Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

kacpaw91 04.06.2011 12:47

Za taką cenę powinniśmy go wziąć. Perspektywiczny zawodnik, ma dobre statystyki w lidze, ma dużą szansę zagrać na Euro.

Za konflikt z właścicielem Polonii bym go nie krytykował, w końcu obie strony uzgodniły takie warunki umowy, a Arturowi jeżeli chodzi o efekty jego gry niewiele zarzucić można. Gdyby przewidział, że po roku będą chcieli mu zmniejszyć pensję to może by wybrał Wisłę, Lecha, albo Legię.

Fan123 04.06.2011 12:58

Racja tak jak juz mówilem jezeli mamy pieniadze to ten 1mln euro to nie jest duzo bo Sobiech jest mlody jeszcze a za dwa lata jak sie pokaze w Europie bedzie mozna go pocisnac za 3banki przynajmnie. Trzeba zainwestowac nie mozna tylko za free brac zawodnikow albo za 200tys euro jakis smieci.

Edit:

Nie lubię się powtarzać! Nazwiska z dużej litery.

rozarian 04.06.2011 13:35

25-letni środkowy napastnik Guyon Fernandez z Exelsioru Rotterdam(kontrakt do 31.06.2011).Widziałem go tylko we fragmentach meczów w stacji BVN,ale robił niezle wrażenie.Dobry technicznie i dość wysoki.Mógłby rywalizować z Genkowem.

IncognitoTSW 04.06.2011 13:40

Niedawno 600 tys. euro za najlepszego stopera ligi to było według wielu zdecydowanie za dużo, a teraz 1 mln euro za dobrego Sobiecha to świetna cena. Paranoja.

Donki 04.06.2011 13:44

A nie uwazasz, że za napastnika płaci sie zdecydowanie wiecej niz za obronce ?
A co do tego najlepszego stopera. To jesli masz na mysli Chaveza to moze jest najlepszy w lidze, ale nie ma sie co oszukiwac, że obronca jest przecietnym.

IncognitoTSW 04.06.2011 13:47

ok, ale czy Sobiech to jest taki wirtuoz, żeby płacić za niego 1 mln euro? Z pewnością dało by się znaleźć kogoś lepszego w tej cenie.

szkielko17 04.06.2011 13:49

hehe z maczkami chodziłem do szkoły koledzy z lawki ...w wieku juniorów grali w Wiśle kilka lat później Wisła wypiela na nich dupę i z nich zrezygnowała. Gadałem z nimi 3 tyg. temu i z tego co wiem tona pewno zmienia klum bo w radziakowie sa problemy finasowe ...ponoć najbliżej im do chorzowa :) i tam maja szanse gry ...wiec jestem przzekonany ze tam zakotwiczą :)

Fan123 04.06.2011 14:06

600tys za Chaveza to dobra cena a 1mln euro za Sobiecha to tez ni jest duzo wiec nie ma tematu:P

Edit:

Ile razy można!

moze wirtuiz nie jest ale 1mln euro za mlodego dosc dobrego napastnika i to polaka a taki jest wlasnie Sobiech

EDIT:

Nie pisz posta pod postem od tego jest opcja ''edytuj''

Proud 04.06.2011 14:09

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,97434,t...wiadomosc.html

Cytat:

Kolejnym piłkarzem, który może opuścić Lechię jest Abdou Razack Traore. W jego przypadku sytuacje jest jednak zgoła inna. Zawodnik swoją dobrą postawą zwrócił na siebie uwagę klubów zarówno z Ekstraklasy, jak i ligi niemieckiej. Przeszkodą w przeprowadzeniu transferu może okazać się jednak wysoka kwota odstępnego. Działacze chcą dostać za tego zawodnika ponad pół miliona euro.
Jakby to była kwota na poziomie 600tys E, to myślę, że Traore jest wart takich pieniędzy.

Środek pola Sobolewski(Wilk) Melikson Traore robiłby wrażenie.

riv 04.06.2011 14:26

Brać Traore i się nie zastanawiać! Tyle, że jeżeli faktycznie jesteśmy dogadani z Illievem to byśmy mieli 4 skrzydłowych i Kirm lub Mały zostaliby sprzedani.

TymonPRO 04.06.2011 14:30

Oj tak kto jak kto ale Traore ten z Lechii i ten z Lubina poradzili by sobie u nas :)

Jest jeszcze jeden piłkarz,który według mnie mógłby się sprawdzić
Pewnie zostanę wyśmiany ale co mi tam

Błażej Telichowski lewy obrońca -piłkarz P Bytom,wcześniej chyba Groclin i Polonia Wawa
Naprawdę obserwuję go od kilku sezonów i to solidny piłkarz,wybija się jak na polską ligę

http://pl.wikipedia.org/wiki/Błażej_Telichowski

AJJJJ Sorry popatrzyłem i od nowego sezonu jest piłkarzem Zagłębia Lubin :(

Szkoda

WislaFan123 04.06.2011 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1106163)
Brać Traore i się nie zastanawiać! Tyle, że jeżeli faktycznie jesteśmy dogadani z Illievem to byśmy mieli 4 skrzydłowych i Kirm lub Mały zostaliby sprzedani.

Jak mamy walczyc na 3 frontach... to musimy miec zawodnikow ktorzy wszyscy sa ze tak ujme czlonkami pierwszego skladu - kazda druzyna w Polsce, i nie tylko, ktora nie ma dobrej lawki lezy w lidze... Juz wspominalem kilka razy dla mnie z polskiej ligi do wziecia Traore i Dudu lacznie za 2 bedzie mozna zejsc w granicy 1mln euro. Do tego Iliev ktory Moze grac albo na skrzydle albo na srodku za Gekova. Traore moze grac na skrzydle albo jako ofensywny pomocnik. Do tego wykupienie Cikosa i kupno lepszego prawego obroncy. Na zasadzie ze ten lepszy gra w pucharach i wiekszosci najwazniejszych meczy, a Cikos w srednich i PP i sie dalej uczy. Mysle ze to wystarczy, choc tez jakis mlody srodkowy obronca by sie przydal. Mamy dwoch doswiadczonych Chavez i Jaliens, od torych Bunoza i jakis nowy mlody mogliby sie uczyc...

michalo28 04.06.2011 14:37

To byłby dobry kandydat ;)

http://www.transfermarkt.de/de/carew...eler_3570.html

Fan123 04.06.2011 14:38

Zgodze sie z tym Traore ale z tym Lechi bo ten z Zaglebia mnie nie przekonuje. A Telichowski moze i sie wyroznia ale nie na Wisle moglby gral w jakims Zaglebiu Lubin albo cos w tym stylu. Ja jestem zwolenniekiem sprowadzenia Wawrzyniaka z Legii podoba mi sie ten zawodnik a jak gral w Panathinaikosie to w grupie LM byl podstawowym zawodnikiem i bardzo dobrze sobie radzil:P

Fan123 04.06.2011 14:42

A odnośnie Carew to jest to dobry pilkarz wysoki silny bramke tez umie strzelic hmm ale nie wiem czy Wisle stac na niego raczej nie:?

63.5 Kg 04.06.2011 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1106163)

A dlaczego by mieli byc sprzedani...

Czy Iliev z Traorem sa gwaracja lepszej gry niz Kirm i Malecki??

Fan123 04.06.2011 14:52

hmm oni by przyszli żeby uzupełnić kadre a jak by sie okazali dobrymi zawodnikami w naszej drużynie to nawet pierwsza jedenastka kto powiedzial ze Malecki i Kirm musza grac w pierwszym skladzie trener ustala sklad i by wybral po ocenie ich dyspozycji wieksze pole manewru dla Robcia:>

Fiti 04.06.2011 16:56

Iliev i Traore to naprawde bardzo dobre rozwiązania dla Wisły szczególnie na czas Europejskich Pucharów trzeba mieć szeroki skład a nie tak jak teraz, Małecki lub Kirm złapali by kontuzje i kto ma grać ?
Odpowiedź jest prosta:
ILIEV I TRAORE

Karherop 04.06.2011 17:04

Pół miliona Euro za Traore to promocyjna cena . Gościu ma 23 lata ( oficjalnie , na moje oko 26 ;p ) , może być spokojnie sprzedany za 2-2.5 mln Euro jeśli błyśnie poza ligą w rozgrywach w Europie .

W tej chwili mamy 4 ofensywne pozycje do obsadzenia . Mamy do dyspozycji Meliksona , Kirma , Małeckiego , Genkova i Boguskiego . To nam daje 5 zawodników . Powinno byc ich najmniej 7 .

Teoretycznie można jeszcze dokoptować Jirsaka i Gargułe do tego grona jednak nie grają strike do przodu jak na ofensywnych pomocników . Za Meliksona nie ma do końca kogo wstawic do składu . Traore byłby w tym miejscu odpowiednim zawodnikiem .

Do tego powinien przyjść Iliev , jeszcze jakiś napastnik i można zaczynac walke o puchary . Oczywiście jeśli mowa o gre w ataku .

AYALA 04.06.2011 17:06

Labukas by sie przydał do ataku.

Ogólnie jestem przeciwny ściąganiu zawodników ofensywnych po 30-ce.Obrońcy to inna sprawa czy bramkarz ale w ofensywie liczy sie dynamika i szybkosc a ta z wiekiem mija

TOMEK 11 04.06.2011 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1106233)

Ogólnie jestem przeciwny ściąganiu zawodników ofensywnych po 30-ce.Obrońcy to inna sprawa czy bramkarz ale w ofensywie liczy sie dynamika i szybkosc a ta z wiekiem mija

ku***, tu jest Wisła czy polonia bytom:-/??

AYALA 04.06.2011 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1106236)

8 bramek w sezonie to zły wynik ? Skoro Mały strzelił 7 a Kiro 9.

Fiti 04.06.2011 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1106236)

Zgadzam się w walce o LM nie przydadzą nam się średniacy z Polskiej Ligi, jak już z Ekstraklasy to młodych i perspektywicznych a nie przeciętniaków po 30...

TOMEK 11 04.06.2011 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1106240)
8 bramek w sezonie to zły wynik ? Skoro Mały strzelił 7.

Mały miał też siedem asyst, ciągnął tą armię multikulti, sam przesądzał o wyniku właśnie z tą areczką, kur** nie mogę co to za porównanie :rotfl::rotfl:

AYALA 04.06.2011 17:26

jako zmiennik dla Gienka byłby w sam raz,no ale skoro wszyscy sie napalają na 32-35 letniego kolesia co pewnie będzie tylko spacerował po boisku to ok

TOMEK 11 04.06.2011 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1106249)
jako zmiennik dla Gienka byłby w sam raz,no ale skoro wszyscy sie napalają na 32-35 letniego kolesia co pewnie będzie tylko spacerował po boisku to ok

polecam długi spacer :rotfl:

Fiti 04.06.2011 17:42

Według mnie najlepszym klubem dla tego typu zawodnika mogło by być np. Zagłębie. Nie drużyna walcząca o LM.

radek90 04.06.2011 17:44

http://www.transfermarkt.de/en/eddie...ler_47601.html
http://www.transfermarkt.de/en/david...ler_49097.html
http://www.transfermarkt.de/en/marvi...er_120599.html

Fan123 04.06.2011 18:14

co to sa za zawodnicy widziales ich kiedys w akcji chociazby w TV? Cena wedlug tego chorego portalu nie jest zla za kazdego z nich ale pytanie co oni saba prezentuja?:P

anthony09 04.06.2011 19:38

A ja gdybym był bogaty to ...
kupiłbym całą reprezentację polski U-17, U-18 + wyróżniających się grajków w tym wieku z całego świata, szkolił ich i czekał jak w przyszłości będę na nich zarabiał krocie ...
Bo ja nie widzę sensu prowadzenia ME skoro i tak zbyt mała jest szansa że ktoś z tego klubu wejdzie do naszej I drużyny, ME powinna być silniejsza i nie złożona wyłącznie z juniorów polskich, bo ci nie prezentują się wybitnie, jeszcze w ekstra klasowym wydaniu

xanti1906 04.06.2011 21:15

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Z tego co on mówił w wywiadach, to nie bardzo pali się na wyjazd, a do MP może by przyszedł :) uważam, że to dobry napastnik jak na naszą ligę, Polak w dodatku. Przeszkodą na pewno będzie cena, ale gdybym był bogaty...l

bobsonvip 04.06.2011 21:22

Myślę, że można byłoby się zastanowić nad Johnem Carew, bo kończy mu się kontrakt teraz z Aston Villą. Choć nie wiadomo czy drzemią w nim jeszcze jakieś ambicje.

bobsonvip 04.06.2011 21:29

John Carew 32 lata dobra kariera i ciągły reprezentant Norwegii, kończy mu się kntrakt z Aston Villą, tylko chciał by pewnie duży kontrakt, a i to nie przesądziło by o jego przyjściu do nas

bonawentura 04.06.2011 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1106137)
ok, ale czy Sobiech to jest taki wirtuoz, żeby płacić za niego 1 mln euro? Z pewnością dało by się znaleźć kogoś lepszego w tej cenie.

Sobiech jest narazie młodym piłkarzem, zero doświadczenia w Europie, a z tego co wiem, to nasi działacze szykują się na bój o Ligę Mistrzów, więc potrzeba doświadczonych, zadziornych, nieustępliwych i przebiegłych piłkarzy.

Cytat:

Zgadzam się w walce o LM nie przydadzą nam się średniacy z Polskiej Ligi, jak już z Ekstraklasy to młodych i perspektywicznych a nie przeciętniaków po 30...
To już lepiej wrzucić do trenowania piłkarzy z Młodej Ekstraklasy aniżeli sprowadzać średniaków z Ekstraklasy. Po co obciążać budżet?

Cytat:

Czy Iliev z Traorem sa gwaracja lepszej gry niz Kirm i Malecki??
Może i nie, ale do taktyki będą pasować, a poza tym to nie myśl, że ktoś z tej dwójki nie odejdzie, bo przypuszczam, że transfer z klubu jakiś będzie.

anthony09 05.06.2011 11:36

Oglądając Cafe Futbol przypomniało mi się dobre nazwisko :
Radosław Majewski z Nottingham Forest ;)
Do tego Grzegorz Krychowiak i byłoby dobrze ;)
Mamy jak na razie zbyt wielu zagranicznych grajków i nie smęce teraz tylko mówię logicznie !
U nas nie ma kto prowadzić komentarzy z prasą to raz, dwa na fecie aktywni byli z 4 grajkowie, a reszta nie wiedziała w ogóle o co biega ...

szprotson 05.06.2011 14:55

oczywiście widziałeś ostatnie występy w/w ?

Szczególnie baraże w wykonaniu Maji ?

JOSE 841 05.06.2011 15:34

zamiast Majewskiego proponowałbym Kaźmierczaka tylko ciężko byłoby go wyrwać ze Śląska zamiast Krychowiaka Sernasa albo Traore z Lechii

River 05.06.2011 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1106233)

Ja .......e, Labukas:rotfl:

Od razu proponuje sciagnac jeszcze Podstawka i Bazika z Polonii B. Labukas na szpice, Podstawek na skrzydlo (za Malego rzecz jasna), Bazik za Meliksona i jedziemy z wszystkimi, LM nasza:rotfl: Ajaka lawke bysmy mieli mocna (Maly, Maor, Gienek).:-D

Naprawde czy niektorzy zanim napisza tu posta to sie przed tym szprycuja?

Z polskiej ligi zawodnicy, ktorzy mogliby wzmocnic Wisle to tacy zawodnicy jak Traore (z Lechii), Dudu, Kazimierczak, moze Sernas itp a nie ....a jakies Boniny, Labukasy czy Zahorskie.

Fiti 05.06.2011 15:58

Kaźmierczak S-F ? 0.5mln Euro i jest nasz. Młody dobry, może na puchary jeszcze śląsk go nie puści ale potem kto wie. Dobra inwestycja.

filemon 05.06.2011 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1106528)
Kaźmierczak S-F ? 0.5mln Euro i jest nasz. Młody dobry, może na puchary jeszcze śląsk go nie puści ale potem kto wie. Dobra inwestycja.

To jeszcze Lubańskiego! Jeszcze trzeba było dopisać, że jest obiecujący i dobrze rokujący na przyszłość :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl