Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Griszka30KR 05.05.2010 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 893533)
Najpierw musimy poznać datę oddania obiektu, później martwić się z kim zagramy na otwarcie.

Na tym spotkaniu inżynier mówił,że piewrwszy mecz ma sie odbyc w lipcu przy trzech trybunach,a w pździerniku planuja skończyc wszystko.

SpoXsteR 05.05.2010 20:48

to wszyscy wiemy... tyle tylko czy to sie okaze prawda, okaze sie wlasnie w lipcu
wiemy jakie jaja sa z tym stadionem i wiemy ze u nas nie ma nic zapiete na ostatni guzik jak w Warszawie, po drugiej stronie blon czy Poznaniu.. tam jest wszystko wiadome, dlatego moga juz zaczac ruszac z marketingiem, sprzedawac karnety, wynajmowac pomieszczenia czy organizowac mecze otwarcia.. a u nas co wiadomo? nie wiadomo nawet ile bedzie toalet.. :rotfl:
pozostaje sie ludzic ze poniekad w tym wszystkim jest jakas prawda i ze nie bedziemy musieli co najmniej cala nastepna runde grac na Hutniku..

Arapaho 06.05.2010 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 893545)
Dzisiaj:
"Witam ponownie Pana Radnego, nie uzyskałem jeszcze niestety satysfakcjonujących
uzupełnień projektu odpowiedzi w kontekście szczegółów zapytań Pana Radnego. Nie
mogłem zatem przygotować finalnego stanowiska. ZIKiT uzupełnia jeszcze informacje."

Aż się boje ile jak "szczegółowa" będzie odpowiedz

Bartii 06.05.2010 12:29

martwi mnie wciaz przeciekajacy dach, ponoc juz mieli sie z tym uporac, nie wspominajac z eniedlugo krzeselka maja stawiac :/

zbymak 06.05.2010 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartii (Post 893718)
martwi mnie wciaz przeciekajacy dach, ponoc juz mieli sie z tym uporac, nie wspominajac z eniedlugo krzeselka maja stawiac :/

Wygląda jakby coraz bardziej przeciekało zamiast mniej

FevPL 06.05.2010 14:09

Czy pracuje ktoś już nad wizualizacją krzesełek na trybunie zachodniej, bo ostatnio jak się okazało, że możemy coś zrobić były na to tylko 2 dni?

Kuba 06.05.2010 14:40

narazie trudno nad czymkolwiek pracować skoro nie ma kontaktu z miastem

orzeu 06.05.2010 15:43

Zdjecia do artykulu o zwiedzaniu stadionow tylko z jednego obiektu. To pozwala pomyslec ze fatalne juz dla tamtej strony Blon liczby mogly zostac zawyzone na ich korzysc. Tak czy siak, jest ich prawie 3 razy mniej i widac to na kazdym kroku.

Markus 06.05.2010 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 893627)
Aż się boje ile jak "szczegółowa" będzie odpowiedz

Myślę, że nauczeni doświadczeniem grają po prostu na zwłokę, by nie musieć szykować kolejnych odpowiedzi już za następne 3 tyg. Więc biorą "naszego radnego" na sposób - skoro nie chciał po dobroci im pofolgować, to zmienili taktykę. Polak potrafi, nie bez kozery jesteśmy przecież od wieków mistrzami obstrukcji....

Chyba, że rzeczywiście nie wiedzą kompletnie, co budują i co zamówili w umowie z Polimexem, dowiadując się o wielu niezbędnych detalach i elementach stadionu z pytań, dlatego potem muszą długo sprawdzać, o co w ogóle chodzi... Wcale by mnie to też nie zdziwiło.

marcin19876 06.05.2010 17:41

nie wiem jak wy uwarzacie ale wypowiedz prezydenta ze Nasza Wiselka zachowuje sie jak rozkapryszona panna jest smieszna wrecz zenująca, pokazuje tylko jaki mam prezydent ma stosunek do nas i do naszego stadnionu.... czy ktos moze sie orientuje gdzie beda sie miesciły ławki rezerwowych?bo na planie jakos ich nie widac, pozdrawiam

bartekd16 06.05.2010 18:55

Mam pytanie: jak oni chcą później wyjechać tymi dźwigami z środka stadionu?

krkgiba 06.05.2010 19:00

żurawie/inny dźwig je przeniosą...

peterwislak 06.05.2010 19:22

a jak oceniacie fotele na Lechu co maja być na ławce rezerwowych zastosowane??

JacaTS 06.05.2010 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez peterwislak (Post 893888)
a jak oceniacie fotele na Lechu co maja być na ławce rezerwowych zastosowane??

Nie widzialem. Masz gdzies fotke?

peterwislak 06.05.2010 19:46

http://www.kkslech.com/index2.php?id...ow_all&no=2441
http://www.lechpoznan.pl/art,14231,f...ha_pozna_.html

Maciuś 06.05.2010 20:34

Nie oszukujmy sie, zajebiscie wygladaja.

grogoriogreg 06.05.2010 20:52

Fotele mają być niewygodne by nasi piłkarze nie chcieli tam przesiadywać!

Emilio 06.05.2010 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 893876)
żurawie/inny dźwig je przeniosą...

Nikt ich nie będzie przenosił. Zostaną rozłożone i wyjadą otworami w narożnikach.

rav 06.05.2010 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 893939)
Fotele mają być niewygodne by nasi piłkarze nie chcieli tam przesiadywać!

Czyli wariant jak na Emirates Stadium Arsenalu (poważnie, tak tłumaczono czemu krzesełka ławki rezerwowych są identyczne jak na zwykłej widowni :) Ale ostatnio też zmienili...

tofik 06.05.2010 21:16

Ahh, aż chce się odpoczywać. Miejsca blisko murawy no i jeszcze za to płacą :)

wislacki 06.05.2010 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez peterwislak (Post 893900)

Cholera bierze jak się słyszy o kolejnym sponsorze w Pyrlandii...
Dlaczego taki klub potrafi mimo niekorzystnej ustawy hazardowej znaleźć nowego sponsora na koszulki, dziś podposuje umowę z FORD BEMO MOTORS a u kilkunastokrotnego mistrza kraju cisza :evil:

sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać :-P

WislaFan123 06.05.2010 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 893959)
Cholera bierze jak się słyszy o kolejnym sponsorze w Pyrlandii...
Dlaczego taki klub potrafi mimo niekorzystnej ustawy hazardowej znaleźć nowego sponsora na koszulki, dziś podposuje umowę z FORD BEMO MOTORS a u kilkunastokrotnego mistrza kraju cisza :evil:

sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać :-P

A kto ma sie tym zająć ?? Na jakieś 4-5 osob z Marketingu, wyrzucono Dyrektora (który głównie zajmował się szukaniem sponsorów) i drugą osobę, która m.in miała zająć sie ustalaniem cen biletów... Do tego głównego prezesa też nie ma, a w Lechu mają już ułożony cały pion marketingowy, więc to pokazuje, że wystarczy troche organizacji i można wiele, a pondato nie trzeba być alfą i omegą, żeby nie wiedzieć że i tak potencjał najwiekszy ma Wisła, jesli chodzi o popularnosc, miasto itp - Legia ma zwalone przez sprawe z kibicami, która ciągnie sie już kawał czasu i nie robi dobrej opini klubowi.. Przecież nawet jak ktoś by teraz chciał podpisać umowe z Wisla, to z kim będzie rozmawiał? Cupiałem?

kolumb 07.05.2010 00:08

O interesach nie mogą z poważnymi ludźmi na mieście gaworzyć goście, którzy cały dzień myślą o tym, czy ich wyleją czy może nie.

Dział marketingu powinien być opierany na specjalistach, którzy chcą związać się z firmą na lata i mają ku temu predyspozycje.
Swoją drogą, czy to tak trudno przekonać do klubu firmy z branży auto-moto? Zajebistą promocją dla marki jest kiedy np. cały zarząd i ludzie z firmy jeżdżą jedną marką oklejoną informacją, że ten producent, czy dealer jest naszym partnerem:)

Wszytko da się zrobić jak ma się rozsądne podejście do sprawy, mądrych ludzi i PLAN!

kohprzem'68 07.05.2010 05:58

Nie ma co podniecac się jak chłop podorywkami że tam maja autoryzowanego sprzedawcę samochodów u nas jest Szubryt co robi dobry kabanos i też jest git a pieniądze jakie wydaje na reklamę też za tym idą tak jak w amice .

kristos 07.05.2010 11:25

Ja w ogóle proponowałbym otwarcie takiego tematu ;
"jak pięknie jest w Lechu a jak u nas chujowo"

pan Dudi 07.05.2010 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 894120)
Ja w ogóle proponowałbym otwarcie takiego tematu ;
"jak pięknie jest w Lechu a jak u nas chujowo"

onet, wp, interia, przegląd sportowy, gw i wiele, wiele innych mediów, to w zasadzie taki jeden duży temat o tej nazwie.

Cytat:

Dział marketingu powinien być opierany na specjalistach, którzy chcą związać się z firmą na lata i mają ku temu predyspozycje.
Swoją drogą, czy to tak trudno przekonać do klubu firmy z branży auto-moto? Zajebistą promocją dla marki jest kiedy np. cały zarząd i ludzie z firmy jeżdżą jedną marką oklejoną informacją, że ten producent, czy dealer jest naszym partnerem:)
Specjalistów, a przy tym kibiców Wisły mieliśmy już w marketingu, ale nawet oni, przy zerowym wsparciu od klubu nie mogli przecież nic zrobić. Skoro betonowi klubowemu marketing kojarzy się komputerem, a więc czarną magią, to o czym można w ogóle mówić?

Inna sprawa, że kto wie- może przejście na inny level sponsoringu w Amice, to właśnie dorzucenie do kasy, którą dawali do tej pory tych kilku krzesełek, a napompowanie całej sprawy, to zasługa ich marketingu, który pokazuje jak jest zajebiście? :lol:

massoud 07.05.2010 13:13

czemu nie zaczniemy ich nękać telefonicznie prosząc o Pana RAFAŁA SMALCERZA (lub dział marketingu) pod nr tel (012) 630 76 00 i pytająć non-stop kiedy ruszy akcja marketingowa ?

pan Dudi 07.05.2010 13:19

Bo w ten sposób najwyżej dasz się we znaki pani Krysi z recepcji.

marcin19876 07.05.2010 14:36

Musze sie z wami zgodzic, działu marketingu nie mamy, i jesli szybko nie powstanie to bedzie zle i to bardzo. Jesli chodzi o fotele ławki rezerwowej Lecha to sa zarąbiste tylko mam pytanie czy ktos widział zdjęcia foteli naszej lawki rezerwowej?wybrano juz jakies? a wogule lawka bedzie na trybunach czy gdzie?...

bravelukas 07.05.2010 15:09

hmm czyli poniedziałek nie wcześniej.....^^

QBAS 07.05.2010 15:09

Nóż się w kieszeni otwiera jak wychodzi na jaw jak urzędnicy traktują petentów. A pomyślcie, że robią to nie z szarym obywatelem, ale z radnym miasta..

Kaan 07.05.2010 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 894189)
Szanowny Panie Radny!

Projekt odpowiedzi na interpelację w sprawie stadionu Wisły Kraków został już
uzgodniony i przedłożony do podpisu.

Po uzyskaniu akceptacji i podpisu Prezydenta Miasta Krakowa tekst odpowiedzi na
interpelację zostanie przesłany Panu Radnemu drogą elektroniczną.

To niech któryś z forumowych studentów podpisze. W końcu na te parę dni przejeliście wadzę w mieście.

peterwislak 07.05.2010 16:26

ciekawe rzeczy sie dzieją na budowie trybuny zachodniej:D:D
zapowiadali że stopnice będą za 2 tg na dniu otwartym a już sie zabrali za nie:) może od poniedziałku bardziej pójdą w gore

Krzysiek 07.05.2010 16:54

Mógłby ktoś wrzucić screena z kamerki z budowy trybuny zachodniej, bo mi nie śmiga owe ustrojstwo.
Dzięx!

SpoXsteR 07.05.2010 16:59

http://i41.tinypic.com/j79k48.jpg

SZYMEK_TSW 07.05.2010 17:02

Dziś w Dzienniku Polskim jest artykuł odnoście długości i kosztów budowy stadionu, lecz tylko pobieżnie opisuje problemy, ale dobrze ze chociaż cokolwiek piszą w tym temacie

QBAS 07.05.2010 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 894268)
Dziś w Dzienniku Polskim jest artykuł odnoście długości i kosztów budowy stadionu, lecz tylko pobieżnie opisuje problemy, ale dobrze ze chociaż cokolwiek piszą w tym temacie

Może będzie to woda na młyn dla kolejnych dziennikarzy..

Jak ktoś znajdzie ten artykuł w wersji elektronicznej to niech tutaj go wklei

P.S. Dzięki za screena bo mnie też tego cholerstwa nie widzę i do irytacji mnie to doprowadzać zaczyna..

rav 07.05.2010 17:48

Tutaj jest ten artykuł cały
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/ma...jego-cena.html

Kuba 07.05.2010 21:02

radio Eska podało, że TS dogadał się z miastem ws hali - stara hala nie będzie wyburzona tylko przebudowana (nie podali za czyje pieniadze) a nowa będzie w innym miejscu.

Wicked 10.05.2010 09:03

No i jadą ze stopnicami na II poziomie :-) A co do hali, to jest gdzieś jakaś informacja jak to wszystko wygląda na stan dzisiejszy??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl