Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Pan Jotka 20.03.2011 08:20

Narazie ani Lech ani Cracovia nie zgrały z nikim szczególnym. Patrząc na tabelę to my także. Prawdziwym testem będzie dla nas maj, ale mam nadzieję, że do tego czasu będziemy już mieli 8-10 pkt przewagi i będziemy grać na luziku.

rafkur 20.03.2011 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1067364)
Narazie ani Lech ani Cracovia nie zgrały z nikim szczególnym. Patrząc na tabelę to my także. Prawdziwym testem będzie dla nas maj, ale mam nadzieję, że do tego czasu będziemy już mieli 8-10 pkt przewagi i będziemy grać na luziku.

Dajcie już spokój z tym "nikim szczególnym". Jeżeli już to czy na dzień dzisiejszy Śląsk nie wyrasta powoli na "kogoś szczególnego? Mimo całej urody inwentarza Legia też nie? W naszej lidze nie ma "nikogo szczególnego". Każdy może wygrać z każdym. Cracovia się utrzyma. Czy się nam to podoba czy nie grają o niebo lepiej niż jesienią. Będą ciułać punkty z każdym i może się tak zdarzyć że wtopią ( oby solidnie) tylko z nami. Dodatkowo "wiecznym pokrzywdzonym" sędziowie pomagają w co drugim meczu. Jagiellonia mocno dołuje ale może się im odmienić i puchary obronią. Wczoraj z Amicą nie grali wcale gorzej - kwestia szczęścia i sędziowania. Powinna być czerwona dla KOLUMBIJCZYKA który nigdy nie będzie POLAKIEM i pewnie przy dobrej grze Jagi pozamiatane. Zresztą niedoszły reprezentant naszego pięknego kraju wiele razy później poprosił o kartkę której nie dostał. Tak jest w każdym meczu. Niestety kabotyn zwany trenerem reprezentacji tego nie widzi. Zobaczą to za to sędziowie w meczach reprezentacji i będzie płacz. Dwóch założonych siatek w meczu z Bragą tez nikt jakoś specjalnie nie komentował w mediach a może szkoda. Na Euro sędziowie nie koniecznie pomogą.
Liga jest ciekawa przynajmniej - dużo słabsza ale ciekawsza.

Oldpara 20.03.2011 09:26

Cytat:

Narazie ani Lech ani Cracovia nie zgrały z nikim szczególnym.

Eeee bez przesady.... Cracovia grała z Legią, Lechem i Śląskiem a więc być może kompletem naszych reprezentantów pucharowych (plus Wisła). Z zespołami z którymi Jaga zrobiła 1 pkt. Pasy zrobiły 4

A Lech może nie grał z czołówką, ale ma 9 pkt na 12 i nie da się ukryć, że miał mocniejszych przeciwników niż Wisła (Widzew i Arka tak samo ale Ruch i Bytom vs. Jaga i Cracovia mów nam że Kolejorz miał ciężej)

Oba te zespoły dają radę na wiosnę.

Karherop 20.03.2011 09:26

Cytat:

Narazie ani Lech ani Cracovia nie zgrały z nikim szczególnym.

mam pytanie , co rozumiesz pod pojęciem 'szczególna drużyna' w lidze gdzie 1 drużyna może przegrać z ostatnią i jest to normalnością ?

takie szacowanie rywali nie ma nic do rzeczy . Myślałem ze jesienią do niektórych doszlo że nikt nie odda punktów w zębach ( oczywiście i wyjątki by się znalazły ) i każdy punkt trzeba sobie wywalczyć

gołym okiem widać kto prezentuje dobrą forme ( czytaj taką która wystarcza na wygrywanie w naszej jarmarcznej lidze ) : Wisła , Śląsk , Cracovia , Lechia , Lech

grają w kratkę : GKS , Ruch , Widzew , Zagłębie , Górnik i Legia

dołują : Polonia W , Arka , Korona , Jaga , Polonia B

idąc jedną z reguł giełdowych 'graj z trendem a nie przeciw niemu ' obstawiam , że Cracovia czy Lech będa dalej wygrywać/ciułać punkty a niżeli dołować

Antystenes 20.03.2011 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1067368)
Liga jest ciekawa przynajmniej - dużo słabsza ale ciekawsza.

Wszyscy piszecie, że liga jest słabsza, że poziom się obniżył, itp. Nie mówię, że nie, ale podali byście choć jeden argument o tym świadczący.

Czy wg Was liga jest słabsza, bo Wisła nie wygrywa już z każdym po 4:0? Nie jest czasem tak, że wyrównał się poziom, tzn. Wisła stoi w miejscu a doścignęła nas reszta ligi?

63624 20.03.2011 09:50

Ja bym chciał zwrócić uwagę na Śląsk, na razie w meczach z drużynami będącymi w pierwszej czwórce ligi nie graliśmy tylko z Wisłą, a mamy zdobyte 7 punktów na nich (Jagiellonia,Legia i Lechia) w tej rundzie, plus punkt z Cracovią (którą powinniśmy byli tak naprawdę ograć, no ale było minęło). Teraz kluczowy jak dla mnie mecz w Poznaniu, bo obie drużyny mają identyczną liczbę punktów. A jak patrzy się na grę Lecha, to wcale nie jesteśmy na straconej pozycji. Człowiek aż żałuje, że przerwa na reprezentację jest.:) Lenczyk jest naprawdę wybornym trenerem.:)

rafkur 20.03.2011 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1067376)
Wszyscy piszecie, że liga jest słabsza, że poziom się obniżył, itp. Nie mówię, że nie, ale podali byście choć jeden argument o tym świadczący.

Czy wg Was liga jest słabsza, bo Wisła nie wygrywa już z każdym po 4:0? Nie jest czasem tak, że wyrównał się poziom, tzn. Wisła stoi w miejscu a doścignęła nas reszta ligi?

Wisła stoi w miejscu?? Dobre - ano stoi tylko najpierw się cofnęła o lata świetlne.
Czy trzeba nabijać posty udowadniając, że poziom się obniżył? Wg mediów gwiazdą bramkarzy jest Kotorowski, który każdą piłkę odbija pod nogi napastników. Najlepsza patrząc z perspektywy straconych bramek obrona to nasza obrona - komentarz zbyteczny, napastnicy którzy potrzebują 200 pewnych sytuacji żeby trafić w światło bramki. Za gwiazdy ligi uważa się min Sobiecha, Pawłowskiego czy inne wynalazki. Wystarczy obejrzeć jedną kolejkę. Nas nikt poziomem nie dogonił. My dogoniliśmy resztę. Kiedyś może i były w porywach dwie, trzy drużyny ale za to reprezentujące jaki taki poziom. Jeżeli aktualnie niczym nadzwyczajnym nie wydaje się być fakt pokonania Lecha przez Cracovię ( której piłkarze wywracają się o własne nogi) to o czym my mówimy.
To jest poziom dna i tyle. Kiedyś gwizdami ligi byli zawodnicy pokroju Kosowskiego, Żurawskiego, Frankowskiego ( patrząc przez pryzmat naszej drużyny) a teraz ... jeden Maor ma zastąpić 10 innych ( nie twierdzę, że tylko on gra ale zdecydowanie przerasta innych).
Kiedyś, żeby wygrywać trzeba było mieć "to coś". Teraz wystarczy jedynie mieć jednego solidnego zawodnika i 10 zapierdalaczy ( choćby przykład Śląska) żeby walczyć o puchary.

Ktoś powie Lech- puchary - odpowiem: eliminacje psim swędem, grupa na dużym fuksie vs juniorzy Juve i MC na wycieczce do kraju trzeciego świata a potem Braga która jako pierwsza gra o coś. Kiedyś Schalke, Inter, Lazio, Parma bynajmniej nie na wycieczce.
Wiem to było dawno. Nie ma co żyć przeszłością. Ale właśnie wtedy nasi potrafili grać w piłkę.

Pan Jotka 20.03.2011 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1067374)
Eeee bez przesady.... Cracovia grała z Legią, Lechem i Śląskiem a więc być może kompletem naszych reprezentantów pucharowych (plus Wisła). Z zespołami z którymi Jaga zrobiła 1 pkt. Pasy zrobiły 4

A Lech może nie grał z czołówką, ale ma 9 pkt na 12 i nie da się ukryć, że miał mocniejszych przeciwników niż Wisła (Widzew i Arka tak samo ale Ruch i Bytom vs. Jaga i Cracovia mów nam że Kolejorz miał ciężej)

Oba te zespoły dają radę na wiosnę.

No tak. Rzeczywiście Cracovia grała z Legią, Lechem i Śląskiem. Ale Legia gra jak każdy widzi, Lech także więc inny byłby pewnie wynik gdyby grali np.w kwietniu.Mi chodziło o to właśnie, że na razie to te nasze E-klasowe drużyny grają kaszanę i na tle zdeterminowanej Cracovii wygląda to jak wygląda. Poczekajmy, aż się rozkręcą drużyny i wtedy, Choć dla mnie kandydatem nr 1 jest Arka,a nr 2 to Polonia Bytom. Do spadku oczywiście ci kandydaci :D

Lysy 20.03.2011 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1067376)

Nie, to poziom Wisły ZNACZNIE się obniżył, a innych drużyn minimalnie ale jednak podniósł.

Niebieski1920 20.03.2011 13:26

Cytat:

gołym okiem widać kto prezentuje dobrą forme ( czytaj taką która wystarcza na wygrywanie w naszej jarmarcznej lidze ) : Wisła , Śląsk , Cracovia , Lechia , Lech

grają w kratkę : GKS , Ruch , Widzew , Zagłębie , Górnik i Legia

dołują : Polonia W , Arka , Korona , Jaga , Polonia B
Troszke dziwne podejscie z dwoma pierwszymi rubrykami. Dlaczego w kratke gra Ruch, a np Lechia jest u tych co prezentuja dobra forme?

W lidze punktow zdobylismy (w sensie Ruch) tyle samo. Nawet mamy lepszy bilans w roznicy bramek. W bezposrednim meczu w Chorzowie stworzylismy lepsze okazje od Gdanszczan. W Krakowie tez nie zagralismy najgorzej. Wisla wygrala zasluzenie, ale rownie dobrze moglby byc remis, gdyby nasi napastnicy zachowali wiecej zimnej krw pod wasza bramka, a Bronowicki nie podarowalby wam 2 bramek na tacy ;]

Moim zdaniem najlepiej poki co gra Wisla, Cracovia, Lech i Slask w tej chwili. Najslabiej Korona, Arka, Polonia B i Polonia W. Pozostale 8 zespolow gra na podbnym poziomie. Jaga tez nie gra tak zle na ile wskazue liczba zdobytych punktow.

Mistrzem raczej Wy. Na podium widze Slask i tych z Wronek. Spadna Arka i ktos z Polonia W/Polonia B.

Semper Fidelis 1985 20.03.2011 14:49

Pisał by ktoś kto ogląda Bełchatów co się tam dzieje bo ciekaw jestem a w pracy siedzę, z livescore widzę tylko wynik, z góry dzięki

Titto 20.03.2011 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1067512)
Pisał by ktoś kto ogląda Bełchatów co się tam dzieje bo ciekaw jestem a w pracy siedzę, z livescore widzę tylko wynik, z góry dzięki

Tutaj masz relacje tekstową, mniej więcej będziesz wiedział co się dzieje :>
http://nazywo.interia.pl/relacja/pge...-warszawa,2591

nh79 20.03.2011 15:14

Legia nie strzela karnego:)

kpn 20.03.2011 15:15

Sapela broni karnego. :)

szprotson 20.03.2011 15:16

za co karny?

Ta relacja z interii. Niby maja statystyki, ale takier gowno ze szkoda gadac. Żenujacy portal

Blaszczu16 20.03.2011 15:16

Cytując Jacka Gmocha: Hahaha hehehe

AS82 20.03.2011 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1067512)

Legia nie strzelila przed chwila karnego ,ktorego wg mnie nie bylo ,mimo ze sytuacja po ktorej zostal odgwizdany byla kuriozalna

TeeS 20.03.2011 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1067523)
za co karny?

Ta relacja z interii. Niby maja statystyki, ale takier gowno ze szkoda gadac. Żenujacy portal

Za nic. Sędzia dał się nabrać Hubnikowi na piękny pad.

A wcześniej popis obrońcy i bramkarza Bełchatowa, że Kowalski z Pawełkiem by tego lepiej nie wymyślili...

For_FuN_ 20.03.2011 15:19

Najlepszy na boisku Vrdoljak nie strzela karnego ;)...czasami tak bywa.

A czy byl? Trudno powiedziec, kilka powtorek trzeba byloby obejrzec.

Teqcontroller 20.03.2011 15:19

:D Legia nie strzeliła karnego haha , ale to dobrze bo karny z niczego mozna powiedzieć był.

Coolpick 20.03.2011 15:21

Jak dla mnie karny ewidentny, dobrze, że Vrdoljak się spalił :)

ToTylkoJa 20.03.2011 15:23

Niby czemu karny z kapelusza?
Nawet piłkarze GKS-u praktycznie nie protestowali (już widzę ich pretensje do arbitra, gdyby tam rzeczywiście nic nie było) , mieli pretensje tylko do siebie o to ich nieporozumienie.

filemon 20.03.2011 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1067532)
Nawet piłkarze GKS-u praktycznie nie protestowali (już widzę ich pretensje do arbitra, gdyby tam rzeczywiście nic nie było) , mieli pretensje tylko do siebie o to ich nieporozumienie.

Karny nie z kapelusza, prawidłowy.
1:0 dla GKS.

LanceTS 20.03.2011 15:24

Mi też sie wydaje ze karny ewidentny, Nieporozumienie bramkarza z obrońcą i wykorzystał to Vrdoljak. Bramkarz nie trafił w piłkę tylko w nogi.

kpn 20.03.2011 15:24

Zewwlakow 1;0!!!

tommiyacht 20.03.2011 15:25

Legia gra a PGE strzela

Blondas 20.03.2011 15:25

1-0 dla GKS, Żewłakow

TeeS 20.03.2011 15:26

Cytat:

Na pierwszy rzut oka wyglądało mi na ewidentny karny. Po powtórkach jestem niemal pewny że Sapela nawet nie dotknął napastnika Legii. Może to pokażą jeszcze - jak dla mnie Hubnik zorientował się w sytuacji zostawił nogę i pociągnął nią po ziemi. Ewidentna symulka.

O Żewłakow i 1-0 ;)

EDIT: po kolejnej powtórce w przerwie: można uznać, że był jakiś kontakt pomiędzy kolanem Skaby a nogą Hubika (wcześniej skupiałem się na rękach bramkarza). Ale na pewno nie na taki aktorski pad - tutaj dużo napastnik dodał od siebie. W związku z tym decyzja sędziego może się bronić, powiedzmy że można było gwizdnąć...

AS82 20.03.2011 15:26

Cytat:

Karnego nie bylo bo Sapela nawet nie dotknal Hubnika ,ktory jeszcze jak to w takich sytuacjach bywa zrobil w locie ten smieszny ruch nogami ,ze go niby zahaczył

1-0 dla GKS :D

For_FuN_ 20.03.2011 15:26

O kur..., haha :). Co ten Skaba wyrabia? Paralityk jeden...nie dosc, ze ma dziurawe rece, to teraz przedziwne wyjscie do pilkarza przy ktorym sa 2 obroncy :D.

ToTylkoJa 20.03.2011 15:27

Tak to się kończy, jak nie wykorzystuje się swoich sytuacji, w tym '200% okazja' z karnego.

Ciekawa sytuacja z ręką Drzymonta w polu karnym:>

Teqcontroller 20.03.2011 15:28

Legia niby gra niby ma przewage , ale nic z tego nie ma , jedno podanie i gol :D

felipe 20.03.2011 15:34

W Legii od lat różnicę robili bramkarze - Mucha, Fabian, Boruc - każdy z nich był o dwa poziomy wyżej niż ligowa szarzyzna. Teraz mają ręcznik (czy to Skaba, czy to Antolovic, czy to ten Ukrainiec) w bramce to co strzał bramka dla rywala. I punkty lecą.

For_FuN_ 20.03.2011 15:36

Ale co na boisku robi jeszcze ten rzeznik - Baran? Facet zaliczyl juz 3 wejscia na zolte kartki.

CH. 20.03.2011 15:38

Jak to co? pomaga Wiśle. Do pełni szczęscia daleko, najwazniejsze to wygrać z outsiderem Polonią, a na razie nia co się śmiać z Legii bo nie wiadomo co to będzie w Bytomiu
byłoby pięknie, WSZYSCY zagrali pod Wisłę, wszyscy!

Tom Al 20.03.2011 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1067546)
Legia niby gra niby ma przewage , ale nic z tego nie ma , jedno podanie i gol :D

Heh, cóż powiedzieć za Skorży też tak graliśmy :> niby był odbiór, niby przeciwnik się cofał przed nami i nie miał zbyt dużo szans ale jak przyszło coś do przodu wymyślić to panika. Teraz Legia ma ten sam kłopot.

Sartre 20.03.2011 15:42

Póki co najsłabszy mecz w naszym wykonaniu od dawna.

rafkur 20.03.2011 15:45

Moja żona oglądała ze mną pierwszą połowę ( została w pewnym sensie przymuszona ))) i komentarz: wygląda to na rozgrywki klasowe - my tez tak kiedyś graliśmy - wszyscy na wszystkich.
Jak widać nie trzeba być ekspertem od piłki nożnej żeby właściwie ocenić poziom naszej ligi :P

AS82 20.03.2011 15:46

Zdjac Manu i postawic Obok Skaby Antolowica moze juz wiecej nic nie wpadnie.... choc watpie :/

z legia.net
:rotfl:

Teqcontroller 20.03.2011 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tom Al (Post 1067554)
Heh, cóż powiedzieć za Skorży też tak graliśmy :> niby był odbiór, niby przeciwnik się cofał przed nami i nie miał zbyt dużo szans ale jak przyszło coś do przodu wymyślić to panika. Teraz Legia ma ten sam kłopot.

Tak dokładnie się z tobą zgadzam , widać tu rękę Maciusia :D

Mam nadzieję że Legia przegra , a w najgorszym wypadkuzremisuje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl