![]() |
Cytat:
Zaskrońcowi wszystko jedno czy będzie na pensje wydawane 7 mln czy 27. Więc tu tylko jedyny ogranicznikiem jest to kiedy dług się zroluje, kiedy już na prawdę nie będzie opcji się bawić ponad stan. I być może to jest własnie ostatni sezon gdzie jeszcze można sie dobrze zabawić... |
Cytat:
Tak, uważam że to bedzie lepsze - bo skoro gwiazdy poraz kolejny zawiodły? |
Cytat:
Chyba ostatnim trenerem, ktory mial jakis wplyw na transfery i byl w stanie sprowadzic zawodnikow ktorych chcial to by Brzeczek. |
Cytat:
Moim zdaniem to była ordynarna łapanka która zbudowała zespół z ewidentnymi, gigantycznymi dziurami. Fakt że Moskal próbował Rodado jako wykonanwcę SFG (co było ktetyńskie) pokazywał że nie bardzo miał pomysł jak to poukładać pod to co chce grać. Teraz jak wyzdrowieje Poletanović to przynajmniej będzie komu dośrodkować. |
Cytat:
Poletanovic przychodził do nas już łatką zawodnika podatnego na problemy zdrowotne. Pierwszą kontuzję złapał bodajże w meczu z Ruchem, potem była kolejna. Teraz naderwanie mięśnia. Nie można na niego liczyć w większym wymiarze czasu. Problem ze SFG wydaje być wciąż nierozwiązany - jako jeden z wielu. |
Teraz już wiadomo, czemu Poletanović tak parł do kontraktu na co najmniej 2 lata. Na jego występy w większym wymiarze czasowym bym nie liczył, jeśli rozegra 60-70% możliwych minut w całym sezonie, to będzie duży sukces.
|
Jakby parł to by dostal. Podpisal na 1.5 roku.
Piłkarze to z reguly chca kontrakty dluzsze niz krotsze i ciężko im sie dziwic. |
Dijakovic środkowy obrońca z Tychów na testach med. w Śląsku ( i to jest bardzo zła wiadomość, bo niby go chcieliśmy... a zostajemy jak ten Himmilsbach z ... Łasickim i połamanym Urygą. No i Biedrzyckim)
z kolei Ertlthaler na testach medycznych u nas info za transfery.info |
Cytat:
Ze Śląskiem nie możemy rywalizować finansowo. Poza tym - jak się daje podwyżkę Łasickiemu i gwiazdorski kontrakt Biedrzyckiemu (za którego jeszcze płaci się Termalice pół miliona złotych) to się zostaje z ręką w nocniku, czyli bez kasy. Mam nadzieję że to koniec akcji afirmacyjnej "przedłużenie kontraktu za kontuzję kolana". Tu kasa za Biedrzyckiego, tam za Sukiennickiego, gdzie indziej za jakiś szrot z trzeciej ligi - i tak się długi rozrastają, a efektu sportowego brak. |
Cytat:
i transfery info na oficjalnej nic nie ma |
Karcz:
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli za Kissa otrzymamy jakiekolwiek pieniądze* (+ew. procent z następnego transferu, choć tu akurat wątpie, by do takowego doszło), to będzie to mały sukces w tym naszym pier*olniku. Zakładałem rozwiązanie umowy za porozumieniem stron i wypłacenie kilku pensji.
*info dziennikarza Piotra Potępy z Twittera |
Cytat:
|
Cytat:
|
Oddać za darmo, byle zejść z kontraktu. Na pożegnanie kupiłbym nawet bilet na Ryanaira.
|
Cytat:
|
Ale za to ten następny co go za Kissa ściągniemy to na bank zhakuje system pierwszej ligi :rotfl:
Frajerstwo niektórych tutaj mnie rozczula. I tak, można trafić gorszego pomocnika niż 3/3 przy graniu ogonów. |
W przypadku Kissa przynajmniej już wiemy, że nie zhackuje.
W naszej sytuacji niestety trzeba szukać dalej, a graczy takich jak Kiss odpalać przy pierwszej, nadarzającej się okazji. |
Dla mnie bliższe frajerstwu jest myślenie, że Kiss nagle zacznie grać przyzwoicie.
Dziwne są te Twoje oceny, bo Kiss niczym nie różnił się wkładem w grę drużyny od Sukiennickiego. A jego pozbyłbyś się z drużyny przy pierwszej lepszej okazji. Na piłkarskim śmietniku można lepiej trafić, a by rywalizować z Kissem wystarczy szybko biegać i nie być idiotą ^^ |
Kiss do natychmiastowego zwolnienia. Chłop tragiczny a do tego idiota.
|
Ertlhaler na duży plus. Pasuje do naszej drużyny ten zawodnik. Widzę go za napastnikiem. Wtedy pewnie Duarte wędruje na bok.
|
Krasnoludek z Austrii via tychy in
widziałem go ze 4 razy w tym sezonie i pozytywna informacja jest taka, że mimo mikrego wzrostu nie dał się połamać przecinakom I ligowym (np. w rodzaju Edmundssona z Płocka :P ) co będzie u nasz to się okaże w każdym razie w tychach on, Dijakovć, Brudnicki, Łubik, Dzięgielewski stanowili o sile tej ekipy znaczące jest to, że żadnego z nich już tam nie ma... |
Mowią też że może grać na skrzydle więc teoretycznie obskoczy dwie pozycje.
W środku Carbo, Pole, Duda. Na skrzydłach Fred i Ertl i w napadzie Rodado jeśli zostanie lub Zwolinski. To tak w optymistycznym wariancie że wszyscy zdrowi. |
Cytat:
Twierdzenie że Sukiennicki - który nie umie ani podać, ani strzelić (jeden z dwóch jego goli to rykoszet od pleców), ani nikogo przedryblować, ani nawet piłki odebrać - gra podobnie wskazuje albo na jakiś uraz, albo na totalną odklejkę. To jest poziom stwierdzenia że Starzyński powinien był grać za Baenę bo jest nie gorszy, a do tego młody i zdolny. I tak, podobne zdanie też padło na tym forum... Nie mylmy dwóch systemów walutowych: słabych, ale profesjonalnych piłkarzy którzy coś tam umieją i młodego, nieoheblowanego szrotu który jedzie na opinii "talentu" od juniora aż się wszyscy chętni frajerzy wykruszą. W dupie mam Sukiennickiego, Olejarkę, Piotrusia Starzyńskiego, Dziedzica, tego szrociarza z trzeciej ligi - to dla mnie nie są piłkarze. To jest garb finansowy powstały w wyniku głupoty właściciela i niejasnych ruchów działu sportowego. Albo rozmawiamy poważnie, albo na poziomie bajeczek Królewskiego. To co mnie najbardziej martwi - zanim Ci geniusze ściągnięci przez AI i jełopy z działu sportowego przyjdą to już będziemy sporo w plecy, a zanim Ci co mają jakiś potencjał się oswoją z ligą drwali w jakiej gramy - to już będzie liczenie małych tabel i ile meczy muszą przegrać rywale żebyśmy awansowali bezpośrednio (przy oczywistym założeniu że my wygrywamy wszystko do końca). Czyli jak co sezon... A tutaj jak widzę niektórzy mają kisiel w majtkach bo jednego darmowego leszcza który już się zaaklimatyzował w drużynie i z ligą wymienimy na kolejnego - który przez pierwsze miesiące będzie w szoku ogarniał gdzie on w ogóle trafił i czy to w ogóle piłka nożna?! Z tej ligi awansuje się systematycznością i solidnością. Przepychaniem meczy kolanem. Nie - wygraniem jednego meczu 5:0, a potem stratami punktów w trzech kolejnych. Do tego taki Kiss by wystarczył, przy założeniu że nie będzie drastycznych braków na pozostałych pozycjach (jak idiota Wachowiak na lewej albo parodysta Jaroch na prawej obronie) zawalających seryjnie mecze. |
Masz prawo do własnej opinii. Wg mojej, stwierdzenie, że Kiss gra przyzwoicie to duże wyolbrzymienie. Cieszy mnie, że w klubie też to dostrzegli, nie mam zamiaru Cię przekonywać do swoich racji. Im bliżej końca sezonu, tym mniej było Kissa na boisku, bo ludzie prowadzący drużynę również przestali w niego wierzyć. Możemy sobie tylko zadać pytanie, co by było gdyby Jop wybrał Alfaro zamiast Kissa w meczu barażowym od początku drugiej połowy...
Dla Ciebie porównanie Sukiennickiego do Kissa to jak porównanie Starzyńskiego do Baeny. Dla mnie to jak porównanie Szota do Kiakosa. Czytaj: obu zawodników prezentujących taki poziom nie widzę w tym zespole. |
Julius Erthaler oficjalnie piłkarzem Wisły. Kontrakt obowiązuje do 30-go czerwca 2027 roku.
|
Z dnia 6.06.
Cytat:
Oby poszly za tym kolejne konkretne ruchy. |
Fajnie jakby Rodado jednak został to mogą stworzyć z przodu mega duet.
|
Żeby u nas to jakoś wygladalo to potrzebujemy na wczoraj PO, PP i LO (chyba ze Krzyzanowski by nagle zaskoczyl). Te ruchy sa dla Wisly kluczowe nawet bardziej od tego kto będzie grał na 9.
|
Awans Wieczystej raczej oddala perspektywę mocnego zaangażowania się Kwietnia w nasz klub. Oby nie skończyło się to tak, że ani my, ani oni nie awansują w przyszłym sezonie do Ekstraklasy. A nam po odejściu kluczowych zawodników może jeszcze grozić walka o utrzymanie, przy zarządzaniu Królewskiego to całkiem możliwe.
|
Cytat:
|
Póki co Wieczysta ściągnęła Carlitosa
|
To już chyba było wiadome w zimie
|
Cytat:
Jesli takie decyzje podejmowaliby sie pod impulsem jednego bardziej lub mniej przypadkowego zdarzenia to uznałbym WK za idiotę. A badz co bądź idiota nie jest. |
Oczywiście, że nie ma znaczenia.
Wejście WK do WK to był od początku temat medialny, wykreowany przez JK. |
Karherop,
to nie chodzi o impuls. Chodzi o scenariusz. W przypadku braku awansu Wieczystej do 1 ligi, byl wariant, w ktorym WK wchodzi do Wisly. Obecnie Wisla nie jest mu do niczego potrzebna, wlasne ambicje moze realizowac bez niej. W przypadku braku awansu Wieczystej moglby nie chciec czekac roku. |
To nie jest temat o Wieczystej.
|
Cytat:
|
Impuls mam na myśli sam mecz barazowy Wieczystej, ktory jakoby mial mieć wplyw na to czy Kwiecien wejdzie do Wisly lub nie.
Kwiecień zrobil tyle dla Wieczystej że nigdy i tak ich nie zostawi. Zmienic się może jedynie stopien i zakres finansowania |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl