![]() |
Za taką cenę powinniśmy go wziąć. Perspektywiczny zawodnik, ma dobre statystyki w lidze, ma dużą szansę zagrać na Euro.
Za konflikt z właścicielem Polonii bym go nie krytykował, w końcu obie strony uzgodniły takie warunki umowy, a Arturowi jeżeli chodzi o efekty jego gry niewiele zarzucić można. Gdyby przewidział, że po roku będą chcieli mu zmniejszyć pensję to może by wybrał Wisłę, Lecha, albo Legię. |
Racja tak jak juz mówilem jezeli mamy pieniadze to ten 1mln euro to nie jest duzo bo Sobiech jest mlody jeszcze a za dwa lata jak sie pokaze w Europie bedzie mozna go pocisnac za 3banki przynajmnie. Trzeba zainwestowac nie mozna tylko za free brac zawodnikow albo za 200tys euro jakis smieci.
Edit: Nie lubię się powtarzać! Nazwiska z dużej litery. |
25-letni środkowy napastnik Guyon Fernandez z Exelsioru Rotterdam(kontrakt do 31.06.2011).Widziałem go tylko we fragmentach meczów w stacji BVN,ale robił niezle wrażenie.Dobry technicznie i dość wysoki.Mógłby rywalizować z Genkowem.
|
Niedawno 600 tys. euro za najlepszego stopera ligi to było według wielu zdecydowanie za dużo, a teraz 1 mln euro za dobrego Sobiecha to świetna cena. Paranoja.
|
A nie uwazasz, że za napastnika płaci sie zdecydowanie wiecej niz za obronce ?
A co do tego najlepszego stopera. To jesli masz na mysli Chaveza to moze jest najlepszy w lidze, ale nie ma sie co oszukiwac, że obronca jest przecietnym. |
ok, ale czy Sobiech to jest taki wirtuoz, żeby płacić za niego 1 mln euro? Z pewnością dało by się znaleźć kogoś lepszego w tej cenie.
|
hehe z maczkami chodziłem do szkoły koledzy z lawki ...w wieku juniorów grali w Wiśle kilka lat później Wisła wypiela na nich dupę i z nich zrezygnowała. Gadałem z nimi 3 tyg. temu i z tego co wiem tona pewno zmienia klum bo w radziakowie sa problemy finasowe ...ponoć najbliżej im do chorzowa :) i tam maja szanse gry ...wiec jestem przzekonany ze tam zakotwiczą :)
|
600tys za Chaveza to dobra cena a 1mln euro za Sobiecha to tez ni jest duzo wiec nie ma tematu:P
Edit: Ile razy można! moze wirtuiz nie jest ale 1mln euro za mlodego dosc dobrego napastnika i to polaka a taki jest wlasnie Sobiech EDIT: Nie pisz posta pod postem od tego jest opcja ''edytuj'' |
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,97434,t...wiadomosc.html
Cytat:
Środek pola Sobolewski(Wilk) Melikson Traore robiłby wrażenie. |
Brać Traore i się nie zastanawiać! Tyle, że jeżeli faktycznie jesteśmy dogadani z Illievem to byśmy mieli 4 skrzydłowych i Kirm lub Mały zostaliby sprzedani.
|
Oj tak kto jak kto ale Traore ten z Lechii i ten z Lubina poradzili by sobie u nas :)
Jest jeszcze jeden piłkarz,który według mnie mógłby się sprawdzić Pewnie zostanę wyśmiany ale co mi tam Błażej Telichowski lewy obrońca -piłkarz P Bytom,wcześniej chyba Groclin i Polonia Wawa Naprawdę obserwuję go od kilku sezonów i to solidny piłkarz,wybija się jak na polską ligę http://pl.wikipedia.org/wiki/Błażej_Telichowski AJJJJ Sorry popatrzyłem i od nowego sezonu jest piłkarzem Zagłębia Lubin :( Szkoda |
Cytat:
|
|
Zgodze sie z tym Traore ale z tym Lechi bo ten z Zaglebia mnie nie przekonuje. A Telichowski moze i sie wyroznia ale nie na Wisle moglby gral w jakims Zaglebiu Lubin albo cos w tym stylu. Ja jestem zwolenniekiem sprowadzenia Wawrzyniaka z Legii podoba mi sie ten zawodnik a jak gral w Panathinaikosie to w grupie LM byl podstawowym zawodnikiem i bardzo dobrze sobie radzil:P
|
A odnośnie Carew to jest to dobry pilkarz wysoki silny bramke tez umie strzelic hmm ale nie wiem czy Wisle stac na niego raczej nie:?
|
Cytat:
Czy Iliev z Traorem sa gwaracja lepszej gry niz Kirm i Malecki?? |
hmm oni by przyszli żeby uzupełnić kadre a jak by sie okazali dobrymi zawodnikami w naszej drużynie to nawet pierwsza jedenastka kto powiedzial ze Malecki i Kirm musza grac w pierwszym skladzie trener ustala sklad i by wybral po ocenie ich dyspozycji wieksze pole manewru dla Robcia:>
|
Iliev i Traore to naprawde bardzo dobre rozwiązania dla Wisły szczególnie na czas Europejskich Pucharów trzeba mieć szeroki skład a nie tak jak teraz, Małecki lub Kirm złapali by kontuzje i kto ma grać ?
Odpowiedź jest prosta: ILIEV I TRAORE |
Pół miliona Euro za Traore to promocyjna cena . Gościu ma 23 lata ( oficjalnie , na moje oko 26 ;p ) , może być spokojnie sprzedany za 2-2.5 mln Euro jeśli błyśnie poza ligą w rozgrywach w Europie .
W tej chwili mamy 4 ofensywne pozycje do obsadzenia . Mamy do dyspozycji Meliksona , Kirma , Małeckiego , Genkova i Boguskiego . To nam daje 5 zawodników . Powinno byc ich najmniej 7 . Teoretycznie można jeszcze dokoptować Jirsaka i Gargułe do tego grona jednak nie grają strike do przodu jak na ofensywnych pomocników . Za Meliksona nie ma do końca kogo wstawic do składu . Traore byłby w tym miejscu odpowiednim zawodnikiem . Do tego powinien przyjść Iliev , jeszcze jakiś napastnik i można zaczynac walke o puchary . Oczywiście jeśli mowa o gre w ataku . |
Labukas by sie przydał do ataku.
Ogólnie jestem przeciwny ściąganiu zawodników ofensywnych po 30-ce.Obrońcy to inna sprawa czy bramkarz ale w ofensywie liczy sie dynamika i szybkosc a ta z wiekiem mija |
Cytat:
ku***, tu jest Wisła czy polonia bytom:-/?? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jako zmiennik dla Gienka byłby w sam raz,no ale skoro wszyscy sie napalają na 32-35 letniego kolesia co pewnie będzie tylko spacerował po boisku to ok
|
Cytat:
|
Według mnie najlepszym klubem dla tego typu zawodnika mogło by być np. Zagłębie. Nie drużyna walcząca o LM.
|
|
co to sa za zawodnicy widziales ich kiedys w akcji chociazby w TV? Cena wedlug tego chorego portalu nie jest zla za kazdego z nich ale pytanie co oni saba prezentuja?:P
|
A ja gdybym był bogaty to ...
kupiłbym całą reprezentację polski U-17, U-18 + wyróżniających się grajków w tym wieku z całego świata, szkolił ich i czekał jak w przyszłości będę na nich zarabiał krocie ... Bo ja nie widzę sensu prowadzenia ME skoro i tak zbyt mała jest szansa że ktoś z tego klubu wejdzie do naszej I drużyny, ME powinna być silniejsza i nie złożona wyłącznie z juniorów polskich, bo ci nie prezentują się wybitnie, jeszcze w ekstra klasowym wydaniu |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Z tego co on mówił w wywiadach, to nie bardzo pali się na wyjazd, a do MP może by przyszedł :) uważam, że to dobry napastnik jak na naszą ligę, Polak w dodatku. Przeszkodą na pewno będzie cena, ale gdybym był bogaty...l |
Myślę, że można byłoby się zastanowić nad Johnem Carew, bo kończy mu się kontrakt teraz z Aston Villą. Choć nie wiadomo czy drzemią w nim jeszcze jakieś ambicje.
|
John Carew 32 lata dobra kariera i ciągły reprezentant Norwegii, kończy mu się kntrakt z Aston Villą, tylko chciał by pewnie duży kontrakt, a i to nie przesądziło by o jego przyjściu do nas
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Oglądając Cafe Futbol przypomniało mi się dobre nazwisko :
Radosław Majewski z Nottingham Forest ;) Do tego Grzegorz Krychowiak i byłoby dobrze ;) Mamy jak na razie zbyt wielu zagranicznych grajków i nie smęce teraz tylko mówię logicznie ! U nas nie ma kto prowadzić komentarzy z prasą to raz, dwa na fecie aktywni byli z 4 grajkowie, a reszta nie wiedziała w ogóle o co biega ... |
oczywiście widziałeś ostatnie występy w/w ?
Szczególnie baraże w wykonaniu Maji ? |
zamiast Majewskiego proponowałbym Kaźmierczaka tylko ciężko byłoby go wyrwać ze Śląska zamiast Krychowiaka Sernasa albo Traore z Lechii
|
Cytat:
Od razu proponuje sciagnac jeszcze Podstawka i Bazika z Polonii B. Labukas na szpice, Podstawek na skrzydlo (za Malego rzecz jasna), Bazik za Meliksona i jedziemy z wszystkimi, LM nasza:rotfl: Ajaka lawke bysmy mieli mocna (Maly, Maor, Gienek).:-D Naprawde czy niektorzy zanim napisza tu posta to sie przed tym szprycuja? Z polskiej ligi zawodnicy, ktorzy mogliby wzmocnic Wisle to tacy zawodnicy jak Traore (z Lechii), Dudu, Kazimierczak, moze Sernas itp a nie ....a jakies Boniny, Labukasy czy Zahorskie. |
Kaźmierczak S-F ? 0.5mln Euro i jest nasz. Młody dobry, może na puchary jeszcze śląsk go nie puści ale potem kto wie. Dobra inwestycja.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl