![]() |
Gdyby nie ta czerwona nieodpowiedzialnego Clebera to by nie było kontuzji Głowackiego. Pozdrowienia dla małpujących zawodników bo niektórym odbiło
|
Nie zapominajcie,że ten sam trener potrafił zmobilizować te same gwiazdy po zakończeniu sezonu na 8 miejscu i zdobyć z nimi mistrza z dużą przewagę. A przecież jak się mobilizuje,to raczej trudno zapomnieć. Także na pewno cała wina nie leży na Skorży. Przecież to nie on fauluje na boisku. Najbardziej szkoda mi po tym meczu Arka,nie jest dobrze:(
|
Cytat:
Dla mnie dramat, nie dajemy rady 20 latkom w 70% pierwszym składem. :( I jeszcze jedno: po co płacić grubą kasę Niedzielanowi jak gra na poziomie 16-letniegho Leszczaka? |
Jeszcze jedno, Chojnackiego żona zostawiła dla jakiegoś Wiślaka?
|
Oby kontuzja Głowy to nic poważnego...
I widac że potrzebujemy ofensywnego pomocnika oraz dobrej kalsy napastnika. Bez nich to h*ja ugramy (nie wspominając Pawełka). I mam nadzieję że Cupiał nie wpadnie na genialny pomysł i nie zwolni Skorży. Ale brawo za walkę do końca. |
Cytat:
szacun kolego, jestes lepszy niz Ani Mru Mru i Moralnego niepokoju razem :D |
Cytat:
|
Widzieliśmy dzisiaj w czym tkwi problem polskiej piłki ligowej, jeśli murujemy dostęp do braki i gramy na lagę to jest wszystko super, a jeśli przyjdzie wymienić dwa podania podania pod bramką przeciwnika to już problem. Jak oni mają cokolwiek osiągnąć w piłce skoro już za młodu nauczony jest gry tylko defensywnej i na lagę.
Kontuzja Głowy coś strasznego, kartki głupie, nie którym zawodnikom nie za bardzo się chciało, tak można skomentować ten mecz. W kwestii mojego poparcia dla Skorży to jest one niezmienne. |
Huj z tym śmiesznym Pucharem. Przynajmniej będziemy mogli się skupić na lidze i na PP. To że źle dzieje to druga sprawa. Ale mam nadzieję że nikt nie będzie chciał zwolnić trenera.
|
co do tego czy awansowaliśmy czy nie w tym całym PE, to nie ma co sobie teraz za dużo wyrzucać, wszyscy zgodnie tu pisaliśmy, że puchar gówniany więc mamy go z głowy.
Jeśli by się chciało wyżej przejść ot trzeba było od pierwszych meczy wystawiać skład a nie młodzież i nie brać w tyłek i to wysoko. Kto się miał ograć i pokazać to zrobił to . Że mecz z Craxą będzie jak wojna wyglądać to żaden nius czy niespodzianka, zawsze tak jest, szczególnie w okolicach Mlaskotów :) Szkoda Głowy, może nie będzie tragicznie , przerwa zimowa na rekonwalescencję jest. Jakoś te dwa mecze trzeba porządnie rozegrać, by trzymać się w lidze w czubie. Podstawowy wniosek: Napastnika!!!! Nie ma Brożka lub on sam w słabszej formie - nie ma kto strzelać goli. Więcej nauk z tegorocznej edycji dla BC i Bednarza nie trzeba, wystarczy, że to zrozumieją i zadziałają. |
Kontuzja Glowy niestety strasznie wygladala. Obawiam sie, ze bedzie trzeba jeszcze stopera w zimie poszukac. A najblizszym oknie transferowym szykuje sie nam rewolucja kadrowa, a przynajmniej musi byc zeby zaczelo sie lepiej dziac. Bardzo slabo nasi zagrali i nawet nie ma sensu sie rozpisywac nad poszczegolnymi zawodnikami.
Odpadniecie Mistrza Polski w tak haniebnym stylu z tego pucharu to wstyd i kompromitacja, nie wazne jak niska renome ten puchar ma. |
Zapomniałem dodać, dla mnie Andrzej Niedzielan był najlepszy na boisku, chciałbym aby w Chorzowie dostał szansę od pierwszej minuty. Ładnie pokazał się Leszczak, dużo biegał czasami nie potrzebnie, ale widać, że technicznie jest świetnie wyszkolony.
|
do skorży nic nie mam, modle się żeby nerwowy boguś c. go nie skreślił z listy płac
ale nie jest to trener, który umiałby nasze piłkarzyny za jaja złapać, może im rzeczowo wytłumaczyć ale nie huknie na nich, nie wydrze sie a tego chyba naszym trzeba |
Cytat:
napastnika, drugiego napastnika, lewego pomocnika, prawego pomocnika, rozgrywającego, bramkarza, w obliczu kontuzji Głowackiego środkowego obronce i można grać :-) |
Nie oglądałem meczu,a z Głową to tak źle wygląda?
|
Cytat:
Trzbea przeprowadzić nie rewolucja w składzie a korekty na kilku pozycjach ale to offtop. Narazie jest źle ale jak nam sie uda zdobyć 6pkt do końca nie bedzie tak xle ;) |
Starcie Glowackiego nasuwa mi pewna mysl ze faktycznie mogl zerwac wiazadla, widac jak wyskakuje do pilki i upada na ta noge w bardzo akrobatycznym stylu, obym sie mylil :/!!!!
|
No dokładnie, do tego nie był w stanie się nawet podnieść, znosili go na noszach. Przykładowo w Jerozolimie też doznał jakiegoś urazu kolana, mecz dograł do końca, a i tak wypadł na 6 tygodni. Oby to nie było aż tak poważne jak wygląda, bo wtedy stracimy, jak by na to nie patrzeć, klasowego jak na polskie warunki obrońce i przy okazji kogoś kto raczej jest dość pewnym punktem naszej defensywy. ;/
|
Cytat:
|
Pretensji do Wisły mieć nie można, jedynie można mieć pretensje do Śląska, wrrr...
joke ;) |
Głowacki w szpitalu
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co inteligencie widzisz niestosownego w zapytaniu ile punktów zdobędzie Wisła w dwóch meczach i wypisaniu wszystkich możliwości? |
Cytat:
Jak już ta pierwsza buda jakoś się wciśnie to rywale przestają murować a nasi robią co chcą. Na pewno zgoda co do bramkarza, Mariusz dobry chłopak ale jego cabajady gwarantują od czasu do czasu jakąś śliczną wtopę. |
Kupcie od nas Bąka, tyle mozemy dla was zrobic ;d!
|
Cytat:
|
Czy Skorża jest tak naiwny i wierzy w Kmiecika wystawiając go do składu czy ktoś nim steruje? Jeśli jest tak naiwny i nie widzi, że z Kmiecika żaden piłkarz to trenerem jest żadnym, a jeśli to drugie to jeszcze gorzej.
|
Jak już zauważyliście gra naszego zespołu nie rzuca na kolana. Jeśli już to rozkłada na łopatki. Kiepsko to wygląda, na "pocieszenie" można powiedzieć tyle, że z meczu na mecz jest coraz gorzej. Poważnie zaczynam się zastanawiać nad tym ile winy, a właściwie większości winy leży po stronie Skorży. Wyrzucenie go teraz, to żadne rozwiązanie. Zostawiłbym Maćka do końca sezonu. Może w zimie ktoś się pojawi, a do tego będzie czas popracować spokojnie z piłkarzami. Zobaczymy co z tego wyniknie. Oczywiście niektórzy tu piszący są nadwornymi malkontentami, ale taki stan rzeczy w obecnej sytuacji nie jest absolutnie nieuzasadniony. Rzeczywiście gramy - co tu dużo mówić - słabo. Być może w ataku pozycyjnym radzimy sobie stosunkowo dobrze jak na nasze realia, ale powolna gra czy beznadziejne wrzutki od obrońców "na aferę" lub "na zapalnie płuc" sprawiają, że w człowieku się gotuje. Uprzedzając coś w stylu "nie pierd***", "oglądaj se Amice" - dajcie spokój. Oglądałem mecz Lecha z Polonią W. i co rzucało się w oczy, to to, iż Lechici wolą wdawać się w grę 1 na 1 aniżeli wrzucać na ślepo piłkę byle dalej czy cofać do obrońców. Poza tym grają szybciej i wydaje się jakby mieli więcej wariantów rozgrywania ataków oraz widać u nich po prostu większe chęci do gry. U nas tego brakuje. I ciężko zrozumieć jeszcze jedno, a mianowicie skąd nagle taki wysyp kartek. Wygląda to na zwykłą frustrację. Tylko czym?
Ciacho: Co do Kmiecika - syn piłkarza. Podobnie z resztą jest z Janikiem, który co prawda sporadycznie dostaje szanse, ale jednak podczas gdy w Młodej Wiśle jest kliku lepszych od niego zawodników, którzy nie dostają nawet owych sporadycznych szans. |
Kmiecik ma 2 metry, i chcial sprawdzic bo moze bylby tym jego wysokim napastnikiem na szpice, tera wie ze Kmiecik sie do tego nienadaje. :D
|
Do tych, co chcą zwalniać Skorżę.
Problemem Wisły nie jest trener tylko wielu marnych kopaczy, którzy raz w życiu mieli przebłysk lepszej gry. Na zachodzie, kiedy piłkarze grają poniżej oczekiwań, to się ich sprzedaje i kupuje nowych, a nie zwalnia trenera. Jeżeli ktoś myśli, że uratują nas Garguły, Gancarczyki i inne o wiele gorsze ligowe wynalazki to też jest w błędzie, bo to też są piłkarze z przebłyskami, a nie trzymający równy poziom. W jednym sezonie wypalą tak jak Zieńczuk, a w pozostałych będą grali tak jak Zieńczuk albo przyzwoicie alebo do d***. My musimy podnieść nasz poziom sportowy, a nie szukać rozwiązań, które utrzymają u nas status quo. W tej chwili w składzie mamy kilku piłkarzy na miarę naszych oczekiwań: Brożków, Clebera, Diaza, Baszczyńskiego i Sobolewskiego. Ci piłkarze coś sobą prezentują, są w stanie wzbić się na poziom nieosiągalny dla większości ligowców, a i w każdym spotkaniu poniżej pewnego poziomu nie schodzą. Cała reszta nie gwarantuje, że jak wyjdzie na boisko, to nie zagra padaki. O ile w wypadku młodzieży( tu zaliczam również Marcelo i Małeckiego) jest to zrozumiałe, o tyle reszta piłkarzy w szerszej perspektywie powinna zostać zastąpiona kimś lepszym i tyle w temacie. W temacie meczu: Kończyliśmy w 8 i nie przegraliśmy, to w każdym normalnym kraju postrzegane byłoby za sukces, a nie porażkę. Odpadliśmy z PE, trudno, Lech też odpadł, nie jest to wielka strata. Komentator to debil, nie ma pojęcia o piłce, nie ma pojęcia co dzieje się na boisku, nie wie nawet jak nazywają się piłkarze. Kartki, które dostaliśmy nijak się mają do tego, co było w niedzielę. Tutaj były kartki za walkę, choć powiedzmy sobie szczerze, że arbiter wyskoczył z nimi jak diabeł z pudełka. |
To sympatyk legly, pan borek :D!
|
Cytat:
|
Ja dalej bede twierdzil ze Diaz by sie idealnie na napastnika nadawal.
|
Jeszcze Głowa kontuzja, do końca roku raczej nie zagra.
Oby nie dłużej. MACIEJ!SKORŻA!, w meczu z Odrą poparcie dla Macieja obowiązkowe! |
Jeżeli już o Dawidowskim mowa , to ostatnio widziałem go z jakąś panią i panem w Galerii Krakowskiej w jednej z restauracji - żarł tak jakby miesiąc jedzenia nie widział :):):)
|
Do tego, ze od jakiegos czasu Wisla gra piach zdazylem juz przywyknac.
Do tego, ze ma olbrzymie problemy ze zdobywaniem goli, niestety takze. Obronic to bysmy sie dali rade pewnie nawet grajac w siodemke, szczegolnie z takimi leszczami jak pasiaki. Ale juz gdy nie ma na boisku Brozka, to chyba nawet gra w pietnastu na jedenastu nic by nam nie dala. Inna sprawa, ze sam Brozek od kilku spotkan gra slabiej i nie zawsze mozna na niego liczyc tak jak uprzednio. Tak na marginesie, wyskok Lobodzinskiego do glowki, to bylo cos niesamowitego :) Zwracam na to uwage, poniewaz calkiem niedawno Flamengista probowal mnie przekonac, ze jest to zawodnik swietnie grajacy glowa (w rzeczywistosci nie umie nia grac wcale, ale to szczegol :) ) |
Cytat:
w grudniu moze być już a za późno |
Cytat:
|
Cytat:
1. Od pewnego czasu Paweł jest pilnowany non stop przez 2 obrońców (co teoretycznie powinno ułatwić życie DRUGIEMU napastnikowi, a jak jest wszyscy widzą) 2. Pod koniec sezonu jak obecnie u napastnika grającego we wszystkich meczach i walczącego jak Paweł może, a właściwie musi nastąpić "zmeczenie materiału" Myślę, że Paweł jeszcze te 2 mecze jakoś wytrzyma ale na dłuższą metę grać tylko jednym skutecznym napastnikiem się po prostu nie da, niestety nie do wszystkich to dociera :-( |
Cytat:
Mniej wiecej to samo co ty, pisalem juz duzo wczesniej. Pewnie nie zauwazylas... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl