![]() |
Jak ktoś jeszcze nie widział, to Święci z Bostonu II i z resztą I-ka też, miażdżą banie xD
|
Cytat:
|
Widziałam wczoraj Incepcję. Świetny film, świetne aktorstwo, bardzo dobry pomysł na scenariusz - coś nowego.
Polecam - ale uwaga, film dla myślących i kojarzących fakty, kto nie ma tego daru dość szybko przestanie rozumieć o co chodzi ;> |
Repo Men film godny polecenia. końcówka mnie zszokowała dość bardzo
|
Cytat:
Film fajny, trzymający w napięciu, ale prosty jak konstrukcja cepa Postacie tak schematyczne że aż zęby bolą, motywacje trywialne, wątek z Mal nudny jak flaki z olejem temat na film może nowatorski, ale same metody o których opowiada już nie bardzo. wydaje mi się, że temat snu/podświadomości jest teraz na topie wśród yuppies i stąd pomysł na film. Choćby kwestia że ten na maxa przerysowany Fischer był na jakimś szkoleniu przed manipulacją Cytat:
Ogólnie fajny film akcji z nienajprostszą fabułą, ale nawet jak ktoś się lekko pogubi (ja tam już na końcu nie wczuwałem się za bardzo w to kto śni a kto towarzyszy itp) to i tka nie ma znaczenia. Film będzie pasjonował ludzi, bo sen zawsze ciekawi, ale tak naprawdę to kupa plastiku w ładnej oprawce :) |
polecam "Salt"
edit: StelmiOrginal masz racje. ale takie filmy sa mile dla oka jak ktos lubi szybka akcje. ja nie narzekalem:) |
Ogladalem Salt. Typowe amerykańskie gówno. 10 agentow CIA kontra Jolie. Jolie biega, sapie, strzela itd. Beznadziejny film. Od 20 minuty wiedzialem jak sie skonczy. Nie warto wydawac kasy w kinie. Do ściągnięcia z neta w jakości DVD :)
Ogladnalem tylko i wylacznie dla Olbrychskiego, nie zawiódł! :) |
Nadrabiając filmowe zaległości obejrzałem ostatnio thriller Autor Widmo Polańskiego. Według mnie świetnie zrobiony film, doskonała muzyka, aktorzy na duży plus, specyficzny klimat i krajobraz wyspy znakomicie oddający kulisy władzy premiera Langa i zagadkę śmierci poprzedniego pisarza. Polecam, tym co nie zdążyli obejrzeć :)
|
ostatnio obejrzalem INFILTRACJE Scorsese i musze powiedziec iz bylo to swietnie spedzone 2 i pol godziny. Swietna historia, obsada aktorska (Damon, DiCaprio, Nicholson i Walhberg ktory swoja rola po prostu rozklada na lopatki) naprawde mile zaskoczenie i polecam kazdemu wielbicielowi filmow sensacyjnych i akcji
|
A ja polecam również pierwowzór Infiltracji.
Infernal Affairs |
polecam film iluzjonista, świetny
|
Doradzilibyście mi na jaki film zabrać dziewczynę, bo kompletnie nie orientuje się co teraz godnego uwagi leci:) wiec jakieś propozycje:)?
|
Cytat:
Incepcja. Byłem w kinie 2 dni temu i mimo, że film długi i nosi znamiona Matrixa dość ciekawy. W sumie nie żałuję kasy na bilet, a i moja dziewczyna, która nie lubi zmyślonych klimatów w sumie była zadowolona z filmu. Generalnie, dosyć ciekawa fabuła, nowy pomysł na scenariusz no i ważne, by skupić się na filmie, bo łatwo można stracić orientację w terenie ;) |
Oglądał ktoś film "Wyspa zaginionych"?
Warto obejrzeć? |
Shutter Island? Jezeli to ten film to polecam!!!! Genialna rola di Caprio a do tego zakręcona fabuła jak baranie rogi ;-)
|
Shutter Island to jest Wyspa Tajemnic. To co innego ;)
Ja polecam Kick-Ass, nietypowy, śmieszny i całkiem interesujący :D |
Cytat:
Zakręcona fabuła jak baranie nogi jest w filmie Memento wyrezyserowany przez Christophera Nolana Troche film stary ale dla mnie rewelacyjne kino z bardzo dobra muzyką Polecam kto nie widział jeszcze |
Dzisiaj dowiedziałem się o nowym filmie, którego akcja rozgrywa się na terenach europy środkowej. Scenariusz Essiential Kiling nawiązuje do motywu tajnych więzień CIA na terenie Polski. Obraz wystartował podobno na festiwalu w Wenecji. Patrząc na trailer zapowiada się całkiem nieźle. Obsada raczej anonimowa nie jest.
http://www.youtube.com/user/GildiaTV.../0/_0CR2N4xbfQ |
Z ostatnio obejrzanych przez mnie filmów jak na razie tylko Road mogę polecić:
http://www.filmweb.pl/film/Droga-2009-419050 |
ma ktoś linka do filmu " Kwiat Pustyni" ?
|
http://peb.pl/dvdrip-hq-1/761794-mix...er-2009-a.html
Do wyboru do koloru |
Cytat:
szkoda miejsca na dysku |
Cytat:
|
dziękować. pozwolicie że obejrzę i ocenię ;)
|
http://www.filmweb.pl/film/Tw%C3%B3j...ze-2010-520790 - naprawdę bardzo dobry film. Bardzo spodobała mi się rola Pattinsona, będzie z niego niezły aktor.
|
Cytat:
Też go oglądałem i mogę powiedzieć że fajny film. Na początku może się wydawać nudanawy, ale zakończenie warte obejrzenia, świetne po prostu. Mogę polecić też komedię Brzydka prawda, również ciekawy film :) |
Ja również polecam Remember Me :) Jeden z lepszych jakie ostatnio oglądałem.
Z nowszych polecam także: Mr. Nobody (Jared Leto z Requiem dla snu), Green Zone, Prawo Zemsty, Cela 211 i rozrywkowe Kick-Ass oraz Książę Persji. No i ostatnio oglądałem jeszcze Oldboy z 2003 roku. Świetny film :) Amerykanie mają robić remake, reżyser Spielberg, w roli głównej Will Smith. Jak ktoś lubi koreańskie kino, to polecam całą trylogię zemsty: Pan Zemsta, Oldboy i Pani Zemsta. Pozostałe są gorsze, ale ja nie żałuję :) |
Mam ostatnio ochotę oglądnąć sobie parę nowych filmów. Najlepiej jakąś dobra akcja "zabili go i uciekł" albo tępa amerykańska komedia ala american pie ew coś przygodowego jak ten nowy Roobin Hood (właśnie sie do niego zbieram).
Najlepiej 2009/2010 rok tak żeby już ripy były. Polecacie coś? Im więcej tym lepiej. Tak wiem "wygórowane" życzenia. Dziękuje. Osobiscie mogę polecic The Book of Eli, z początku roku chyba jakoś. Ogólnie miałem nadzieje na coś lepszego, ale lubię taki klimat apokaliptyczny i da się oglądnąć. |
Polecam "The Town" o paru kolezkach ktorzy sie zajmuja rabunkami w Bostonie.
|
Jak komuś się spodobał "Dom zły" (wg mnie jeden z lepszych polskich filmów ostatnich lat) musi obejrzeć rosyjski "Ładunek 200". Świetne kino.
|
To ja powiem coś na temat zachwalanego tutaj filmu "Dom zły". Po dobrych opiniach głównie na tym forum postanowiłem go obejrzeć. Był to najgorszy film jaki w życiu widziałem! Fabuła płytka jak woda w kałuży, zdjęcia bez rewelacji, muzyki nie ma wcale, jest za do co jakiś czas niekontrolowany pisk, który rozsadza bębenki w uszach. W całym filmie przelewają się hektolitry wódki, tak że aż się uwierzyć nie da. Nie polecam! ode mnie 1/10
Długo czekałem na Centuriona. Zawiodłem się. Po pierwszych obiecujących kilku minutach, było już tylko coraz gorzej. Można powiedzieć im dalej w las tym ciemniej. I las ma tutaj kluczowe znaczenie. Otóż przez 70% filmu kilku gości i laska ganiają się po lesie. Z ekranu wieje nudą. 5/10 Robin Hood dziś oglądałem. Opowieść o Robinie wszystkim jest znana i wydawałoby się, że nie wiele nowego można tutaj wymyślić. Jednak udało się twórcom stworzyć coś w zupełnie innym klimacie niż pedałki w rajtuzach tudzież całkiem dobra wersja z Costnerem (bodaj 1996 rok). Mimo, że w środku film wydał mi się lekko rozwleczony to całość widowiska pozytywna. 7/10 Dałem się namówić na polską produkcję - Ciacho. Kicha, Kicha, Kicha! zmarnowany czas na takie filmy. Gdyby nie jedna aktorka, która tam grała (Żmuda-Trzebiatowska) to bym tego badziewia nie do oglądał do końca. 2/10 Gorsze od polskich filmów są tylko kontynuacje polskich filmów! |
No to ile tych filmów oglądnąłeś w życiu?
Ja osobiście tego filmy nie polecam, jeśli ktoś nie ma za dużo czasu i nie chwali sobie polskiego kina. Ale moim zdaniem nie był aż tak tragiczny. Takie średnie polskie kino. Oczywiście ostatnio w Polsce same komedie romantyczne, więc nie dziwię się takim poruszeniem tym filmem, bo w końcu ktoś odważył się zrobić coś bardziej ambitnego. Film psychologiczny, nie dla każdego. Ode mnie 5/10. |
Cytat:
Prawo zemsty (2009) - j.w Wyspa tajemnic (2010) -di caprio jako detektyw ;) bardzo dobry film Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet(2009) - w stylu kto zabił,trzyma w napięciu 500 dni miłości (2009) - komedia romantyczna, "troszkę z innej beczki" Kac Vegas (2009) - komedia, urwany film i szukanie przyszłego pana młodego ;) Bękarty wojny (2009) - Tarantino i wszystko jasne :D Zombieland (2009) - horror komedia Cytat:
|
"Dom zły" lepiej oceniony od "Ciacha" :shock: Wiem że Marta Żmuda-Trzebiatowska jest piękną kobietą ale nawet jej uroda nie uratuje tego filmu przed notą 0.
|
Ciacho oglądałem 10 minut na analu plusie i wyłączłem bo mnie Maąłszyński wkurzył;)
|
A mnie Ciacho rozśmieszyło :) Nie jest to film górnolotny, ale śmieszny jest. Humor dość absurdalny.
Aaa i "Dom Zły" - najlepszy polski film od dawna. Polecam jeszcze "Wino truskawkowe", też fajny. Oba są dziwne, ale dobre. Dzisiaj się zabieram za Machete i choć wolę Tarantino od Rodrigueza to myślę, że będzie niezły :) |
"Ciacho" to żenua, nawet nie ma co komentować tej szopki.
|
Cytat:
Oprócz tego fanom sci-fi polecam "Repo Men". Film jest dziwny, krwawy, ma kilka fantastycznych scen i świetnie dobraną muzykę. Ale nie jest to film dla każdego. Cytat:
Zamiast tego proponuję "Bad Lieutenant" w nowej wersji z Nicolasem Cagem. Też ciężkie kino, też sporo paskudztwa się dzieje na ekranie, ale akcja całego filmu o wiele bardziej rajcuje. Przy okazji jest to parodia chyba wszystkich wątków z gatunku cop drama. Są nawet duży pies i ojciec alkoholik. Cytat:
|
Cytat:
|
"Przesyłka ekspresowa"- komedia francuska z 2010
http://www.filmweb.pl/film/Przesy%C5...wa-2010-543878 Podobna do "Taxi" tylko bohater śmiga na skuterku:) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl