![]() |
Co do skrzydeł, to trzeba się zastanowić czy jest sens wzmacniania ich. Po pierwsze mamy Boguskiego i Małeckiego. Są to zawodnicy młodzi i rokujący spore nadzieje. Trzeba się zastanowić czy taki Gancarczyk, będzie grał na podobnym poziomie co teraz, przez cały czas, czy ta jego gra siądzie. Pamiętacie pewnie sytuacje z Wilkiem z Lecha, przez pewien czas grał dobrze, potem przez sezon gral bardzo słabo i dopiero ostatnio wraca do niezłej formy. Podobnie jest z Łobodzińskim tyle że u niego tego powrotu brak. Dlatego ze skrzydłowymi to jest zawsze duża zagadka. Bo kupując Łobo, wszyscy piali z zachwytu widząc w nim piłkarza klasy Kosy. I szczerze mówiac rok temu taki był. Grał dobrze w kadrze, w Lubinie też był wraz z Iwańskim motorem napędowym tej drużyny i potem się wszystko pochrzaniło.
Błaszczykowskiego wychowywaliśmy przez 2 sezony. Dajmy tyle czasu Małeckiemu i zobaczymy, może jak raz zaskoczy. To samo może być z Rafałem. Chłopak naprawde pokazuje oznaki dużego talentu, ma czasami kryzysy formy, ale to dobry pomocnik. Ciężko jest kupić za mniej niz 1 mln euro zawodników lepszych od Rafała czy Patryka. |
Cytat:
|
Tyle że Rafał grał np. z Beitatem na lewym skrzydle i robił to bardzo dobrze. W każdym razie wolałbym go tam ustawić niż sadzać na ławce i karierę mu zmarnować. Chłopaka będzie można sprzedać za jakis czas za dobre pieniądze jak się będzie tak jak do tej pory rozwijać.
Co do Patryka, on jest prowadzony prawidłowo przez Wisłę od wielu lat. Miał przez lata indywidualnie przygotowany plan rozwoju i jak na 20 lat, gra już teraz naprawdę dobrze. A to jest dopiero początek jego kariery. Nie widzę wielkiego sensu płacenia dużych pieniędzy za prawoskrzydłowego, w momencie gdy Patryk dopiero zaczyna się rozwijać. Z prawą pomocą poczekałbym conajmniej rok na konkrety. Mały jest szybki, przebojowy, ma drybling i dośrodkowanie. Siły może mu trochę brakuje, ale krzepę się nabiera latami. Myślę że może z niego być skrzydłowy nawet na poziomie Błaszcza. Moim zdaniem najwazniejsze zadania Bednarz wykonał, tzn. kupił Gargułę i Beto. Dzięki temu że będziemy mieli wreszcie dobrego rozgrywającego, zupełnie inaczej będą chodzić także skrzydła. Jak Garguła się zgra z resztą drużyny, to wtedy przekonamy się ile warci są nasi skrzydłowi. Do tej pory miałem wrażenie że nasza gra, była taka niespojna, było w niej wiele przypadku. Z klasowym środkowym pomocnikiem, powinno to wyglądać lepiej. |
W optymalnej formie zawodników i przyjściu Łukasza już teraz drugą linie i atak widziałbym tak : Łobo (Mały) - Sobol, Guła - Rafał
Brożek, Beto Przy 451 Cantoro pewnie musiałbym zagrać. Bo wątpię że Skorża wystawi Łukasza i Jirsaka razem. |
Cytat:
lepiej żebyśmy dogadali się w sprawie Garguły bo ciężko mi wierzyć w zwycięztwa we wszystkich meczach na wyjeździe(Bytom, Bełchatów, Gdynia, Gliwice, Łódź, Gdańsk) i np. remis w Poznaniu. A bez tego z kolei nie ma co marzyć o nawiązaniu walki o mistrza z tą stratą co mamy... |
|
Marcin Juszczyk: Wykorzystać szansę
http://wisla.premiumliga.pl/_items/wisla/newsy/mar2.jpg Odszedłbym z Wisły i nie zawracał sobie tym głowy jedynie w przypadku, kiedy dostałbym szansę i mógłbym się sprawdzić. Ale ja tej szansy nie dostałem. Czuję, że ten dystans między mną a Mariuszem nie jest duży. Jest to bariera do pokonania. Chciałbym dostać szansę, szansa to nie jest jeden występ na dwa miesiące. Szansa to jest pięć, sześć, siedem meczów, taka seria, która pozwoliłaby mi się poczuć pewniej. Umiejętności są ważne, ale pozostaje bariera psychiczna, której się nie pokona do czasu, kiedy się regularnie nie zacznie występować w bramce. Gdybym czuł, że jestem słabszy od Mariusza, że jest lepszy ode mnie w każdym elemencie, to pewnie starałbym się odejść na siłę. Ja jednak widzę możliwość gry, gdyby mi tylko ktoś zaufał i postawił na mnie, to mógłbym się przebić. Czy klub bądź Pan wyznaczyliście sobie ostateczną datę podpisania kontraktu? Tak naprawdę negocjacje w tej sprawie już się zakończyły. Pozostały jedynie sprawy formalne – sprawdzanie kontraktów itd. Z mojego punktu widzenia osiągnęliśmy porozumienie i nic nie powinno tego zmienić, aczkolwiek wiadomo, że do momentu podpisania umowy nie chciałbym składać żadnych deklaracji. Mam jednak nadzieję, że do końca tygodnia ów podpis złożę. Marcin Juszczyk o swojej sytuacji w Wiśle, przedłużeniu kontraktu i nadziejach na Nowy Rok. Więcej na http://wisla.premiumliga.pl/10651 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Juszczyk sam sobie krzywdę robi, czas zeby w końcu... grał
|
Cytat:
|
Aż mi normalnie serce zakołatało jak przeczytałem nagłówek artykułu o wypadku Singlara. Nie straszcie ludzi! :-) Całe szczęście, że nic mu się nie stało.
|
Ahhh te badania krwi... ;)
Junior ;) http://www.wisla.krakow.pl/galerie/2...etr_losowy=521 Cleber ;) http://www.wisla.krakow.pl/galerie/2...etr_losowy=894 Zdjęcia z oficjalnej... ;) |
Cytat:
:-/ |
hehe - miny mieli niezle;)
btw. wlasnie dostalem info telefoniczne od kobity mojej ze nasze orly hasaja po parku przy alei JP2. |
http://wislaportal.pl/news.php?id=14599 - mam nadzieje, że ta straszna choroba wzmocniła go psychicznie i pomoże mu w walce o miejsce w drużynie. Powodzenia
|
Świetna informacja! Goły wracaj do nas!
|
Super sprawa że Goły wreszcie z tego wyszedl. Mam nadzieje ze jak przepracuje okres przygotowawczy pod okiem Skorzy to bedziemy mieli naprawde dobrego defensywnego pomocnika w srodku pola. Co jak co ale serca do gry mu nigdy nie mozna bylo odmowic, a i pierd........ ma zdrowe takze moze byc pomocny, a kto wie moze i sie okaze nastepca Sobola... :)
|
Czy ma ktos mozliwosci zdobycia informacji, u jakiego lekarza leczy się Goły na borelioze? Skoro terapia okazala sie skuteczna, to bylbym bardzo zainteresowany jakimis wskazowkami.
pozdrawiam |
Chłopak jest dzielny, na pewno da radę. . .
zawsze chętnie go oglądałem w składzie. z Wisłą Płock strzelił piękną bramkę w 90 minucie, a wszedł kilka minut wcześniej na prośbę kibiców :D |
Cytat:
|
Mam nadzieje że Goły dobrze i bez kontuzji przepracuje okres przygotowawczy i wygryzie Mauro ze składu.
|
oby Gołemu na wiosne wychodziły takie plomby jak ta z Płockiem
http://pl.youtube.com/watch?v=LDoBhM9WkKM |
ale jestescie niektorzy jednak smieszni..
90% tego forum jechalo zawsze po Golym ze slaby ,ze sie nie nadaje it.... Nagle chlopak bardzo powaznie zahcorowal udalo mu sie na szczescie wyjsc z tego i wszyscy ci ludzie juz nagle robia calkowity zwrot i sa pewni ze bedzie to jeden z najwazniejszych pilkarzy na wiosne... PS.I nie pisze tego ze mi nie jest zal Golego czy cos takiego bo oczywisice bardzo mu wspolczuje tylko pisze to po to aby mozna bylo sobie zobaczyc jak ludzie szybko zmienaija zdanie |
Cytat:
|
Cytat:
Bardzo mnie cieszy, że Konrad wreszcie wrócił do zdrowia, bo to jest najważniejsze. |
Ja dalej jestem zdania ze sie nie nadaje do Wisły. Może się zmienił ale nie wierze. A co do tego gola to najbardziej wymowna jest reakcja ławki. Jak on to ****a zrobił?
|
Cytat:
Ale jeśli punktem odniesienia ma być Łobodziński to jego wady stają się walorami. |
8 miesięcy brania antybiotyku? Kurde to normalny człowiek jak z tydzień bierze antybiotyk to jest bardzo osłabiony, a co dopiero 8 miesięcy. Chyba, że ja źle coś przeczytałem. Najważniejsze, że jest zdrowy. Jak mu zdrówko pozwoli to wróci do swojego poziomu, a jaki to poziom to już niech każdy sobie sam oceni. :-)
|
Cytat:
To w kwestiach piłkarskich. A jeśli chodzi o wyzdrowienie Konrada, to zajebiście, że pozbył się tej paskudnej choroby. |
W kwestii wzmocnień, to liczę na Niedzielana.
Najbliższe tygodnie będą tak na prawdę pierwszym w całości przepracowanym przez niego okresem przygotowań po kontuzji. Mam nadzieję, że on sam i sztab trenerski zrobią nam niespodziankę i Wtorek się odblokuje. Już w tej rundzie momentami miał przebłyski (tyle, że było tego ledwie kilka sztuk :/ ), więc może moje nadzieje nie są złudne i znów zobaczymy Niedzielana jak z Chicago Trophy czy meczów z Zagłębiem i Koroną. |
Kiedy Gołoś dojdzie do pełni dyspozycji liczyłbym na niego raczej w ofensywie (skrzydło, środek). Na razie dajmy mu dojść do pełni kondycji i motoryki a potem zacznie budować formę.
|
Co do naszych "nowych-starych" zawodników to Gołoś wreszcie wyzdrowiał i ten rok musi być przełomowy dla niego. To samo dotyczy Ćwielonga. Jarosiński powinien walczyć z Trelą o o pozycje pierwszego bramkarza w ME. Varga powinien odejść.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.weszlo.com/news/2161
Taksówka do Wronek Taksówka z Poznania do Wronek. W środku piłkarze Amiki - Tomasz Dawidowski, Bartosz Ława (o kulach) i Dariusz Dudka. - Jedź ****a szybciej! - denerwuje się na kierowcę jeden z nich. A kierowca rzeczywiście prowadzi ślamazarnie. Mijają trzy minuty... - Pedale, prowadzisz jak baba! Weź ****a depnij! - wścieka się piłkarz i wali w siedzenie taksówkarza. Koledzy też zaczynają pokrzykiwać na coraz bardziej przestraszonego chłopinę. A samochód dalej jedzie jakieś 40 kilometrów na godzinę. - Frajerze, zaraz cię wysadzimy i sami pojedziemy dalej!!! - straszą. Kierowca (które faktycznie jechał jak baba) podjeżdża pod komisariat policji w Szamotułach. Dudka ucieka w krzaki, Ława o kulach pomyka w boczną uliczkę, zostaje tylko Dawidowski. Policja prowadzi przesłuchanie. - Panie władzo, nie wiem o co chodzi temu panu, zachowywałem się normalnie, to jakieś nieporozumienie - mówi z niewinną miną Tomek. - Co? On mówi, że nas było trzech? Proszę pana, on jest niespełna rozumu! Jechałem sam! - idzie w zaparte. Trafia na chwilę za kratki. Skrucha mu mija, a wraca "sodówka". Woła gliniarza. - Panie, przynieś mi pan pizzę pepperoni i dużą colę. |
Dzisiaj szydera z Maleckiego i jego tatuażu w eska rock :)
A jakas babka z Wisly podala numer do rzecznika na antenie :) |
Cytat:
|
Jak na Wojewódzkiego i Figurskiego to nic szczególnego ;)
chcieli zrobić "święte" obrazki z portretem Małeckiego, szukali również, jako kuria Krakowska,garbarza który zdejmie z niego skórę z tatuażem, wyprawi, rozciągnie do wymiarów obrazu na ścianę żeby można go było powiesić gdzieś w Kurii. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl