![]() |
powiedziałem to juz kilka tygodni temu że Pasy sie utrzymają, ale wtedy bardziej sądziłem że utrzymają sie przy zielonym stoliku a nie swoją grą..
|
Visankovs całkiem niezły grajek, natomiast głupią stratę zrobił któryś z pomocników Korony.
Znając życie Cracovia się utrzyma, bo ma już tylko 3 punkty straty do Arki! |
Niebawem na konto Małkowskiego przyjdzie duży przelew. To co dzisiaj robi .... Ktos sie musiał z nim skontakować w ostatnim tygodniu.
|
Cytat:
co mecz wraca to samo pytanie.. |
Generalnie łatwo nie mają.Wyjazdy na Arkę, Bytom, Wisłę, Zabrze, Chorzów...Lechię, Jahgę i Polonię u sibeie więc...
|
Haha...to są już jaja...Korona niby taka mocna..
|
Cytat:
bo mieć udział przy wszystkich 3 bramkach dla przeciwników to jest wyczyn |
Cytat:
|
Bramkarz niczego sobie..
|
rycerze wiosny? wiedziałem że oni nie spadną;/ ale może chociaż arka nam zrobi taka przyjemność i spadnie ;)
|
Cytat:
|
Drużyny, które tak naprawdę graja o nic (nikt chyba o zdrowych zmysłach nie liczył na jakąs Koronę w Pucharach) są głownym dostarczycielem punktów dla potrzebujących. Co innego gdy grają zainteresowani, wtedy juz gra się na poważnie.
|
Cytat:
|
Ciekawe ile Gaypride zaplacili za to 3:0 ?
Jesli graja ze soba 2 dzialajace dzieki korupcji kluby to logicznym jest, ze o uczciwosci mowy byc nie moze. |
Cytat:
Cytat:
Nie wiem dlaczego w ogóle on broni(?) Sasal powinien go posadzić na ławce już po meczu z Widzewem a już na pewno po meczu z Polonią Bytom. Pilarz to naprawdę dobry bramkarz i nie popełnia tak często błędów jak Małkowski... Coś mi się wydaje, że trener Kolony Marcin Sasal poleci po tym meczu choć wolałbym, żeby utrzymał posadę do meczu Korona - Wisła wtedy mielibyśmy spore szansę złoić im dupsko. |
Cytat:
Oglądając Wasz pojedynek PP z Podbeskidziem, gdybym myślał tak samo jak Ty, miałbym o wiele więcej powodów do takich rozmyśleń. co za ludzie.. |
Małkowski rzeczywiście bronił jakby był kupiony. Ale nie bądźmy niemili, po prostu jest cieniasem...
Cytat:
|
1 (!) przegrany mecz.. Jako pierwsi zdobyliśmy białoruś.. Mów co chcesz, ale 7 pkt w 4 meczach stawia Nas w czołówce "wiosennej tabeli".
|
Małkowski udziela wywiadu po tak katastroflanym wystepie i co widzę?Gość pewny siebie, spokojny,usmiech na twarzy,luz ogólnie. Facet ma problemy z oceną lecącej piłki,jak na bramkarza, ktory tyle lat łapie piłkę, to przyznać trzeba,że jest to zaskakująca przypadłość:)
Śląsk daje radę. Co do Lechii, ciężko wyczuć ale nie widzę u niech jakiejś przypadkowości. Tak jak w zeszłej rundzie mialem zastrzeżenia, to teraz nie. Grają swoje,na miarę swoich możliwości a bez wątpienia pierwsza piątka jest w ich zasięgu. |
Cytat:
Cytat:
|
Polonia Warszawa jest w obecnie w bardzo nieciekawej sytuacji. W tym klubie od dłuższego czasu nie dzieje się dobrze od dłuższego czasu, ale jest chyba gorzej niż można się było spodziewać.
|
Myślę że przed przerwą na reprezentacje wykrystalizowała się czołowa 6 ligi która pomiędzy siebie rozdzieli miejsca na puchary .
Wisła 36 (+1/3) Jaga 32 Legia 31 (+1/3) Lechia 30 Lech 28 Śląsk 28 pozostałe drużyny albo nie prezentują stabilnej formy (Górnik , GKS), albo grają kompletnie do dupy ( Korona ) i tylko niepoprawni optymiści mogą wierzyć w ich miejsce pucharowe Oczywiście do końca sezonu jeszcze wiele spotkań i czeka nas wiele ciekawych rozstrzygnięć , jednak jeśli miałbym analizować tylko i wyłącznie formę wiosenną to tabela powinna się prezentować tak : 1. Wisła 9 pkt (+1/3) 2. Lech 9 pkt 3. Śląsk 8 pkt 4. Lechia 7 pkt 5. Legia 4 pkt (+ 1/3) 6. Jaga 2 pkt czy tak będzie wyglądać na koniec sezonu ? wielce prawdopodobne |
Cytat:
|
|
ależ ja nie mam najmniejszego zamiaru sie spinać:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak widać nie brało się to z niczego. Dla mnie duży błąd Sasala powinien postawić na Pilarza, który jest średnim bramkarzem ale na pewno nie wpuszcza takich szmat. |
Cytat:
|
Cytat:
w następnej kolejce was przeskakuje Lechia a Lech pewnie najdalej za kolejki 3-4 |
Ale jeszcze w przerwie zimowej wystarczyło poczytać ich forum , bo przecież mieli gwarantowanego mistrza.
|
jeśli druga drużyna w tabeli wątpi w mistrzostwo to co ma reszta rywali myśleć http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...ozliwe___.html
przed rundą rokowałem pikiete w dół Jagi , ale większość tutaj w to nie wierzyła , a jednak . Nie zdziwię się jeśli w tej rundzie zdobędzie mniej punktów niż ostatnia (obecnie) w tabeli Cracovia. 6 miejsce to jak najbardziej realna lokata na koniec sezonu . Pomijając wogóle fakt że po Wiśle i Śląsku , najbardziej Jadze kibicuje w tej lidze . |
Imo Jagiellonie przy dobrym układzie wyników może znaleźć sie maksymalnie na 5. lokacie. Obecnie jej gra jest daleka od gry drużyny aspirującej do pudła nawet jak na naszą ekstraklasę. Kwestią czasu jest pojawienie sie Lecha na podium.
|
Cytat:
http://i52.tinypic.com/2diel1i.jpg To tak dla pokazania, że cztery kolejki to jednak nie cały sezon i dużo się jeszcze wydarzy. |
Tylko różnice punktowe są już inne np. wtedy 14 zespół miał tylko 6 pkt. straty do lidera, a teraz 17 pkt. a jutro oby 20 pkt.
Kto się zna trochę na futbolu nie dawał się uwieść tamtej tabeli i takim wynalazkom na czele jak Groclin (Polonia) Warszawa, Korona Kielce czy choćby Jagiellonia. Przyszła wiosna i skończyło się we wsi wesele. |
Trzeba wykorzystać to, że najbliższe cztery mecze gramy z zespołami, którym kompletnie w tej rundzie nie idzie. Jutro Polonia Bytom (2 pkt w 3 meczach), potem Jagiellonia (2 pkt w 4 meczach), następnie Korona (2 pkt w 4 meczach) i wreszcie GKS Bełchatów (2 pkt w 3 meczach, chociaż liczymy, że jutro zdobędą najlepiej 3 pkt). Trzeba te mecze wygrać, bo potem będzie znacznie trudniej zdobywać punkty.
|
Cytat:
|
Cytat:
Weź sobie daj na wstrzymanie |
Cytat:
Co do Polonii, to ja nie uważam, że tam problemem jest fakt, że mają skład oparty na Polakach, a wręcz przeciwnie - właściwie każdy z zawodników zagranicznych, których mają jest słabszy od swojego polskiego odpowiednika, co jest sytuacją anormalną. Najlepszy jest chyba ten Adamovic, który w klasyfikacji defensywnych pomocników naszej ligi byłby co najwyżej gdzieś w środku stawki. Moim zdaniem Jodłowiec, Sadlok, Trałka czy Mierzejewski trzymają przyzwoity poziom, biorąc pod uwagę w jakich warunkach grają, problem w tym, że ich koledzy grają żenująco słabo, a Adrian wręcz się dusi z frustracji kiedy raz za razem sytuacja przez niego tworzona jest psuta przez któregoś z kolegów. Sobiech natomiast dobrze prezentował się jesienią, kiedy było jeszcze śmieszne złudzenie, że wizja futbolu Wojciechowskiego się zmienia na bardziej rozsądną. Ogólnie to jest zawodnik, który gra dobrze, jak cała drużyna dobrze funkcjonuje, a teraz drużyna gra bez żadnej taktyki właściwie. Tam nie ma klimatu na dobre granie, co chwilę zmienia się trener, sam będąc piłkarzem nawet dostając taką kasę nie wiem czy byłbym w stanie podchodzić poważnie do swojej pracy występując w takim cyrku, gdzie prezes jest idiotą. W piłce decydują detale, a tam nawet nie mają murawy na znośnym poziomie - nie przypominam sobie meczu na Konwiktorskiej w tym sezonie (oprócz letnich derbów), który nie sprawiał wrażenia totalnego antyfutbolu z obu stron. Nawet jeśliby chcieli tam grać w futbol, to po prostu nie mają ku temu warunków. Mam nadzieje, że Wojciechowskiemu czym prędzej znudzi się ta zabawka i odda polskiemu futbolowi tych nielicznych niezłej europejskiej klasy polskich piłkarzy naszemu futbolowi. Z nim przy sterach nigdy na Konwiktorskiej nie będzie normalnie. ---- I jeszcze jedna uwaga - widać, że w górze tabeli w końcu w naszej lidze zaczynają dominować duże ośrodki futbolowe, a to powiedzmy dobry omen dla naszej piłki - rozwój Jagiellonii, Lechii i Śląska ma naprawdę duże znaczenie dla naszej pozycji w Europie, bo trzy drużyny (Wisła, Legia, Lech) to mało, żeby ciągnąć całą ligę do przodu, a sześć bardzo rozwojowych ekip to już coś. Mówię to oczywiście tak potencjalnie, patrząc w przyszłość, bo trudno w tym momencie zakwalifikować Legię z Wisłą do drużyn ciągnących Ekstraklasę w górę europejskiego rankingu. |
pełna zgoda rw, a przy tym miła jest świadomość że drużyny które dobijają do czołówki i zaraz mogą stanowić o jej sile to akurat Lechia, Śląsk i Jaga a nie kto inny ;)
|
Już chyba widać, że Cracovia raczej nie spadnie. W ciągu 4 kolejek złapała dystans do peletonu grając z takimi drużynami jak Lech, Śląsk, Legia czy Korona.
A w czołówce po staremu, poza tym, że minie jeszcze 2-3 kolejki i Jagiellonia zamieni się miejscami z Lechem który nie gra porywająco ale bardzo skutecznie. No i Wisła gra znakomicie. A Jagi szkoda - wczoraj w meczu imho grali lepiej niż Kolejorz, a dostali dwa ciosy w kadłub i po ptokach :( |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl