![]() |
Cytat:
|
Cytat:
bez napinki. Prawda jest taka ze ten Beitar to zajebiscie przereklamowana druzyna,opowiadali o niej jakby to mialo Chelsea przyjechac a to ogorasy, ktore miały troche szczescia w pierwszym meczu a drugim zagrali tragiczne. I to czy to zasługa Wisełki czy ich sama to sie okaze w pierwszych 10 kolejkach. |
Tak czyli przez caly mecz pressingiem, walcząc o każdą piłkę do upadłego, wymieniac tak szybko podania, miec wspaniale akcje oskrzydlające, atakowac do końca meczu(nawet jak już było 4:0 i pewny awans, to nie czekali na koniec, tylko pukli im jeszcze jedną).
Pozdrawiam bez napinki |
Reiss jest śmieszniejszy niż film "Rejs" śp. Bareji. Widać, że w Poznaniu frustracja po zeszłym sezonie objwia się już chorobowymi majaczeniami. Dobrze, że znowu tak napompowali balonik, bo jak zacznie wypuszczać powietrze to nie będzie zmiłuj się i głupawe tłumaczenia. A i polewanie z tych co znowu uwierzyli amikowych kibiców niemałe :) Już się nie moge doczekać tych "majstrów" w akcji jak im przyjdzie pograć trochę więcej meczyków w lidze i ze 2 w pucharach. Zaczną się wtedy tłumaczenia i bicie piany. Bedzie zabawa :) Cyrk murowany.
P.S Nawet Legia (ustami swoich rozbrykanych dziennikarzy) przystopowała z mistrzowskimi wizjami :) |
Cytat:
:D Może warto byłoby zachować jednak jakieś proporcje i starać się nie umniejszać sukcesu naszych piłkarzy? Tym bardziej, że mam wątpliwości czy poszłoby Wam (czyli Legii) z Beitarem równie łatwo, a piszę to mając świeżo w pamięci cudowne występy Legionistów przeciwko Homelowi... Liga wszystko zweryfikuje, a ja jestem jakoś dziwnie spokojny o zagrożenie ze strony Legii, czy też Amiki Poznań:D |
faktem jest, że jak się czyta lechickie czy legijne strony to dużo dystansu i samozaparcia trzeba, by im nie życzyć tego samego co oni nam :D.
My często (czasami za często :) ) z elegancją-Francją do nich a oni z pałą, lub przynajmniej szpileczką a la Kijek. Zachodzę w głowę, czemu nas nie kochają a przecież powinni :D Z drugiej strony mistrz (obojętne kto by nim nie był, głęboko wierzę w Wisełkę) ma wartość, gdy się mocnych przeciwników wyprzedzi. Wśród liliputów karzeł olbrzymem, ale dalej kurdupel. |
Cytat:
To ja powiem zastepujac tych dziennikarzy: gramy o mistrza, albo majstra - jeden ****. A czy bedzie czy nie bedzie to i tak dalej swoje - **** z wynikami, i bez zmian czy zdobedziemy jakis tam Puchar Polski itd albo zdobedziemy mistrza z 20 pkt przewaga badz z 20pkt strata go stracimy. (niestety) tutaj niektorzy dlugo tego jeszcze nie zrozumieja. Cytat:
Nie ja :D Cytat:
Nie umniejszam. ( miałem w tymmiejscu postawic przecinek i dopisac cos ale nie bede kopał sie z koniem, wole właczyc 2cztery7 i sie odciac. ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
No to dzisiaj startuje liga, coś mi mówi, że po pierwszej kolejce będziemy samodzielnym liderem i już do końca to się nie zmieni.
Teoretycznie przystępujemy do sezonu osłabieni, ale trzeba zauważyć, że żaden z piłkarzy z podstawowego składu nie odszedł. Do tego Diaz, Jirsak i Łobodziński, powinni grać lepiej niż w poprzednim sezonie bo są już z drużyną jakiś czas. Wracają do nas Małecki, Barreto, Gołoś, Varga i Niedzielan z Dawidowskim po kontuzji, do tego skład uzupełnia jedyny nabytek Singlar, jak dla mnie to mocna ławka rezerwowych, tym bardziej, że zasiądzie na niej jeszcze ktoś z piątki Zieńczuk/ Łobodziński/ Jirsak/ Boguski/ Cantoro. Najważniejszą rzeczą, która umyka fachowcom, jest fakt, że Wisła gra w mniej więcej takim samym składzie od 4 sezonów, przez co zgranie jest naszym bardzo dużym atutem. Naszym najgroźniejszym rywalem będzie Legia, o ile będzie w niej grał Vukovic. Z całym szacunkiem dla tego zespołu, ale bez tego piłkarza tracą oni przeszło połowę swojej wartości w defensywie, a i ofensywa wygląda lepiej z tym piłkarzem. Ponadto Legia ma słabych stoperów, Szala jest ogólnie słaby, Choto nie dość, że przereklamowany, to jeszcze zupełnie bez formy. Boki obrony pozostają niewiadomą, bo Wawrzyniak, Rzeźniczak, Kiełbowicz i Edson to piłkarze chimeryczni, którym zdarzają się bardzo dobre występy, ale przeważnie zawodzi ich solidność, która w defensywie jest bardzo ważna. Descarga to, póki co niewiadoma. Pomoc/atak wzmocnione zostały Szałachowskim, Iwańskim i Rockim, na warunki ligowe piłkarzami bardzo dobrymi, problemem Legii jest typowy napastnik, bo mają tylko jednego takiego piłkarza i to w dodatku chimerycznego- Chinyamę. Lech jak dla mnie odpadnie w przedbiegach. Tak rozreklamowany Stilic na tę chwilę jest na pewno słabszy od Quinterosa, Murawskiego, czy Bandrowskiego, nie mówiąc o Jirsaku, Rogerze, czy Iwańskim. Lewandowski nie jest w stanie wygryźć ze składu Rengifo, który jest zupełnie bez formy. Doszedł Peszko, ale za Zająca, odszedł też Pitry, odszedł Quinteros, Reiss jest jeszcze starszy niż był. Jak dla mnie Lech w tym okienku w ofensywie wyszedł w najlepszym wypadku na zero. W defensywie jest Arboleda, zawodnika na ligę na pewno bardzo dobry, ale dla Lecha klasowy stoper był w tym sezonie raczej warunkiem utrzymania się w czołówce ligi, a nie czymś co wydatnie zbliży ich do mistrzostwa. Prawdę powiedziawszy, w zeszłym sezonie Lech był lata świetlne nie tylko za Wisłą, ale i za Legią, niespodzianką będzie dla mnie jeżeli Lech zdobędzie vicemistrzostwo, natomiast wcale nie będę zaskoczony jeżeli nie załapie się na puchary. Reszta drużyn w walce o mistrzostwo nie ma szans, Polonia Warszawa nie ma w ogóle napastników, Bełchatowianom i Zabrzanom raczej brakuje solidności i trzecie miejsce to raczej szczyt ich możliwości na ten sezon. W walkę o puchary mogą się jeszcze wmieszać Ruch, Jagiellonia i Śląsk. Chorzowianie mieli niezłą ekipę w zeszłym sezonie, latem sprowadzili kilku wartościowych piłkarzy, mają zdolną młodzież. Jagiellonia ma dobrego trenera, który miał komfortowe warunki pracy, mógł skompletować kadrę według własnej wizji i miał czas na zgranie tych piłkarzy. Śląsk natomiast dokonał kilku poważnych transferów i bardzo dobrze prezentował się w sparingach z niezłymi rywalami. Główni kandydaci do spadku to jak dla mnie Piast Gliwice i Polonia Bytom, na papierze najsłabsze drużyny ekstraklasy, bez perspektyw na lepsze jutro. O baraże zawalczą między sobą ŁKS( dobry trener i słaba drużyna), Odra Wodzisław( jak zwykle kiepska drużyna, która i tak się utrzyma) i Cracovia( coraz słabsza drużyna ze słabym trenerem). Lechia i Arka w tym sezonie będą walczyć tylko między sobą o prymat w trójmieście i na pomorzu. Takie są moje przedsezonowe typy. |
Cytat:
|
No.....czuć, żę LP się zaczyna..:pobity:
Podobnie jak w tamtym roku, połowa ligi zapowiada walkę o mistrza.Jak to się ostatecznie skończyło, wszyscy dobrze wiemy. Obawiam się, że w tym sezonie może być podobnie :lol: |
Myśle że głównym naszym konkurentem bedzie Lech.Solidnie sie wzmocnili.Stilić z gry przypomina mi Ola Moskalewicza z najlepszych jego czasów w Wiśle.Też taki ruchliwy,dużo widzi, sporo biega, celnie podaje.Chyba nie na darmo nazywaja go Bośniackim Modriciem.On może być gwiazdą naszej ligi.
|
Wszyscy bedziemy madrzejsi po kilku kolejkach. Stilic to nie ogorek, tutaj sie zgodze, z tym ze chlopak jak juz wspomnial Uran235 ma slaby przeglad pola. Na Ekstraklase wystarczy w zupelnosci.
Widzielismy kazda z druzyn tylko w meczach o nic lub pucharowych bez wiekszego ogrania wiec z ocena lepiej sie wstrzymac. Dzisiaj my gramy z Polonia ktora po wzmocnieniach z Grodziska jest silna druzyna, jednak moim skromnym zdaniem minie jeszcze sporo czasu zanim bedzie mozna nazwac ich kolektywem. Lech zagra c GKSem i tutaj sprawa tez nie jest przesadzona. Lech gra skutecznie i dynamicznie ale ma problemy w obronie i tutaj bym upartywal szansy dla Belchatowa. Lewandowski moze byc wielkim pilkarzem.Widac chlopak ma to czego wymaga sie od snajpera i jesli dobrze bedzie prowadzony i sam sie dobrze prowadzic bedzie to moze byc pociecha nie tylko dla Lecha ale i dla reprezentacji. Poczekajmy kilka kolejek i wszystko sie wyjasni. Pewnym jest natomiast ze wszystko rozegra sie miedzy Legia,Wisla,Lechem i moze Polonia Warszawa ( kolejnosc przypadkowa ), po prostu nie widze w lidze innych zespolow ktore moglyby nawiazac walke z wymienionymi wyzej druzynami. Napinki o tym jakie kto ma rezerwy nie maja sensu. PS: Jesli ktos sadzi ze Legia traci 50% gdy nie gra Vuko to proponuje odpoczac :) Usmialem sie. |
kreseq czytałem wczoraj wypowiedzi Kowalczyka na weszlo, pisał, że dzisiaj na meczu będzie prowadzony doping przez kibiców Legii, to prawda?
EDIT: www.weszlo.com/news/758 Według weszło Mistrzem Polski zostanie nie kto inny jak Wisła. |
w0lno. - Dopingu nie bedzie. Ograniczymy do zera ( mam nadzieje bo prosi nas o to SKLW ) wrzuty na zarzad i iti. Ma byc cisza jesli chodzi o wyzywanie ale na doping bym nie liczyl.
Kowal powiedzial ze nie ma byc wrzutow bo tylko dzieki takiej postawie beda mozliwe jakiekolwiek mediacje z zarzadem. Na te chwile nie dostalem zadnego info ze mialby byc doping w jakiejkolwiek formie, natomiast dostalem juz wiadomosc ze nie ma byc obrazania. Nic nie powinno sie zmienic jesli chodzi o dzisiejszy mecz. Jesli chodzi o przyszle spotkania to zalezy to od tego jak sie potacza rozmowy. |
http://www.weszlo.com/news/758
Cytat:
kreseq, ten link do obrazka w Twoim podpisie miażdży :lol: :lol: |
Cytat:
Lech ma bardzo mocny zespół na papierze. Obrona Wojtkowiak-Bosacki-Arboleda-Durdevic jeśli się trochę zgra, będzie porównywalna do naszej. 2 perspektywicznych defensywnych pomocników Bandrowski-Murawski będzie robić stałe postępy, także pod okiem Beenhakkera, czego raczej nie można napisać o Soblewskim i Cantoro. Ofensywnym Stiliciem interesował się Arsenal, a oni ogórków raczej nie śledzą.. Poza tym z miejsca posadził na ławie Quinterosa, kiedy ten był jeszcze w klubie. Nie można go skreślać po 2 inauguracyjnych meczach pucharowych.. Skrzydła to młodzi i już nieźli Peszko (kadra Beenhakkera) i Cueto, a w ataku odpowiedni poziom zapewni rywalizacja Rengifo z Lewandowskim. Może ten rok to jeszcze dla Lecha za wcześnie, ale jeśli Wisła nie zachowa czujności, następny sezon może byc dla nich mistrzowski.. |
Rozbawił mnie fragment z artykułu "liga wykreuje nowe gwiazdy?" na goool.pl:
Cytat:
|
Kijek, Jizzz- nawet nie chce mi się komentować. Każdy ma prawo do swojej opinii, ja wyraziłem swoją, jeżeli się nie zgadzacie to napiszcie swoją, a nie "nie chce mi się komentować".
Ogólna uwaga, niedokładnie przeczytaliście co napisałem o Vukovicu. Vukovic to zdecydowanie nie jest 50% wartości Legii. Ja napisałem, że Legia traci 50% wartości w defensywie bez tego zawodnika. Bez Vukovica Legia nie ma zatrzymania w drugiej linii i przez to linia obrony jest przeciążona i gra słabiej niż zazwyczaj. Było to nawet widać w rewanżu z Homel. Gdyby Legia miała jeszcze jednego wartościowego defensywnego pomocnika, to bym w życiu tak nie napisał, ale że nie ma, to moja opinia o wartości Vukovica dla Legii jest taka, a nie inna. Z tym wrzuceniem Edsona do garnka z bocznymi obrońcami może przesadziłem, bo faktycznie szanse na jego grę na tej pozycji są bardzo małe. Descarga na papierze jest wielkim wzmocnieniem, ale ja wolę oceniać piłkarzy po tym jak ich widzę na boisku, Descargi jeszcze nie widziałem, więc dla mnie jest niewiadomą. Co do Choto, to problem z nim polega na tym, że w formie to on w ostatnim czasie bywa raz dwa razy na pół roku. Lepiej niż taki np. Hernani ale jednak nadal słabo. Wiem, że miał kontuzje itd. ale oceniam co piłkarz, moim zdaniem, na tą chwilę prezentuje. Co do obrony Lecha, to z ich pierwszej czwórki tylko Arboleda miałby szansę na grę w Wiśle, tak samo w Legii myślę, że nawet Bosacki by nie wygryzł Choto. Bandrowski i Murawski muszę przyznać, że robią na mnie wrażenie, niemniej jednak jak dla mnie to trochę mało jak na zapędy mistrzowskie, ta dwójka nie dała w zeszłym sezonie Lechowi nawet miejsca pucharowego( niektórzy zapominają, że Lech był czwarty w lidze i nie był nawet w półfinałach pucharów), więc nie widzę jak miałaby dać w tym mistrzostwo. Ponadto stosowanie słowa perspektywiczny jako określenie 26, czy 27-letniego Murawskiego jest, jak dla mnie, nadużyciem znaczenia tego słowa. W kwestii Peszko, to nadal uważam, że to tylko wymiana pokoleń, bo odszedł Zając, a nie wzmocnienie. To, że kogoś dostrzegł Benhałer też mnie nie przekonuje. Co do Cueto, Lewandowskiego itd. Smuda to zaprzeczenie Kasperczaka. Ma oko do transferów, ale trenerem to on jest przeciętnym( np. ściągnął Uche, a potem kisił go na ławie). Co do Stilica, to ja w to zainteresowanie ze strony Arsenalu nie wierzę. Tzn. może jakiś skaut Arsenalu go kiedyś obserwował, ale oni obserwują bardzo wielu piłkarzy, a tylko kilka procent potem trafia do klubu. Facet póki co mnie nie oczarował, widać że w piłkę grać potrafi, ale na gwiazdę ligi w tym sezonie raczej nie wyrośnie. |
"przed kilkoma sezonami"
Rzetelni Ci dziennikarze ;) |
Uran235 nie chce mi się komentowac bo Twoje wynurzenia nie są poparte jakimikolwiek sensownymi argumentami, a całość ma tylko potwierdzać z góry założoną przez ciebie tezę.
No bo jak traktować to: Cytat:
albo to : Cytat:
a to sprawiło, ze omal nie udusiłem się ze śmiechu : Cytat:
więcej mi się nie chce |
Cytat:
To porównujesz pseudo-grajka Stilicia do Jirsaka? Nie mam słów... A Stilicia widziałem gdy grał w Sarajewie i sparingach lechosława. Wg. mnie Semir to nie opierzony piłkarz o klasie średniaka ligowego. Poza tym - .......inicie się w łeb wszyscy myślący że Arsenal naprawdę się o niego pytał... gość by sie dał pokroić za transfer do Kanonierów a przeszedłby do jakiejś Polski?! PS: jizzz - porównywanie Stilicia z Jirsakiem to jak porównywanie Pawła Brożka z Marcinem Klattem... |
Pytać mógł.
Inna sprawa, że rocznie takie kluby jak Arsenal sprowadzają tysiące takich kopaczy. Chcieli sprowadzić też 16-letniego Polaka, Filipa Modelskiego, który jednak wybrał West Ham. Tylko, że to nic nie znaczy. Jak się rozwinie to świetnie, jak nie to trudno, wielkiej straty nie będzie. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szczerze, kiedy Leo przychodził byłem sceptykiem, ale mówiłem dajmy mu popracować. Kiedy jechaliśmy na Euro byłem sceptykiem, ale mówiłem nawet jak odpadną, w Polsce trudno o lepszego selekcjonera. Po odpadnięciu jednak coś się zmieniło, straciłem szacunek do tego człowieka. Powód prosty- naobiecywał, nagadał, nawybierał, a na koniec winni byli wszyscy tylko nie on. Gdyby po ludzku powiedział, ja też popełniłem błędy, nie miałbym żalu, takto to ja mam jego i jego kadrę głęboko w poważaniu. Koniec OT. |
Nie chce się bawić w moderatora, ale nie przesadzacie z tą napinką?A mi mówią, że jestem nerwowy.Odkąd zaczełęm brać nerwosol, świat stał się piękniejszy :D
|
W ramach rozluznienia sytuacji proponuje przeczytac o zarobkach grajkow :
Zestawienie najlepiej zarabiających piłkarzy ekstraklasy (kwoty w euro): 1. Inaki Descarga (Legia Warszawa) 330 tys. 2. Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków) 300 tys. 3. Roger Guerreiro (Legia Warszawa) 260 tys. 4. Mauro Cantoro (Wisła Kraków) 250 tys. 5. Andrzej Niedzielan (Wisła Kraków) 250 tys. 6. Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków) 250 tys. 7. Dickson Choto (Legia Warszawa) 240 tys. 8. Mikel Arruabarrena (Legia Warszawa) 230 tys. 9. Łukasz Garguła (GKS Bełchatów) 220 tys. 10. Edson da Silva (Legia Warszawa) 220 tys. zrodlo : Fakt (crtl+c/ctrl+v z ll ) PS: Bez odbioru,szykuje sie na yyyy pseudoderby :D |
Cytat:
Ale ogólnie się z toba zgadzam : nie ma co porównywać Jirsaka do Stilića. Stilić jest dużo lepszy. ps:dłużej nie mam zamiaru z tobą dyskutowac gdyż forma twojej wypowiedzi budzi we mnie odrazę :> |
Cytat:
|
|
Cytat:
2. regularne występy w młodzieżowej kadrze Czech 3. Niebagatelna wartość A teraz ty "miszczu" powiedz mi, co osiągnął Stilić i czemu dajesz go wyżej niż Jirsaka? "Stilić jest dużo lepszy"... "musisz zmienić kropelki i przestać śpiewać w chórze kościelnym..." |
Cytat:
Kiedyś miał do nas na dyrektora przyjść. Akurat się wakacik robi :D |
Wrażenia po 46 minutach meczu Lech- Bełchatów. Bełchatów kopie się po głowach, a Lech nie zamierza im w tym przeszkadzać. Największe zagrożenie pod bramką Kozika stwarza Stilić, obrona GKS-u i sam Kozik. Jeżeli Lech tego nie wygra, to na własne życzenie, bo GKS prezentuje się po prostu słabo.
Edit, pytanie, czy Wieszczycki powrócił do komentowania na C+? Bo wydaje mi się, że go słyszę :D Edit dwa- brameczka Lewandowskiego kapitalna, cała akcja ładna, jak Lech przyspiesza, to GKS jest bezradny, no i ten ich bramkarz... dramat. |
dobry mecz w Wawie, trzy budy, widać, że legionistom piłka przyzwoicie przy nogach chodzi ale i poloniści nie zapomnieli dobrego zespołowego grania przećwiczonego w poprzedniej drużynie.
Żeby tylko w drugiej połowie grajki dalej tak grali, bo na razie ładnie bez durnych czy złośliwych fauli |
A ja szczerze mówiąc to więcej spodziewałem się po Legii.
Niby Polonia to tak naprawdę przefarbowany Groclin, ale jednak Legia to Legia... a tu proszę, wcale nie są lepsi od kolegów z Konwiktorskiej. W/g mnie to teraz będzie im cholernie ciężko wywalczyć korzystny wynik. E: A Leszki ponoć 1:1:shock: E2: Karny dla Legii ewidentny... |
jak grozna jest Legia przekonamy sie w II polowie,jesli uda im sie zwyciezko wyjsc z tego spotkania - podniesc sie po dwoch golach do szatni - bedzie to naprawde duzy sukces
co do Lecha - niczym mnie nie zaskoczyli - graja szybka piłkę, ładnie przesuwaja sie calym zespolem,majaą ciag do bramki. |
Napinali się,napinalei i trójkę dostali. Ten AmicoLech jest coraz śmieszniejszy. Ciekawe co wymyśla jak odpadną ze Szwajcarami.
|
Wymarzone wyniki dla Wisełki. Już w pierwszej kolejce można odskoczyć.
Legia miała 2 karnego chyba. Ale kto dostaje 2 karne w meczu? Nie mają się co kłócić. Mecz z Polonią może być trudny na ich boisku. Na szczęście podejmujemy u siebie GKS. Więc może uda się ich pyknąć i nieco ostudzić po Lechu i pewnie 2 zwycięztwie u siebie. Oby. |
no, jak na razie faworyci łatwo nie mieli. Oby nasze młodziaki stanęli na wysokości zadania, na dzień dobry przewaga punktowa byłaby mile widziana :)
|
Brawo do GKS-u za wywiezienie 3 punktów z ciężkiego terenu. Przyszedł Janas i 'przyniósł' nową jakość do Bełchatowa.
Szczerze mówiąc po Lechu spodziewałem się o wiele więcej. Nie przypuszczałem, że przegrają z GKS-em i w dodatku na własnym stadionie. Balonik pękł i bardzo dobrze. Reiss - po co była ta napinka :P Wie ktoś ile było kibiców w Poznaniu!? |
Ależ piękne wyniki!!!!
Teraz tylko wygrac z Polonią Bytom:D Oglądałem mecz Legii - remis sprawiedliwy. A Lech..... piękna wtopa! :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl