Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Ogryzek 03.01.2016 13:08

Barientos miał duże umiejętności i potencjał ale nie miał "mózgu". Dokładniej grał egoistycznie i samolubnie. W kilku meczach zamiast podawać koledze żeby wyszedł sam na sam wolał dryblować. Owszem szybkości nie miał ale techniką zjadał Criverajo. Osobną kwestią było to że i tak był totalnie bezproduktywny z powodu "głowy". Być może udałoby się to zmienić jakby został.

Na początku sezonu chciałem założyć temat Cliverao vs Lipski - żeby porównywać osiągnięcia "gwiazdy" brazylijskiej z no namem z niższych lig z Ruchu. W sumie żałuję że tego nie zrobiłem. Bo jak zawsze pisałem - całkowicie odpuściliśmy niższe ligi a tam za grosze można znaleźć nie gorszych, a często lepszych piłkarzy. I co ważniejsze perspektywicznych.

Crivelaro na dzisiaj to pomyłka. Nic nie daje zespołowi. Jest bardzo mało mobilny. Ma braki szybkościowe. A w grze obronnej się nie angażuje. Z przodu też daje nie wiele. To nie Stilić które mało biegał ale robił różnice na boisku.

Jak jest szansa, to pogonić gościa.

piotrband 03.01.2016 13:19

w obecnej sytuacji kadrowej licząć że wszyscy zawodnicy łącznie z Manu będa zdrowi przy dojściu do nas przed wiosną Rafała Pietrzaka i Krzysztofa Drzazgi i tak przydało by jeszcze przynajmniej 1 napastnik lewy pomocnik i środkowy obrońca moim zdaniem to minimum żeby Tedi żeczywiście myślał o górnych miejscach w tabeli

tofik 03.01.2016 13:25

Bez wypłaty odszkodowania się nie obejdzie, to nie Kaziu Moskal - Wiślak pełną gębą, który zrezygnuje z odprawy. A znowuż jak on nic nie pokazuje i nie podnosi się z ławy, to kto go weźmie ? Żeby była jak kolwiek szansa pozbycia się go przed upływem kontraktu nie tracąc przy tym pieniędzy on musiałby grać.

Widać, ze to nie jest typ pracusia czy szybkościowca i tego nie poprawi - on raczej chciałby rzucać podania albo pograć klepę. W Portugalii gra nawet słabszych drużyn jest bardziej poukładana, ogólnie więcej się myśli na boisku niż w Polsce, a mniej walczy fizycznie. Dlatego tam on grał i to nawet dobrze, tak, że kupili go Arabowie, a mało inteligentny piłkarsko Braientos siedział w rezerwach.

Dużo zależy od niego, jak ma ambicję się przygotować dobrze do rundy, to może nie będzie tak źle. Jakieś tam umiejętności ma, ale może się najzwyczajniej w świecie okazać, że jest na polską rąbankę za miękki.

wściekłe pięści węża 03.01.2016 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrband (Post 1425210)
w obecnej sytuacji kadrowej licząć że wszyscy zawodnicy łącznie z Manu będa zdrowi przy dojściu do nas przed wiosną Rafała Pietrzaka i Krzysztofa Drzazgi i tak przydało by jeszcze przynajmniej 1 napastnik lewy pomocnik i środkowy obrońca moim zdaniem to minimum żeby Tedi żeczywiście myślał o górnych miejscach w tabeli

Podobnie jak Ty mam nadzieję, że w klubie nie myślą o Drzazdze i Pietrzaku w kategorii wzmocnień na "już", bo jeśli jest inaczej, to jest po nas. Poza Pietrzakiem i Drzazgą potrzebujemy piłkarzy ogranych w eklasie jeśli mamy mówić o poprawie naszej sytuacji.

Co do rywalizacji Lipski - Crivellaro, oczywiście zgadzam się, że wygrywa ją pod każdym względem Polak, ale on nie trafił do śmierdzieli pół roku temu, żeby z miejsca błysnąć. Kupili go dobrych parę lat wcześniej i on u nich kształtował się jako piłkarz i w końcu dostał szansę gry, którą wykorzystał.

Co zaś do transferów, które by nam pomogły wrócić na właściwe tory, to marzy mi się ponowny zaciąg z Chorzowa. Stępiński, Mazek, Lipski :D plus oczywiście kontynuowanie obecnie obranego kursu na obserwowanie niższych lig (i rozgrywek juniorskich) i ściąganie wyróżniających się tam piłkarzy.

piotrband 03.01.2016 15:48

Co do sięgania do niższych lig to najlepsze co mogą robic w obecnej chwili a i moim zdaniem powinni juz zacząć poszukiwania mam nadzieje nieoszlifowanych młodziaków z 2/3 sezony ten nie dopiero teraz

Szajba_ 03.01.2016 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1425212)
Podobnie jak Ty mam nadzieję, że w klubie nie myślą o Drzazdze i Pietrzaku w kategorii wzmocnień na "już", bo jeśli jest inaczej, to jest po nas. Poza Pietrzakiem i Drzazgą potrzebujemy piłkarzy ogranych w eklasie jeśli mamy mówić o poprawie naszej sytuacji.

Co do Drzazgi się zgodzę, 20 lat, 4 liga, wiadomo. Ale Pietrzak? Spokojnie da rade już teraz

arti 03.01.2016 16:49

Pietrzaka spróbujemy wykupić tylko wtedy jak odejdzie Sadlok.
Co do wprowadzania - chłop 24 lata, tym bardziej obrońca, myślę że można oczekiwać krótkiej aklimatyzacji i wejścia do zespołu, tym bardziej zważywszy na obecny niewysoki poziom Wisły.

rozarian 03.01.2016 17:00

Bez dobrego defensywnego pomocnika leżymy i kwiczymy. Razem z Alankiem w 11-ce zrobimy duży krok do I ligi. Cała pomoc w zasadzie jest do wystrzelenia w kosmos, ale nie ma na rakietę, to trzeba choć śrubkę Urygę odkręcić i dać nową.

krzaq12 03.01.2016 17:09

Cytat:

Bez dobrego defensywnego pomocnika leżymy i kwiczymy. Razem z Alankiem w 11-ce zrobimy duży krok do I ligi. Cała pomoc w zasadzie jest do wystrzelenia w kosmos, ale nie ma na rakietę, to trzeba choć śrubkę Urygę odkręcić i dać nową.
Dokładnie dobry defensywny pomocnik jest bardzo ważnym ogniwem, choć para Popovic-Mączyński też dobrze wywiązywała się z tej roli, brakowało im jedynie kogoś z przodu do rozegrania.
Choć Uryga z przed roku a Uryga z końcówki rundy to jak niebo i ziemia.
Nie wierze, że to pisze ale zrobił chłop progres, niewielki bo niewielki ale zrobił :D

szprotson 03.01.2016 17:15

aklimatyzacja
jaki to jest piękny slogan ktory wytłumaczy słabego piłkarza...

arti 03.01.2016 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1425220)
aklimatyzacja
jaki to jest piękny slogan ktory wytłumaczy słabego piłkarza...

Żuraw, Głowa, Szymek, Olo, Kalu Uche - chwilę (krótszą - Szymek lub dłuższą - Żuraw) trwało zanim się wkomponowali i zaczęli dobrze grać.
Oczywiście nie te czasy i nie ta Wisła o czym wspomniałem.

Davss875 03.01.2016 17:25

Tymczasem Pogoń zakontraktowała Obraniaka!!! Skąd oni mają kase ja sie pytam?
Drygas by się przydał na defensywnego albo ktoś lepszy tylko kto i za co?

krzaq12 03.01.2016 17:30

Cytat:

Grupa azoty-ot cała zagadka

Myślę, że potencjalne zakontraktowanie go może oznaczać zejście z kontraktu, sowicie opłacanego Patryka Małeckiego i jego wielki powrót na R22 :D

Wesoły Romek 03.01.2016 17:35

Gwoli ścisłości - nie podpisał, ma podpisać.

szprotson 03.01.2016 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1425221)
Żuraw, Głowa, Szymek, Olo, Kalu Uche - chwilę (krótszą - Szymek lub dłuższą - Żuraw) trwało zanim się wkomponowali i zaczęli dobrze grać.

sory ale nie zgadzam się.
Dobry pilkarz z innym dobrym dogada się po wymienieniu trzech podań.

chyba ze masz na mysli aklimatyzacje przez pryzmat pilkarza który przychodzi z całkowicie innego klimatu i całkowicie innej ligi. Ja bym się zastanawiał wtedy cy jest sens takiego piłkarza sprowadzać.
Ale aklimatyzacja gdy przechodzi się z tej samej ligi czy tez z ligi niżej do ligi wyżej ? Sprawne wytłumaczenie, nic więcej. Zasady gry takie same, boisko również i piłka też.

arti 03.01.2016 19:38

W sumie to chodziło mi o to,że Pietrzak powinien szybko się wpasować (może nie od 1, ale np. od 3 czy 5 kolejki.
Potem jak wspomniałeś o aklimatyzacji wg Ciebie to przytoczyłem kilka nazwisk.Żuraw o mało nie wyleciał bo miał przeciętne półtora sezonu i dopiero potem zaczął grać. Kalu najpewniej by dostał kopa gdyby Smuda został do lata 2002 albo dłużej.Głowa-po przyjściu niepewność i seria klopsów.Szymek-na początku ława.
Nie każdy był tu od razu Frankiem,Czerwcem,Meliksonem itp.

63.5 Kg 03.01.2016 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1425222)

Nie czytaj głupot...
Nie ma takiego tematu..

Wojtas 04.01.2016 00:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1425221)

A ja pamietam czasy gdy jak Kalu Uche wchodzil z ławki na mecz to krzyczano "Po co..on tylko druzynę osłabia"

akliamtyzacja JEST WAZNA ,i tu nie ma watpliowisci

Natomiast Uryga jest słaby i tu tez nie ma watpliwosici.Problem tylko komu by go upchać....watpie zeby ktos z ekstrklasy takiego kołka chciał.Bedziemy sie niestety musieli meczyc zdasjie nadal..

wislakrakow124 04.01.2016 10:51

Mecz z legla i z Pogonia to byly dobre spotkania w wykonaniu Urygi. Bledow sie nie ustrzegl ale wedlug mnie dobrze zagral. Moze na wiosne pokaze na co go stac.

kpn 04.01.2016 11:29

Ta a jeszcze wczesniej to jego dobry mecz w Poznaniu (2:3). Raz na rok to i mucha pierdnie.

piotek 04.01.2016 11:29

Mimo wszystko do młodzieżówki za coś jest powoływany. Ja po prostu liczę, że taki Dorna widzi w nim więcej niż my. Podobnie bylo z Maczynskim w kadrze

Revolver 04.01.2016 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1425248)
Mimo wszystko do młodzieżówki za coś jest powoływany. Ja po prostu liczę, że taki Dorna widzi w nim więcej niż my. Podobnie bylo z Maczynskim w kadrze

Czy Ty widziałeś jaki piach gra team Dorny? W większości czasu to kopanina godna właśnie Alana Urygi.

pomeran 04.01.2016 14:03

http://weszlo.com/2016/01/04/projekt...zony-fiaskiem/

Jeśli faktycznie Ted ma jakikolwiek wpływ na to kto pryjdzie i Cupiał rzuci groszem, mają szanse.

Dzimi 04.01.2016 14:24

http://sport.interia.pl/serie-a/news...ej,nId,1947968

Może wypożyczenie do końca sezonu?

gypsy 04.01.2016 15:05

Ja bym chętnie Wilczka u nas widziała. To mógł być dobry ruch, szczególnie, że u nas atak leży i kwiczy.

Ma_niek 04.01.2016 15:20

Wilczek do Belgii podobno idzie.

brylant17 04.01.2016 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1425266)
Wilczek do Belgii podobno idzie.

Pewnie chciałby pojechać na Euro także mógłby wrócić.....

Davss875 04.01.2016 15:51

4 stycznia i cisza jak makiem zasiał, a mialy byc konferencje prasowe z prezesem, trenerem i ja sie pytam gdzie to wszystko????

WISŁAZWE 04.01.2016 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1425269)
4 stycznia i cisza jak makiem zasiał, a mialy byc konferencje prasowe z prezesem, trenerem i ja sie pytam gdzie to wszystko????

Kto powiedział, że dziś będzie konferencja?

Konferencja będzie pod koniec tygodnia.

Karherop 04.01.2016 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1425270)
Kto powiedział, że dziś będzie konferencja?

Konferencja będzie pod koniec tygodnia.

Nie broń zarządu, bo lekką kpiną z kibiców jest konferencja 2 tygodnie po przejęciu sterów w klubie przez Pawłowskiego (23 grudnia) i Dunina (21 grudnia).

Tym bardziej, że negocjacje z nimi trwały jakiś czas i nie spadły na nich te nominacje jak grom z jasnego nieba. W innym przypadku wzięli kota w worku - czyli tym gorzej dla nich.

Nie wiem czy w klubie jest równie wielka cisza w eterze (mam nadzieję, że nie), ale jest ona co najmniej niepokojąca. I myślę, że nie tylko dla mnie, kibiców, ale i dla zawodników (np. Cierzniaka, który od 4 dni może podpisać kontakt z kim chce).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl