![]() |
Ale czym Wy się grzejecie? Donalda prasa sprzedaje co okienko transferowe i jakimś dziwnym trafem zawsze na koniec pojawia się na naszym zgrupowaniu.
Gdyby ktokolwiek go chciał, już by go nie było. W poważnych ligach 1 milion euro to na waciki, a za taką kasę to by go jeszcze Kapka na rowerze zawiózł, nawet na Kamczatkę. Niestety, koleś jest surowy taktycznie i zbyt stary, żeby rokować. Ale jak się trafi frajer to sprzedawać. Trzeci rok przeżywać odejście Guerriera. Czy Wy się nigdy nie nauczycie? |
Bałaszow w Wiśle
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lkarzem_wisly/ |
Gurrier, Sarki, Bałashow, z tym że Sarki jest na wylocie, więc dwa miejsca dla graczy spoza Unii zachowane,
elegancki ruch, już dawno nasz testujący tak szybko nie przekonał do siebie sztabu szkoleniowego :) |
Ten który opchnął Jankesa powinien też zająć sie sprzedażą Dzikiego, źle na pewno na tym nie wyjdziemy
|
Co myślicie o Nalepie? Może udałoby się ściągnąć go z powrotem do nas
|
Dziki musi zostać, jakby nie patrzeć to jeden z lepszych ofensywnych piłkarzy w naszej kadrze, więc... Nie ma się co nawet rozwodzić, jego odejście byłoby osłabieniem.
|
Ja tam dalej wierze w Sarkiego no ale kontrakt ma do konca sezonu wiec pewnie nie zostanie przedłuzony i sie nie doczekam na jego powrot. Balashov szybko przekonał sztab do siebie i od razu odwdziecza sie bramka, to moze byc bardzo fajne wzmocnienie. Miał dobre statystyki w lidze ukrainskiej wiec nie ma obawy o to, ze sobie w marnej ekstraklasie nie poradzi.
|
Ostatnio można bardziej zauważyć, że zawodnicy, którzy podpisywali krótsze kontrakty sprawdzali się (Stilić, Cierzniak, Guzmics - pierwsza umowa z opcją przedłużenia, Guerrier - pierwsza umowa też z opcją przedłużenia), a ci co długie umowy wręcz przeciwnie (Buchalik, Jankowski, Crivellaro, Cywka - choć jeszcze niektórzy mają szansę zmienić się na lepsze).
Jeśli tym się sugerować, to Balashov może okazać się wzmocnieniem. |
Cytat:
Niemniej jednak priorytetem w wytransferowaniu powinni byc 1.Uryga Miśkiewicz 2.Crivellaro Buchalik 3.Sadlok 4.Boguski Cywka |
Cytat:
:) |
I Korzyma na szpicę :lol:
|
Cytat:
|
Widzę, że Maciek Sadlok rozegrał cały sparring z Węgrami. Pewnie właściciel, prezes, trener i inni decydenci mają w jelicie grubym zdanie niektórych tutaj na Jego temat.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ręce opadają, gdy jeden z drugim, przypadkiem zobaczy lub uslyszy o pilkarzu, ktory nagle prosto kopnol pilke...i sonduje szanse na powrt lub angaż w Wiśle. Z całą sympatią i szacunkiem do Nalepy ale chlopak grał u nas i wcale szalu nie bylo. Razil swoim drewnianym stylem wiec nastąpiła normalna kolej rzeczy, czyli nie przedłużono z nim umowy. A ze chłopak teraz gra w druzynie wegierskiej, ktora jest obecnie top w tamtejszej slabej lidze, na pewno zasługuje na brawa, widac ze powoli rozwija sie na+. Nabyte szlify w Wisle, pozwolily mu powalczyc w tamtejszym klubie o plac. Jednak pozwólmy mu tworzyc wlasną historie. Jesli na prawde jest na dobrym poziomie to oferta z Wisly, bedzie jedna z wielu i pewnie jedna z najgorszych dla niego pod względem rozwoju kariery. Jesli jednak przystopuje to i tak pewnie wroci do Polski. Jako rzemieślnik , gdzies sie zalapie a kasa i tak bedzie lepsza niz tam. Tak czy inaczej - powodzenia tam Nalepa! |
Nalepa nie był zły. Na pewno zapowiadał się lepiej od Czekaja czy Urygi. Zrobiono mu krzywdę wsadzając go na minę w meczu z Legią, który prawdopodobnie przesądził o jego losie.
|
Ja bym go nie ściągał, tylko dosłał mu w pakiecie kolegów o jego poziomie umiejętności, czyli właśnie Uryge i Czekaja.
Chociaż Czekaj to raczej do grania na orliku się nadaje. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A ja rzuce kogos, troszke od nich starszego jednak potencjalem jic miazdzyl - jak dla mnie oczywiscie :) To: Kamil Kuzera Kurde, pamietam go jako ogromny talent pilkarski. Gosc w wieku 18 lat wychdzil w podstawowym z wielkim Interem i to w erze kasiory Cupiala. Chłopak w przeciwieństwie do w/w,nie cofnął sie w rozwoju. Tez nikt nie popelnil bledu w ocenie jego talentu. On po prostu sam i na wlasne życzenie, skreślił sie w Wisle...pozniej przegrywajac kariere. Imprezy, dupy, samochody, używki i hajs...zrobil swoje. A Gdy na ul.Lea - swojemu koledze z druzyny zniszczył karierę, to paradoksalnie ...grzebał powoli swoja, |
Cytat:
|
Dalsze podsumowanie okienka
- Małecki na prawe skrzydło za Sarkiego który ciągle jest kontuzjowany i nie wiadomo kiedy wróci do treningów, - Ondreasek jak uzupełnienie ataku - Drzazga jako młody talent w miejsce jeszcze młodszego Handzlika - Bałaszow jako lewoskrzydłowy, ale w zamian może odejść Guerier - Pietrzak na lewą obronę (więc co z Sadlokiem?) I myślę że to koniec, a kolejne ew. ruchy kadrowe to będą już tylko odejścia. |
Pietrzak grał dziś na DP, zagrał przyzwoicie/dobrze, więc może być, że bardziej jako zastępstwo dla Urygi będzie.
|
Cytat:
|
To też miałem na myśli - im mniej Alana tym lepiej dla drużyny. Wróci Mąka, Brożek i skład zacznie fajnie wyglądać.
|
Szkoda tylko że konsekwentnie nie gramy 2 napastnikami.... Dobrze by było zgrywać ustawienie.
A dla mnie środek pomocy przy 4-4-2 to Mączyński-Popović. |
Cytat:
Myślę że na ten moment Tadek wciąż szuka i wielu rotacji się można spodziewać. Pozytyw jest taki, że z takim Bałaszowem, Małeckim, WDG i Pietrzakiem, Rafał może już wybierać kocyk i szykować listę książek na ławce. Ale jedno nie daje mi spokoju. Rafael Crivellaro. jak musi się czuć człowiek, który go tu ściągnął, obserwując jego pobyt na murawie? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl