Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

rafalek 14.07.2009 15:14

Gdy wgram film oraz napisy, tam ten zielony paseczek przeleci wyskakuje mi okienko: Seems that DvixMux Cannot handle this avi...Sorry!

czym to może być spowodowane i co tak na prawde znaczy?

Jachcik 14.07.2009 15:19

Jeżeli ktoś zamawiał telefon przez internet w orange.pl prosze się odezwać na pw, bo mam pare pytań...
Z góry dziękuje...:)

Romy S. 14.07.2009 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 761750)
Gdy wgram film oraz napisy, tam ten zielony paseczek przeleci wyskakuje mi okienko: Seems that DvixMux Cannot handle this avi...Sorry!

czym to może być spowodowane i co tak na prawde znaczy?

Znaczy tyle, że Ci nie wgra tych napisów.
Sam tak miewam z wieloma plikami i wtedy korzystam z bardziej czasochłonnego ale bardzo dobrego narzędzia jakim jest Avi ReComp :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...I+ReComp+1.4.6

Efekt jest taki jak w moim odcinku Flashpoint :

http://wislakrakow.com/forum/showpos...0&postcount=27

Wojtas 14.07.2009 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kobieta_Wislak (Post 761452)
kiedy się je agrest? już był w tym roku czy dopiero będzie?

mam pare krzakow ,w sumie juz od dawna go spozywam :)

teraz juz raczej koncowka

rafalek 14.07.2009 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 761754)
Znaczy tyle, że Ci nie wgra tych napisów.
Sam tak miewam z wieloma plikami i wtedy korzystam z bardziej czasochłonnego ale bardzo dobrego narzędzia jakim jest Avi ReComp :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...I+ReComp+1.4.6

Efekt jest taki jak w moim odcinku Flashpoint :

http://wislakrakow.com/forum/showpos...0&postcount=27

Dzięki, wygląda na to, że będzie działało. Chociaż ten program jest dużo bardziej skomplikowany i strasznie długo to konwertuje czy cos tam...Mam dopiero 75% a już chyba ze 20 minut to robi.

Romy S. 14.07.2009 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 761775)
Dzięki, wygląda na to, że będzie działało. Chociaż ten program jest dużo bardziej skomplikowany i strasznie długo to konwertuje czy cos tam...Mam dopiero 75% a już chyba ze 20 minut to robi.

Przy odcinkach 40-50 minut u mnie przerabia też w tym tempie czyli koło 30-40 minut.
Natomiast efekt jest przedni, a i możliwość odtwarzania tak przerabianych seriali czy filmów na kinie domowym bez myślenia o formacie napisów była dla mnie jego zaletą.
Można ustawiać dowolny kolor napisów, wgrać własne logo i inne bajery.

jurukuru 14.07.2009 15:59

Liga rusza 1,2 sierpnia ??

PauL 14.07.2009 16:28

To się okaże, bo w pzpn jak zwykle jest burdel, ale gdyby ufać im na słowo, to tak.

TSW Fanatyk 14.07.2009 18:33

Da się zrobić tak w pliku z notatnika aby w całym tekście (akurat chodzi mi tu o napisy do filmu) zmienić znaki na inne w każdej linijce żeby nie poprawiać kilkuset linijek ręcznie?Konkretnie nie wiem czemu ale mój odtwarzacz czyta tylko napisy które mają te cyferki przy zdaniach w nawiasie {} natomiast napisów w których ten czas ich występowania zapisany jest [] nie jest czytany....da się temu jakoś zaradzić?

Bieluu 14.07.2009 19:02

Czy basen w Borku Fałęckim jest otwarty? Jeśli tak to ktoś ma jakieś informacje? W jakch godzinach za ile itd?

pirat.z.karaibow 14.07.2009 19:07

W niedalekiej przyszłości chcę założyć konto bankowe, bo jest mi potrzebne. W tych sprawach jestem zielony, nie wiem który bank wybrać i czym przy wyborze się kierować. Proszę jakąś kompetentną osobę o nakierowanie mnie na właściwy tor.

brzydki.brzydal 14.07.2009 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 761863)
Da się zrobić tak w pliku z notatnika aby w całym tekście (akurat chodzi mi tu o napisy do filmu) zmienić znaki na inne w każdej linijce żeby nie poprawiać kilkuset linijek ręcznie?Konkretnie nie wiem czemu ale mój odtwarzacz czyta tylko napisy które mają te cyferki przy zdaniach w nawiasie {} natomiast napisów w których ten czas ich występowania zapisany jest [] nie jest czytany....da się temu jakoś zaradzić?

CTRL + H w wordzie, w notatniku jest tak samo. W razie czego szukaj w menu "Edycja" polecenia "zamień".

@pirat.z.karaibow - ja mam w mBanku i sobie chwale - nie płace ani grosza za konto poza 1,7zł miesięcznie za ubezpieczenie karty, ale to jest nieobowiązkowe. Przez 2 lata nie miałem najmniejszego problemu z tym bankiem.

ja_ka_ 14.07.2009 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 761887)
W niedalekiej przyszłości chcę założyć konto bankowe, bo jest mi potrzebne. W tych sprawach jestem zielony, nie wiem który bank wybrać i czym przy wyborze się kierować. Proszę jakąś kompetentną osobę o nakierowanie mnie na właściwy tor.

Z tego co się orientuje to w tej chwili najlepsza ofertę ma mBank (prowizje i w ogóle prowadzenie konta) z tym, że nie wiem jak sie sprawa ma z bankomatami bo mam konto w PKO BP

Coglin 14.07.2009 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 761863)

najlepiej to zrobic SubEdit Playerze - Edycja - Znajdz i zmien - zmien wszystko. tylko, ze Tobie to nie pomoze, bo w Twoim przypadku nawiasy oznaczaja format napisow.

nawiasy {} to format MicroDVD - "...MicroDVD, nazywany też skrótowo mDVD, to prosty format tekstowy bez nagłówka z czasem opartym na numeracji klatek filmu (tzw. format klatkowy)..."

nawiasy [] to format MPL2 - "...Format tekstowy bez nagłówka, określa czas z rozdzielczością 0,1 sekundy. Jest bardzo podobny do MicroDVD z tym, że zamiast numerów klatek filmu używa czasów w decysekundach..."

widocznie Twoj odtwarzacz nie odtwarza formatu MPL2.
w sumie teraz wiekszosc napisow to MicroDVD, tak ze bez problemu powinienes znalesc w napisy w MicroDVD

ew. mozesz zmienic format z MPL2 na MicroDVD wlasnie SubEdit Playerem - Napisy - Konwertuj format napisow
musisz tylko znac wartosc FPS filmu.

mathouse 14.07.2009 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 761887)

rowniez polecam mBank.
Zero oplat za prowadzenie konta, wydanie karty płatniczej i przelewy.
Biora jednak za hasla jednorazowe przesylane droga pocztowa.
Hasla smsowe z ktorych korzystam sa darmowe.

pozdro

Kobieta_Wislak 14.07.2009 21:25

Ale minus jest taki że jak chce się coś załatwić to jedynie internet i telefon - a czasem by się poszło do banku i wypytało szczegółowo a w mPunktach - to raczej mało kompetentne osoby siedzą ... (wiem bo sama mam konto w mBanku).
I jeszcze oprocentowanie konta jest dupiate i kapitalizowane raz w miesiącu.
A masz banki które mają o wiele lepsze oprcentowanie konta on-line jak i dzienne naliczanie odsetek (co skutkuje brakiem podatku od odsetek)
Więc musisz sam pomyśleć jakie chcesz to konto i na czym Ci zależy w nim :-)

Maciejj 14.07.2009 21:41

inteligo badz mbank

19dafi06 14.07.2009 22:02

Da się w zetafonie (orange) sprawdzić ile zostało doładowań?? czy umowa jest czasowa?

Robert_wislak 14.07.2009 23:05

Gdzie odbiera się prawo jazdy? W Urzędzie Miasta?

Skipper 14.07.2009 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robert_wislak (Post 762056)
Gdzie odbiera się prawo jazdy? W Urzędzie Miasta?

W Wydziale Ewidencji Pojazdów i Kierowców - http://www.bip.krakow.pl/?id=32&sub=...10173%26pz%3D1

janko04 15.07.2009 09:39

Ile kosztuję odbitka jednego zdjęcia do legitymacji ?

Potrzebuje szybkiej odpowiedzi

arth_ur 15.07.2009 10:11

Na jakiej ulicy można sobie autko zostawić koło dworca PKP (bezpłanie) ? Dziś wyjazd do Sosnowca :)

Mlody Wislak 15.07.2009 10:25

masz bezpłatny parking nad peronami :D + naprzeciwko głównego wejścia na PK jest taki teren ,gdzie można zostawić samochód (przynajmniej podczas roku szkolnego można tam zostawiać,lecz niedługo mają coś tam wybudować :P)

arth_ur 15.07.2009 10:31

A jaka to jest ulica ? Będziemy późno wracać żeby nie było tak że idę w nocy po auto a tu zonk, parking zamknięty hehe

TSWalos 15.07.2009 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mlody Wislak (Post 762162)
masz bezpłatny parking nad peronami :D + naprzeciwko głównego wejścia na PK jest taki teren ,gdzie można zostawić samochód (przynajmniej podczas roku szkolnego można tam zostawiać,lecz niedługo mają coś tam wybudować :P)

Potrzebujesz mega farta, żeby tam znaleźć miejsce o 14. Parkują tam wszyscy którzy pracują w GK, rynku itd. A jak źle zaparkujesz to ci złotowy powietrze spuszczą ;)

tomo 15.07.2009 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWalos (Post 762181)
Potrzebujesz mega farta, żeby tam znaleźć miejsce o 14. Parkują tam wszyscy którzy pracują w GK, rynku itd. A jak źle zaparkujesz to ci złotowy powietrze spuszczą ;)

True true :foch:

Jaki był adres strony www z dokładną lokalizacją wszystkich przystanków MPK w Krakowie ? wiem że takowa strona istniała ale po format C:/ wszystkie adresy poszły w kosmos.

Mistel 15.07.2009 12:22

Czy ktoś z Myślenic wie w jakim barze jest polsat sport alb tv4?

piotrek1325 15.07.2009 12:28

TV4 to chyba w każdym, ale pewien nie jestem

Kaan 15.07.2009 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 762194)
Jaki był adres strony www z dokładną lokalizacją wszystkich przystanków MPK w Krakowie ? wiem że takowa strona istniała ale po format C:/ wszystkie adresy poszły w kosmos.

jak chodzi o nazwy
www.mpk.krakow.pl
rozkład jazdy - wg przystanków - przystanki od A do Z...

a jak "lokalizacje" na mapie to sam jestem ciekaw...

tomo 15.07.2009 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 762261)
jak chodzi o nazwy
www.mpk.krakow.pl
rozkład jazdy - wg przystanków - przystanki od A do Z...

a jak "lokalizacje" na mapie to sam jestem ciekaw...

Wszystkie przystanki w Krakowie:
http://www.mapakrakow.pl/
Przydatna rzecz.

Pozdro

saklak1906 15.07.2009 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidTS (Post 762322)
elo,

Czy w tą Niedziele (tz. 19.07) jest jakaś imprezka w Mszanie dolnej? Chcę się upewnić.Jeżeli tak to prosiłbym o podesłanie wszystkich informacji związanych z tą imprą.

pozdrawiam :)

W google wpisz Mszana Dolna i wszystkiego sie dowiesz.

Dni Mszany Dolnej sa a szczegolowe informacje na ich stronie internetowej

rafalek 15.07.2009 16:48

Panowie, potrzebuję jakiś dobry konwerter plików wideo. Moje Dvd nie czyta plików Xvid, a wszystkie konwertery co sciągnąłem, to albo dodają jakiś znak wodny, albo przerabiają tylko połowe. Jakiś sprawdzony, który używacie i możecie powiedzieć że jest dobry.

brylant17 15.07.2009 16:56

Szukam dobrego i taniego oświetlenia do roweru najlepiej na allegro.Pytam się bo kurde co nie kupie to jakiś bubel.

rafalek na jaki format ma być? Avi? MPEG?

Joaquin 15.07.2009 17:09

Problem z kompem. Kupiłem ostatnio lapa, sformatowałem go i nie mam sterowników. Największy problem polega na tym, że na stronie producenta (dell) znalazłem te sterowniki i ściągnąłem plik podejrzany o sterownik.
Tylko są dwa ale: jest podejrzanie mały (pare kb) i nie mam go czym otworzyć (plik się nazywa: DellDriverDownloadManager typ pliku Application Manifest).

Jak to to otworzyć/zainstalować inne sterowniki??

blanco 15.07.2009 17:25

ale zależy kolego do czego te sterowniki;>
jak masz np karte graficzna geforce to stery ściągasz ze strony geforce'a itd.

nero 15.07.2009 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mathouse (Post 761981)
Biora jednak za hasla jednorazowe przesylane droga pocztowa.

nie prawda.

Joaquin 15.07.2009 17:34

Siedzi Radeon, ściągnąłem ze 3 wersje sterowników i we wszytskich wyskakują błędy. Potrzebne są raczej sterowniki konkretnie do tego modelu lapa

pablo92TSW 15.07.2009 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 762235)
Czy ktoś z Myślenic wie w jakim barze jest polsat sport alb tv4?

Zobacz w Cybuchu, a jak nie tam to popytaj tam kogoś :) A jak nie znajdziesz to wpadnij do mnie bo mam i to i to :D

Mistel 15.07.2009 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pablo92TSW (Post 762377)
Zobacz w Cybuchu, a jak nie tam to popytaj tam kogoś :) A jak nie znajdziesz to wpadnij do mnie bo mam i to i to :D

Dzięki za gościnę, ale idę do cybucha ;)

mathouse 15.07.2009 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 762372)
nie prawda.

na jakiej podstawie ?
wszedl ten przepis chyba 2 miesiace temu,
wielu uzytkownikow bylo oburzonych bo
stwierdzili ze mBank wymusza na nich
uzywanie hasel smsowych.

pytanie nr.2:
Dlaczego mojej kobiecie wzieli ~20 zl
za wyslanie hasel jednorazowych :) ?

A tutaj info z mBanku:
http://www.mbank.pl/blog/artykul.html?id=367

dokładniej to:
Cytat:

Informujemy, że z dniem 6 kwietnia 2009 roku zostają wprowadzone zmiany w Taryfie Prowizji i Opłat mBanku.

Zmiany polegają na:

bla bla bla

5. Dodaniu informacji o zmianie opłaty za zamówienie za pośrednictwem Operatora mLinii listy haseł jednorazowych, obowiązuje od 01.06.2009 r. (z 2,00 PLN do 5,00 PLN).

6. Dodaniu informacji o zmianie opłaty za zamówienie za pośrednictwem serwisu transakcyjnego listy haseł jednorazowych, obowiązuje od 01.06.2009 r. (z 0,00 PLN do 5,00 PLN).

bla bla bla

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl