![]() |
Kiko ma jakiś szsty zmysł , gracze odsuwani przez pół forum od pierwszego składu , dają zwycięstwo !
|
Bo pół forum to imbecyle :)
|
Łaskawie oceniasz, imho 85% wiec jednak: szósty zmysł :P
|
Cytat:
|
Ludzie spokojnie, Valencia przyszedl w pelni sezonu a Wy oczekujecie od niego cudow. Kiko wie lepiej kiedy go wprowadzic do skladu. Jak wczoraj juz pisalem, ze na niego dopiero bedziemy mogli liczyc na poczatku przyszlego sezonu jak juz bedzie po przygotowaniach z reszta ekipy.
|
Valencia i ten jego koleżka zapewne będą włączani do 18-tki po okresie przygotowawczym i Kiko podejmie decyzje czy się nadaje czy nie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo z poważniejszymi grajkami z Białego czy z Gdańska to nawet strzału na bramkę nie oddali |
Podniecanie się naszą grą w meczu, w którym przeciwnik grał praktycznie drugim składem, jest co najmniej naiwne. Oni popełniali gorsze niż szkolne błędy....
|
Cytat:
Chwała dla Wisły że sie nie patyczkowala z rywalem. 4 gongi i można bylo rozegrać gierkę treningową. |
Popraw to proszę, razi :)
|
Zabawnie wyszło bo @MłodePokolenie ma racje, a głosy przeciwne dają pewnie coś koło 85%.
|
Kiko chyba polubił Kopalnię Soli, bo wczoraj (w poniedziałek) znów byłem w pracy i tym razem go wywoziłem windą na górę ;) Za pierwszym razem był z rodziną, wczoraj chyba z jakimś znajomym ;)
|
|
Trenerze Kiko. Gratuluję zadowolenia z osiągniętego miejsca po sezonie. Ja jednak nie podzielam Pana radości. Rozegrane w żenującym stylu mecze w grupie mistrzowskiej, to powód do głębszego zastanowienia. W okresie przygotowawczym proponuję zastosować bandzie tych leni metodę guma i wąskie drzwi. W przeciwnym wypadku, wyjdą Panu na głowę. Natomiast przerwa meczu z Termalicą, tutaj pojadę klasykiem, powinna wyglądać tak:
https://www.youtube.com/watch?v=hscU44GBT04 |
Szczególnie te z Lechią i Koroną wstyd żenada trener do zwolnienia. Mam pretensje tylko za wczoraj. Bo po 1:0 można było dokręcić śrubę i wygrać i byłoby 5 miejsce.
|
Z Lechią to była mega żenada. Obudzili się na ostatnie 30 minut. Jak drużyna wychodzi tak zmotywowana i rozgrywa taką pierwszą połowę i początek drugiej to ja nie mam pytań.
|
Lechia przez 60 minut też zbyt wiele nie pokazywała....
|
Znowu zaczyna się pier.dolić w głowie od tego "dobrobytu" :D
|
Nikomu nie zaczyna się p..ic we łbie od dobrobytu jeśli do mnie pijesz. Z porażek i stylu w jakim się te porażki odnosi należy wyciągać wnioski. Niech podsumowaniem będą dwa mecze, z Górnikiem Ł. i Termalicą. Tutaj nie ma uzasadnienia, że graliśmy z najlepszymi. Cała teoria o naszym miejscu w szeregu bierze w łeb. Mnie wk... takie usprawiedliwianie na siłę. Robienie świętych krów w klubie, które mają w d... kibiców. I żeby było jasne, nie jestem za zwolnieniem trenera.
|
Bilans Kiko: 7 zwycięstw, 2 remisy i 8 porażek; 24:22 w bramkach, średnia pkt: 1,35.
Według mnie to słaby bilans. Czekamy na poprawę bilansu w sezonie 17/18. |
Cytat:
Nawet pozwolę sobie to podzielić na okres kiedy musieliśmy wygrywać (do meczu z ZL) i okres kiedy nie musieliśmy (od meczu z Łęczną). W pierwszym 19p w 9 meczach - 6 zwycięstw, 1 remis, 2 porażki i średnia 2,(1)p/mecz W drugim 4p w 8 meczach - 1 zwycięstwo, 1 remis, 6 porażek i średnia 0,5p/mecz. |
6 porażek (od meczu z Łęczną), odkąd dowiedzieliśmy się, że jesteśmy w grupie mistrzowskiej.
|
Cytat:
|
Sprawiedliwie należy oddać, że dwie porażki (Lechia i Korupter) to nic innego jak wina gwizdków, a nie trenera i kopaczy
|
Problemem nie jest trener ,problemem jest brak napastnika w formie.Na 37 kolejek tylko w 11 meczach bramki zdobywali napastnicy .Kiko widząc,że jest problem z napastnikiem dawał szanse Brożkowi Ondraskowi Zacharze ale niestety żaden na dłużej nie odpalił.Ściągnijmy w lecie klasowego napastnika i wtedy będzie można myśleć o regularnym punktowaniu.
|
Cytat:
A to czy będziemy o cos grali zależy nie tylko od Kiko, ale też od roszad transferowych. Napastnik pilnie poszukiwany. |
Biorąc pod uwagę początek Ramireza w Wiśle i ostatnich kilka spotkań włącznie z przegranym spotkaniem w Łęcznej odnoszę takie wrażenie, że po efekcie nowej miotły śladu już nie ma. Niektórzy tłumaczą słabsze wyniki faktem, iż po awansie do czołowej ósemki drużyna w zasadzie nie grała o nic. Wychodzi na to że piłkarze zrobili nam wszystkim na złość awansując do grupy mistrzowskiej bo na prawdziwą grę o coś stać ich byłoby dopiero walcząc o utrzymanie w Ekstraklasie. Przyznam szczerze widząc w jakiej formie drużyna była od połowy rundy wiosennej opaczność nad nami czuwała, że znaleźliśmy się tam gdzie trzeba. Biorąc pod uwagę dotychczasową pracę trenera w Wiśle trzeba zaznaczyć, że styl gry i organizacja do tego co drużyna prezentowała za Wdowczyka nie poprawiły się. W dalszym ciągu borykamy się z tymi samymi kłopotami poczynając od gry obronnej kończąc na rozegraniu ataku na połowie przeciwnika. Ramirez moim zdaniem jest trenerem tak jak grający obecnie w Wiśle zawodnicy mocno przeciętny, czy udało mu się coś poprawić w grze zespołu szczerze wątpię. Żaden zawodnik obecnie grający w klubie nie osiągnął za niego top formy - życzę powodzenia działaczom w sprzedaży Brleka za dobre pieniądze biorąc pod uwagę jego formę i to co ma do zaoferowania w środku pola a ma na prawdę zbyt mało żeby zrobić karierę na zachodzie (ilość strat, czas podejmowanych decyzji na boisku, tempo rozegrania), a mimo to był wyróżniającym się zawodnikiem Wisły w zakończonym sezonie.
Ciężko będzie Ramirezowi w nowym sezonie tymi zawodnikami ugrać coś więcej nie wierzę żebyśmy nagle w okienku letnim znaleźli środki na lepszych grajków od tych których mamy chyba że znalazłby się jakiś poważny inwestor. |
Moim zdaniem :
1. słaby mecz z Legią 2. żenująco słaby z Lechią do momentu straty gola 3. średni mecz z Jagą 4. dobry mecz z Koroną 5. dobry mecz z Lechem 6. bardzo dobry mecz z Pogonią 7. bardzo słaby mecz BBT Wyniki wynikami, ale bardzo nie podobał mi się minimalistyczny plan Kiko na pierwsze mecze. To się nie mogło udać. Nie zawsze można mieć tylko szczęścia co z warszafką. |
Cytat:
Myślę,ze nie jest złym trenerem (przeciętnym+) i wśród młodszych zawodników z mniejszym mniemaniem o swojej pozycji(sobie), mógłby więcej osiągnąć. |
Duzy blad to pozostawienie na kolejny sezon Glowackiego i Brozka.
Z calym szacunkiem dla Arka, juz jest dawno po drugiej stronie rzeki. Zawala sporo goli, prokuruje sytuacje, a to ze potrafi skasowac kilku leszczy skutecznie maskuje Jego coraz wieksze braki. Pawel Brozek tez niestety bardziej przeszkadza niz pomaga. W przyszlym sezonie bedzie z naszymi dwoma legendami niestety jeszcze gorzej. Zespol musi byc odmlodzony, nie mozemy w nieskonczonosc przedluzac kontraktow coraz slabszym zawodnikom. Arek musi ubrac garnitur bo do niczego nie dojdziemy z nim na boisku. Podobnie jak Pawel. Rafal tez raczej powinien wiecej nie grac niz grac w przyszlym sezonie. |
Głowacki był solidnym zawodnikiem naszej drużyny przez cały sezon, a Ty chciałbyś się go pozbyć. Proszę mi pokazać z automatu zawodnika który mógłby przyjść do Krakowa (na którego nas stać) i z miejsca zastąpiłby godnie Arka. Bo na chwile obecną na jego miejsce mamy Alana Urygę. Co do Pawła to również bardzo dobrze, że został. Oczywiście nie możemy opierać się na nim, jednak jako zawodnik wchodzący z ławki to bardzo dobry ruch, podobnie zresztą jak z Boguskim. Każdy doskonale wie, że jeśli mamy walczyć o wyższe cele, potrzebne są wzmocnienia.
|
Cytat:
|
Wszystko się tutaj rozbija o wysokość kontraktów.
Arek i Paweł będą notować stały regres, do tego Paweł co chwila jest kontuzjowany, mam nadzieję, że nowe kontrakty uwzględniają te aspekty. Ten kolejny rok traktuję jako podziękowanie Wisły dla nich za to, co dla niej zrobili - niemniej jednak obaj powinni stanowić w nowym sezonie mocne punkty ławki a nie pierwszego składu. |
Cytat:
|
Co jest ? pokemony jeszcze śpią ? nie widzę i nie słyszę Kiko out ? ale jak to jestem zawiedziony
|
To zajrzyj do tematu "Przygotowania...."
|
Bardzo spodobały mi się dzisiejsze słowa Kiko, cytowane przez konkurencyjny portal. Ramirez powiedział m.in. że Mączyński zostaje oraz że Wisła nie będzie sprzedawać swoich piłkarzy za frytki, bo jest zbyt wielkim klubem. Dodajmy do tego i ten drobiazg, że Brlek grywa w sparingach i przygotowuje się do sezonu jak inni. Przekaz jest prawidłowy: Wisła nie musi sprzedawać piłkarzy i nie organizuje żadnych promocji. Jeśli ktoś chce kupić jakiegoś grajka, niech się postara.
|
Też o tym myślałem (słowa Kiko o Mączyńskim). Dzisiaj jest już praktycznie wyjaśnione i czasem tak sobie myślę, że Kiko generalnie spoko mówi, opanowanie, z szacunkiem, dość rozsądnie. Ale czasem albo trochę odlatuje, albo jest trochę naiwny, albo może kwestia tłumaczenia - słów dziennikarza dla niego / jego słów do publikacji. Bo nie posądzam go o bajkopisarstwo, raczej o takie lekkie oderwanie od twardej rzeczywistości.
|
Może Kiko mówił te słowa w momencie, kiedy oferta była niższa, niż 500k?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl