![]() |
Na PO niech się tłucze Mikulec z Jarochem, na LO to bym wciągnął kogoś do 1 składu, bo Kiakos to szczególnie w defensywie to nie ta para kaloszy. Szkoda że jak już pójdą po gościa z Kotwicy bo nie kupuje mnie ten pomysł za te pieniądze
@pepe72 dość to mało czytelne, lista z TF dużo lepsza https://www.transfermarkt.pl/transfe..._id=6&option=0 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
I oczywiście trzeba znać skróty ISO poszczególnych państw. :> |
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam wszystkich fanów :> |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
pozdrawiam |
Cytat:
Rozumiem, że moje troskliwie nastawienie jest o kant dupy rozbić. :P |
Drozd ma zajebiście silną psychikę.
|
Zróbcie sobie chłopaki wątek psychiatryczny, a w pozostałych starajmy się dyskutować merytorycznie.
|
Ja wymiękłem, to już jest jakieś wewnętrzne uniwersum które trzeba śledzić 24h na dobę, inaczej nie wiadomo o czym piszą.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
lewy który umie bronić (bo Kiakos nie umie i widać to było już na tym filmiku przed jego transferem co gdzieś tam latał po jutubie) i ze dwóch do środka bo na Biedrzyckiego łamanego przez Urygę z Łasickiem to nie da się już patrzeć oni się nie nadają do tego co chce Kazek grać... na prawej Mikulec z Jarochem to będzie gra na polu minowym od wpadki do wpadki ale żeby tam pojawił się jakiś dobry prawy obrońca to kasy nie mamy (w rezerwach jest Chmiel :lol: ) ps. Ziarko w kadrze na Brugge, ale to nie ta para kaloszy |
Cytat:
|
Cytat:
a grą Ziarki w rezerwach wiadomo, że ten pierwszy gra na lepszych kopaczy, ale jego poziom jest .... mikry |
Cytat:
Cytat:
|
Zarówny z Chrobrego cały czas do wyciągnięcia
|
Rodado na celowniku Rakowa.
Mam nadzieję, że to fake https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-n...sz-news/248394 |
Cytat:
Chyba, że podasz coś więcej to proszę. |
Cytat:
|
Cytat:
https://transfery.info/aktualnosci/s...-krakow/220627 |
Cytat:
Dalej. Zarobiliśmy już dzięki zdobyciu PP i grze w pucharach bardzo dużo piniendzy, których aktualnie najbardziej nam brakuje. Dochodząc do 4 rundy udowodniliśmy, że potrafimy grać w piłkę, piłkarze nabrali pewności teraz dużo łatwiej będzie im grać w lidze. Dzięki tym sukcesom mamy argument w rozmowach z miastem w temacie opłaty za reklamę, którą bez wątpliwości Krakowowi zapewniamy. Zatrzymaliśmy najważniejszego zawodnika, którego już teraz nikt nie wykupi za czapkę gruszek. (dla opóźnionych, czapka gruszek to przenośnia). Spłacamy długi, które wisiały na nas od czasów Cupiała. Jeżeli uda się wejść do grupy, znowu jak po zdobyciu PP będziemy na ustach całej europy. W porównaniu do sierpnia zeszłego roku jest zdecydowanie lepiej, ale płaczkom to nie w smak bo Królewski to, czy tamto. |
Cytat:
po pierwsze obecnie jest kontuzjowany po drugie Chrobry odrzucił ofertę twierdząc, że a) nie stać nas b) mają inny plan na jego karierę (czytaj: transfer wyżej, a nie do klubu który zakopał się w I lidze) |
Cytat:
Jaka rywalizacja? Jest to samo co rok temu czyli 13-14 chłopa do gry przy ponad 30 osobowej kadrze. Cytat:
Nigdzie nie pisałem, że nie ma chemii. Cytat:
Brednie o tym, ze coś udowodniliśmy czytałem już w maju. Skończyło się blamażem w lidze. Cytat:
Zawdzięczamy to zmianie władzy. Tylko i wyłącznie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Muszą jakoś odreagować. Dziwisz się?:> |
Ja też tych zjebow od wincyj Polaków nie rozumiem. Osobiście od kartek Biedrzyckiego wolałem kartki Eneko w 5 minucie meczu, elektrycznego Ratona w bramce, połamanego Junci bez formy, grubego dupska Omraniego (chociaż było ja czym oko zawiesić jak słabo graliśmy) czy innych bezproduktywnych Hiszpanów.
No a tak to musimy się męczyć i oglądać Wiśle w LK z 7 Polaczkami w składzie. I za to właśnie mnie dupa boli i te kompleksy wychodzą ze z Polakami idzie ok, na pewno nie gorzej niż z Rude i Hiszpanami. Też tak masz Markus? Oj mówię Ci jak mnie te Polaczki w....iają |
Markusiku zjedz pączka z żabki i przestań gwiazdorzyć.
|
Swoją drogą, orientuje się ktoś, ile mógł naprawdę kosztować Bieda-rzycki? TM wycenia go na 300k Euro, kontrakt ze Słoniami miał ważny jeszcze przez rok.
Mniej niż 600--800k PLN na bank nie. |
Myślę, że nikt się kwotą nie pochwali :D
|
Cytat:
|
Nie gadajâŚ
|
Cytat:
|
Nie śledzę takich newsów
|
Jak już tak mówimy o kasie itp
Bo Wisła tak dobrze jest prowadzona, tak oszczędza, to w takim razie skąd brak kasy i co sezon dziura w budżecie? Tu się Markusy chwała jak to wielcy Hiszpanie za pół darmo grają, tylko Polacy drenują budżet Wisły. Kwestia pierwsza. To, że nawet ktoś ma kontakt niższy niż np cienki Polak x czy y to czy na pewno jeśli podliczyć wszystkie koszty transferu, podpisu za kontakt itp to wychodzi taniej od Polaka? Niech Zaskroniec pokaże realnie ile kasy poszło jednorazowo na jaki kontakt i ile idzie na bieżąco na pensje, pewnie itp. bo inaczej jest duże pole do popisu dla takich pajaców jak Markus i wolfy dla których przecież tylko Polacy budżet rozpierdalaja w Wiśle a reszta to za darmo gra. Kwestia druga. Jak już tak mówimy o tanich Hiszpanach to ktoś wie ile teraz po przedłużeniu zarabia Rodado czy Carbo? No bo przecież dla Markusa Carbo jest najlepszy i gra za darmo, wincyj każdy Polak od niego zarabia. Może w sprawie Omraniego też zamiast .......ić że grał za 2 tys euro spytajcie Zaskrońca ile realnie całościowo ta przygoda grubasa. Wisła wyniosła. |
Wczorajszy mecz uświadomił mi jedna rzecz
Nasza największa bolączką w grze defensywnej nie jest jakośc środkowych obrońców A przynajmniej nie tylko Równie wielkim, jeśli nawet nie większym problemem jest specyfika obrońców bocznych Żaden z obecnych w kadrze nie potrafi bronić, wszyscy więcej wnoszą do ofensywy niż defensywy Takie budowanie kadry to jest archaizm, z czasów gdy w środku pola biegał jeden a czasem nawet dwóch chamów skoncentrowanych przede wszystkim na walce, odbiorze, szeroko pojętym zabezpieczeniu dostępu do bramki Analogia do pary Cantoro- Sobolewski jak najbardziej na miejscu Dzisiaj żaden z poważnych zespołów tak nie gra Biorąc na przykład zespoły z samego topu, w każdym przynajmniej po jednej stronie ustawiony jest zawodnik który lepiej broni niż atakuje Barcelona (Kounde), Real(Mendy), City(Ake/Gvardiol), Arsenal (White-Tomiyasu/Timber/Kiwior) Przykłady można mnożyć Ergo, poza transferem szybkiego, najlepiej lewonoznego stopera koniecznością jest ściągnięcie jeszcze jednego dynamicznego obrońcy na bok, który zapewni balans między ofensywa a defensywa W mojej opinii, nawet kosztem dodatkowego napastnika Z przodu mamy wystarczający potencjał do walki o awans |
Cytat:
i tak Mikiulec to obrońca, który nie ma ani szybkości ani umiejętności bronienia, ale czy taki Kiakos to umie? czy ktoś zakazał Królewskiemu ściągać obrońców którzy potrafią bronić? nawet z Hiszpanii czy innej Portugalii? |
Junca bez klubu wciąż.
Może by tak wysłać nasze prohiszpańskie trio przedstawicieli: Markusik, wolfy, Drozd i nakłonią go do powrotu? |
Cytat:
Może jakiś insider z forum zna faktyczną kwotę. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl