![]() |
W pierwszym pucharowym meczu na wiosnę proponuję po szaliczku http://www.ob.dk/fanshop/torklaeder/fantorklaeder.aspx i pomachać Odense oficjalnie :-)) Podobno skrzynka klubu zapchana mailami z Polski.
Ludzie na forach piszą, że wolą Wisłę w pucharach i super było utrzeć nochala pewnym siebie Anglikom. |
Cytat:
Ktos tu napisal, ze chcialby Metalist Charkow ktory bylby w zasiegu. Nazwa moze i troche egzotyczna ale ten klub to w tej chwili trzecia ukrainska sila, jest juz badzo blisko poziomu Dynama czy Shakhtara. Niedawno zreszta wygrali z Shakhtarem w Doniecku. Osobiscie chcialbym jakiegos markowego rywala. W grupie nikogo takiego nie mielismy wiec moze teraz trafimy na klub "z nazwa". Poczynajac od Manchesterow a konczac na Sportingu czy Schalke. Przypomne, ze jutro jest nie tylko losowanie 1/16 ale takze potencjalnych par 1/8. |
Cytat:
http://sport.wp.pl/kat,1754,title,LE...d8fc&_ticrsn=3 |
Ja chcę ponownie Schalke04, już to widze jak srają w pory.
Media niemieckie karmiły by ich sromotną porażką 1-4! |
To pewne, że gramy rewanż na wyjeździe?
PS.Opanujcie się z tymi podziękowaniami dla Odense.. |
Cytat:
Jeżeli coś się zmieniło w tym roku to daj jakieś info... |
Ja bym chciał MC, oni bede mieli wyje... na LE. Skupią się na PL, wiec nie dosyć, że markowy rywal, to jeszcze można coś ugrać.
|
Wisła trafi na City a Legia na United :D
|
Cytat:
|
A drużyny odpadające z LM są rozstawione czy nie? Bo skoro te z pierwszego miejsca są rozstawione, te z drugiego nierozstawione to co z odpadkami z LM?
|
Cytat:
W tym wypadku rozstawienie ManU, ManC, Valencia i Pireus. Reszta nas i Was nie interesuje. Po losowaniu grup, napisałem na SB "no to co widzimy sie na losowaniu 1/16". Szczerze nie sadziłem, ze to sie sprawdzi. Takze ciagnac i liczac na kolejną niespodzianke, to napisze "No to co, widzimy sie na losowaniu 1/4"(rywali w 1/8 tez jutro poznamy) ;) |
Cytat:
|
Cytat:
A tak na serio to: Cytat:
|
https://www.facebook.com/odenseboldklub?sk=wall najpiękniejszy filmik ostatnich lat nawet na Facebooku Odense ;)
|
Nie oszukujmy się, każda drużyna Angielska będzie kładła lagę na LE> A jeśli trafimy na MU to szykujcie się na najazd fanów MU z całej Polski. Już dwóch ziomów zapowiada, że na bank pojadą jak polska drużyna na nich trafi... Żeby nie skończyło się nacjonalistycznymi rozruchami!!!:D
|
Cytat:
|
Kibolowi ktory zmiksuje filmik z nasza koncowka meczu i radoscia (np. z filmikiem z komentarzem Borka) i bramka z Londynu stawiam duze piwo. Albo flaszke jak film bedzie dobry :D
Na naszych oczach powstala legenda na miare tej: http://www.youtube.com/watch?v=33qR5XD_5gs ktos wie czy w radiu nie komentowal naszego meczu Zimoch? |
|
United to byłoby coś. City są za silni na dzisiejszą chwilę i nawet grając na pół gwizdka na stojąco by nas pojechali. Ale United w tego nie ma. Dla nich priorytetem jest liga. Do tego grają bez wyrazu. Wiem,że to dziwnie brzmi ale możemy z nimi powalczyć. Jedziemy na takim farcie, że łeb odpada więc nagle czemu mam nie wierzyć w to ,że uda się wyeliminować United?
Gdyby Valcx sprowadził jakiegoś poważnego obrońce i skrzydłowego to byłoby coś. Chociaż z drugiej strony na miejscu Cupiała nie dałbym ani grosza. W sumie tym co ma Moskal wszedł do 1/16 więc po co wzmocnienia tak na logikę:) |
Cytat:
Ktos wie jaka jest premia finansowa za wyjście z grupy? Takowa istnieje? |
200 000 Euro
|
Cytat:
|
United musi być.
Była Barca, był Real, Był Inter. Czas na United. Ludzie by krzesła przynosili z domu żeby było wiecej miejsc siedzących na stadionie.. |
Cytat:
|
Bardzo bym nie chciał drużyny z półwyspu iberyjskiego. Jak wiadomo, nie potrafimy z nimi grać.
|
Taki Manchester United to by było rzeczywiście coś , sportowo, kibicowsko, marketingowo. Jak spaść to z wysokiego konia. Dawać najlepszych !!! Solidnie przepracować okres przygotowawczy, jakby jeszcze mieć wszystkich zdrowych zawodników do dyspozycji. Może to by tak źle nie poszło.
Zresztą taka refleksja. Patrzcie jaka na T-Mobile Ekstraklasa jest. Jagiellonia moczy z jakimiś pastuchami ze stepu w Azji. Tymczasem Legia i Wisła gra dalej w LE. Gdyby popatrzeć tylko na suche liczby tych dwóch drużyn to ten bilans jest nadzwyczaj dobry. Jakby niepolski. Do tego ostatnio Lech też dobrze się w tej grupie LE zaprezentował (trzeba im to oddać). Może ta liga nie jest tak do końca chu/jowa. Wisła wygrała dwa razy z Litexem, ograła jakimś cudem drużyny z Danii , Holandii, Anglii. Legia zaimponowała wygraną w Moskwie, ograniem dwa razy Rapidu Bukareszt (solidna rumuńska firma poza zasięgiem Śląska Wrocław). Oglądając mecz Wisły z Enschede wczorajszy na spokojnie , trzeba przyznać ,że Wisła grała długimi momentami zajebiście solidnie. Może obrona Enschede za kozacka nie była ,ale w ataku mieli takich ludzi ,że chwila nie uwagi i kaplica. PS. Weszło.com czasami publikuje wartościowe rzeczy ale ten komentarz po meczy Wisły to poziom dna. Ich założenia programowe są czytelne - jechać równo po wszystkich i się nie obcyndalać. W pewnych sytuacjach ta deprecjacja jest groteskowa. Aby tylko przywalić, wyśmiać i wyszydzić. Pamiętam jak przed meczem ze Spartakiem napisali w dniu losowania ,że Legia już odpadała. Później odszczekiwali pod stołem. Kurde piłka nożna ma już tyle dekad i w swojej historii nie tacy faworyci przegrywali z teoretycznie słabszymi przeciwnikami. Wszystko jest możliwe dopóki piłka w grze - stare ,banalne porzekadło, kto tego nie zrozumie ten pisze takie bzdety jak ci na weszło.com |
Nie chce Raula... Kiedyś nas załatwił Morientes. Schalke ponadto będzie chciało się zrewanżować. Najgorszy rywal chyba.
Belgowie mało atrakcyjni i trudni do ogrania. Myślę, że takie City może być łatwiejsze do wyeliminowania bo jest szansa, że nie podejdą do LE na poważanie. Natomiast Anderlecht na 100% na pewno... |
Polecam największe cudy wiślaków w europejskich pucharach. Miło się wspomina takie mecze.
http://czasfutbolu.pl/index.php?opti...ktualnosciduze Dla mnie najpiękniejsze były chwile z Realu Saragossa i bramka naszego trenera :) Sezon 2002/03 też na długo pozostanie w pamięci. |
Nie wiem czemu ktokolwiek się zastanawia, bo odpowiedź jest oczywista.
Tak jak mieliśmy z Parmą rachunki do wyrównania, tak mamy nadal otwartą sprawę z Lazio. |
Z tych przeciwników, to wiadomo na papierze z każdym nie mamy szans. Jednak z niektórymi mniej z niektórymi bardziej. Jeśli chcemy przeciwnika z którym możemy powalczyć to ja bym chciał najbardziej Besiktas. W lidze są na trzecim miejscu, z grupy wyszli z dwiema porażkami. Jak do nas przyjadą w zimie to mogą mieć ciężko.
|
Trafić kogoś z tych ekip:
Standard Brugge/Braga Besiktas wzmocnić w zimie obrone i gramy w 1/8 np z MU i odpadamy po fajnym dwumeczu w dobrych nastrojach. |
Cytat:
|
uważam, że jeśli chcemy przejść to powinniśmy się najbardziej obawiać (chodzi mi tu o drużyny potencjalnie słabsze) drużyn z południa Europy, i Besiktas to moim zdaniem zły pomysł, to samo dotyczy drużyn greckich.
Charków, Anderlecht, Standard, F.C. Brugge i Schalke to moje typy. jesli medialnie to błagam o ManU!! pozdro |
Cytat:
|
Ja natomiast bałbym się, gdyby naszej Wisełce (a co tam, Legii też) przyszło grac z drużyną z Hiszpanii. Dlaczego? Wiadomo, że w Hiszpanii, gdzie dwa kolosy zajmują czołowe miejsca, dla pozostałych zostaje niewiele (1x LM, 1x kwalifikacje, plus parę LE). Może właśnie dlatego Hiszpanie podchodzą poważniej do PUEFA/LE i trochę już tych pucharów zdobyli w ostatnich latach (Atletico M., Sevilla - dwa, Valencia). O tym, ile można dostać od "Nietoperzy", przekonała się Legia (na Mestalla było 6:1). Wisła natomiast, poza wyeliminowaniem Saragossy, nie pokonała żadnej iberyjskiej drużyny (w europejskich PUCHARACH, nie w meczu towarzyskim).
Jeśli już, to wolałbym, aby Wisła "odkuła się" Grekom, lub też trafiła na Schalke (dobry rywal z marketingowego punktu widzenia). Oczywiście ciekawą sprawą byłby trafić na Manchester (którykolwiek). Natomiast lepiej trzymać się z dala od drużyn typu Metalist - mało marketingowy, ale solidnie dostać można. |
Tylko odpuśćcie sobie MU. Z nimi i z Fergusonem Legia ma porachunki za półfinał pucharu ;)
|
Cytat:
Zostańmy przy puknięciu United i srogim rewanżu na Lazio w 1/8. |
Cytat:
|
[QUOTE=el Nuero;1202028] Wisła natomiast, poza wyeliminowaniem Saragossy, nie pokonała żadnej iberyjskiej drużyny (w europejskich PUCHARACH, nie w meczu towarzyskim.)
QUOTE] wygraliśmy z Barceloną.... |
MI sie marzy Schalke 04 Gelsenkirchen albo Olympiakos Pireus Oj były by to fajne wyjazdy
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl