Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Pan Jotka 12.08.2009 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 777595)
Hehe nie spodziewalem sie tego ;]

Skoro Zaglebie Lubin zwolnilo Lenczyka bo chcial za duzo kasy, to profesorek nieźle sie wykosztował...

i tak Cracovia spadnie do 1 ligi :)

Nie o kase poszło w Zaglębiu. Pan Orest chcial miec wiecej do powiedzenia w kwestiach transferowych (skad my to znamy? ) kosztem Kuby Jarosza. I podziekowali trenerowi. Poki co wyszlo ze zrobili źle.
A co do Cracovii--nigdy nie spadnie, Cracovia nigdy nie spadnie ;-) Za rok znowu przeciez przyznaja licencje :D

wisl@k_TS 12.08.2009 10:58

Miałem cichą nadzieję że Płatek jeszcze parę kolejek popracuje... :)

No szkoda, ale jeśli profesor nie porobi transferów to myślę, że tu ani Orest ani Smuda ani nawet Ferguson nie zdziała zbyt wiele :)

7 kotów 12.08.2009 10:59

Zwariowal na starosc. Demencja.

Vashut 12.08.2009 11:05

corka Oresta mieszka na Zulawskiego niedaleko mnie, podobnie jak Smuda trener jest zwiazany z Krakowem, to na pewno dla nich dobra wiadomosc i lepszy trener niz Staw czy powszechnie lubiany Knur (Michniewicz)

Pan Jotka 12.08.2009 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 777626)
Miałem cichą nadzieję że Płatek jeszcze parę kolejek popracuje... :)

Najblizsze kolejki Cracovii to Korona, Lech i Legia ;-) Takze spokojnie skończą rudne jesienna jako czerwona latarnia.
Poki co jest niezle zamieszanie z ŁKSem w sądzie. Przy takim brocie sprawy moze za rok sie okzaac ze Cracovia winna spasc, Ze Łks winien grac i wtedy sie zacznie dowolywanie i sadzenie o odszkodowania w sadach cywilnych....

pirat.z.karaibow 12.08.2009 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 777636)
Najblizsze kolejki Cracovii to Korona, Lech i Legia ;-) Takze spokojnie skończą rudne jesienna jako czerwona latarnia.
Poki co jest niezle zamieszanie z ŁKSem w sądzie. Przy takim brocie sprawy moze za rok sie okzaac ze Cracovia winna spasc, Ze Łks winien grac i wtedy sie zacznie dowolywanie i sadzenie o odszkodowania w sadach cywilnych....

Co więcej, warto dodać, będzie to oczywiście wina GTSu.

Krissu 12.08.2009 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 777637)
Co więcej, warto dodać, będzie to oczywiście wina GTSu.

Mam serdeczną nadzieję, że ich spadek to będzie nasza wina. :-)

A nawet jak tak nie będzie to mam zamiar wszem i wobec tę wersję propagować.

szlaQ 12.08.2009 12:18

Ja Swoją drogą zawsze szanowałem pana Oresta nie wiem co mu odbiło że po pracy w porządnych klubach, idzie do największych "dziadów" ;) szkoda mi go po prostu

Stavanger 12.08.2009 12:43

A ja mu się nie dziwię. Spójrzcie na jego wiek. Swoje on już zdziałał w wielu klubach i dużo osiągnął. Równie dobrze może już teraz korzystać z uroków emerytury i grać w szachy przy herbatce w osiedlowym klubie seniora. A że chłopa ciągnie do piłki i ekstraklasy, mimo iż jego nowy pracodawca z trudem tu nie pasuje, to przyjął ich ofertę. Samo przyjście trenera nie oznacza zmiany na lepsze. Jak tak dalej piłkarze zza błoń będą grać, to zbyt dużo punkcików nie uzbierają.

Gordian 12.08.2009 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 777597)
Orest jeszcze nie spuścił żadnej ekipy do II ligi? No jeśli nie to teraz ma na to wielkie szanse. Jak dla mnie wywalą go za pół roku. Nie ma tam kim grać, a "profesor" na transfery się pewnie nie zgodzi.

To mamy widzę wybiórczą pamięć. Orest spuścił w 94 Wisłę do II ligi. Oczywiście niebezpośrednio on był za to odpowiedzialny,bowiem objął zespół na 11 kolejek przed końcem sezonu dopiero, ale faktem jest że jako trener zleciał z ligi razem z nami.

Pan Jotka 12.08.2009 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 777701)
To mamy widzę wybiórczą pamięć. Orest spuścił w 94 Wisłę do II ligi. Oczywiście niebezpośrednio on był za to odpowiedzialny,bowiem objął zespół na 11 kolejek przed końcem sezonu dopiero, ale faktem jest że jako trener zleciał z ligi razem z nami.

Akurat ten sezon byl wtedy wyjatkowy. "pozbylismy" sie kilku pilkarzy podstawowej jedenastki, stracilismy sponsora i zaczynalismy seozn z ujemnymi pkt jak mnie pamięć nie myli. A że pan Orest wtedy zleciał z Wisła to znak , że Wisłę miał zawsze w sercu skoro podjął się roli strażaka, nie mając układów okołopilkarskich.
I dlatego dziwie sie, ze podejmuje sie pracy w Cracovii. Jezeli nie ze wzgledu na sentyment to chocby na to, ze jemu akurat miodu lac tam nie będą ze wzgledu na przeszłość, a co najwyżej beton pod nogi.

StelmiOriginal 12.08.2009 13:37

Wystarczy że profesorek przeleje mu odpowiednie pieniądze i wszystko bedzie OK :)

!!IRIVER!! 12.08.2009 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 777706)
I dlatego dziwie sie, ze podejmuje sie pracy w Cracovii. Jezeli nie ze wzgledu na sentyment to chocby na to, ze jemu akurat miodu lac tam nie będą ze wzgledu na przeszłość, a co najwyżej beton pod nogi.

Akurat przeglądając 'anty-wiślackie' forum dostrzegam, że jednak są zadowoleni z tego obrotu spraw i raczej w różowym kolorze widzą pracę z Lenczykiem.

Krissu 12.08.2009 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 777715)
Akurat przeglądając 'anty-wiślackie' forum dostrzegam, że jednak są zadowoleni z tego obrotu spraw i raczej w różowym kolorze widzą pracę z Lenczykiem.

Bo im Fortuna nie przypomniał, kto prowadził Wisłę do mistrzostwa w 78.

szlaQ 12.08.2009 14:21

"- Cracovia to klub z historią - mówi trener Lenczyk. - Od dziecka myślałem o niej jako o klubie sztandarowym w polskiej piłce. Jako młody trener marzyłem sobie, gdzie mogę pracować i z pewnością Cracovia była jednym z takich klubów - dodaje nowy szkoleniowiec "Pasów" "

nie spodziewałem sie mimo wszystko takiego "pucowania się" ze strony doświadczonego i zasłużonego trenera

gromaders 12.08.2009 14:22

ż a ł o s n e ... tylko tyle powiem

Vashut 12.08.2009 14:38

Oro, podpadles mi tym tekstem, nie spodziewalem sie tego po tobie, chyba nie wiesz do konca w co sie pakujesz dziadku

Gwiaździsty 12.08.2009 14:41

Nisko musiał upaść skoro tam poszedł. Ale widać czas robi swoje. Kręgosłup ma już mocno nadwyrężony. Na boisko i tak za nich nie wyjdzie, a skład jaki mają nadaje się do tartaku.
Najśmieszniejsze jest to, ze trenera tak mocno swego czasu związanego z GTS-em :) liżą wiernopoddańczo po jajkach, mając świadomość, że kto chociaż raz otarł się o Wisłę posiada najwyższą klasę jakości.
Tak czy tak nie uratuje parchów przed sportowym spadkiem (bo później znamy to już kabaret z licencjami się zacznie).

Kaan 12.08.2009 14:52

Przeca on jest trenerem a nie kibicem, więc co do licha od niego checie? A ze na starośc bedzie miał niedaleko do dobrze płatnej pracy to o niczym innym marzyc on nie mógł. A w Wisełce juz nigdy miejsca na ławce trenerskiej nie znajdzie, to wie sam.

AS82 12.08.2009 15:05

Filipiak zrobil dobry ruch,moze w koncu pilkarze nei ebda mowili ze trener slaby . Pozatym z Lenczykiem Wisła wygrala majstra i ograla Zaragoze :D . Ciekawy mecz bedzie Legia-Cracovia

Gwiaździsty 12.08.2009 15:10

AS82 napisał:
Cytat:

Ciekawy mecz bedzie Legia-Cracovia
Nie będzie, jedyną niewiadomą jest wysokość porażki, i ewentualnie czy do zera.

Stavanger 12.08.2009 15:29

Jeśli Legia zagra z nimi jak z Broendby, to raczej im święty Boże i Orest też nie pomoże.

andys 12.08.2009 15:33

Jak mówi przysłowie:"Z g.... bicza nie ukręcisz" .Dziwię sie , że tak zasłużony trener podjął się tego zadania , ale mimo wszystko życzę mu powodzenia ( i nie czepiajcie się , że tu chodzi o Cracovię)
www.kontakredyty.com.pl

Gwiaździsty 12.08.2009 15:44

andys napisał:
Cytat:

ale mimo wszystko życzę mu powodzenia ( i nie czepiajcie się , że tu chodzi o Cracovię)
Chyba w tym, żeby wyciągnął od Filipiaka jak najwięcej kasy zanim go zwolni :)

vacs 12.08.2009 15:48

Zlikwidowano Puchar Ekstraklasy http://www.waszapilka.pl/article,177...ar_Ekstraklasy

AS82 12.08.2009 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vacs (Post 777788)

No i cale szczescie. PZPN niech nie szuka dodatkowej kasy z takiego gowna jak PE,a robi cos zeby mlodzi mieli mozliwosci szkolenia sie w pilke

Krissu 12.08.2009 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vacs (Post 777788)

Będzie mi brakowało tych odmrożeń, tego zapełnionego w 10% stadionu na Pucharze Pasztetowej.

MatMario 12.08.2009 16:35

Ja wiem czemu Oresta wzieli do parchów. Ma doświadczenie w awansie do ekstraklasy a to im się sprzyda w przyszłym roku :)

andalemono 12.08.2009 16:50

Trojan :-)

Wojtas 12.08.2009 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 777822)
Ja wiem czemu Oresta wzieli do parchów. Ma doświadczenie w awansie do ekstraklasy a to im się sprzyda w przyszłym roku :)

dobre dobre :lol:

No to sie niezle staruszek wpakował ,wątpie zeby ugrał z nimi cokolwiek ,zielony stolik na jakis czas idzie w zapomnienie wiec ciezki bedzie ich los :lol:

A te słowa o Cracovii ,to kazdy czy to trener ,czy zawodnik zawsze chwali smród kupy w ktorą wdepnał .

Ogryzek 12.08.2009 17:40

Ciekawe czy po pierwszej porażce parchy zaczną Orestowi wypominać Wiślacką przeszłość? :D

TSNH 12.08.2009 17:50

eee teraz to mu dupe wyliżą, pierwsze głosy że to pies wiślacki zaczną się jak bedzie mu kiepsko szło

Gordian 12.08.2009 18:16

Jak spadną to "znów" będzie przez nas :rotfl:

AS82 12.08.2009 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 777879)
Jak spadną to "znów" będzie przez nas :rotfl:

No Lenczyk bedzie agentem GTSu

ToTylkoJa 12.08.2009 21:36

http://goool.pl/main_v3.php?id=21981

jeśli to prawda to :lol:

Ar222 12.08.2009 21:58

To by było w ich stylu. Im się zawsze wszystko należy :D

Fajnie, że tym razem dostarczają powodów do śmiechu, a nie do rozdrażnienia.

Kurt 12.08.2009 22:41

Szkoda... tego pucharu Ekstraklasy... ;) Choć w sumie cała Polska miała go w dupie... To można było w środę przejść się na meczyk, spotkać się wieczorkiem... Trochę się pośpiewało... trochę po wygłupiało... pomarzło, pooglądało... W Sosnowcu klimatu by to nie miało... ale coś w tym fajnego było ;) U Nas miał kto chodzić, zawsze ktoś tam przychodził :)

pzkwr 13.08.2009 07:28

W dzisiejszej "Wyborczej" jest artukuł o Lenczyku i Cracovii. Spadłem z krzesla, jak dowiedziałem się, że piłkarze Pasów chcą od Filipiaka.... premii za utrzymanie. Nie sądziłem po ostanim meczu, że Pasiaści są mnie w stanie czymś zaskoczyć, ale im się jednak udało.

AYALA 13.08.2009 07:46

Lenczyk chce Matusiaka do Cracovii ściągnąc.
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,69..._Cracovii.html

leyzer87 13.08.2009 08:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt (Post 778067)
Szkoda... tego pucharu Ekstraklasy... ;) Choć w sumie cała Polska miała go w dupie... To można było w środę przejść się na meczyk, spotkać się wieczorkiem... Trochę się pośpiewało... trochę po wygłupiało... pomarzło, pooglądało... W Sosnowcu klimatu by to nie miało... ale coś w tym fajnego było ;) U Nas miał kto chodzić, zawsze ktoś tam przychodził :)

Prawda, szkoda. Ja byłem wielkim zwolennikiem tych rozgrywek, bo pomijając marne plusy sportowe u nas akurat był to dość dobry sposób na promocję Wisły. Pamiętam, że na tych meczach było sporo "nowych" na trybunach. Doping był nawet-nawet, a najważniejsze, że było nas na meczach grupowych na prawdę sporo! Sporo, jeżeli chodzi o frekwencję innych drużyn. Ma ktoś dokładne dane?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl