Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wolfy 12.08.2024 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1631633)
Jak na razie mizernie wyglądają też te wzmocnienia zagraniczne Bashy. Kiakos wydawał się ok na I ligę, to Moskal woli wystawiać Mikulca. Kiss słabo. Portugalczyk dziś nawet nie wszedł.

Boczna obrona to jedyna pozycja na której można rotować. To - plus fakt że Grek ma zaległości.
Nie zdziwię się jak wyjdzie od pierwszej minuty na Trnavę.

Witalis 13.08.2024 07:55

Oby!
10 znaków

Karherop 13.08.2024 08:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1631633)
Jak na razie mizernie wyglądają też te wzmocnienia zagraniczne Bashy. Kiakos wydawał się ok na I ligę, to Moskal woli wystawiać Mikulca. Kiss słabo. Portugalczyk dziś nawet nie wszedł.

Nowy kraj, nowa drużyna, mało wspólnych treningów, chwilę minie az nowi wskoczą na fajny poziom. Najbardziej póki co jednak martwi Duarte.

Po Kissie widać że jest stworzony do gry kombinacyjnej, trochę swoimi ruchami przypomina wczesnego Imaza. W perspektywie odbudowania Duarte i Alfaro to bym nawet spróbował nim zagrać na 10. Fajnie że posiada coś poza szybkością. Jak wspominamy choćby sobie jak wyglądał Bregu to mamy duży skok jakościowy.

Revolver 13.08.2024 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1631688)
Nowy kraj, nowa drużyna, mało wspólnych treningów, chwilę minie az nowi wskoczą na fajny poziom. Najbardziej póki co jednak martwi Duarte.

Po Kissie widać że jest stworzony do gry kombinacyjnej, trochę swoimi ruchami przypomina wczesnego Imaza. W perspektywie odbudowania Duarte i Alfaro to bym nawet spróbował nim zagrać na 10. Fajnie że posiada coś poza szybkością. Jak wspominamy choćby sobie jak wyglądał Bregu to mamy duży skok jakościowy.

Zauważyłem wczoraj, że Kiss bardzo aktywnie wystawiał się do piłek w okolicach 30. metra na środku, ale myśmy z uporem grali wtedy albo do boku, albo do tyłu.

emjot 13.08.2024 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1631693)
Zauważyłem wczoraj, że Kiss bardzo aktywnie wystawiał się do piłek w okolicach 30. metra na środku, ale myśmy z uporem grali wtedy albo do boku, albo do tyłu.

Kiss może nam dużo dać
jest ruchliwy, szybko podejmuje decyzje (choćby ta marna bo marna, sytuacyjna próba przelobowania bramkarza Ruchu), technicznie i kondycyjnie też ok oby tylko głowa dojechała
z czym był problem w Pruszkowie, ale i na Węgrzech jak piszą dziennikarze

Arked 13.08.2024 19:21

Moskal dobrze zrobił, że nie próbował się na nim mścić za głupią czerwoną kartkę w Pruszkowie. Zamiast tego zaufał mu i to może procentować w przyszłości.

Witalis 13.08.2024 20:03

Tak, zastanawiałem się nad tym. Chyba masz rację, chyba słusznie zrobił.

Fugiel 13.08.2024 20:31

Ja z werdyktem bym jeszcze poczekal. Przypomnijcie sobie ile Zuraw sie aklimatyzowal

wolfy 13.08.2024 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1631747)
Moskal dobrze zrobił, że nie próbował się na nim mścić za głupią czerwoną kartkę w Pruszkowie. Zamiast tego zaufał mu i to może procentować w przyszłości.

Stosując taką logikę jak niektórzy kibice za kilka kolejek musiałby sam wyjść na boisko.
Młyński nawet żółtej do tej pory nie złapał, tylko co z tego skoro nie wygrywa pojedynków i nie robi przewagi?

Arkadiusz.Czerepach 14.08.2024 10:30

decyzja decyzją, ale czy za czerwoną sie z urzędu nie pauzuje ?

swiety37 14.08.2024 10:38

Za czerwoną bezpośrednią się pauzuje z urzędu.

Czerwona Kissa to tylko dwie żółte dopisane na jego koncie.

Arkadiusz.Czerepach 14.08.2024 10:58

a bo to była druga żółta, dzięki umkneło mi to

Fugiel 19.08.2024 14:29

Czy ktos sie co z Jamesem?

skarabeus 19.08.2024 15:23

Zgodnie z filozofia padalca - mamy czas.

Karherop 19.08.2024 17:24

Zwoliński już poza kadrą meczowa, pewnie nic groznego ale to tylko pokazuje że trzeci napastnik w kadrze to konieczność.

skarabeus 19.08.2024 17:29

Duarte moze grac jako napastnik.

Na skrzydlach jestesmy przeladowani: Baena, Alfaro, Kiss, Starzynski, Fred, Sukiennicki.
Wiec jak od czasu do czasu zostanie przesuniety Fred na szpice to nic sie z tego powodu nie stanie.

Karherop 19.08.2024 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1632200)
Czy ktos sie co z Jamesem?

Jest dziś na meczu, jakby to kogoś interesowalo

Fugiel 19.08.2024 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1632207)
Jest dziś na meczu, jakby to kogoś interesowalo

O! Mam nadzieję, że jeszcze wskoczy jakiś obrońca…

Markus 19.08.2024 20:47

Igbekeme oficjalnie wraca :-D

AgresywnyChomik 19.08.2024 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1632262)
Igbekeme oficjalnie wraca :-D

Wolalbym stopera :)

No ale nie jest zle.
Sukiennicki za chwile z lawki bedzie wchodzil.
Duarte to bedzie nasza "10" jak nadrobi braki fizyczne. To on podawał do Starzynskiego dzis przy tej akcji gdzie powinna byc czerwona?

Patryko 19.08.2024 21:12

Po tym co odpierdala Biedrzycki, dodatkowy stoper musi przyjść musowo, bo zaraz będzie tam grać... Kutwa.
Wiktor swoimi debilnymi zagraniami zaraz zrobi pierwszy mecz zawieszenia, a myślę, że 12 żółtych i 2 mecze zawieszenia zrobi na luzie.

Karherop 19.08.2024 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1632260)
O! Mam nadzieję, że jeszcze wskoczy jakiś obrońca…

Cały dostępny budżet powinien pójść na obrońcę. Mamy trochę nadprogramowej kasy z pucharów, w czwartek zapewne stuknie z 25k ludu, JK powinien iść za ciosem.

Nie pogniewam się jeśli jeszcze wskoczy napastnik. I grajmy tym co mamy.

Przyjscie Igbekeme traktuje na ruch na który nie liczyłem, ale liczył zapewne najbardziej sam Moskal.

Fugiel 19.08.2024 22:43

A moze Kutwa moglby grac jako obronca - moze tam sobie bedzie lepiej radzic jak Uryga?

Witalis 19.08.2024 23:16

Cytat:

Duarte to bedzie nasza "10" jak nadrobi braki fizyczne. To on podawał do Starzynskiego dzis przy tej akcji gdzie powinna byc czerwona?
tak
10 znaków

s1mone 19.08.2024 23:18

Jak na razie to Uryga przy Biedrzyckim wygląda jak profesor.

Myślałem, że ciężko być większym wozem z węglem na tym poziomie ligowym niż Alan. Myliłem się. Biedrzycki w tej kompetencji nakrywa go czapką. Po błędach Urygi tracimy pojedyncze bramki, po błędach Biedrzyckiego gramy w 10tkę. Z dwojga złego wybieram bramkę nr 1.

TIR_DO_SŁUBIC 19.08.2024 23:35

Komu przeszkadzał Eneko? Jest Biedrzycki. Komu przeszkadzał Junca? Jest Mikulec.

Piłkarze z totalnego wysypiska. Jeszcze XDbekeme, no ludzie.

Fugiel 20.08.2024 08:40

Moze Enko z Junca zarabiali 5 razy tyle a grali ten sam piach + Junca kontuzjowany 3/4 czasu?

Patryko 20.08.2024 08:45

Ktoś tu tęskni za Juncą? xD

Chłop z abonamentem na L4, a jak już grał, to albo wylatywał z boiska, albo jakimś kretyńskim zagraniem przegrywał nam mecz. Ile on zagrał dobrych meczów w zeszłym sezonie? Jeden?

Karherop 20.08.2024 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1632309)
A moze Kutwa moglby grac jako obronca - moze tam sobie bedzie lepiej radzic jak Uryga?

Błagam nie. To że ktoś ma wzrost nie znaczy że będzie dobrze bronił. To już prędzej Zwolińskiego widzę na stoperze :lol:

Jagul 20.08.2024 08:54

Ta cała dyskusja sprowadza się do jednego - Zaskroniec i jego cudowne AI znakomicie położyli temat młodzieżowca w tym sezonie. Wszystko opierało się na Dudzie, który się połamał.
Brawo Zaskrońcu.

Patryko 20.08.2024 09:07

Młodzieżowiec może się rozlecieć na pierwszym treningu po podpisaniu kontraktu, przez co znowu zostajemy z Kutwą w wyjściowej 11-tce. Ten przepis jest po prostu kretyński, przy odrobinie pecha kończysz z jakimś dzieckiem w składzie, które w normalnych warunkach nie łapałoby się nawet na III-ligowe rezerwy.

Jagul 20.08.2024 09:11

Można próbować bramkarza - jest taki w klubie.

Patryko 20.08.2024 09:15

Kto wie, czy Letkiewicz nie wskoczy testowo na 1-2 spotkania ligowe ze "słabszymi" rywalami, żeby Moskal zobaczył plusy i minusy takiego rozwiązania.

Arked 20.08.2024 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1632355)
Ta cała dyskusja sprowadza się do jednego - Zaskroniec i jego cudowne AI znakomicie położyli temat młodzieżowca w tym sezonie. Wszystko opierało się na Dudzie, który się połamał.
Brawo Zaskrońcu.

Piszesz jakbyśmy przebierali w dobrych młodzieżowcach. Tymczasem większość klubów 1 Ligi ma z tym problem. Trzeba płacić miliony za zawodników ledwo nadających się na ławke.

Witalis 20.08.2024 10:56

Dobrze przypomnijcie sobie występy Eneko i opinie tu o nim fruwające. Fascynujące, jakie figle płata umysł i jak zniekształca wspomnienia na potrzeby dowodzenia racji.

Arked 20.08.2024 10:58

Ja Eneko zapamiętałem głównie z tego jak dostał czerwoną kartę za coś, za co wczoraj Dobrotka nie dostał. No i z bramki w PP. Obrońcą był byle jakim oczywiście.

krysztal 20.08.2024 11:09

Ja nie wiem czy to jest jakieś jebane zrządzenie losu czy może ktoś robi specjalnie ale to jest żart z tymi kartkami.
Wszyscy przeszli nad tym do porządku dziennego ale w meczu ze Spartakiem ten cały Duriś czy jak mu tam było też powinien wylecieć z boiska w końcówce pierwszej połowy za umyślne uderzenie łokciem.Obejrzyjcie sobie skrót ze słowackiej TV.Tam sami komentatorzy cieszą się że ten gość nie wyleciał z boiska.

pepe72 20.08.2024 11:11

Oficjalny film z Jamesem na kanale Wisły: https://youtu.be/6QFEl4mOwYA?si=-VR9k-zBUPsHFlpz

masada 20.08.2024 11:14

Plusik jak na razie stawiam transferom naszych nowych skrzydłowych: Kissa i Duarte. W porównaniu do Młyńskiego, na grę którego wydawało się że będziemy skazani w tym sezonie to jest spory skok jakościowy. Piłeczka, która zagrał np Duarte do Starzyńskiego wczoraj, po którym był potem faul naprawdę idealna.. Biorąc pod uwagę, że obaj zaczęli grać z marszu bez przygotowań zakładam że rezerwy jeszcze mają spore.
Obaj dwuletnie kontrakty, obaj wciąż stosunkowo młodzi, naprawdę sprawiają też wrażenie że im się po prostu chce i że są wręcz zajarani atmosferą trybun, co ma spore znaczenie wg mnie - oby to żarło i przełożyło się to na liczby i konkrety.
Baena, Starzyński, wraca Alfaro, więc skrzydła to jedyna pozycja, gdzie chwilowo Moskal ma klęskę urodzaju, przynajmniej jak na nasze standardy, bo gdzie indziej to po prostu zapewne normalność ;)

horalek 20.08.2024 18:32

Dwóch ciekawych grajków bez klubu:
https://www.transfermarkt.pl/renyer/...spieler/668236
Swego czasu spory talent, lekki w nogach, potrafi się przepchnąć, ale chyba zbyt szybko go zagłaskali i głowa nie dojeżdża bo poczuł się gwiazdą - gra trochę samolubnie, aczkolwiek technicznie top, no i młody. Wydaje się być zupełnie innego kalibru niż Baena / Kiss / Duarte.

https://www.transfermarkt.pl/kouadio...spieler/503740
Obejrzałem trochę urywków jego gry w Paris FC, no i co tu pisać - nakrywa naszych obrońców czapką.
Jest szybszy, potrafi się ustawić, dobrze kryje - a nie na radar jak Uryga czy Biedrzycki + wydaje się że potrafi grać całkiem niezłe crossy w stylu Gonzaleza.

Obaj byliby dla nas wzmocnieniem, tylko pytanie czy by chcieli i za jaką kasę?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl