Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

KOMINEK 20.09.2015 17:30

Pytanie ile Sarkiemu brakuje do powrotu na boisko ? Bo jeśli dłużej niż miesiąc a sytuacja finansowa nie zagraża istnieniu klubu to nie sprzedawać

TS&ZKS 20.09.2015 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1414966)
1,5 mln euro? sprzedać! Wisła po stracie nie takich zawodników jak Guerrier sobie radziła. Jeśli jest szansa, że już w okienku zimowym wyjdziemy na prostą to musimy ponieść tę stratę.

Co do braku skrzydłowych: Boguski ostatnio ogarnia skrzydło, Jović śmiga tak, że niech już lepiej prawy pomocnik schodzi do środka bo mu tylko będzie przeszkadzał. Sarki za jakiś miesiąc może być już gotowy do gry. Poza tym Marszalik czy Kuczak w końcu dostaną swoją szansę. Do końca rundy zostaje nam 12 spotkań.

Niestety mamy takie, a nie inne realia i musimy stąpać twardo po ziemi. 1,5 mln euro może nas po prostu uratować i to nie tylko przez ujemnymi punktami od komisji licencyjnej.

Radziła sobie po stracie nie takich zawodników. To prawda. Tylko pamiętaj, że i kadra była inna. Chyba, że masz na myśli Semira "temat roku" Stilicia. To w sumie kadra podobna ;) Ale i przyszło zastępstwo.
Co do Sarkiego to ma wrócić na wiosne. Tylko trzeba pamiętać, że wróci po długiej blisko rocznej przerwie i absolutnie nie wiadomo w jakiej formie wróci. Może wrócić w formie z meczu z ległą, ale i kompletnie bez formy. To wielka niewiadoma. A patrząc na naszą polityke transferową to o zastępstwie nawet nie marze :/ Jeżeli dojdzie do transferu to zostajemy bez nominalnych skrzydłowych.

szprotson 20.09.2015 18:14

chytry zawsze 2x traci.
Tyle w temacie

Karherop 20.09.2015 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1414973)
Radziła sobie po stracie nie takich zawodników. To prawda. Tylko pamiętaj, że i kadra była inna. Chyba, że masz na myśli Semira "temat roku" Stilicia. To w sumie kadra podobna ;) Ale i przyszło zastępstwo.
Co do Sarkiego to ma wrócić na wiosne. Tylko trzeba pamiętać, że wróci po długiej blisko rocznej przerwie i absolutnie nie wiadomo w jakiej formie wróci. Może wrócić w formie z meczu z ległą, ale i kompletnie bez formy. To wielka niewiadoma. A patrząc na naszą polityke transferową to o zastępstwie nawet nie marze :/ Jeżeli dojdzie do transferu to zostajemy bez nominalnych skrzydłowych.

Sarki już wychodzi na boisko, więc jest szansa że wróci w październiku/listopadzie.
I jak już to nie rok przerwy, ale 7 lub 8 miesięcy.
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...4885406066.jpg

Co jak co ale odejście Guerriera nie spowoduje, że spadniemy do I lig, a za kolejne niedociągnięcia licencyjne - już owszem. Oczywiście w wersji ultra pesymistycznej. Realne są w dalszym ciągu punkty ujemne na starcie sezonu 15/16.

arti 20.09.2015 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1414971)
Pytanie ile Sarkiemu brakuje do powrotu na boisko ? Bo jeśli dłużej niż miesiąc a sytuacja finansowa nie zagraża istnieniu klubu to nie sprzedawać

Ale tu wszyscy opierają wielkie nadzieje odnośnie Sarkiego na godzinie dobrej gry w jednym meczu na przestrzeni 2 lat (od przyjścia Smudy). A wcześniej 0 albo 1 gol u Smudy przez przeszło 3 rundy. Guerrier jest 3 poziomy wyżej - jak mu się chce to są gole, asysty i szarpanie przez kawał meczu.
Statystyki przed sezonem wg 90minut:
Donald - 53m/13g, Sarki - 69/2...
Jak sprzedamy Donalda to szybko trzeba znaleźć takiego samego bzika za czapkę gruszek, Sarki nam w życiu nie da tego samego na boisku.

AntyMod 20.09.2015 23:09

nie wierze zeby ktos dal za Donalda 1,5 mln euro ....a jesli juz znalazlby sie taki jelen to bym dodal jeszcze Uryge do tego - takie fuksy na rynku transferowym zadko sie zdarzaja

Griszka30KR 21.09.2015 08:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1414998)
nie wierze zeby ktos dal za Donalda 1,5 mln euro ....a jesli juz znalazlby sie taki jelen to bym dodal jeszcze Uryge do tego - takie fuksy na rynku transferowym zadko sie zdarzaja

Nie wiem czy tyle ktos dał,nie zmienia to faktu,ze w przyszłym ponoć tygodniu ma juz być tam...

Viper 21.09.2015 09:11

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ce_na_testach/

Ktoś teoretyzował na ten temat ostatnio no i proszę. :D

jeziu89 21.09.2015 09:25

Na pewno ciekawie się prezentuje. Pytanie tylko, na ile to prawda z tym PSG :)

Mysciak 21.09.2015 09:33

Tylko ostatnio nie chcieli go w 2 klubach na Cyprze i w Indiach w dodatku na 89 meczów w karierze klubowej ( łącznie !) ma 5 goli. Chociaż z drugiej strony grał też w Ligue 1 i 2 i parę lat w tej Francji spędził. W e-klapie już nie tacy odpalali, ale sam nie wiem.

moczTS 21.09.2015 09:35

Dajcie spokój z tym ogórem. Gość ma 29 lat, piszą o nim, że teoretycznie jest środkowym napastnikiem, a przez całą "karierę" strzelił 5!!!(słownie: pięć) bramek. W PSG owszem był, ale to nie było to katarskie, wielkie i trzęsące całą ligą PSG, ale średnia drużyna Ligue 1, często ledwo wiążąca koniec z końcem. A i tam prawie nie grał. Ostatnio po dwóch miesiącach odpalił go cypryjski słabiak. Mam nadzieję, że jak szybko się pojawił tak szybko zniknie, a z tym zastępstwem za Guerriera idącego do Kataru to ponury żart.

Mysciak 21.09.2015 09:41

Jak już tak bardzo chcecie wymianę na czarnego w stosunku 1:1 już lepiej wziąć http://www.transfermarkt.pl/kervens-.../spieler/93614 , który przynajmniej młodszy jest a też grał we Francji w Le Mans

Lukasz 21.09.2015 11:14

Materazzi, cukierki i kobiece stopy. Testowany przez Wisłę napastnik bez tajemnic

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...napastnik.html

Cytat:

W ubiegłym roku był na testach w angielskim Milwall, ale je oblał. - Nie chcę mówić, że był za słaby, ale szukamy kogoś konkretnego. Z jego wiekiem, tym, gdzie jest, nie chcę teraz marnować jego czasu - stwierdził Ian Holloway, menedżer Milwall.

Charlie 21.09.2015 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1414998)

Skoro Katarczycy dawali 6 mln za Żyrę to 1,5 mln za Guerriera wcale nie szokuje. Wręcz wydaje się niską kwotą, bo Donald od warszawiaczka gorszy nie jest. Osobiście jestem przeciwny sprzedawaniu jedynego porządnego skrzydłowego w momencie, gdy nie ma możliwości pozyskania w miarę sensownego następcy.

anthony09 21.09.2015 12:19

Prawda jest jednak i tak korzystna dla fana Wisły, bo jeżeli Guerrier odejdzie za 1,5mln euro to będziemy zadowoleni ale jeżeli zostanie to również źli nie będziemy więc :
wilk syty i owca cała :)

Dariook 21.09.2015 13:26

Dawid Kudła, bramkarz Pogoni :

Cytat:

Dokładnie, potem były te śmieszne kontrakty. Powiem ci nawet, że nikt nie był zainteresowany. Sami musieliśmy chodzić, pytać co z nami będzie. Już wtedy w Górniku działo się źle. Potem pograłem w pierwszej lidze, w Zagłębiu Sosnowiec. Już po paru meczach były zapytania z Ekstraklasy. Na testy zaprosili mnie między innymi Wisła czy Piast. Nie wiem czy ktoś wie, ale sprawdzali mnie właśnie w Piaście, wcześniej w Bełchatowie, ale nie było żadnych konkretów. Najbliżej podpisania kontraktu byłem w Wiśle. Bardzo blisko, ale ostatecznie wzięli Bieszczada. Wydaje mi się, że coś tam musiało pójść bokiem. Nie liczyły się umiejętności, chociaż nie jestem w stu procentach pewien. Mimo wszystko dobrze się stało, bo dograłem sezon w Zagłębiu i przeszedłem do Pogoni. Rok czekałem na debiut, dwa lata żeby w końcu wskoczyć do bramki. Ale warto było być cierpliwym.

d 21.09.2015 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez moczTS (Post 1415022)
Dajcie spokój z tym ogórem. Gość ma 29 lat, piszą o nim, że teoretycznie jest środkowym napastnikiem, a przez całą "karierę" strzelił 5!!!(słownie: pięć) bramek. W PSG owszem był, ale to nie było to katarskie, wielkie i trzęsące całą ligą PSG, ale średnia drużyna Ligue 1, często ledwo wiążąca koniec z końcem. A i tam prawie nie grał. Ostatnio po dwóch miesiącach odpalił go cypryjski słabiak. Mam nadzieję, że jak szybko się pojawił tak szybko zniknie, a z tym zastępstwem za Guerriera idącego do Kataru to ponury żart.

Po pierwsze, chciałbym zauważyć, że mamy jednego środkowego napastnika – jak wygląda nasza gra bez niego widać było w Łęcznej, a Paweł niezniszczalny nie jest.

Po drugie, jak już podajemy statystyki to róbmy to dokładnie - fakt, że liczba goli wygląda słabiutko, ale w sezonie w którym Maurice zagrał 10 razy w lidze PSG zajęło 4. miejsce (czyli niespecjalnie średnie) i jakiś wkład w ten wynik chłop miał. Zresztą, o czym my rozmawiamy, to Ligue 1 i nie było to 20 lat temu, jak na nasze możliwości to jest i tak kosmos. Nawet do prekatarskiego PSG kompletne ogóry nie trafiały, a ten zawodnik coś tam pograł. Teraz opieramy grę na zawodniku skreślonym w Trabzonie i Celtiku.

Myślę, że jeśli gość jest zdrowy i daje radę fizycznie to w obecnej sytuacji kadrowej z kontraktem na rok nic nie ryzykujemy.

Franeklowcabramek 21.09.2015 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1415016)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ce_na_testach/

Ktoś teoretyzował na ten temat ostatnio no i proszę. :D

Koleś przypomina trochę Seana Combs'a znanego jako Puff Daddy :D

zibi7 21.09.2015 14:44

No niezły czarodziej z tego testowanego gościa, rozegrał tak mało minut i strzelił tak mało goli w swojej "karierze", że kompilacje trzeba mu tworzyć z kiksów, tego jeszcze nie było:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=4KCXZXijMOA#t=13 4

Mysciak 21.09.2015 16:05

To już student z Rumunii miał lepszą kompilację :D

Viper 21.09.2015 16:17

Brzęczącym zalecam zastosowanie maści na ból dupy. Gość na razie jest tylko na testach, które do niczego nas nie obligują.

matiuszek 21.09.2015 16:36

On jest napastnikiem środkowym czy skrzydłowym? Bo jego statystyki na kolana nie powalają.

PiVoSH92 21.09.2015 17:10

Po statach to max def pom :P Nie liczę na zbyt wiele, pewnie kolejny Bangoura

Viper 21.09.2015 17:24

Patrząc na jego statystyki trzeba pamiętać że grał w PSG w silnej lidze Francuskiej. Jakie statystyki miał Frankowski na zachodzie a jakie Brożek?

eye63 21.09.2015 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1415049)
Patrząc na jego statystyki trzeba pamiętać że grał w PSG w silnej lidze Francuskiej. Jakie statystyki miał Frankowski na zachodzie a jakie Brożek?

Grał to może za dużo powiedziane, ale z pewnością coś tam wystąpił. Mnie najbardziej przekonuje, że to może być poważna kandydatura dla nas (a nie zwykły ogór, tudzież inny student), że w tej haitańskiej kadrze rzekomo walnął 11 bram na 22 mecze. Poziom zapewne do najwyższych nie należy, ale patrząc na to, że wykształcenie piłkarskie ma z Francji (i to z całkiem niezłych drużyn), to jest szansa, że wie co to taktyka i ustawianie się, obrońcy w naszej ukochanej lidze do wielkich nie należą, więc jeśli motorykę ma na całkiem niezłym poziomie, za takiego Brozia czasem w 70-80 minucie mógłby wchodzić. Ale tak naprawdę trzeba go zobaczyć na treningu, w sumie kontrakt rozwiązał 1 września, więc w formie meczowej powinien być, więc kto wie, może się zdecydują.

Benan 21.09.2015 19:53

Lepiej mieć kolejnego środkowego napastnika niż nie mieć. Jeśli za rozsądne pieniądze to czemu nie.

Viper 21.09.2015 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 1415054)
Grał to może za dużo powiedziane, ale z pewnością coś tam wystąpił.

Kluczowe jest to w jakim klubie wystąpił. PSG to przecież jedna z lepszych drużyn w Europie. W sumie ma 53 występy i ponad 1800 minut na boisku. Gdyby był całkowitym beztalenciem to by odpadł po jednym czy dwóch występach ale jednak dawali mu szansę, więc coś w nim musi być. W Anglii też powiedzieli, że coś faktycznie umie ale ma swoje lata w tym ciężki okres za sobą, sama liga mocna więc woleli nie ryzykować.

szprotson 21.09.2015 23:33

Jebnijta sie w łep jeden i drugi statystyk.
nacho novo miał lepsze
goal machine o wiele lepsze
Sawickij za to był kotem
Tak samo jak ten as z Kielc Chiżniczenko
A Dani Quintana to w ogole na papierze przed przyjsciem do E-klasy zjadał wszystkich co nie?
żone se też wybierzcie przez pryzmat papieru...

bódyń 22.09.2015 07:21

Ze statystyki Stilica czy Brozka przed powrotem byly piorunujace. A jakos byli/są wzmocnieniem. Ci co mowia o statystykachzapominaja ze nasza liga ma poziom zenujacy.
Brozek przez dwa sezony strzelil np 3 bramki.

mistico 22.09.2015 08:18

dokładnie, statystyki kończą się tam, gdzie zaczyna się Ekstraklasa :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl