Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7417)

kristos 18.08.2011 15:53

A mnie interesuje ile sprzedano karnetów ,bo to także pewna ocena pracy marketingu...

art 18.08.2011 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1149217)
A mnie interesuje ile sprzedano karnetów ,bo to także pewna ocena pracy marketingu...

Jak już marketing i karnety to ja widzę opcje taka: jak już rozlosowane będą grupy LM/LE to sprzedawać karnety na fazę grupowa połączone z meczami ligowymi. Na pewno jak ktoś już będzie miał bilet na Ekstraklase to sprawdzi jak to wygląda, a ten kto tylko na Puchary chce się lansować to niech zostawi trochę kasy w kasie przynajmniej.

westersyl 18.08.2011 18:55

Nie jestem marketingowcem ale moim zdaniem delikatnie mówiąc nie był to człowiek z gatunku tych których trudno zastąpić. Niby niektóre akcje fajne tylko wydawało mi się, że to wszystko było robione za dużym kosztem.

MatMario 02.09.2011 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez www.wisla.krakow.pl
Bilety będzie można nabywać w Strefie Kibica, która znajduje się pod trybuną D. Jest ona otwarta od poniedziałku do piątku od 11:00 do 20:00 oraz w soboty i niedziele od 10:00 do 16:00. Płatność obecnie realizowana jest tylko gotówką.

:D

Słowo klucz OBECNIE.

No tak kiedyś to była ameryka, można było i kartą zapłacić, i przelewem, a nawet na raty kupić. :D

Pionowi marketingu, koordynatorowi sprzedaży i wszystkim innym gratuluję poczucia humoru.

PS. Kiedyś podawana była informacja, że ceny na Europejskie Puchary będą w jakiś sposób korelowane z tym na ilu meczach ktoś był itp. Kto podawał tą informację bo nie mogę sobie przypomnieć?

wściekłe pięści węża 02.09.2011 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1149379)
Nie jestem marketingowcem ale moim zdaniem delikatnie mówiąc nie był to człowiek z gatunku tych których trudno zastąpić. Niby niektóre akcje fajne tylko wydawało mi się, że to wszystko było robione za dużym kosztem.

Z tego, co mi wiadomo od osób, które miały nieprzyjemność typa poznać, była to osoba kompletnie nie nadająca się do pracy w takim miejscu jak klub piłkarski. Gość miał gdzieś kibiców i ich opinię. Chodził z nosem zadartym do góry i nie zwracał uwagi na "maluczkich", z których przecież składa się widownia na Wiśle. Dobrze, że nie ma go już w marketingu, tylko co z tego, skoro dalej może nic nie robić w RN?

Edit: MatMario, dobrze, że zwracasz uwagę na tego typu uchybienia. Oni liczą, że sobie pogadają, pogadają, ludzie się będą cieszyć, a potem może zrealizują którąś ze swoich obietnic. Trzeba pamiętać co prezes mówi, a potem go z tego rozliczać, a nie ślepo wierzyć, że to taki wspaniały człowiek, który nam nieba przychyli. Polityka historyczna? Ta. Nie widzę nigdzie relacji z obrad tej rady starszych, ani innych śladów bytności tej "polityki historycznej". Ciekawe, czy 1. listopada ktoś z klubu choćby zapalił znicz pod pomnikiem Reymana, nie mówiąc o jego grobie.

A o takich rzeczach jak niemożność zapłacenia kartą gdziekolwiek w XXI wieku nawet szkoda gadać. Wstyd i tyle.

thebo4 02.09.2011 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1159214)
PS. Kiedyś podawana była informacja, że ceny na Europejskie Puchary będą w jakiś sposób korelowane z tym na ilu meczach ktoś był itp. Kto podawał tą informację bo nie mogę sobie przypomnieć?

Tak, była taka informacja, nie wiem czy nie przy okazji sprzedaży biletów na mecz ze Skonto.
pozdrwiam

Mario Nh 02.09.2011 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1159214)

Oficjalna podawała, czytałem newsa kilka minut po opublikowaniu. Kilka dni później przeczytałem tutaj, na forum, że ktoś na górze w klubie szybko przeliczył i edytował newsa.
Czyli najzwyczajniej zrobili osoby które zdążyły to przeczytać w kulki. Nie chodzi o pieniądze, ale tak się nie robi. Śmierdzi amatorką.

MatMario 02.09.2011 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1159219)
Oficjalna podawała, czytałem newsa kilka minut po opublikowaniu. Kilka dni później przeczytałem tutaj, na forum, że ktoś na górze w klubie szybko przeliczył i edytował newsa.
Czyli najzwyczajniej zrobili osoby które zdążyły to przeczytać w kulki. Nie chodzi o pieniądze, ale tak się nie robi. Śmierdzi amatorką.

Właśnie nie mogłem sobie przypomnieć ani tego odnaleźć ale też stawiałem na oficjalną.

Amatorką to to jest wszystko sklejane od wielu lat, tylko ostatnio na tą amatorkę zaczęto mówić "nowoczesne podejście, nowe standardy" i cały ten PR'owy bełkot.

Jak długo nie powiemy sprawdzam, tak długo na tej bajerze takie osoby jak Basałaj będą się wozić. Strzela w szwach teraz to co było przykrywane przez "dobre wyniki sportowe"

zim zum 02.09.2011 10:00

Nie narzekaj, prezes powiedział - w zimie będą transfery ! :D

wierny 02.09.2011 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1159219)

nie oficjalna tylko wislakrakow.com...

labtec 14.09.2011 14:20

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=25793

45 złotych ? No Panowie...troszkę ta cena wygórowana nie sądzicie ?

Żeby jeszcze prezentacja nowych koszulek była właśnie 5 października , to jeszcze byłbym wstanie pójśc, a tak ?

Zobaczyć nie śmiesznego już Marcina Dańca ?

joshi 14.09.2011 14:34

tylko, że taki Daniec zrobi swoje "show" za darmo, dzięki czemu TS więcej zarobi. A, że sytuacja finansowa Klubu jest trudna to niestety wszyscy wiemy

labtec 14.09.2011 14:49

Nie no jasne, wiem o sytuacji finansowej i pamiętam akcję z maja ' Wisła to My ' i zbiórka kasy na TS.

Jestem w szoku, bo w hali dzień po urodzinach klubu, ma być Chór Aleksandrova !!

Na tym eventim.pl własnie zobaczyłem , że można normalnie bilety kupować na ten występ.

Aż dziwię się że ów chór się zgodził na to miejsce. Bo nie ukrywajmy że lata świetności ma dawno dawno za sobą.

Ostatnio przecież występowali w Filharmonii, a tu proszę...R22 :)

zim zum 14.09.2011 14:55

Nie narzekajcie na ceny, bo mają chociaż sprzedaż internetową biletów :D

fan01 14.09.2011 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1163961)

"Wszyscy artyści wystąpią charytatywnie, a dochód z imprezy zasili finanse TS Wisła. "

Przecież kasa idzie na Wisłę. Jak to jest, ze co mecz za krakowską Wisłę życie byście dali, a przy widmie bankructwa 45 złotych to jest duzo za duzo jak na ta wielka miłość........

Smyrgu 14.09.2011 17:47

widziałem dzisiaj Stana na ul.Zwierzynieckiej ,był w sklepie z damską bielizną...to dobrze o nim świadczy :)

CH. 14.09.2011 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1163961)
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=25793

Żeby jeszcze prezentacja nowych koszulek była właśnie 5 października , to jeszcze byłbym wstanie pójśc, a tak ?

Zobaczyć nie śmiesznego już Marcina Dańca ?

Kasa idzie na TS Wisła, a nie SA (Cupiał i 45 mln zł budzetu).
TS jest biedne jak mysz kościelna, trzeba ratować sekcje. Nie mylić TS z SA - to do ogółu.

Ventigo 14.09.2011 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 1164071)
widziałem dzisiaj Stana na ul.Zwierzynieckiej ,był w sklepie z damską bielizną...to dobrze o nim świadczy :)

Zależy jak to zinterpretować :P

prezes85 14.09.2011 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ventigo (Post 1164098)
Zależy jak to zinterpretować :P

szuka zawodników

crate digger 14.09.2011 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1163987)
"Wszyscy artyści wystąpią charytatywnie, a dochód z imprezy zasili finanse TS Wisła. "

Przecież kasa idzie na Wisłę. Jak to jest, ze co mecz za krakowską Wisłę życie byście dali, a przy widmie bankructwa 45 złotych to jest duzo za duzo jak na ta wielka miłość........

TAK APROPOS DLA WALCZĄCYCH O BIAŁĄ GWIAZDĘ NA KOSZULKACH PIŁKARZY.

Jesli TS zbankrutuje, syndyk zlicytuje prawa do herbu. CZYLI... JAK ZBANKRUTUJE TS będziecie mieli co chcecie

labtec 14.09.2011 22:57

czyli chora sytuacja - trzeba liczyć na bankructwo naszej sekcji, to wtedy herb będzie na sprzedaż tak ?
I można liczyć na to, że Wisła Kraków SSA je wtedy kupi i umieści na koszulkach ?

PvD 14.09.2011 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crate digger (Post 1164108)
TAK APROPOS DLA WALCZĄCYCH O BIAŁĄ GWIAZDĘ NA KOSZULKACH PIŁKARZY.

Jesli TS zbankrutuje, syndyk zlicytuje prawa do herbu. CZYLI... JAK ZBANKRUTUJE TS będziecie mieli co chcecie

nie sądzę, bo nie chodzi o umieszczenie herbu TS Wisła na koszulkach (które jest znakiem zastrzeżonym), a o Białą Gwiazdę (której chyba nie da się zastrzec)

PiotrG 15.09.2011 00:07

Skoro herb Wisły Kraków SA zawiera w sobie herb TS Wisła, to znaczy tyle, że Wisła Kraków SA może operować herbem TS Wisła. Używamy obecnego herbu bo taka jest polityka klubu, a nie ze względów formalnych.

joshi 15.09.2011 06:50

to zapewne jest kwestia dogadania się obu podmiotów, widać przy wejściu Cupiała do Wisły zabrakło nici porozumienia pomiędzy nim a TS.

Legia miała chyba podobny problem?

PvD 15.09.2011 07:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez joshi (Post 1164317)
to zapewne jest kwestia dogadania się obu podmiotów, widać przy wejściu Cupiała do Wisły zabrakło nici porozumienia pomiędzy nim a TS.

w mojej opinii spółka chciała mieć swoje logo do celów marketingowych, więc osiągnięto kompromis, herb TS wkomponowany w logo przy zgodzie obu stron.

Poza tym nie wiem czy z formalnego punktu dwa osobne podmioty mogą posługiwać się tym samym znakiem.

Cytat:

Legia miała chyba podobny problem?
wg mnie w Legii się kłócono, a u nas osiągnięto porozumienie

joshi 15.09.2011 08:02

Bardzo możliwe, że tak właśnie było. Tylko zgaduję, i zdaję sobię sprawę, że SA nie odstąpi od swojego herbu, bo jest on rozpoznawalny i utożsamiany z piłkarską Wisłą.

Co nie zmienia faktu, że BG na koszulkach mogłaby się pojawić i to byłaby faktyczna polityka historyczna Klubu, bo nie czarujmy się kołnierzyk to jest jakiś żart.

co do posługiwania się tym samym logo przez dwa osobne podmioty to nie mam pojęcia jak to jest z prawnego punktu widzenia

Wracając do problemów Legii, to szczegółów nie znam. Wiem natomiast, że często jest tak, że kluby były i są zarządzane przez stowarzyszenia, których niemal jedynym dobrem materialnym jest właśnie klubowy herb. I tak chyba było w Warszawie, że CWKS nie dogadał się z właścicielami.
Ostatnio w Łodzi była taka sprawa, że herb ŁKS był zlicytowany przez sąd.

PiotrG 15.09.2011 12:12

Wcześniej komornik zajął ten herb, bo ŁKS miał długi.
Co do Legii - nie tyle kwestia dogadania, co klub po prostu chciał używać herbu-trumny, a kibice chcieli herbu CWKSu. Jak się później okazało, żadnych problemów z jego użytkowaniem nie było.
Cytat:

Bardzo możliwe, że tak właśnie było. Tylko zgaduję, i zdaję sobię sprawę, że SA nie odstąpi od swojego herbu, bo jest on rozpoznawalny i utożsamiany z piłkarską Wisłą.
To już 14 lat, obecny herb Wisły Kraków SA jest znacznie bardziej rozpoznawalny w Polsce i w Europie, niż herb TS Wisła. O Białą Gwiazdę na koszulkach można walczyć, zmiana herbu to jednak byłby cios marketingowy. Tak jak Legię większość kojarzyła z herbem CWKS, tak samo nas kojarzy się z herbem Wisły Kraków SA.

CH. 04.10.2011 16:29

Przedstawiamy przegląd sklepów internetowych klubów T-Mobile Ekstraklasy. Kto ma najlepszy?
http://www.sportmarketing.pl/publicy...ow-ekstraklasy

Piotson 11.10.2011 14:04

http://www.90minut.pl/news/170/news1...aklasy-SA.html

Orientuje się ktoś jakie kompetencje ma ta rada?

willow 11.10.2011 14:39

Jak każda Rada Nadzorcza... sprawuje przede wszystkim funkcje kontrolne w stosunku do Zarządu, powołuje prezesa zarządu, zatwierdza budżet itp... generalnie kompetencje wykonawcze niewielkie.

pan Dudi 11.10.2011 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1164392)
Wcześniej komornik zajął ten herb, bo ŁKS miał długi.
Co do Legii - nie tyle kwestia dogadania, co klub po prostu chciał używać herbu-trumny, a kibice chcieli herbu CWKSu. Jak się później okazało, żadnych problemów z jego użytkowaniem nie było.

To już 14 lat, obecny herb Wisły Kraków SA jest znacznie bardziej rozpoznawalny w Polsce i w Europie, niż herb TS Wisła. O Białą Gwiazdę na koszulkach można walczyć, zmiana herbu to jednak byłby cios marketingowy. Tak jak Legię większość kojarzyła z herbem CWKS, tak samo nas kojarzy się z herbem Wisły Kraków SA.

I takie też były postulaty. Nikt nie wnioskował o zniesienie logo SA, bo nikomu nie zależało na wojnie ze spółką. Logo miało być bez przeszkód używane na materiałach promocyjnych, biletach itd., natomiast kibice chcieli, żeby tylko ta historyczna Biała Gwiazda wróciła na koszulki. Jak do tej pory, bez skutku, a jedyny odzew w tej sprawie od prezesa wyglądał tak, jak wklejony tutaj mail. On niczego nie obiecywał, więc dla niego nie ma tematu. Ciężko o konstruktywną dyskusję z kimś, kto prezentuje takie stanowisko. Może Pogorzelczyka zastąpi ktoś przychylniej traktujący kibiców Wisły i uda się do tematu powrócić.

Oldpara 11.10.2011 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1175858)
Jak każda Rada Nadzorcza... sprawuje przede wszystkim funkcje kontrolne w stosunku do Zarządu, powołuje prezesa zarządu, zatwierdza budżet itp... generalnie kompetencje wykonawcze niewielkie.

To co piszesz, to w normalnym biznesie, ale w Wiśle jest to trochę postawione na głowie. Pokaż mi np. spółkę giełdową, w której każdą decyzje trzeba konsultować z Nadprezesem, którego nawet nie ma w KRS ? :)

A co do Rady Nadzorczej, to spokojnie można ograniczyć kompetencje prezesa poprzez obowiazek zatwierdzania decyzji powyżej jakiejś-tam kwoty przez radę nazdorczą. Tak jak w spółkach z o.o. zarząd nie może zaciagać zobowiazań przekraczajaćych dwukrotność kapitału, bez zgody NZW, chyba, że umowa spółki mówi inaczej.

Nie trudno sobie wyobrazić statutu Wisła S.A. w którym Prezes musi konsultować i zatwierdzać wszystkie decyzjie powyżej 10 tys PLN, co sprowadza go do zarządcy operacyjnego nie mogącego podejmować strategicznych decyzji. Przy takim zapisie musiałby latać po zgodę o każdy transfer, umowę wynajmu stadionu, inwestycje w bazę treningową....o prawie wszystko, poza bieżącą obsługą drużyny.

Ale nie widzałem statutu, więc nie wiem jak to jest. Nota bene statut jest ogólnodostępny w KRS.

MatMario 12.10.2011 12:27

Można by o tym napisać w "Strojach meczowych" ale myślę że jest to głębszy temat:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisla.krakow.pl @ facebook
Informujemy, że piłkarze Wisły mają zakaz rozdawania koszulek meczowych.
W związku z tym wszelkie prośby do piłkarzy po meczach, żeby rzucili koszulki, spotkają się z odmową i nie jest to zła wola zawodników.
O przekazanie Wam tej informacji prosili nas piłkarze, którzy chcą uniknąć nieporozumień w związku z tą sprawą.

Cytat:

Ponieważ się dopytujecie, to wyjaśniamy w kwestii koszulek:
Wisła ma koszulki dedykowane, które różnią się od koszulek sprzedawanych w sklepach. Nie można więc po prostu iść do sklepu i "odkupić" koszulkę, którą zawodnik wyrzucił w trybuny.
Jeśli zawodnicy rozdawaliby koszulki, to zaraz nie mieliby w czym grać, ponieważ adidas nie będzie produkował na bieżąco kolejnych koszulek. Klub ma do dyspozycji ograniczoną pulę, która przez jakiś czas się nie powiększy, a co za tym idzie, pomniejszać się też nie może.

Cytat:

Daniel - adidas nie, ale klub już tak. Nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego, w ilu klubach piłkarze nie mogą wymieniać się koszulkami z rywalami po meczu. Ale najłatwiej napisać, że Real może, Barcelona może, itd., nie znając tak naprawdę zasad, jakie panują w danych klubach.

Ja nie wiem czy zwariowałem czy o co chodzi. Już dziwnie patrzyłem na to jak polityka była taka że masz swoją pulę, za każdą kolejną sztukę płacisz kasę. Ok do zrozumienia, ale teraz to mi szczęka opadła. Ile oni mają tych koszulek 2?

Czy my musimy robić z siebie idiotów na każdym kroku? Że adidas nas robił w balona to było widać w wakacje jak czekaliśmy 2 msc nowe stroje. Ale takie postawienie sprawy to są jaja, kabaret.

My zatrudniamy Olejkowską na nadgodziny?

FraMat 12.10.2011 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1176036)
Można by o tym napisać w "Strojach meczowych" ale myślę że jest to głębszy temat:

Ja nie wiem czy zwariowałem czy o co chodzi. Już dziwnie patrzyłem na to jak polityka była taka że masz swoją pulę, za każdą kolejną sztukę płacisz kasę. Ok do zrozumienia, ale teraz to mi szczęka opadła. Ile oni mają tych koszulek 2?

Czy my musimy robić z siebie idiotów na każdym kroku? Że adidas nas robił w balona to było widać w wakacje jak czekaliśmy 2 msc nowe stroje. Ale takie postawienie sprawy to są jaja, kabaret.

My zatrudniamy Olejkowską na nadgodziny?

W zasadzie to jest chyba faktycznie jakaś paranoja...
Ile to meczów w sezonie Wisła rozgrywa na swoim stadionie?
15 w lidze, ze 2-3 w pucharze Polski, w pucharach europejskich łącznie z kwalifikacjami jakieś 6-8?
W sumie daje to poniżej trzydziestu spotkań.
Nawet gdyby po kazdym meczu u siebie zawodnicy rozdawali swoje koszulki kibicom (co nie musi za kazdym razem się zdarzać) to jaki jest koszt trzydziestu kompletów żeby klubu nie bylo na to stac w ramach budżetu marketingowego?

MatMario 12.10.2011 13:47

FraMat ale to właśnie nie jest sedno sprawy. Zawodnicy do tej pory mogli rzucać koszulki. Kończyli pule "darmówek", płacili kasę. Ale nikt im tego nie zabraniał.

Teraz wychodzi komunikat nie że nie powinni albo zapłacą, ale że tych koszulek nie ma i nie będzie :D

To są jakieś jaja. A jak sobie poplamią to co? Jak się potarga to cerują? Mistrz Polski i międzynarodowy koncern Adidas.

Oldpara 12.10.2011 18:59

No nie wiem....teraz mamy koszulki ze specjalnej, limitowanej serii. Być może to nie chodzi o to, że klubu nie stać, że dziaduje czy coś, ale po prostu Adidas nie jest w stanie przestawiać maszyn bo np. Małeckiemu zabrakło kompletów.

Dawniej nie byo z tym problemu, i wydaje mi się, że to jest właśnie związane ze "specjalnością" tych koszulek.

spartan 12.10.2011 19:46

Wiele się mówiło o unikatowości nowej kolekcji dla Wisły. Okazuje się, że unikatowość jest tak elitarna, że specjalne koszulki przysługują wyłącznie piłkarzom pierwszej drużyny, gdy w wielkich klubach normą jest ich pełna dostępność a jedyną barierą cena. Oryginalne koszulki są w sprzedaży za cenę przewyższającą repliki (nie posiadające znaków charakterystycznych) U nas zatem mamy repliki w cenie oryginałów i oryginały w wersji limitowanej dla klubu. Egalitaryzm :P
Pamiętam historyjkę zasłyszaną kilka lat temu (chyba za poprzedniej kadencji Basałaja ale mógł to być ktoś inny), gdy podczas spotkania z przedstawicielem Benfiki, Portugalczyk zapytał ile oryginalnych koszulek sprzedaje Wisła w sezonie. 200 - padła odpowiedź. Portugalczyk zacmokał z podziwu i ze wstydem przyznał, że zazdroszczą, bo oni nie przekraczają 100. Tylko, ze chłop operował tysiącami. Na szczęście nasz dzielny prezes mu tego nie wyjaśnił.
Jak widać od poprzedniej lekcji nasz dział marketingu nie odrobił zadania.

Watts 12.10.2011 19:51

Za ćwierć tysiąca złotych chciałbym wymagać chociaż oryginalnego napisu czcionką E-klasy, a nie numer inną, a ksywę - bazarną, nie zmieniającą się od miliarda lat czcionką.

orzeu 12.10.2011 20:45

Nie wiem czy bylo. Jak pozyskac kibicow na przykladzie klubu na ktorym frekwencja juz teraz jest wyzsza niz na Wisle:
http://legia.com/www/index.php?akt=25604

wolfy 12.10.2011 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1176194)
Nie wiem czy bylo. Jak pozyskac kibicow na przykladzie klubu na ktorym frekwencja juz teraz jest wyzsza niz na Wisle:
http://legia.com/www/index.php?akt=25604

Dodajmy, że ceny biletów też i to sporo.
Te zapowiadane zmiany w marketingu klubu skończyły się chyba właśnie - na zapowiedziach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl