Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Blaszczu16 18.03.2011 22:20

9 przerwy + jakieś 3 jak to w każdym.

Wasiu 18.03.2011 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1066899)
Ileż ten sędzia doliczył minut !?

Awaria oswietlenia byla. Conajmniej 9 minut musial doliczyc.

DeadOrAlive 18.03.2011 22:22

Aha no tak, nie widziałem całego spotkania, tylko włączyłem od 85 minuty. Mój błąd , dzięki za odpowiedź :D

fialo 18.03.2011 22:35

Wróciłem do domu, patrze 22 oni dalej grają, to sobie myśle, że pewnie jakaś fajna młócka była, a tu nic z tych rzeczy oświetlenie padło :(

Jedno trzeba przyznać - w tej rundzie na brak przepięknych trafień nie możemy narzekać. Gol Malinowskiego oczywiście fartowny, ale jak to Szymek mówi - malinka. Cudowny strzał. Chyba najładniejszy z tych wszystkich 'ładnych' tej wiosny.

SZYMEK_TSW 19.03.2011 00:21

Mówcie co chcecie, ale dla mnie ten mecz Ruchu z Górnikiem nie obrażając nikogo to Monty Python :D
Śnieg, szydera komentatorów z traktora i chłopa od linii, potem nagle gasną światła i odpalają sie race, normalnie cyrk, mecz na duży plus :)

SV_ 19.03.2011 01:18

Na zbieg okoliczności mi to nie wygląda. Oprawa w 2 połowie z racami akurat jak światło gaśnie? Jak to jakaś akcja to jak najbardziej na +

Zwierze 19.03.2011 09:16

Oglądając mecz o tym samym pomyślałem. Zauważcie, że na ulicy też wywaliło światło hehehe. Najpierw pojawił się prąd za stadionem a dopiero potem uruchomili na Cichej. Jak dla mnie "zorganizowana akcja"

AYALA 19.03.2011 09:45

Adam Mandziara i Advance Sport chca przejąc Polonie Bytom
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75918,t...wiadomosc.html

Co do szkolenia młodzieży to kolega który skończył AWF wydział trenerski pojechał na miesięczny staż do Szachtara Donieck.Co go zdziwiło to że trenerami drużyn młodzieżowych są tam Holendrzy.Skoro u nas szkolenie młodzieży kuleje tomoże powinno sie zatrudnic obcokrajowców od szkolenia narybku ? Chociaż na początek

aredo 19.03.2011 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 1066942)
Mówcie co chcecie, ale dla mnie ten mecz Ruchu z Górnikiem nie obrażając nikogo to Monty Python :D
Śnieg, szydera komentatorów z traktora i chłopa od linii, potem nagle gasną światła i odpalają sie race, normalnie cyrk, mecz na duży plus :)

Z awarią prądu przypadku nie było:)

A tu taka ciekawostka:

Cytat:

Jagiellonia Białystok najprawdopodobniej podejmie współpracę w zakresie szkolenia młodzieży ze znaną na całym świecie szkółką Sportingu Lizbona - informuje portal jagiellonia.pl

Do Portugalii by podglądać szkolenie młodzieżowy udali się członkowie rady nadzorczej drużyny z Białegostoku z Cezarym Kuleszą na czele oraz trener zespołu Młodej Ekstraklasy Jagiellonii Mariusz Rumak.

Celem podróży było zobaczenie na własne oczy Akademii Sportingu Lizbona oraz nawiązanie z nią współpracy.

- Celem było podjęcie takiej współpracy i myślę, że został on zrealizowany w 100 proc. Dostaliśmy zapewnienie od dyrektora Akademii, że każdy trener, który będzie chciał przyjechać do Lizbony i przyjrzeć się pracy w szkółce piłkarskiej, jest tam mile widziany. To samo tyczy się zawodników, którzy będą mieli możliwość trenowania z portugalskimi kolegami. Nie ukrywam, że będziemy chcieli wysyłać trenera i jednego czy dwóch zawodników na powiedzmy tydzień stażu - powiedział w wywiadzie udzielonym serwisowi jagiellonia.pl, Rumak.
wp.pl
Coraz więcej słyszy się o tego typu współpracach.

Grisza1 19.03.2011 12:39

http://futbolnet.pl/wiadomosci/urodziny-lecha-poznan

Ś.P. Dziadek Amiki ma dziś urodziny ;)

For_FuN_ 19.03.2011 15:00

Ogladacie Polonie z Widzewem? OMG, Łodzianie sa poprostu beznadziejni...powinno juz byc 2 : 0 dla nich...najpierw ben radzia(tak to sie pisze?) nie podaje do swietnie wychodzacego Dzalamidze, a teraz Budka dostal kapitalna pilke od Gruzina i oczywiscie spie...przyl :D. Paralitycy w tej linii pomocy biegaja ;).

edit. Powinno byc 3 : 0 dla Widzewa, kolejna dobra akcja Dzalamidze.

JAR0 19.03.2011 15:06

Widzew gra swoje ;) Znowu nieźle grają, stwarzają sobie okazje. A potem stracą bramkę.

leszekm_ 19.03.2011 15:32

Widzew jeździ polonistów jak chce, beznadziejna ta Polonia. A tak się niektórzy jarali ich dobrymi wynikami w sparingach

kreseq 19.03.2011 15:35

Widzew jedzie Polonie? Bez jaj. Pomijajac pierwsze i ostatnie minuty to Widzew malo co polazal.

Dzalamidze robi swoje, nie tak efektownie i efektywnosc nadal spora. By mial dwie asysty.

AS82 19.03.2011 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm_ (Post 1067067)
Widzew jeździ polonistów jak chce. Beznadziejna ta Polonia, nie istnieje w meczu u siebie z klubem bądź co bądź z dołu tabeli. A tak się niektórzy jarali ich dobrymi wynikami w sparingach

I tak graja szybciej i lepiej niż za maga Theo Bosa

Karherop 19.03.2011 15:55

Widzew jak na drużyne która punktuje praktycznie tylko u siebie gra całkiem nieźle . Myślę że grają lepsze spotkanie niz przed tygodniem , jako że i rywal o kilka półek niżej .

Na razie wszystko wskazuje na remis . Szanse z obu stron . Gdyby był rozgrywany na fajnym boisku i normalnym stadiionie to można by powiedzieć że to spotkanie na dobrym poziomie , zarówno od strony oprawy jak i piłkarskiej - niestety na Konwiktorskiej ciężko to uświadczyć .

Teqcontroller 19.03.2011 16:15

Polonia - Widzew 0:1 :D

Mina J.W bezcenne xD

Jaroo1 19.03.2011 16:19

Ja bym sie pokusił o wytypowanie druzyn do walki o Mistrzostwo i o utrzymanie.
Mysle ze o Mistrzostwp powalczy Wisła z Legia. Jaga bez Grosika to nie to samo, o Mistrzu moga juz zapomniec. Amica juz nie zdola nadrobic takiej straty. Lechia moze sie skupic na PP i w lidze wpadnie jakas glupia strata punktow a jak sie traci 6 pkt do lidera to nie wolno tracic głupio pkt tylko odrabiac straty.
I mysle ze Legia bedzie zaliczac wpadki, tak samo i my. Grunt w tym abysmy my tych wpadek mieli w najgorszym przypadku o jedna wiecej od Legii i to juz nam daje tytuł :)

Spadek. Tutaj typuje 3 druzyny. Arka, Polonia Bytom- ktore moim zdaniem maja najslabszych pilkarzy i graja najslabiej. I Cracovia, ktora jest ostatnia, najslabsza po jesieni i z calego serca im zycze spadku ale niestety maja teraz dobrego bramkarza a i z przodu zaczeli grac ;/ Mam nadzieje ze znowu zaczna glupio tracic pkt. Narazie grali z druzynami wktorych byli skazywani na porazke. Jak widac wypadli w tych meczach super ale uwazam ze trudniejsze dla nich beda te mecze z rownorzednymi rywalami i tam w tej kopaninie moga sobie nie poradzic. Zdecyduja mecze bezposrednie tych druzyn.
Widzew czy Zagłebie Lubion zapewnia sobie utrzymanie w meczach u siebie bez problemu.
ZOstaje jeszcze dizadoska Polonia Warszawa ktora jak tak dalej bedzie grala to ma szanse na spadek i to duze. Ale mam nadzieje ze jak przyjdzie co do czego i stana nad przepascia to sie obudza tak jak w tamtym roku i te kilka meczy wygraja.
Tak wiec obstawiam te trzy druzyny, Polonia B, Arka, Cracovia i mam nadzieje ze z tej trojki nie wyratuja sie zydzi.

Blaszczu16 19.03.2011 16:22

Jak spadną to może będzie się dało wyciągnąć Sobiecha i Mierzejewskiego z tego dziwnego klubu.

kreseq 19.03.2011 16:27

Mierzejewski wyjedzie na zachod a Sobiecha tez ktos w koncu kupi. Jednak o czym my rozmawiamy? Polonia nie spadnie.

Jaroo1 19.03.2011 16:29

Lepiej niech spadna zydzi to sie posmiejemy- i to jest na 100% pewne, a nie "moze" kupimy :D

Teqcontroller 19.03.2011 16:38

Teraz już wszyscy polecą do Klubu Kokosa :rotfl::rotfl:

leszekm_ 19.03.2011 16:38

Polonia zagrała tak samo beznadziejnie jak za Bosa. Nie potrafili wymienić kilku podań pod polem karnym rywali, zero kombinacyjnych akcji, jedynie gra na Manu (albo jak kto woli na Branco) - czyli wstrzeliwanie co chwila piłki w pole karne. Kompletnie brak pomysłu, jakiejś jakby chęci, dno i metr mułu. Jeden Mierzejewski szarpie, ale wyraźnie męczy się przy żałośnie grających kolegach. Wojciechowski postawił na wyróżniających się w lidze polaków, naściągał Brzyskich i Gancarczyków, i widać jak się kończy stawianie na polaków - ogon tabeli, a wydatki na gwiazdeczki z***e.
Widzew za to świetny początek rundy. Rozniesiona u siebie Korona, ambitnie zaprezentowali się też na Reymonta. Z Polonią także w pełni zasłużone zwycięstwo po dobrym meczu.

JAR0 19.03.2011 16:48

Fajnie że wygrali Łodzianie z tym dziwnym tworem :) Widzew potwierdził że nieźle się przygotował do rundy. I uciekają pasiatym. Szkoda że nie ma już u Nas kolegi "Dumy stolicy" :P Ciekaw jestem jego spostrzeżeń na temat najmocniejszego klubu w Polsce :rotfl:

RLY 19.03.2011 16:51

Mysle ze Wojciechowski musi pomyśleć aby od przyszłego sezonu na licencji Poloni grał klub Kokosa.

Jaroo1 19.03.2011 16:51

Głownym problemem Polakow w Polonii jest to ze rozumieja to co .......i ich przelozony. Jesli Wojciechowski postawilby na pilkarzy zagranicznych ktorzy by nie rozumieli jego bełkotu to pewnie juz by byli Mistrzem :P
A tak serio to prawda jest taka ze slychajac takiego barana jak JW to sie napewno tym chlopakom odechciewa i grac i zyc. Trzeba byc takim samym debilem jak Wojciechowski aby podjac prace w pOlonii jako pilkarz albo osoba ze sztabu szkoleniowego- no chyba ze ma sie wyjebane na wszystko i sie tam idzie dla zarobienia pieniedzy bez wzgledu na wszystko.
Pajac Janusz psuje opinie o tej lidze juz w calej Europie bo po zatrudnieniu Bossa i Bakero stal sie to juz powazniejszy problem jak robienie z polskich trenerow szmaciarzy. Teraz juz opinia o Polonii=Polsce roznosi sie poza granice kraju. I nie uwazam zeby to bylo dobre

Karherop 19.03.2011 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1067095)
Mierzejewski wyjedzie na zachod a Sobiecha tez ktos w koncu kupi. Jednak o czym my rozmawiamy? Polonia nie spadnie.

O czym my rozmawiamy , Polonia na ostatnie 6 spotkań w lidze przegrała 5!!!

to drużyna na spadek a nie na puchary . Lepszy bilans ma Polonia Bytom , Arka , że o Cracovii nie wspomne

kto spadnie z ligi ? Arka , Polonia B lub Polonia W . Cracovia jak dzisiaj wygra z Koroną będzie miała do miejsca gwarantującego utrzymanie... 3 punkty . Czyli tyle co nic . Gra wiosną o niebo lepiej niż lesienią i choc ta drużyna to mój wróg to po prostu trzeba być obiektywnym

bridgeburner 19.03.2011 17:13

Z Pozdrowieniami dla Piechniczka
Polonia kupiła każdego polskiego zawodnika, kóry umiał kopnąć piłkę troche bardziej prosto od reszty i był do kupienia
Jak grają każdy widzi
Poziom Polaków, jak i system szkolenia w Polsce jest
patrząc proporcjonalnie do potencjału gospodarczego, populacji i zainteresowania fubolem
najgorszy w całej, zawodowo zajmującej się piłką, Europie

Karherop 19.03.2011 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1067112)
Z Pozdrowieniami dla Piechniczka
Polonia kupiła każdego polskiego zawodnika, kóry umiał kopnąć piłkę troche bardziej prosto od reszty i był do kupienia
Jak grają każdy widzi
Poziom Polaków, jak i system szkolenia w Polsce jest
patrząc proporcjonalnie do potencjału gospodarczego, populacji i zainteresowania fubolem
najgorszy w całej, zawodowo zajmującej się piłką, Europie

nie mieszałbym jednej sprawy z drugą ( tzn sprawy Piechniczka a sprawy Polonii ) , bo patrząc np na drużynę Śląska Wrocław można przyklasnąć , jak z grupy Polaków stworzyć fajną drużynę

co nie zmienia faktu że obcokrajowcy wnoszą nową jakość do ligi , a Piechniczek niech sobie tam dalej żyje we własnym świecie

bridgeburner 19.03.2011 17:31

W Ślasku całą gre robia 29 letni Mila i Kaźmierczak, a oni zostali wyszkoleni w innych czasach
Ja mam na myśli Artura 1 milion euro Sobiecha czy też Sadloka, Tosika i inne rodzime "talenty"

leszekm_ 19.03.2011 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1067107)
@leszekm_ Nie rozumiem dlaczego piszesz nazwy klubów i nazwiska zawodników z dużej litery, a wyrazu Polaków już nie potrafisz tak napisać.

Z tego samego powodu, z którego Komorowski napisał "bul". Błędy się zdarzają, chill man

szczebrzeszcz 19.03.2011 17:48

błędem Polonii było założenie ze walczą o mistrza, kiedy realnie stać ich na utrzymanie...

i z "jaką drużyną z dołu tabeli" kiedy Polonia jest niżej niż Widzew

Zienczuk8 19.03.2011 17:51

oglądam sobie meczyk Śląska z Lechia i zastanawiam się jakim cudem Lechia jest tak wysoko w tabeli.. możliwe jednak, że to zmęczenie po meczu z Jagą..

aNouc 19.03.2011 17:55

Obejrzyj sobie mecz Wisły z Podbeskidziem i zadaj sobie pytanie jakim cudem Wisła jest tak wysoko :rotfl:
Kiedy Wy skończycie oceniać coś po jednym, dwóch meczach? Jeden napiszę że szkoda że Wisła nie zagrała z Podbeskidziem jak Ruch z Górnikiem, drugi że ktoś tam nadaje się do Wisły, trzeci że częmu są tak wysoko w tabeli, a wszystko to po obejrzeniu jednego meczu.

PS: Arsenal właśnie wymęczył remis z West Brom, jakim cudem są na 2 miejscu? odpowiedz jest bardzo prosta - mecz meczowi nierówny i do rozegrania jest 20-30 czy 40 kolejek, a nie jeden, dwa czy trzy mecze.

Cytat:

Trochę żałuję, że tak łatwo zrezygnowaliśmy z Ćwielonga, może i był bardzo nieskuteczny, ale techniki nie można mu odmówić.
Kolejny przykład. Cisza przez 18 kolejek o Ćwielongu. Ale dzisiejszy mecz wszystko zweryfikował ;)

Blaszczu16 19.03.2011 17:58

Trochę żałuję, że tak łatwo zrezygnowaliśmy z Ćwielonga, może i był bardzo nieskuteczny, ale techniki nie można mu odmówić.

Jaroo1 19.03.2011 18:06

Cytat:

Kiedy Wy skończycie oceniać coś po jednym, dwóch meczach?
Kiedy "oni" skoncza oceniac cos po I polowie meczu albo po uplywie 30 albo 5 minut meczu

PS Znowu mamy problem na srodku obrony. Do konca 1/3 sezonu a my zostalismy z Chavezem Jaliensem i Kowalskim ;/

7 kotów 19.03.2011 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1067104)
Pajac Janusz psuje opinie o tej lidze juz w calej Europie bo po zatrudnieniu Bossa i Bakero stal sie to juz powazniejszy problem jak robienie z polskich trenerow szmaciarzy. Teraz juz opinia o Polonii=Polsce roznosi sie poza granice kraju. I nie uwazam zeby to bylo dobre

Bez przesady, nie ucierpiał prestiż primera div przez Gila, nie cierpi liga rumunska przez Becaliego, włoska przez prezesa Lazio to i polskiej sie nic nie stanie, ze miernoty trenerskie z zachodu poleciały.
Można by gdybac w wypadku publicznego gnojenia trenera typu van Gaal czy Hiddink, a nie jakiegoś Bossa czy Bakero.

Titto 19.03.2011 18:19

Kaźmierczak zdobywa 8 bramkę w tym sezonie i idzie na króla strzelców...

Wszystko wskazuje na to, że przedłuży się seria Śląska do 12 meczów bez porażki.

Brawo!

Jednak boje się, że rozpędzony Śląsk i nam zabiorą jakieś punkty na Oporowskiej...

Teqcontroller 19.03.2011 18:29

Śląsk - Lechia 2:0

Gol Ćwielonga :D

harthausen 19.03.2011 18:30

2:0 i lux.
O żaden z tych klubów nie musimy się martwić, że spadek im będzie groził.
No, no , no Orest. Jakby nie patrzeć, to dobry trener.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl