Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Dariook 05.06.2014 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1363672)
http://www.romaniansoccer.ro/stiri/4...i-al-arabi.htm

Dan Petrescu został szkoleniowcem Al Arabi w Katarze.
Podpisał 2-letni kontrakt

http://www.romaniansoccer.ro/ewcms/u...cu_dan_001.jpg

Ale się stoczył.

El'kabat 05.06.2014 22:24

Ty widze wolontariusz i poszedł byś gdziekolwiek dla wyższych przesłanek.
Za takie pieniądze jakie on tam dostanie,każdy z nas by tak postąpił. I w sumie wszyscy tak w codziennym życiu robimy,jak dostaniesz w innej firmie 5 koła to nie robisz za 3 . Pracuję się dla kasy,a nie dla zabawy.

Gośc jako jeden z niewielu trenerów jest konkretny i wie co robi. Niech dalej robi swoje i zarabia,należy mu się.
Porobi 2 lata a potem przez następne 30 może sobie sączyć drinka z palemką w Saint Tropez,a ludzie niech dalej piszą "stoczył się"....

FraMat 05.06.2014 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 1363699)
Z pieniędzmi zarobionymi u szejków, wciąż niemogący pogodzić się ze zwolnieniem na Reymonta ibn Dan zemści się na Cupiale odkupując krakowski klub. Wdzięczny forumowy moderator wraz z 997 kibicami regularnie bywającymi na Reymonta zafunduje mu pomnik z datków przeznaczonych na obelisk dla Reymana. Świetlana przyszłość przed nami :alleluja:

A to już Skorża miał uczynić.
:P

dulli78 06.06.2014 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1363708)
Ty widze wolontariusz i poszedł byś gdziekolwiek dla wyższych przesłanek.
Za takie pieniądze jakie on tam dostanie,każdy z nas by tak postąpił. I w sumie wszyscy tak w codziennym życiu robimy,jak dostaniesz w innej firmie 5 koła to nie robisz za 3 . Pracuję się dla kasy,a nie dla zabawy.

Gośc jako jeden z niewielu trenerów jest konkretny i wie co robi. Niech dalej robi swoje i zarabia,należy mu się.
Porobi 2 lata a potem przez następne 30 może sobie sączyć drinka z palemką w Saint Tropez,a ludzie niech dalej piszą "stoczył się"....

Wiadomo, że zarobi tam niewiarygodną kasę. Tylko, że ambicje Petrescu miał o wiele większe - sam wielokrotnie podkreślał, że chciałby kiedyś poprowadzić klub z Premiere League. Był przymierzany ostatnio (oczywiście medialnie) do Crystal Palace czy Southampton, także dla mnie to trochę dziwna decyzja bo raczej do Anglii będzie miał w sensie trenerskim coraz dalej.

63.5 Kg 06.06.2014 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1363704)
Ale się stoczył.

Kasa....kasa...

Rustin 07.06.2014 19:59

Michał Nalepa ma nowy klub:
http://www.pilka24.com.pl/transfer-m...ros-budapeszt/

Grisza1 07.06.2014 20:08

Nie wiem, kto jest menago Nalepy, ale ... Nalepie gratulujemy menagera :)

JacobCFC 07.06.2014 20:34

Jeszcze będziemy za Nalepą płakać.

63.5 Kg 07.06.2014 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1363880)
Jeszcze będziemy za Nalepą płakać.

Mnie się delikatnie już dzisiaj uronila lza...czy to cos już oznacza...?

Dariook 07.06.2014 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1363885)

Masz chusteczkę? Siedze i płacze...obwiniam bednarza!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1363890)
Nie wiecie czy Wisła dostanie od tego węgierskiego klubu ekwiwalent za wyszkolenie? W końcu przy młodych zawodnikach taki się należy a gdy piłkarz podpisuje kontrakt z drużyną zagraniczną jest wyższy niż gdyby podpisał kontrakt z drużyną krajową . Sytuacja analogiczna co z Klariciem za którego mimo że był wolnym piłkarzem trzeba było zapłacić Jego byłemu klubowi za wyszkolenie . Orientuje się ktoś czy za Nalepę Wisła też może otrzymać jakieś pieniądze?

Lepiej nic nie roztrzasać. Jeszcze nie daj borze się Uefa wpiepszy i to my bedziemy musieli im wypłacić odszkodowanie za wyszkolenie Nalepy.

fanfan 07.06.2014 21:02

Nie wiecie czy Wisła dostanie od tego węgierskiego klubu ekwiwalent za wyszkolenie? W końcu przy młodych zawodnikach taki się należy a gdy piłkarz podpisuje kontrakt z drużyną zagraniczną jest wyższy niż gdyby podpisał kontrakt z drużyną krajową . Sytuacja analogiczna co z Klariciem za którego mimo że był wolnym piłkarzem trzeba było zapłacić Jego byłemu klubowi za wyszkolenie . Orientuje się ktoś czy za Nalepę Wisła też może otrzymać jakieś pieniądze?

JacobCFC 07.06.2014 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1363885)

Wszystko kwitnie i może masz alergie. To by mogło tłumaczyć Twoje łzy.

silver03 08.06.2014 10:05

Talent na miarę Głowackiego puszczony za darmo...!

Blaszczu16 08.06.2014 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1363916)
Talent na miarę Głowackiego puszczony za darmo...!

Chłopie. Drewniany piłkarz bez szybkości, a nie żaden talent.

Bartosz 08.06.2014 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1363917)
Chłopie. Drewniany piłkarz bez szybkości, a nie żaden talent.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

Ogryzek 08.06.2014 11:12

Nalepa ma wszystko do gry jako obrońca oraz dobrą technikę użytkową poza szybkością. Brak mobilności dyskwalifikował go również jako defensywnego pomocnika. Nie nadążał za akcjami. Tak czy owak miło słyszeć że trafił do fajnego klubu. Niech mu się wiedzie u Fradich:)

BTW
Gdyby trenerem był Kulawik czy inny który stawia na młodych pewnie Nalepa pograłby jeszcze u nas z szansą na rozwój jak Chrapek, a że my mamy Smude to wiadomo że on oczekuje gotowych produktów. Dobrze że Kulawik stawiał na Chrapka bo przynajmniej chłopak się rozwinął i kasa z niego będzie na "gotowych" Plizgę czy Jankowskiego. Przy Smudzie w zeszłym sezonie Chrapek by pewnie piłki nie powąchał i odszedłby za darmo jak Nalepa czy Fryc....

bódyń 08.06.2014 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1363890)

http://www.weszlo.com/news/18168-Kas...akim_wynalazku
Tu jest wyjanione dzialanie solidarity contribution dosc dobrze. Skoro transfer bezgotowkowy to nie. Teraz nie. Przy nastepnych transferach calkiem mozliwe

__Cobra__ 08.06.2014 20:50

Ma to jakiś związek z Nalepą :)
Dzisiaj w meczu Garbarnia - Świt występ zaliczył były gracz Wisły Przemysław Szabat.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=5951

sayek89 08.06.2014 21:59

Ponoć plotka że Maor do Legii to nie plotka a fakt.

huberix 08.06.2014 22:23

Mam nadzieję, że do legii nie pójdzie :P ale ciekawe jakby sobie u nas drugi raz poradził. Fajnie byłoby zobaczyć jak się zmienił itd.

Stelio 09.06.2014 00:47

Do nas na pewno pójdzie... Tylko czekał przez te 1,5 roku we Francji na telefon od bednarza... Pójdzie do ległej, co go to obchodzi? Analogiczna sytuacja była z Semirem, jakoś lecha w sercu nie nosi tak samo jak maor nie nosi w nim Wisły

Dariook 09.06.2014 01:49

Nalepa już błyszczy.

https://www.facebook.com/photo.php?v=750835448306396

huberix 10.06.2014 06:20

Co do Meliksona - ONET-
''Melikson ma kosztować kilkaset tysięcy euro. Właściciele zespołu mistrza Polski złożyli już ofertę działaczom Valenciennes. Propozycja została zaakceptowana, dlatego teraz prezesi będą negocjować z przedstawicielem piłkarza.
– Transfer do Legii to jedna z kilku opcji dla Maora. To topowy polski klub, a Melikson jest świetnym piłkarzem. Na razie nie rozmawialiśmy jeszcze o szczegółach z władzami Legii, ale taka transakcja jest możliwa – przyznaje w rozmowie z "PS" menedżer zawodnika Dudu Dahan. ''

bódyń 10.06.2014 06:49

Weszlo przewaznie dobrze poinformowane.
http://www.weszlo.com/news/20118-Mel..._pensji_to_nie

Kocur 10.06.2014 07:59

Jak ma biegać znowu z flagą izraela po naszym stadionie to niech sobie idzie na Łazienkowską.

Blaszczu16 10.06.2014 08:35

Nie przejdzie do Legii. Swoją drogą to 200 tys. euro jak na takiego zawodnika to żadne pieniądze. Bednarz mógłby wkroczyć do gry. Tylko te oczekiwania finansowe zawodnika...

mr_kwolf 10.06.2014 08:47

Jak to 200 tysięcy? Przecież jeszcze niedawno menadżerowie rodem z football managera na tym forum twierdzili, że opchnięcie go za niecały milion to działanie na szkodę spółki i ceny powinni się zaczynać od 2-3 milionów w twardej walucie.

To w tym Valenciennes też pracuje Bednarz?

PS. Tak, wiem, że to było półtora roku temu ale chyba nie stracił w tym czasie 10-krotnie na wartości.

silver03 10.06.2014 08:57

Valenciennes grozi bankructwo, dlatego chcą wypchać najlepiej zarabiających zawodników praktycznie za darmo.

szprotson 10.06.2014 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1363971)

https://www.youtube.com/watch?v=st3OUANDJYA#t=103

oj błyszczy

Kocur 10.06.2014 20:43

Cytat:

Skorża nie zostanie nowym trenerem Zawiszy Bydgoszcz, mimo że właściciel klubu Radosław Osuch złożył mu taką ofertę.

– W poniedziałek poinformowałem pana Osucha, że nie mogę przyjąć jego propozycji. Nie ukrywam, że na tę chwilę mam inne zobowiązania, które by kolidowały z pracą w Bydgoszczy. Może się zdarzyć tak, że wkrótce podejmę pracę gdzie indziej, choć w tej chwili nie chcę mówić o żadnych szczegółach - powiedział nam Skorża, zaznaczając, że obecnie nie prowadzi rozmów w sprawie pracy z żadnym polskim klubem.
Maciek zobaczył co się dzieje jak się ma w klubie prezesa (właściciela) idiotę i woli się w to nie pchać ;)

Blaszczu16 10.06.2014 21:37

Zawsze mówiłem, że Skorża to inteligentny gość.

gypsy 12.06.2014 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1364094)
Jak ma biegać znowu z flagą izraela po naszym stadionie to niech sobie idzie na Łazienkowską.

Ty to masz problemy :) Jak dla mnie może biegać z flagą swojego kraju, tak samo jak Jovanović, Sarki, Guerrier czy ktokolwiek.

Chciałabym, żeby Maor wrócił do Wisły, ale nie łudzę się... Jak pójdzie do Legii to będzie wielka szkoda.

Ma_niek 12.06.2014 14:22

Szewczyk blisko...Ruchu Chorzów.

63.5 Kg 12.06.2014 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1364379)
Szewczyk blisko...Ruchu Chorzów.

Będzie miał kto pilki podawac...

JacobCFC 12.06.2014 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1364365)
Ty to masz problemy :) Jak dla mnie może biegać z flagą swojego kraju, tak samo jak Jovanović, Sarki, Guerrier czy ktokolwiek.

Chciałabym, żeby Maor wrócił do Wisły, ale nie łudzę się... Jak pójdzie do Legii to będzie wielka szkoda.

A może jeszcze porozwieszajmy tęczowe flagi na stadionie?

KrzychooR 12.06.2014 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1364390)

Uważaj bo każdy sposób na przyciągnięcie kibiców będzie teraz dobry :>

silver03 12.06.2014 17:44

Cytat:

Czemu porównujesz flagę kraju ze zwykłą szmatą?

gypsy 13.06.2014 12:53

Cytat:

Głupi to argument ;) Ja tylko tłumaczę, że nie widzę problemu, gdy po zdobyciu mistrzostwa zawodnicy pojawiają się na murawie z flagami swoich krajów. Czują się dumni ze swojego pochodzenia i chwała im za to. Tak samo nie przeszkadza mi, że Donald gra z haitańskimi opaskami na nadgarstkach. A że Maor pochodzi z Izraela? Już nic na twoje uprzedzenia nie poradzę :)

Kocur 13.06.2014 17:18

Argument słuszny. Pomijając skojarzenia z obrzezanymi z drugiej strony Błoń, to nie będę szanował flagi kraju, który przy każdej okazji wyciera sobie gębę Polską, rozkrada jej majątek i oczernia na arenie międzynarodowej.

To tak OT

JacobCFC 13.06.2014 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1364507)
Argument słuszny. Pomijając skojarzenia z obrzezanymi z drugiej strony Błoń, to nie będę szanował flagi kraju, który przy każdej okazji wyciera sobie gębę Polską, rozkrada jej majątek i oczernia na arenie międzynarodowej.

To tak OT

Otóż to. Plus historia, którą można poznać od naszych dziadków, a nie z książek.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl