Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

bridgeburner 19.01.2016 18:58

Jankowski wcale nie jest taki zly
problem w tym, ze nie ma charatkeru do sportu, nie wiem czy przez brak jaj czy z powodu lenistwa i zblazowania
oraz nie bardzo wiadomo tak naprawde na jakiej pozycji mialby grac
w Piascie mja dobrego trenera sam jestem ciekaw czy bedzie w stanie cos z niego wyciagnac

nesta 19.01.2016 19:08

Jeszcze Boguski out i dwóch największych antytalentów w Wiśle w ostatnich latach zakonczy przygode z tym klubem

WhiteDoctor 19.01.2016 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1426769)
Jeszcze Boguski out i dwóch największych antytalentów w Wiśle w ostatnich latach zakonczy przygode z tym klubem

tak nam dopomóż BÓG

W.S 19.01.2016 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1426754)
Masz rację, nie wziąłem. Może dlatego właśnie zadziwia mnie ta dziecinada z wylewaniem pomyj na Jankesa. Wirtuozem nie jest, ale nie zasłużył na takie traktowanie szczególnie, że nikt w Wiśle w ostatniej rundzie nie wyróżnił się na tle pozostałych. Sądzę, że w Piaście będzie grać i cieszyć kibiców. Nie rozumiem również dlaczego tak bardzo Forumowicze są chętni do oddania Sadloka. Sądzicie, że będzie ktoś lepszy za niego w Wiśle znając nasze realia?

Jankowski:

1. Legionista
2. Groził zerwaniem kontraktu
3. Słaby piłkarz

za co ja go mam szanować?

wislakrakow124 19.01.2016 19:30

http://ekstraklasa.tv/skroty/gornik-...t-meczu/2q2pwy

Skrot meczu z Gornikiem Jankowski asystuje przy bramce strzelonej przez Brozka mozna go chwalic. Kolejna akcja w tym skrocie Jankowski nie trafia na pustaka. Jak to zobaczylem to az sie zagotowalem. Niech idzie do tego Piasta i tam cieszy kibicow swoja gra. Mial momenty nawet dobre ale bylo ich za malo.

arti 19.01.2016 19:44

Niech idzie z Bogiem, ale potrzeba kogoś lepszego na jego miejsce.
Na swoim Ślunsku on pewnie będzie grał lepiej - bliżej domu, może inna pozycja w innym ustawieniu drużyny.
W Wiśle nie wiem gdzie trzebaby go ustawić żeby był więcej niż przeciętny.
Dzięki za kopanie w Wiśle i powodzenia Jankes.

FraMat 19.01.2016 20:20

Stępiński odszedł - zaczął grac
Podobnie będzie z Jankowskim. Za 3 miesiące widzę głosy na forum: czemu u nas go nie wykorzystano?

fialo 19.01.2016 20:27

A co Ty masz szklaną kulę?

sl@y 19.01.2016 20:31

Jeśli tak będzie to ja wtedy zadam pytanie, czemu będąc w Wiśle miał wyjebane?

JaworTSW 19.01.2016 20:35

Możecie mi powiedzieć o którego Gikiewicza chodzi ?
Bo jeżeli o Rafała to nie wiem czy jest to dobry wybór, jak grał w Podlaskiej drużynie wiemy za co wyleciał więc czy nie będzie wprowadzał złej atmosfery w szatni ? Łukasz zawodnik ciekawy ale nie wiadomo czy by się sprawdził

St Yabol 19.01.2016 21:06

Z tozmow na Twitterze wynika że chodzi o Lukasza

manson777 19.01.2016 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1426778)
Podobnie będzie z Jankowskim. Za 3 miesiące widzę głosy na forum: czemu u nas go nie wykorzystano?

w tym przypadku będzie to kwestia "specyfiki krakowskiej szatni"
ewentualnie oczywiście

Karherop 19.01.2016 21:15

Cytat:

zdajesz sobie sprawę, że przykładów w drugą stronę można mnożyć i mnożyć?

przez ostatnie 15 lat w Wiśle przewinęło się grubo ponad 100 piłkarzy i ciężko mi wymienić 20 którzy po odejściu z Wisły eksplodowali z formą

Arked 19.01.2016 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1426776)
Na swoim Ślunsku on pewnie będzie grał lepiej - bliżej domu, może inna pozycja w innym ustawieniu drużyny.

Przecież on jest z Warszawy :-)

Za Jankowskim nie ma co płakać ale przydałby się na jego miejsce jakiś prawdziwy ofensywny pomocnik.

krzaq12 19.01.2016 21:22

A ja osobiście kontrakt z którego zejdzie MJ7 przeznaczyłbym jako pulę finansową dzięki której będziemy mogli zaproponować lepszy kontrakt dla Cierzniaka. Jankowski i tak nie miałby miejsc u Pawłowskiego. Na szpicy i tak już nie pogra (Brożek, Ondrasek i Drzazga) a na skrzydle tym bardziej.

Pożegnać i podziękować Piastowi, niech walczy o MP

ABGwislakABG 19.01.2016 21:45

Cytat:

Widzisz głosy? To synestezja powoduje u framata taki a nie inny "poziom" wypowiedzi? Zawsze warto wiedziec wiecej.

W takim razie synestezja podpowiada mi, ze:

Barca w takim razie to hiszpanska/katalonska Wisla, bo nie poznala sie na Fabregasie, Sanchezie, Bellerinie.

Real w takim razie to hiszpanska Wisla, bo nie poznal sie na Moracie, Juanie Macie, Robercie Soldado.

Atletico to tez hiszpanska Wisla, bo nie poznali sie na Jurado, Juanfranie.

To samo Rayo Vallecano, nie poznali sie na Alvaro Negredo.

Valencia? Tez! A Dani Parejo?

Fiorentina to wloska Wisla, nie poznali sie na Valero.

Angielska i najwieksza zagraniczna Wisla jest Manchester United poprzez casus Zahy, Zorana Tosicia, Mame Dioufa, Giuseppe Rossiego, Pique, i konczac na Pogbie.

To jest normalka. Mozna przytaczac Barosow, Paulinhow itd. Itd. Nie rozumiem sensu takiego wrozebnictwa. 5 minutowy research. Ale to trzeba chciec nie srac we wlasne gniazdo, jak to framacie masz w zwyczaju.

Powod takich, a nie innych rezultatow Stepniewskiego jest banalny - ma za soba Lipskiego, czyt. - rozgrywajacego. 5 asyst. Kto we Wisle rozgrywa pilki? Maczynski? Boguski? Cywka? Popovic? Krzywejajo?

Jankes tez w Piascie bedzie mial wiecej okazji do wykorzystania niz we Wisle. 14 asyst w Piascie zrobili obroncy, sam Mraz zrobil ich 8. Dodaj 3 asysty Badii jako ofenssywnego srodkowego i masz pelen obraz.

Oczywiscie zamiast szukac glosow rozsadku szukasz placzkow, ktorzy nie moga pojac, ze w fmie wszystko takie proste i dlaczego tak nie jest w rzeczywistosci. Czynnikow jest 1000-500-100-900 czemu w jednym klubie zawodnik wypali, w 2 nie.

Wasiu 19.01.2016 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1426786)
Na szpicy i tak już nie pogra (Brożek, Ondrasek i Drzazga)

Ja powoli zaczynam się zastanawiać czy my przypadkiem nowego Messiego nie podpisaliśmy. Wszędzie tylko Drzazga, Drzazga, Drzazga, wymieniany wśród wzmocnień na równi z Ondraskiem a to jest chłopak z III ligi. Może i bramek tam trochę natłukł, ale różnica w poziomie jest ogromna. Wymiatacze I-ligowi sobie tutaj nie radzą, a Wy oczekujecie, że chłopak będzie rzeczywistą alternatywą w ataku? Przy braku kontuzji on się na ławkę pewnie ani razu nie załapie.

Fugiel 19.01.2016 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1426767)
Przecież ten magik, który stoi za opchnięciem tego lebiody, tego totalnego ciamajdy i sabotażysty do lidera ekstraklasy, w dodatku za pieniądze powinien dostać jakiś order, wszystkie deale Monchiego z Sevilli sie chowają przy tym.

Jankowski sprzedany - pozytywny dzień, okazało się że nic na tym świecie nie jest niemożliwe. Ślepi mogą zacząć widzieć, głusi słyszeć, ba jest nawet opcja, że Miro zagłosuje na PO, a Jarek się ożeni z Jennifer Lopez. Dnia 19.01.2016 runął świat jaki znaliśmy.

Ja pamiętam jeszcze dwa lepsze magiczne transfery :)

1. To podpisanie Kosowskiego na 5 lat i pozniejsze wypożyczanie go do różnych mocnych klubów za ładnych pare baniek euro.

2. Wytransferowanie Gorawskiego do Rosji za ~ 2 mln euro.

Ale rzeczywiscie ten transfer z Jankowskim wskakuje na podium.

zibi7 19.01.2016 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1426794)

1. To podpisanie Kosowskiego na 5 lat i pozniejsze wypożyczanie go do różnych mocnych klubów za ładnych pare baniek euro.

Magiczny to był dla niejakiego Mandziary, bo teraz ładne 3 bańki złotych za zaległe prowizje musimy mu płacić, przez te transfery Kosowskiego.

Karherop 19.01.2016 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1426793)
Ja powoli zaczynam się zastanawiać czy my przypadkiem nowego Messiego nie podpisaliśmy. Wszędzie tylko Drzazga, Drzazga, Drzazga, wymieniany wśród wzmocnień na równi z Ondraskiem a to jest chłopak z III ligi. Może i bramek tam trochę natłukł, ale różnica w poziomie jest ogromna. Wymiatacze I-ligowi sobie tutaj nie radzą, a Wy oczekujecie, że chłopak będzie rzeczywistą alternatywą w ataku? Przy braku kontuzji on się na ławkę pewnie ani razu nie załapie.

Patrząć na pryzmat naszych napastników w rezerwach, gdzie bieda komukolwiek strzelić choćby 7 bramek w sezonie, to wynik Drzazgi jest naprawdę imponujący. A przypomnijmy sobie jakie nadzieje rozbudzal Zając czy Handzlik, którzy w III lidze odbijali się jak od ściany. Bądź co bądz facet walnął 21 bramek w 18 meczach, zapewne w całym sezonie byłby w stanie wykręcić wynik powyżej 30 bramek, co nawet jak na IV poziom rozgrywkowy jest świetnym wyczynem.

Ja osobiście liczę, że będzie zmiennikiem Ondraska/Brożka i po jego wejściach nie będzie widać zmiany jakości na boisku na gorsze. Jeśli uda mu się na wiosnę strzelić choćby 2-3 bramki wchodząc z ławki to będę zadowolony. W zasadzie to Drzazga jest w idealnej sytuacji. Dostał długo kontrakt. Konkurencję do wejścia z ławki będzie miał raczej mizerną, wymagania na starcie będą od niego małe. Nie pozostaje nic innego jak ostro zasuwać i wykorzystać swoją szansę. Może za te 1-2 lata będzie z niego niezły napastnik.

krzaq12 19.01.2016 22:16

Cytat:

Wymieniona przez mnie kolejność nie jest przypadkowa, a Drzazga nie przyszedł do Nas aby siedzieć cały sezon na ławce, jest Brożek i Ondrasek i to oni będą stanowić o sile w ataku, ale w razie słabszej dyspozycji któregoś z tej dwójki, młody piłkarz z Polkowic powinien dostać szansę.
Jankowski był kompletnie bezproduktywny, grał zawsze a bramek jak na lekarstwo, poza tym to nie zawodnik do gry kombinacyjnej i tyle....

R33 19.01.2016 23:28

Co do Drzazgi to cały czas mam w pamięci jak w 2007 jarano się Ćwielongiem, padały teksty, że to będzie ,,Drugi Frankowski" bo podobny styl itp.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1426794)

(...)

2. Wytransferowanie Gorawskiego do Rosji za ~ 2 mln euro.

A ile mieli dać za ówczesnego kadrowicza i jednocześnie skrzydłowego który dobrze radził sobie na obu stronach (po powrocie Uche z Gorawskiego robiono lewego skrzydłowego i źle nie było)?

Fiti 19.01.2016 23:38

A wie ktoś za ile ten Jankes poszedł?

KotWButach 20.01.2016 00:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1426829)
A wie ktoś za ile ten Jankes poszedł?

za ile by nie poszedł to i tak transferowa bomba zimowego okienka...

brylant17 20.01.2016 05:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JaworTSW (Post 1426781)
Możecie mi powiedzieć o którego Gikiewicza chodzi ?
Bo jeżeli o Rafała to nie wiem czy jest to dobry wybór, jak grał w Podlaskiej drużynie wiemy za co wyleciał więc czy nie będzie wprowadzał złej atmosfery w szatni ? Łukasz zawodnik ciekawy ale nie wiadomo czy by się sprawdził

Łukasz, wystarczyło cofnąć się parę stron

luke1906 20.01.2016 07:49

Cytat:

Nie wykorzystano? To on zj.ebał kilka takich setek, że to aż wstyd było nie trafić.
I z tego co piszą w gazetach to chyba więcej czasu spędzał w samochodzie niż na treningu.

dynek.pl 20.01.2016 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1426837)
Nie wykorzystano? To on zj.ebał kilka takich setek, że to aż wstyd było nie trafić.
I z tego co piszą w gazetach to chyba więcej czasu spędzał w samochodzie niż na treningu.

Brozek w marnowaniu setek jest rownie dobry, a do tego duzo starszy wiec jesli to mialoby decydowac to jego powinnismy pozegnac w pierwszej kolejnosci.

wiesniak842 20.01.2016 09:53

Zgadza sie Brozek jest duzo gorszy od Jankowskiego dlatego po niego nie zglosil sie lider ekstraklapy.

Dariook 20.01.2016 10:21

Ja powiem wiecej.
Mial oferty z legii, amici i Barcelony...szkoda, ze postanowil konczyc kariere w klubie ktorym sie wychowal, zdobywal seryjnie mistrzostwa i siegal po korone krola strzelcow.

bódyń 20.01.2016 11:28

w Sumei bylo oczywiste i stalo (oficjalny profil GKSu)
http://i68.tinypic.com/f2gpu.png

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl