![]() |
Cytat:
Nie zdziwię się jak wyjdzie od pierwszej minuty na Trnavę. |
Oby!
10 znaków |
Cytat:
Po Kissie widać że jest stworzony do gry kombinacyjnej, trochę swoimi ruchami przypomina wczesnego Imaza. W perspektywie odbudowania Duarte i Alfaro to bym nawet spróbował nim zagrać na 10. Fajnie że posiada coś poza szybkością. Jak wspominamy choćby sobie jak wyglądał Bregu to mamy duży skok jakościowy. |
Cytat:
|
Cytat:
jest ruchliwy, szybko podejmuje decyzje (choćby ta marna bo marna, sytuacyjna próba przelobowania bramkarza Ruchu), technicznie i kondycyjnie też ok oby tylko głowa dojechała z czym był problem w Pruszkowie, ale i na Węgrzech jak piszą dziennikarze |
Moskal dobrze zrobił, że nie próbował się na nim mścić za głupią czerwoną kartkę w Pruszkowie. Zamiast tego zaufał mu i to może procentować w przyszłości.
|
Tak, zastanawiałem się nad tym. Chyba masz rację, chyba słusznie zrobił.
|
Ja z werdyktem bym jeszcze poczekal. Przypomnijcie sobie ile Zuraw sie aklimatyzowal
|
Cytat:
Młyński nawet żółtej do tej pory nie złapał, tylko co z tego skoro nie wygrywa pojedynków i nie robi przewagi? |
decyzja decyzją, ale czy za czerwoną sie z urzędu nie pauzuje ?
|
Za czerwoną bezpośrednią się pauzuje z urzędu.
Czerwona Kissa to tylko dwie żółte dopisane na jego koncie. |
a bo to była druga żółta, dzięki umkneło mi to
|
Czy ktos sie co z Jamesem?
|
Zgodnie z filozofia padalca - mamy czas.
|
Zwoliński już poza kadrą meczowa, pewnie nic groznego ale to tylko pokazuje że trzeci napastnik w kadrze to konieczność.
|
Duarte moze grac jako napastnik.
Na skrzydlach jestesmy przeladowani: Baena, Alfaro, Kiss, Starzynski, Fred, Sukiennicki. Wiec jak od czasu do czasu zostanie przesuniety Fred na szpice to nic sie z tego powodu nie stanie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Igbekeme oficjalnie wraca :-D
|
Cytat:
No ale nie jest zle. Sukiennicki za chwile z lawki bedzie wchodzil. Duarte to bedzie nasza "10" jak nadrobi braki fizyczne. To on podawał do Starzynskiego dzis przy tej akcji gdzie powinna byc czerwona? |
Po tym co odpierdala Biedrzycki, dodatkowy stoper musi przyjść musowo, bo zaraz będzie tam grać... Kutwa.
Wiktor swoimi debilnymi zagraniami zaraz zrobi pierwszy mecz zawieszenia, a myślę, że 12 żółtych i 2 mecze zawieszenia zrobi na luzie. |
Cytat:
Nie pogniewam się jeśli jeszcze wskoczy napastnik. I grajmy tym co mamy. Przyjscie Igbekeme traktuje na ruch na który nie liczyłem, ale liczył zapewne najbardziej sam Moskal. |
A moze Kutwa moglby grac jako obronca - moze tam sobie bedzie lepiej radzic jak Uryga?
|
Cytat:
10 znaków |
Jak na razie to Uryga przy Biedrzyckim wygląda jak profesor.
Myślałem, że ciężko być większym wozem z węglem na tym poziomie ligowym niż Alan. Myliłem się. Biedrzycki w tej kompetencji nakrywa go czapką. Po błędach Urygi tracimy pojedyncze bramki, po błędach Biedrzyckiego gramy w 10tkę. Z dwojga złego wybieram bramkę nr 1. |
Komu przeszkadzał Eneko? Jest Biedrzycki. Komu przeszkadzał Junca? Jest Mikulec.
Piłkarze z totalnego wysypiska. Jeszcze XDbekeme, no ludzie. |
Moze Enko z Junca zarabiali 5 razy tyle a grali ten sam piach + Junca kontuzjowany 3/4 czasu?
|
Ktoś tu tęskni za Juncą? xD
Chłop z abonamentem na L4, a jak już grał, to albo wylatywał z boiska, albo jakimś kretyńskim zagraniem przegrywał nam mecz. Ile on zagrał dobrych meczów w zeszłym sezonie? Jeden? |
Cytat:
|
Ta cała dyskusja sprowadza się do jednego - Zaskroniec i jego cudowne AI znakomicie położyli temat młodzieżowca w tym sezonie. Wszystko opierało się na Dudzie, który się połamał.
Brawo Zaskrońcu. |
Młodzieżowiec może się rozlecieć na pierwszym treningu po podpisaniu kontraktu, przez co znowu zostajemy z Kutwą w wyjściowej 11-tce. Ten przepis jest po prostu kretyński, przy odrobinie pecha kończysz z jakimś dzieckiem w składzie, które w normalnych warunkach nie łapałoby się nawet na III-ligowe rezerwy.
|
Można próbować bramkarza - jest taki w klubie.
|
Kto wie, czy Letkiewicz nie wskoczy testowo na 1-2 spotkania ligowe ze "słabszymi" rywalami, żeby Moskal zobaczył plusy i minusy takiego rozwiązania.
|
Cytat:
|
Dobrze przypomnijcie sobie występy Eneko i opinie tu o nim fruwające. Fascynujące, jakie figle płata umysł i jak zniekształca wspomnienia na potrzeby dowodzenia racji.
|
Ja Eneko zapamiętałem głównie z tego jak dostał czerwoną kartę za coś, za co wczoraj Dobrotka nie dostał. No i z bramki w PP. Obrońcą był byle jakim oczywiście.
|
Ja nie wiem czy to jest jakieś jebane zrządzenie losu czy może ktoś robi specjalnie ale to jest żart z tymi kartkami.
Wszyscy przeszli nad tym do porządku dziennego ale w meczu ze Spartakiem ten cały Duriś czy jak mu tam było też powinien wylecieć z boiska w końcówce pierwszej połowy za umyślne uderzenie łokciem.Obejrzyjcie sobie skrót ze słowackiej TV.Tam sami komentatorzy cieszą się że ten gość nie wyleciał z boiska. |
Oficjalny film z Jamesem na kanale Wisły: https://youtu.be/6QFEl4mOwYA?si=-VR9k-zBUPsHFlpz
|
Plusik jak na razie stawiam transferom naszych nowych skrzydłowych: Kissa i Duarte. W porównaniu do Młyńskiego, na grę którego wydawało się że będziemy skazani w tym sezonie to jest spory skok jakościowy. Piłeczka, która zagrał np Duarte do Starzyńskiego wczoraj, po którym był potem faul naprawdę idealna.. Biorąc pod uwagę, że obaj zaczęli grać z marszu bez przygotowań zakładam że rezerwy jeszcze mają spore.
Obaj dwuletnie kontrakty, obaj wciąż stosunkowo młodzi, naprawdę sprawiają też wrażenie że im się po prostu chce i że są wręcz zajarani atmosferą trybun, co ma spore znaczenie wg mnie - oby to żarło i przełożyło się to na liczby i konkrety. Baena, Starzyński, wraca Alfaro, więc skrzydła to jedyna pozycja, gdzie chwilowo Moskal ma klęskę urodzaju, przynajmniej jak na nasze standardy, bo gdzie indziej to po prostu zapewne normalność ;) |
Dwóch ciekawych grajków bez klubu:
https://www.transfermarkt.pl/renyer/...spieler/668236 Swego czasu spory talent, lekki w nogach, potrafi się przepchnąć, ale chyba zbyt szybko go zagłaskali i głowa nie dojeżdża bo poczuł się gwiazdą - gra trochę samolubnie, aczkolwiek technicznie top, no i młody. Wydaje się być zupełnie innego kalibru niż Baena / Kiss / Duarte. https://www.transfermarkt.pl/kouadio...spieler/503740 Obejrzałem trochę urywków jego gry w Paris FC, no i co tu pisać - nakrywa naszych obrońców czapką. Jest szybszy, potrafi się ustawić, dobrze kryje - a nie na radar jak Uryga czy Biedrzycki + wydaje się że potrafi grać całkiem niezłe crossy w stylu Gonzaleza. Obaj byliby dla nas wzmocnieniem, tylko pytanie czy by chcieli i za jaką kasę? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl