![]() |
3 sezon z rzędu wpadamy w kilkumeczowe serię porazek
W lidze, w której niejednokrotnie do wygrania meczu wystarczy ustawić 8 kołków w obronie i grać dzidę na sprintera do przodu, który wywalczy rzut rożny po którym trafiony piłka w łeb ktokolwiek strzeli gola... Tu już dawno jakikolwiek trener przestał być problemem tu trzeba budować od absolutnych podstaw drużynę, żeby ten gen przegrywu usunąć |
3 sezon, historia układa się tak samo dla 3 trenera z rzędu. Nie może to być przypadek. Nie idzie wymieianie trenera to trzeba spróbować zacząć wymieniać kołki na piłkarzy
|
Zgódźmy się, że ci sami piłkarze potrafili jeszcze kilka tygodni temu coś zrobić w polu karnym rywala.
Dzisiaj, jeśli rywali sam sobie nie strzeli gola, oni potykają się tam o własne nogi. Nie widziałem, żeby byli zajechani, nie widziałem ciężkich nóg. Widziałem bezradność i brak umiejętności. Nie wierzę, że Hyballa przesadził z obciążeniami. Wtedy wygląda to trochę inaczej. Oni biegają, ale to bieganie ewidentnie przeszkadza im trzymać piłkę przy nodze, celnie podawać, przyjmować, strzelać. Może faktycznie nie nadają się do gegenpresingu? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszyscy chyba zapomnieli że pewien ananas z Luksemburga przejrzał Hyballę już po dwóch treningach...
|
Cytat:
Nie bronię Hyballi ale dzięki Bogu ten ananas wpadł tylko na kawę . |
gramy troche jak za stolarczyka z tymże A REBOURS :
MY IM 3 TO ONI NAM 4 ....A ! |
Co raz bardziej przekonuje mnie teoria że Hyballa chce zostać zwolniony. I nie mówię tego dlatego, że przegraliśmy, ale że nie widać już chemii między nim a zespołem + podejmuje dziwne decyzje jak ta z wpuszczeniem Kuby na minutę.
|
Cytat:
Założenie gegenpressingu to troche taki Stolarczyk - stracimy 3 to włożymy 5. Wyobrażasz sobie FBF strzelającego 2 bramki, Savicia i Yeboaha dokładającego po 1 i Jeana Carlosa zamykającego mecz z ławki? No, ja przeciętnie. |
Podsumujmy:
Wdowczyk - w końcowym okresie w.......e. Niby wkłady nie potrafiły ba nie rozumiały 3-5-2. Przy nadarzającej okazji spierdzielil przytulając cała kasę. Kiko - wyjątek może dlatego, że było za dużo Hiszpanów a i oni chcieli gdzieś jeszcze pokopać za sensowna kasę. Carillo - chodziły plotki, że zamordysta i ogólnie pojebany. Stolarczyk - po dobrym początku seria w.......i najchętniej przez większość w tym przeze mnie wychłostany publicznie na rynku. Skowronek - j w Hybala - j w Wyglada na to ze w całej galaktyce nie znajdziemy trenera godnego trenować nasze królewny. |
Myślę, że w składzie ostało się od Wdowczyka 2-3 piłkarzy.
|
Wy.......ic wszystkie miernoty...zaden nic nie osiągnął i nic nie znaczy w piłce...jedyne co mają w CV to gra dla Wisły Kraków...trener ma zostać bez apelacyjnie....kiedys przy Grunwaldzkim przyjeżdżał cyrk,a dzisiaj ten cyrk nie wiedzieć czemu jest na Reymonta....
|
Cytat:
Przyjdzie Brzęczek/ Sobolewski/ Urban (niepotrzebne skreślić) i co zmieni? Nic nie zmieni. Wygrają parę meczów i znów walczymy o utrzymanie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wdowczyk - wyciągnął Wiśle z dwóch kryzysów, przeżył Meresinskiego, odszedł zmuszony przez zarząd Sarapaty który mu nie placil (nie wymaga dalszego komentarza) Kiko - odszedł w momencie gdy klub był w pierwszej 8. + Zrobił awans do gry mistrzowskiej Carillo - odszedł przez zarząd Sarapaty, który mu nie placil + zrobił najlepszy wynik w przeciągu ostatnich 10 lat Stolarczyk - dzięki niemu nie rozpadła się drużyna w trakcie drenażu przez zarząd Sarapaty Skowronek - uratował Wiśle przed spadkiem Hyballa - zastał Wisle na 13 miejscu, a zostawi na 14. Można powiedzieć że może być pierwszym trenerem który nie wniósł do Wisły nic pozytywnego. Zakładając że odleci w czerwcu |
Przy naszych problemach finansowych ostatnią rzeczą, którą potrzebujemy jest następny trener na liście płac..
Nie zazdroszczę właścicielom - piłkarze przejdą generalną wymianę w lecie, ale z kim te decyzje podejmować i dla kogo budować zespół? Jeżeli trener zaraz może być też na wylocie ( jak już nie jest). Ciekawe swoją drogą co się stało, że się zesrało - ale pewnie wszystko kwiatki i brudy zaczną wypływać jak już trenera nie będzie. ;) |
Jak Trio myśli nad zmianą trenera to niech to zrobi w maju, bo będzie czas by zbudować drużynę na przyszły sezon. Okres przygotowawczy jest wyjątkowo długi w tym roku.
|
Cytat:
|
Ten Hyballa jest mega nieprzewidywalny.
Może sobie zażyczyć wymianę 10 piłkarzy z kadry, a kto da gwarancje że nowi będą lepsi? jak na razie te nowe wynalazki to strata czasu i pieniędzy, lepiej młodych z CLJ wyciągać. Jak będą w wakacje jakieś wielkie eksperymenty to kto wie czy za rok nie polecimy z tej ligi. Nie wiem, czy nie dobrym rozwiązaniem byłby jakiś polski trener-specjalista od ligowej rąbanki (typu Ojrzyński, Bartoszek etc.). Przynajmniej wiadomo czego się spodziewać i na utrzymanie powinno wystarczyć. A ten Hyballa to nie wiadomo jaki jeszcze eksperyment będzie chciał tutaj wdrożyć. |
Ja mimo wszystko mam nadzieję że się powstrzymają od gwałtownych ruchów.Pozwolił bym Hyballi opanować ten kryzys tylko po prostu sprawował nad nim większą kontrolę.
jak tak dzisiaj patrzyłem na zachowania piłkarzy to jestem skłonny wycofać się ze stwierdzenia że kwas jest na lini trener zawodnicy.Bardziej mi to wygląda na Polacy vs obcokrajowcy tylko być może Hyballa nie bardzo chce się w to wtrącać a być może sam dolewa oliwy do ognia i robi się nieprzyjemnie. |
Cytat:
A Smuda może i jest wyszydzany, jest bucem, ale też co osiągnął w piłce tego mu nikt nie zabierze. Takze u nas wyciągał maca gdy już wziął w obroty drużynę. |
Cytat:
|
Cytat:
Panowie nie zauważyli, że to najsłabsza Wisła od czasów Cupiała. |
Cytat:
Gwarantuje wam, że za pensje Sadloka, Bogusia czy innych mielibyśmy ludzi którym się chce i mają jakieś warunki fizyczne, a nie miernoty które przez całą karierę nie potrafią zbudować jakiejkolwiek fizyczności. Nasza liga to rąbanka i trzeba tu biegać i walczyć fizynie jak Raków. A u nas z tymi miernotami bez ambicji od zawsze chcieli wszyscy zrobić tiki-takę z epoki Cupiała, to se ne vrati. Jak dla mnie od nowego sezonu polityka grubej kreski, kogo się to wywalamy, oprócz młodych i zaciąg wyróżniających sie z 1ej ligi Polaków którzy są na dorobku. I nie mówcie mi, że nas nie stać bo je*banemu Wasylowi płaciliśmy 70k (?) za siedzenie na ławce. |
Cytat:
xd |
Cytat:
|
Cytat:
Ale co w tym śmiesznego? Kilka dni temu graliśmy z Wartą. Czy taki Kiełb, który gra w Poznaniu na lewej obronie byłby gorszy od Sadloka? Bo jeśli chodzi o zarobki, to na pewno mu ustępuje. |
A to oni w tej Warcie mają takich atletów i wirtuozów?
|
Cytat:
Buchalik - Burliga, Wasilewski, Janicki, Sadlok . 3 z tych 5 Panów jest dalej w Wiśle. Jeśli mówisz o samej szatni to zależy czy by mu Hyballa nie podpadł. |
Cytat:
Tak, jest kilku lepszych w Warcie, ale jednak wydaje mi się że mamy nieco lepszy skład. Tylko tam mają trenera który idealnie pasuje do tego składu węgla i papy. Wyciska z nich tyle ile się da i nie toczy wojny z piłkarzami. My mamy jakieś wielkiego "rewolucjonistę" który chce zdobywać 8 tysięczniki a nie może wejść nawet na żaden krakowski kopiec. Wywalać. Żegnać większość piłkarzy i trenera. Brać Ojrzyńskiego czy innego takiego magika jak Tworek z Warty i walczyć o utrzymanie w przyszłym sezonie. Mam wątpliwości czy nawet jak wymienimy 60% składu to Hyballa i tak po kilku miesiącach "nie nagrabi" sobie u kolejnych piłkarzy w związku ze swoim charakterem. Za duże ryzyko żeby go trzymać. Ale może się mylę? Niech Trio rozwiązuje problemy które po części stworzyło zatrudniając tak wymagającego trenera do takiego badziewa jak mamy. btw Sam Hyballa dodał sporo szrotu ze "swoich" rekomendowanych piłkarzy. |
Cytat:
W przyszłym sezonie spadają 3 drużyny (tak tylko przypominam) i nie potrzebujemy na ławce gościa, który tak naprawdę nie daje żadnej wartości dodanej, żadnej nadziei na poprawę gry. My potrzebujemy trenera, który w dość krótkim czasie zapanuje nad totalnie przebudowanym w lecie zespole, który za wszelką cenę będzie musiał się utrzymać w Ekstraklasie. Czy będzie to Hyballa, czy ktoś inny, pokaże zapewne najbliższy miesiąc. |
Panowie, reasumując: jesteśmy w dupie i się w niej urządzamy.
To, co musi być zrobione w przerwie między rozgrywkami to największe z możliwych wietrzenie szatni. Zero przedłużeń kontraktów, każdy na kogo znajdzie się kupiec na sprzedaż (poza Starzyńskim, chyba że będzie oferta na 3 mln euro i więcej, wtedy ok). Tylko że nawet przy realizacji tego scenariusza jest poważna wątpliwość.związana z osobą/osobami, które będą wybierać tych zawodników? Pozostanie Hybalii na nowy sezon jest wg mnie coraz mniej prawdopodobne o ile w ogóle jeszcze możliwe. Zawodnicy powinni być dogadywani już teraz a zamieszanie z trenerem zdecydowanie temu nie sprzyja. Z drugiej strony nasz "komitet transferowy" osiąga tak żenujące wyniki swojej działalności że powinien być rozgoniony na cztery wiatry. Wiemy na pewno, że piłkarze są w większości słabi. Ale wiemy też na pewno, że Hyballa popełnił jakieś błędy: w przygotowaniu, w relacjach. Nie wiemy natomiast najważniejszego - i nie wie tego również zarząd i właściciele: czy ma on umiejętności pozwalające na wyjście z tego głębokiego kryzysu. |
Popatrzymy na statystyki najlepszego meczu czyli Wisla Pogon
https://i.ibb.co/yR9wFMF/Zrzut-ekran...2-08-33-01.png i wczorajszego https://i.ibb.co/tLj4yN0/Zrzut-ekran...2-08-34-29.png Biegamy mniej(troche), wolniej(duzo duzo wolniejj) Ktos dobrze ich przygotowal. Zaczeli dobrze i nagle spadem formy. Brak umiejetnosci podtrzymania formy? Czemy na derby. Jak sie przlamac to w takim meczu. Przelamac i utrzymac |
Cytat:
Punktuje najgorzej z ostatnich trenerów. Stolarczyk i Skowronek mieli lepsze staty od niego. |
Cytat:
|
Nie rozumiem dlaczego są w składzie i wchodzą do gry Medved i Buksa, których za miesiąc tutaj nie będzie, a na trybuny wyrzuceni zostali taki Chuca i Silva? Obaj na kontraktach - Chuca jeszcze rok, Silva ma opcje przedłużenia.
Wiem, że cudów nie zrobią, ale mimo wszystko do bramki czasem trafili. Odniosłem wrażenie, że Silva z takim Savicem potrafił wymienić kilka podań. Wejście Błaszczykowskiego w 90 minucie to element jakiejś wojenki czy ki ....? Przecież powinien być na boisku koło 65minuty. To jest moment na wejście 'jokera', a nie jak jesteśmy w dupie. No chyba, że się Hyballa bał, że będzie 30 minut gry i znowu 2 miesiące przerwy. Sezon jest już tylko do dogrania, uniknąć kompromitacji z pasiastą lampucerą i w Warszawie i wsjo. Jeszcze wysłać list z podziękowaniami za reformę ligi, bo inaczej spadlibyśmy już w tym roku. Niestety jeżeli nie nastąpi jakiś przełom to w przyszłym sezonie już się nie uratujemy. |
https://newonce.sport/artykul/centro...ni-wise-krakow
Warty przeczytania artykuł, dużo liczb i konkretów zamiast spekulacji i "wydaje mi się" |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl