Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4682)

Sliver12 27.05.2009 18:59

Bedą karne

jurukuru 27.05.2009 19:00

Barca 0-1 ManU

maksinho 27.05.2009 19:01

Ależ pewni są ci fani Barcy. Znając życie będą karniaki i Manchester zdobędzie puchar !!

ToTylkoJa 27.05.2009 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 735892)
Ale jesli nawet tak bylo, to Barcelona miala szanse odrobic te sytuacje w rewanzu, a co miala zrobic Chelsea? Troche inna sytuacja mimo wszystko, bo te pomylki zdecydowaly o awansie danego zespolu. Specjalnie obejrze powtorki pierwszego spotkania, bo nie slyszalem zeby ktos mial jakies watpliwosci, ale ok.
Eto podniosl reke do gory(specjalnie), a to nie jest naturalne polozenie tej czesci ciala(po cholere trzymac rece nad glowa? logicznie rzecz ujmujac ;) ). Widac wyraznie, ze jest to intencjonalne w powtorce.

ale co z tego, że miała szansę? Kilka lat temu nie miała szans odrobić w spotkaniu rewanzowym, bo ją sędzia oszukał.
A pomyłki z pierwszego meczu nie zadecydowały o awansie? Chyba mi nie powiesz, że wynik 2-0 nie byłby korzystny przed rewanżem (plus brak Ballaca, który powinien wylecieć).
Co do ręki Eto-nie takie ręki były nieodgwizdywane. Może i ręka wyciągnięta, ale nie wykonał on ruchu w stronę piłki, a o tym właśnie mówi przepis. Gdy piłka leci to trzeba przesunąć ręke tak, aby została nabita. Piłka leciała szybko, a Eto wyskoczył do góry, nawet sie na nią nie patrząc. To jak miał trzymać rece przy wyskoku? Przy ciele? Nikt tak nie robi. A gdyby sędzia chciał na serio przekręcić Chelsea, to nie wywaliłby Abidala, bo sytuacja nawet na powtórkach jest niejasna.

maksinho to samo można powiedziec o kibicach MU. Poczytaj wcześniejsze strony.
Po prostu trzeba poczekać do godziny 22.40...lub nawet dłużej, jeśli będzie dogrywka i karne.

For_FuN_ 27.05.2009 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 735901)
ale co z tego, że miała szansę? Kilka lat temu nie miała szans odrobić w spotkaniu rewanzowym, bo ją sędzia oszukał.
A pomyłki z pierwszego meczu nie zadecydowały o awansie? Chyba mi nie powiesz, że wynik 2-0 nie byłby korzystny przed rewanżem (plus brak Ballaca, który powinien wylecieć).
Co do ręki Eto-nie takie ręki były nieodgwizdywane. Może i ręka wyciągnięta, ale nie wykonał on ruchu w stronę piłki, a o tym właśnie mówi przepis. Gdy piłka leci to trzeba przesunąć ręke tak, aby została nabita. Piłka leciała szybko, a Eto wyskoczył do góry, nawet sie na nią nie patrząc. To jak miał trzymać rece przy wyskoku? Przy ciele? Nikt tak nie robi. A gdyby sędzia chciał na serio przekręcić Chelsea, to nie wywaliłby Abidala, bo sytuacja nawet na powtórkach jest niejasna.

maksinho to samo można powiedziec o kibicach MU. Poczytaj wcześniejsze strony.
Po prostu trzeba poczekać do godziny 22.40...lub nawet dłużej, jeśli będzie dogrywka i karne.

Ogladalem powtorki i nie ma nigdzie tej sytuacji ze spalonym(czyli prawdopodobnie nie byla to sytuacja kontrowersyjna). Chyba, ze mi wskazesz -
http://www.youtube.com/watch?v=4wSKrG-PTYI , skrot pierwszej polowy. Wiec z tego wynika, ze I-sza polowa bez zadnej pomylki. Jeszcze obejrze ten domniemany karny na Henry. A jak nazwiesz podnoszenie reki w celu zwiekszania przestrzeni zablokowania tego strzalu? Podobny karny byl odgwizdany w dwumeczu Man City i HSV. Obejrzyj powtorke, Eto widzi ze Ballack szykuje sie do uderzenia i podnosi reke do gory... Nikt nie trzyma przy wyskoku rak nad glowa...
Abidal po meczu przyznal sie, ze faulowal i ze dostal sluszna czerwona kartke.

Rozumiem kibicowac Barcelonie, ale bez przesady...

P.S - Te 2 karne ewidentne + w zaleznosci od interpretacji faul na Drogbie w Iszej polowie(ciagniety w polu karnym przez Toure) i faul na Maloudzie tez w polu karnym. Ja nie bede rozstrzasal tej dyskusji, bo wklejalem tu wtedy powtorki na ktorych wszystko widac(a niektorzy chca, a zeby cos bylo widac).

ToTylkoJa 27.05.2009 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 735911)
Ogladalem powtorki i nie ma nigdzie tej sytuacji ze spalonym(czyli prawdopodobnie nie byla to sytuacja kontrowersyjna). Chyba, ze mi wskazesz -
http://www.youtube.com/watch?v=4wSKrG-PTYI , skrot pierwszej polowy. Wiec z tego wynika, ze I-sza polowa bez zadnej pomylki. Jeszcze obejrze ten domniemany karny na Henry. A jak nazwiesz podnoszenie reki w celu zwiekszania przestrzeni zablokowania tego strzalu? Podobny karny byl odgwizdany w dwumeczu Man City i HSV. Obejrzyj powtorke, Eto widzi ze Ballack szykuje sie do uderzenia i podnosi reke do gory... Nikt nie trzyma przy wyskoku rak nad glowa...
Abidal po meczu przyznal sie, ze faulowal i ze dostal sluszna czerwona kartke.

Rozumiem kibicowac Barcelonie, ale bez przesady...

P.S - Te 2 karne ewidentne + w zaleznosci od interpretacji faul na Drogbie w Iszej polowie(ciagniety w polu karnym przez Toure) i faul na Maloudzie tez w polu karnym. Ja nie bede rozstrzasal tej dyskusji, bo wklejalem tu wtedy powtorki na ktorych wszystko widac(a niektorzy chca, a zeby cos bylo widac).

spalony z Eto to była 41-43 minuta meczu. Ściągnij sobie całe spotkanie i obejrzyj, a nie powtórki. Doskonale widać, że Eto na spalonym nie był. Na skrócie tego nie ma, nie wiem dlaczego- więc aby się przekonać musisz mieć cąły mecz lub po prostu mi uwierzyć. Sądzę, że z drugiej opcji tak w ciemno nie skorzystasz.

Nikt nie trzyma rąk nad głową? Możliwe, ale trzyma za to w boki. Jak się wyskakuje, to pomagasz sobie w wybiciu rękoma, balansując nimi. Chyba nie zaprzeczysz? Czy Ty wyskakujesz wysoko z rękami przy ciele?
Poza tym na stronie Barcy te sytuacje ocieniał piłkarski sędzia-wspominałem już o tym wcześniej. On by tego nie odgwizdał.

To samo mogę powiedzieć- rozumiem, nie lubic Barcy, ale bez przesady? I co powiesz o meczu sprzed kilku lat, kiedy to sędzia zaliczył gol dla Chelsea, a VV był faulowany. Dodam, że gol dał awans klubowi z Londynu.

I tak nie dojdziemy do konsensusu. Kibice obu klubów przekonują się co do tych spraw już od dnia zakończenia meczu i jak widać bezskutku. Więc chyba pora na zakończenie tej ''syzyfowej'' dyskusji :D pozdro

banasik 27.05.2009 19:38

Manchester 4-0 barcelona

ManU gra najlepszą piłkę na świecie, futbol z innego świata. Diabły tworzą ponadto kolektyw, a nie są zespołem wyrwanych "z kontekstu" gwiazdek jak BArcelona.

Zwycięstwo ManU i to bardzo spore

mic 27.05.2009 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 735925)
Manchester 4-0 barcelona

ManU gra najlepszą piłkę na świecie, futbol z innego świata. Diabły tworzą ponadto kolektyw, a nie są zespołem wyrwanych "z kontekstu" gwiazdek jak BArcelona.

Zwycięstwo ManU i to bardzo spore

Pojawil sie ponownie kibic Realu :lol:

EDIT: nie bij tylko :D Nastepnym razem zapytam Ciebie czy bede mogl sie odezwac : )))))))))))

<Crasch> 27.05.2009 19:42

Powiem krótko, postawiłem na ManU i oni mją dzisiaj wygrać:P

banasik 27.05.2009 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 735928)
Pojawil sie ponownie kibic Realu :lol:

schowaj się pod ziemie i nie wystawiaj nosa bez pytania

For_FuN_ 27.05.2009 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 735919)
spalony z Eto to była 41-43 minuta meczu. Ściągnij sobie całe spotkanie i obejrzyj, a nie powtórki. Doskonale widać, że Eto na spalonym nie był. Na skrócie tego nie ma, nie wiem dlaczego- więc aby się przekonać musisz mieć cąły mecz lub po prostu mi uwierzyć. Sądzę, że z drugiej opcji tak w ciemno nie skorzystasz.

Nikt nie trzyma rąk nad głową? Możliwe, ale trzyma za to w boki. Jak się wyskakuje, to pomagasz sobie w wybiciu rękoma, balansując nimi. Chyba nie zaprzeczysz? Czy Ty wyskakujesz wysoko z rękami przy ciele?
Poza tym na stronie Barcy te sytuacje ocieniał piłkarski sędzia-wspominałem już o tym wcześniej. On by tego nie odgwizdał.

To samo mogę powiedzieć- rozumiem, nie lubic Barcy, ale bez przesady? I co powiesz o meczu sprzed kilku lat, kiedy to sędzia zaliczył gol dla Chelsea, a VV był faulowany. Dodam, że gol dał awans klubowi z Londynu.

I tak nie dojdziemy do konsensusu. Kibice obu klubów przekonują się co do tych spraw już od dnia zakończenia meczu i jak widać bezskutku. Więc chyba pora na zakończenie tej ''syzyfowej'' dyskusji :D pozdro

Nie bede calego meczu sciagal. Ogladalem 3 skroty z youtube i na zadnym nie ma tej sytuacji. A ewentualny faul na Henry mocno dyskusyjny, chociaz wobec 2 ewidentnych karnych + kilku innych sytuacji dla Chelsea w drugim meczu...to troche malo. Gdybysmy uwzglednili wszystkie sytuacje, to wyszloby na awans Chelsea.
Trzymanie na boki, a trzymanie tak jak robi to Eto, to dwie rozne sprawy(zreszta to wlasnie napisalem wyzej :) ).
Ale kto nie lubi Barcy? Chyba nie ja? Jest mi obojetna, jak Chelsea. Wrecz przeciwnie, podziwiam ich za gre w tym sezonie, ale co z tego skoro sedzia okradl z finalu Chelsea?
Ja wole zawsze zasiegnac opinii kogos ze srodowiska sedziowskiego. A zreszta, niewazne, bo naprawde ewidentne sytuacje i trzeba udawac, ze sie czegos nie widzi.
Milego ogladania finalu :).

Illargui 27.05.2009 19:58

I pierwszy tekst Szpakowskiego: "Ależ niesamowita akcja Ete'go":lol:

Filip92TS 27.05.2009 20:00

No i jak narazie Barca prowadzi :)

banasik 27.05.2009 20:03

Jedna akcja - jeden gol.

JEszcze ponad 75 min

Filip92TS 27.05.2009 20:05

no .. wiec dlatego "jak razie prowadzi"
Wynik na pewno się zmieni i to diametralnie.

killzone 27.05.2009 20:05

Dobra. 3:1 w takim razie dla Manu bedzie :D

WILU TS 27.05.2009 20:12

Szpakowski z tym swoim : Puziol jest przegenialny :D

Tylko_Wisła! 27.05.2009 20:13

Czy mi sie zdaje czy Szpakowski na Poyola mówi Puziol ?

Edit : Czyli sie nie przesłyszałem ...

banasik 27.05.2009 20:14

nie oglądam tego meczu, a to właśnie przez szpaka :(

tego człowieka naprawde nie da si sluchac

gigant 27.05.2009 20:17

U Szpakowskiego był już Szira, Rafał Bogucki, jest Puziol na koniec będzie pewnie Barkelona.

Nehiar 27.05.2009 20:17

dlaczego Keita nie gra ? Kontuzja ? Czy może Sergio B. wygryzł go :P ?

kosaTS 27.05.2009 20:29

Czekam na Teveza. Mecz słaaby.

P.e.c.h 27.05.2009 20:32

Kto w ManU dobrze strzela z dystansu?
Nie bardzo chcą wyjść z połowy
(napinka, wiem że moga zrobić to samo co Bayernowi;d)

Alexander94 27.05.2009 20:34

Rooney ma strasznie silny strzał z dystansu i nie raz już taką bramkę strzelił.

matt_1906 27.05.2009 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 735951)
Szpakowski z tym swoim : Puziol jest przegenialny :D

ale Puziol i tak chyba przegrywa z "książe Wiliams" z początku meczu ;)

Genio 27.05.2009 20:35

kto to jest Puziol/Puźol?

Illargui 27.05.2009 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 735954)
U Szpakowskiego był już Szira, Rafał Bogucki, jest Puziol na koniec będzie pewnie Barkelona.

Był też kiedyś - Henry i Strak!!

Mecz myślę może się podobać, choć jestem zdziwiona, że Manchester po utracie stał się aż w tak dużym stopniu tłem dla Brcy

Kamson 27.05.2009 20:36

Ach ten Puziol :D Do spółki z Henrym (czytać tak jak sie pisze!) klepią ManU ;)

Usypiałem pod koniec 1. połowy...:(

Van der Sar jakiś taki senny przy stracie bramki

Dive Pirate 27.05.2009 20:36

a kto to jest Oszej ?? :D

Dive Pirate 27.05.2009 20:38

Jest i mój ulubieniec Gmoch w pewnych kręgach znany jako "bródka" - może coś narysuje :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl