Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

crazykaro 15.12.2011 14:25

Będzie jeszcze jakiś wstępny podział na koszyki przed losowaniem? Bo chyba drużyny nie mogą na siebie trafiać te z tych samych grup i państw

Kryniu 15.12.2011 14:26

Ja nie chcę City bo będą nas porównywać z Lechem. Co do reszty to oby nie na wschód

sevenheaven 15.12.2011 14:26

jak dla mnie Paok albo Olympiakos ..
drużyny Greckie nam leżą wystarczy przypomnieć Iraklis, mimo wszystko dodałym do tego Panathinaikos.. ostatnio Jagiellonia bardzo dobrze grała

a jak już wybierać, który Manchester to zdecydowanie UTD

który kompletnie odpuści LE, z obawy przed kontuzjami, musi w lidze gonić, natomiast City ma na ławce takich graczy jak Dżeko itp. ich 2 skład dla nas to kosmos, MU nie ma takiej szerokiej ławki

najgorszy będzie Charkow, ani medialny klub, natomiast piekielnie mocny teraz, zobaczcie w jakim stylu wygrał swoją grupę .. ostatnio ze Szachtarem w lidze na wyjeździe wygrali
to może być czarny koń przyszłego roku LM

River 15.12.2011 14:46

Tak sobie mysle, ze Besiktas bylby ciekawym wyzwaniem. Kibicowsko na plus, marketingowo raczej tez (choc to nie MU) ale jest to jeden z najslynniejszych tureckich klubow. I sportowo tez na plus bo to jest zespol, ktory potrafi sprawiac swoim kibicom niemile niespodzianki;) Z nimi mozna by powalczyc. Poza tym pewnie im w lutym nie bardzo usmiechaloby sie grac u nas:-D No i jeszcze jeden fakt. Dawno z tureckim klubem nie gralismy wiec moze jakas odmiana?

Kogo uniknac z roznych wzgledow:

Rubin (jesli wygra grupe) - Nie wiem czy w lutym UEFA zezwoli im grac w Kazaniu. Zdaje sie, ze w zeszlym sezonie z Twente grali w Moskwie. Rywal mocny ale malo atarakcyjny
PSV - z Holendrami juz gralismy
Metalist - rywal malo atrakcyjny a mocny.
Club Brugge lub Braga - kolejni malo atrakcyjni rywale, w dodatku odpadniecie z nimi calkiem prawdopodobne
MC - sa w ewidentnym gazie i nawet grajac na pol gwizdka w LE sa w stanie nas rozbic
Valencia - przypuszczam, ze Hiszpanie beda chcieli cos zwojowac w LE rekompensujac sobie odpadniecie z LM. Rywal cholerrnie ciezki ale z tych ciezkich wole United niz Nietoperze.
Anderlecht - Mocny i niewygodny rywal. Bardzo grozny u siebie. Juz kiedys dali nam lekcje, chyba nie jestesmy jeszcze gotowi na rewanz:P

Na kogo fajnie byloby trafic:
Besiktas - o nich wyzej
MU - kandydat numer 1. Takiego rywala rzadko gosci sie w Polsce. Absolutny top, ale w tym sezonie nie zachwycaja. Nie wiadomo jak potraktuja LE. Z marketingowego punktu widzenia strzal w 10.
Olympiakos - swietny wyjazd, slynny klub, mozna by sie zemscic za Panathinaikos:P
Sporting Lizbona - uznana marka, ktora wraca na nalezne jej miejsce w portugalskiej pilce. Ciekawy rywal i mysle, ze i marketingowo ok.
Atletico - atrakcyjny rywal, ktory jednak na krajowym podworku nie zachwyca. Mozna powalczyc jesli nie o awans to przynajmniej o niespodzianke w pojedynczym meczu.
Schalke - marketingowo bardzo dobrze, blisko, mamy dobre wspomnienia...:-D
Standard - zespol, ktory przechodzi kryzys, nie jest to ten sam Standard sprzed 2-3 lat. Mozna z nimi powalczyc choc z finansowego punktou widzenia, rywal nie rzuca na kolana.
Bilbao - ciekawy wyjazd, z Baskami bylyby to mecze walki i moglyby byc to ciekawe widowiska.

hawkins 15.12.2011 14:58

Moje wymarzone typy to:

1 PAOK - fajny wyjazd, slabszy od Olympiakosu
2 Liege - tez niedaleko, slabsi od Anderlechtu (6 miejsce w lidze)
3 Brugge (jesli wyprzedza Brage) - silniejsze od Liege, ale i tak nie ta polka co Anderlecht (2 w lidze)
4 Besiktas - mimo wszystko Turcy to nie potega. Mieli latwa grupe, a w lidze sa za Galatasaray i Fenerbahce

Dopiero po przejsciu tej rundy grajmy z ManU, ManC, Athletico, czy Schalke. Zeby byla szansa na kolejne punkty i perspektywa gry z wielkimi w wypadku awansu!

PS: Byleby nie trafic na Portugalczykow - goscie siepia z dystansu jak z armaty, maja zawsze taka pozytywna atmosfere i zawsze chca strzelic kolejna bramke. Przy ew. wpi***lu nie zniose ich radosci (jak to bylo po meczu 6:1 z Bosnia). Zwlaszcza ze mam trojke Portugalczykow na pietrze w akademiku...

rasel1906 15.12.2011 15:12

a czy ktos może wie ile zarobilismy od poczatku tego sezonu ? Chodzi mi wylacznie o premie z Uefy za lige europejska i eliminacje do ligi mistrzow?

palikot 15.12.2011 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1202038)
Będzie jeszcze jakiś wstępny podział na koszyki przed losowaniem? Bo chyba drużyny nie mogą na siebie trafiać te z tych samych grup i państw

Jak tam piosenka? Spodobała Ci się? :D

http://youtu.be/EUAkYUsfWNw

heoij 15.12.2011 15:27

PODZIĘKUJMY ODENSE - GDYBY NIE ONI TO NIE MIELIBYŚMY AWANSU !

https://www.facebook.com/odenseboldklub?sk=wall

TommyTSW 15.12.2011 15:59

mi to się marzy polska para w europejskich pucharach, oczywiście w następnej rundzie to by było coś

Kandzior 15.12.2011 16:08

Na oficjalnie stronie jest news, ze klub podziękował Odense za ich postawę listownie i wysłali im również jakiś 'specjalny prezent'. Nie wiecie co to jest ten specjalny prezent?

Piotson 15.12.2011 16:10

Spakowano Jaliensa i wysłano do Danii.

Kandzior 15.12.2011 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1202081)
Spakowano Jaliensa i wysłano do Danii.

Nie wiem, czy to był Jaliens, czy pocztówka stadionowa, może Ty dla psikusa pojechałeś, w każdym razie moim zdaniem to żenada takie prezenciki.

Maxior 15.12.2011 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kandzior (Post 1202079)
Na oficjalnie stronie jest news, ze klub podziękował Odense za ich postawę listownie i wysłali im również jakiś 'specjalny prezent'. Nie wiecie co to jest ten specjalny prezent?

Powinni wysłać skrzynie piwa Żywiec heh:-p

Piotson 15.12.2011 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kandzior (Post 1202090)
Nie wiem, czy to był Jaliens, czy pocztówka stadionowa, może Ty dla psikusa pojechałeś, w każdym razie moim zdaniem to żenada takie prezenciki.

E tam żenada.
Wysłali jakiś proporczyk lub też szalik i teraz Odense będzie mogło sobie wywiesić to w swoim klubowym muzeum czy co tam mają, że dostali od Polaków za dzielną postawę.

Kandzior 15.12.2011 16:43

Wątpię, żeby nawet w Europie praktykowało się takie rzeczy. Jak dla mnie remis Odense czysty fart, też raczej mało kto się spodziewał, że ogramy Twente. Gdyby wcześniej Wisła wysyłała odpowiedni list - Wygrajcie w Londynie bo nam zależy jak cholera a mamy jeszcze szanse, to nie dziwiłbym się a tak to trochę dla mnie dziwne bo Odense grało przede wszystkim dla siebie, nie dla Wisły bo ta jeszcze ma cień szansy. Ale w życie trzeba mieć szczęście i gramy dalej.

tofik 15.12.2011 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1202024)
Trafić kogoś z tych ekip:

Standard
Brugge/Braga
Besiktas

wzmocnić w zimie obrone i gramy w 1/8 np z MU i odpadamy po fajnym dwumeczu w dobrych nastrojach.

:-p Już mam dobry nastrój, raz z racji awansu, dwa jak czytam takie posty.

vojtex 15.12.2011 17:21

mógłby dać ktoś informacje na temat losowania? na kogo możemy trafić, o której jest losowanie itp. ?

PlacekTSW 15.12.2011 17:27

Jutro o 13, możemy na manchestery trafić, schalke, lazio, standart liege, anderlecht, itp.

Ajax 15.12.2011 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlacekTSW (Post 1202115)
Jutro o 13, możemy na manchestery trafić, schalke, lazio, standart liege, anderlecht, itp.

Nie trafimy na bank na Lazio

Cytat:

anchester United, Valencię, Manchester City, Olympiakos Pireus, Anderlecht Bruksela, Schalke Gelsenkirchen, Metalist Charków, Athletic Bilbao, Sporting Lizbona, Besiktas Stambuł, Standard Liege, PSV Eindhoven lub na zwycięzców trzech grup Ligi Europejskiej, w których rozstrzygnięcia zapadną dziś. Są to: Atletico Madryt lub Udinese z grupy I, Club Brugge lub Braga z grupy H, PAOK Saloniki lub Rubin Kazań z grupy A.

mic 15.12.2011 18:07

Co mowil Kolton o Genkovie w studiu przedmeczowym ?

jasnyGwint 15.12.2011 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rasel1906 (Post 1202062)
a czy ktos może wie ile zarobilismy od poczatku tego sezonu ? Chodzi mi wylacznie o premie z Uefy za lige europejska i eliminacje do ligi mistrzow?

2.100mln za uczestnictwo w IV rundzie LM + 1.620mln za LE jak do tej pory

jcts 15.12.2011 18:42

Na Polsat Sport leci końcówka meczu Fulham-Odense, kto nie widział to polecam :D

Dariook 15.12.2011 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 1202138)

A teraz pytanie za 100 punktów. Ile z tej kwoty zostanie przeznaczone na rozwój drużyny?

neq. 15.12.2011 19:06

ja wiem, ja wiem, ja powiem !

ZEEEEEERO ;(

Ogryzek 15.12.2011 19:18

Trudno nie cieszyć się z takiego sukcesu:)

Brawo piłkarze i Kaziu. Trochę zaszalałem ze szczęścia wczoraj i dzisiaj głowa boli.

A co do rywala, to jak ktoś pisał chciałbym takie MU. Marketingowo i finansowo świetnie. Sportowo? Pewnie odpadniemy, ale za to skupimy się na lidze. A odpadając z MU nie będzie dyskusji że mogliśmy awansować a zawiedliśmy. Rywal z innej planety dla nas.

Awans - piękny prezent na święta:D

lazy 15.12.2011 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez neq. (Post 1202152)
ja wiem, ja wiem, ja powiem !

ZEEEEEERO ;(

Panowie demagodzy, a ile z tej kwoty zostanie przeznaczone na utrzymanie drużyny?

markowywislak 15.12.2011 19:32

oby tylko nie Manchester United albo City bo będa przyjeżdzać z całej polski żeby tylko zobaczyć w akcjii Roneya albo Naniego.Chciałbym i marze o FC BRUGGE!!!!!!

luke1906 15.12.2011 19:50

I ...., że będą przyjeżdżać. Ważne, że będę ja, że będziesz ty. I żaden piknik czy inny kosmita nie ma prawa nam tego zepsuć.

Marzy mi się ManU, zwłaszcza że ściskam też kciuki za Kanonierów :)
Poza tym, na rywala tej klasy, czyli Manchestery, Reale i inne takie, po reformie eliminacji do LM prędko nie trafimy.

Tak sobie jeszcze myślę - większość sezonu psu w dupę, rzucałem ....ami nonstop, co weekend prawie.
A tu jeden mecz i jak wszystko może znowu być piękne. I o to właśnie chodzi w tym całym naszym kibicowaniu. O chwile takie jak ta wczoraj.

Ave Wisła!

rasel1906 15.12.2011 20:01

^^ dokladnie nie potrzebujemy tych wszystkich pokemonowych kibicow Manu czy innych City

Kulawik88 15.12.2011 20:05

Chciałbym MU, chociażby z tego względu że chciałbym w końcu zobaczyć komplet widzów na Reymonta. Club Brugge to też fajna opcja, Brugia to piękne miasto, warto było by je zobaczyć na własne oczy.

JrQ- 15.12.2011 20:17

ja bym chciał Bilbao
atrakcyjny rywal, ale znów nie grają kosmosu

nemox007 15.12.2011 20:21

A ja bym spojrzał na to z innej strony.
Anglicy będą mieszkać w Krakowie na Euro 2012. Ich gazety pokazują tragiczne zdjęcia ze stadionu Hutnika. Może jak przyjadą i zobaczą Kraków na własne oczy to zmienią zdanie i więcej kibiców przyjedzie na Euro do Krakowa

Kulawik88 15.12.2011 20:29

A po cholerę nam obrzygane, pijane angole na rynku, mało ich obecnie? Poza tym Fullham już był w Krakowie i nie ma najlepszych wspomnień ponieważ okazaliśmy się od nich lepsi w fazie grupowej ;)

jcts 15.12.2011 20:39

Nie wiem czemu ale coś czuje że trafimy na Athletic Bilbao.
A tak obiektywnie to najlepiej chyba by było trafić na Liege, a potencjalnie w 1/8 na pare w której jest ManU, to dałoby dodatkowego kopa naszym w meczu z Belgami.
Najgorzej trafić na Charków, nie medialny klub a na poziomie Szachtara, leją wszystkich w LE.
Źle by było trafić też na Anderlecht.

kriswisla 15.12.2011 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kulawik88 (Post 1202170)
A po cholerę nam obrzygane, pijane angole na rynku, mało ich obecnie? Poza tym Fullham już był w Krakowie i nie ma najlepszych wspomnień ponieważ okazaliśmy się od nich lepsi w fazie grupowej ;)

moge was zapewnic ze wiekszosc z nich zna dobrze Krakow i jak kolega napisał dosc ich juz jest w Krakowie .Dobrze by było wylosowac przeciwnika z którym mozna by powalczyc o awans dalej ,chodzi o punkty rankingowe ,im wiecej wygranych meczow tym wiecej punktow plus bonusy za dalszy awans no i kasa dla klubu coraz wieksza.

loory 15.12.2011 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nemox007 (Post 1202169)
A ja bym spojrzał na to z innej strony.
Anglicy będą mieszkać w Krakowie na Euro 2012. Ich gazety pokazują tragiczne zdjęcia ze stadionu Hutnika. Może jak przyjadą i zobaczą Kraków na własne oczy to zmienią zdanie i więcej kibiców przyjedzie na Euro do Krakowa

100% racji :D

River 15.12.2011 20:53

Z dwojki PAOK/Rubin, to Grecy staja sie kolejnym potencjalnym rywalem Wisly. Przed chwila zremisowali z Rosjanami i utrzymali 1. miejsce w grupie. Odpada wiec malo ciekawy rywal z Rosji.

Dariook 15.12.2011 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kulawik88 (Post 1202170)
A po cholerę nam obrzygane, pijane angole na rynku, mało ich obecnie? Poza tym Fulham już był w Krakowie i nie ma najlepszych wspomnień ponieważ okazaliśmy się od nich lepsi w fazie grupowej ;)

Jak będzie MU to Rooney nie przyjedzie. Żonka go nie puści , wie jaki ....iarz z niego.
Jak bedzie City to niech wezmą Teveza ze sobą, płacze ze w Manch...są tylko 2 restauracje to u nas na pewno mu sie spodoba...Moze zostanie na dłużej :-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Place TSW (Post 1202185)
Nie przyjedzie Tevez, dogadał się z Milanem :P

Dogadał ale jeszcze nie podpisał ...

A moze ten właściciel City wpadnie turystycznie, zobaczy i pomyśli że kupie ten fajny klub. Sprawdzi czy ktoś ze znajomych ma coś podobnego, wyciągnie drobne i spłaci Bogusia wraz z odsetkami

PlacekTSW 15.12.2011 21:01

Nie przyjedzie Tevez, dogadał się z Milanem :P

mitmichael 15.12.2011 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1202180)
Z dwojki PAOK/Rubin, to Grecy staja sie kolejnym potencjalnym rywalem Wisly. Przed chwila zremisowali z Rosjanami i utrzymali 1. miejsce w grupie. Odpada wiec malo ciekawy rywal z Rosji.

No to byłby ciekawy wyjazd - a z United, City czy Valencia zawsze mozna powalczyc w kolejnej fazie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl