Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Komórki... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=321)

Lupo 07.06.2011 08:42

Potrzebuję kupić wyświetlacz do SE w580i. Czy dostanę go w serwisie/komusie/jakimś punkcie z komórkami, za rozsądną cenę? (do 20 kilku złotych) czy lepiej od razu wchodzić na allegro?
Od jakiegoś czasu zaczeły pojawiać się pojedyncze czarne paski. Z czasem po różnych wydarzeniach (koncerty lub deszcz) tych pasków zaczęło przybywać... i tak po wczorajszym deszczu ekran jest w 90% czarny.
Strasznie trzeba kombinować żeby przeczytać smsa.

tarantulaw2 07.06.2011 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1107216)
To na przedłużenie umowy. Abonament cos ponad 100 jest, umowa od baaaardzo dawna, ponad 10 lat.

Zasugerujcie jakieś telefony co oni mają, ja się co do ceny dogadam z nimi ;-)

Nokia 5630 XM - Specyfikacja
Nokia C3-01 Touch & Type - Specyfikacja
Nokia C6-00 - Specyfikacja - Chyba najlepsza opcja dla Ciebie
Samsung Ch@t 335 (Samsung GT-S3350) - Specyfikacja
Samsung Delphi B3410 - Specyfikacja (bez Wi-Fi)
Samsung Wave 533 (Samsung GT-S5330 Wave 2 Pro) - Specyfikacja
Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro - Specyfikacja - malutki ;)

Wszystkie te telefony pisałem ze strony T-Mobile. Specyfikacja jest z mgsm (podałem linki), ale najlepiej jakbyś wybrała Sobie z tych niektóre i poszła do T, żeby Ci je włączyli i żebyś sama przetestowała Sobie. Jakby co, to podaję link do wszystkich telefonów dostępnych w T-Mobile -> http://apps.t-mobile.pl/productApp-w...p/products.jsp

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lupo (Post 1107244)
Potrzebuję kupić wyświetlacz do SE w580i. Czy dostanę go w serwisie/komusie/jakimś punkcie z komórkami, za rozsądną cenę? (do 20 kilku złotych) czy lepiej od razu wchodzić na allegro?
Od jakiegoś czasu zaczeły pojawiać się pojedyncze czarne paski. Z czasem po różnych wydarzeniach (koncerty lub deszcz) tych pasków zaczęło przybywać... i tak po wczorajszym deszczu ekran jest w 90% czarny.
Strasznie trzeba kombinować żeby przeczytać smsa.

Na giełdzie RTV, wchodząc "głównym" wejściem od strony Balickiej i idąc wprost, bodajże trzecie stanowisko po lewej stronie. Tam stoją tacy chłopacy, zajmują dość dużo miejsca. Zazwyczaj są duże kolejki do nich. Oni mają bardzo tanie części i nie robią ludzi w konia. Z allegro bym nie ryzykował, bo nieraz oryginalne wyświetlacze przychodzą, ale wyświetlają parę razy gorszy obraz niż oryginalny oryginał.

Żmijka 07.06.2011 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1107271)
Nokia C6-00 - Specyfikacja - Chyba najlepsza opcja dla Ciebie
Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro - Specyfikacja - malutki ;)

DZIĘKI!
Jakos na stronie tmobila nie wyczaiłam, że mają xperie a w sumie ona mnie interesuje :) Obadam tą nokie!

Dzięki za pomoc!

tarantulaw2 07.06.2011 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1107281)
DZIĘKI!
Jakos na stronie tmobila nie wyczaiłam, że mają xperie a w sumie ona mnie interesuje :) Obadam tą nokie!

Dzięki za pomoc!

Z Xperii mają jeszcze tą malutką bez QWERTY i X8 (troche większa od Mini - ekran 3"). Jest jeszcze ta wielka X10, oraz najnowsze Arc i Play, ale to już wysoka półka cenowa.

kriz69 11.06.2011 00:13

mam do wyboru 3 nokie 6700, c2-01, c5,pomoze mi ktos w wyborze
ktora jest najwytrzymalsza i najlepsza w obsłudze znaczy najprostsza i jakie maja wady

felipe 11.06.2011 07:05

Panowie - Samsung Galaxy Ace posiada ktoś ? Jakieś opinie ?

Voin 11.06.2011 11:29

Nie posiadam, ale miałem go w ręce. Ogólnie to fajny telefon, ma androida, czyli tysiące różnych aplikacji, aparat też dość dobry.Żywe kolory, duży ekran, dobrze reagujący na dotyk. Jedynym minusem jest bateria - czasami nawet po 8h potrafi się rozładować, a średnio to co 1,5 dnia trzeba ładować.

Ja zbieram pieniądze na Samsunga Galaxy S II - cuuudo :)

tomek_TSW 11.06.2011 14:06

a jakiś posiadacz telefonu samsung galaxy mini jest? podzieli się opinią na jego temat? czy szkoda czasu na ten temat? ;-)

nieposiadacze, a znający się na rzeczy, również niech piszą ;-)

Kamil17ABG 11.06.2011 14:39

Felipe ja posiadam Galaxy Ace od jakiegoś miesiąca. Jest to dobry telefon , bezawaryjny (jak dotąd) , nie ścina mi pomimo zapełnienia muzyką i aplikacjami prawie całej karty pamięci, ma całą masę bajerów, aparat dość dobry (profesjonalny bynajmniej nie ,ale do codziennego użytku się nadaję) , no i obudowa jest dobrze zrobiona : )
No i najważniejsze dobrze się na nim piszę jak się jest przyzwyczajonym / lub przyzwyczai do dotykowej klawiatury i jest głośny (nie chodzi mi o puszczanie muzyki z telefonu bo wątpię byś się w to bawił) - z rozmowami telefonicznymi nawet w hałasie nie ma problemu.

Tak z minusów na szybko mogę wymienić : bateria nie trzyma za długo (no ,ale w końcu to smartfon) , brak flasha , cicho odtwarza na słuchawkach muzykę (co prawda to można nowym softem zmienić ,ale fabrycznie to jest wada) , niezbyt dobra jakość filmów i na pewno nie jest to telefon biznesowy ,tylko do użytku codziennego.

Ogólnie przerzuciłem się po paru latach używania nokii 5310 xpressmusic i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony (byłem sceptykiem ,jeśli chodzi o dotykowe telefony). Jeśli chcesz coś jeszcze się dowiedzieć to pytaj.

krzysiek92 12.06.2011 22:28

w momencie kiedy sprowadzę najnowszego Iphone'a ze Stanów będę miał jakiekolwiek problemy z użytkowaniem go w Polsce? Wszystkie rzeczy jak gwarancja przestają obowiązywać?

jeżeli ktoś ma "sprowadzanego" 3 albo 4 to proszę na priv, mam parę pytań.

Zola 25.06.2011 12:53

Jesli bylo, to sorry - polecacie HTC WILDFIRE?

tarantulaw2 25.06.2011 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 1116351)
Jesli bylo, to sorry - polecacie HTC WILDFIRE?

Nie. Kiepska rozdzielczość ekranu (240x320, podczas gdy nominalna to 320x480 - przez co dużo programów nie chce działać). Zresztą, możliwości tego telefonu są nieadekwatne do ceny.

Bąbel 26.06.2011 10:29

Jeśli mógłbym polecić jakiś telefon to tylko i wyłącznie - HTC DESIRE HD. Nigdy nie bylem przekonany do smartfonow, ale dzięki temu zmieniłem zdanie, mam go pół roku i nie znalazłem wad.

boczek 27.06.2011 02:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1116356)
Nie. Kiepska rozdzielczość ekranu (240x320, podczas gdy nominalna to 320x480 - przez co dużo programów nie chce działać). Zresztą, możliwości tego telefonu są nieadekwatne do ceny.

Nie zgodzę się co do ceny że jest nieadekwatna do możliwości. Właśnie że cena jest b. dobra.

Znajdź mi drugi tel. za 600 zł, z aparatem 5mpixeli, kartą 8 gb, radiem, przeglądarką www którą przy powiększeniu tekstu, automatycznie ustawia się tak, że tekst " nie rozjeżdża się na cały wyświetlacz. ( Może to żadna nowość, ale w symbianach w nokii tego nie ma, bardzo wygodna rzecz jak dla mnie ).

Poza tym opcja automatycznego wyciszana dzwonka jak ktoś dzwoni, gdy zbliżasz dłoń do telefonu jest też ciekawym dodatkiem. No i android shop bardzo ciekawym dodatkiem jest. Ściągasz za friko ile wlezie gier i programików i jest co robić w pracy na przerwie ;-).

Także ja polecam.

@bąbel - Desire HD to co ? 7 pixeli masz ? Jakośc HD robi swoje, zajebiste zdjęcia i materiały video, to fakt.

Ale z 500 zł droższy od Wildfire`a co ?

Bąbel 27.06.2011 08:24

8mpx, procesor 1ghz, 8gb wbudowanej pamieci, wyświetlacz 4,3 cala, wszystko fajnie widać, czy to gry,czy filmy i zdjęcia, no i nowy android 2,3 co za tym idzie, szybszy dużo, ładniejszy interfejs, dużo więcej aplikacji w android market, więc bez porównań do wildfire'a.

tarantulaw2 27.06.2011 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez boczek (Post 1117131)
Znajdź mi drugi tel. za 600 zł, z aparatem 5mpixeli, kartą 8 gb, radiem, przeglądarką www którą przy powiększeniu tekstu, automatycznie ustawia się tak, że tekst " nie rozjeżdża się na cały wyświetlacz. ( Może to żadna nowość, ale w symbianach w nokii tego nie ma, bardzo wygodna rzecz jak dla mnie ).

Używana Motorola Milestone, LG P500 i Swift (tylko mają 3,2 ale robią b. ładne zdjęcia) i wszystkie Samsungowskie Galaxy, które mieszczą się w tej cenie. Oprócz Spicy.
Ustawienie tekstu jest w każdym telefonie z Androidem, bo to kwestia przeglądarki Androida. Tak samo od dawna to jest na Operze Mini i Mobile.
A karta 8GB to żaden bajer. Za ok. 35-40 zł znajdziesz nową na allegro.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez boczek (Post 1117131)
Poza tym opcja automatycznego wyciszana dzwonka jak ktoś dzwoni, gdy zbliżasz dłoń do telefonu jest też ciekawym dodatkiem. No i android shop bardzo ciekawym dodatkiem jest. Ściągasz za friko ile wlezie gier i programików i jest co robić w pracy na przerwie ;-).

Program do wyciszania dzwonka znajdziesz w Markecie, a Android Market jest w każdym telefonie na Androidzie. Poza tym, Market jest też na Symbianie (Ovi sklep), iOS, Windows Phone 7, Bada OS.

boczek 27.06.2011 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1117168)
Używana Motorola Milestone, LG P500 i Swift (tylko mają 3,2 ale robią b. ładne zdjęcia) i wszystkie Samsungowskie Galaxy, które mieszczą się w tej cenie. Oprócz Spicy.
Ustawienie tekstu jest w każdym telefonie z Androidem, bo to kwestia przeglądarki Androida. Tak samo od dawna to jest na Operze Mini i Mobile.
A karta 8GB to żaden bajer. Za ok. 35-40 zł znajdziesz nową na allegro.

Program do wyciszania dzwonka znajdziesz w Markecie, a Android Market jest w każdym telefonie na Androidzie. Poza tym, Market jest też na Symbianie (Ovi sklep), iOS, Windows Phone 7, Bada OS.

W porządku, każde ma jakieś oczekiwania w stosunku do telefonu. Mnie za tę cenę - 600 zł nowy wildfire odpowiadał. Może i Galaxy czy Milestone są lepsze, ale widzisz - używane.

Jak ktoś chce kupić przyzwoitą nówkę, to polecam mu wildfire`a.

Bąbel 27.06.2011 21:30

tarantulaw2 zgadzam się z Tobą, ale co do marketu, to nie każdy telefon ma ten sam asortyment do wyboru, lepszy model większy wybór.

Mistel 27.06.2011 21:59

Opłaca się jeszcze kupowac nokię 5500 sport?

maciekTSW 27.06.2011 22:58

Też jestem zielony w tym temacie, ale co sądzicie o samsungu monte. Wiadomo że za 300zł nie będzie taki świetny ale do dzwonienia, sporadycznego przeglądania internetu przez wifi, oraz jako odtwarzacz mp3 chyba wystarczy.. :)

kriz69 27.06.2011 23:22

mam sytuacje taka chcialem sie przeniesc z playa do plusa ale troche pochopnie podjalem ta decyzje i chce to anulowac i pozostac jednak w playu. podpisalem papiery w sklepie plusa ze jestem zdecydowany przeniesc nr i kazali czekac do 30 czerwca czy moge jakos zblokowa to przenoszenie ??

Voin 28.06.2011 09:06

@MaciekTSW
Za podobną cenę o wiele bardziej opłaca się zakupić ZTE Blade[Orange San Francisco]. Ma Androida, lepszy ekran, szybszy procesor, można go podkręcić.

miba 28.06.2011 09:29

A nie chce ktoś Nokii 8800 Arte, bądź Nokii 8800 Carbon Arte?
Z ojcem zmieniamy telefony, a biorąc pod uwagę ich stan techniczny z czystym sumieniem mogę je polecić, bo raz, że wyglądają, dwa, że służą tylko do dzwonienia i pisania, trzy, że bateria trzyma kilka dni w każdym :)

Zaintreresowani - pw :)

Żmijka 01.07.2011 21:22

Mam xperie 10mini pro. W orange używana. Co zrobić żeby korzystać w niej z fb gdy nie jestem w zasięgu wifi? Bo narazie działa mi jak mam wifi a jak jestem poza to nie ... pewnie musze coś skonfigurować. Ale gdzie/jak ect? Tak samo chętnie bym gmaila skonfigurowała.

I gdzie w tym telefonie zmienić czas po jakim się blokuje? Bo blokuje się po kilku sek co jest dość uciążliwe ...

Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to będę wdzięczna :)

boczek 01.07.2011 22:03

jak Ty korzystasz z lustrzanki, jak nie umiesz neta w komórce włączyć ?

Żmijka 01.07.2011 22:10

No kiedyś ktoś mi włączył i tak sobie używam ... ale metodą on/off :(

Lepiej Ci? To sie ciesze. Teraz przykozacz 2 raz i odp na pytania. Prosze.

rising_from_the_dead 01.07.2011 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1119855)
Mam xperie 10mini pro. W orange używana. Co zrobić żeby korzystać w niej z fb gdy nie jestem w zasięgu wifi? Bo narazie działa mi jak mam wifi a jak jestem poza to nie ... pewnie musze coś skonfigurować. Ale gdzie/jak ect? Tak samo chętnie bym gmaila skonfigurowała.

I gdzie w tym telefonie zmienić czas po jakim się blokuje? Bo blokuje się po kilku sek co jest dość uciążliwe ...

Po pierwsze sprawdz czy masz 3G włączone (ustawienia połączeń/sieci) choć na 2g też net powinien hulać tylko wolniej. Zapewne masz włączone korzystanie z netu tylko gdy jesteś w zasięgu netu bezprzewodowego. Musiałbym miec w ręce coś na androidzie, ale wchodzisz w ustawienia i tam poszperaj, w Łącza albo jak jest to w komunikacji powinno coś być o łączeniu się z netem, bedziesz miała tam WIFI tylko.

Gmail konfiguruje się zaraz po starcie telefonu, w głównym menu powinna gyć ikonka to tam trza z nią pomącić :]

tak ogólnikowo

boczek 01.07.2011 22:39

a jak nie masz tej ikonki gmail`a, to zadzwoń do pomarańczy i poproś żeby raz jeszcze Ci przesłali ustawienia WAP i poczty.

Wtedy zapiszesz tego sms-a i będzie hulać.

Krolik 02.07.2011 05:33

iPhone 4

- jakies aplikacje sportowe godne polecenia z polskiego podwórka .... ??

PS
Może sie doczekam jakiejs aplikacji Wisły ??

Maras 02.07.2011 08:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krolik (Post 1119978)
iPhone 4

- jakies aplikacje sportowe godne polecenia z polskiego podwórka .... ??

PS
Może sie doczekam jakiejs aplikacji Wisły ??

Tez na to czekam.....

tarantulaw2 02.07.2011 08:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez boczek (Post 1119878)
jak Ty korzystasz z lustrzanki, jak nie umiesz neta w komórce włączyć ?

Lustrzanka a Android dla początkującego to dwie różne bajki.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1119855)

Ustawienia (strzałka w górę i tam w ustawienia) -> Opcje bezprzewodowe (druga opcja) -> Sieci komórkowe (ostatnia opcja) -> Zezwól na przesyłanie danych (druga opcja).

Podawałem w nawiasach która opcja, bo nie pamiętam jak to się wszystko dokładnie nazywało, tylko wizualnie pamiętam która opcja ;).

Co do Gmaila -> podnosisz tą strzałkę na pulpicie -> klikasz na Gmail -> dajesz mam już konto (zakładam że je masz) -> wpisujesz login i hasło, klikasz dalej i powinno się połączyć. Może się zdarzyć tak, że nie połączy za pierwszym razem, wtedy próbuj kilka razy, gorzej, jak i wtedy nie zadziała, bo wtedy prawdopodobnie czeka Cię reset do ustawień fabrycznych..

Co do blokowania, to prawdę powiedziawszy nie wiem jak z tym jest w X10 mini, ale w moich wszystkich Androidach też mnie to wnerwiało, i jedynie co to musiałem się do tego przyzwyczaić, bo nie dało się tego nigdzie zmienić..

Bąbel 02.07.2011 09:25

w Moim Htc Desire Hd da się zmieniać czas blokowania:)

tarantulaw2 02.07.2011 10:28

U mnie w Swifcie i w X8 (nota bene na sofcie CM7 przeportowanym z X10 Mini Pro, i na oryginalnym) się nie dało.

Bąbel 02.07.2011 10:46

wszystko zależy od ustawienia czasu wygaszacza, oraz opcji oszczędności energii, najlepiej mięć ją wyłączoną.

Św. Mikołaj 02.07.2011 17:13

Siema, szukam sobie jakiegoś smartfona a że nie za bardzo orientuję się w tym temacie może coś polecicie?
Potrzebny mi jest głównie do Muzyki i internetu i żeby dobrze się na nim pisało i oczywiście jak najtaniej
Pozdro

tarantulaw2 02.07.2011 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Św. Mikołaj (Post 1120165)
Siema, szukam sobie jakiegoś smartfona a że nie za bardzo orientuję się w tym temacie może coś polecicie?
Potrzebny mi jest głównie do Muzyki i internetu i żeby dobrze się na nim pisało i oczywiście jak najtaniej
Pozdro

Ograniczenie cenowe?

Św. Mikołaj 02.07.2011 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1120172)
Ograniczenie cenowe?

do 1 koła spoko, ale nie musi powalać na kolana, nie musi być najnowszy, byleby dobrze obsługiwał te funkcje o których napisałem.

art 03.07.2011 10:56

A może ktoś się orientuje jak ściągnąć RunKeepera (http://runkeeper.com/) na komórkę z WM7? (HTC HD2). Próbowałem już chyba wszystkiego, ale w Marketplace nie ma może znaleźć (zmieniałem na rożne kraje, nie tylko Polski region), a w necie w Zune (ustawiony na USA) tez nie ma takiej aplikacji.

Z góry dzięki jak ktoś coś wie!

Bąbel 03.07.2011 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Św. Mikołaj (Post 1120212)
do 1 koła spoko, ale nie musi powalać na kolana, nie musi być najnowszy, byleby dobrze obsługiwał te funkcje o których napisałem.

samsung galaxy s,fajny telefonik;)

Kolumbus 04.07.2011 15:34

również polecam Galaxy S, jakość wyświetlacza powala

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl