Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Pany ! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7694)

grogoriogreg 05.11.2010 23:09

Co za mecz!
Pierwsza połowa w niezłym tempie, dwie kapitalne interwencje bramkarzy, Pawełek z Saidim i Cabaj z Brożkiem.
I nadchodzi druga połowa, w której Wisła... nic nie gra. Kolejna kapitalna interwencja Maria i po 20 przerzucie Bunozy na skrzydło w końcu zdobywamy gola na wagę 3 punktów! Gola zdobywa najbardziej krytykowany, akcje zaczął 2 w kolejności, a mecz wybronił najbardziej krytykowany piłkarz ostatnich lat. Bardzo dziwny mecz, co nam Jop zabrał w maju oddał teraz w ważnym momencie Kebab.

darotsok73 05.11.2010 23:10

Poziom sportowy 2 ligowy , nasi nadal sie nie obudzili , ale nawet nasza człapanina cudem bo cudem ale wystarczyłą na " murowanych spadkowiczów."
Ciekawe kogo tym razem oskarżą o spisek. ?

Zwycięzców się nie sądzi ( zwłaszcza w derbach) więc nie będę powtarzał tego co napisała wcześniej większość forumowiczów. Po prostu BÓG był z Nami...

Czy na Legię to wystarczy to zupełnie inna sprawa , ale zagramy w naszej twierdzy...

Za 2 dni nikt już nie będzie pamiętał o jakości gry , a za pół roku Cracovia dostanie to na co zasłużyła 2 lata temu - SPADEK !! I tym razem święty Boże nie pomoże ani żadne układziki.

Fajnie by było jakbyśmy ich definitywnie spuszczali ..w derbach.. :D

I skończcie z tym kebabem - wiocha. !!!

krzywy 05.11.2010 23:10

na szczęście wygraliśmy ale to nie zmienia faktu, że mamy trenera analfabetę piłkarskiego i jednego zawodnika imbecyla, który może jest aktywny ale w głowie ma siano i tak mu pewnie zostanie. Jak dla mnie od rundy wiosennej nowy trener i wyjebać przede wszystkim małeckiego już nie mogę patrzyć na tego półgłówka!!!!

rafalek 05.11.2010 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 1005604)
Zwycięzców się nie sądzi ( zwłaszcza w derbach) więc nie będę powtarzał tego co napisała wcześniej większość forumowiczów. Po prostu BÓG był z Nami...

Bóg, Alllach, Jahwe, Budda czy Michael Jackson - nie ważne jak się nazywa, ważne że był dziś po naszej stronie..

pierdek18 05.11.2010 23:12

dajcie spokój nie piszcie o stylu!! dziś liczy sie to ze Wisła wygrała derby!! to jest dziś na pierwszym miejscu a nie narzekanie!!

Grodo 05.11.2010 23:13

Ja tam kebaby lubie :)

1q2 05.11.2010 23:15

Zasługuje czy nie(Pawełek), zasługuje czy nie(Boukhari) ale wygrali nam mecz, mecz który mogliśmy wygrać przegrać zremisować.Tego się spodziewałem, choć też spodziewałem się że zagramy bardziej składnie

Te trzy momenty.
1.Interwencja jak dla mnie życia Pawełka.Nie wiem jak on to zrobił.
2.Interwencja Cabaja.Obie3ktywnie trzeba przyznać że zrobił to książkowo i miał szczęście bo strzał był też książkowy a trafił go w rękę.
3.Nasz pogromca żydów:D...To jest właśnie to piękno futbolu

Tobi1906 05.11.2010 23:16

Kogo obchodzi teraz styl,najważniejsze ze wygraliśmy!

Cieszcie sie bo jest z czego!

WISŁA PANY

leszekpw 05.11.2010 23:16

A teraz moje zdanie na temat obecnej Wisły, sledzę grę chłodnym okiem i ja tak to widzę.

Po pierwsze denerwują mnie Ci wszyscy wielcy znafcy na forum piszący jakie to złe zmiany zrobił Maaskant....kurcze z tego co wiem to On ma papiery trenerskie a nie Wy i on będzie za to odpowiadał....a tu każdy myśli że zjadł rozumy i ustalał by własny skład.
Co do zmian- weszedł Boukhari, strzelił gola więc reasumując zmiany były dobre

Po drugie: wspaniale że wygraliśmy i to w takich okolicznościach ale trochę szkoda z tego względu że wygrana ta zaciemni obraz p. Cupiałowi i nie spowoduje rewolucji której nam trzeba w zespole.

Niestety od czasów Skorży żadnej poprawy jakości gry a miał już Holender trochę czasu i pewna jakość powinna być. Czasami wydaje mi się że Maaskant chce wprowadzić za trudną taktykę jak na możliwości akurat tych graczy jacy są w zespole przez co wychodzi to jak wychodzi.

Generalnie na temat przyszłości zawodników w WIŚLE:

Pawełek- od kiedy został nr 1 w drużynie broni pewnie, pokazał swoje prawdziwe możliwości i pomimo wielu błędów i farfocli należy mu się wg mnie nowy kontrakt.....zawsze może usiąśc na ławie jeśli przegra rywalizację z kimś lepszym

Cikos- zbyt słaby obrońca jak na Wisłę out
Piotr Brożek- zdecydowanie jego pozycja to obrona i na tej powinien być wystawiany w miejsce Paljicia- jeszcze możemy mieć z niego pociechę
Bunoza- zdecydowanie za słaby- out
Chavez- po aklimatyzacji mogą być z niego ludzie, wg mnie warto wykazać cierpliwość i postawić na tego obronce
Branco- zbyt mało szans dostał by móc coś powiedzieć

Sobolewski- zostawić chocby za charakter i to co wnosi do druzyny
Paljic- lewa pomoc to jego pozycja zdecydowanie będzie przydatny
Boukhari- po przepracowaniu pełnego okresu przygotowawczego może nam się przydać jego doświadczenie- ja bym mu dał szansę
Wilk- zdecydowanie przyszłość Białej Gwiazdy
Kirm- jak wyżej
Jirsak- za słaby do tej druzyny- out
Małecki- to specyficzna sytuacja- jak na obecnych grajków wyróżnia się, imponuje ale i czasem irytuje jego drybling, denerwuje bardzo jego egoizm w grze- ale myślę że za serce do gry można na niegojeszcze stawiać, przydałby się tu odpowiedni trener który nim pokieruje- talent nie wątpliwie ma ale przez swój egoizm niewiele wnosi do zespołu
Rios- zbyt mało szans dostał, może to być strzał w "10" warty zostawienia
Paweł Brożek- raz na dziesięc coś strzeli, moim zdaniem apogeum w Wiśle już było, czas go sprzedać
Żurawski- emerytom mówimy NIE

Reasumując przydałoby się ze dwóch obrońców, min. dwóch pomocników, i przynajmniej jeden dobry napastnik. Jovanicowi dałbym jeszcze szanse jako drugiemu bramkarzowi tym bardziej że mamy perelkę Kurto.

Co do Maaskanta denerwuje jego spokój na ławce wręcz flegmatyczność tak jakby mu wogole nie zalezało nie zyje meczem..... wg mnie to takie ciepłe kluchy pokroju Skorży, wiele tu nie zdziała.

fialo 05.11.2010 23:17

Jedziecie po Bunozie jak po łysej kobyle(ce..... w tym wolfy), a dziś chłopak zagrał naprawdę dobry mecz. Piłka do Kirma marzenia, cross 60metrowy co do centymetra, nawet Marcelo takich nie rzucał:) Będą z niego ludzie, zobaczycie :)

Elefant 05.11.2010 23:17

Pastwić się nad grą Wisły nie będę. Koń jaki jest każdy widzi.

Wygraliśmy i tylko to się liczy.

Mariusz i Nordin - dziękuje, ze w najważniejszych momentach meczu wiedzieliście jak przyłożyć nogę.

Wisła Pany:-)

JAR0 05.11.2010 23:17

Nie ważne ile i w jakim stylu. Najważniejsze że do przodu :D
WISŁA PANY !!!

Jagul 05.11.2010 23:18

Weźcie nie róbcie jaj z tym Pawełkiem. Nic do gościa nie mam ale on jest po prostu przeciętny. Pykać to on sobie może w jakimś ligowym średniaku ale nie w Wiśle, bo to nie ten poziom. Wybronił dzisiaj 2 sytuacje. W pierwszej brawo za wyjście chociaż sam nie wiem do tej pory co ten cały ich Saidi chciał zrobić, a w drugiej piłka trafiła w niego. Ogólnie jeżeli chłopak potrafi tak grać tylko kiedy walczy o kontrakt, to ja dziękuje za takie coś.
Jeżeli chcemy walczyć o MP i reprezentować nasz kraj godnie w pucharach, to musimy mieć bramkarza, którzy czasem będzie potrafił wybronić mecz, a Pawełek takim nie jest.

grzesiek89 05.11.2010 23:20

MARIUSZ PAWEŁEK !!! tyle w tym temacie.

1q2 05.11.2010 23:20

Aha i ostatnia sprawa - Odpuście dziś Małemu.To nie ten mecz. Choćby za to co tak hołota krzyczała.Nie zżarła go trema tylko ambicja.Widział że nie idzie, chciał sam jedną akcją...nie udało się ale ogólnie się udało

mlody_ale_wierny 05.11.2010 23:20

Pawełek - uratował wynik jak nic.
przypominam, że jutro derby młodej ekstraklasy o 14 na R22.

Kandzior 05.11.2010 23:22

Radujmy się razem... Swoją drogą ciekawi mnie ile tera z Nas przejdzie na islam :lol:

BRTS39 05.11.2010 23:24

Zobaczcie jakie życie przewrotne tyle razy Mariusza by sie siłą ściagneło z tej bramki. A od jakiegos czasu jest poprostu solidnym bramkarzem.

pierdek18 05.11.2010 23:25

tez uważam ze Bunoza to melodia przyszłości i trzeba mu dać czasu i zaufania od Nas...w końcu to nasz zawodnik i trzeba w niego wierzyć

pan_premier 05.11.2010 23:25

co jak co ale sędzia to był .... :)

no nic allah akbar na ziemi świętej, prawdopodobnie dyskwalifikacja Boukhariego :lol:

kolarz90 05.11.2010 23:27

O meczu za wiele nie da się napisać - dużo walki, typowa ligowa kopanina z małą liczbą akcji i strzałów. Na szczęście udało im się odpłacić za poprzedni sezon:)
Pawełek naprawde gra chyba paradoksalnie najlepszy sezon w życiu, gdyby nie on to nie wiadomo czy byłby chociaż remis. Szacunek za gre mimo urazu. Na plus też Paweł Brozek, duzo walczył, przepychał się z obrońcami (jednak Polczak to niezła c**a). Reszta bardzo przeciętnie, poza Paljiciem który nie umiał nawet wyrzucić piłki z autu. Dla mnie Boukhari tym golem w najważniejszym meczu rundy zmazał złe wrażenia po ostatnich meczach w jego wykonaniu.
O ,,dopingu" nie ma co gadać, bo wyzywania i obrażania przez cały mecz nie można nazwać dopingiem co w ich przypadku specjalnie mnie nie dziwi bo trzeba sie jakoś dowartościować jak nawet na derbach, najważniejszym dla nich meczu nie mogą uzbierać ledwie 15 tys...

Kandzior 05.11.2010 23:29

Aha. I jeszcze jedno. Jestem dumny, że w sondzie na stronie głównej opowiedziałem się za przedłużeniem kontraktu z Mariuszem. Nie jest wyśmienitym bramkarzem, ale zrozumcie, że na chwilę obecną to u Nas najlepsze bramkarz. Ma dużo wpadek, ale musimy mu ufać. Amen.

BRTS39 05.11.2010 23:29

Miałbym prośbę czy można by gdzieś dostać moment w którym Wislacy sie ciesza ( jeden na drugim lezą). I gdzie kibice pewnej druzyny dostają ataku frustracji.

Filippo 05.11.2010 23:31

Czy to nie Bunoza podał przez pół boiska do Kirma? Czasem te wykopy dają efek, podanie palce lizac, na centymetry :D

mobik88 05.11.2010 23:32

O Rany!

Oj jak cieszy, strasznie cieszy ta wygrana, myślałem że oszaleje przed telewizorem, moja mama chciała mnie wyrzucić już z domu.

Dzięki Bogu się udało, nie wiem czy naszemu chrześcijańskiemu czy młuzumańskiemu ale jest!

Wiedziałem ze pasy będą gryzły ziemie do końca i niewiele brakło żeby im wyszło.

JAZDA JAZDA JAZDA! BIAŁA GWIAZDA!

Jawor 05.11.2010 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1005623)
Weźcie nie róbcie jaj z tym Pawełkiem. Nic do gościa nie mam ale on jest po prostu przeciętny. Pykać to on sobie może w jakimś ligowym średniaku ale nie w Wiśle, bo to nie ten poziom. Wybronił dzisiaj 2 sytuacje. W pierwszej brawo za wyjście chociaż sam nie wiem do tej pory co ten cały ich Saidi chciał zrobić, a w drugiej piłka trafiła w niego. Ogólnie jeżeli chłopak potrafi tak grać tylko kiedy walczy o kontrakt, to ja dziękuje za takie coś.
Jeżeli chcemy walczyć o MP i reprezentować nasz kraj godnie w pucharach, to musimy mieć bramkarza, którzy czasem będzie potrafił wybronić mecz, a Pawełek takim nie jest.

Z cały szacunkiem, ale obecnie Wisła to ligowy średniak.

Pozdrawiam
Jawor

Kryniu 05.11.2010 23:38

Jak dla mnie Bunoza może być takim graczem który teraz jest średni a za jakiś czas całkiem niezły. Cleber wspominał że ma potencjał i ja w to wierzę. Dajmy chłopakowi szansę. Każdy by chciał aby nowy zawodnik był gwiazdą od samego początku

matkur 05.11.2010 23:38

Świetnie że zwycięstwo!!
Kirm świetne zagranie już w pierwszej połowie wyłozył taka piłkę Brożkowi ale cabaj miał interwencje zycia.
Tylko Wisła!!

GOM95 05.11.2010 23:41

Noty(moje subiektywne) w skali 1-6
Pawełek 5+
Bunoza 2-
Chavez 4-
Cikos 3+
Paljić 2
Sobol 3+
Garguła 3
Piotrek Brożek 2+
Kirm 3+
Małecki 2
Paweł Brożek 3
Reszta grała za krótko

Wojtas 05.11.2010 23:41

Dopingowo to chyba bylo 70% anty,30 % pro Cracovia ,i po tylu bluzgach ktorych bylo nawet jak na derby za duzo ,o niczym innym nie marzylem jak wjebac pasiastym gola ku zamknieciu buziek :)
i przyszla ta 94 minuta ,super centra Kirma i gol tego z ktorego jest tu powszechnie kupa smiechu ,a dzis dal nam to upragnione zwyciestwo i triumf nad obrzezanymi :)

Pawelek 2 razy nas uratowal i to dzieki niemu nie stracilismy goli,teraz zauwazcie ze czesto wybrania nam w meczu 2-3 setki dla rywala.to tez cos znaczy,solidny bramkarz sie zrobil z Maria i tyle
irytowal mnie dzis Malecki ,ktory usilnie gra pod siebie,i chce strzelac,dzis wystarczylo podac w pierwszej polowie meczu i mozne bylby gol juz wczesniej.

obrona nie zagrala najgorzej,sklabiej Gargula,Sobol sie pilnowal zeby zagrac z Legia i kartki nie dostał:)

Pawel Brozek wyglada dobrze,silny ,szybki ,brakuje jednak techniki i kuleje u niego przyjecie pilki,i dupa zbita..
generalnie duzo pracy przed Maaskantem zeby u siebie pokoanc Legie ,bo to jest plan na najblizszy tydzien

WISŁA PANY!!!!!!!

Mistel 05.11.2010 23:41

Powiem tylko tyle:
JEST, JEST, JEST!!!!!!

idę trzeźwieć. Piękny wieczór.

DarekK_11 05.11.2010 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 1005645)
Miałbym prośbę czy można by gdzieś dostać moment w którym Wislacy sie ciesza ( jeden na drugim lezą). I gdzie kibice pewnej druzyny dostają ataku frustracji.

http://www.mediafire.com/?3i0jd3a4cdxxnda#1

Ave WISŁA!

Kryniu 05.11.2010 23:52

GOM95 wybacz ale Kirm zasługuje na trochę więcej jak 3+. Koleś fajnie gra tylko często zamiast podać to decyduje się na trudne zagrania ale podania ma całkiem całkiem

speedfashion 05.11.2010 23:53

Zaraz, zaraz, bo ja czegoś nie rozumiem...

ŻKS buduje sobie nowy stadion. Towarzysz Filipiak jest skłonny dopłacać ludziom, byle tylko przychodzili. Przychodzą, chociaż nie bardzo wiedzą o co chodzi w tej całej drużynie, natomiast doskonale łapią nienawiść do Wisły.
Sanhedryn wysyła 20 jeźdźców apokalipsy na trening, by postraszyli zawodników głodem, chorobami i śmiercią.
Jest 94 minuta:
1. Piłkarze myślą sobie: "no jest ten remis, ale chociaż nam nie wpierd***"
2. Kibice myślą sobie: "mamy słaby sezon, ten remis się podciągnie pod wygraną albo "zwycięski remis".
3. Towarzysz Filipiak myśli sobie: "do dupy, dalej trza będzie ludziom płacić..."
Jest 95 minuta (z hakiem). Wszystkim nieco miny zrzedły, ale:
3'. Towarzysz Filipiak myśli sobie: "zajebiście, więcej osób przyjdzie na stadion, żeby pośpiewać WTSK!"

Dlatego to zwycięstwo smakuje jak żadne inne! Dzisiaj gra nie jest ważna, najważniejsze są trzy punkty!

mobik88 05.11.2010 23:57

Wrzućcie link z golem Boukhari'ego do pobrania! plisss

GOM95 05.11.2010 23:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1005671)
GOM95 wybacz ale Kirm zasługuje na trochę więcej jak 3+. Koleś fajnie gra tylko często zamiast podać to decyduje się na trudne zagrania ale podania ma całkiem całkiem

Musiałbym wtedy podwyzszyc notę Chavezowi, ktory po Pawełku był najpewniejszy

bartek89TS 06.11.2010 00:01

Nie ważne jest teraz jak zagrali, najważniejsze jak wygrali!!!Zemsta na pejsach za poprzedni mecz była cudowna!!!KRAKÓWWWW JEST NASZZZ!!!!WISŁA PANY!!!PIJMY ZA WISŁE DO BIAŁEGO RANA!POZDRO BRACIA!!!

rzep 06.11.2010 00:05

jeeeeeeeeeee WISŁA PANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kryniu 06.11.2010 00:12

ok GOM95 być może to taka moja sympatia go Kirma dodatkowo wzmocniona świetnym dośrodkowaniem. Każdy ma swój pogląd ale teraz najważniejsze jest to że wygraliśmy i to w najważniejszym meczu

1q2 06.11.2010 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DarekK_11 (Post 1005663)

haha, z tej radości nie usłyszałem.

Allah Akbar na żydowskiej ziemi:D...Tak przed meczem myślałem co by mogło być dla nich najbardziej chujowe.
Mały w ostatniej, Mały ze spalonego w ostatniej,samobój w ostatniej;)(w naszym stylu)?...Allah Akbar przebija wszystko :lol:

dobranoc;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl