Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Baala 16.04.2009 17:14

Troche szkoda, Zienia ze względu, że w kadrze nie ma oprócz niego klasycznego lewego pomocnika. Zawsze uważałem, że to dobry grajek jak na naszą ligę szczególnie, na te słabsze zespoły, typu Odra itp. Jednak patrząc przez pryzmat pucharów europejskich to Zieniu niestety był słabiutki i nie można nawet o nim powiedzeć że to średnia Europejska.

lodecki 16.04.2009 17:16

Radze brac doniesienia naszej prasy na spokojnie, to co przeczytacie potraktujcie z dystansem. Nie twierdze ze nikt nie odejdzie ale na pewno nie wszyscy o ktorych spekuluja media.

Rogera po oEuro "kupiło" pół europy w taki sposob ze odejdzie z Legii za jakies marne grosze.

Oni po prostu musza o czyms pisac i tyle.
Dalej, nasza sytuacja nie wyglada wcale tak tragicznie jak niektorzy pisza, jak narazie wiadomo, ze w lecie przychodzi Garguła, co prawda nie wiemy co z niego bedzie ale w głebi duszy licze ze bedzie dobrze. Odchodzi Zienio i Baszczu. Sprowadzimy ledow skrzydlowego i bedzie dobrze. Wraca Kowalski z wypozyczenia w ktorym radzi sobie o wiele lepiej niz chociazby Cwielong w Ruchu ktory teraz prezentuje sie poprawnie. Wiecej optymizmu panowie, choc wiem ze o to nie łątwo.

amauri1990 16.04.2009 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lodecki (Post 709645)
Radze brac doniesienia naszej prasy na spokojnie, to co przeczytacie potraktujcie z dystansem. Nie twierdze ze nikt nie odejdzie ale na pewno nie wszyscy o ktorych spekuluja media.

Rogera po oEuro "kupiło" pół europy w taki sposob ze odejdzie z Legii za jakies marne grosze.

Oni po prostu musza o czyms pisac i tyle.
Dalej, nasza sytuacja nie wyglada wcale tak tragicznie jak niektorzy pisza, jak narazie wiadomo, ze w lecie przychodzi Garguła, co prawda nie wiemy co z niego bedzie ale w głebi duszy licze ze bedzie dobrze. Odchodzi Zienio i Baszczu. Sprowadzimy ledow skrzydlowego i bedzie dobrze. Wraca Kowalski z wypozyczenia w ktorym radzi sobie o wiele lepiej niz chociazby Cwielong w Ruchu ktory teraz prezentuje sie poprawnie. Wiecej optymizmu panowie, choc wiem ze o to nie łątwo.

wiem, że literówka, miało być "lewego"
no ale obyś się prorokiem nie okazał, i nowy nabytek nie okazał się ledwo skrzydłowym...

flamengista 16.04.2009 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 709643)
(...)

Ciężko powiedzieć, co będzie chciał zrobić Cupiał.

Nawet jeśli jest to wariant optymistyczny - wymiana pokoleniowa, przy czym następcy będą lepsi o klasę od Baszcza, Cantoro, Zieńczuka czy Sobolewskiego - to może być on opóźniony.

Po raz 199 muszę przypomnieć o tym, że będziemy grać 1,5 sezonu poza własnym stadionem, co i tak musi się przełożyć na wyniki sportowe (brak dopingu). A na 200% przełoży się to na niższe wpływy z biletów, a tym samym niższy budżet.

Moim zdaniem następne okienko i pewnie też zimowe rewolucyjne nie będą. Dalej pozyskiwanie low-cost'owych piłkarzy z kartą w ręce. Plus prawdopodobne odejście Pawła Brożka i być może Marcelo.

westersyl 16.04.2009 18:33

Zasadniczo to Marek oprócz biegania i wrzutki na ślepo to za wiele nie ma do zaoferowania, Baszczyńskiego pod naporem ogrywają jak chcą, przykład mecz z Legią kiedy Rybus delikatnie mówiąc dał się Baszczowi mocno we znaki.
Swoją drogą w Polsce ciężko znaleźć kogoś do wyjęcia na ich miejsce.

Uważam, że jeśli rezygnujemy z Baszcza i Zienia to obowiązkowe jest przedłużenie umowy z Sobolem. Musimy mieć w kadrze kilku doświadczonych zawodników. Ciężko powiedzieć co chce zrobić Sobol, myślę że zasłużył na naprawdę dobry kontrakt, i jeśli nie dostanie go u nas to dostanie go gdzie indziej, a nawet jeszcze lepszy. Myślę, że tej decyzji byśmy na pewno nie żałowali.

Wojtas 16.04.2009 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 709675)
Zasadniczo to Marek oprócz biegania i wrzutki na ślepo to za wiele nie ma do zaoferowania, Baszczyńskiego pod naporem ogrywają jak chcą, przykład mecz z Legią kiedy Rybus delikatnie mówiąć dał się Baszczowi mocno we znaki.

Swoją drogą to czy w Polsce jest ktoś kto mógłby ich zastąpić ? Ciężko powiedzieć.

No tak ale czasami ale i czesto cos z tych wrzutek było.

Pozatym caly czas mam w pamieci jego gola z Cracovią na ich kurniku.Pozniej te gesty.Zieniu dzieki za wszystko i powodzenia.

Natomiast Baszczu zrobil tyle dobrego dla nas ,ze jak chce zarobic na przyszlosc wiecej to trzeba dac mu te mozliwosc.
To jak gra w ostatnich meczach to naprawde stary dobry Baszczu.

Ciezko bedzie Bednarzowi znalesc kogos na ich pozycje .Obawiam sie ze ze stałego powodu bedziemy grac tym co mamy.

WioReXXX 16.04.2009 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 709675)
Swoją drogą to czy w Polsce jest ktoś kto mógłby ich zastąpić ? Ciężko powiedzieć.

Ja myślę, że w naszej kadrze znajdziemy niejednego piłkarza, który na pozycji Zieńczuka mógłby się prezentować niegorzej. Małecki, Boguski, Ćwielong, Piotrek Brożek wymiennie z Diazem- ci piłkarze na pewno nie graliby gorzej. Na miejsce Baszcza mamy niewiele gorszego lub nawet będącego na tym samym poziomie Singlara. Trzeba jednak przyznać, że Baszczu dobrze na tle przeciwników z naszej ekstraklasy spisuje się na środku obrony (co ja mówię! przecież z Barca również zagrał na tej pozycji kapitalnie).

A kto z polskiej ligi na ich miejsce? Z lewą pomocą jest naprawdę ciężko - w legii na tej pozycji gra mocno przereklamowany Rybys, w Lechu Wilk. Czy obaj są zdecydowanie lepsi od Zienia? Nie. Niezwykle ciężko kogoś znaleźć. Lewonożnych piłkarzy u nas jak na lekarstwo. Ale jest przecież kierunek zagraniczny? Szukamy piłkarzy z kartą na ręku? W czym problem? Przecież teraz niejeden klub w Europie ma problem, nie chce, lub nie może przedłużyć kontraktów z piłkarzami, którym kończą się one w czerwcu. Dlaczego nie potrafimy tego wykorzystać? Czy musimy akurat takich piłkarzy szukać dopiero w czerwcu a nie teraz już "zaklepać" sobie kogoś?

Panie Jacku! Do roboty!

wislacki 16.04.2009 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WioReXXX (Post 709682)
Ja myślę, że w naszej kadrze znajdziemy niejednego piłkarza, który na pozycji Zieńczuka mógłby się prezentować niegorzej. Małecki, Boguski, Ćwielong, Piotrek Brożek wymiennie z Diazem- ci piłkarze na pewno nie graliby gorzej. Na miejsce Baszcza mamy niewiele gorszego lub nawet będącego na tym samym poziomie Singlara. Trzeba jednak przyznać, że Baszczu dobrze na tle przeciwników z naszej ekstraklasy spisuje się na środku obrony (co ja mówię! przecież z Barca również zagrał na tej pozycji kapitalnie).

Tak, zawsze po odejściu jakiegoś z grajków okazuje się, że każdego zawodnika z naszego składu można zastąpić. Tak samo było z Dudką, identycznie z Kosą, gdzie zaraz pojawiły się głosy, że mamy wielu takich jak on. A ja czekam aż ktoś wreszcie przejrzy na oczy i zobaczy, że są ludzie nie do zastąpienia!!!
Założę się, że gdy odejdzie Brożek pojawią się głosy, że Niedzielan gra coraz lepiej, a może i Boguś czasem zagra w ataku, więc nic nie tracimy...
Spójrzmy wstecz, łatamy takie dziury od dobrych kilku sezonów! Kubę można zastąpić, Paulistę też, za Dudkę Jirsak, za Kosę Łobo, teraz za Baszcza Singlar. Szkoda, że nikt nie widzi, że za każdą taką podmianą stoi osłabienie naszej Wisełki. Dopóki na szczycie władzy klubowej nic się nie zmieni tak będziemy zastępować prosperujące gwiazdy, darmowymi drewniakami. Nie powiem nic oryginalnego, ale BEDNARZ WON!!!

janko04 16.04.2009 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 709685)
Tak, zawsze po odejściu jakiegoś z grajków okazuje się, że każdego zawodnika z naszego składu można zastąpić. Tak samo było z Dudką, identycznie z Kosą, gdzie zaraz pojawiły się głosy, że mamy wielu takich jak on. A ja czekam aż ktoś wreszcie przejrzy na oczy i zobaczy, że są ludzie nie do zastąpienia!!!
Założę się, że gdy odejdzie Brożek pojawią się głosy, że Niedzielan gra coraz lepiej, a może i Boguś czasem zagra w ataku, więc nic nie tracimy...
Spójrzmy wstecz, łatamy takie dziury od dobrych kilku sezonów! Kubę można zastąpić, Paulistę też, za Dudkę Jirsak, za Kosę Łobo, teraz za Baszcza Singlar. Szkoda, że nikt nie widzi, że za każdą taką podmianą stoi osłabienie naszej Wisełki. Dopóki na szczycie władzy klubowej nic się nie zmieni tak będziemy zastępować prosperujące gwiazdy, darmowymi drewniakami. Nie powiem nic oryginalnego, ale BEDNARZ WON!!!

a co jest Bednarz winien? Ja tam wierze ze on ma liste graczy i negocjuję porządnie, tylko RN nie wyraża zgody ....

Markus 16.04.2009 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 709650)
Ciężko powiedzieć, co będzie chciał zrobić Cupiał.

Nawet jeśli jest to wariant optymistyczny - wymiana pokoleniowa, przy czym następcy będą lepsi o klasę od Baszcza, Cantoro, Zieńczuka czy Sobolewskiego - to może być on opóźniony.

Po raz 199 muszę przypomnieć o tym, że będziemy grać 1,5 sezonu poza własnym stadionem, co i tak musi się przełożyć na wyniki sportowe (brak dopingu). A na 200% przełoży się to na niższe wpływy z biletów, a tym samym niższy budżet.

Moim zdaniem następne okienko i pewnie też zimowe rewolucyjne nie będą. Dalej pozyskiwanie low-cost'owych piłkarzy z kartą w ręce. Plus prawdopodobne odejście Pawła Brożka i być może Marcelo.

Ostatnie lata niestety nie pokazują, że chodzi o "wymianę pokoleniową", w której to następcy odchodzących zawodników są od nich o klasę lepsi.

Dlatego ja na ten wariant nie liczę, ale chciałbym się mylić.

Natomiast fakt okresowej gry poza własnym stadionem, nie musiałby oznaczać dalszego pogarszania się wyników Wisły (także finansowych) - tyle, ze nie przy obecnie obowiązującej polityce klubu.

Warto pamiętać i o tym, że Legia i Lech także będą grać nie na swoich stadionach (ci pierwsi grają bez dopingu już drugi sezon), a mimo to prowadzą odmienną politykę od naszego klubu i nie szukają w powyższym wymówki dla uciekania od poważnego myślenia o europejskich pucharach i rozwoju nawet w okresie przejściowym.

Baala 16.04.2009 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 709687)
a mimo to prowadzą odmienną politykę od naszego klubu i nie szukają w powyższym wymówki dla uciekania od poważnego myślenia o europejskich pucharach i rozwoju nawet w okresie przejściowym.

:lol:
Taaaa wspaniała polityka Legii doprowadziła do tego, że w tej chwili maja jednego napastnika zdolnego do gry.

ToTylkoJa 16.04.2009 19:03

Cytat:

Warto pamiętać i o tym, że Legia i Lech także będą grać nie na swoich stadionach (ci pierwsi grają bez dopingu już drugi sezon)

w ramach małego sprostowania- Legia mecze ligowe cały czas będzie rozgrywała przy Ł3. Nie przenosi się nigdzie na żaden okres budowy.

wislacki 16.04.2009 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 709686)
a co jest Bednarz winien? Ja tam wierze ze on ma liste graczy i negocjuję porządnie, tylko RN nie wyraża zgody ....

Ma listę... ludzie zdejmijcie wreszcie klapki z oczu. Żal mi tych, którzy dalej wierzą, że następne okienko transferowe będzie nasze. Wierzą tak od 3 lat, a co te okienka nam dały wszyscy wiemy. Kto podejmuje decyzje - nie wiem, nie siedzę w tym, nie znam nikogo w zarządzie Wisły, ale jako kibic widzę co się dzieje - wartościowi zawodnicy, którzy mogli by dać coś Wiśle swoją przygodę z naszym klubem kończą na testach, a zapytani czemu nic z transferu nie wyszło odpowiadali, że nagle Jacek Bednarz przestał odbierać telefony.

janko04 16.04.2009 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 709693)
Ma listę... ludzie zdejmijcie wreszcie klapki z oczu. Żal mi tych, którzy dalej wierzą, że następne okienko transferowe będzie nasze. Wierzą tak od 3 lat, a co te okienka nam dały wszyscy wiemy. Kto podejmuje decyzje - nie wiem, nie siedzę w tym, nie znam nikogo w zarządzie Wisły, ale jako kibic widzę co się dzieje - wartościowi zawodnicy, którzy mogli by dać coś Wiśle swoją przygodę z naszym klubem kończą na testach, a zapytani czemu nic z transferu nie wyszło odpowiadali, że nagle Jacek Bednarz przestał odbierać telefony.

Bednarz ma chałę do gadania, on nie daje pieniędzy z własnej kieszeni. On nie zatwierdza transferów, od dawna wiadomo, że przez RN musi to przejść, wiec ty się naszego Dyrektora nie czepiaj, ciekawe co byś ty robił jakbyś był na jego miejscu.

To co pogrubione to może być prawdą, ale bardziej mi się zdaję, że tak mówią bo gazetom raczej nie powiedzą: "Powiedzieli, że jestem słaby i nie mam szans na grę"

To tylko domysły, jednak ja nie widzę tutaj winy Bednarza tylko wina leży po stronie tych co zatwierdzają transfery itp. Jednak pan Jacek na pewno też nie jest bez winny.

grzesiek632 16.04.2009 20:01

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15148

pirat.z.karaibow 16.04.2009 20:03

Tak, tylko że Kasprzikiem interesuje się też Lech i nie trudno sobie wyobrazić jak będzie wyglądała sytuacja kiedy rozgrywki zakończą się taką tabelą jaka jest aktualnie.

Z resztą bramkarz ten wyraził satysfakcję z faktu zainteresowania się nim ze strony Lecha- ucieszony jest bo "Lech będzie grał w Lidze Mistrzów". Menda.

grzesiek632 16.04.2009 20:06

haha kij o oko Kasprzikowi;P toz to Bednarz ma NA OKU bramakrza lepszego niz Pawalek.. rzecz jasna nazwisko owiane tajemnica panstwowa;)i

westersyl 16.04.2009 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 709728)
Z resztą bramkarz ten wyraził satysfakcję z faktu zainteresowania się nim ze strony Lecha- ucieszony jest bo "Lech będzie grał w Lidze Mistrzów". Menda.

Sorry ale Robert Lewandowski gadał to samo o Wiśle, a wylądował wiadomo gdzie.

PasiorWKS 16.04.2009 22:29

Ej a co wy na to jakby do Skody poszedł Zieniu, a do nas przyszedł od nich Grzelak? W końcu to ta sama pozycja... Może coś takiego szykują

Zarko42 16.04.2009 22:49

A my na to jak na lato. ;]

kubanczyk 16.04.2009 23:09

Baszcza zostawic, lepszego prawego obroncy nie mamy, moze grac tez na srodkuw razie absencji stoperow. Zienczuk niech jedzie do Grecji pogrzac lawke.

killabeez 17.04.2009 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 709686)

Nie jestem zagorzałym antyfanem Bednarza, ale widok tego typu tekstów nieustannie mnie zadziwia. Jeśli ma takową listę i słyszy od Rady Nadzorczej "Nie, niestety Kaka jest za drogi, a Lampard chce za dużą premię za zdobycie Pucharu Ekstraklasy, klubu na to nie stać" to wsiada w samochód i jedzie oglądać mecze 1, 2, a nawet 3 ligi i szuka młodych zdolnych chłopaków, którzy przyjdą za 20 piłek i nie proszą o więcej niż kasa na kawelerkę i autobus, żeby dojeżdżać na treningi. Nie chce mi się wierzyć, że na naszych klepiskach nie biega kilku Błaszczykowskich, albo młodych Brożków, czy Sobolewskich (lub piłkarzy z takim potencjałem).

Co do transferów - szału nie będzie. Może przyjdzie jeden niezły piłkarz na miejsce odchodzącego (na przykład Bartczak z Zagłębia), ale i tak nauczony doświadczeniem zaryzykuję stwierdzenie, że po kolejnym oknie transferowym znów będziemy kadrowo przynajmniej trochę ( oby nie bardzo, jestem w stanie wyobrazić sobie, że w lecie odejdą Paweł Brożek, Marcelo, Baszczu, Zieniu) słabsi niż przed nim.

BRTS39 17.04.2009 16:29

Ja mysle że beda gotowkowe transfery bo mamy sponsora BAH.

Dzimi 18.04.2009 21:30

Trzeba się liczyć z tym, że po sezonie mogą odejść: Baszczyński, Zieńczuk (raczej przesądzone), a także: Paweł Brożek, Diaz, Marcello, Rafał Boguski.

To jest połowa podstawowego składu, możliwości ich zastąpienia bliskie zero. Niestety ale ta runda transferowa zapowiada się raczej na dramat...

Dla mnie wszystko stało sie jasne, kiedy rok temu (zimą 2008) odszedł Kosowski... Nie dogadać się z nim, czy Baszczyńskim, to tylko świadczy o tym jak mamy fatalną politykę transferową

Sopranos 19.04.2009 01:28

Cytat:

Ostatnie lata niestety nie pokazują, że chodzi o "wymianę pokoleniową", w której to następcy odchodzących zawodników są od nich o klasę lepsi.

Przede wszystkim w Wiśle wielkiej wymiany pokoleniowej od dłuższego czasu nie było. Natomiast jeśli można wymianą pokoleniową nazwać wymianę Clebera na Marcelo, to nie sądzę byśmy byli na tym cokolwiek stratni.

Przykładowo porównawszy obecną kadrę Wisły z kadrą sprzed 2,5 roku (runda jesienna 2006) odeszli: Dolha, Cleber, Dudka, Kokoszka, Mijailović, Stolarczyk, Thwaite, Błaszczykowski, Burns, Chiacu, Penksa, Paulista, Kryszałowicz, Kuźba, Radovanović, Svitlica.

Z tej grupki do "wymiany pokoleniowej" można zaliczyć chyba tylko Clebera, Stolarczyka, Burnsa, Penksę, Kryszałowicza, Paulistę, Svitlicę i Kuźbę.

Poza Cleberem, Paulistą i Kosowskim odchodzili w zasadzie zawodnicy drugoplanowi, których nietrudno było zastąpić. Zdaję sobie sprawę z tego, że głównie "wymianę pokoleniową" kibice Wisły oceniają przez pryzmat odejścia Kosowskiego i sprowadzenie w jego miejsce Łobodzińskiego, ale jak wspominałem, Clebera skutecznie zastępuje Marcelo, natomiast odejście Paulisty osłabiło kadrę (głównie dlatego, że ten piłkarz mógł grać na kilku pozycjach), ale też spowodowało, że Boguski stał się podstawowym zawodnikiem, bo w ubiegłym sezonie jednak przeważnie wchodził z ławki.

Cytat:

Warto pamiętać i o tym, że Legia i Lech także będą grać nie na swoich stadionach (ci pierwsi grają bez dopingu już drugi sezon), a mimo to prowadzą odmienną politykę od naszego klubu i nie szukają w powyższym wymówki dla uciekania od poważnego myślenia o europejskich pucharach i rozwoju nawet w okresie przejściowym.

Zupełnie nie ma czego porównywać. Ciekaw jestem ile Walter czy Rutkowski będą inwestować w Legię i Lecha za 8-10 lat i czy w ogóle wytrzymają w swoich klubach i w polskim futbolu tyle, ile Cupiał w Wiśle. Poza tym w Lechu jednak nie ma żadnego okresu przejściowego, bo tam jednak od pewnego czasu cały czas się inwestuje i najlepszym na to przykładem jest kwota wydana przez Lecha latem. Paradoksalnie pieniądze nie przekładają się do końca na wynik sportowy. Można gderać, krytykować (to akurat uwaga nie do Ciebie), ale nie sposób nie zauważyć, że od ponad roku w klubie nie ma pieniędzy na transfery, a mimo to dobre transfery (Marcelo, Singlar) da się przeprowadzić.

Waldi69 19.04.2009 12:01

http://www.futbol.pl/artykul/49595.html

Kolejny odcinek z serii "Kupujemy bramkarza" ;D

qchar90 19.04.2009 13:43

wczoraj ogladalem mecz Barcelona-Getafe i w Getafe bronil nie jaki Vladimir Stojkovic to co on wyprawial w bramce to masakra...a nie dawno jeszcze jego nazwisko sie przewijalo w plotkach transferowych zwiazanych z Wisla Krakow...nie dziwi sie ze nie bylo szans na jego sprowadzenie...ale koles nie zle gra...
tak samo jak Peskovic w portugali...

WioReXXX 19.04.2009 14:06

Może to jest taki paradoks? Kiedy zapowiada się na świetne okienko transferowe w wykonaniu Wisły to mamy jedno wielkie nic. A teraz, kiedy myślimy, że nic z tego to rzeczywiście coś się uda ściągnąć.

Poza tym nie przesadzajmy. Nie ma co np porównywać znaczenia Zieńczuka dla Wisły, a znaczenia Stilicia dla Lecha. A Semir w lecie odejdzie na 100%- gość chciał odejść już w zimie, ale z uwagi na dwumecz z Udinese spasował. A gadanie, że zarząd Lecha ich nie puści, bo "oni są cacy i nie robią jak ten be Bednarz, który mówi, że można sprzedać każdego" jest zupełnie nonsensowne. "Nie puścicie mnie? Dobra, to sobie sami trenujcie i grajcie"- tyle sobie powie Stilic do Rutkowskiego. A że bałkańscy piłkarze potrafią coś takie zrobić- nieraz to udowodnili.

I jeszcze jedno - ta "wspaniała" siatka scoutingu Lecha. To, że gościom trafiły się 2 dobre transfery (Semir i Robert), Peszko nie liczę, bo on był już nominowany do odkrycia roku z parę lat temu, więc niczego świetnego nie wynaleźli, to o niczym nie świadczy. Golik, Buric, Handzić? Ci goście ledwo się łapią do ME! A wydano na nich też ciężkie pieniądze, jak na polskie warunki. Smuda nazwał ich "ogórkami". Zresztą o sytuacji kadrowej Lecha niech świadczy to, że przegrywając u siebie z ŁKS-em wprowadza obrońce za pomocnika, bo nikogo innego wprowadzić nie może.

Zagraniczne transfery polskim klubom niezwykle ciężko robić, zwłaszcza udane. Brak pieniędzy, niepopularna liga, nawet żebyśmy mieli ciepło w naszym kraju, tak jak Cypr to u nas w zimie temeprayury sięgają -10C. To, że Wisła sprowadziła podstawowego zawodnika Santosu (Marcelo) to naprawdę fenomen. Myślę, że powinniśmy skupić się na wynajdowaniu polskich zawodników. W Jadze, Piaście i ŁKS-ie pokazało się kilku niezywkle ciekawych zawodników...

AYALA 20.04.2009 06:36

Smuda chce Boguskiego do Lecha.

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,65...dowski___.html

kohprzem'68 20.04.2009 07:19

Chciec to sobie może i Smuda i Kadzinski za graczy pokroju Boguskiego trzeba zapłacic tu już nie ma darmochy z bałkanów a i tam trzeba zapłacic za gracza.

4fan_player 20.04.2009 07:21

Może sobie chcieć. Niech sobie weźmie Dawidowskiego albo kogoś z łapanki z Bośni.

MichaelF1 20.04.2009 07:33

Smuda to niech zapomni o Boguskim.. Dokładnie zgadzam się z Tobą WioReXXX ponieważ Polska również ma dużo utalentowanych zawodników... Ale taka prawda teraz, że Lewandowski był do wzięcia za 300 tyś Euro... juz by był świetny napastnik... gargułe mogliśmy ściągnąć odrazu za gotówke, tylko że pan Cupiał kasy się boi wyłożyć a pan Bednarz nie umie nic załatwić... Najlepszym sposobem jest wywalenie z klubu przede wszystkim Bednarza... w nastepnej kolejnosci zeby ktos tak bogaty jak soloz czy żak kupili wisłę jeśli panu Cupiałowi skończyła się chęć inwetowania w Wisełke... Nasępnie przedłużyć kontrakt z Zieniem i Baszczem którzy naprawde mają duży wkład w gre wisły i jak widzicie bez nich kilku meczy byśmy teraz na wiosne poprostu nie wygrali... i kolejna sprawa to ściągnięcie klasowego bramkarza lepszego od Mariusza, Bocznego obronce a nawet 2 jesli odejdzie baszczu... stopera, bocznych pomocnikow, niestety w razie kontuzji to za malego bedzie gral lobo ktory potyka sie o wlasne nogi ;/ i w razie odejscia Zienia, no i klasowy bramkostrzelny napastnik... niestety ale bez takich wzmocnien to o tytule w kraju i awansie choćby nawet do PU nie mowiąc już o LM możemy zapomnieć... i co ważne diaz nie moze grac w srodku pomocy... od tego jest Jirsak i Sobol... Sobol defensywny a Jirsak ofensywny... nie można grać dwoma defensywnymi pomocnikami ;/

jak narazie to wszystko

sandbender 20.04.2009 07:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 711748)

Heh, ktoś tutaj nie do końca wie w jakim klubie pracuje i z jakiego klubu chce wyciągnąć zawodnika (jezeli to nie wymysł dziennikarzy).
Najpierw Płatek się nie orientował jak wyglądają relacje kibicowskie w Krakowie i chciał Frankowskiego w Cracovii.
Teraz Smuda pracując w Lechu chce wyciągnąć Boguskiego z Wisły.
Brakuje jeszcze żeby Arka się napaliła na kogoś.

Żal czytać.

cassius31krakow 20.04.2009 07:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 711748)

Wszyscy tutaj abstrahują od faktu, że po sezonie Smuda nie będzie już trenerem kuchenkorza.
Nie ma majstra - nie ma Smudy :o)

AS82 20.04.2009 08:37

Mozna sie spodziewac,ze po sezonie zapewne znajda sie chetni na Marcelo ,i jego przygoda z Polska moze potrwac tyle co swego czasu kariera Rodneia w Jagielloni,ktory gral chyba pół sezonu a teraz gra juz w Bundeslidze. Chetni moga sie znalezc rowniez na Diaza i Boguskiego,byc moze Brozka. Zienczuk raczej odejdzie ,ciekawe co z Baszczem,ktory i tak mimo braku przedluzenia kontraktu,jest nadal naszym podstawowym pilkarzem i sadza chocby Singlara na ławke.

wolfy 20.04.2009 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 711775)
Mozna sie spodziewac,ze po sezonie zapewne znajda sie chetni na Marcelo ,i jego przygoda z Polska moze potrwac tyle co swego czasu kariera Rodneia w Jagielloni,ktory gral chyba pół sezonu a teraz gra juz w Bundeslidze. Chetni moga sie znalezc rowniez na Diaza i Boguskiego,byc moze Brozka. Zienczuk raczej odejdzie ,ciekawe co z Baszczem,ktory i tak mimo braku przedluzenia kontraktu,jest nadal naszym podstawowym pilkarzem i sadza chocby Singlara na ławke.

Odejść może każdy, za kogo zaproponują nam odpowiednie pieniądze.
Nie rozumiem, jaki sens ma Twój post? Przecież nie sprzedadzą wszystkich hurtem, tylko góra dwóch graczy. Jak się chętni - rzecz jasna - znajdą.

Gordian 20.04.2009 11:09

Z tymi chętnymi to też myślę rewelacji nie będzie. Nie zdziwiłbym się jakby Wisła nikogo nie sprzedała w letnim okienku transferowym.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 711757)
Heh, ktoś tutaj nie do końca wie w jakim klubie pracuje i z jakiego klubu chce wyciągnąć zawodnika (jezeli to nie wymysł dziennikarzy).
Najpierw Płatek się nie orientował jak wyglądają relacje kibicowskie w Krakowie i chciał Frankowskiego w Cracovii.
Teraz Smuda pracując w Lechu chce wyciągnąć Boguskiego z Wisły.
Brakuje jeszcze żeby Arka się napaliła na kogoś.

Żal czytać.

Jak Arka się napali na Dawidka to czemu, by go nie sprzedać :D

wolfy 20.04.2009 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 711828)
Jak Arka się napali na Dawidka to czemu, by go nie sprzedać :D

Niestety - odejdzie za darmo:-/

Gdzie był Bednarz?!

saklak1906 20.04.2009 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelF1 (Post 711756)
Smuda to niech zapomni o Boguskim.. Dokładnie zgadzam się z Tobą WioReXXX ponieważ Polska również ma dużo utalentowanych zawodników... Ale taka prawda teraz, że Lewandowski był do wzięcia za 300 tyś Euro... juz by był świetny napastnik... gargułe mogliśmy ściągnąć odrazu za gotówke, tylko że pan Cupiał kasy się boi wyłożyć a pan Bednarz nie umie nic załatwić... Najlepszym sposobem jest wywalenie z klubu przede wszystkim Bednarza... w nastepnej kolejnosci zeby ktos tak bogaty jak soloz czy żak kupili wisłę jeśli panu Cupiałowi skończyła się chęć inwetowania w Wisełke... Nasępnie przedłużyć kontrakt z Zieniem i Baszczem którzy naprawde mają duży wkład w gre wisły i jak widzicie bez nich kilku meczy byśmy teraz na wiosne poprostu nie wygrali... i kolejna sprawa to ściągnięcie klasowego bramkarza lepszego od Mariusza, Bocznego obronce a nawet 2 jesli odejdzie baszczu... stopera, bocznych pomocnikow, niestety w razie kontuzji to za malego bedzie gral lobo ktory potyka sie o wlasne nogi ;/ i w razie odejscia Zienia, no i klasowy bramkostrzelny napastnik... niestety ale bez takich wzmocnien to o tytule w kraju i awansie choćby nawet do PU nie mowiąc już o LM możemy zapomnieć... i co ważne diaz nie moze grac w srodku pomocy... od tego jest Jirsak i Sobol... Sobol defensywny a Jirsak ofensywny... nie można grać dwoma defensywnymi pomocnikami ;/

jak narazie to wszystko

Wiesz co ja naprawde wspolczuje twoim rodzicom.
Nie wiem co chciales tym postem udowodnic ale o pilce noznej i zarzadzaniu klubem pilkarskim to Ty naprawde nie masz pojecia.

Teraz wszyscy pisza ze trzeba kontrakt przedluzyc z Baszczem i Zieniem, tylko co poniektorzy nie pamietaja ile osob chcialo sie ich pozbyc bo grali padake.
Teraz graja lepiej ale nie dla Wisly ale dla siebie bo musza zeby zalapac sie gdzies za dobre pieniadze na kilka nstepnych lat. Obawiam sie ze podpisanie nowych kontraktow na pewno dwu- trzy letnich bo na roczny napewna sie nie zgodza a i do tego ze spora podwyzka skonczy sie tym ze sie im odechce grac na mxa.I zacznie sie placz ze Bednarz nas tak zalatwil wiec wy... i tak wkolko.
Zieniu i Baszczu graja dobrze ale chyba czas najwyzszy sie z nimi rozstac i zakontraktowac mlodszych ktorzy beda mogli pograc jeszcze kilka lat bo i tak wczesniej czy pozniej to musi nastapic.

areck 20.04.2009 11:55

oglądałem wczoraj wywiad z Żurawskim,
na pytanie Kołtonia czy kontrakt kończy mu się w 2009 czy 2010 roku odpowiedział,
że w lecie staje się wolnym zawodnikiem i myśli o powrocie do Polski,
do Lecha lub Wisły

na onecie można dziś przeczytać że w Lechu Żurawia nie chcą...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl