![]() |
Wiecie coś więcej o Cleberze i Małym ?
|
Cytat:
A na pana Bogusia to nie ma co narzekać. Mimo wszystko facet znów wydał kasę, a dostał szrot, w większości przeciętnych piłkarzy, nie dostał [co najważniejsze] nowych środkowych obrońców. Gość uratował niegdyś Wisłę, stracił mnóstwo kasy i nie dziw, że mu już się nie chce dokładać- sprzedano więc Marcelo i Głowackiego i obiecano mu pewnie godnych następców to się zgodził (pewnie był jeszcze szczęśliwy). A tu jedno wielkie G. Także naprawdę nie ma się co pana Cupiała czepiać- z resztą, jak był mistrz to koszulke się zakładało na pomnik na Rynku, a teraz co- kopiemy właściciela?! Kopać to możemy: prezesa, dyr. sportowego, trenera, piłkarzy. Ale nie Cupiała! Co do ocen "karheropa"- Sobol tylko 2?! Dziennikarzem to ty byś nie mógł być. . . EDIT: O Clebera, Małego i kibiców się tak nie dopytujcie. Będzie coś wiadomo to znajdziemy na stronie, a kibice jak wrócą z Poznania to być może i coś skrobną na forum. Easy! EDIT2: Gdyby nie Sobol, byłoby jeszcze gorzej. Ale tak już jest, że jego pracy się bardzo często nie docenia, szcz. wtedy jak jest dobra. *elomike*- 1906% poparcia! Ale pewnie zaraz cię wyśmieją z tym Boukhraim, bo na tym forum panują dziwne mity. |
Zauważyłem taką zależność w kilku ostatnich meczach.
Im mniej Boukhariego, tym więcej strzelonych bramek. W związku z tym, że gra on jako chyba ofensywny pomocnik, powinien być szybki i zorientowany. Jest przeciwnie, dlatego nasz atak nie działa jak należy. Oraz taka myśl mnie naszła: Wisła powinna grać Polskimi zawodnikami. Dziękuję za uwagę. |
Cytat:
Wiec prestanmy go bronic i pieprzyc o okresach przygotowawczych jak on nie ma pomyslu na gre i ustawienie zespolu. Jest slabiutki. |
Cytat:
|
Choćby Lech mial bilans w lidze 0 zwycięstw 0 remisów i 14 porażek i przyjdzie mecz z Wisła to przynajmniej zremisują, to samo obecnie tyczy się Cracovii i Legii, a dlaczego tak jest?? Bo piłkarze Wisły są mentalnymi cip*mi, bo zawsze za wytłumaczenie znajdą sobię że rywal był bardziej zmobilizowani. Czemu na przedostatnią drużynę ligi wychodzimi z nastawieniem jak na Barcelonę? Czemu trener wiedząc że naszaobrona to kpina opiera grę właśnie na obronie? Czemu znów przeżywam upokorzenie? Pytania można mnożyć i odpowiedzi na nie i tak nie dostanę. Nie widzę tu jednego winnego, jednego kozła ofiarnego. W sumie nei wiem nawet kogo winić, czy Małeckiego co nei wie co to gra zespołowa czy Boukhariego co w ogóle nie wie co to gra, czy trenera...Ogólnie znów nas upokorzono i znów tzeba myśleć pozytywnie nie mając ku temu żadnych przesłanek....
|
Czas na zmiany !
W meczu z pejsami proponuje taki skład . Jak ryzykować to ryzykować !:D Pawełek - Cikos-Chavez-Nalepa-Pio.Brożek-Kirm-Chrapek-Guła-Sobol-Rios-Brożek |
medyk, miał wybór między Riosem a Żurawskim. Żurawski szarpnął i wbił gola z Widzewem, to wpuścił jego. Oprócz tej dwójki miał na ławce bramkarza i dwóch obrońców, bo wcześniej wszedł Brożek (po co nie wiem) i Garguła (cień gracza z meczu z Lechią).
A Wisła miała przebłyski. Bardzo fajne było uderzenie z wolnego Małeckiego, jakby ichni bramkarz był wysunięty, wpadłoby za kołnierz. Też nie było złe uderzenie Cikosza. Pomysł niezły ale dupa. Boli jednak to, że jedyny celny strzał z 1. połowy należał do Kebabowego i był on całkowicie niegroźny :( |
Ostatni sezon dobry w naszym wykonaniu to sezon 08/09, a tak naprawdę 07/08, bo w 08/09 ponieśliśmy porażkę ze słabiutką Levadią coś po tych sezonach stało się z naszą drużyną być może dla tego, że odeszli bardzo ważni zawodnicy, który bardzo dużo znaczyli dla tego zespołu, a ci którzy przed kilkoma sezonami tak nas zachwycali swoją grą stracili formę. Zieńczuk, Baszczyński, Głowacki, Marcelo pozbywając się ich tak naprawdę strzeliliśmy sobie w kolano każdy sobie zdaje sprawę jak wiele znaczyli oni dla naszego zespołu. Ściągnęliśmy jakieś zagraniczne gówno i efekty widać. Podobały mi się słowa Andrzeja Iwana, legendy Wisły - "W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!" Nasi zawodnicy nie są zajebiści techniczni, ale to przynajmniej można w części nadrobić walecznością, nieustępliwością na boisku takiego zawodnika przypominał mi zawsze Baszczyński czy Sobolewski. Ja chcę w Wiśle piłkarzy z jajami, a nie cipy!
|
Zamazac ten mecz mogą tylko wygrana z Cracovia i Legią. A tak wogóle to Śląsk i ZL do boju jeszcze Amiczka sie przytnie.
|
Ja bym z tymi zmianami poszedł dalej...
Kurto - Burliga - Chavez-Nalepa-Piotr Brożek - Rado,Wilk,Chrapek,Garguła - Rios, Brożek |
Cytat:
Obym się mylił ale Clebi może miec złamany kręgosłup :( Moim zdaniem Murzyn celowo to zrobił. Powinno byc mu to zapamiętane. Widział że Clebi jest pod nim i celowo jeszcze dodatkowo wyprostował nogi. Wjechał mu z premedytacją. Zresztą każdy to widział. |
....a mać. :-/
|
Coz tu powiedziec ...
Dla mnie najlepszy Chavez , najgorszy Dragan P, który był niemiłosiernie objezdzany przez Peszke :/ |
Chavez grał lepiej niż ostatnio ale nadal źle się przesuwa, łamie linie spalonego itd. Niestety Palić strasznie był ogrywany a Cikos notorycznie schodzi do środka obrony i zostawia dziurę
|
W ogóle wystawmy Młodą drożynę...
|
Cytat:
|
Cytat:
nie uruchamiaj się już tak,oglądnij 10x powtórkę a jak nie to 100x i zobacz,że on to zrobil przypadkowo ale pewnie! lepiej napisać ze to brutal i specjalnie to zrobił.. |
Cytat:
A dziwisz się ? To jest ofensywny zawodnik ! Maaskant widzi w nim obrońce , ale on nim nie jest . Ma dużo problemów z zachowaniem się w obronie i to widać |
A trenera potrzebujemy takiego, który wstrząśnie tymi piłkarzami, zmusi ich do zapier*alania, walki o każdą piłkę. Nie znam Maaskanta, ale on musi zrobić coś z tymi paralitykami.
|
Chaves to ....a grał na mistrzostwach świata ale w ściąganiu bananów z drzew, gość w ogóle nie wie co się dzieje, wielka luka na środku. Cikos też słaby niesamowicie, Boukhari tak samo. powinniśmy grać Polakami, jak kolega wyżej gdzieś napisał.
|
I tak gramy piach i tak :/ Tu jakieś torando jest potrzebne by coś w końcu ruszyło. Teraz najważniejsze derby, jeśli je nie daj Boże przegramy to nie widze przyszłości niektórych grajków i trenera..
|
PANDEM0NIUM, nie kracz proszę bo aż strach pomyśleć.
|
Niektórzy to chyba kibicują Wiśle od przedwczoraj. Weżcie sobie włóżcie głowy pod zimny prysznic.
Pierwsze to forum powinno "huczeć" od współczucia i zaniepokojenia zdrowiem Clebera. Reszta do czasu wyjaśnienia jego sytuacji nie powinna mieć żadnego znaczenia. Co do meczu, zawsze tam mieliśmy problemy. Teraz Lech ma po prostu lepszą drużynę i tyle. Zawdzięczamy to Basałajowi i polityce Cupiała. Na ocenę piłkarzy i trenera przyjdzie czas poźniej. |
dar4
Cytat:
dlamnie przy takiej polityce transferowej trenerem Wiślak a do skałdu młodzierz zchodzimy na ziemie nie ma zawodników druzyny trenera... |
Cytat:
|
Ja mam pytanie do Cupiała czy jego pracowników z Maaskantem na czele, czy WAM się naprawdę wydaje, że wystarczy dokupić 3 piłkarzy, aby Wisła mogła nadał wierzyć w niemożliwe mistrzostwa w takim wydaniu ??
Jeśli taka jest właśnie WASZA filozofia Wisły Kraków i analiza jej problemów, to stawiam WAM piwo, które i tak nic nie zmieni, bo WY bierzecie chyba o wiele lepsze znieczulacze i dopalacze, raczej nie z tej ziemi :rotfl: Bez prawdziwych wzmocnień Wisły i kasy na nie, zapomnijcie o jakichkolwiek wynikach, poza , jak to mawiał Kasperczak, bonusami, tylko tym razem już nie w pucharach, ale w lidze, choćby takich, jak ten przypadek z Lechią Gdańsk, która była mocno zawiedziona, że nie rozjechała Wisły na jej stadionie, przede wszystkim z powodu sędziego a nie Wisły. Przyznam także, że trener nie mistrzowskich celów w swoim CV, raczej nie ma pojęcia o presji na te cele i motywowaniu piłkarzy w związku z nimi. :-/ WAKE UP MAASKANT !! Real winter transfers= to be or not to be for Mighty Wisla |
Cóż... Kompromitacja i tyle :/ Na następny mecz trzeba dać większość składu chłopaków z ME, którym chce się grać! Nawet nie będzie o co mieć pretensji, a i tak większej błazenady być nie może...
|
Wiem że może wam sie wydawać to głupie ale zostawcie basałaja , on wkońcu przedzej czy pozniej sprawi ze bedziemy miec lepszych piłkarzy. Inaczej wrócimy do Wilczka albo innego tego typu wynalazku.
|
Brawo Chavez za dzisiejszy mecz. Wiele bardzo dobrych, pewnych interwencji, ręce same mi się składały do oklasków.
Niezmiernie podoba mi się gra Wilka w destrukcji, o to wlasnie chodzi! Boukhari? Na początku jego pobytu u nas go broniłem, teraz gra taki piach że... ehh Cleberowi życzę dużo zdrowia, mam nadzieję że okaże się że to nic poważnego.. (denerwujące były z deka gwizdy kiedy Cleber leżał, karetka wjeżdżała na boisko :/) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl