Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Mysciak 02.09.2015 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1413121)
Dobrze, że do tego transferu nie doszło. To by tylko pokazało jak nisko upadliśmy.

A co jest według Ciebie złego w transferach między klubami w lidze ? Łęczna nie ma problemu ze sprzedażą Cernycha Jadze, Jaga Gajosa Lechowi. Hajs zostaje w lidze i kluby mogą nim obracać i te pieniądze nie uciekają za granicę.
Nie jesteśmy już potentatem finansowym, żeby opierać się każdej ofercie, bo wujek Cupiał da, tylko trzeba zażądzać klubem w sposób odpowiedzialny, a nie powiedzieć "Sadlok nie pójdziesz do Legii bo jej nie lubimy nawet jak dadzą dobry hajs"

pokus 02.09.2015 17:20

KALU!!!!!!!!!!!!

Dawać tego Uche gość strzeli z 15 bram na bidę , Gaszu postaraj się !!!

wściekłe pięści węża 02.09.2015 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sl@y (Post 1413117)
Wg wyborczej Legia dawała 1 mln złotych, a Wisła chciała 1 mln ale euro

Jeśli kwota 1 mln zł jest prawdziwa, to Gaszyński powinien wybuchnąć śmiechem po przeczytaniu oferty. :lol:

1 mln €, to kwota adekwatna to wartości Sadloka. A skoro za Masłowskiego Legia niedawno dała tyle samo, to może nawet trochę zaniżona.

konik28 02.09.2015 17:33

transfer

Wśród zawodników bez kontraktu jest Georgi Chanturia nie wiem czy klub ma jeszcze jakieś środki na transfery ale jeżeli tak to moglibyśmy go wziąć. Ciekawy piłkarz byłby wzmocnieniem.

lukas14 02.09.2015 18:44

Kalu Uche ,
bez klubu , kiedys twierdził ze chcetnie wróci , na nasza lige byłby kozak
http://www.transfermarkt.pl/kalu-uch...l/spieler/6585

loory 02.09.2015 18:44

https://en.wikipedia.org/wiki/Giorgi...ia_(footballer)

z tego co patrzę to on już ma klub ;)

arti 02.09.2015 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mysciak (Post 1413125)
A co jest według Ciebie złego w transferach między klubami w lidze ? Łęczna nie ma problemu ze sprzedażą Cernycha Jadze, Jaga Gajosa Lechowi. Hajs zostaje w lidze i kluby mogą nim obracać i te pieniądze nie uciekają za granicę.
Nie jesteśmy już potentatem finansowym, żeby opierać się każdej ofercie, bo wujek Cupiał da, tylko trzeba zażądzać klubem w sposób odpowiedzialny, a nie powiedzieć "Sadlok nie pójdziesz do Legii bo jej nie lubimy nawet jak dadzą dobry hajs"

Chodzi tu oczywiście o kwotę - 1 mln zł. - nędzne pieniądze za Sadloka tym bardziej, że L lubi przepłacić.
Za 1 mln zł. to Uryga, Buchalik albo Cywka po tym co dotąd pokazują.

konik28 02.09.2015 21:47

Wydaje mi się ze Kalu Uche grał u nas na prawym skrzydle a w transfer Markt jest napastnikiem.

Karherop 02.09.2015 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konik28 (Post 1413162)
Wydaje mi się ze Kalu Uche grał u nas na prawym skrzydle a w transfer Markt jest napastnikiem.

bo grał u nas 10 lat temu? od tego czasu wiele się u niego zmieniło

PiVoSH92 02.09.2015 22:44

Do kiedy jest otwarte okno dla zawodników bez klubu? Bo generalnie do końca miesiąca klub będzie interesowało tylko jedno - spłata zobowiązań związanych z licencją.

radek2323 02.09.2015 23:06

Zawodnik bez klubu może podpisać kontrakt w każdym momencie Uche to by było coś ;)

Wojtas 02.09.2015 23:44

Jak to bylo..... Kalu"kocham was wszytskich " Uche?:D

no ale jak tak wspomniec go,to to byl najlepszy obcokrajowiec w Lidze Polskiej.I ta bramka w Rzymie :)

Griszka30KR 03.09.2015 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konik28 (Post 1413162)

Tak czy owak rozwiazałby deficyt na obu pozycjach i pogłębił finansowy ....

tomasz_19 03.09.2015 09:43

ma ktoś numer do Prezesa Gaszyńskiego? Kalu Uche czeka na telefon od Wisły :P

szprotson 03.09.2015 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1413141)
Chodzi tu oczywiście o kwotę - 1 mln zł. - nędzne pieniądze za Sadloka tym bardziej, że L lubi przepłacić.
Za 1 mln zł. to Uryga, Buchalik albo Cywka po tym co dotąd pokazują.

no i teraz przypomnijmy sobie jak płakaliśmy gdy Wisła chciała jakiegoś krajana a klub krzyczał zaporową cene :)

Karherop 03.09.2015 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 1413169)
Zawodnik bez klubu może podpisać kontrakt w każdym momencie Uche to by było coś ;)

Owszem, warto jednak wspomnieć, że zawodnik bez klubu może podpisać kontrakt z nowym klubem, tylko jeśli rozwiązał z poprzednim pracodawcą kontrakt wcześniej, niż przed zamknięciem okna transferowego. Oczywiście Uche się kwalifikuje, ale to póki co nawet nie jest plotka medialna. To tylko i wyłącznie życzenia portalu wislaportal i paru forumowiczów.

swiety37 03.09.2015 11:46

Myślę że to życzenie nie paru, nie dziesiątek, ale co najmniej setek forumowiiczów, jeśli nie tysięcy? :)
Mogę się też założyć że Kalu Uche zwiększyłby w jakimś stopniu frekwencję na trybunach.
Nawet jakby z 500 osób więcej przyszło tylko ze względu na niego, to znacznie uśredniając: 25zł za bilet i powiedzmy dwa mecze u siebie w miesiącu to daje 1000x25=25tyś zł miesięcznie... A to już nie mała kwota która mogła by iść np na jego pensję?

Viper 03.09.2015 12:02

^^ 6 tys euro miesięcznie dla gracza klasy Uche? :) od tyle weźmie ale na tydzień. ;) Od 25zł odejmij vat i inne koszta.

Karherop 03.09.2015 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1413185)
Myślę że to życzenie nie paru, nie dziesiątek, ale co najmniej setek forumowiiczów, jeśli nie tysięcy? :)
Mogę się też założyć że Kalu Uche zwiększyłby w jakimś stopniu frekwencję na trybunach.
Nawet jakby z 500 osób więcej przyszło tylko ze względu na niego, to znacznie uśredniając: 25zł za bilet i powiedzmy dwa mecze u siebie w miesiącu to daje 1000x25=25tyś zł miesięcznie... A to już nie mała kwota która mogła by iść np na jego pensję?

A wyobraźmy sobie sytuację, że będzie się kopał w czoło za nieziemską kasę. Być może z największą pensją w drużynie?

leniwego i zmanierowanego kibica ciężko przyciągnąć na stadion

jak na następny mecz z Legią przyjdzie 30* tyś to z chciałbym aby klub rozesłał ankiete po stadionie "dlaczego tylko raz w sezonie przychodzisz na stadion Wisły?"

* o ile będzie 30 tyś, bo będzie grudzień, temperatura 5 st co już jest niezlą wymówką

swiety37 03.09.2015 13:09

Karherop - możliwe, że masz rację.
A wie ktoś w ogóle jak on grał ostatnio? Czy zostają nam jedynie statystyki?

christof20 03.09.2015 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1413185)

Inna opcja to sponsor, który opłaciłby kontrakt Uche. Pytanie tylko, gdzie takiego sponsora znaleźć.

Jeśli chodzi o pytanie jak grał - może mogliby na nie odpowiedzieć autorzy bloga "mojelevante" (albo innego bloga dotyczącego Levante lub La Liga).

El'kabat 03.09.2015 14:54

Kalu to przede wszystkim nie ta półka jeśli chodzi o zarobki. Nie stać nas na graczy jego pokroju z pensją pewnie minimum koło 100k/miesiąc. Nie ma tematu i tyle.

Co do Sadloka to teraz akurat potrzebujemy go jak tlenu,bo Burliga potyka się o własne nogi na LO. Jak pokaże się z dobrej strony i Legła zmądrzeje z pieniędzmi to w zimie spokojnie go sprzedać. Zostanie na zmiennika i bieżące długi.

arti 03.09.2015 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1413177)
no i teraz przypomnijmy sobie jak płakaliśmy gdy Wisła chciała jakiegoś krajana a klub krzyczał zaporową cene :)

L dała 800 za Masło, 700 za Pazdana i tj. odnośnik jakiej kasy należy oczekiwać. W tej sytuacji trudno byłoby uznać 250 za sukces negocjacyjny.

szprotson 03.09.2015 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1413207)
L dała 800 za Masło, 700 za Pazdana i tj. odnośnik jakiej kasy należy oczekiwać. W tej sytuacji trudno byłoby uznać 250 za sukces negocjacyjny.

a my daliśmy 2 mln marek w walizce za Kałużnego, dlatego potem ciężko było wyciagnąć nam Polaków nie przepłacając :)
hmm no moze cos mi sie pojebało, ale kojarze jak mi typ opowiadał jak Nasi z walizka do Lubina pojechali.W głowie mam 2 bańki a to jednak było 800 tysi. No ale moze 1.2 dostał "tata" na ręke? Jakos ta kwota mi siedzi w głowie

Karherop 03.09.2015 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1413210)
a my daliśmy 2 mln marek w walizce za Kałużnego, dlatego potem ciężko było wyciagnąć nam Polaków nie przepłacając :)

Coś Ci się pomyliło. 2 mln marek daliśmy za Żurawskiego. Kałużny kosztował nas z Zagłębia ok 200 tyś marek.

arti 03.09.2015 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1413210)
hmm no moze cos mi sie pojebało, ale kojarze jak mi typ opowiadał jak Nasi z walizka do Lubina pojechali.W głowie mam 2 bańki a to jednak było 800 tysi. No ale moze 1.2 dostał "tata" na ręke? Jakos ta kwota mi siedzi w głowie

Tak - podawano, że 800. Coż to była za zima...:)

Siemion 04.09.2015 11:42

O ile pamiętam z książki Mateusza Migi Kałużny kosztował Wisłę 1,8mln. Cupiał się wtedy chwalił, że stargował 200 tys

szprotson 04.09.2015 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1413270)
O ile pamiętam z książki Mateusza Migi Kałużny kosztował Wisłę 1,8mln. Cupiał się wtedy chwalił, że stargował 200 tys

nie czytalem jeszcze ksiązki relacje znam od ...jednej z osob która wtedy tam przebywała. I słyszałem ze przyjechał kapka chyba majac po prostu walizke pełną hajsu i rozmowa było z cyklu : ile chcecie? tyle. Ok! Płacimy bierzemy. No ale ile w tym prawdy wie tylko ten kto trzymał walizkę.

Dariook 05.09.2015 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1413212)
Coś Ci się pomyliło. 2 mln marek daliśmy za Żurawskiego. Kałużny kosztował nas z Zagłębia ok 200 tyś marek.

Wtedy to było jakieś chyba 4 mln złotych ! Taki szmat czasu minoł a w naszej lidze dalej jest to kwota bajońska.

Boże jedyny, aż się łezka w oku kręci. Mieliśmy takie ogromne możliwości finansowe, zajebistą drużynę. Śmiem powiedzieć, ze byliśmy pierwsza 15 top drużyn w europie.

Dlaczego wtedy nie było Platiniego. Toczyliśmy wspaniałe boje z najlepszymi drużynami europejskimi i żal że takie kłody pod nogi nam rzucano. Żal tego boiska i Lazio...wygrali byśmy wtedy puchar UEFA, wszyscy się nas bali.

Dzieki Boguś. Bezcenne!

Wojtas 05.09.2015 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1413372)
Wtedy to było jakieś chyba 4 mln złotych ! Taki szmat czasu minoł a w naszej lidze dalej jest to kwota bajońska.

Boże jedyny, aż się łezka w oku kręci. Mieliśmy takie ogromne możliwości finansowe, zajebistą drużynę. Śmiem powiedzieć, ze byliśmy pierwsza 15 top drużyn w europie.

Dlaczego wtedy nie było Platiniego. Toczyliśmy wspaniałe boje z najlepszymi drużynami europejskimi i żal że takie kłody pod nogi nam rzucano. Żal tego boiska i Lazio...wygrali byśmy wtedy puchar UEFA, wszyscy się nas bali.

Dzieki Boguś. Bezcenne!

SMiem twierdzic ze Wisla z 2003-2005 to byla najmocniejsza druzyna klubowa w Historii Polskiej Pilki

Mecz z Lazio gdyby nie przeniesiono terminu,tez bys my wygrali.i juz 1/4 Uefa .

Ze mysmy wiecznie trafiafali na Barcelone albo Real ,jak mozna bylo miec takiego pecha ,a jak juz byl Panathinaikos to byli sedziowie neizunana prawidlowa bramka Sobola .....w Nikozjji braklo 10 minut,Coz za fatum i wieczny pech.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl