![]() |
Cytat:
Oglądałem ich mecz z Legią i też było dobrze. Nie wiem na ile to za sprawą mocnego przeciwnika, ale pochwalić można. |
Cytat:
P.s Jak to było w tym programie TV - "Jesteśmy niezniszczalni, jesteśmy gladiatorami XXI wieku" :) |
Szadkowski to wyjątkowe beztalencie i sprzedajna *****a ale tutaj :
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,59...as=2&startsz=x poziom jego frustracji sięgnął zenitu Na szczeście Kasprzak nie dał się sprowokowac |
napisali oświadczenie w stylu GW to mają teraz godnego przeciwnika ;)
|
|
Chętnie bym kupił :lol::lol::lol:
|
|
A eczmu kibicowanie na stadionach ?
Przeciez kibicuje sie takze poza stadionem -> http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...rzymanych.html Do 3 lat to smieszne - powinni im postawic zarzuty usilowania zabojstwa, przy tej predkosci na autostradzie. Niech idioci zriozumieja, ze zycie to nie film. Choc to pewnie kolejna sciema GW. |
|
dobrze to ujął Prezes z naszego stowarzyszenia, policja przegina ,z resztą nie tylko na stadionie...
|
|
Cytat:
|
Tydzień temu zakończyła się runda jesienna ekstraklasy. Czas na małe podsumowanie frekwencji
na stadionach. Średnia frekwencja dla całej rundy: 6147 osób/mecz Średnie klubowe:
|
Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny
"...Taktyka nadstawiania wam drugiego policzka jest tymczasowa i ma swój chytry cel. Lech wykombinował sobie (tak przynajmniej przekonywał mnie jeden z działaczy), że do ostatniej chwili na was zarobi. Sprzeda wam jeszcze tysiące biletów, koszulek i gadżetów, a kiedy przy Bułgarskiej powstanie nowoczesny stadion, kiedy wymuszona zostanie zmiana kultury kibicowania, albo wy sami zaczniecie się w końcu cywilizować, albo na trybunach w Poznaniu zastąpią was kibice, którzy zapłacą za bilet, by popatrzeć na futbol. A nie po to, by rozciągnąć największą na świecie flagę, pobluzgać, spoić się piwem, rozebrać do pasa i pół meczu przetrwać tyłem do boiska, a na koniec obić komuś twarz." http://www.sport.pl/pilka/1,65029,60...freniczny.html Wybiórcza wzieła się za kibiców Lecha |
Żenada, słów brakuje..
|
Najpierw Legia, potem my, teraz kolej na Lecha.. czyli krucjata przeciw "kibolstwu" pod wezwaniem wielebnych Sarzły i Steca.
Sam nie wiem czy śmiać się czy płakać. Jedno mnie dziwi. Do niedawna kibice Lecha byli raczej w pozytywnym świetle w GW przedstawiani. (a przynajmniej ja nie pamiętam, żeby o coś się do nich doczepiali) |
Cytat:
Wizerunek kibica Lecha przedstawiany w mass mediach diametralnie się zmieni, gdyż łaska prasy na pstrym koniu jeździ. Przestaliście być trendy, jezzy itp. a za dwa miesiące będą was wytykać palcami jak trendowatych w średniowieczu (i obecnie każego kibica piłkarskiego, witamy w prawdziwym świecie). |
Cytat:
Ciekawi mnie jedno, o ile Wy (PE), Legia (np.Wilno) i my (Gdańsk) "zasłużyliśmy" na mniej pochlebne artykuły, o tyle teraz powód całej "walki o sprawiedliwość" jest co najmniej śmieszny. |
Cytat:
Garść danych. Pojemność 16 tys. Lech - GKS Bełchatów 14 tys. 87,5 % Lech - Górnik Z. 16 tys. 100% Lech - Piast 15 tys. 93,75% Pojemność 24 tys. Lech - Legia 24 tys. 100% Lech - Śląsk 18 tys. 75% Lech - Odra 12 tys. 50% Lech - Polonia W. 16 tys. 66,6% Średnia zapełnienia ~81% |
Cytat:
|
Cytat:
pozatym, ten ranking to chyba ranking piknikowatości, bo pamiętam, ze jak do nas chodzi 10 czy 15 tys a na KSC 2-3 to jesteśmy kibicami sukcesu, tak więc moim zdaniem najlepszą ekipą w tym rankingu jest Cracovia(bo miasto dzieli sie na pół) i Piast Gliwice, mają najmniejszy współczynnik pikników :D A kibicami napewno nie skucesu są w Bełchatowie, bo pomimo dobrych wyników jest ich mało, znaczy sami fanatycy! |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Gazeta od x czasu prezentuje tak niski poziom że tych wypocin wogole nie powinno sie komentować. Bledy merytoryczne w wielu artykułach, pisanie o rzeczach oderwanych od rzeczywistości przez pryzmat człowiek który nie zna świata i karmiony jest paka tvn24... A juz szczytem są niektóre artykuły np z odziałów miejskich np Kraków, szukanie sensacji itp. ZENADA
|
Ja tam sie ciesze ze Wyborcza musi sie chwytac takich chwytow zeby utrzymac jakis zysk. Ostatnio mi ja do kawy w McDonaldzie dali za darmo bo najwyrazniej w ogole nie schodzi :lol:
NY Times pada, GW tez padnie :] |
Cytat:
w czym lepszy jest Śląsk, który nie zapełnia swojego 8 tysięcznego obiektu od Lecha, który też nie zapełniał tyle ze ponad 22 tysięcznego? a miasta są podobne? Czy nas którzy nie zapełniamy 16 tys? czy to ze mniej nei zapłeniają stawia ich w lepszej sytuacji? oczywiście rozmawiamy tak, jak gdyby frekwencja była wzyznacznikiem czegokolwiek |
Cytat:
A np. Wisła wypada w tej rundzie słabo nie tylko w porównaniu np. do Lecha albo Górnika, ale też do tej samej Wisły sprzed pół roku. Co prawda odpadł nam sektor C, ale i tak frekwencja rzędu 11k o czymś świadczy. Dla mnie o spadku formy, zapału - jak zwał, tak zwał. |
Panowie nie ma wielkich transferów (na polskie warunki) to i kibiców mniej chodzi. Uwierzcie mi że gdyby pół roku temu zostali do nas ściągnięci np Zurawski i Kosowski to średnia była by większa! Wielkie nazwiska(na pOlskie warunki) to gwarancja większej ilości kibiców ! Tak jest wszędzie. No a u nas nic się nie zmienia i popadamy w marazm! Lech... jest wielki boooom u nich po grze i wynikach ale spokojnie, zobaczycie że im się też przeje i na mecz z Odrą przyjdzie ich plus minus 10 tysięcy
|
frekwencja nie jes wyznacznikiem atmosfery na stadionie.. jest wyznacznikiem hmm nie wiem sam czego (bo na pewno nie tego że dany klub ma tylu wiernych kibiców, o tym niżej..)
były mecze gdzie było niecałe 20 tyś osób i są te gdzie jest po 10 i przy tych 10 jest lepszy doping, itp. Co z tego że przykładowo na Camp Nou przyjdzie te 80 tyś skoro mają gorszą atmosferę chociażby od Polonii Bytom grającej u siebie. Tam przychodzi tyle osób bo drużyna dobrze gra, ale połowa z nich to przypadkowe osoby, kibice sukcesu, sezonowcy, turyści itp. daje sobie łeb uciąć że gdyby Barca spadła do niższej ligi stadion świeciłby pustkami.. (tak jest w przypadku większości klubów które dobrze grają w europie... skąd się tylu Polskich "kibiców" Realu, Barcy, Chelsea, Manchesteru bierze? pytanie retoryczne, zobaczył w telewizorze że Mesi czy jak mu tam przelobował 2 piłkarzy i on za kibica Barcy się uważa, łapy ze śmiechu opadają..) wolę te 12 tyś i ekstra atmosferę od tych 50 gdzie słychać jakieś trąbki, gwizdy i buczenia bo ktoś się potknął o piłkę. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl