrze, że Vrdoljak się spalił :)
|
Niby czemu karny z kapelusza?
Nawet piłkarze GKS-u praktycznie nie protestowali (już widzę ich pretensje do arbitra, gdyby tam rzeczywiście nic nie było) , mieli pretensje tylko do siebie o to ich nieporozumienie. |
Cytat:
1:0 dla GKS. |
Mi też sie wydaje ze karny ewidentny, Nieporozumienie bramkarza z obrońcą i wykorzystał to Vrdoljak. Bramkarz nie trafił w piłkę tylko w nogi.
|
Zewwlakow 1;0!!!
|
Legia gra a PGE strzela
|
1-0 dla GKS, Żewłakow
|
Cytat:
O Żewłakow i 1-0 ;) EDIT: po kolejnej powtórce w przerwie: można uznać, że był jakiś kontakt pomiędzy kolanem Skaby a nogą Hubika (wcześniej skupiałem się na rękach bramkarza). Ale na pewno nie na taki aktorski pad - tutaj dużo napastnik dodał od siebie. W związku z tym decyzja sędziego może się bronić, powiedzmy że można było gwizdnąć... |
Cytat:
1-0 dla GKS :D |
O kur..., haha :). Co ten Skaba wyrabia? Paralityk jeden...nie dosc, ze ma dziurawe rece, to teraz przedziwne wyjscie do pilkarza przy ktorym sa 2 obroncy :D.
|
Tak to się kończy, jak nie wykorzystuje się swoich sytuacji, w tym '200% okazja' z karnego.
Ciekawa sytuacja z ręką Drzymonta w polu karnym:> |
Legia niby gra niby ma przewage , ale nic z tego nie ma , jedno podanie i gol :D
|
W Legii od lat różnicę robili bramkarze - Mucha, Fabian, Boruc - każdy z nich był o dwa poziomy wyżej niż ligowa szarzyzna. Teraz mają ręcznik (czy to Skaba, czy to Antolovic, czy to ten Ukrainiec) w bramce to co strzał bramka dla rywala. I punkty lecą.
|
Ale co na boisku robi jeszcze ten rzeznik - Baran? Facet zaliczyl juz 3 wejscia na zolte kartki.
|
Jak to co? pomaga Wiśle. Do pełni szczęscia daleko, najwazniejsze to wygrać z outsiderem Polonią, a na razie nia co się śmiać z Legii bo nie wiadomo co to będzie w Bytomiu
byłoby pięknie, WSZYSCY zagrali pod Wisłę, wszyscy! |
Cytat:
|
Póki co najsłabszy mecz w naszym wykonaniu od dawna.
|
Moja żona oglądała ze mną pierwszą połowę ( została w pewnym sensie przymuszona ))) i komentarz: wygląda to na rozgrywki klasowe - my tez tak kiedyś graliśmy - wszyscy na wszystkich.
Jak widać nie trzeba być ekspertem od piłki nożnej żeby właściwie ocenić poziom naszej ligi :P |
Zdjac Manu i postawic Obok Skaby Antolowica moze juz wiecej nic nie wpadnie.... choc watpie :/
z legia.net :rotfl: |
Cytat:
Mam nadzieję że Legia przegra , a w najgorszym wypadkuzremisuje. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl