Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2155)

dj_ibutti 12.08.2010 02:25

Jak ktoś jeszcze nie widział, to Święci z Bostonu II i z resztą I-ka też, miażdżą banie xD

Mateuusz 12.08.2010 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 958539)
Jak ktoś jeszcze nie widział, to Święci z Bostonu II i z resztą I-ka też, miażdżą banie xD

jedynka zdecydowanie lepsza:) dwojka juz taka troche przekombinowana jest

Kobieta_Wislak 15.08.2010 11:27

Widziałam wczoraj Incepcję. Świetny film, świetne aktorstwo, bardzo dobry pomysł na scenariusz - coś nowego.
Polecam - ale uwaga, film dla myślących i kojarzących fakty, kto nie ma tego daru dość szybko przestanie rozumieć o co chodzi ;>

Mateuusz 17.08.2010 18:54

Repo Men film godny polecenia. końcówka mnie zszokowała dość bardzo

pan_premier 18.08.2010 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kobieta_Wislak (Post 960936)
Widziałam wczoraj Incepcję. Świetny film, świetne aktorstwo, bardzo dobry pomysł na scenariusz - coś nowego.
Polecam - ale uwaga, film dla myślących i kojarzących fakty, kto nie ma tego daru dość szybko przestanie rozumieć o co chodzi ;>

W zasadzie nie zgadzam sie z prawie niczym ;)
Film fajny, trzymający w napięciu, ale prosty jak konstrukcja cepa
Postacie tak schematyczne że aż zęby bolą, motywacje trywialne, wątek z Mal nudny jak flaki z olejem

temat na film może nowatorski, ale same metody o których opowiada już nie bardzo. wydaje mi się, że temat snu/podświadomości jest teraz na topie wśród yuppies i stąd pomysł na film. Choćby kwestia że ten na maxa przerysowany Fischer był na jakimś szkoleniu przed manipulacją
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kobieta_Wislak (Post 960936)

a to akurat bzdura, jasne że film wymaga trochę wysiłku, ale prowadzi za rękę, tłumaczy (nieoceniona ta typowa studentka...). Dopiero na koniec daje możliwość własnej interpretacji i to tez go ratuje.

Ogólnie fajny film akcji z nienajprostszą fabułą, ale nawet jak ktoś się lekko pogubi (ja tam już na końcu nie wczuwałem się za bardzo w to kto śni a kto towarzyszy itp) to i tka nie ma znaczenia.
Film będzie pasjonował ludzi, bo sen zawsze ciekawi, ale tak naprawdę to kupa plastiku w ładnej oprawce :)

Mateuusz 19.08.2010 21:21

polecam "Salt"
edit: StelmiOrginal masz racje. ale takie filmy sa mile dla oka jak ktos lubi szybka akcje. ja nie narzekalem:)

StelmiOriginal 19.08.2010 21:42

Ogladalem Salt. Typowe amerykańskie gówno. 10 agentow CIA kontra Jolie. Jolie biega, sapie, strzela itd. Beznadziejny film. Od 20 minuty wiedzialem jak sie skonczy. Nie warto wydawac kasy w kinie. Do ściągnięcia z neta w jakości DVD :)

Ogladnalem tylko i wylacznie dla Olbrychskiego, nie zawiódł! :)

wisl@k_TS 19.08.2010 23:03

Nadrabiając filmowe zaległości obejrzałem ostatnio thriller Autor Widmo Polańskiego. Według mnie świetnie zrobiony film, doskonała muzyka, aktorzy na duży plus, specyficzny klimat i krajobraz wyspy znakomicie oddający kulisy władzy premiera Langa i zagadkę śmierci poprzedniego pisarza. Polecam, tym co nie zdążyli obejrzeć :)

rasel1906 19.08.2010 23:11

ostatnio obejrzalem INFILTRACJE Scorsese i musze powiedziec iz bylo to swietnie spedzone 2 i pol godziny. Swietna historia, obsada aktorska (Damon, DiCaprio, Nicholson i Walhberg ktory swoja rola po prostu rozklada na lopatki) naprawde mile zaskoczenie i polecam kazdemu wielbicielowi filmow sensacyjnych i akcji

Byku 20.08.2010 08:29

A ja polecam również pierwowzór Infiltracji.
Infernal Affairs

sevenheaven 20.08.2010 18:53

polecam film iluzjonista, świetny

janko04 23.08.2010 18:28

Doradzilibyście mi na jaki film zabrać dziewczynę, bo kompletnie nie orientuje się co teraz godnego uwagi leci:) wiec jakieś propozycje:)?

Vinci 27.08.2010 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 967218)
Doradzilibyście mi na jaki film zabrać dziewczynę, bo kompletnie nie orientuje się co teraz godnego uwagi leci:) wiec jakieś propozycje:)?

Incepcja. Byłem w kinie 2 dni temu i mimo, że film długi i nosi znamiona Matrixa dość ciekawy. W sumie nie żałuję kasy na bilet, a i moja dziewczyna, która nie lubi zmyślonych klimatów w sumie była zadowolona z filmu. Generalnie, dosyć ciekawa fabuła, nowy pomysł na scenariusz no i ważne, by skupić się na filmie, bo łatwo można stracić orientację w terenie ;)

Mario Nh 31.08.2010 12:08

Oglądał ktoś film "Wyspa zaginionych"?
Warto obejrzeć?

Pan Jotka 31.08.2010 12:20

Shutter Island? Jezeli to ten film to polecam!!!! Genialna rola di Caprio a do tego zakręcona fabuła jak baranie rogi ;-)

dj_ibutti 31.08.2010 13:11

Shutter Island to jest Wyspa Tajemnic. To co innego ;)

Ja polecam Kick-Ass, nietypowy, śmieszny i całkiem interesujący :D

sergio 31.08.2010 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 971836)
Shutter Island? Jezeli to ten film to polecam!!!! Genialna rola di Caprio a do tego zakręcona fabuła jak baranie rogi ;-)

Zakręcona fabuła jak baranie nogi jest w filmie Memento wyrezyserowany przez Christophera Nolana

Troche film stary ale dla mnie rewelacyjne kino z bardzo dobra muzyką

Polecam kto nie widział jeszcze

Vinci 02.09.2010 09:14

Dzisiaj dowiedziałem się o nowym filmie, którego akcja rozgrywa się na terenach europy środkowej. Scenariusz Essiential Kiling nawiązuje do motywu tajnych więzień CIA na terenie Polski. Obraz wystartował podobno na festiwalu w Wenecji. Patrząc na trailer zapowiada się całkiem nieźle. Obsada raczej anonimowa nie jest.

http://www.youtube.com/user/GildiaTV.../0/_0CR2N4xbfQ

Młyniu_Miechów 02.09.2010 16:49

Z ostatnio obejrzanych przez mnie filmów jak na razie tylko Road mogę polecić:
http://www.filmweb.pl/film/Droga-2009-419050

maTyS. 06.09.2010 18:55

ma ktoś linka do filmu " Kwiat Pustyni" ?

vabanq 06.09.2010 19:10

http://peb.pl/dvdrip-hq-1/761794-mix...er-2009-a.html
Do wyboru do koloru

pan_premier 06.09.2010 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTyS. (Post 975347)
ma ktoś linka do filmu " Kwiat Pustyni" ?

nie warto!
szkoda miejsca na dysku

DominoForza 06.09.2010 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 975401)
nie warto!
szkoda miejsca na dysku

a ja polecam, maTyS. zobacz i ocen

maTyS. 08.09.2010 21:18

dziękować. pozwolicie że obejrzę i ocenię ;)

arth_ur 19.09.2010 20:26

http://www.filmweb.pl/film/Tw%C3%B3j...ze-2010-520790 - naprawdę bardzo dobry film. Bardzo spodobała mi się rola Pattinsona, będzie z niego niezły aktor.

KuLwIk 23.09.2010 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 983225)
http://www.filmweb.pl/film/Tw%C3%B3j...ze-2010-520790 - naprawdę bardzo dobry film. Bardzo spodobała mi się rola Pattinsona, będzie z niego niezły aktor.

Też go oglądałem i mogę powiedzieć że fajny film. Na początku może się wydawać nudanawy, ale zakończenie warte obejrzenia, świetne po prostu.

Mogę polecić też komedię Brzydka prawda, również ciekawy film :)

gianbuffon 23.09.2010 20:53

Ja również polecam Remember Me :) Jeden z lepszych jakie ostatnio oglądałem.
Z nowszych polecam także: Mr. Nobody (Jared Leto z Requiem dla snu), Green Zone, Prawo Zemsty, Cela 211 i rozrywkowe Kick-Ass oraz Książę Persji.
No i ostatnio oglądałem jeszcze Oldboy z 2003 roku. Świetny film :) Amerykanie mają robić remake, reżyser Spielberg, w roli głównej Will Smith.
Jak ktoś lubi koreańskie kino, to polecam całą trylogię zemsty: Pan Zemsta, Oldboy i Pani Zemsta. Pozostałe są gorsze, ale ja nie żałuję :)

SV_ 26.09.2010 23:20

Mam ostatnio ochotę oglądnąć sobie parę nowych filmów. Najlepiej jakąś dobra akcja "zabili go i uciekł" albo tępa amerykańska komedia ala american pie ew coś przygodowego jak ten nowy Roobin Hood (właśnie sie do niego zbieram).

Najlepiej 2009/2010 rok tak żeby już ripy były.
Polecacie coś? Im więcej tym lepiej.

Tak wiem "wygórowane" życzenia.

Dziękuje.

Osobiscie mogę polecic The Book of Eli, z początku roku chyba jakoś. Ogólnie miałem nadzieje na coś lepszego, ale lubię taki klimat apokaliptyczny i da się oglądnąć.

tranceaddict 26.09.2010 23:33

Polecam "The Town" o paru kolezkach ktorzy sie zajmuja rabunkami w Bostonie.

yoda79 27.09.2010 19:51

Jak komuś się spodobał "Dom zły" (wg mnie jeden z lepszych polskich filmów ostatnich lat) musi obejrzeć rosyjski "Ładunek 200". Świetne kino.

Gordian 27.09.2010 20:40

To ja powiem coś na temat zachwalanego tutaj filmu "Dom zły". Po dobrych opiniach głównie na tym forum postanowiłem go obejrzeć. Był to najgorszy film jaki w życiu widziałem! Fabuła płytka jak woda w kałuży, zdjęcia bez rewelacji, muzyki nie ma wcale, jest za do co jakiś czas niekontrolowany pisk, który rozsadza bębenki w uszach. W całym filmie przelewają się hektolitry wódki, tak że aż się uwierzyć nie da. Nie polecam! ode mnie 1/10

Długo czekałem na Centuriona. Zawiodłem się. Po pierwszych obiecujących kilku minutach, było już tylko coraz gorzej. Można powiedzieć im dalej w las tym ciemniej. I las ma tutaj kluczowe znaczenie. Otóż przez 70% filmu kilku gości i laska ganiają się po lesie. Z ekranu wieje nudą. 5/10

Robin Hood dziś oglądałem. Opowieść o Robinie wszystkim jest znana i wydawałoby się, że nie wiele nowego można tutaj wymyślić. Jednak udało się twórcom stworzyć coś w zupełnie innym klimacie niż pedałki w rajtuzach tudzież całkiem dobra wersja z Costnerem (bodaj 1996 rok). Mimo, że w środku film wydał mi się lekko rozwleczony to całość widowiska pozytywna. 7/10

Dałem się namówić na polską produkcję - Ciacho. Kicha, Kicha, Kicha! zmarnowany czas na takie filmy. Gdyby nie jedna aktorka, która tam grała (Żmuda-Trzebiatowska) to bym tego badziewia nie do oglądał do końca. 2/10 Gorsze od polskich filmów są tylko kontynuacje polskich filmów!

gianbuffon 27.09.2010 20:50

No to ile tych filmów oglądnąłeś w życiu?
Ja osobiście tego filmy nie polecam, jeśli ktoś nie ma za dużo czasu i nie chwali sobie polskiego kina. Ale moim zdaniem nie był aż tak tragiczny. Takie średnie polskie kino. Oczywiście ostatnio w Polsce same komedie romantyczne, więc nie dziwię się takim poruszeniem tym filmem, bo w końcu ktoś odważył się zrobić coś bardziej ambitnego. Film psychologiczny, nie dla każdego. Ode mnie 5/10.

rzep 27.09.2010 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 987183)
Mam ostatnio ochotę oglądnąć sobie parę nowych filmów. Najlepiej jakąś dobra akcja "zabili go i uciekł" albo tępa amerykańska komedia ala american pie ew coś przygodowego jak ten nowy Roobin Hood (właśnie sie do niego zbieram).

Prorok (2009) - więzienne klimaty(Francja)
Prawo zemsty (2009) - j.w
Wyspa tajemnic (2010) -di caprio jako detektyw ;) bardzo dobry film
Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet(2009) - w stylu kto zabił,trzyma w napięciu
500 dni miłości (2009) - komedia romantyczna, "troszkę z innej beczki"
Kac Vegas (2009) - komedia, urwany film i szukanie przyszłego pana młodego ;)
Bękarty wojny (2009) - Tarantino i wszystko jasne :D
Zombieland (2009) - horror komedia

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 987632)
Był to najgorszy film jaki w życiu widziałem!

Yyyreek!!! Kosmiczna nominacja (2002) - zerknij w takim razie na ten zaje****y film

matheo91 27.09.2010 21:38

"Dom zły" lepiej oceniony od "Ciacha" :shock: Wiem że Marta Żmuda-Trzebiatowska jest piękną kobietą ale nawet jej uroda nie uratuje tego filmu przed notą 0.

Maciejj 27.09.2010 21:40

Ciacho oglądałem 10 minut na analu plusie i wyłączłem bo mnie Maąłszyński wkurzył;)

dj_ibutti 27.09.2010 22:59

A mnie Ciacho rozśmieszyło :) Nie jest to film górnolotny, ale śmieszny jest. Humor dość absurdalny.

Aaa i "Dom Zły" - najlepszy polski film od dawna. Polecam jeszcze "Wino truskawkowe", też fajny. Oba są dziwne, ale dobre.

Dzisiaj się zabieram za Machete i choć wolę Tarantino od Rodrigueza to myślę, że będzie niezły :)

emj10 27.09.2010 23:06

"Ciacho" to żenua, nawet nie ma co komentować tej szopki.

Uran235 28.09.2010 00:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 987183)

Najlepiej 2009/2010 rok tak żeby już ripy były.
Polecacie coś? Im więcej tym lepiej.

Tak wiem "wygórowane" życzenia.

Dziękuje.

Osobiscie mogę polecic The Book of Eli, z początku roku chyba jakoś. Ogólnie miałem nadzieje na coś lepszego, ale lubię taki klimat apokaliptyczny i da się oglądnąć.

"Clash of the Titans" jest niezłe w swojej kategorii. Jak dla mnie bije na głowę pompatyczne i amerykańskie "300".

Oprócz tego fanom sci-fi polecam "Repo Men". Film jest dziwny, krwawy, ma kilka fantastycznych scen i świetnie dobraną muzykę. Ale nie jest to film dla każdego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 987632)
To ja powiem coś na temat zachwalanego tutaj filmu "Dom zły". Po dobrych opiniach głównie na tym forum postanowiłem go obejrzeć. Był to najgorszy film jaki w życiu widziałem! Fabuła płytka jak woda w kałuży, zdjęcia bez rewelacji, muzyki nie ma wcale, jest za do co jakiś czas niekontrolowany pisk, który rozsadza bębenki w uszach. W całym filmie przelewają się hektolitry wódki, tak że aż się uwierzyć nie da. Nie polecam! ode mnie 1/10

Film jest ciężki i specyficzny. Z całą pewnością nie ma nic wspólnego z "Fargo". To jak dla mnie jest typowe kino exploitation, autor momentami aż sam chyba nie wiedział jakie głupoty tam wtrynić żeby było bardziej kontrowersyjnie. Jeżeli ktoś oczekuje bardzo inteligentnego i głębokiego filmu to się raczej przejedzie. Jak ktoś chce mocne kino w stylu Tarantino, nastawione na dialogi i eksponujące wszelakie patologie- to "Dom zły" jest dla niego. mNie osobiście całkiem nieźle się go oglądało bo jest bardzo profesjonalnie (może z wyjątkiem sceny porodu) zrealizowany. Ale żeby mnie powalił na kolana i zasłużył na takie pochwały, to nie powiem, bo film generalnie jest płytki.

Zamiast tego proponuję "Bad Lieutenant" w nowej wersji z Nicolasem Cagem. Też ciężkie kino, też sporo paskudztwa się dzieje na ekranie, ale akcja całego filmu o wiele bardziej rajcuje. Przy okazji jest to parodia chyba wszystkich wątków z gatunku cop drama. Są nawet duży pies i ojciec alkoholik.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rzep (Post 987657)
Zombieland (2009) - horror komedia

Pod tym się też podpisuję, z głowy mi wyleciał kompletnie. Świetny film, warto obejrzeć. Można zapuścić na półtorej godzinki i się wyluzować.

Lemoniadowy Joe 28.09.2010 09:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 987722)

Film jest ciężki i specyficzny. Z całą pewnością nie ma nic wspólnego z "Fargo". To jak dla mnie jest typowe kino exploitation, autor momentami aż sam chyba nie wiedział jakie głupoty tam wtrynić żeby było bardziej kontrowersyjnie. Jeżeli ktoś oczekuje bardzo inteligentnego i głębokiego filmu to się raczej przejedzie. Jak ktoś chce mocne kino w stylu Tarantino, nastawione na dialogi i eksponujące wszelakie patologie- to "Dom zły" jest dla niego

"Dom zły" to jest zdecydowanie najlepszy polski film w ostatnich latach , a jak kogoś przeraza patologia w nim pokazana to trudno w koncu taka często była rzeczywistość i tacy bohaterzy, klimat tamtych czasów świetnie oddany.

Hudy 28.09.2010 09:25

"Przesyłka ekspresowa"- komedia francuska z 2010
http://www.filmweb.pl/film/Przesy%C5...wa-2010-543878
Podobna do "Taxi" tylko bohater śmiga na skuterku:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl