![]() |
Będzie jeszcze jakiś wstępny podział na koszyki przed losowaniem? Bo chyba drużyny nie mogą na siebie trafiać te z tych samych grup i państw
|
Ja nie chcę City bo będą nas porównywać z Lechem. Co do reszty to oby nie na wschód
|
jak dla mnie Paok albo Olympiakos ..
drużyny Greckie nam leżą wystarczy przypomnieć Iraklis, mimo wszystko dodałym do tego Panathinaikos.. ostatnio Jagiellonia bardzo dobrze grała a jak już wybierać, który Manchester to zdecydowanie UTD który kompletnie odpuści LE, z obawy przed kontuzjami, musi w lidze gonić, natomiast City ma na ławce takich graczy jak Dżeko itp. ich 2 skład dla nas to kosmos, MU nie ma takiej szerokiej ławki najgorszy będzie Charkow, ani medialny klub, natomiast piekielnie mocny teraz, zobaczcie w jakim stylu wygrał swoją grupę .. ostatnio ze Szachtarem w lidze na wyjeździe wygrali to może być czarny koń przyszłego roku LM |
Tak sobie mysle, ze Besiktas bylby ciekawym wyzwaniem. Kibicowsko na plus, marketingowo raczej tez (choc to nie MU) ale jest to jeden z najslynniejszych tureckich klubow. I sportowo tez na plus bo to jest zespol, ktory potrafi sprawiac swoim kibicom niemile niespodzianki;) Z nimi mozna by powalczyc. Poza tym pewnie im w lutym nie bardzo usmiechaloby sie grac u nas:-D No i jeszcze jeden fakt. Dawno z tureckim klubem nie gralismy wiec moze jakas odmiana?
Kogo uniknac z roznych wzgledow: Rubin (jesli wygra grupe) - Nie wiem czy w lutym UEFA zezwoli im grac w Kazaniu. Zdaje sie, ze w zeszlym sezonie z Twente grali w Moskwie. Rywal mocny ale malo atarakcyjny PSV - z Holendrami juz gralismy Metalist - rywal malo atrakcyjny a mocny. Club Brugge lub Braga - kolejni malo atrakcyjni rywale, w dodatku odpadniecie z nimi calkiem prawdopodobne MC - sa w ewidentnym gazie i nawet grajac na pol gwizdka w LE sa w stanie nas rozbic Valencia - przypuszczam, ze Hiszpanie beda chcieli cos zwojowac w LE rekompensujac sobie odpadniecie z LM. Rywal cholerrnie ciezki ale z tych ciezkich wole United niz Nietoperze. Anderlecht - Mocny i niewygodny rywal. Bardzo grozny u siebie. Juz kiedys dali nam lekcje, chyba nie jestesmy jeszcze gotowi na rewanz:P Na kogo fajnie byloby trafic: Besiktas - o nich wyzej MU - kandydat numer 1. Takiego rywala rzadko gosci sie w Polsce. Absolutny top, ale w tym sezonie nie zachwycaja. Nie wiadomo jak potraktuja LE. Z marketingowego punktu widzenia strzal w 10. Olympiakos - swietny wyjazd, slynny klub, mozna by sie zemscic za Panathinaikos:P Sporting Lizbona - uznana marka, ktora wraca na nalezne jej miejsce w portugalskiej pilce. Ciekawy rywal i mysle, ze i marketingowo ok. Atletico - atrakcyjny rywal, ktory jednak na krajowym podworku nie zachwyca. Mozna powalczyc jesli nie o awans to przynajmniej o niespodzianke w pojedynczym meczu. Schalke - marketingowo bardzo dobrze, blisko, mamy dobre wspomnienia...:-D Standard - zespol, ktory przechodzi kryzys, nie jest to ten sam Standard sprzed 2-3 lat. Mozna z nimi powalczyc choc z finansowego punktou widzenia, rywal nie rzuca na kolana. Bilbao - ciekawy wyjazd, z Baskami bylyby to mecze walki i moglyby byc to ciekawe widowiska. |
Moje wymarzone typy to:
1 PAOK - fajny wyjazd, slabszy od Olympiakosu 2 Liege - tez niedaleko, slabsi od Anderlechtu (6 miejsce w lidze) 3 Brugge (jesli wyprzedza Brage) - silniejsze od Liege, ale i tak nie ta polka co Anderlecht (2 w lidze) 4 Besiktas - mimo wszystko Turcy to nie potega. Mieli latwa grupe, a w lidze sa za Galatasaray i Fenerbahce Dopiero po przejsciu tej rundy grajmy z ManU, ManC, Athletico, czy Schalke. Zeby byla szansa na kolejne punkty i perspektywa gry z wielkimi w wypadku awansu! PS: Byleby nie trafic na Portugalczykow - goscie siepia z dystansu jak z armaty, maja zawsze taka pozytywna atmosfere i zawsze chca strzelic kolejna bramke. Przy ew. wpi***lu nie zniose ich radosci (jak to bylo po meczu 6:1 z Bosnia). Zwlaszcza ze mam trojke Portugalczykow na pietrze w akademiku... |
a czy ktos może wie ile zarobilismy od poczatku tego sezonu ? Chodzi mi wylacznie o premie z Uefy za lige europejska i eliminacje do ligi mistrzow?
|
Cytat:
http://youtu.be/EUAkYUsfWNw |
PODZIĘKUJMY ODENSE - GDYBY NIE ONI TO NIE MIELIBYŚMY AWANSU !
https://www.facebook.com/odenseboldklub?sk=wall |
mi to się marzy polska para w europejskich pucharach, oczywiście w następnej rundzie to by było coś
|
Na oficjalnie stronie jest news, ze klub podziękował Odense za ich postawę listownie i wysłali im również jakiś 'specjalny prezent'. Nie wiecie co to jest ten specjalny prezent?
|
Spakowano Jaliensa i wysłano do Danii.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wysłali jakiś proporczyk lub też szalik i teraz Odense będzie mogło sobie wywiesić to w swoim klubowym muzeum czy co tam mają, że dostali od Polaków za dzielną postawę. |
Wątpię, żeby nawet w Europie praktykowało się takie rzeczy. Jak dla mnie remis Odense czysty fart, też raczej mało kto się spodziewał, że ogramy Twente. Gdyby wcześniej Wisła wysyłała odpowiedni list - Wygrajcie w Londynie bo nam zależy jak cholera a mamy jeszcze szanse, to nie dziwiłbym się a tak to trochę dla mnie dziwne bo Odense grało przede wszystkim dla siebie, nie dla Wisły bo ta jeszcze ma cień szansy. Ale w życie trzeba mieć szczęście i gramy dalej.
|
Cytat:
|
mógłby dać ktoś informacje na temat losowania? na kogo możemy trafić, o której jest losowanie itp. ?
|
Jutro o 13, możemy na manchestery trafić, schalke, lazio, standart liege, anderlecht, itp.
|
Cytat:
Cytat:
|
Co mowil Kolton o Genkovie w studiu przedmeczowym ?
|
Cytat:
|
Na Polsat Sport leci końcówka meczu Fulham-Odense, kto nie widział to polecam :D
|
Cytat:
|
ja wiem, ja wiem, ja powiem !
ZEEEEEERO ;( |
Trudno nie cieszyć się z takiego sukcesu:)
Brawo piłkarze i Kaziu. Trochę zaszalałem ze szczęścia wczoraj i dzisiaj głowa boli. A co do rywala, to jak ktoś pisał chciałbym takie MU. Marketingowo i finansowo świetnie. Sportowo? Pewnie odpadniemy, ale za to skupimy się na lidze. A odpadając z MU nie będzie dyskusji że mogliśmy awansować a zawiedliśmy. Rywal z innej planety dla nas. Awans - piękny prezent na święta:D |
Cytat:
|
oby tylko nie Manchester United albo City bo będa przyjeżdzać z całej polski żeby tylko zobaczyć w akcjii Roneya albo Naniego.Chciałbym i marze o FC BRUGGE!!!!!!
|
I ...., że będą przyjeżdżać. Ważne, że będę ja, że będziesz ty. I żaden piknik czy inny kosmita nie ma prawa nam tego zepsuć.
Marzy mi się ManU, zwłaszcza że ściskam też kciuki za Kanonierów :) Poza tym, na rywala tej klasy, czyli Manchestery, Reale i inne takie, po reformie eliminacji do LM prędko nie trafimy. Tak sobie jeszcze myślę - większość sezonu psu w dupę, rzucałem ....ami nonstop, co weekend prawie. A tu jeden mecz i jak wszystko może znowu być piękne. I o to właśnie chodzi w tym całym naszym kibicowaniu. O chwile takie jak ta wczoraj. Ave Wisła! |
^^ dokladnie nie potrzebujemy tych wszystkich pokemonowych kibicow Manu czy innych City
|
Chciałbym MU, chociażby z tego względu że chciałbym w końcu zobaczyć komplet widzów na Reymonta. Club Brugge to też fajna opcja, Brugia to piękne miasto, warto było by je zobaczyć na własne oczy.
|
ja bym chciał Bilbao
atrakcyjny rywal, ale znów nie grają kosmosu |
A ja bym spojrzał na to z innej strony.
Anglicy będą mieszkać w Krakowie na Euro 2012. Ich gazety pokazują tragiczne zdjęcia ze stadionu Hutnika. Może jak przyjadą i zobaczą Kraków na własne oczy to zmienią zdanie i więcej kibiców przyjedzie na Euro do Krakowa |
A po cholerę nam obrzygane, pijane angole na rynku, mało ich obecnie? Poza tym Fullham już był w Krakowie i nie ma najlepszych wspomnień ponieważ okazaliśmy się od nich lepsi w fazie grupowej ;)
|
Nie wiem czemu ale coś czuje że trafimy na Athletic Bilbao.
A tak obiektywnie to najlepiej chyba by było trafić na Liege, a potencjalnie w 1/8 na pare w której jest ManU, to dałoby dodatkowego kopa naszym w meczu z Belgami. Najgorzej trafić na Charków, nie medialny klub a na poziomie Szachtara, leją wszystkich w LE. Źle by było trafić też na Anderlecht. |
Cytat:
|
Cytat:
100% racji :D |
Z dwojki PAOK/Rubin, to Grecy staja sie kolejnym potencjalnym rywalem Wisly. Przed chwila zremisowali z Rosjanami i utrzymali 1. miejsce w grupie. Odpada wiec malo ciekawy rywal z Rosji.
|
Cytat:
Jak bedzie City to niech wezmą Teveza ze sobą, płacze ze w Manch...są tylko 2 restauracje to u nas na pewno mu sie spodoba...Moze zostanie na dłużej :-) Cytat:
A moze ten właściciel City wpadnie turystycznie, zobaczy i pomyśli że kupie ten fajny klub. Sprawdzi czy ktoś ze znajomych ma coś podobnego, wyciągnie drobne i spłaci Bogusia wraz z odsetkami |
Nie przyjedzie Tevez, dogadał się z Milanem :P
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl