Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

TRZEBINIAnin 18.01.2016 15:50

szprotson - pytanie, czemu nie podpisał z innym klubem, tylko 7 miesiąc gra na playstation....

Dziwne, niby jakiś tam talent z niego, a co sezon ma średnio z 15 meczy, w tym z 5 to wejścia z ławki..
Taki pierwszy rezerwowy i pierwszy do zejścia.

El'kabat 18.01.2016 15:51

Raczej obaj o 23 we Franku :) Bardzo dobra wiadomość, zawsze kogoś ciekawego można na testy wyrwać.

IncognitoTSW 18.01.2016 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1426612)

Ktoś wie kto ma taki śmieszny stadion w 3:27?

zibi7 18.01.2016 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1426639)
szprotson - pytanie, czemu nie podpisał z innym klubem, tylko 7 miesiąc gra na playstation....

Dziwne, niby jakiś tam talent z niego, a co sezon ma średnio z 15 meczy, w tym z 5 to wejścia z ławki..

Szachtar czekał, aż Bayern przeleje pierwszą ratę za transfer Douglasa Costy, bo Bałaszow chciał kasę za podpis, a agent wysoką prowizję:)

wolfy 18.01.2016 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1426639)

Nawet jakby miał być pierwszym rezerwowym ale coś grał, to i tak by był wzmocnieniem kadry.
Obecnie jeśli chodzi o skrzydłowych to mamy Małeckiego i Donalda. Do tego Sarki, który jeszcze się leczy.

Z drugiej strony, nie wiadomo czy się do czegokolwiek nadaje. Faktem jednak jest, że nie ma zbyt wysoko zawieszonej poprzeczki u nas.

gdsmk 18.01.2016 16:32

może to był Szachtar Karagandy albo inny Soligorsk

wolfu 18.01.2016 16:57

Z ciekawości (i nudy), poszperałem w internecie informacji na temat piłkarzy, których testowaliśmy przed sezonem:
-Manoel Cristiano Ribeiro Lemes - występuje w brazylijskim Gremio, wg transfermarkt wart (!) 1 milion euro;
-Joao Beirao - FC Tirsense (3 poziom rozgrywek w Portugalii), w 11 meczach strzelił 2 bramki;
-Maciej Firlej - KS Karkonosze Jelenia Góra, III Liga Dolnośląsko-Lubuska, na tym zakończę;
-Moustapha Bangura - Aris Limassol, najwyższy szczebel na Cyprze (7 miejsce), 16 meczy, 1 bramka;
-Henri Anier - powrót z wypożyczenia z Hibernian (3 mecze, 0 bramek) do Dundee United, raczej nie zagrzeje tam sobie miejsca.

Rob_Zombie 18.01.2016 17:03

Znowu testy, czyli amatorki i chujangi transferowej ciąg dalszy. Istnieją jakieś poważne kluby poza Polską w której testuje się profesjonalnych piłkarzy do pierwszej drużyny?

mistico 18.01.2016 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1426648)
Z ciekawości (i nudy), poszperałem w internecie informacji na temat piłkarzy, których testowaliśmy przed sezonem:
-Manoel Cristiano Ribeiro Lemes - występuje w brazylijskim Gremio, wg transfermarkt wart (!) 1 milion euro;

ta kwota jest z 2014 roku, a poza tym jest totalnie z dupy :) gość gra w Gremio Anapolis (to nie to słynne Gremio) w lidze stanowej w Brazylii. 11 meczów i 5 goli. Ogór jak reszta z wymienionych :)

fran23 18.01.2016 17:08

Cytat:

-Joao Beirao - FC Tirsense (3 poziom rozgrywek w Portugalii), w 11 meczach strzelił 2 bramki;
-Maciej Firlej - KS Karkonosze Jelenia Góra, III Liga Dolnośląsko-Lubuska, na tym zakończę;
-Moustapha Bangura - Aris Limassol, najwyższy szczebel na Cyprze (7 miejsce), 16 meczy, 1 bramka;
-Henri Anier - powrót z wypożyczenia z Hibernian (3 mecze, 0 bramek) do Dundee United, raczej nie zagrzeje tam sobie miejsca.

Dodajmy, że to drugoligowe Gremio Anapolis.

CelticusABG 18.01.2016 17:09

Ten Bałaszow to taki trochę Jacek Kiełb...

brylant17 18.01.2016 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1426649)
Znowu testy, czyli amatorki i chujangi transferowej ciąg dalszy. Istnieją jakieś poważne kluby poza Polską w której testuje się profesjonalnych piłkarzy do pierwszej drużyny?

Wszyscy zdrowi w domu ? lepiej testować niż potem płakać patrz Crivellaro tyle,że polecił go nasz skaut

zibi7 18.01.2016 17:11

Cytat:

Na transfermarkt każdy gracz z lig portugalskich ma zawyżoną wartość, wziętą z kosmosu. Temu nie zmieniali od czasu gry w Portugalii. Crivellaro jak do nas przychodził był wg nich wart 1,5 mln euro, a Barrientos 1 mln euro. Obaj grali wtedy w rezerwach Vitorii Guimaraes.

Karherop 18.01.2016 18:06

Swoją drogą to zabawne, w dobrą grę Vitalija nikt nie wierzy, bo nie grał pół roku w piłkę, ale już w Sarkiego, który rok się leczy, paru gości tu pokłada ogromne nadzieje :lol:

Póki co ciężko go ocenić, ale nie jest na pewno żadnym no-name. A i niech go testują, co nam szkodzi. Najwyżej dostanie kontrakt 0.5+2 lata co jest najlepszym rozwiązaniem.

manson777 18.01.2016 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1426659)
Swoją drogą to zabawne, w dobrą grę Vitalija nikt nie wierzy, bo nie grał pół roku w piłkę, ale już w Sarkiego, który rok się leczy, paru gości tu pokłada ogromne nadzieje :lol:

Póki co ciężko go ocenić, ale nie jest na pewno żadnym no-name. A i niech go testują, co nam szkodzi. Najwyżej dostanie kontrakt 0.5+2 lata co jest najlepszym rozwiązaniem.

Nie mówiąc o tym że pan Sarki w 69 meczach w lidze strzelił dla Wisły całe 2 gole :haha:

wislakrakow124 18.01.2016 18:16

Sarki jest juz w Wisle pewnie skonczony. Nie ma sensu glowy sobie nim zawracac. Myslalem ze juz na wiosne bedzie gotowy a on ciagle sie leczy. Co do Ukrainca trzeba testowac moze akurat cos potrafi

ferrekin 18.01.2016 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakrakow124 (Post 1426661)
Sarki jest juz w Wisle pewnie skonczony. Nie ma sensu glowy sobie nim zawracac. Myslalem ze juz na wiosne bedzie gotowy a on ciagle sie leczy. Co do Ukrainca trzeba testowac moze akurat cos potrafi

dziwie się że po zerwaniu ACL gość leczy się prawie rok,
na pełnym gazie powinien się już przygotowywać rundy

Bałaszow na filmikach wygląda na ciekawego zawodnika,
zobaczymy ile z niego zostało, bo nie grał z tego co widzę 7miesięcy

wolfu 18.01.2016 18:42

W ciekawą rozmowę na twitterze zdał się były napastnik Śląska, Łukasz Gikiewicz. Chyba trochę za bardzo się panowie rozbujali, w każdym razie jak dla mnie - oby skończyło się tylko na twitterowych pogaduchach. Poniżej skrót, link do całości na samym dole.

http://i.imgur.com/KkR4G0b.png

całość: https://twitter.com/AndrzejZarycki/s...06704328445957

wislakrakow124 18.01.2016 19:06

No i Pietrzak w Wisle od wiosny:)

Ponieważ @WislaKrakowSA złożyła korzystną ofertę transferu Rafała Pietrzaka, @GKSKatowice_eu wyraził zgodę na jego treningi w tym klubie

mitmichael 18.01.2016 19:11

Moglismy sie postarac o tego Goncerza a teraz przedłuzył umowe z Katowicami chociaz ten Zdenek to ciekawie sie zapowiada

krzaq12 18.01.2016 19:31

Widzę, że temat Goncerza tutaj chyba nigdy się nie skończy. :D
Mamy Zdenka i musi nam wystarczyć :D
Gdyby Goncerz był takim łakomym kąskiem już dawno wylądowałby w E-klasie.

PiVoSH92 18.01.2016 19:39

IMO Kobra z Brożkiem ze wsparciem Drzazgi spokojnie wydolą, 3 napastników to sporo w porównaniu z 3 ŚO, z czego jeden na wylocie i czy z 0,5 DP.

kowalkar 18.01.2016 19:46

mam tylko jedno pytanie kiedy będzie konferencja prezentacyjna nowych zawodników bo i ile dobrze wiem nawet Drzazga mimo że siedzi już tu od grudnia to nie bylo oficjalnej prezentacji

Karherop 18.01.2016 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ferrekin (Post 1426663)
dziwie się że po zerwaniu ACL gość leczy się prawie rok,
na pełnym gazie powinien się już przygotowywać rundy

Bałaszow na filmikach wygląda na ciekawego zawodnika,
zobaczymy ile z niego zostało, bo nie grał z tego co widzę 7miesięcy

jak się prowadzi mało sportowy tryb życia to nie dziwota, że takie kontuzje się dłużej goją

Pietrzak przychodzi już teraz, więc pytanie tylko brzmi kto odchodzi - Sadlok czy Burliga

63.5 Kg 18.01.2016 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1426668)
Widzę, że temat Goncerza tutaj chyba nigdy się nie skończy. :D
Mamy Zdenka i musi nam wystarczyć :D
Gdyby Goncerz był takim łakomym kąskiem już dawno wylądowałby w E-klasie.

Przeciez przedluzyl w Katowicach kontrakt..

Karherop 18.01.2016 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1426672)
Przeciez przedluzyl w Katowicach kontrakt..

kto kibicom zabroni jeszcze przez następne 5 lat o nim śnić?

ferrekin 18.01.2016 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1426671)
jak się prowadzi mało sportowy tryb życia to nie dziwota, że takie kontuzje się dłużej goją

przestań, on ma tam wszystko zagojone, tylko chodzi o wypracowanie wytrzymałości mięśni takie jakie były przed kontuzją,
ja nie prowadzę praktycznie żadnego życia sportowego obciążającego nogi co nie przeszkadzało mi zagrać już w piłkę, dodam iż byłem 6 miesięcy po rekonstrukcji

Patryko 18.01.2016 20:51

@Karherop

Pewnie Sadlok, on już myślami dawno w Warszawie.

stary zgred 18.01.2016 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ferrekin (Post 1426677)
przestań, on ma tam wszystko zagojone, tylko chodzi o wypracowanie wytrzymałości mięśni takie jakie były przed kontuzją,
ja nie prowadzę praktycznie żadnego życia sportowego obciążającego nogi co nie przeszkadzało mi zagrać już w piłkę, dodam iż byłem 6 miesięcy po rekonstrukcji

Ale może nie balowałeś w tym czasie we franticu i nie przyjmowałeś szklanek na główkę :-)

ES już jest skończony w Wiśle - i bardzo dobrze

Karherop 18.01.2016 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ferrekin (Post 1426677)

Wymagania stawiane przed profesjonalnym piłkarzem są wyższe niż przed zwykłym człowiekiem (z całym szacunkiem dla Ciebie). Swoją drogą odważny jesteś. 6 miesięcy po rekonstrukcji grać w piłkę?

Może gdyby Sarki nie był tak często widywany w krakowskich klubach to by się za nim ciągnęła lepsza opinia niż ta którą posiadam.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl