![]() |
Moim zdaniem pieniądze są spokojnie odkładane o gromadzone na przyszłość. Naprawdę nie mamy się o co rzucać, posiadamy b.dobry skład który jak ostatni mecz pokazał potrafi walczyć, nie wypalił się. Trwa przebudowa drużyny, inni nazywają to odmładzaniem- bardzo dobrze. Nie będę zły jeśli Wisła nie zdobędzie Mistrzostwa przez najbliższe 2 sezony (nie licząc aktualnego), bowiem taki scenariusz, nie ma co ukrywać, jest b.prawdopodobny. A gdy już wrócimy na nasz stadion, za pieniądze które gdzieś tam zgromadzone dopełnimy formalności z odmładzaniem składu. Wspomnicie moje słowa. Wisła będzie Polskim Lyonem, który przez ostatnie 7 lat niepodzielnie rządził w Ligue 1 :)
|
Wam wszystkim małolatom sie w glowach przewraca, zadna druzyna z Polski nie zaistnieje w europie poki nie bedzie duzej kasy, a sezony pucharowe jak ten z Lechem czy Wisly w 2002/2003 to po trochu szczescie i przypadek. Dlatego jak sie nie da zaistniec w europie to trzeba sie cieszyc z krajowego podworka, i dla mnie bardziej sie liczą mistrzostwa Polski niz 4 runda pucharu Uefa. Dlatego zycze sobie i Wam majstra w tym roku i kazdym nastepnym:) a dobry rok w pucharach to przyjme jako extra dodatek
|
Ale wy sracie... Czytać się tego nie da.
Wy naprawdę sądzicie że np. Diaza, Marcelo, Singlara, Łobodzińskiego, Jirsaka, Niedzielana czy Matusiaka to nam święty Mikołaj przyniósł? A kontrakty to im opłaca Dziadek Mróz? Jest wielkie prawdopodobieństwo że zdobędziemy mistrza drugi raz z rzędu, a wy pieprzycie i pieprzycie. W dupach się poprzewracało przez te kilka lat dominacji. Ja nie mówię że wszystko w naszym klubie jest w jak najlepszym porządku, ale gdyby naprawdę było tak tragicznie jak to z waszych postów wynika to powinniśmy walczyć o utrzymanie w pierwszej (czyli drugiej) lidze, a nie być liderem ekstraklasy. |
Cytat:
|
Zadne pieniadze nie sa odkladane zrozumcie to! Bez sprzedazy zawodnikow Wisla przynosi milionowe straty co przyczynia sie do wzrostu zadluzenia. Wiekszosc tutaj wymaga Ligi Mistrzow, a na derbach nie bylo nawet kompletu publicznosci...
|
Pieniądze z transferów wchodzą do budżetu ( w tym sezonie mamy ok.40 mln złotych) A czy wy w ogóle wiecie skąd te pieniądze są ?? Bo wszyscy myślą tak sprzedamy Brożka za 3mln euro i kupmy 3 zawodników po 1 mln euro a to jest gó*** prawda !! Bo ze sprzedaży zawodników trzeba opłacać pensje bo gdy wisła nie sprzedaje to tonie w długach ;/ Założenia są takie że trzeba najpierw kase zarobić a później wydać a tak jak już gdzieś na tym forum napisałem w tym sezonie pieniądze powinny się pojawić, baa... jak wygramy Mistrzostwo Polski to napewno bd i bedzie szansa na Champions League a nawet jak nie LM to automatycznie na faze grupową Pucharu Europy. TYLKO TRZEBA ZDOBYC MISTRZOSTWO!!!!
|
Cytat:
Który to już raz czytam podobną opinię. Widać, co jest dla wielu tu obecnych najważniejsze. Żałosne... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Powiem tak, nie będzie żadnych transferów gotówkowych bo od kilku lat ich nie było...Może za wyjątkeim Jirsaka.Wisła najlpierw musi się pozbyć darmozjadów którzy obciążają budrzet a nic nie wnoszą do gry tj. Dawidowski, Niedzielan itp. kopacze....Może jak kiedyś odetchną finansowo , będzie nowy stadion na którym będzie co mecz ligowy zasiadało około 25 tyś widzów (vide Lech Poznań 40% budrzetu pochodzi z biletów i karnetów meczowych), to i może znajdzie się kasa na transfery gotówkowe...Póki co trzeba spłacić Bogusia i dogorywać sezon w sezon. Dla pocieszenia dodam że nie jest tak źle jak niektórzy lamentują bo mimo braku transferów wciąż jesteśmy w czołówce tabeli i liczymy się o majstra. Mamy jak na polskie warunki niezły skład i jest szansa że w kolejnym sezonie będzie jeszcze lepiej.
|
nowa porcja transferów:
http://www.futbol.pl/artykul/50407.html i to o czym sie pisze juz od jakiegos czasu: http://www.futbol.pl/artykul/50394.html |
nie pomyliliście Chłopaki tematów czasem??
co do Brożka to zasłużył na wyjazd...z drugiej strony, fajnie mógłby grać z Gargułą:) |
Ale w co grać z Gargułą? Chyba w szachy. Wątpię że Łukasz się podniesie po tej kontuzji. To nie jest taki typ zawodnika co Sobol i Paweł którzy potrafią w krótkim czasie dojść do siebie po poważnej kontuzji. Pewnie skończy się tak jak z Niedzielanem choć chciałbym się mylić.
|
Cytat:
|
Zuraw w Austri Wieden ? (byl wymieniany w kontekscie przejscia do Wiselki wiec wstawiam tutaj) :
http://sport.wp.pl/kat,32272,title,Z...wiadomosc.html szkoda bo byl by klasowym wzmocnieniem |
Ja bym na tym forum banował za informacje podane z przeglądu sportowego fakta itp.
|
Cytat:
|
Po raz kolejny przypominam, że za mylenie tego tematu z "Gdybym był Bednarzem" lecą bany.
|
Cytat:
O Dawidze Nowaku z tą ceną to możemy napewno zapomnieć, chyba, że Cupiał liczy już pieniądze za sprzedanie Brożka, o ile takowe będzie. Co do Radka Sobolewskiego to myślę, że jest to priorytet w transferach na następny sezon. Wisła Kraków do niedawna miała 3 gwiazdy w zespole: Cleber, Paweł Brożek i właśnie Sobol. Cleber odszedł do Rosji, Broziu najprawdopodobniej odejdzie po sezonie, więc trzeba podpisać kontrakt z Radkiem. Mało tego, jeśli na 100% pewne jest odejście Zienia i Baszcza + kontrakt Singlara chyba się kończy po sezonie(?), to z iloma zostaniemy obrońcami? 3 + Kowalski?! A już nie mówie o lewoskrzydłowych... |
Ja Nowaka bym odradzał bo jest strasznie kontuzjogenny! Więcej siedzi u lekarza niż jest na boisku!
|
Nowak to zbyt duże ryzyko za 800 tyś Euro.Jakby kończył mu sie kontrakt i byłby za free to jak najbardziej.
|
Nie ma czegos takiego jak zawodnik kontuzjogenny tylko podatny na kontuzje :D
Wyjasnienie tego błędu językowego (prof. dr hab. Mirosław Skarżyński): Zacznę od tego, że segment genny nie jest sufiksem, ale drugim członem wyrazów złożonych, wnoszącym znaczenie 'pochodzenia' lub 'przyczyny'. Tak więc np. czynnik inflacjogenny to 'taki [czynnik], który powoduje inflację, jest przyczyna inflacji, jest inflacjotwórczy', rakogenny to 'taki, który powoduje raka - rakotwórczy', kryzysogenny - 'powodujący kryzys - kryzysotwórczy'. Analogicznie kontuzjogenny to 'taki, który powoduje kontuzje'. Wynika z tego, ze nie mozna odnosić owego przymiotnika do zawodników, chcąc wyrazić znaczenie 'podatny na kontuzję', można natomiast powiedzieć, że np. boks jest dyscypliną kontuzjogenną, czyli taką, ktorej uprawianie może powodować (powoduje) powstawanie kontuzji. Natomiast powiedzieć, że zawodnik X jest kontuzjogenny znaczyłoby, że ów sportowiec powoduje kontuzje u innych stykających się z nim zawodników (a może i u siebie nawet), czyli jest po prostu niebezpieczny dla otoczenia (ewentualnie także dla siebie). Nie sądzę jednak, by koniecznie trzeba było tak właśnie mówić - można to wyrazić znacznie prościej, nie uciekając się do "uczonych" słów. Poza naszym tu zainteresowaniem pozostaje oczywiście kłopot, co zrobić z takim osobnikiem. Co do transferu Nowaka to mimi wszystko warto zaryzykowac. Wisla ma dosyc szeroka kadre zwlaszcza wsrod napastnikow, wiec z odpowiednia rotacja mozna zminimalizowac ryzyko wystapienia kontuzji u Dawida. Rafał Ulatowski powiedzial ostatnio w Canal+, że Nowak trenuje lżej niż reszta zespołu i teraz zaczyna przynosic to efekty. |
Trzeba pogodzić się z faktem, że opuszcza nas Niedzielan.
Szkoda, miał super potencjał, do póki nie doznał kontuzji świetnie uzupełniał się z Brożkiem W szczycie formy z Gargułą, Sobolem, Boguskim i Brożkiem pewnie terroryzowaliby ;) ligę. A, że nie gra teraz, to też pewnie wina wysokiego kontraktu-motywacyjnego. Po co przecież płacić mu wejściówki? Premie? Skoro nie grał nawet podczas kontuzji Brożka to nie zagra już do końca rundy. |
Nowak to bardzo dobry zawodnik, szybki, świetnie wyszkolony technicznie i przedewszystkim myślący na boisku. Szkoda tylko że karierę hamują mu kontuzje, bo to talent na miarę Brożka czy Lewandowskiego. Ja na miejscu Cupiała mimo wszystko dałbym te 800 tyś. euro, ale oczywiście wcześniej porządnie go przebadał.
|
Cytat:
Dajcie spokoj z jakimis wynalzkami za 3.5 mln zlotych. Przeciez to kpina zeby napastnik ktory w 1 lidze strzelil 12 bramek kosztowal taka kase. |
Co by nie powiedzieć o naszych zagranicznych wzmocnieniach z ostatnich lat, to wydaje mi się że naprawdę nie mamy się czego wstydzić. Marcelo, Cleber i Diaz to są piłkarze sporego kalibru jak na polskie warunki. Do tego Dolha, Singlar, Jirsak ... te transfery też były niezłe (Jirsak jeszcze nieźle rokuje). Myślę, że oczywiście jest kilka nazwisk w naszym kraju, polskich graczy, z których Wisła mogłaby skorzystać (Nowak, Pawłowski ...) ale głównie powinniśmy szukać ciekawych graczy w Ameryce Płd i na Bałkanach. Raz, że taniej a dwa, że lepszej jakości. O Beto nie wspomnę bo go nawet w Brazylii nikt nie chciał więc warto było się zastanowić nad zakontraktowaniem tego piłkarza. A że może "wystrzelić" na jesień ? DAJ BÓG !!
|
Bla bla bla, jak zwykle, jestem w 100% pewny, że zdementują to, albo powiedzą, że chętnie go przyjma w swoje szeregi, jeśli nie będzie nic kosztował, a i jeszcze kontrakt motywacyjny.
Później Bednarz powie, że za wysokie wymagania miał. Powróci zapewne temat Hendersona, pojedzie z nami na testy, złapie kontuzje, albo powiedzą, że gra poniżej oczekiwań. I tak to wygląda. Za dużo jarałem się przez ostatnie 3 lata transferami, i zawsze kicha... |
Ludzie odszedł Kosa, odchodzi Zieniu z Baszczem z Sobolem nawet nie zaczeli rozmawiać, a wy wierzycie ze nagle damy 800 tys euro:) no nie jaja sobie robicie:).Skończy sie jak zawsze Nowak będzie grał w Lechu a Sobol odejdzie.Bednarz obudzi sie pod koniec sierpnia palcem w du.... i zobaczymy darmowego super grajka z krainy kawy;)
|
Cytat:
|
czym wy się ekscytujecie. w lecie nowym napastnikiem będzie młody Argentyńczyk Oteb, który będzie miał dobry wyskok
|
Odchodzi Zieniu, Baszczu, Dawidek i Cantoro wnet;) a pieniędzy nie ma nawet na przedłużenie kontraktu dla Sobola??? to coś tu jest nie tak....
|
Cytat:
Ewentualne transfery do i z klubu beda robione na podstawie miejsca ktore wywalczymy na koniec sezonu. Mysle ze Cupial i RN zrozumialy swoje bledy z poprzednich lat. Tymbardziej ze w tym roku bedzie o wiele latwiej awansowac do LM. Msle ze Skorza i Bednarz przekonali Cupiala do swoich racji i wizji klubu bo jak by tak nie bylo to raczej by juz nie pracowali w Wisle po kilku niepowodzeniach znajac temperamet Cupiala. Ja czekam na koniec sezonu bo teraz te wszystkie newsy o transferach to sob ie mozna o dupe rozbi, a to co pisza nasi pismaki to jest nic innego jak szukanie sensacji zeby lepiej naklady zeszedl |
Cytat:
Ty wiesz najlepiej na co klub ma pieniadze. Skad wiesz ile Sobol chce za podpisanie kontraktu? a jak sobie zaspiewna 500.000 e to tez mamy tyle wylozyc? Sobol ma kilka dobrych ofert z zagranicy i jak myslisz znawco pilki noznej ktora wybierze? Wisly z sentymentu czy kto da wiecej zeby na koniec kariery dorobic? |
przynajmniej do sezonu 2010/2011 nalezaloby ten temat przemianowac na "Kogo uda sie zatrzymac?".
|
Cytat:
|
saklak1906 strasznie nadpobudliwy jesteś;) może idz sie gdzieś przewietrz???
czy ja gdzies napisałem że jestem znawcą piłki nożnej??? i wiem na co klub przeznacza pieniadze... na prosty chłopski rozum:) jeśli odchodzi czterech gości zarabiających dobra kase ( zapomniałem dodac Clebera jeszcze to będzie pięciu ), a nie ma pieniędzy na przedłużenie jednego kontraktu to jaki z tego morał??... cięcie kosztów:) ps: i nie chodzi tylko o Sobola czy ma propozycje zagraniczne czy nie po prostu tak wyglada nasza polityka transferowa, a raczej jej brak.... |
Cytat:
A skad Ty wiesz na jakim etapie sa rozmowy z Sobolewskim? z gazet? no to zycze powodzenia Zabardzo nie wiem o co Ci chodzi w tym poscie? odchodzi czterech z duzymi kontraktami do tego wiekowych ktorzy nic wiecej do gry nie wniosa wiec na chlopski rozum Bednarz robi miejsce pod nowych kopaczy. Jeszcze sie sezon nie skonczyl okienko transferowe nie zostalo otwarte a ty placzesz jak by to byl ostatni dzien transferow. A moze Bednarz dla twojego dobrego samopoczucia ma gonic po gazetach i teleizjach i wszem i wobec informowac kogo zamierza pozyskac lub kim sie interesuje- wtedy na pewno nam to zycie ulatwi. Jak nie masz pojecia o tym o czym piszesz to nie pisz wogole |
transfery
ja tam nie wierze w jakis kosmiczny wspanily kontrakt dla Sobola, Chyba ze dadza mu nowy kontrakt i puszcza go za pół roku gdzies dalej w swiat...
Zienia mi nie szkoda na skrzydle może grać Diaz, Piotr Brożek, w środku będzie miejsce dla garguły ewentualnie dalej trzecim środkowym bedzie Jirsak, szczegolnie, że on mial dobry jeden sezon, a właściwie rundę w Wiśle. Natomiast Baszcza nie odżałuje, wiosnę ma genialna dawno tak nie grał a po za tym do niego jak wielu z was mam wielki sentyment jako do człowieka. Beto pewnie odejdzie i słusznie :D ale Nowakz a niego i to za niemal milion euro top kpina, gośc może zdolny ale co ruszy leczy kontuzje już jednego Dawidowskiego mamy... |
Cytat:
Zurawski, Frankowski, Brozek... Zurawski z Frankowskim jeszcze w wieku odpowiednio 22 i 24 lat, grali w trzeciej lidze (polskiej/francuskiej) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl