![]() |
ToTylkoJa - żeby ocenić całą sytuację muszę mieć ogląd pełny, a nie jednosekundowego gifa, jesli bylby karny to ok, w niepodyktowanych karnych 3:1 dla Chelsea
Grzadq - już mi sie niw chce tego pisać, ale wbij sobie to do głowy GRA SIŁOWA NIE RÓWNA SIĘ Z GRĄ BRUTALNĄ |
Grzadq - ten faul to kryminał. Nic gościa nie usprawiedliwia.
Odbiegając - skończcie już dyskusję, bo zeszła z tematu LM. Edycja skończona - klubowym Mistrzem Europy za sezon 2008/2009 jest FC Barcelona. Gratulujemy! :-) Do zobaczenia we wrześniu na arenach Polsatu z komentarzem Mateusza Borka i Romana Kołtonia :D |
Gość pokornie podziękował za czerwoną kartkę, bo wiedział co zrobił, zresztą zaraz po faulu podbiegł do gościa i chyba go przeprosił.
Trzeba mieć jaja do takiego czegoś. Koniec OT, zamykamy temat, bowiem LM się zakończyła |
Spodziewałem się, że będzie tu "wojna" i celowo wstrzymywałem się z komentarzem, ale takiego "fajtera" jak Banasik to dawno nie widziałem.
Jestem fanem brytyjskiej piłki. Uważam, że Premiership to zdecydowanie najlepsza liga świata, do której LM jest tylko średnio ciekawym dodatkiem. Ponadto Ferguson to dla mnie jeden z najlepszych trenerów wszechczasów. Nie chodzi o to, że zdobywa tytuły, chodzi o to, że potrafi utrzymać w ryzach szatnię pełną gwiazdorów. Wielkim kibicem MU nie jestem, ale ze względu na Sir Alexa i finał sprzed dziesięciu lat mam pewien sentyment do tej drużyny. Ponadto uważam, że finał LM w tym sezonie był kiepski, a obie druzny zagrały poniżej swoich możliwości( szczególnie MU). Dodam jeszcze, że w Hiszpanii bliżej mi do Realu. Mimo to deprecjonowanie gry Barcy w tym sezonie uważam za coś nie do przyjęcia. PO prostu nie można powiedzieć, że grają źle, kiedy cały świat widzi, zę grają fenomenalnie. Gdyby nie fakt, że trudno jest zmontować ekipę na miarę Barcelony, ich postawa byłaby rewolucją w futbolu. Barca pokazuje, że do odbierania piłki wcale nie jest potrzebny wielki drwal z siekierą. O wiele lepiej sprawdzają się w tym elemencie drobni, zwrotni, szybcy piłkarze obdarzeni umiejętnością czytania gry. Precyzja podań i swoboda w operowaniu piłką, to podstawa dobrej drużyny, ale to co Barcelona wnosi w temacie odbioru piłki to absolutny przełom. Fakt, faktem, że dyspozycja Anglików i kiepska druga linia dodatkowo osłabiona decyzjami Fergusona ułatwiły Barcelonie zadanie, ale i tak liczba wysokich przechwytów w wykonaniu Katalończyków była oszałamiająca. Guardiola ma fantastyczny start, widać że ma świetny pomysł na drużynę. Na dodatek zyskał duży kredyt zaufania więc latem pewnie będzie mógł robić co mu się będzie żywnie podobało w temacie transferów. Jednakże wielkim trenerem jeszcze go bym nie nazywał. Żeby być wielkim trzeba się utrzymać na szczycie przez kilka lat. Żeby to zrobić trzeba umieć okiełznać szatnię. W pierwszym sezonie zawsze jest łatwiej. Świeży człowiek, świeży pomysł, wszyscy startują od zera, drużyna koncentruje się na grze. Teraz przyszedł wielki sukces, niektórym piłkarzom może odbić, mogą zacząć gwiazdorzyć, zaczną się niesnaski w szatni, walka o skład i o pozostanie w klubie. Jeśli Guardiola nad tym zapanuje- będzie wielki, jeśli nie- świat szybko o nim zapomni. |
Uran235 - bredzisz:>.Futbol się kończy po tym finale, jakieś cioty zdobywają puchar...normalnie koniec świata się zbliża - Pismaki też bredzą, większość forum bredzi - Apokalipsa nadeszła.A skąd to wiem...skołowałem sobie nr dilera banasika, przyjarałem i mnie olśniło.Ten chłop wie co pisze a Wy niedowiarki - przekonacie się o tym już niebawem!
|
1q2 - a umiesz podać swoje argumenty, a nie atakować mnie za każdym razem?
Wyraziłem swoje zdanie, podparłem argumentami, ale ty wolisz pisać, że skołowałeś numer do dilera i cie olśniło... Nie chce mi sie już odpisywać na każdą pierdołę, ale ****a jak piszesz to spodziewaj sie odzewu |
Cytat:
Tak zeby przeprosic czlowieka za zlamanie nogi to trzeba miec jaja wielkosci arbuza ze stali, wes czlowieku wyjdz na zewnatrz jak tak lubisz te siniaki i jazdy na dupie to sie przejedz po asfalcie moze Ci sie polepszy. Bo od komputera to raczej tracisz kontakt z zeczywistoscia i piszesz brednie |
banasik twoje argumenty są gówno warte także nie pucuj się z nimi tak bardzo. Próbujesz się łapać każdej kolejnej deski ratunku jak tonący żyletki - przykładowo wyjeżdżasz z jakimś Wolfsburgiem próboując porównać go do Barcelony... do jasnej cholery skoro drużyna która przeszła mistrza Niemiec, Francji, wicemistrza i mistrza Anglii nie jest najlepsza na świecie to ja już naprawdę nie wiem o co w tej całej piłce chodzi...
|
GRA SIŁOWA NIE RÓWNA SIĘ Z GRĄ BRUTALNĄ...haha to jaka gra równa sie z grą brutalną...koleś pewnie leciutko trąciła noge a ona sama mu sie wygieła...weź sie nie osmieszaj. Zobacz sobie jak sie kończy gra siłowa i nie pieprz głupot...i powiedz skąd sie te fauly wzieły...http://www.youtube.com/watch?v=ruXymNhEu6g
Nawet porównali je do futbolu amerykańskiego...wszystke faule oprócz Cisse w lidze angielskiej, brakuje jeszcze zamachu na Ceh'a. Napewno te drużyny nie preferują stylu siłowego...napewno. Jak sie nie umie grać technicznie to sie gra prymitywnie siłowo, bo tak najłatwiej,a z tego biorą się te brutalne faule. |
Cytat:
Zamknijcie ten temat EDIT Mar85 - jak ktoś umie dobrze grać siłowo to nawet nie dotknie nogi rywala, jak ktoś jest rzeczywiście prymitywem to nie powinien grac w piłkę. Te faule wzięly się z brakó atutów czysto futbolowych. |
Podaj chociaż jedną drużynę która gra siłowo i nie fauluje brutalnie, nie dotyka nóg rywala.
|
Choćby FC Liverpool, Chelsea Londyn
|
Wiedziałem że to napiszesz, komunistyczne pieniązki Abramowicza faulujące brutalnie na każdym kroku, Ballack, Drogba, Terry, Carvalho...co skupują na potęge za olbrzymie kwoty bo nikogo wychować sobie nie umieją. Co do Liverpoolu oni mają pół/pół technicznego stylu i siłowego. Siłowy inteligetny styl prezentuje Gerrard i Mascherano. I to może sie podobać a nie te pajace z Londynu.
|
A i zanim napiszesz że nie faulują zobacz na zagranie choćby Ballacka z pierwszego meczu na CN. Najlepsze jest to że oni kosic mogą, a jak ich ktoś dotknie to sie pokładają jak łajzy. I to mają być twardziele?? Zwłaszcza ten Drogba...mistrz od udawania
|
Cytat:
:-P |
Ta jałowa dyskusja nadal trwa? Odpuśćcie se na odpisywanie Banasikowi... Jaki to ma sens? Wiemy, że najlepszy futbol gra Real, Barcelona to leszcze. Ważne, żeby łamać nogi, ważne, żeby się napierdalać na boisku, nie istotna finezja i kunszt techniczny!
|
Cytat:
John George Terry (ur. 7 grudnia 1980 w Londynie) - angielski piłkarz występujący na pozycji obrońcy. Aktualnie jest zawodnikiem Chelsea F.C., której jest wychowankiem. Jest uznawany za jednego z najlepszych obrońców świata. http://pl.wikipedia.org/wiki/John_Terry_(pi%C5%82karz) |
No jednego im sie udało, rzeczywiście sukces 1 zawodnik za 10 lat. Taki MU ilu ma wychowanków?? Giggs, Nevile, Scholes, Brown, Fletcher, Evans, Barcelona...Xavi, Iniesta, Bojan, Puyol, Valdes, Busquets, Messi. To jest droga do sukcesu. Co za sztuka kupić zawodnika jak jest ukształtowany. Wychowanek bedzie bardziej oddany swoiemu klubowi bedzie gryzł trawe bo klub ma w sercu. A taki podkupiony bedzie liczył kaske na koncie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Koniec OT |
I Ty jeszcze masz czelność mówienia komuś, że Cię ch.. strzela na widok pewnych postów? :lol: Przecież sam pier-do-lisz od dwóch dni od rzeczy, wszyscy z Ciebie leją i krytykują, wobec czego powinieneś zamilknąć raz na zawsze, zaszyć się na Hałamadrytowym forum i tam wylewać swoje żale, z powodu wygranej Barcy w LM.
dostuffca - czy aż tak wielkim sukcesem jest 'wyhodowanie' jednego wiernego zawodnika w przypadku "TAK WIELKIEGO KLUBU"? Toć to Wisła ma ich więcej... |
Cytat:
A tych wychowanków to gdzie my mamy? Bo ostatni to chyba na Cypr pojechał (chyba, że do Gliwic, nie pamiętam co było pierwsze ;) |
Cytat:
Ave Wolfsburg! |
Warto odpisywać dla tych myślacych pięciu procent potrafiących nawiązać dialog a nie pisać w kółko tego samego o brutalnej grze, tego samego o moich postach itp.
Pozdrawiam "pieć procent" :lol: |
Sorry mistrzu, ale jak narazie to Ty caly czas piszesz jedno i to samo, przeplatane razem z bajeczkami np o dziennikarzu sportowym...
PS. Przepraszam ze nie jestem schowany pod ziemia i ze wystawilem noc bez pytania |
Ale on tego nie widzi ;) On lubi twardą, męską grę, taką że na dupach jeżdżą, taką jak Wolfsburg, Chelsea czy Real. Barca mimo że w potrójnej koronie, mimo że Ferguson, Raul, Ronaldo, cała masa znakomitych osób przyznawali w tym sezonie "byli lepsi", mimo że cały świat zachwyca się tym polotem, finezją, zgraniem, indywidualnymi akcjami, zgraniami z klepki itp, to jednak Banasik woli drwali ;) Tak, żeby siniaki na dupie były, inaczej to nie futbol :) No nie moge z tym gościem :)
Panie pozdrawiający 5%, apeluje żebyś pan zakończył udział w tym temacie bo robisz pan z siebie pośmiewisko :) Tak btw Cytat:
|
W tym meczu było wszystko, co w futbolu najpiękniejsze i najwazniejsze - cudowne gole, wiele szans i twarda, męska gra. Niespodzianką może być rozmiar porazki Aptekarzy. VfB ostatecznie zakończyło wszelkie dywagacje na temat ich formy. Stuttgart jest mocny, a w Bayerze, niestety, kryzys...buahahaha
To jednak te gady dzienikarskie piszą za kazdym razem co innego...mecz ofensywny z wieloma okazjami...hm ciekawe to chyba styl Barcelony..no ale męska gra też była czyli 11 na 11 mężczyzn byle nie z Barcy, bo oni grają nie o to co w futbolu chodzi.... |
W końcu ktoś się zmiłował nad kolegą Banasikiem :) Będzie miał teraz czas załamywać się nad upadającym światem piłki nożnej, czego symbolem jest obecnie grająca Barca ... ;/
Szkoda mi MU, prawde powiedziawszy to byłem rozdarty w tym finale, i jednych, i drugich strasznie lubie. Szkoda że MU nie podniosło rękawicy. Jak dla mnie przegrali ten mecz w głowach (po stracie 1 bramki) i w środku pola. |
Panowie zakończcie już tą dyskusje, odpowiednia osoba dostała bana i to chyba powinien być odpowiedni komentarz do tego co się tutaj działo. A odnośnie finału LM lubię Barce, ciesze się ze wygrali, ale lubię też oglądać grę Manchesteru i szanuję trenera Fergusona który tyle lat już prowadzi jeden klub, lecz mimo sympatii do tych drużyn nie zamierzam iść na noże z przeciwnikami tego wielkiego finału, powód jest prosty nie czuję się w żadnym stopniu kibicem żadnej z tych drużyn, ba nie jestem kibicem żadnej zagranicznej drużyny, tak więc nie wiem o co niektórym chodzi, każdy z nas inaczej widzi piękno futbolu jednemu podobają się popisy piłkarskich wirtuozów ktoś inny woli popatrzeć na szybką drużynową grę z tzw. "klepki" a jeszcze inny widzi piękno w ślizganiu się na "dupie" i faulowaniu rywali. Jedno jest pewne nie warto się kłócić z tego powodu że ktoś inaczej odbiera tak oczywiste dla nas sprawy, warto się cieszyć że ta piękna gra rozbudza tyle emocji i ma tylu sympatyków na całym świecie. I miejmy nadzieję że kiedyś doświadczymy takich emocji w wielkim finale z udziałem naszej ukochanej Wisełki, wszakże wiara w swój klub i nadzieja to najlepsze cechy kibiców piłkarskich choć czasami wygląda to nieco zbyt fanatycznie no ale przecież o to w tym wszystkim chodzi ;)
|
Najlepsze jest to że nikt tu chyba nie krytykuje wyspiarskiego stylu gry - sam uważam że to esencja futbolu ale to że drużyna grająca w innym stylu(choć nie do końca bo defensywę mają nieprawdopodobnie szczelną jak na zespół z Hiszpanii) ,dała radę, to jeśli już trzymać się konwencji banasika - zbawienie piłki a nie jej upadek.
Nic tak nie robi dobrze futbolowi, jak jego róznorodność a ostatnio było z tym cienko. |
Jak Guardiola zmotywował drużynę przed meczem:
http://www.sport.pl/sport/1,65025,66...___filmem.html Film: |
Rusza kolejna edycja. Na poczatku eliminacje. Pierwsze 2 rundy przedstawiaja sie tak:
I runda kwalifikacyjna UE Santa Julia (Andora) - SP Tre Fiori (San Marino) Hibernians FC (Malta) - FK Mogren (Czarnogóra) 30 czerwca/1 lipca, rewanże 7/8 lipca II runda kwalifikacyjna Wisła Kraków (Polska) - Levadia Tallin (Estonia) KF Tirana (Albania) - Stabek IF (Norwegia) WIT Georgia Tbilisi (Gruzja) - NK Maribor (Słowenia) EB/Streymur (Wyspy Owcze) - APOEL Nikozja (Cypr) FC Kopenhaga (Dania) - Hibernians FC (Malta)/FK Mogren (Czarnogóra) Debreceni VSC (Węgry) - Kalmar FF (Szwecja) Makedonija Skopje (Macedonia) - BATE Borysów (Białoruś) FH Hafnarfjoerdur (Islandia) - Aktobe Lento (Kazachstan) Pjunik Erewań (Armenia) - Dinamo Zagrzeb (Chorwacja) FK Ventspils (Łotwa) - F91 Dudelange (Luksemburg) Ekranas Poniewież (Litwa) - Neftczi Baku (Azerbejdżan) Red Bull Salzburg (Austria) - Bohemian FC (Irlandia) Mostar Zrinjski (Boąśnia i Hercegowina) - Slovan Bratysława (Słowacja) Inter Turku (Finlandia) - Sheriff Tiraspol (Mołdawia) Rhyl FC (Walia) - Partizan Belgrad (Serbia) Lewski Sofia (Bułgaria) - UE Santa Julia (Andora)/SP Tre Fiori (San Marino) Maccabi Hajfa (Izrael) - Glentoran Belfast (Irlandia Północna) Pierwsze mecze 14/15 lipca, rewanże 21/22 lipca Jest tutaj kilka ciekawych par. Nas oczywiscie najbardziej interesuje Wisla, ale o tym w innym temacie. Mysle, ze przynajmniej jeden faworyt w tych meczach odpadnie. |
Fajnie by było, gdyby odpadł Red Bull Salzburg, czy Kalmar. To silne drużyny i nie chciałbym by Wisła musiała z nimi grać.
|
Cytat:
nie rozśmieszaj nas.. |
Z najciekawszych wydaje się, że konfrontacje gruzińsko-słoweńska, węgiersko-szwedzka, austriacko-irlandzka i słowacko-bośniacka i w tych parach szukałbym szansy na jakieś niespodzianki. Reszta wydaje się być pewniakami: Wisła, Stabaek, APOEL, Kopenhaga, BATE, FH, Zagreb, Ventspils, Ekranas, Inter Turku, Partizan, Levski i Maccabi, aczkolwiek gdyby odpadł ktoś z powyższych (pogrubionych) to byłoby extra :D
|
Cytat:
Ustalcie sobie panowie pesymiści jakąś granicę absurdu. I nie ubliżajcie Wiśle. Cytat:
|
myslisz, ze jak napiszesz duza czcionka to lepiej sie czyta? błąd.
|
Cytat:
Jakbyśmy tak obejrzeli się za siebie... Nie zliczę takich meczów na palcach obu rąk w których miało być właśnie lekko i przyjemnie. Ochłoń, zanim nabijesz kolejne posty |
Cytat:
Niektórzy mają po prostu dobrą pamięć - Ostatnio jakies wstydliwe wtopy w pucharach nam się nie zdarzały ale to nie oznacza że mamy zgrywać kozaków.Nikt się Levadii nie boi ale element mądrze prawi - przejdźmy ich to będziemy się zastanawiać co dalej.A ich bardzo dobre wyniki(jak na taki klub) nie wzięły się z dupy, tylko poprzez dobrą grę. |
Czcionka przypadek. Nie trzeba mieć złej pamięci, żeby optymizmem wiało. Ok maruderzy - marudźcie sobie na zdrowie, jeśli to Wam pozwala czuć się "elytą".
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl